- Külföldi SIM-ek itthon
- Vízálló ventilátort kaptak a K13 Turbók
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
akela91
addikt
válasz
akela91 #1557 üzenetére
12GB probléma megoldva, viszont az 1600mhz nem megy egyszerűen, újraindul mindig. Minek kéne feszt adni? (ajánlott alap időzítés van beállítva: 9:9:9:24:33)
XMP1600 profil is van elvileg ramnak, na ilyen beállítási lehetőséget nem találok UEFI-ben.
Ami szomorú, hogy a CPU-tól nem tudja lekérni normálisan a hőmérsékletet, csak a kamu core temp-et, ami ugye elhetetlen értékeket mutat (21 C)...
-
akela91
addikt
Beüzemeltem, már sokkal jobb értékeket kapok hőmérsékletileg, és alacsonyabb fesz is elég a procinak, node RAM problémám van.
2 szinten is. 12GB-ból a BIOS és a CPU-z is látja a 12GB-ot, ám windows feladatkezelő csak 8GB-ot lát. (4GB-os modulok). Illetve nem hajlnadó 1600mhz-en menni 1.65V-on se, pedig az előző lapba simán mentek.
-
akela91
addikt
Na mindjárt itt az új lap a kezeim között, vettem egy 8cm-es 2000rpm-es ventit, amit a VRM-re fogok irányítani valahogy... Meglátjuk meddig jutok tuningban a 8120-al. Egyébként azokon az alaplapokon amin a VRM -en van hűtőborda, azt leszedve, valami hővezető pasztával nem lehet rásegíteni? (lehet totál hülyeséget kérdeztem
) CSak van még egy csomó MX-4 pasztám.
-
akela91
addikt
Szerencsétlenkedtem kicsit a régi lappal, az oldalsó ventit, nem szívóra hanem fújóra raktam, így megy egy kis áramlat a proci hűtő alá, ezáltal a VRM-re is, nyertem is pár fokot Aida szerint (alaplap temp, nem tudom hol van a mérő).
Az új lappal is az lesz a baj, hogy ahogy nézem a VGA-t csak a legközelebbi PCI-ba tudom tenni (x16), ami közvetlen az NB alatt van. Egy hely marad szabadon, az NB vonalában az X1-es slot felett, ahova ESETLEG be tudnék rakni valami mini ventit.
Agyalok még azon, hogy a Mugenen csak egy ventit hagyok, a távolabbi végén, így a VRM borda szabadon marad, és nem lóg rá semmi.
-
akela91
addikt
Szuper, holnap elvileg már meg is érkezik. Jelenleg ennyi venti van a házban:
felül egy ormótlan nagy 20cm- es, elöl is egy hatalmas, oldalt + hátul is egy-egy 12-es, a mugenen elől hátul szintén 12-12cm.Hova lenne érdemes pontosan irányítanom még valami kis ventit?(bár kétlem hogy sikerülni fog)
A procitól északra lévő bordára?(ez a VRM rész ha jól sejtem) Illetve a nyugatra lévő bordára (NB)?
A felső venti pont a VRM-ről fogja leszívni a forró levegőt, lehet elég lesz neki? A Mugen 2 hátsó ventije pont rálóg most is a VRM bordájára ( felette van pár centivel a venti alja)
-
akela91
addikt
Üdv. Milyen alaplapot ajánlotok (használtan fogom venni), amely egy 8120- at kiszolgál tuningostul?
Asrock 990FX Extreme 3 van jelenleg, de sajnos a VRM része túlmelegszik 4GHZ-en...
Legyen azért 1-2 USB3.0 rajta, de semmi extra követelményem nincs.
Nem akarok sokat költeni, ASUS M5A97 R2.0 , ezt javasolták példaként FX topicba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 13 Pro 256GB Dobozos 12 hónap Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Apple iPhone 11 / 128GB / Kártyafüggetlen
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest