Új hozzászólás Aktív témák
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
djculture #1195 üzenetére
Köszi, elhiszem!
Sajna nem szeretem az nVidiát.... VGA is ATi/AMD, proci, chipset is az lesz szerintem...
Még nem muszáj az alaplapcsere, de ha váltok, akkor mindenképpen kelleni fog a SATA3, USB3, meg az összes újabb "fícsör", amit az új procihoz kihoznak. A prockó persze egyelőre maradna a régi Athlon II-X4 640, egyszerre nem lesz pénz a továbblépésre (Bulldózerről álmodik a nyomor...
)
kieg: persze azt hiszem, legjobb lesz várni a megjelenésig, és majd annak függvényében váltani - akár Sandy-ra. Alaplap, memócsere, procicsere fog játszani, akkor meg akár teljes platformcsere is lehetséges.
-
reset
senior tag
válasz
memphis_19 #1198 üzenetére
Sokáig hezitáltam...ez a két deszka tetszett első perctől. Végül az Asus mellett döntöttem, mert most is ezt a márkát tolom... a korszerűbb UEFI BIOS és a DIGI VRM miatt.
Milka 78 Készítek majd beszámolót. A deszka kb. a jövő héten jön / talán annak a hétnek a vége felé...
-
memphis_19
tag
Szia!
Köszi az ötletet, de Bulldozerban nem gondolkodok, mert most vettem egy 4 magos Phenom II X4 925-öt, és lenne egy jó ajánlatom ezekkel a lapokkal kapcsolatban, azért kérdeztem. Ahogy néztem szinte teljesen mindegy, ez a 2 lap közel azonos. De ha van véleményed ezek közül vagy tipped akkor kíváncsi vagyok rá.
-
reset
senior tag
válasz
memphis_19 #1194 üzenetére
Szia!
Én a helyedben inkább az AM3+ foglalatos deszkákból választanék; azok már a Bulldozert is tudják majd fogadni. Figyelmedbe ajánlom az általam előbb említettet vagy pedig ezt. Mindkettő jól tuningolható, újabb a chipkészletük, mint az általad említetteké - és az áruk sem vészes... -
djculture
félisten
-
memphis_19
tag
Sziasztok!
Valaki tudna ötletet adni, hogy melyik alaplapot érdemesebb megvenni egyik egy Asus M4A79T-DELUXE, másik pedig Asus Crosshair III Formula. Elsősorban olyan szempontokra gondolok, mint a tuning, hűtés, a Multi-GPU-s funkció nem érdekel annyira.
Ha valakinek van infója a lapokról szívesen várom.
Köszi.
Üdv, Péter -
reset
senior tag
Hali!
Rendeltem egy Asus M5A99X EVO-t... -
-
Bogyó bá'
nagyúr
Melyik lehet az a legolcsóbb mATX lap, ami már 100%-osan Bulldozer-kompatibilis?
Eddig ezt találtam, de erősen drágállom.... nem szoktam alaplapért 20k-nál többet adni.
-
Archer
őstag
Igazából nem akartam én most lapot venni csak az előző meghalt, cserélni nem tudták, levásárolhattam az árát, így lett ez. Az ok, hogy támogatják az AM3-as lapok is de ha fizikailag nem megy bele... Nekem amúgy bőven elég lenne egy AM3 lap is.
-
Milka 78
nagyúr
Érdekes ez a magfeloldós gubanc(már ha az).Érdekelne,hogy más procival is csinálja a hisztit
.Ezen én is rágódok,hogy mi legyen.Lehet én is lejjebb adok és valami 990x-es deszkát nézek,de inkább megvárom a teszteket és utána döntök,hogy mekkora lesz az a bizonyos craft és az meddig lehet elég.Ha tényleg bitang erős lesz akkor lehet 2-2.1/2 évig is használom akkorra meg úgy is kitalálnak valamit amiért nekünk fejleszteni keljen(mert ugye a vásárlói társadalom így működik
)
-
Archer
őstag
A hozzáértőktől kérdezem, kb. mennyi lesz az élettartama az AM3+-nak, úgy értem mikorra várható a következő foglalat? Csak hogy érdemes-e hozzá vennem egy komolyabb lapot?
-
Beretvás
veterán
Hy mesterek.. DFI mostanában nem gyárt uj lapokat vagy mi?? Nem nagyon találok rola semmit. Valaki valami infot tud-e??
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Oliverda #1166 üzenetére
Ezt frankón bejátsszák?Csak azért ez a sok kérdés,mert szeretnék egy viszonylag tisztességes lapot venni 40 ropis felső határral és nem szeretnék mellé nyúlni.Akkor ez tuti DRmos-os lap?Nézegettem jobbra balra,de egy deka infót sem találtam róla ez üggyel kapcsolatban.Ér engem valami féle hátrány ha még is más kialakítású a lap?Ebben az árban az Asrock van még,Gigát meg inkább nem...
-
mc-4
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Asus M4N68T-M LE V2 alaplapom amin elvileg van turbó gomb funkció, de sehol nem találom rajt.Van hozzá driver is a gyári oldalon.(win 7 64bit)
Tudja valaki hogy működik?Köszönöm a segítséget.
-
Milka 78
nagyúr
Tiszteletem!Na akkor egy szerkezeti kérdés.AzMSI 990FX GD65 DRmos nélkül miben különbözik egy 990FX Extreme4-estől?Most nem a hűtés és egyéb szerkezeti elemekről kérdezek,pusztán a wrm szekcióról.Az Asrock Advanced V8 + 2 Power Phase Design néven kelleti magát.Ez nálam azt jelenti,ha a média sallangot levonjuk,hogy ez egy sima analóg 8+2-es tápellátást takar,mindenféle digitális ketyere nélkül.Ha az MSI lapjáról levesszük a DRmos-t akkor nem ugyan ez a végeredmény(gondolok itt egy sima 8+2-es analóg vrm részre mint az Asrocknál)?Van elméletbeli különbség a két vrm szekció kialakítása közt?Volt 790FXgd70-em és 890FX GD65-öm is(igaz csak egy teszt idejére).Ezekhez képest nagy a visszalépés?
-
leviske
veterán
válasz
Oliverda #1156 üzenetére
Nem értek hozzá, szóval kérlek, világosíts fel arról, hogy mit nem értek a képen. Az FMx kiépítés kizárja, hogy FMx vonalon egyszerre két foglalat fusson?
Mondjuk egy FM1-el lábkompatibilis FM2-A, meg mondjuk egy 1207 tűs FM2-X?
(#1157) HartgeH3-2.8:
(#1159) Oliverda: Akkor így már értem, köszönöm.
-
HartgeH3-2.8
addikt
Üdv Urak!
Ezek később minőségre jók lehetne amíg megjön a bulldoser? vagy addigra számolható hogy elmaradnak tudásban..?!
Egyik: ASUS M5A88-V EVO
Másik :ASUS M5A99X EVO
-
leviske
veterán
válasz
Oliverda #1153 üzenetére
Ezt eddig is tudtam. Akkor ez azt is jelenti egyben, hogy az AMx vonalhoz hasonlóan egy foglalat lesz minden kategóriában? Csak mert azt hittem, hogy az északi-híd integrálása után elkél az AMD-nek a két foglalat és ezért a FM1 utódját nem érinti a Komodo.
(#1155) HartgeH3-2.8: Ezek most jöttek ki, AM3+ foglalattal. Nem hiszem, hogy el lennének maradva Augusztusra. Bár persze ettől még, ha nem sürgős, akkor meg lehet várni a lapvásárlással az FX-ek megjelenését, hogy tisztábban láss vásárlásnál.
-
Sziasztok!
Van már olyan mATX lap, ami támogatja a 8 magos bulldózereket? Vagy lehet valahol olvasni ilyen tervekről?
-
leviske
veterán
válasz
Oliverda #1149 üzenetére
Nem hiszem, hogy ehhez akkora optimizmusra volna szükség. Ha eddig nem csak kényszerből igyekeztek tartani a kompatibilitást az AMx vonalon, akkor gondolom ezek után is igyekszenek majd a gyártókra bízni. Vagy a Trinity plusz teljesítménye miatt mélyebben bele kell majd nyúlni a memóriakezelésbe?
-
leviske
veterán
válasz
Oliverda #1143 üzenetére
Igaz. Valahogy a "egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy kompatibilis lesz a Llano APU-khoz megjelenő A75-ös vezérlőkkel, és ebből lényegében az is kitalálható, hogy a termék a Socket FM1-es tokozást használja." részt sikerült hivatalos bejelentéssé kreálnom az agyamban. Apology.
-
lee56
őstag
válasz
Oliverda #1143 üzenetére
Ez csak amolyan elméleti filozofálás volt, ne aggódj
Mivel még hírt se nagyon találtam neten, csak pletykákat és találgatásokat, ezekre nem szoktam alapozni.
AM3+ vonalon maradok szerintem, különben is mire az APU-knak igazi gyakorlati hasznuk lesz a programok szempotjából, valószinűleg már két-há generációval ugyis arrébb leszünk, majd AM4 körül lesz a váltás CPU-ról APU-ra legalábbis részemről.
-
MontyCrew
senior tag
Sziasztok, a napokban tervezem, hogy leteszem a buldózerhez vezető útam alapkövét
a helyzetem úgy alakult, hogy CSAK és kizárólak MicroATXes lap jöhet szóba, az első számú kérdésem az lenne, hogy érdemes e várni a 990es csipszetes microatxes lapra?
Vagy most kapható a Gigabyte-nál és az MSI-nél 1-1 tetszetős alaplap, csak nem tudom, hogy az utóbbinál(msi) támogatni fogje E az AM3+os procikat, vagy ha a giga mellett teszem le a voksomat, akkor lesz e valamiféle hátrányom amit ez a lap nem tud majd kihasználni a buldózeres procinál???
-
leviske
veterán
Ami meg lett erősítve (tudtommal) az AMD részéről, az az, hogy a Trinity FM1 kompatibilis. Miután egyelőre olyanokról nem szól a fáma, hogy sideport, meg egyebek, ezért gondolom számottevő hátrány talán nem is érhet senkit, ha nem vesz majd az új APU-hoz új lapot.
A kérdés pontosan inkább az új felsőkategóriás procik AM3+ kompatibilitása, mert felmerült a lehetősége egy FMx alapú foglalatnak a Komodo kapcsán. Bár ezt nem tudom, hogy azóta cáfolták-e.
-
lee56
őstag
Üdv emberek
Azon filózok így gép-újítás előtt, hogy mi lesz a bulldozer jövője, főleg a foglalatra gondolok most. A fejlesztett bull majd jövőre elméletileg AM3+-ba megy majd, csakúgy mint az elődje.
De mi lesz pl. a Trinity-vel, ami bull alapú APU, az hova fog menni? Hallottam hogy talán új foglalat lesz FM2, ezt lehet már tudni biztosra? A neten nincs túl sok info róla.
Wikipédián említenek még egy 3adik generációs bulldozert is, de arról aztán még ennyit se lehet tudni.
Ha így folytatják, mire AM4-hez érünk már nem is lesz CPU
Mondjuk nem lenne rosz, legalább nem lenne gondba senki melyik platformot vegye -
Spet
addikt
-
-
XY_Z
csendes tag
Üdv! Bocs ha esetleg volt már róla szó, de nem úgy volt hogy a giga csak a rev3.1-el támogatja a Bulldozert? Most bukkantam rá hogy kidobtak egy beta biost a régebbi lapokhoz pl. [ez]
-
cgod
tag
válasz
Oliverda #1135 üzenetére
Az első hozzászólás nem nagyon ír am3+-ról, legalábbis nekem nem sikerült kivenni belőle sok értelmeset, de wikipedia-n csak meglett:
,,Mechanical compatibility has been confirmed and it's possible AM3+ CPUs will work in AM3 boards, provided they can supply enough peak current."
941-942 pin, de fizikailag kompatibilis.
-
cgod
tag
Szépnap!
Két kérdés:
Most akkor az am3, illetve az am3+ fizikailag inkompatibilis, szóval meglévő am3-mas lapban nem fog menni a Bulldozer? Olvasgattam visszafelé, de nem sikerült egyértelmű választ találni.Másik pedig:
Kezdek gondolkodni lapcserében, viszont 60k-s procik nem fognak érdekelni, tuning is csak alulfeszelés szempontjából, majd valamikori procicserénél unlock viszont igen. Emellett integrált IGP nem lenne rossz, mint ahogy a minél jobb energiagazdálkodás sem. Illetve az cél : )Maximum 15k a keret, ha egy mód van rá, újonnan, ebből már ki lehet fogni 880g-s lapokat. Mit ajánlotok, ha lehet mATX formátumban?
Emellett milyen különbségek vannak egy 15, meg egy 20-25k-s lap között, az USB3 és SATA3-tól eltekintve? Ezek nem hiányoznak, nem szeretem a parasztflashbang-et...
Választ köszönöm szépen.
-
jazzyke
csendes tag
Na megvettem ezt a processzort: AMD Phenom II X2 555 3.20GHz AM3 BOX Black Edition.
3. mag aktiválva, sajnos amikor bekapcsolom a 4. magot is nem indul a gép folyton visszadob a biosba, tehát sajnos az tényleg rossznak tűnik.
Az lehet esetleg probléma 4. magnál, hogy auton van a feszültség? Ha többször leokézom mindig visszadob a biosba szó nélkül.
-
reset
senior tag
válasz
csabika0001 #1131 üzenetére
A CPU-kupakon és a dobozán is látható az OPN Tray - onnan beazonosítható, hogy C2 avagy C3...A C3 általában jobban bírja a tuningot, de mindkettőt lehet húzni
-
reset
senior tag
válasz
csabika0001 #1129 üzenetére
Itt sillabizálhatsz...
-
csabika0001
senior tag
Mekkora fesz szabad adni egy 955 BE procinak max amit még ... elbír.
Mennyi az gyártó által meghatározott max? -
bigdaddy3
tag
Hali!
Valaki használ már AM3+ lapot Phenom 2 X6al?
Tapasztalat?
Asus M5A87 valakinél esetleg? -
jazzyke
csendes tag
-
jazzyke
csendes tag
Sziasztok!
Mr.Csizmás ajánlotta, hogy itt kérdezzem meg, mert itt biztosan tudjátok:
ASROCK 970 Extreme4 -ben Crossfireben hogyan fut a két kártya? 8x-8x-ban normálisan?
-
Oliverda
félisten
válasz
#65675776 #1119 üzenetére
"Mert más nem indokolja, hogy egyetlen gyártó sem gyártott olyan lapot, ami csak simán visszaállt volna 2x8-ra."
Amit feljebb írtam az indokolhatja. Gondolnak azokra is akik esetleg nem valamilyen x1-es kártyát szeretnének a teljes hosszúságú slotba beletolni. Egy jó ideje ugyanis teljesen eltűntek az x4-es slotok a desktop alaplapokról.
-
X Factor
addikt
válasz
csabika0001 #1121 üzenetére
Ha GTA 4 akkor az 1090T.
-
csabika0001
senior tag
Nem tudok dönteni AMD 955BE vagy 1090T BE legyen főképp a GTA 4 folyamatos futása a cél !! Nah meg a többi társa HD filmek stb.
Mit ajánlotok ? -
Mr.Csizmás
titán
Asus M5A97-et ismerjük? vagy GIGABYTE GA-970A-UD3 ?
-
törölt tag
válasz
Oliverda #1118 üzenetére
Úgyis a költségekre fognak hivatkozni. Ahogy tette az XFX is, mikor rákérdeztem, hogy miért nincs energiagazdálkodás és ventilátorszabályzás az 5570-eiken. Mert ugye előbbi mennyi többletköltséggel is jár? (Másik BIOS-t kell belehegeszteni, szóval nulla.) Utóbbi meg talán egy dollárba kerülne. Szóval csak mellébeszélés lesz.
Van egy olyan sejtésem, hogy anno az nV kikötötte, hogy így kell megvalósítani. Mert más nem indokolja, hogy egyetlen gyártó sem gyártott olyan lapot, ami csak simán visszaállt volna 2x8-ra.
-
törölt tag
válasz
Oliverda #1114 üzenetére
Kérdés mennyire szabadon konfigurálható. És mit hova kötnek. Mert el tudom képzelni, hogy pl a GbE vezérlőket a NB-re kötik. És akkor azt sem tudjuk, hogy az AMD egyáltalán engedélyezi-e.
Egyébként most még csak pár százalék, de ki tudja mennyi lesz egy-két generáció múlva. Tudom, vegyenek PCI-E 3.x-es lapot.
Plusz lehet én látom rosszul, de a NB-ek esetén nincs külön kiemelve az A-link. Szóval vagy az is abból a hatból gazdálkodik, vagy mit tudom én.
-
Oliverda
félisten
válasz
Mr.Csizmás #1115 üzenetére
Bármilyen chipsettel megy ami már AMD név alatt jöttki. Persze kivéve azokat amelyek még a K7-es Athlon-hoz készültek.
-
Oliverda
félisten
válasz
#65675776 #1110 üzenetére
"Na ez a konfigurálhatóság az, ami hiányzik az AMD chipset-eknél. Alapból 2x8 a konfiguráció, nincs kiegészítő x1 köteg, amit oda lehetne egyáltalán vezetni a második hosszú foglalathoz."
Ott van a déli hídban. Simán oda lehetne vezetni, csak nincs rá igény, illetve szvsz érthető okokból ezt ma már nem lépik meg.
Az SB850-ben és SB920-ben két különálló sáv található, az SB950-ben pedig négy. Ezeket gond nélkül oda lehetne vezetni egy kapcsolóval, de ha valaki a teljes hosszúságú slotba x4-es kártyát szeretne rakni, az ezzel szívna egy szépet. Ráadásul még a csúcs VGA-k esetében sincs 2-3%-nál több a az x8 és x16 között PCIe 2.0 esetében, így én megértem, hogy inkább az amúgy is egyszerűbb kettéosztást választják manapság.
Alapoasbban megnézve még az összes északi hídban is van hat darab különálló és szabadon konfigurálható x1-es sáv.
-
X Factor
addikt
válasz
Mr.Csizmás #1112 üzenetére
Ezt a lapot nem ismerem, de a 990-es am3+ os lapok visszafele kompatibilesek az am3-al.
-
X Factor
addikt
válasz
Mr.Csizmás #1104 üzenetére
Vegyél 990-es lapot, és bele egy x4-es phenomot, vagy nagyon olcsó x6ot, és késöbb meg váltasz.
-
törölt tag
válasz
Oliverda #1097 üzenetére
Az alaplapokat valóban nem. De nem az alaplap az, ami elsődlegesen megszabja mindezt. Ez már a chipset-ben eldől. Ugyanis pl a 20 PCI-E sávot nem tudod kényed-kedved szerint kiosztani. A vezérlőben alapból előre definiáltan kötegelve vannak, a kapcsoló ezeket a kötegeket tudja tovább osztogatni. nF4 SLi esetén a 20 sáv a következő kötegekbe volt szervezve: 8, 8, 1, 1, 1, 1. A sima nF4-ek esetén 16, 1, 1, 1. Az részletkérdés, hogy maguk a chipek egyébként ugyan azok voltak. Ettől függetlenül az aktuális hídkonfiguráció (amit ugye homemade bárki módosíthatott) meghatározta, hogy mit hogyan alakíthatsz. Az egyik híd pont a kötegelési konfigurációt befolyásolta. Ha az SLi-re volt állítva, akkor az x16 köteget felbontotta 2x8-ra, és felszabadította az egyébként letiltott negyedik x1 köteget. És mindjárt meg is volt a lehetőség a 16+1-es leosztásra.
Na ez a konfigurálhatóság az, ami hiányzik az AMD chipset-eknél. Alapból 2x8 a konfiguráció, nincs kiegészítő x1 köteg, amit oda lehetne egyáltalán vezetni a második hosszú foglalathoz. Szóval az alaplapgyártók ha megfeszülnek sem tudnak olyan lapot gyártani, aminél 16+1-es leosztás lenne. Illetve tudnak, de akkor el kell dobniuk egy x1-et, és egy külső PCI-E kapcsolót is kell rakniuk a lapra.
Az nFakármennyi SLi-s lapokon a switchcard illetve a shadowcard emiatt kellett (amíg a sw vezérelt terminálást meg nem oldották)
-
Oliverda
félisten
válasz
Mr.Csizmás #1106 üzenetére
Igen
-
Cadal
őstag
válasz
Mr.Csizmás #1106 üzenetére
"szóval 900-as alaplap, és egy occó AM3 proci, és később egy bulldozer kivitelezhető?"
Ki! Vannak jó néhányan, akik hasonló terveket szövögetnek.
-
Oliverda
félisten
válasz
Mr.Csizmás #1104 üzenetére
...ha van 5850 akkor ne vegyél FM1-et. Az azoknak való akik ki tudják használni a GPU-ját.
-
X Factor
addikt
válasz
Mr.Csizmás #1100 üzenetére
Igen van.
-
Oliverda
félisten
válasz
Mr.Csizmás #1100 üzenetére
van
-
F34R
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #1098 üzenetére
az fusion platform más a foglalat , kapsz egy APU-s CPU-t amibe integrálva van a GPU
Llano (gyakorlatilag olyan mit a Sandy Bridge )AM3+ az GPU nélküli Bulldozert fog majd kihozni nyilván neked gondolom ez lesz a megfelelőbb.
(#1100) Mr.Csizmás
jah akkor még nem akarsz beruházni újdonságba gondolom marad az AM3
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos autók - motorok
- Autós topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Háztartási gépek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest