Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Jakuskacsa

senior tag

Sziasztok! Egy kicsit lemaradtam az elmúlt években a pc fejlődésében (Gyerek projekt volt), de most nemrég vettem egy nem túl új, de azért használható gépet. Ez egy fujitsu esprimo p5635 gép volt, + vettem hozzá egy radeon hd 6870 et, hogy azért tudjak egy- két játékkal játszani is. Egyébként az alaplapot így ismeri fel több program is: Model: D2901-a1 Chipset: nforce 720a southbridge: nforce 720mcp vagy valami mcp78 névvel... nem is ez az érdekes. A történet ott kezdődött, hogy amikor megkaptam a gépet, integrált graffal használtam egy hétig, mert csak utánna jött meg a radeon. Beleraktam, minden fasza lett, letiltottam a karit, de így az nvidia chipset helyét átvette valami AMDk10 nevű chipset, amitől nem voltam hasra esve. Biosba vissza be, és hagytam auton a beállítást (mármint az integrált grafkártyát illeti), és ekkor jött a meglepi, win 7 betölt nvidia chipset visszatért, és két vidkártyám lett. Mindkét kártya működik a HD6870 adja a képet, de minden progi azt irja, hogy mindkét kártya aktív. Hozzáteszem elég nagy teljesítmény különbséget mértem letiltott integrált graffal és így... Találkozott már valaki ilyesmivel? Mivel így tökéletesen működik a dolog én most így használom, lehet ettől valami baja? Ja amúgy athlon II X2 240 es proci van benne. 2x2,8Ghz, de simán birja a 3,2 is ddr2-esek is birják stabilan a 920MHz-t, és mindezt max 40 fokon... elképesztő számomra a kályhaként működő P4 HT után.... köszi a segítséget előre is.. én most nem értem igazán a dolgot, főleg azt, hogy egy integrált nvidia és egy hd 6870 hogy működhet egyszerre....

Új hozzászólás Aktív témák