Hirdetés
- MIUI / HyperOS topik
- IFA 2025: Nem is látszik, hogy strapatelefon
- One mobilszolgáltatások
- Apple Watch Series 10 - évfordulós kiadás
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Motorola Edge 40 - jó bőr
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oliverda
félisten
Mushkin shows four new memory kits for the AM3 platform
996601 1600 - 7-7-6-18
996657 1600 - 7-7-7-20
996629 1600 - 8-8-8-24
996659 1600 - 9-9-9-27
Elvileg ugyanezeket fogják tudni az AM3-as kitek is csak ezeknél a modellszám után még ott lesz az hogy AM3.
-
bnss
veterán
válasz
CharlieDrop #387 üzenetére
Ha kitöltötted volna az adatlapod, akkor nem lett volna probléma.
szerk.: ha elárulod mit takar a környéken, lehet, hogy tud valaki segíteni.
-
Oliverda
félisten
válasz
CharlieDrop #387 üzenetére
"kerítsek egy régebbi AM2-es procit és frissítsek BIOSt?"
Tudod te hogy mi a megoldás.
Amúgy már létezik F10 is hozzá.
-
CharlieDrop
veterán
OK, bocs, próbáltam általánosba kérdezni
Igen BIOS-t kellene frissítenem egy GigaByte MA78GM-S2H rev 1.0-s lapon, csak se kép se hang, odáig nem jutok el, hogy tudjak frissíteni :S
Mert ugye AM2+ a lap a proc AM3-as F8-as biostól tudja, csak valószínű nem az van rajta, kerítsek egy régebbi AM2-es procit és frissítsek BIOSt?
a CMOS Clear sem segített
-
bnss
veterán
válasz
CharlieDrop #385 üzenetére
Tudomásom szerint egyik fórumtárs sem tud gondolatot olvasni, így talán hamarabb kapnál választ, ha a lényegi információkat közölnéd, pl. hogy milyen típusú alaplappal rendelkezel. A megoldás valószínűleg BIOS frissítés lesz, már ha van az alaplapodhoz Phenom II ill. Athlon II támogatás.
-
CharlieDrop
veterán
Hy, lenne egy olyan kérdésem, hogy van egy am2+-os lapom, ami támogatja az AM3-as procikat, tettem is bele egy X2 250-est de meg sem nyikkan. Lehet régi a bios, de nincs vmi alap mód, legalább egy bios frissítésig eljutni?
-
Garden
csendes tag
Gigabyte GA-MA790XUD3P Alaplapot tudom ajánlani.
-
bakosgabor57
őstag
A C&Q alaplap függőségéről olvashattok itt egy rövidke összefoglalót,vagy logout blogomban.
Alaplap választásnál szempont lehet annak,aki BE procival tuningolni is akar -
keke69
őstag
Sziasztok!
Van egy alaplapom és érdekelne,hogy ebbe jó-e a phenom II-es proci(710,720) és ha működik akkor ezzel bekapcsolható a 4-ik mag?
Válaszaitokat előre is köszönöm!
http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=A770CrossFire&s=
-
-
zsolt320i
senior tag
válasz
Oliverda #371 üzenetére
Hi Oli!
Warum ?
http://ipon.hu/site/dodiff
Csak azért kérdem mert az IGP-s lapoknál (780G, 785G, 790G) mindenütt az AsRock lapokat dicsérik, hozzák ki tesztgyőztesnek.
Ok, a Giga lapokat is dicsérik, csak van 3K különbség az árban az AsRock javára, és azért gondoltam ha a két lap kb ugyanolyan minőségű akkor inkább a AsRockot venném. -
zsolt320i
senior tag
sziasztok!
milyen ez a lep ASROCK M3A770DE, egy Gigabyte MA770T-UD3P -hoz képest.
Az Asrock AM3 M3A790GXH/128M és a ASRock A780GMH/128M lapokról nagyon sok jót hallottam, de nekem nincs szükségem integrált videokártyára, ezért az lenne a kérdésem hogy a fenti két lap közül (M3A770DE, MA770T)meylik a jobb mert azt venném.
Tuning, nem lesz, - vagy ja igen nagyon kicsi hogy ne kelljen feszt emelni, és a proci hosszútávon ne károsodjon - a fogyasztás, megbízhatóság, stabilitás, (északi, déli híd)hőtermelés és hangminőség a lényeg.
Segítségeteket előre is kösz!
(Proci majd egy Athlon II X2 240e leszmajd a megjelenik
)
-
Chaser
legenda
válasz
Oliverda #368 üzenetére
Olyanra gondoltam ami gyári 1600mhz/cl7 és kiskerből. 1GB-os viszonyítás ok, de nem 1600mhz-essel és 4 DIMM-el 8 gigát csak 2-esekkel lehet megoldani, avagy 4-esekkel, de hazai kiskerben olyat nem láttam, meg az árukat se nekem találták ki...
Igp gyorsulása nem érdekel, Q3-ra alapon is bőven elég lehet ha nem tévedek
Ha meg játszani akarok majd veszek külső vga-t ha találok érdemes játékot rá. A BD-im 970 cl5-öt mennek 1.9V-on, szóval az is dobna valamit ha nagyon muszáj, most kicsit fentebb ment az ára ahol vettem, de még nem vészes.
Köszi a válaszokat, 1értelműen am2+ lapot veszek inkábbszerk: 785g lapot cak azért vennék, mert igen csak 1 árban van a 780g-s lapokal, akkor meg már csak újabb chipeset veszek.
-
Oliverda
félisten
15ért már ki lehet fogni egész jó 2x2 gigás kitet. Olyat ami megy 1600/CL7 mellett is. 2*2GB OCZ Reaper 1066 is ilyen árban van. Az 1GB 800MHz DDR2 pedig már csak egy ezressel kerül többe mint az 1GB 1333MHz DDR3. Illetve ha 785G-ben gondolkozol az még profitálna is a DDR3 által nyújtott extra sávszélből.
"am2+ lapban se veszít semmi fícsőrt am3 proci?"
Nem.
"Gyorsít ténylegesen a ddr3 vagy nem számottevő?"
Mint ahogy feljebb említettem az IGP-nél számít a legtöbbet illetve a tömörítéseknél. Amúgy 1%-5% alkalmazástól függően amit pluszban hoz.
-
Chaser
legenda
Hasonló műszerrel, amit a Conradban is lehet kapni 10k körül, csak ez jóval olcsóbb volt, egy user csinált tesztet velük, kb ugyanaz a 2 műszer tudása.
Oliverda: Elsősorban igen, drága. Másodsorban nem láttam tesztekben, hogy túlzottan gyorsítaná a dolgokat. Harmadsorban van 2x2 800-as BD ramom, bár azt el lehet adni, mert jó helyre garis és tuningos. 1előre passz, valszeg majd furdul a a ddr3-ddr2 ára, csak kérdés mikor, sztem kb még 1 év. 2x2x2 GB ramot szeretnék, az most zsebbenyúlós lenne, ha már veszek 1600mhz-es alá nem adom, meg cl7 se lenne rossz...nem 2 ft lenne így
Te nagy szaki vagy, am2+ lapban se veszít semmi fícsőrt am3 proci? Tervek szerint 4 magos lesz majd valamikor, ha HT3.0-s am2+ lapot veszek, akkor az ugyanolyan jó mintha am3-at vettem volna? Gyorsít ténylegesen a ddr3 vagy nem számottevő? Ha igen, kicsit átszabom a tervet
-
Gyuri27
félisten
Socket AM3-as alaplapok a szorítóban. Ill kapni lehet náluk 785-s lapokat.
-
bakosgabor57
őstag
Üdv!
T. fórum társak!C&Q témájú szösszenethez kérem a különféle márkájú AMD-s alaplap tulajok segítségét!
Olyan screenshot-okra lenne szükségem,ami bizonyítja a C&Q-nek az alaptól eltérő CPU szorzó melletti működését(vannak ilyen lapok).Egy CPU-Z a CPU és Mainboard füllel,egy Everest/Alaplap/CPU és egy Feladatkezelő az Alkalmazások füllel.Tehát egy ilyet(a képen a BIOS CPU szorzó=auto, lényeges,hogy ettől eltérő legyen)
A képeket privát üzenetben kérném.Köszönöm segítségetek -
bnss
veterán
Kérdés, hogy milyen műszerrel mértél, de ez nem a megfelelő téma eme kérdésre.
---
Amiért valójában jöttem, AM3-ra szeretnék váltani, egyelőre csak annyi a biztos, hogy Asus vagy Gigabyte 785G köré épülő alaplap lesz a befutó - már ha sikerül eladni a jelenlegit.
Kérdésem annyi lenne, hogy OCZ memóriák közül csak a Platinummal vigyázzak? Azért bátorkodtam itt kérdezni, mert talán több "kézzel fogható" tapasztalatot gyűjthetek itt, mint a Nagy RAM-os topicban.
-
Chaser
legenda
-
Mercutio_
félisten
válasz
#65675776 #359 üzenetére
Elírtam, 4600+ a proci és igen F3-as rev.
A procit a mostani lapban nem tudtam alulfeszelni, de lehet, hogy csak béna voltam... a 240-est viszont az asrock-ban szeretném(Tudom ugyanaz a csipszet. Azért cserélném, mert ezen a hátsó csatlakozóknál van a tápcsati és ez a házam kis mérete miatt előny, így a tápkábelköteg nem megy végig a ház belsején és javul a szellőzés, több a hely, nomeg ezen van pci-express 1x csati is, ellenben picit gyengébb a hangcsip és nincs hdmi kimenete.)
-
törölt tag
válasz
Mercutio_ #358 üzenetére
Ha a 4800+-t sem tudtad alulfeszelni (C3? Nem F3? Mondjuk az sem lehet, mert csak F2, G1 és G2 volt belőle AM2-ben [link]), akkor a 240-et sem fogod tudni. Szinte biztosan a lap a szűk keresztmetszet.
1. AMD asztali prociknál továbbra is TDP-t ad meg, Opteronok esetén használja az ACP-t.
3. Sok. De mindenképpen érezhető.
-
Mercutio_
félisten
X2 II 240-en gondolkodom egy ilyen lapban, a jelenlegi X2 4800+ (Windsor mag C3 rev. 65W) helyett amit sajnos nem tudtam alulfeszelni a jelenlegi lapban
Az alábbi kérdések merültek fel bennem:
1. A 65W TDP az még a régi AMD-féle érték, vagy már az intel által használt "átlagos" szerint értendő?
2. 240-es alulfeszelhető-e, hogy 2,8G-n hajtsam, de kvázi 45W-osként? (Tudom crystalCPUID, de nincs türelmem és időm és jobb szeretném HW-szinten kezelni a dolgot)
3. A mostani procihoz képest mennyi teljesítményjavulás várható?
4. Van-e valami amire érdemes odafigyelni majd? (pl. adjak egy kis plusz feszt a Geil DDRII-knek, NB-nek, mittudomén)
-
Chaser
legenda
Kipróbálnák egy x2 240-est, de am3 lapot most valszeg kihagynám a ddr3 miatt, am2+ lap ugyanolyan jó hozzá? Értem ez alatt valami fícsőre a procnak nem lesz butítva? Később 905e vagy hasonló tudású proci menne bele.
szerk: Az am3 lapok abban különböznek az am2-től, hogy csak am3 foglalatos proci megy bele és ddr3?
-
poga
csendes tag
üdv!
bizonyára hülye kérdés, de egy phenom II x4 955-ös processzorhoz mindegy, hogy milyen am3-as lapot veszek? Teljesítménye nem függ tőle?
poga
-
DeckardCain
senior tag
MSI 785GM-E65 Motherboard Review
Nem rossz kis lap 89$ ért."I was able to overclock the board to 337MHz FSB with a 9x multiplier and 3050MHz with the default 13x multiplier on a AMD Phenom II X4 810. 100% stable."
-
Oliverda
félisten
EZ Guide Socket AM3 Desktop CPU table (frissített)
-
Milka 78
nagyúr
-
DeckardCain
senior tag
-
DeckardCain
senior tag
-
echterion
nagyúr
válasz
GhostWalker #344 üzenetére
Kis zavart vélek felfedezni nálad.
Mindenesetre a support listán rajta van, így sztem vinnie kell. A DDR3-as lapoknál vannak kétségeim, a memóriavezérlő miatt.
-
DeckardCain
senior tag
-
GhostWalker
tag
válasz
GhostWalker #343 üzenetére
tejlesen össze zavartam magamat amit legelőször írtam az a helyes a többit ejtsd le sry a sok offért
Kép hogy kiigazodjál
-
GhostWalker
tag
válasz
GhostWalker #342 üzenetére
Ime szerepel a cpu support listán szal mindenféle képen belemegy
áááá hülyeséget írtam minden am3mas lap tudja fogadni a régi procikat de régi foglalat neves lapok nem tudják fogadni az új procikat. Elnézést kérek
-
echterion
nagyúr
válasz
GhostWalker #339 üzenetére
Mert ezt a lapot néztem ki, és egyenlőre csak egy X2 4450e proc lenne benne.
-
echterion
nagyúr
válasz
GhostWalker #339 üzenetére
Akkor sem, ha ddr2-es lapról van szó?
-
echterion
nagyúr
Sziasztok!
Van nekem most egy J&W RX770 AM2+ lapom. Ez szerintetek tudja kezelni az új Phenom II 550-es procit? Valahol olvastam, hogy talán igen, de nem emlékszem, hogy hol.
-
GhostWalker
tag
válasz
Oliverda #336 üzenetére
Esetleg tudsz nem Giga kinálatában is mondani pár olyan lapot olyan ár környékén mint petrisz kérdezte?
Sőt ha 80kból összetudnál nekem rakni az új am3mas procikból egy gépet vgával azt nagyon nagyon megköszönném.
mobo,proci,vga integrált szintén nem kellene a táp 350wattos
Köszi szépen.
-
Oliverda
félisten
válasz
GhostWalker #331 üzenetére
"A fő kérdésem az lenne, hogy az Asus mikor fog usb3.0val és SATA3mal felszerelt lapot dobni am3rom alá? Mert az intel legújabb kipicsázott socketjéhez már van... "
Ezt csak ők tudják, de szerintem év vége fele mivel akkor jön az új AMD SB800-as déli híd ami már alapból tartalmazni fogja a SATA 3 vezérlőt.
"A mostani legújabb ánusz lapok közül a jövőre nézve az M4A79T Deluxe a legjobb?"
Az vagy a Crosshair III.
Petrisz: Például ott a Gigabyte GA-MA770T-UD3P vagy a GA-MA790XT-UD4P.
-
Petrisz
tag
A *kapható* AM3-as lapok közül mit ajánlanátok 25-35k között? Integrált video kártya nem kell, veszek külön egyet.
-
oneiros
tag
-
GhostWalker
tag
válasz
GhostWalker #331 üzenetére
Lökjön valaki valami választ aki tudja.
-
Gyuri27
félisten
-
GhostWalker
tag
Sziasztok.
Egy biztos tuti nem fogok soha gigát venni számomra olyan undorító ahogy kinéz némelyik lapja hogy csak na...
A fő kérdésem az lenne, hogy az Asus mikor fog usb3.0val és SATA3mal felszerelt lapot dobni am3rom alá? Mert az intel legújabb kipicsázott socketjéhez már van...
A mostani legújabb ánusz lapok közül a jövőre nézve az M4A79T Deluxe a legjobb?
-
Oliverda
félisten
-
Oliverda
félisten
-
Oliverda
félisten
-
Gyuri27
félisten
-
Oliverda
félisten
válasz
LALA_kiraly #323 üzenetére
Esetleg kérdezz rá itt.
-
LALA_kiraly
őstag
ECS am3 lapokat ki tudna mostanság szerezni?
-
Oliverda
félisten
-
Oliverda
félisten
-
Oliverda
félisten
-
Koczi
tag
Sziasztok tudnátok nekem segíteni hogy Ms 790Fx-Gd 70 es alaplapba milyen memoriát rakhatok bele 1600 mhz 4 gb ot szeretnék.De a boltban azt mondták alacsony feszültségüt kell bele tenni.
-
gyiku
nagyúr
-
gyiku
nagyúr
-
Oliverda
félisten
Winki...te jó ég... Ezt én a helyükben nem vertem volna olyan nagy dobra. Főleg hogy az ASUS ExpressGate néven már szinte az összes lapjába belerakja hónapok óta.
Cadal: Ennyiért ebben a kategóriában best buy lehet, AM3-ban meg főleg. Remélhetőleg a BIOS-t sem qrják el nagyon.
-
band1103
őstag
válasz
birozoli7800 #308 üzenetére
Mi a különbség? Olvass 1.hsz-t! Egy seniortól nem ezt várná az ember
-
leviske
veterán
válasz
birozoli7800 #308 üzenetére
A jelenlegi AM2+ és AM3 lapok csak a memória foglalatokban különböznek... nomeg a proci foglalatban. Nem tudok másról.
Bár attól függetlenül lehet, hogy van egyéb is...
Chipset kérdés:
770 - 1x PCIE2.0 16x>>> nincs CrossFireX támogatás, és ritkán társítják SB750 déli híddal
780G - IGP (HD3200), 1x PCIE2.0 16x>>> csak HybridCrossFireX támogatás, és ritkán társítják SB750 déli híddal
790X - 2x PCIE2.0 16x (CFX esetén valós 2x 8x) tudtommal csak a Gigabyte, MSI és JetWay épített rá lapot, ezek közül a Giga ki is adta SB750-el szerelve (UD4/UD4P)
790GX - IGP (HD3300), 2x PCIE2.0 16x (CFX esetén valós 2x 8x), csak SB750-el lehet kapni (ezzel debütált)
790FX - 4x PCIE2.0 16x (CFX esetén valós 2x 16x, vagy 4x 8x), mostanra az összes nagyobb gyártó kiadta SB750-es déli híddal (MSI GD70/Gigabyte UD5/ASUS M3A79-T Deluxe, M4A79 Deluxe, M4A79T Deluxe)Az SB750-es déli híd pedig leginkább tuning szempontjából fontos (bár elvileg inkább a 9000-es Phenom-oknál volt ez jelentős), no meg elvileg fejlettebb energiagazdálkodással látta el az AMD.
(#309) g50v: Ha éppen kapni, akkor OCZ.
-
g50v
csendes tag
Hali!
Milyen 4Gb ddr3 1600Mhz memóriát ajánlotok 25-30k-ig ami kapható az iponon?
Egy MS GD70 lesz alatta -
birozoli7800
senior tag
Hi mindenkinek!
AMD témában még nagyon kezdő vagyok ezért szeretnék tanulni egy kicsit.
Először is az lenne a kérdésem hogy mi a különbség az AM2+/AM3-as lapok között?
Annyit tudok hogy a mostani tokozásu AM3-as procik visszafele kompatibilisek az AM2+-os lapokba, meg az AM2+-os procik DDR2-es memóriákat támogatnak, az AM3-ok meg DDR3-at.És még egy kérdés
Mi a különbség a MA770T/MA790FXT/780GXH chipsetek között?
-
Cadal
őstag
Már magyarországon is elérhető a GIGABYTE GA-MA770T-UD3P. Jelenleg 22-23K. Kicsit ha megy lejjebb az ára, szuper vétel lehet.
(SB 710: tuningosoknak, X3 -> X4 hajhászoknak tökéletes) Hivatalos oldal. -
gyiku
nagyúr
-
Oliverda
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- MIUI / HyperOS topik
- Bundle topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hobby elektronika
- Milyen autót vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R5 7600X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4080 16GB Zalman Z1 Plus Seasonic 750W
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15IRH8 15 Gamer notebook - i5 12450H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3050 6GB WIN11
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest