- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.
Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zizmand
aktív tag
Én is így tettem, csak én az 5. évad előtt néztem meg az első 4 évadot. Fuu, így vissza nézve vannak azért elég durva részek az első négy évadban.
Ráadásul ez egy gyerekcsatornán ment anno. Mai napig emlékszem, hogy fostam rajta 5 évesen.
Nem is értem mi a szarért néztem ezt ennyi idősen. De egyik kedvenc sorozatom, szerintem szép lezárása lett.Örökre bele égett a szemembe az a szellem házas rész amikor találkozik Jack egy kiscsajjal meg a szellem családjával, majd minden fehérré változik, még most is kiráz a hideg, nem hogy akkor. -
-
-
brownus
veterán
pár kedvenc az utóbbi hónapokból:
shooter, the oa, designated survivor,stranger things, és lassan jön az iron fist. a trailer alapján ez más lesz mint a többi marveles cucc!?extra laza és könnyedből most indul a sokadik évada a new girlnek,
most kezd a the 100 is , második évada a the expanse
a black sails is most indul, az is remek egy sori. kábé ennyi.
kicsit komolyabb a girls (hbo), -
spammer
veterán
A 250 csak egy imdb top, azok kívül van még rengeteg. Idézek a junkie-ról (a tavalyi év végéről):
"Amerikában idén 455 szkriptelt sorozat került képernyőre – én meg délután a teljesség igénye nélkül 341 újoncot számoltam (persze más országokból is jöttek)." -- [link]
És ez csak a tavalyi év volt. Oké, nyilván ebben van sok a rossz/középszer/érdektelen, de azért még így is biztos, hogy lehet találni olyat, ami nézhető (ha már nagyon unatkozik valaki). Már önmagukban a kábeles csatornák és stream szolgáltatók is termelnek annyit, hogy mindig legyen utánpótlás.
-
spammer
veterán
Mindig mosolygok az ilyen "nincs mit nézni" hozzászólásokon.
Úgy kb. hány sorozatot láttál eddig, akár csak az utolsó 10-15 évből? Mert még ha mondjuk 150-nél is többet, akkor is van még bőven néznivaló.
-
Land
veterán
Prison Breaknek lesz új évadja? Tutira?
Szerkesztve: Valóban látom írtok itt róla. De hát ki lesz a főszereplő benne?
AHS lehet jó sorozat, de horror barátnőmmel nem jöhet képbe. Különben már a Stranger Thingset néznénk, amit egyedül fogok nézni vélhetően.
A Gothamról sorozatjunkien elég vegyes a vélemény, sőt inkább rossz vélemény van róla az évad értékelések alapján.
Mr. Robot izgalmas vagy vontatott? Az elsőről jókat olvastam, a második évad valóban megosztó. -
spammer
veterán
Igen, az. Egyébként van ph arckép kereső
-
törölt tag
Én is. Tizedjére...
Aranyélet
Túl sokan ajánlották, elkezdtem nézni, hamar be is rántott a hangulata. De ennyi.
A második évadra már megkedveltem, csak több apró bullshit volt elszórva a részekben, viszont ezen felül sok olyan lépést megtettek a sorozatban amire nem gondoltam volna, így az évad végére abszolút imádtam, jók a karakterfejlődések, , és várom a harmadik évadot.Mira kivételével -
Dilikutya
félisten
Nekem erre nincs időm, hogy végignézzek 10 részt, mire lesz valami. Egyébként is ez egy egy eset/epizód felépítésű sorozat, szóval a sztori se fog sehova se menni. Másrészt egy Halálos fegyverben ne drámázzanak. Még a régi első részben is azon volt a hangsúly, hogy Riggs hogyan áll talpra, itt meg rögtön a felesége balesetével indítunk. Ez az én döntésem, tudom, hogy nem fog veszteség érni, rühellem a sorozatokat a felépítésük miatt, csak a cím miatt néztem meg.
Walking Dead is szappanopera, drámázás, néha zombik, én egy zombihorrortól a fordítottját várom el.Ash vs. Evil Dead a király, az első évad is 8x30 perc, és nincs üresjárat.
-
TazLeacher
nagyúr
Szerintem meg aki így fut neki, annak felesleges. Szerinte el van valami nyújtva, szerintem meg nagyon nehéz normális történetet összerakni 120 percben. Gyönyörű példa a Killing. 20 óra, 1 gyilkosság. Az én általam látott filmek közül egy sem közelítette azt a színtet, amit az összehozott. Sokkal szívesebben nézek már jó minőségű sorozatokat, mint filmeket. Filmekből 1 évben van 50 órányi értelmes tartalom kb. ami nem időpazarlás.
-
perempe
veterán
-
Janaboy
Topikgazda
-
Ragnar95
félisten
BB-hez nem sok köze van, elég más mindkét sorozat.
Narcos kicsit dokumentumfilmes jellegű, vannak bevágások valódi felvételekből, illetve valós történeten alapul a sztori. A legtöbb rész elég akciódús, kevesebb a lassú drámai epizód. BB jóval lassabb és több benne a dráma.
Mindenképp ajánlott amúgy, remek sorozat a Narcos, csak gondoltam tisztázzuk a dolgokat, hogy ne várj olyat, amit nem fog tudni megadni a Narcos. -
k-adi
nagyúr
Gotham jó, érdekes a képregényhez képest. Az első évadot kell túlélni az kicsit lassú, de a 2. évad jobb már, a 3. pedig most startolt de eddig jó.
Ragnar95: P Ivy karakterfejlődése eléggé kaksi eddig, az átalakulás is gyenge volt... Mármint a végeredmény szuper lett, a csajszi nagyon dögös
de a képregény szerint totál más az indok nála is nem?
No meg akkor Vicky Vale semBruce után kajtat majd hanem Gordon szeretője lesz? Ez is változás az eredeti történethez képest -
k-adi
nagyúr
Valóban szuper eddig az évad, + ez az áldokumentum filmes megközelítés nagyon ötletes lett.
(annál a résznél én is vártam a jumpscare-t, de végülis megkaptuk később
)
Az egyetlen zavaró dolog számomra, hogy más van a dokumentum filmen és más akik átélik
(pl. Sarah Paulson -- Lily Rabe)
Ebben az évadban fel fog bukkanni Dylan McDermott ?
-
Ragnar95
félisten
Family Guyban azon túl, hogy animációs, semmi hasonlóság nincs a Rick & Mortyval. Rick & Morty elég elborult, de a legtöbb részben elég komoly társadalomkritika, mondanivaló van az agymenés mögött.
A képi világ is az elborult témát erősíti. A Family Guy inkább családi sorozat, a Rick & Mortyt gyerekeknek semmiképp nem ajánlanám.
Adventure Time-ból csak pár részt láttam, de ahhoz tudnám leginkább hasonlítani a Rick & Mortyt. -
ígyvanferi
addikt
-
-
spammer
veterán
Attól függ, kinek mi számít alapnak, ez elég szubjektív. Ha mások is úgy gondolják, és írnak egy személyes listát, akkor betehetem az összefoglalóba a hsz-re mutató linket, csak az a baj, hogy a hsz később nem frissíthető, nem szerkeszthető. Talán az működhet, hogy aki akar, az ír a logoutra egy saját bejegyzést (amit később is tud frissíteni) és az arra mutató linket teszem be az összefoglalóba.
Tehát személyes listák linkelhetők, de egy "közös lista" nehéz dió lenne, mert nagyon eltérőek az ízlések.
-
törölt tag
Te jó ég.
Akkor nem hiszem, hogy az Utopia ajánlott lenne neked. De akkor a The Killing sem.
A The 100 is elég kemény, de azt talán még bepróbálhatod.
Bár nem tudom a mai 14 éveseknek mekkora ingerküszöbük van, de lehet inkább valami vidámabb sorozatot kellene választanod.
És ezek helyett inkább tanulnod. -
törölt tag
Azt nem láttam, csak a páratlan évadokat. Nekem még a Killing volt nagyon nyomasztó. Az az állandó eső és szürke idő / szűrő(?).
De ez a 2 sztem be fog jönni neked.(#28722) Pitterix: az egész
teljesen logikátlanparadoxon, bár igaz, minden relatív, szóval időutazáskor vannak olyan dolgok, amik már megtörténtek, és vannak olyanok, amik meg nem. Az tuti, hogy valami nem jó, mert az utolsó 2 részben több szabályt is megszegtek, és nem tudom hogy fognak kimászni ebből. Az íróknak nagyot kell majd alkotniuk. Aztán lehet nyomnak a végén egy resetet és visszatérünk 2016-ba, mielőtt elkezdődött volna ez az egész. -
spammer
veterán
Nem kár, az egy kerek egész, el kell fogadni, hogy ennyi volt a sztoriban. Inkább örülni kellenek annak, ha egy készítő/csatorna tudja, hogy mikor és hogyan kell befejezni, és hogy lehetőségük is van arra, hogy megfelelően lezárják. Sok sorozatnak nem adatik meg (idő előtti kasza), sok másikat meg a végtelenségig húznak, akkor is, ha abból már repetitív moslék lesz (pl. Supernatural). A minőség számít, nem a mennyiség.
-
Lipton
őstag
BB utan szerintem nincs tovabb... Ott a sorozatok csucsa.
Ami szamomra BB utan is bejott az a Homeland es a Shameless. A Shameless nagyon egyedi kategoria de a maga nemeben BBviszont ezek utan nem talaltam olyat, ami kepes hozni ezt a szinvonalat...
Angie Tribeca-t nezte valaki? Tiszta Csupasz pisztoly
-
bobalazs
nagyúr
Show creator Vince Gilligan has said (as in the video above) that he had thought it was a commonly used phrase when he decided to use it as a title, not knowing that the expression was a Southern regionalism from the area in Virginia from which he hails. It means “to raise hell,” he says, as in “I was out the other night at the bar…and I really broke bad.”
SZóval náluk ez ilyen helyi mondás hogy breaking bad, -tombolás, dühöngést jelent.
(#28654) dokee78
Megy a harc, folyik a vér, meg a testnedv mint a Spartacusban. -
-
spammer
veterán
Csak jókat tudok mondani.
Drámák:
- maffiás/bűnbandás: The Sopranos, Boardwalk Empire, Sons of Anarchy
- zsarus/nyomozós/krimi: The Wire, The Shield, Dexter, The Killing, True Detective
- thriller/konteo: Utopia
- sport/kisváros: Friday Night Lights
- misztikus: Lost, Carnivale, Twin Peaks, The Leftovers
- háborús: Band of Brothers
- zenés: Treme
- politikai: House of Cards
- fantasy: Game of Thrones
- egyéb: Mad Men, Shameless, A Young Doctor's Notebook
- Sci-fi: Black Mirror, FireflyDramedy (dráma-komédia):
- Rescue Me
- Californication
- LouieComedy/Sitcom:
- Entourage
- How To Make It In America
- Mixology
- Sirens
- Two and a Half Men
- Silicon Valley
- Red OaksAnimációs:
- Archer
- The Legend of Korra
- Gravity Falls -
Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Egyelőre nagy siker a Nintendo Switch 2
- Okos Otthon / Smart Home
- Elszívja a vezetőket a big tech, de ez nem tetszik az EU-nak
- Motoros topic
- BestBuy ruhás topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- iKing.hu - RedMagic 10s Pro Gamer erőmű 3 hónap garanciával! 12 GB RAM / 256 GB tárhely -Nightfall
- iKing.Hu - Vivo X200 FE Blue Használt, újszerű állapotban 12 GB RAM / 256 GB tárhely Garancia!
- iKing.hu -Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Black Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB
- iKing.hu - Samsung Galaxy Z Flip 7 Blue Shadow Újszerű, karcmentes állapotban 512 GB
- iKing.Hu - Nubia Z70 Ultra 5G Black Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 256 GB tárhely
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3014, 91% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest