Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- CES 2026: A sportautó piacot is összeporszívózná a Dreame
- MIUI / HyperOS topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
bpx
őstag
-
Nem talált valaki a neten valahol egy iszonyatosan nagy felbontású HQ i7 Sandy logót?
-
Moyko
csendes tag
rendben
Cpu Settings
Hyper-threading [enabled]
Limit CPUID Maximum [enabled]
Execute Disable Bit [enabled]
Hardware Prefetcher [enabled]
Adjacent CacheLine Prefetch [enabled]
Intel Virtualization Tech. [disabled]
Power technology [Custom]
CPU C3 report [disabled]
CPU C6 report [disabled]
Package C State limit [no limit]---------------------------------------------------------------------------------------------
>CPU Performance
>GPU Boost
>Memory timing controlsCPU Vcore adjusment control [+0,4V]
Memory Voltage adjusment Control [1,5V]
PHC Voltage adjusment Control [AUTO]---------------------------------------------------------------------------------------------
CPU Performance
Enhanced Intel SpeedStep tech [enabled]
CPU turbo boost [enabled]
CPU overclock Multiplier [40] - feltettem
Active Processor Cores [all]
Host clock override (1/100 MHZ) 10000
Additional turbo valtage (mV) [0]
IA COre current limit (Amp) 100
TurboBoost power max (WATT) 100
TurboBoost Short power max enable
TurboBoost Short power max (watt) 110--------------------------------------
Memory Multiplier Configuration
XMP Support (DISABLED)
Memory Freq. Control (Manual)
(1333)
Memory settings (auto)na kb ezeket találtam a biosban, semmi Volt fixálót nem
-
HSM
félisten
Akkor sorry. Nekem valahogy így jött le.
Sajnos egyelőre az ötletekből viszont kifogytam.
Vagyis van mégvalami... A linkelt képeden a 124 fok elég aggasztó, ha nem mérési hiba. Aida próbaverzió mit ír hőfokokra? Illetve a lapod BIOS-a? Vagy ha van, a saját "hardverdoktor" progi? -
F_Zolee
nagyúr
válasz
marcias
üzenetére
Nekem 3.6on megy a 2500k és -0.125V-os offset van beállítva. Többi feszen annyit állítottam, hogy lefixáltam alapra. Nyilván attól is függ mennyit tudsz alulfeszelni, hogy mennyi a proci VID-je. Ezt nem igazán tudom mivel lehetne megtudni igazán, mert minden program mást ír ki...
-
HSM
félisten
válasz
kockaharcos
üzenetére
Tudom, hogy jóféle, de attól még nem lesz erősebb. A 2600K, ha húzod simán megeszik 100W körül, akár játékban is. A GTX680 192W TDP-jű, ha még húzod is, simán megvan 200-220. Ez már a gép többi részével együtt már igencsak karistolja a tápod határait. Tápnál régi ökölszabály, hogy nem okos dolog kicentizni....
Pláne, ha ilyen drága gépet hajt. -
haddent
addikt
válasz
kockaharcos
üzenetére
Az elvileg Seasonic. Enyém Chanell-well. Azért ez sem codegen... Ez is kiprésel 450W -ot simán... De azért te nyertél

-
HSM
félisten
válasz
kockaharcos
üzenetére
Ha meg a táp majd pukkan egy nagyot, és esetleg viszi magával a gépet is a halálba, akkor majd legközelebb meggondolod, érdemes-e ennyire kicentizni a tápot, és 10 000Ft spórolása miatt kukázni 200 000ft-ot...

-
Moyko
csendes tag
Van egy i72600K konfigom - kilett cserélve a ram Kingstone 1600MHz-asokra nyomtam egy setup defaultot .. neki megy minden csak néha kék -halálozik
A következő problémával találkozom teljesen random : BSOD Kernel Power 41 63
300W táp lehet, hogy kicsi neki?
Silverstone SG-05 - 300W gyári FSP (gyanús, de eddig tökéletesen ment)
i7 2600K
Sapphire HD6950 2GB 11188-05-50g
Zotac Z68-ITX WiFi
Kingston HyperX 2x4GB (ez nem hibás, memtest végig ment, bár ez újonnan került bele)
Antec Kühler H2o 620
ADATA-120 SSD -
hitman,
őstag
Sziasztok
2500k-s procimat megéri e lecserélni 2700k-ra ha olyan 15k-t kéne ráfizetnem?
Csak játékra használom a gépet semmi másra....
-
FaTHI
őstag
2600-os alulfeszeléssel bibelődök, már Offset -0.140-nél tartok, úgy néz ki stabil a rendszer

-
haddent
addikt
Az Ivy Bridge. Melegszik, meg szídjuk (szídom egyedül?), de mégiscsak erősebb azonos órajelen. De igazából jobban belegondolva nem is olyan sok az, nekem 3400-on 80 szokott lenni HT on-nal, az minimum 85 ht offal, de simán súrolhatja a 90et is. Vagy éppen azt írtad, hogy nem vagy elégedett a tieddel? Ha így van akkor elnézést az offenzív stílusért, félreértettem..

Ez az egyik, a másik, hogy én HT -vel toltam.Hát nem azzal toltam
Akkor meg is van a ludas. De akkor is nőtt 10-el valamiért az érték
~100 volt eddig SSD (és háttér
) nélkül. -
Pilács
senior tag
...még finomítom, de 4800Mhz 1.34V-on? 2500K proci, de még próbálom lejjebb vinni a Vcore-t, ez az első ahol megpróbáltam, de stabilnak tűnik egyenlőre. Sok a fesz? Meddig mehet? Léggel hűtöm, de pl 4400MHz-en 1.26V-on nem megy feljebb 54 foknál. Itt még nem tom

-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Az mind semmi, jatek. Ha igazan akkarsz 300-400. gflops-ot, akkor ez a te embered !
-
zoleeno1
veterán
Kicsit drága? Most ugye viccelsz. 1000-1300 forintért szerintem nem drága egy tesztgyőztes paszta, amikor 50k felett költesz procira
Ennyit szerintem bőven megér, sőt. A 4g-os, legkisebb kiszerelés is sokáig elég. Többször át tudod majd kenni velem a procit meg a VGA-t is. Procit nem mértem szerintem sose gyárival, alapból cseréltem a gyári pasztát, így arról nem tudok nyilatkozni, de egy 5770-es VGA-nál amit a múltkor mértem 5-6 fokott hozott minuszban. -
Sari
tag
OK.
Nem is akartam spórolni, csak gondoltam ha jó akkor nem veszek pasztát.
A TX-3-as hűtőt majd akkor később ráteszem jófajta pasztával, addig jó lesz a gyári is. Még úgysem lesz egy darabig húzva.
Ez az arctic mx-2 kicsit azért drága, vagy lehet hogy nem vagyok képben ezekkel kapcsolatban.
Milyen pasztát ajánlotok még?Köszi
-
Ottó58
senior tag
válasz
DanielXXXV
üzenetére
-
-
Sari
tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem:
Nemrég vettem egy új konfigot :a lényeg i5 2500K, asrock z68 extreme3 gen3, ház: bitfenix shinobi window 2 házventivel.
Még megvan a régi gép is és abban egy TX-3-as hűtő van. Kérdés az lenne hogy az i5-re hagyjam meg a gyári hűtőt vagy cseréljem le a TX-3-asra?
Ja és még valami: egy Thermaltake-chipsethűtőhöz kapott paszta jó lenne-e a procira?Köszi
-
HSM
félisten
válasz
KAMELOT
üzenetére
Az a mérőeszköz jól mér (voltcraft), én is olyannal mértem anno. Viszont a furmark-os mérés szvsz csak bezavar a képbe. Mérd ki ezt a 3 értéket:
1. Alapórajel/alapfesz, üres és csak prime95-el terhelve
2. Alapórajel, 1,39...V ugyanez
3. 4Ghz 1,39...V ugyanez.
Illetve hasznos lehet, ha a lapod által mért, Aida-ban monitorozott CPU fogyasztás értéket is beírni. Úgy rémlik, a Giga lapjai P35 óta tudnak mérni.SZerintem ebből már neked is látszani fog a difi. Esetleg Prime95 helyett én ajánlanám a Linx nevő progit [link], az egy kicsit jobban megizzasztja, illetve egyenletesebben terhel, nem ingadozik annyira a terhelése az időben, mint a prime-nak.
-
KAMELOT
titán
Persze az okés amit írtál nem is vitatkozom. Én csak szeretném tudni ,hogy a kolléga milyen méréseket produkál bizonyos GHz-kon adott feszek meleltt.
Méréseimet egy VOLCRAFT ENERGY CHECK 3000-el mértem. Konfigom a cuccaim között.
IDLE 3,66GHz-n 1,2875V 80W
LOAD 3,66GHz-n 1,28V prime95 + FURMARK 175Wugyan ez a mérés 4,00GHz 1,39375V-on.
IDLE 85W
LOAD 190WDirekt most lemértem! Hogy biztos legyek amit ide írok.
-
HSM
félisten
válasz
KAMELOT
üzenetére
Nem írsz tényeket?
"Ahogy előttem írták ilyen szoftveres mérések 0-lát érnek.
...
Ameddig feszt nem emelsz addig mindig ugyan annyi lesza fogyasztás bármnennyi GHz-n megy a proci. Persze a laptól is függ mennyi áramot vesz fel adott teljesítményhez."
Nekem ez nem érdeklődésnek tűnik.
1. hibás állítás: A szoftveres mérést leírtam.
2. hibás állítás: A Ghz-dolgot leírtam.
3. hibás állítás: A laptól semmilyen mértékben nem függ a proci áramfelvétele. Ha már a laptól veszi fel az proci áramát, akkor perceken belül hívhatod a tűzoltókat.Az a mérés, amiről beszélsz, sehogy nem áll össze se a fizika, se a józan ész törvényeivel. Mivel, hogyan mérted?
-
KAMELOT
titán
Nem írok tényeket ,hanem érdeklődöm a dolgok iránt. Érdekes az én E5200-as processzorom 2,5GHz-n ugyan annyit mutatott mint 3,66GHz-n. Közben feszt nem emeltem.
Viszont ha 1,28V-ról emeltem 1,3975V-ra akkor IDLE-ben +5W volt. LOADban meg +10W-ot adott. Itt már 4GHz-t ment a proci. -
HSM
félisten
válasz
KAMELOT
üzenetére
Ne írj le tényként olyan dolgokat, amiről fogalmad sincs! Ezzel másokat vezetsz félre!
A szoftveres mérés is mérés, akármennyire is divat fikázni. Csak éppen tudni kell, mi mér és milyen pontossággal! Mint ahogy egy "hagyományos" mérőműszernél se ér semmit a mérés, ha nem ismered a mérőeszköz mérési pontosságát. Nekem a régi X58 lapom pl. tökéletesen jól mérte a proci teljesítményfelvételét, az előtte lévő Asus-om meg teljesen baromságot írt.
Másik tévedés, hogy alapfeszen nem nő a foyasztás. Dehogynem, kb lineárisan, 10%-ot emelsz az órajelen, 10%-al fogyaszt többet. A feszemelés négyzetesen hat, tehát ha mondjuk ugyanúgy 10%-al magasabb feszen, de azonos órajelen megy, akkor nem 10%-al, hanem nagyjából 21%-al fog többet zabálni.
-
-
ffodi
veterán
válasz
KAMELOT
üzenetére
Ez így nem igaz. Egyrészt a 3960X alapban annyit fogyaszt (130W TDP), másrészt nálam 2600K 5GHz-en LinX alatt terhelve kb. 180W-tal eszik többet a gép, mint alapjáraton. Persze ehhez hozzájönnek az energiagazdálkodási fícsörök, + a lap és a ram fogyasztása is, de olyan 150W - 160W körül simán fogyaszt. Hozzáteszem, nem szoftverrel mérve.........
-
KAMELOT
titán
válasz
Pilács
üzenetére
AIDA??? légyszíves dugd be a mérőt a konnektorba és mérd le IDLE illetve LOAD közben a gépedet.
Esetleg egy i7-3960x fog neked fogyasztani 5,2GHz-n 130W-ot. De lehet még azt sem éri el.
Ahogy előttem írták ilyen szoftveres mérések 0-lát érnek.
Majd írd le lécci mennyit mutat kíváncsiak vagyunk! Kösz!
Ameddig feszt nem emelsz addig mindig ugyan annyi lesza fogyasztás bármnennyi GHz-n megy a proci. Persze a laptól is függ mennyi áramot vesz fel adott teljesítményhez. -
Pilács
senior tag
Vmiért nekem elkéri a proci a 130W-ot 4400-on (2500k) pedig 1.25V fölé nem megyek, de ha,limitálom a teljesítmény felvételt, akkor 4200-4300MHz-en dolgozik max. CPU Queen-ben miért nem érem utol a 2600-ast? A HT miatt?
-
katt777
félisten
Köszönöm a pontosítást.
ASUS-t mindenképpen kedvelem, de ez nem zárja ki, hogy ha találok egy jobb lapot, akkor olyat vegyek. GB-ot régebbi tapasztalatok okán nem nagyon akarnék, viszont a VGA-s tapasztalataim nagyon jók a kártyáikkal.
A tuningolhatóság azért érdekelne.
Ha 37K az általad ajánlott lap, akkor nekem pl. megér +7-8K-t egy Z77-V, főleg, hogy az ASUS tuningolása elég jól megy, és a GB-nak elég más a bios-a. Sajna iradtlan méretű kézikönyveket tesznek föl, de most UPC-n netezek, leszedek párat, melyikkel mit lehet kezdeni. Viszont azt sehol nem találom, hány fázisosak, és 8+4 alatt semmiképpen nem veszek lapot.
Ha a tuningsabb, U-s lapot nézem, az valójában 45K. Hol itt az olcsóság?
Ugyanott van, ahol az ASUS.
A macerával és kiegészítőkkel már drágább is. 
-
ffodi
veterán
válasz
sgamez
üzenetére
Alapvető dolog, hogy windows-ból nem tuningolunk (néha igen, de ez nem az az eset), ráadásul automata tuningot nem használjuk napi használatra. A BIOS-ból (uefi), kell mindent szépen beállítani. Vcore (ez lehet DVID is), system agent, VTT, PLL, DRAM feszeket fixre kell állítani, a többit pedig normalra. Turbo off, energiagazdálkodások mehetnek. Spread spectrum off. Ramidőzítéseknek adj értéket, ne legyenek auto-n.
Ha ezt az újraindítgatós mókát csinálja, akkor valamilyen beállítás rossz. Nem kell kivenni az elemet, a trükk a következő, ha 3 ki-be kapcsolás után nem indul:
Bekapcsol a gép negyedjére. Megvárod, míg kikapcsol, aztán ha ez megtörtént, kikapcsolod a tápot (ha nincs kapcsoló kihúzód a tápellátó kábelt). Be fog villanni egy pillanatra minden, de mivel nincs tápellátás, nem fog elindulni. Vársz 10-15 másodpercet, majd visszakapcsolod a tápot, és indítod a gépet. Ha minden igaz már indulni is fog a gép, alapon, esetleg kiírja, hogy a tuning nem sikerült.

-
KAMELOT
titán
válasz
kovecses
üzenetére
Egy kevéske kredit hozzátoldásával vehettél volna sokkalta jobb lapot.
GIGABYTE Z68XP-UD4 , ASUS P8Z68-V Pro Kicsit jobbak a proci körüli áramkörök mint a Z38XP-UD3-on.
4,3-at abban a lapban fog menni biztossan. -
ffodi
veterán
válasz
kovecses
üzenetére
Turbo mehet off, viszont a c1 és társait nyugodtan bekapcsolhatod. Power limit +60%.
Elsőre 45*100MHz (nálad 100,2, mert gigánál beállított -0,2MHz a valós), 1,3-1,32V Vcore, ha ez kevés, akkor kicsit több, ha stabil, akkor mehetsz visszafelé. Spread spectrum off, system agent 0,92V, vtt a ram mennyiségednek (illetve a procid IMC-jének) megfelelően 1,05-1,2V, ramok ahogy mennek, 1,575V körül próbáld stabilizálni, PLL 1,8V, ebből picit mehetsz lejjebb ha akarsz, mondjuk 1,7V-ig.

-
kovecses
aktív tag
Tiszteletem a tuning-guruknak!
Van egy Gigabyte Z68XP-UD3 lapom amiben csücsül egy Intel Core i7-2600K prockó.
Most hogy sikerült ledobnom a gyári hűtőt és sikerült szereznem egy "réztömböt" kezdek érdekelté válni a tuningolás mesterségében.C1/C5/C6 kikapcsolva, Turbo Boostot pedig kikapcsolnám és...
Szeretnék kérni tőletek CPU fesz és CPU szorzó értéket (priviben ha lehet) amin még biztosan elmegy a procim 24/7-ben.
-
HSM
félisten
Nem mondtam, hogy a folttól döglik meg. Azt mondtam, a folt intő jel, hogy a proci túl nagy áramerősséget vett fel valamikor régebben. Baja akkor lenne, ha ráégett volna a foglalat lába a prociéra. Arról ne nyissunk vitát, hogy a procinak mennyire tesz jót ekkora áramerősség, mert kétlem, hogy bármelyikünk rendelkezne megfelelően erős, ellenőrizhető bizonyítékokkal.
-
sgamez
tag
Vettem egy Gigabyte z77-ds3h lapot egy i5 2500k procival. Először alapon használtam, ment is stabilan. Gondoltam megnézem mit tud húzva. A fórumon olvastam hogy viszik simán a 4500 környékét. Én megpróbáltam a giga saját progijával húzni, ami három beállítási lehetőséget enged. A középsőre tettem ami 4000 Mhz re állította be. Először el is indult, mentek a tesztek játékok minden. Viszont mikor legközelebb kapcsoltam volna be akkor jött a probléma. Gép bekapcs csippan 1 et, majd lekapcsol és ezt folyamatosan egyfolytában. Nyomtam resetet nem segített, csak az ha az elemet kivettem. Mikor sikerült elindítanom akkor megint ezt az értéket állítottam be amivel ment is. A legközelebbi bekapcsoláskor megint gond volt, mivel azt írja hogy nemtalálja a hdd-t, amire azt hittem tönkre ment (1TB). Alapból a sata0 (ami ugye sata3) volt, ott nem tudtam a gépet így elindítani. Próbából áttettem a sata 2 (ami sata2) es portra, így már ment is. Használtam is pár napig gond nélkül, most viszont megint előjött ugyanaz a gond, hogy csak próbál elindulni a gép. Valamit nekem kellene még beállítanom a biosba? Ezelőtt AMD-s rendszereim voltak azoknál ha sokat húztam a procin akkor megfagyott. Itt így jelentkezik ha nem bírja a proci? A stabilitás fontos lenne, viszont ha van extra teljesítmény a prociban akkor szeretném kihasználni. A hűtő egy Cooler Master TX3 as.

Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Android programozás, Android alkalmazások készítése
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Home server / házi szerver építése
- PlayStation 5
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Autós topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3904
- Workstation bazár - Lenovo, HP, Dell - számla, 6 hó garancia
- HP EliteOne 800 G5 All-in-One i5-8500 32GB 1000GB 23.8" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen,MS4120
- Apple iPhone 13 Pro Alpine Green ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB-100%
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Sajnos egyelőre az ötletekből viszont kifogytam.

Pláne, ha ilyen drága gépet hajt.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A macerával és kiegészítőkkel már drágább is.