Hirdetés
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Megérkezett Európába a Soundcore Space 2 fejhallgató
- Hivatalos a OnePlus Watch 4
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Mobil flották
- iOS alkalmazások
- Microsoft Rewards
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
04ahgy
nagyúr
Csak az elmúlt 25 hozzászólásban volt erről szó, egészen konkrétan. Nem, nem lenne elég a vízhűtó, mert ne ma CPU hőfok a gond neked sem!
(#1632) PeachMan: Ha hűtöd a VRM-et, akkor nem probléma, ha átléped a 125W-ot. Próbáld ki a 12V-os tápcsati felé fújó megoldást is, hátha okosabbak leszünk. No meg hátha hűvösebb lesz a VRM. Én nem tenném vissza a régi BIOS-t, fő a biztonság. Ki kell ügyesen tapasztalni az optimális beállítást.
HGyu
-
törölt tag
Ha még mindig a Phenom II-t használod: annak az IMC-je 1333MHz-re van hitelesítve. Ha annál magasabb órajelen akarod használni a RAM-okat, akkor az igenis tuning. Az IMC nem fogja bírni csak úgy simán az ilyen mértékű túlhajtást, emelni kell a feszültségét.
Az mondjuk egy másik kérdés, hogy mivel IGP nélküli rendszer, édesmindegy, hogy mennyin mennek a RAM-ok.
-
-
törölt tag
Rakhatsz a VRM síkja felé akár száz ventilátort is, akkor sem fogja magát a VRM-et egyetlen egy sem légáramlattal kényeztetni. A Ninja nagy alsó lemezei meg pont csak arra jók, hogy leárnyékolják még jobban a FET-eket. A toronyhűtők márcsak ilyenek, főleg az ilyen nagy méretűek. Használtam Infinity-t Abit AX8 v2.0-n. Nos, csak arra volt jó, hogy az egyébként nem igazán melegedő K8T890 bordája ~80-90 °C-ig felmelegedjen, a VRM meg mégg ennél is jobban. Pedig az Infinity még kisebb is, mint a Ninja. Egy "szerencsétlen" (valójában nagyon is jó) CMHK8-8122A-A2 stock X2 cooler mellett meg a NB 35°C felé soha sem ment, és az egyébként hűtetlen VRM sem melegedett 50 °C felé. Ja, a proci egy nem éppen izmos A64 3200+ (D0) volt. Az Opteron 180-ra inkább rá sem raktam az Infinity-t. Az SI-128SE alatt köszöni nagyon jól elvan. És a lap sem fő szét.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Projektor topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Vezetékes FEJhallgatók
- Mesterséges intelligencia topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox Series X|S
- Eljött a CPU-k kora az AI-piacon
- További aktív témák...
- Kingston HyperX FURY RGB 2x16GB DDR4 3200MHz CL16 Eladó!
- ASUS wROG Strix Z790-E Gaming WiFi II - GARANCIA 2028.03.13 + ajándék Thermallight Contact frame
- Eladó MSI Z790-A Pro Wifi alaplap + Intel I5 13600k processzor
- Új! Kingston ValueRAM 8GB DDR4 3200MHz KVR32S22S8/8
- ASUS PRIME H270-PRO alaplap (LGA1151, DDR4, ATX)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Pont így jártam, sokad magammal ha szétnézel külfödli fórumokon. Túlmelegszik a VRM, és a proci órajelet is leveszi ilyenkor.