- Fórumok
- Alaplapok, chipsetek, memóriák
- Socket AM3 / AM3+
- (kiemelt téma)
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
scott_free
senior tag
ezek közül melyiket ajánlanátok FX-6300-hoz? vagy van egyáltalán érdemi különbség közöttük? (pl. stabilitás szempontjából?)
ahogy néztem, a Giga 8+2 fázis, az Asus 6+2(+2?) meg vmi digi+, az Msi-nél nem láttam - ezek számítanak?
köszi!
-
törölt tag
Van egy MSI 970A-G45 lapom, benne egy Phenom II 955BE CPU.
Olyan furcsaság van vele, hogy a legújabb BIOS-t (v2.7) használva gyári beállítások mellett is terhelés hatására visszaesik az órajel, 255fokot ír az Aida64. Közben az 55fokot a régi BIOS (v1.4) mellett 4GHz esetén sem lépte át. Tehát hűtés gondja nincs. VRM bordák is alig langyosak. Van valami info erről, hogy miféle jelenség ez? -
04ahgy
nagyúr
Sziasztok van nekem egy Gigabyte GA-790XT-usb3 alaplapom, AM3 foglalat
Egy netezős asztali gépet szeretnék összerakni, főleg használt alkatrészeket használva
Milyen processzort ajánlotok ebbe használtam? egyáltalán lehet bele am3+ ost is rakni vagy az kilőve?
Ezeket a processzorokat támogatja: [link], Nézz valami 3-4 magost az aprón használtan.
HGyu
-
Peddy789
őstag
Sziasztok van nekem egy Gigabyte GA-790XT-usb3 alaplapom, AM3 foglalat
Egy netezős asztali gépet szeretnék összerakni, főleg használt alkatrészeket használva
Milyen processzort ajánlotok ebbe használtam? egyáltalán lehet bele am3+ ost is rakni vagy az kilőve?
-
04ahgy
nagyúr
Hali mindenkinek!
Láttam korábban hogy egyes AM3 lapokhoz adtak ki AM3+ procit támogató biost. Példának sima AM3-as MSI lapokat néztem és a fehér socketes am3-ok is eszik az AM3+-ot azaz a foglalat ugyan az maradt leszámítva a lyukméretet. lapom
Gondolkodtam rajta hogy mi is lehet azokban a biosokban, talán csak microcode-t frissítettek?
Azt találtam ki hogy fogok egy microcode frissítőt és egy am3+ lapból kiszedem a kódokat majd átrakom az én sima am3 lapomba. Xeonhoz láttam leírásokat amikkel sima 775-be raktak ilyeneket ha nem támogatták a procit.
Csinált-e már valaki ilyesmit?Az AM3+ nem csak mikrokódban tér el a régi AM3-tól. Más jellegű tápellátást is igényel, ezeket is tartalmazzák a frissített BIOS-ok.
HGyu
-
MasterDeeJay
veterán
Hali mindenkinek!
Láttam korábban hogy egyes AM3 lapokhoz adtak ki AM3+ procit támogató biost. Példának sima AM3-as MSI lapokat néztem és a fehér socketes am3-ok is eszik az AM3+-ot azaz a foglalat ugyan az maradt leszámítva a lyukméretet. lapom
Gondolkodtam rajta hogy mi is lehet azokban a biosokban, talán csak microcode-t frissítettek?
Azt találtam ki hogy fogok egy microcode frissítőt és egy am3+ lapból kiszedem a kódokat majd átrakom az én sima am3 lapomba. Xeonhoz láttam leírásokat amikkel sima 775-be raktak ilyeneket ha nem támogatták a procit.
Csinált-e már valaki ilyesmit? -
suszka23
csendes tag
-
04ahgy
nagyúr
Igen, határozottan. Erősebb a VRM részlege az M5A99X EVO-nak.
HGyu
-
suszka23
csendes tag
Sziasztok!
Van egy fx-8350-es procim, edddig egy asus m5a97 le r2.0 lapba hasznaltam, a kerdesem annyi lenne,
hogy erdemes-e atraknom egy m5a99x evo r1.0 lapba ha tuningolni szeretnem?!
Előre is koszonom, udv:suszka -
zolikaDB
veterán
Köszönöm

-
04ahgy
nagyúr
A CPU-ban van a memóriavezérlő, azaz IMC, tehát azért van némi beleszólása. Pl. ha Athlon 64 X2-t tesz a lapba, akkor DDR3-mal nem fog elindulni sem, nincs ugyanis a CPU-ban DDR3 vezérlő, hiába támogatja a lap.
(#1588) zolikaDB: DDR2-1066-ig támogatja a RAM-ot az a CPU, nem -tól. A legfrissebb BIOS-szal mennie kell (a CPU support lista szerint).
HGyu
-
Spet
addikt
Üdv mindenki!
Egy kis segítséget szeretnék kérni!
Kollegámnak van egy Asrock N68C-S UCC lapja.
Ugye ez támogatja az AM2/AM2+/AM3 procikat.
Tudna venni most egy AMD Athlon II X3 425-ös procit, ami a leírás alapján DDR2-1066-os RAM-tól oké a lapban.
Neki viszont DDR2-800-asok vannak, amiket már nem cserélne.
Ilyenkor mi van? A proci elindul vajon a lapban?
Köszönöm!
Nem a proci válogatja, hogy elindul-e azzal rammal hanem az alaplap
A lap támogatja ezt a sebességű memóriát illetve processzort így nagy valószínűséggel el fog indulni 
-
zolikaDB
veterán
Üdv mindenki!
Egy kis segítséget szeretnék kérni!
Kollegámnak van egy Asrock N68C-S UCC lapja.
Ugye ez támogatja az AM2/AM2+/AM3 procikat.
Tudna venni most egy AMD Athlon II X3 425-ös procit, ami a leírás alapján DDR2-1066-os RAM-tól oké a lapban.
Neki viszont DDR2-800-asok vannak, amiket már nem cserélne.
Ilyenkor mi van? A proci elindul vajon a lapban?
Köszönöm!
-
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
-
Gyuri27
félisten
Kérdés, hogy 2133 cl11-12 hoz többet a konyhára vagy 1333 cl7-8?
-
GAbre
veterán
Jó,de akkor is,másik lapoknál beadom neki,h auto vagy manualal 2133Mhz.
És itt meg 1333 és ennyi,hiába állítok időzítést akármit,de mind1,Úgyse tetszik lap,nincs benne uefi.
És bár nem annyira meleg,mint asrock,de gariig jó lesz ez is. -
04ahgy
nagyúr
-
törölt tag
Ha még mindig a Phenom II-t használod: annak az IMC-je 1333MHz-re van hitelesítve. Ha annál magasabb órajelen akarod használni a RAM-okat, akkor az igenis tuning. Az IMC nem fogja bírni csak úgy simán az ilyen mértékű túlhajtást, emelni kell a feszültségét.
Az mondjuk egy másik kérdés, hogy mivel IGP nélküli rendszer, édesmindegy, hogy mennyin mennek a RAM-ok.
-
GAbre
veterán
-
04ahgy
nagyúr
-
GAbre
veterán
-
GAbre
veterán
-
törölt tag
Kipróbáltam a ninja 3as ventimmel mi lenne,ha alulról hűteném(legutolsó kép).
Aki nem ismeri a ventit kb 3000rpmen megy,és szabályosan fázok,annyira hűvösnek érzem a levegőt.
És így is csak max langyosra tudta lehűteni felül meg a kockáim igaz forróak voltak,bár épphogy még ott tudtam tartani az ujjam.Jah és hol van még a nyári hőség,akkor mi lesz... :/Lehet működik,de iszonyat hangos így,házba max oldallap nélkül és kivezetett ventivel tudnám megoldani.
Arról nem beszélve,h így se 1 hosszú életű lapra kell számítani.
Ha valakinek ugyanígy melegszik én hagynám tönkremenni a lapot(ha nem garizák a meleg miatt már),ha még garos,mert ha így ki is húzza.Garancia után nem sok időt adok neki,h jó marad...Nem hidegre kell lehűteni, csak ne legyen tűz forró.
-
GAbre
veterán
Kipróbáltam a ninja 3as ventimmel mi lenne,ha alulról hűteném(legutolsó kép).
Aki nem ismeri a ventit kb 3000rpmen megy,és szabályosan fázok,annyira hűvösnek érzem a levegőt.
És így is csak max langyosra tudta lehűteni felül meg a kockáim igaz forróak voltak,bár épphogy még ott tudtam tartani az ujjam.Jah és hol van még a nyári hőség,akkor mi lesz... :/Lehet működik,de iszonyat hangos így,házba max oldallap nélkül és kivezetett ventivel tudnám megoldani.
Arról nem beszélve,h így se 1 hosszú életű lapra kell számítani.
Ha valakinek ugyanígy melegszik én hagynám tönkremenni a lapot(ha nem garizák a meleg miatt már),ha még garos,mert ha így ki is húzza.Garancia után nem sok időt adok neki,h jó marad... -
04ahgy
nagyúr
Az a baj,hogy így se érzem,hogy átvenné rendesen a borda a hőmérsékletet.
Az az 5 kocka ami melegszik,semmi más.
És még ha a teteje lehűlne.
Az alja(másik oldalon) ugyanúgy meleg/forró.Azt meg főleg házban nem fogom tudni hűteni,max oldallap nélkül és be se rakhatom az író asztalba.
Magára az okra akarnék rájönni,h miért. :/
A megoldás annyira nem érdekel,mert ez ideiglenes lap amíg a másik(szintén ugyanez a hiba volt)gariban lesz.
Holnap remélem jön a 3. alaplap,és megnézhetem,h az melegszik-e.
Az már giga lap lesz.Az a baj, hogy el sem olvassátok, mit írok! Nem a bordát kell hűteni, hanem a NYÁK-ot. Tapogasd meg alul, aztán márthatod az ujjad a hideg vízbe.
Még egyszer: a NYÁK szintjén kell közepes vagy erős, turbulens légáramlatnak lennie!
Valahogy így: [link].
HGyu
-
törölt tag
-
GAbre
veterán
-
törölt tag
AM3+-os Asrock lapok közül még a csúcs Extreme9 is olyan rejtélyes hibákat, mérési problémákat hordoz a tarsolyában, hogy legszívesebben ketté (vagy több részre) törnéd.
daa-raa: +1... Minimum GA-970A-UD3/GA-970A-UD3P
-
törölt tag
Cseberből vederbe. Egy ugyan olyan, hűtetlen VRM-es lapot veszel, amivel ugyan úgy szopni fogsz FX-ek mellett. UD3-at kellett volna venni, az sokkal értelmesebb ebből a szempontból.
-
Gyuri27
félisten
Az alja(másik oldalon) ugyanúgy meleg/forró.Azt meg főleg házban nem fogom tudni hűteni,max oldallap nélkül és be se rakhatom az író asztalba.
A megoldás annyira nem érdekel,mert ez ideiglenes lap amíg a másik(szintén ugyanez a hiba volt)gariban lesz.
Az már giga lap lesz.CM gemini széria vagy olyan ami hasonló felépítésű. Azok hűtik a lap megfelelő részeit.
-
GAbre
veterán
Asrock 970 extreme 4(ugyanezt csinálta)Csak proci tesztnél teljesen halott lett.
970 pro 3 ez van legutóbbi képen.
GA-990FXA-D3.Ő jön holnap majd.
De már procit,memóriát,tápot,vgát is cseréltem.
Most megnézem,ha nem ssd van rádugva,akkor is-e.
De azt nem hiszem,h az a baj -
törölt tag
Az már giga lap lesz.Miért? Mert Asrock.
-
GAbre
veterán
Az már giga lap lesz. -
törölt tag
-
GAbre
veterán
-
törölt tag
-
GAbre
veterán
-
törölt tag
Közvetlenül a VRM bordára kell juttatnod légáramlatot. Egy leszabályzott 50mm-es ventilátor kis áramlása is bőven elég neki. Úgy meg azoknak sincs hangja.
-
GAbre
veterán
Nem tudom hogy rakjak ventit hozzá,ha a ninja 3amtól már nem fér el a kezem se.
Légáramlat meg megvolt:
Meg a képen látható területen ha nézed 3 venti húzza ki abból a sarokból a levegőt.
Illetve a ninja se vmi forró levegőt tolt oda nekik.Oldalról meg még 1 8as venti hozta előlről a levegőt+ az elején ami van,bár az vga felé nyomta.Amúgy csak közlöm nem kell fxes proci,h süljön a lap.phenom x945-el is köszöni szépen nekiáll főzni.
1 hibára rájöttem,nem jegyzi meg a memória mhz-et állandóan 1333-on megy.
Ha beállítom,akkor úgy marad addig még ki nem kapcsolom a gépet.Bár nem tudom,előtte csinálta,most hoztam haza a gépet összeraktam,és megjegyezte.
Beállítottam,kikapcsoltam,és megint elfelejtette
Jah és csak ezt felejti el,minden más megmarad.Akkor senkinek semmi 5lete,mint ahogy nekem se,hogy mi a gáz?

Minden cserélve lett már
Biosz frissítéssel meglett oldva a memória órajel gond.
De ugyanúgy melegszik
Bár azóta nem raktam bele a 4 magos phenomot,h azzal is-e még. -
törölt tag
Légáramlat meg megvolt:
Meg a képen látható területen ha nézed 3 venti húzza ki abból a sarokból a levegőt.
Illetve a ninja se vmi forró levegőt tolt oda nekik.Oldalról meg még 1 8as venti hozta előlről a levegőt+ az elején ami van,bár az vga felé nyomta.Amúgy csak közlöm nem kell fxes proci,h süljön a lap.phenom x945-el is köszöni szépen nekiáll főzni.
Ha beállítom,akkor úgy marad addig még ki nem kapcsolom a gépet.Bár nem tudom,előtte csinálta,most hoztam haza a gépet összeraktam,és megjegyezte.
Jah és csak ezt felejti el,minden más megmarad.Rakhatsz a VRM síkja felé akár száz ventilátort is, akkor sem fogja magát a VRM-et egyetlen egy sem légáramlattal kényeztetni. A Ninja nagy alsó lemezei meg pont csak arra jók, hogy leárnyékolják még jobban a FET-eket. A toronyhűtők márcsak ilyenek, főleg az ilyen nagy méretűek. Használtam Infinity-t Abit AX8 v2.0-n. Nos, csak arra volt jó, hogy az egyébként nem igazán melegedő K8T890 bordája ~80-90 °C-ig felmelegedjen, a VRM meg mégg ennél is jobban. Pedig az Infinity még kisebb is, mint a Ninja. Egy "szerencsétlen" (valójában nagyon is jó) CMHK8-8122A-A2 stock X2 cooler mellett meg a NB 35°C felé soha sem ment, és az egyébként hűtetlen VRM sem melegedett 50 °C felé. Ja, a proci egy nem éppen izmos A64 3200+ (D0) volt. Az Opteron 180-ra inkább rá sem raktam az Infinity-t. Az SI-128SE alatt köszöni nagyon jól elvan. És a lap sem fő szét.
-
akela91
addikt
Beüzemeltem, már sokkal jobb értékeket kapok hőmérsékletileg, és alacsonyabb fesz is elég a procinak, node RAM problémám van.
2 szinten is. 12GB-ból a BIOS és a CPU-z is látja a 12GB-ot, ám windows feladatkezelő csak 8GB-ot lát. (4GB-os modulok). Illetve nem hajlnadó 1600mhz-en menni 1.65V-on se, pedig az előző lapba simán mentek.
12GB probléma megoldva, viszont az 1600mhz nem megy egyszerűen, újraindul mindig. Minek kéne feszt adni? (ajánlott alap időzítés van beállítva: 9:9:9:24:33)
XMP1600 profil is van elvileg ramnak, na ilyen beállítási lehetőséget nem találok UEFI-ben.
Ami szomorú, hogy a CPU-tól nem tudja lekérni normálisan a hőmérsékletet, csak a kamu core temp-et, ami ugye elhetetlen értékeket mutat (21 C)...
-
akela91
addikt
Beüzemeltem, már sokkal jobb értékeket kapok hőmérsékletileg, és alacsonyabb fesz is elég a procinak, node RAM problémám van.
2 szinten is. 12GB-ból a BIOS és a CPU-z is látja a 12GB-ot, ám windows feladatkezelő csak 8GB-ot lát. (4GB-os modulok). Illetve nem hajlnadó 1600mhz-en menni 1.65V-on se, pedig az előző lapba simán mentek.
-
GAbre
veterán
Légáramlat meg megvolt:
Jah és csak ezt felejti el,minden más megmarad. -
törölt tag
Na mindjárt itt az új lap a kezeim között, vettem egy 8cm-es 2000rpm-es ventit, amit a VRM-re fogok irányítani valahogy... Meglátjuk meddig jutok tuningban a 8120-al. Egyébként azokon az alaplapokon amin a VRM -en van hűtőborda, azt leszedve, valami hővezető pasztával nem lehet rásegíteni? (lehet totál hülyeséget kérdeztem
) CSak van még egy csomó MX-4 pasztám.Pasztát felejtsd el, tudtommal gap pad van alatta.
-
akela91
addikt
Na mindjárt itt az új lap a kezeim között, vettem egy 8cm-es 2000rpm-es ventit, amit a VRM-re fogok irányítani valahogy... Meglátjuk meddig jutok tuningban a 8120-al. Egyébként azokon az alaplapokon amin a VRM -en van hűtőborda, azt leszedve, valami hővezető pasztával nem lehet rásegíteni? (lehet totál hülyeséget kérdeztem
) CSak van még egy csomó MX-4 pasztám. -
04ahgy
nagyúr
Amiket felsoroltál ventiket, azoknak köze nincs a VRM területén, az alaplap közvetlen síkjában igényelt turbulens légáramlathoz.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Milyen hűtést raktál rá? Mert a képen láthetó CPU hűtő ezt NEM hűti. Megfelelő légáramlat kell, csak az hűti. Ha hűtőbordás az alaplapi VRM, ha nem.
HGyu
-
törölt tag
Mivel az a VRM és nincs rajta egy gramm hűtés se, ezért az összes FX alatt forrni fog. Még a bordázott lapokon is baromira meleg tud lenni. Amúgy meg az csinálja a procinak a feszkót.
-
GAbre
veterán
Meghalt a kartyam,néztem uj lapot,mert meleg volt.
Mind2 as rock.Erre meg ez is melegszik.
Eddig is raktam rà hutest.
4 es 8 magos procival tesztelve.A hazban 5venti van.A hatoldalom extra borda.
De az is tüzforrò. -
akela91
addikt
Csak nem neked is egy Asrock alaplap 8magossal?
Pont így jártam, sokad magammal ha szétnézel külfödli fórumokon. Túlmelegszik a VRM, és a proci órajelet is leveszi ilyenkor.Megoldás: alaplapcsere / extra hűtés a vrm-re.
-
GAbre
veterán
-
04ahgy
nagyúr
Szerencsétlenkedtem kicsit a régi lappal, az oldalsó ventit, nem szívóra hanem fújóra raktam, így megy egy kis áramlat a proci hűtő alá, ezáltal a VRM-re is, nyertem is pár fokot Aida szerint (alaplap temp, nem tudom hol van a mérő).
Az új lappal is az lesz a baj, hogy ahogy nézem a VGA-t csak a legközelebbi PCI-ba tudom tenni (x16), ami közvetlen az NB alatt van. Egy hely marad szabadon, az NB vonalában az X1-es slot felett, ahova ESETLEG be tudnék rakni valami mini ventit.
Agyalok még azon, hogy a Mugenen csak egy ventit hagyok, a távolabbi végén, így a VRM borda szabadon marad, és nem lóg rá semmi.
Még egyszer: nem az a baj, hogy ha rálóg valami, hanem az, hogy ha nincs légáramlat. Ha csak egy ventit teszel a mugenre, attól még nem lesz légáramlat.
HGyu
-
akela91
addikt
A Mugen venijei pont szép lassú, turbulenciától mentes áramlatot teremtenek a hűtendő rész fölött! A NYÁK szintjén meg áramlás nélkül megül a forró levegő. A toronyhűtők önmagukban ellenjavallottak.
Az elhelyezkedéseket jól írtad, én egy 8cm-es ventit szoktam támasztani a PCIe-NB-VRM háromszöghöz, fújóra, gyorskötözővel.
HGyu
Szerencsétlenkedtem kicsit a régi lappal, az oldalsó ventit, nem szívóra hanem fújóra raktam, így megy egy kis áramlat a proci hűtő alá, ezáltal a VRM-re is, nyertem is pár fokot Aida szerint (alaplap temp, nem tudom hol van a mérő).
Az új lappal is az lesz a baj, hogy ahogy nézem a VGA-t csak a legközelebbi PCI-ba tudom tenni (x16), ami közvetlen az NB alatt van. Egy hely marad szabadon, az NB vonalában az X1-es slot felett, ahova ESETLEG be tudnék rakni valami mini ventit.
Agyalok még azon, hogy a Mugenen csak egy ventit hagyok, a távolabbi végén, így a VRM borda szabadon marad, és nem lóg rá semmi.
-
04ahgy
nagyúr
Szuper, holnap elvileg már meg is érkezik. Jelenleg ennyi venti van a házban:
felül egy ormótlan nagy 20cm- es, elöl is egy hatalmas, oldalt + hátul is egy-egy 12-es, a mugenen elől hátul szintén 12-12cm.Hova lenne érdemes pontosan irányítanom még valami kis ventit?(bár kétlem hogy sikerülni fog)
A procitól északra lévő bordára?(ez a VRM rész ha jól sejtem) Illetve a nyugatra lévő bordára (NB)?
A felső venti pont a VRM-ről fogja leszívni a forró levegőt, lehet elég lesz neki? A Mugen 2 hátsó ventije pont rálóg most is a VRM bordájára ( felette van pár centivel a venti alja)

A Mugen venijei pont szép lassú, turbulenciától mentes áramlatot teremtenek a hűtendő rész fölött! A NYÁK szintjén meg áramlás nélkül megül a forró levegő. A toronyhűtők önmagukban ellenjavallottak.
Az elhelyezkedéseket jól írtad, én egy 8cm-es ventit szoktam támasztani a PCIe-NB-VRM háromszöghöz, fújóra, gyorskötözővel.
HGyu
-
akela91
addikt
Szuper, holnap elvileg már meg is érkezik. Jelenleg ennyi venti van a házban:
felül egy ormótlan nagy 20cm- es, elöl is egy hatalmas, oldalt + hátul is egy-egy 12-es, a mugenen elől hátul szintén 12-12cm.Hova lenne érdemes pontosan irányítanom még valami kis ventit?(bár kétlem hogy sikerülni fog)
A procitól északra lévő bordára?(ez a VRM rész ha jól sejtem) Illetve a nyugatra lévő bordára (NB)?
A felső venti pont a VRM-ről fogja leszívni a forró levegőt, lehet elég lesz neki? A Mugen 2 hátsó ventije pont rálóg most is a VRM bordájára ( felette van pár centivel a venti alja)

-
04ahgy
nagyúr
Igen az is jó lap, csak drágábbak általában a 990-esek, azért 970-t javasoltam. Biztos vagyok benne, hogy elégedetten fogod használni. A GIGABYTE tudja, hogy kell alaplapot gyártani.
Azért a VRM és NB körüli légáramot itt is biztosítani kell, ez sem éri be a hősugárzásos hűtéssel.

HGyu
-
akela91
addikt
-
04ahgy
nagyúr
Üdv. Milyen alaplapot ajánlotok (használtan fogom venni), amely egy 8120- at kiszolgál tuningostul?
Asrock 990FX Extreme 3 van jelenleg, de sajnos a VRM része túlmelegszik 4GHZ-en...
Legyen azért 1-2 USB3.0 rajta, de semmi extra követelményem nincs.
Nem akarok sokat költeni, ASUS M5A97 R2.0 , ezt javasolták példaként FX topicba.
A GIGABYTE 970A-UD3P jobb.
HGyu
-
akela91
addikt
Üdv. Milyen alaplapot ajánlotok (használtan fogom venni), amely egy 8120- at kiszolgál tuningostul?
Asrock 990FX Extreme 3 van jelenleg, de sajnos a VRM része túlmelegszik 4GHZ-en...
Legyen azért 1-2 USB3.0 rajta, de semmi extra követelményem nincs.
Nem akarok sokat költeni, ASUS M5A97 R2.0 , ezt javasolták példaként FX topicba.
-
04ahgy
nagyúr
-
törölt tag
Ha az adatlapján levő Asrock lapról van szó, akkor ugyan mindegy.
-
04ahgy
nagyúr
Ha gyári hűtővel is megégette a kezed, akkor az A30-cal túl is melegedhet a VRM, mert az oda ugyebár egy grammot nem fúj. Én egy ventit szoktam odatámasztani, ha vízzel hűtök, mert nagyon fontos a VRM hűtés.
HGyu
-
M0ng00se
őstag
-
04ahgy
nagyúr
-
M0ng00se
őstag
Üdv!
Egy olyan kérdésem lenne hogy a VRM mellett lévő kis kockák, a tekercsek mennyi hőt bírnak? Csak mert volt már olyan meleg terhelés alatt, hogy megégette a kezem. Most raktam rá kis bordákat, remélem lesz haszna. -
04ahgy
nagyúr
Én FX-nél már mindent láttam, csak a valóságot megközelítő hőmérséklet-kiolvasást nem.
Szóval a válasz D, egyik sem.

HGyu
-
M0ng00se
őstag
Üdv.
Nemrég beszereztem egy FX8150-et és az lenne a kérdésem hogy melyik az igazi hőfok?
De szerintem valahogy úgy van hogy meghatározott hőfok alatt mást mutat de 35 fölött meg jól. Így van?
-
04ahgy
nagyúr
Sziasztok!
Jelenlegi konfim:
-FX 6100 proci-alap hűtővel
-fsp hexa 500
-8gb ddr3 ram(1600MHz)
-Sapphire hd 7850 2gb 256bit oc
-ssd
-2x500gb winyó
-4 házhűtő venti
Kérdésem:
Néha a a gépem nem indul el,hanem lecsipogja a procihibát, viszont ha a ramot áttszem másik foglalatba akk 10-25p baxakodás után működik,van h a vidikártyát sem ismeri fel,és van,hogy a tápból nem vesz fel feszültséget,erre a kedves ipon szerviz azt mondta,h minden más a gépembe a rossz,az alaplap biztos jo,3szor vittem be,3/3 bios frissitést csináltak,ugyan arra a verzióra...
Megelégeltem,hogy egyszerűen lehetetlen garancián belül elintézni,ezáltal elhatároztam,h veszek egy uj alaplapot,ami ezeknek a feltételeknek megfelel:
-40k alatt van
-usb3nak nem csak a panelon van hely,hanem van az alaplapon is csati,amivel kitudom vinni a ház elejére
-esetleges későbbi gépfejlesztésbe ne nagyon szóljon bele az alaplap
Illetve,még 1 kérdés,aminek nincs köze az alaplapokhoz,de még a témába vág,h szerintetek ez az 500W-as táp elég ennek a konfinak,v megéri befektetni egy FSP HYPER 700ba?
Előre is köszönöm a válaszotokat!Nagyon egyértelműen a GA-990FXA-UD3 ennyiért a befutó. A táp elég, azt nyugodtan ráérsz akkor cserélni, ha kikapcsolgat (túlterheléstől), vagy bedöglik..
Milyen lapod van most? Ha az adatlapodon levő 970 Pro3, akkor még annak a megvételekor rontottad el. Ezek sajna igen gyengék FX alá. Egy Athlon X2-250 vagy valami Athlon X3 procival eldöcögnek, de az AsRock felhozatalában ennél magasabb kategóriás alaplap is egész egyszerűen szutyok az FX-ek alá, még a 4 magosak alá is.
HGyu
-
törölt tag
Sziasztok!
Jelenlegi konfim:
-FX 6100 proci-alap hűtővel
-fsp hexa 500
-8gb ddr3 ram(1600MHz)
-Sapphire hd 7850 2gb 256bit oc
-ssd
-2x500gb winyó
-4 házhűtő venti
Kérdésem:
Néha a a gépem nem indul el,hanem lecsipogja a procihibát, viszont ha a ramot áttszem másik foglalatba akk 10-25p baxakodás után működik,van h a vidikártyát sem ismeri fel,és van,hogy a tápból nem vesz fel feszültséget,erre a kedves ipon szerviz azt mondta,h minden más a gépembe a rossz,az alaplap biztos jo,3szor vittem be,3/3 bios frissitést csináltak,ugyan arra a verzióra...
Megelégeltem,hogy egyszerűen lehetetlen garancián belül elintézni,ezáltal elhatároztam,h veszek egy uj alaplapot,ami ezeknek a feltételeknek megfelel:
-40k alatt van
-usb3nak nem csak a panelon van hely,hanem van az alaplapon is csati,amivel kitudom vinni a ház elejére
-esetleges későbbi gépfejlesztésbe ne nagyon szóljon bele az alaplap
Illetve,még 1 kérdés,aminek nincs köze az alaplapokhoz,de még a témába vág,h szerintetek ez az 500W-as táp elég ennek a konfinak,v megéri befektetni egy FSP HYPER 700ba?
Előre is köszönöm a válaszotokat! -
pityu8611
tag
Sziasztok!
kérdésem lenne.Adott egy MSI 970 gaming lap és egy fx6350 proci.Összerakás után pár napig ment a gép(játékok alatt kifagyott,kékhalál).utánna egy bekapcsoláskor se kép se hang!ventik mennek,meg minden de nincs kép.Vga,memória más gépben tökéletesen üzemel,szerintetek a lap a hibás vagy a proci??Előre is köszi a választ!
-
gyorgy1961
csendes tag
-
M0ng00se
őstag
új gépet épitek kinéztem egy Amd Fx 6300-as procit,milyen alaplappal párositsam? márka és tipus,köszönöm elöre is.
nekem asrock 970 extreme4-gyel ment 4,8-on stabilan
-
gyorgy1961
csendes tag
új gépet épitek kinéztem egy Amd Fx 6300-as procit,milyen alaplappal párositsam? márka és tipus,köszönöm elöre is.
-
Jakuskacsa
senior tag
Sziasztok! Egy kicsit lemaradtam az elmúlt években a pc fejlődésében (Gyerek projekt volt), de most nemrég vettem egy nem túl új, de azért használható gépet. Ez egy fujitsu esprimo p5635 gép volt, + vettem hozzá egy radeon hd 6870 et, hogy azért tudjak egy- két játékkal játszani is. Egyébként az alaplapot így ismeri fel több program is: Model: D2901-a1 Chipset: nforce 720a southbridge: nforce 720mcp vagy valami mcp78 névvel... nem is ez az érdekes. A történet ott kezdődött, hogy amikor megkaptam a gépet, integrált graffal használtam egy hétig, mert csak utánna jött meg a radeon. Beleraktam, minden fasza lett, letiltottam a karit, de így az nvidia chipset helyét átvette valami AMDk10 nevű chipset, amitől nem voltam hasra esve. Biosba vissza be, és hagytam auton a beállítást (mármint az integrált grafkártyát illeti), és ekkor jött a meglepi, win 7 betölt nvidia chipset visszatért, és két vidkártyám lett. Mindkét kártya működik a HD6870 adja a képet, de minden progi azt irja, hogy mindkét kártya aktív. Hozzáteszem elég nagy teljesítmény különbséget mértem letiltott integrált graffal és így... Találkozott már valaki ilyesmivel? Mivel így tökéletesen működik a dolog én most így használom, lehet ettől valami baja? Ja amúgy athlon II X2 240 es proci van benne. 2x2,8Ghz, de simán birja a 3,2 is ddr2-esek is birják stabilan a 920MHz-t, és mindezt max 40 fokon... elképesztő számomra a kályhaként működő P4 HT után.... köszi a segítséget előre is.. én most nem értem igazán a dolgot, főleg azt, hogy egy integrált nvidia és egy hd 6870 hogy működhet egyszerre....
-
Gaboman
nagyúr
Sziasztok!
Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok hogy lenne egy ASRock 990FX Extreme3 alaplapom, milyen erősebb processzort javasolnátok hozzá mint a jelenlegi Athlon II X4 960T Black Edition?
Ami fontos lenne hogy kevesebb legyen a processzor fogyasztása a 960hoz képest.
Segítségeteket előre is köszönöm!Gábor
-
JHC
tag
Üdv mindenkinek!
Érdeklődnék, használ-e valaki FX procit unbuffered ECC memóriával?
-
lsc
nagyúr
-
törölt tag
-
M0ng00se
őstag
Bocsi az amatőr kérdést, de 760G-s lapba belemennek az új fx-ek is?(6100 érdekelne főleg)
-
bearone
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy problémám, ki akartam próbálni pár live linuxot és egy hiba miatt nem sikerült.
Pendrive ról és cd ről is próbáltam.
A hiba: modprobe: module zfs_member not found in modules.depAmi viszont érdekes hogy a ghostbsd simán elindult(szintén live).
A gépem:
- Gigabyte GA-990FXA-UD3 rev4
- Sapphire r9 270x vaporx
- amd fx 8120
- 16GB corsair xms
+ 1.5 TB hdd toshiba
- fsp aurum gold 500w -
Piloss
őstag
Hát ebbe nem fogsz FX-et pakolni, az a helyzet hogy nem támogatja.
-
Pbalazs89
csendes tag
Sziasztok!
Most tervezek új processzort venni, de nem vagyok benne biztos, hogy az alaplapom AM3 vagy AM3+
az AMD-nek a 8320-as és 8350-es verzióján gondolkozom, és az alaplapom pedig: GA-MA785GT-UD3H
Valaki hozzáértő lenne olyan kedves és megmondaná, hogy ezek kompatibilisek-e? Köszi
-
Pycee
tag
Halott ez a topic?!
-
Pycee
tag
Helló!
Egy másik topicban már írtam, de itt is érdeklődök. Új konfig összerakását tervezem és az alaplap az első amin elmélkedem. Először az AM3+-os lapokat néztem, de aztán elgondolkoztam az FM2+-osokon. Most azonban a "Milyen alaplapot vegyek?" topicban bluyoo kolléga azt írta, hogy az AM3+-os CPU erőben jobb.
Előre is köszönöm a tanácsokat! -
Piloss
őstag
-
!ReDfOx!
csendes tag
Sziasztok!
Ez a proci Amd phenom II X6 1100T Black AM3-as foglalatú
Kérdés hogy ez belemegy-e az AM3+-os foglalatba?Köszi a választ előre is mindenkitől!

-
asvald
senior tag
sziasztok
Azt szeretnem megkerdezni , h valakinek volt v van tapasztalata az msi 970gamening alaplapal?
jo valasztas lehetne egy fx 6300 melle?Valamint tapellatasa milyen? Sajna telorol nem konnyu keresgelnivalaszotokat elore is koszonom
-
zolikaDB
veterán
-
04ahgy
nagyúr
-
zolikaDB
veterán
-
törölt tag
-
gyiku
nagyúr
hello,
sabortooth fx 990 lap, monitoron van usb hub. van 2 udb3as pendriveom (16gb 32gb), barmelyiket dugom vagy a monitorba (usb2) vagy a hazon levo usb3-ba, kekhalalozik a win8. laptopon win7 alatt megy mindegyik siman. mi lehet? -
04ahgy
nagyúr
Helló!
Haverom gépet tervez venni (játékra), és kérném a segítségeteket az alaplap kiválasztásához.
A gép nagyjából:
FX-6100 proci
8GB ram
R9 270 vga
SSD (6gbit SATA).Milyen lapot ajánlotok, amiben lehet alulfeszelni is a procit? Továbbá később alapfeszes tuningra is szükség lenne, meg persze arra, hogy hosszú távon megbízhatóan működjön a lap. A rászánt keret leginkább nettó 20-25 ezer környékén lenne, de ha olcsóbb lap is megfelel, akkor persze azt is írjátok.
Köszönöm szépen előre is!

GA-970A-UD3P. Frankó a VRM-je és nem drága lap!
HGyu
-
FlasH-BacK
senior tag
Helló!
Haverom gépet tervez venni (játékra), és kérném a segítségeteket az alaplap kiválasztásához.
A gép nagyjából:
FX-6100 proci
8GB ram
R9 270 vga
SSD (6gbit SATA).Milyen lapot ajánlotok, amiben lehet alulfeszelni is a procit? Továbbá később alapfeszes tuningra is szükség lenne, meg persze arra, hogy hosszú távon megbízhatóan működjön a lap. A rászánt keret leginkább nettó 20-25 ezer környékén lenne, de ha olcsóbb lap is megfelel, akkor persze azt is írjátok.
Köszönöm szépen előre is!

-
törölt tag
-
X Factor
addikt
-
Kurosava
csendes tag
Sziasztok!
Érdemes AM3+ konfigba befektetni? Az FM23 hidegen hagy, nincs szükségem az APU ra.
vagy érdemes megvárni (ha lesz) az új tokozást (AM4???) ?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Alaplapok, chipsetek, memóriák
- Socket AM3 / AM3+
- (kiemelt téma)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autószerelők, autószerelés
- Robotporszívók
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- PlayStation 5
- Apple MacBook
- GTA VI
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Apple iPhone Air - Black - 512GB - Újszerű - ALZA Jótállás: 2028.09.28-ig
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 512GB FHD 400nit 1 év garancia
- Lenovo X390 i5 8265U, 8GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 7500 / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 128SSD + 500HDD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

A lap támogatja ezt a sebességű memóriát illetve processzort így nagy valószínűséggel el fog indulni

Pont így jártam, sokad magammal ha szétnézel külfödli fórumokon. Túlmelegszik a VRM, és a proci órajelet is leveszi ilyenkor.