Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    válasz katt777 #24394 üzenetére

    Érdekes, én leginkább csak elégedett EVGA felhasználókkal találkoztam ott. :F Mindegy, jó lap volt.
    A hangerős dolgot picit félreértetted, arra gondoltam, hogy jel zaj aránynál a jel és a zaj arányára értettem, egy 95dB-es jel zaj arányú cuccon a hasznos hang 95dB-el hangosabb a zajhoz képest, míg pl. a 120dB-es Auzen hangkarimon 120dB-el hangosabb. Ez ugyanakkor a 95dB-nél az elérhető maximális/hasznos dinamikatartományt is korlátozza. A maximális kimenő teljesítmény (kimeneti hangerő) más dolgokon múlik.
    Ismerősnek raktam össze egy olcsóbb Asus Z68-al szerelt gépet, nem vitás, jó lap volt, és jó áron, jól is működik, de nekem Z77 kellett, azok pedig felháborítóan drágák szerintem Asusból a többihez képest. Na, meg nálam a BIOS visszafrissíthetetlenség még egy állatinagy feketepont volt.
    Nyugodtan ajánlom megtekintésre azt a lapot, ami nekem is van: Gigabyte Z77X-D3H. 37 000ft körüli áron hozzá lehet jutni, ennyiért szerintem igen jó vétel, igaz, nem szupertuning 30 fázisos VRM van rajta, de szerintem SB, de főleg IB léghűtéssel elérhető kihajtására (max 120-140W) untig elég. Igaz, élesben nem próbáltam még, de neten is jók a tapasztalatok. Az általad leírt elvárásoknak is a ventivezérlést leszámítva megfelel. Nem fogok rá Virtu-t telepíteni, mert minek, nem használnám, de ott van a Virtu oldalán is a hivatalosan támogatott (licenszelt) lapok közt, akkor meg miért ne működne? Az energiatakarékos funkciók is működnek, együtt is.

    (#24393) N_A_S: Határozottan nem értek egyet az érveléseddel. Azért, mert valami többeknél előfordul, még korántsem normális! Nálunk is volt két vacak régi konnektor, amik kormosra égtek, mégsem nevezném ezt normálisnak, pedig kettő is volt nálunk. Ugyan képem csak a régi Q6600-amról van, de azon biza egy árva folt sincs, most direkt előszedtem, pedig 3200-on használtam, ami 33% túlhúzás, de 3400 felett is ment nemegyszer, nemkeveset. A 920-amon se volt semmi elszíneződés, se a régi C0-amon, se a D0-omon, mikor két éve tesztre hozzámkerült egy másik 920, és addig kikaptam a sajátom, onnan tudom. Pedig akkor már egy éve nálam volt, és a GTA4 miatt folyamatosan 3600-3800-on ment húzva.
    Szerintem inkább egy intő jel, hogy a durvábban húzott, főleg 2600-akon (micsoda véletlen, ja, hogy a HT növeli az áramfelvételt... ;] ) előfordul az ilyesmi. Bár baj csak akkor van, ha nem áll meg a dolog pirulásnál, hanem melegszik még kicsit, és olvad a láb/pad is...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák