- Ulefone Armor X32 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Apple Watch
- Honor 400 Pro - Gép a képben
Hirdetés
-
Mobilarena
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.
Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Még van 2 részük visszahozni a hitet.
(#62193) csako:
Remélem a készítők is olvassák őket!
Más:
Picard 2x10
Röviden siralmas volt. Bővebbenvicc az egész, totál sablonos story, borg light, hétkilenced csók, Wesley Crusher, Baltar Doktor Csak reménykedek, hogy a Star Trek Strange New Worlds jó lesz, ha elkészül hozzá a felirat.
-
remi67
tag
Én a 7X01 nyitó jelentét látva azt hittem, hogy az lesz a 7X14 zárójelenete is egyben, de aztán nem az lett.
Sztem jól elbaltázták a végét, én semmiképpen nem zártam volna ilyen fokú hepienddel, pláne, hogy Ruthot meg kinyíratták. Amúgy sztem az egész évad elbaltázott lett, tele túlhajtásokkal, önismétlésekkel és totál logikátlan, agyament történésekkel, Wendy karakterét totál túltolták, a színésznő meg totál túljátszotta, már idegesített. -
remi67
tag
Én összevártam a 2 etapot és úgy kezdtem neki. Aztán az lett belőle, hogy 1-2 rész egy este. Túl sok, túl hosszúak a részek, túl sok az önismétlés, ugyanannak a gittnek az újbóli megrágása. Végignézem amúgy, de alighanem tényleg csak Julia Garner és "Ruth" miatt. Julia Garner amúgy elég jót játszott az Inventing Anna című izében is. Abban is ő volt az egyetlen aki ért valamit. Így a végére már az Ozarkban is majdnem.
-
k-adi
nagyúr
Ozark
season 4 finale (part 2)
Tipikus tankönyvi példa: jó alapötlet, jó cast, jól indul, aztán túlnyújtják és ellaposodik.
Főleg Wendy - a feleség - szála ami ritka szánalmas. A kartelles részek jók, de a dráma csak növekszik és a végére már túl tolják és átmegy gagyiba... olyannyira hogy csak dupla sebességgel tudtam végig nézni, becsületből. Még így ketté bontva az utolsó évadot (ami amúgy elég nagy genyaság szerintem) a "kötelező" szünet se mentette meg.Ami viszont szuper volt, az Ruth akcentusa, azaz Julia Garner színésznő, dehát ez nem meglepő, tudjuk hogy ügyes
-
KISDUCK
addikt
Egynek elment, én sajnálom hogy nem jön következő évad. Meg hát gyengébb produktumok is kaptak már ennél több évadot.
IMDB-n nem is teljesített rosszul mert ~6,7 pontot sikerült elérnie ami szerintem nem olyan rossz egy ilyen kis blöd paródia sorozatnak. Gondolom a háttérben itt is inkább az van hogy a netflix megszabadul mindentől ami nem aranytojást tojó tyúk, mert a részvényések nem tudtak venni még egy magánszigetet a Bahamákon.
-
k-adi
nagyúr
Alex Rider (2020)
season 2 finale
Az első évad is hullámvasút, de itt még az sincs, totál gagyi az egész. Meglepően, már a 3. évad is be van rendelve, bár kétlem, hogy a nézettségi számok indokolnák? Rengeteg bénázás, szerencsétlenkedés van az évad során, gyerekek rohangálnak ide-oda, jutnak be magasan védett, titkos helyekre, stb.. szánalmas az egész. Persze, gyerekszínészektől mit várunk, értem én, de azért van 1-2 jobb próbálkozás, pl. HANNA, stb. -
RetepNyaraB
veterán
Évtizedek óta megszűnt a szinkronrendezés. Eredményképpen nézhetetlen "szinkronok", megalázóan kevés pénzért egyetemi végzettségű művészek által, percbérben. Iszonyú ciki.
XIV. Lajostól XVI-ig, a francia barokk opera hőskorában minden, a királyi szípadon előadott művet kötelezően kinyomtattak és iktatták könyvtárban. Sok pénz volt benne. Egy nemzet sem büszkélkedhet ennyi fennmaradt művel. A szövegkönyv írók viszont ingyen dolgoztak, nem volt szokás pénzt adni nekik. Eredmény: kb. 300 szavas szókincs és 3 dramaturgiai séma kaptafa. Csak a szereplők neve változik. Aztán jött a forradalom
-
k-adi
nagyúr
Power Book IV: Force
season 1 finaleAhogy az várható volt, szuper évad volt. Tommy Flanagan és Joseph Sikora remek duót alkot, frappáns beszólásokkal, az egész gengszter-hangulat a helyén van, pörögnek az események és a zene is vagány.
Az egyetlen dolog amit kritizálni lehet az JS mellékszáljai (JP, Liliana) de szerencsére évad végére javítanak ezeken is.Eddig jó a Power (book) Universe. Jó spin-offok vannak. Ebből meg jöhet a 2. évad. Már berendelve. (nem csoda
)
-
nitro16
senior tag
Érdekes. Bár én még csak ma fogom megnézni a 6 évad fináléját, de én pont fordítva látom mint te. Jó-Jó de számomra Prince óta valahogy nem az igazi a sorozat. Nekem nagyon hiányzik a régebbi részek/évadok során megélt történések/szereposztások.
Abban teljesen egyetértek veled, hogy jó, hogy lesz 7 évad és igen szerintem is ideje befejezni a sorozatot.
-
k-adi
nagyúr
Milliárdok nyomában
Billions
season 6 finaleEz a sorozat olyan ahogy mondani szokás, "you can hate it or totally love it" de az biztos, hogy aki eljutott a 6. évad végére, már átlátja és tud olvasni a sorok között.
Bevált az új menedzsment irány, az előző évadban feltűnő Prince karaktert alakító színész (Corey Stoll) sikeren túllépett az Axe2.0 játékon, kilépett az előd árnyékából, sőt túl is szárnyalta.
Az évad most se unalmas, sőt, talán az egyik legizgalmasabb, nagy tétek vannak, amik által nagy bukások is és a színészi játékra most sem lehet panasz, ahogy frappáns, 1mondatos beszólogatásokból sincs hiány. Persze azért itt-ott vannak kicsi hibák, 1-2 megbicsaklás de nem feltűnőek, simán elnézhetőek.
Szerencsére lesz 7. évad, falnak is mennék ha nem lenne, mert úgy felpörgött a story, hogy míg az előző story-kicsúcsosodáshoz 5 évad kellett, itt 2... de remélem hogy ezzel vége is, ez szép 7. évados lezárást várok, 8. már túlhúzott lenne. -
RetepNyaraB
veterán
Igazából ha elvonatkoztatunk a játéktól, akkor felhasználja a lore-t, de teljesen szabadon kezeli. Ergo nem érdemes a játék sorozatot, mint történetet alapul venni a film sorozathoz.
Nekem pl. jobban tetszett, mint az első rész, ami lavírozni próbált, hogy ne kaszáld rögtön a pilot alatt, mert nem az elvárásaid szerint alakul.
Kaptunk szép mennyiségű egész normális párbeszédet, amelyekből sok szál elindulhat. Ezekből közel nulla ment el értelmetlen picsogással.
Master Chief még mindig nem dragqueen és leszbikus feka gyíkemberek sem tűntek fel.
Nagy örömömre zéró akció, miközben azért 90%-ban kurvajól néz ki a dizájn.Nekem ez bejött, csak a pozitív energiák erősítése végett írom le
Ja, a zene is tök rendben van.
-
Dicker
őstag
Ha perfekt olasz lenne, akkor se értené. Nem egy nyelv a nápolyi, az irodalmi olasszal.
Csak egy példa a wikipediáról, hogy mindennap tanuljon valamit az ember:
(Mi atyánk szövege)
Nápolyi:
Pate nuoste ca staje ncielo
santificammo ’o nomme tujo faje,
vení ’o regno tujo
Sempe c’ ’a vuluntà toja,
accussí ncielo e nterra.
Fance ave’ ’o ppane tutt’ ’e juorne
lèvece ’e rièbbete
comme nuje ’e llevamme
all’ate,
nun nce fa spantecà,
e llevace ’o mmale ’a tuorno.
Amen.Olasz:
Padre Nostro, che sei nei cieli
sia santificato il tuo nome.
Venga il tuo regno
sia fatta la tua volontà,
come in cielo, così in terra.
Dacci oggi il nostro pane quotidiano
e rimetti a noi i nostri debiti,
come noi li rimettiamo
ai nostri debitori
e non ci indurre in tentazione,
ma liberaci dal male.
Amen.De eredeti nyelvvel sokkal élvezhetőbb a sorozat, pedig én nem vagyok szinkron ellenes. Sokat nézek azzal is. Ezt próbáltam mindenhogy. Így sokkal jobban bejött.
-
RetepNyaraB
veterán
Az összes ilyen feldolgozásban borzasztó, mikor próbálnak beleírni valami "köznapit", körítésnek. Lásd pl. itt a felvezetőt. Aztán jön a bunyó, egész rendben van a maga agyatlan módján, majd megint a fejfalbaverős bullshit generátor. Ésígytovább. Meglátjuk, hova fut ki.
A világ összes rassza felvonult (igazából már az első két percben ), de pl. eddig sehol egy non binary szereplő. Majd esetleg Master Chief
Dr. Halsey szerepe igazán ciki. Szegény színésznő ennél többre képes. A többi meg tisztára Expanse és az ENSZ. -
k-adi
nagyúr
Így jártam apátokkal
How I Met Your Father (2022)
season 1 finaleAhogy sejteni lehetett ez egy jó nagy fos lett
ennek ellenére jön a 2. évad
Gondoltam írok róla egy kis összegzést, de 0 kedvem van hozzá, így inkább bemásolom az imdb-s kritikát amivel egyetértek én is:
Like an old friend you've lost common interest in
Something about this show doesn't click. The first seasons of the original; the cast seemed effortless. This cast seems like they are struggling. The premise is almost too dated. The ideas too forced. Again another reboot to ask the question "was this really needed?" -
-
Aksomatic
senior tag
nekem is tetszett az egész évad,
nekem a két utolsó rész jobban tetszett volna egyben, meg nem volt annyira tisztán érthető az időben ugrálás, főleg abban, hogy Rue elmondja Lexinek hogy mennyire tetszett neki a színdarab aztán ugyanez a jelenet lejátszódik a darabban is.
a dalválasztások ebben az évadban is zseniálisak voltak, Labrinth még mindig zseni -
-
k-adi
nagyúr
az említett intro
[Peacemaker | Opening Title Sequence] -
-
Yodamest
veterán
Abszolút nem trollkodást írtam... mi volt ebben a trollkodás? Tök normálisan leírtam egy 4 rész alapján kialakult véleményemet, évad végén is írok majd HA végignéztem, de ahogyan írtam is lehet nem nézem végig, ezért írtam így "félúton" róla.
Az all of us are deades kommentet nem olvastam, de ha az is egy normális vélemény megfogalmazás volt, nem értem mi lenne vele a baj. -
k-adi
nagyúr
"Power Book IV. Force ma debütál"
Na meg is lestem az első részt és természetesen Joseph Sikora nem okozott csalódást most se. Egyszerűen annyira jól adja ezt a megvetős, mnegfáradt, fuck-it-all gengszter figurát, hogy öröm nézni.
Már az első percekben jól kezdődik az évad a kocsi parkolós poénnal, rögtön tudtam, hogy egy szuper évadnak nézek elébe -
k-adi
nagyúr
Power Book II: Ghost
2022
season 2 finaleEz megint jó volt. Sőt, jobb mint az első évad. Végre beindultak a dolgok, pörgősebb az évad és ez így van jól.
Az új szereplők csak jót tettek a sorozatnak, de a meglévők is csak tovább remekelnek, főleg az ügyvédek (Davis), a kolis szobatárs (Brayden) de a Tejada család karakterei sem rosszak (főleg Cane, Diana, Monet)
Továbbra is okosan oldja meg Tariq a sunyiságokat és nem erővel (arra ott van Cane) emiatt hihető még mindig a story.
Szerencsére az egyetemi oktató szál, ami első évadban nem volt az igazi az itt most végre érdekes lett, de főleg Tate miatt.Eddig ez a 2 évad remek volt az eredeti Power után az első spin-offból, de félek, hogy innentől indul meg a lejtmenet de ne legyen igazam. Ha ügyesek, még lehet benne 1 évadnyi anyag.. talán.
-
k-adi
nagyúr
Blade Runner: Black Lotus
(2022)
season 1 finaleKicsit kihagyott ziccernek érzem ezt, alapvetően jó lenne ez a BR világ, de az animáció még csak-csak, de a 3D arcmimikák, stb sajnos elmaradottak, egy Arcane mellett eltörpül.
A plakátja és zene viszont nagyon szuper, kb. az összes dal a soundtrackből jó.
A történet viszont izgalom-mentes, kiszámítható és emiatt kicsit unalmas is, a 13 rész alatt nem igazán sikerült sok érdekes karaktert behozni az évadba ami azért szomorú, sajnos az amnéziás szál is hamar elhal, de amíg tart addig jó volt. -
Bár nem IT, de Outsourced
Egy fiatal srácot USA-ból kiküldenek Indiába, hogy felügyeljen egy call-centert ahol a létező legértelmetlenebb dolgokat értékesítik.
Jelenleg IT-ban dolgozóként (Service desk) meglepően szórakoztatott a sorozat, főleg eredeti nyelven.
Sajnos egy évad után elkaszálták. (Bár az 22 részes)
-
Enton
addikt
De ez sem it-s hanem "gémer" vonalon mozog.
-
nubreed
veterán
Az első néhány rész után még azt hittem, hogy tetszik a sorozat, aztán rájöttem, hogy nem, bármennyire is hülyén hangzik ez. Amikor és ahogy a trallokok bejöttek a képbe, az jó volt, meg volt 1-2 "erősebb" karakter akik érdemben hozzáadtak és nem elvettek a sorozatból, de pont ezek tűntek el vagy haltak meg később. A "főhösök" nagyon gyengék és ráadásul rohadtul unszimpatikusak. Senkihez nem lehet kötődni, mindenki úgy viselkedik mint két ovódás akik összevesztek azon, hogy melyikük játszon a plüss patkánnyal, ráadásul én nem értem, hogy lehet ennyirre kurvára ellenszenves Moraine vagy hogy kell írni (Rosamund pike), az a nő még haggyán, hogy olyan mint egy jéghegy, aztán ez a direkt beerőltetett leszbisége a főnök asszonnyal a fehértoronyban meg végképp kiverte a biztosítékot nálam és nem azért mert prűd lennék, csak kurvára off topic volt ebben a sorozatban, a kémia semmilyen szinten nem működik köztük, mert annyira jégcsap az a nő, hogy semmi rokonszenves nincs benne. A génlottóról természetesen nem tehet senki, ezt nem mint hibát hozom fel de én simán azt hittem, hogy Rosamunk Pike egy kb. 50+ -os nő, ehhez képest utána néztem az imdb-n 79-ben született, 42 éves létére igen szarul néz ki, legalábbis itt a sorozatban, minimum 50-nek néztem. Viszont mivel ő az egyik főproducere is a sorozatnak gondolom esély sincs arra, hogy kinyírják a karakterét, komolyan nem hiányozna. A testőre vagy ki, az őrzője, az ázsiai gyerek egyedül aki jól játszik a főbb karakterek közül, de ez a néger javasasszonnyal erőltetett szerelmi szál... hát ez is minden csak nem működőképes. Rohadtul nincs meg itt sem a kémia, annyira két egymástól teljesen idegen lény (és nem a rasszok miatt, hanem a személyiségük és habitusuk miatt), hogy a való életben köztük semmi nem lehetne, így ezzel sem lehet azonosulni vagy szimpatizálni. [ Módosította: Intruder2k5 ]
-
December közepén megírtam, hogy Hayden Christensen-face spoiler alatt.
-
paatrick
őstag
Kép nélkül átsiklottál volna rajta, így mindenkinek feltűnik aki várta de elfelejtette hogy tegnap jött ki
Amúgy:
All of us are dead E2
Na ez már full akció volt végigés megint egy jó adalék, a szereplők a "valóságban" vannak, tehát láttak már zombifilmet meg minden. Még utalnak is rá hogy ez tök olyan mint egy másik koreai zombifilm.
-
-
basaharc502
aktív tag
Ezzel egyetértek. Saját magamon is észrevettem, hogy - talán a sok sorozat miatt, ami heti szinten ömlik ránk - én már a 45 perces részeket is hosszúnak találom, főleg azért mert elég kevés az olyan sori, ami tényleg leköt, végig érdekes, izgalmas. Biztos bennem van a dara érzés is. Sok sorozat van a megnézendők listáján, ami havonta biztosan bővül 1-2 darabbal + vannak régi elmaradások is. Most pl. Dexter megy, ott egyáltalán nem zavar a 12*45 perces játékidő, mert nagyon jól felépített (leglaábbis ahol most tartok) sorozat.
-
basaharc502
aktív tag
Ha ki tudják tölteni a 60 perces játékidőt úgy, hogy rá sem nézek, hogy hol tart, még mennyi van hátra, akkor semmi gond ezzel a hosszúsággal sem.
A felvetés arra irányult, hogy minek 45 vagy 60 perces rész, ha annak fele kivágható üresjárat, nem tesz semmit hozzá a történethez, karakterekhez csak eluntatja a nézőt, ellaposítja a sorozatot. -
k-adi
nagyúr
na látom semmi reakció.. akkor írom én.. How I Met Your Father első 2 rész: 1:1 copy az eredetiről, csak gyengébb. Főszereplő csaj még csak-csak elmegy, de a barney-copy meg a "kötelező" L karakter katasztrófa, nagyon erőltetett.. Még adok neki pár résznyi esélyt, de ez nagy bukta lesz ha így halad, bár ezt szerintem mindenki sejtette.
-
k-adi
nagyúr
Sólyomszem
Hawkeye season 1Ahogy sejtettem egy nulla volt. Wishről rendelt avanger ez a clint, megfejelve egy túlbuzgó tinivel és egy félszemű (??) kutyával. Erőltetett poénok, unalmas és kiszámítható story, és még a karácsonyi feeling se volt az igazi + látszódik Clint-en hogy a háta közepére se kívánja az egészet - nemcsak a karaktere hanem a színész is
Mire beindulna, már vége is, persze az utolsó pár részt is csak
felbukkanása és tényleg vicces poénjai teszik nézhetővé.Yelena
..Azt meg amit műveltek -el.. egy daredevil után... hát kabaré.Kingpin -
k-adi
nagyúr
Vigil
season 1Na végül 1 hónap csúszással de sikerült bepótolni ezt is. Ahogy sejtettem, szuper volt, izgalmas nyomozós tengeralattjárós crime-dráma
A 6 rész pont elég rá, a befejezés kicsit gyengécske de összességében jó angol sorozat. Ez a skót akcentus meg még mindig halál felirat nélkül -
nubreed
veterán
-
paatrick
őstag
Én nem látom őrült sikernek a Witchert, legalábbis az én körömben senki nem beszélt róla. Sokan meg se nézték, ha rákérdeztem
Híroldalak is max arra az 1-2 napra írtak róla amíg megjelent, vagy megfizették a cikket.
De biztos van egy játékos réteg, meg a Cavill imádók akikre lehet építeni. Részemről az előzmény se érdekel.
-
nubreed
veterán
Igen, van, aminek az a címe eredeti módon, hogy El Chapo és szerintem nagyon jó sorozat az is. Valószínűleg igazad van, nem akartak konkurenciát állítani a róla szóló sorozatnak, inkább más dolgokra fókuszáltak a Narcos Mexicoban, de akkor is azért, kicsit jobban kiemelhették volna, hogy Chapo volt valaki és nem csak egy harmad vonal beli figura, akinek most be van állítva.
Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Silver - Használt, karcmentes, 100% akku
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 512GB OLED 120Hz Gar!
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest