- Realme GT 2 - aláírjuk
- Most a Galaxy S25 FE megjelenésére tippelnek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Komoly akcióval érkezik Magyarországra a Honor Magic V5
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Google Pixel topik
- Mobil flották
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Algotis
addikt
Monitorozom a játékomat és a proci és a vga is 90% on megy (1280x720-ban de a monitorom 1680x1050-et tud de azon nem akadásmentesen futni a játék. (Battlefield 3) ) Szóval ha a proci nem bírja a számításokat akkor a vga hiába erős lejjebb kell venni a felbontást. vagy jobban járnék egy procival?
-
04ahgy
nagyúr
Valami valóban nem kerek, de mentségükre legyen mondva: láttam már olyan i7-870-t, ami a saját, rézmagos gyári hűtője alatt, megfelelő pasztával és nem elgyengült lefogatással throttlingolt már egy Prime95 Blend alatt is (2500MHz körülre, elérte a 100°C-ot a Tj). In-place large FFT alatt 2000MHz körülre throttlingolt! Persze valós felhasználás alatt nem volt semmi gondja.
HGyu
-
haddent
addikt
Hát hidd el, én lennék a legboldogabb, ha sikerülne találni megoldást.. de az én D14 -em viszont hibátlan, erős, jól van lefogatva, erősen, szép vékonyan egyenletesen van paszta felkenve... 1,2V körül fut 3.4GHz -en és LinX alatt karcolja a 80C ot a legmelegebb mag, míg a "cpu" az csak 65C max.
-
haddent
addikt
DE NEM! Én már kb. ezt 5x elsírtam, de soha senki nem figyel oda, és nem veszitek komolyan... Nekem is van / volt ez a jelenség. A hűtő 100%, hogy jól érintkezik, 1kg -os D14 csücsül rajta, és mégis, a magok melegednek... Ilyen a proci, ezzel sajnos nincs mit kezdeni ,esetlg másik lapban jobban teljesíthet, de ez nem hűtéstechnikai gond, legalább is nem a proci kupakján kívüli..
-
04ahgy
nagyúr
Ehhez nem kell digitális VRM. DrMOS. magas kapcsolófrekvencia (emiatt kis tekercsek elegendőek), kevés fázis. Mindezt analóg módon megvezetve: MSI Eclipse SLI a maga 6 fázisával. Az X58A-OC ilyen téren kivétel, mert 12 fázis, de DrMOS, magas kapcsolófrekvencia, egybeintegrált alkatrészek. Mindezt egy Intersil ISL6336 hajtja meg.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Hmmm. Erről a soros dologról még nem hallottam. Hallottam párhuzamosan kapcsolt alkatrészekről (MOSFET, tekercs, pufferkapacitás), és interleave-elt technológiával megvalósított kapcsolásokról, de sorosról még nem.
Egy-két ilyen IC-t linkelnél? VAgy olyan alaplapot, amin tudod, hogy ilyen "soros" megoldás volt.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Mert a "köztudatban" mitől digitális egy VRM ennél nagyobb mértékben? Legalábbis a te meglátásod szerint? Pusztán a magas kapcsolófrekvencia nem lehet indok, az csak a tranziens válaszidőt csökkenti jótékonyan, de ez a digitális és az analóg esetben is fennáll. Az X58A-OC analóg PWM-mel is 1000kHz kapcsolófrekvenciára képes.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Így igaz.
A mai nyelvezetben a digitális VRM vs. analóg VRM a visszacsatoló ágat tekintve dől el. Ha a visszacsatolás egy A/D átalakítást követően, bináris nyelven, logikai áramkörökkel valósul meg, akkor az ún. "digitális" PWM, ha meg van egy szimpla visszacsatolóhurok, majd egy hibaerősítő, és azzal szabályozzák a feszültséget, akkor ún. analóg.
Persze mindkét megoldás egyszerre analóg (kimeneti feszültségszint finoman változtatható) és egyszerre digitális (kapcsolóüzemű).
Az X58A-OC-n is 400-1000kHz között változtatható a PWM frekvencia amúgy, ráadásul on-the-fly!
HGyu
-
Kean_Sorbo
őstag
Akkor elég szánalmas hogy már a hivatalos ASUS oldalban sem lehet bízni. Ott teljesen digitális, PWM Vcore-ról regélnek.
Idézet az oldalról: "A vadonatúj, tisztán digitális CPU-tápvezérlés elemei tökéletesen együttműködve szabályozzák az áramot a CPU-tól érkező tápellátás-kérések (SVID) alapján, ultragyors érzékeléssel és válasszal a precíz tápellátás érdekében. A pontos tápellátás csökkenti a veszteséget és stabilabb CPU Vcore feszültségeket eredményez. A CPU PWM feszültségek és frekvenciák módosíthatók a különféle túlhajtási igényeknek megfelelően."
Akkor hogyan is van ez: Megveszi a user a lapot, aztán majd lesz valami? Szégyen.
-
Mankó
veterán
Én is így jártam. Akartam venni egy Zalman 300-as passzív tápot, csak egyszerűen nem akart elindulni, olyan keveset eszik a mostani gépem. Szó szerint majdnem termeli az áramot. Tanácstalan is vagyok, hogy milyen tápra cseréljem az ezer éves Coolink tápomat. Nagyot minek raknék alá, a passzív kicsi meg nem megy el vele.
i3-2105 + asorck H61M lap, HD3000, 8gb ram, ssd + 1 tb hdd adattár.
-
Loha
veterán
Dehogynem támogatják: [Although support for PAE memory is typically associated with support for more than 4 GB of RAM, PAE can be enabled on Windows XP SP2, Windows Server 2003, and later 32-bit versions of Windows to support hardware enforced Data Execution Prevention (DEP).] Csak PAE módban is marad a 4GB-os limit a rendszermemóriának.
-
janos666
nagyúr
Nem látom miért lenne olyan "ciki".
Annak idején az akkori legjobb belátásuk szerint hoztak egy döntést, hogy a frissítés tényleg csak frissítés legyen, vagyis ne írja újra elejétől végéig a ROM-ot, csak a módosítandó szakaszait.
Ez szerintem is rossz döntés, de akkor úgy-ahogy megállta a helyét, mert nem volt belőle gond.
Ha ma megváltoztak a körülmények, akkor nem látnám "cikinek" beismerni ezt és a felhasználók örömére kiadni egy új image filet a régi verziószámmal, mondjuk úgy, hogy ha az Ivy előtti 1.5-nél járt, az Ivy utáni első 2.x, akkor ez legyen 1.51 vagy 1.6, még ha nincs is módosítva az eredeti 1.5-höz képest, csak így nem annyira levágós, hogy ez re-release (de az se lenne gáz, mert úgy tűnne hogy egyszerűen újra kirakták a régi verziót azok kedvére, akik downgradelni akarnak).
Az a "ciki", ha nem tesznek semmit és úgy érzi a vásárló, hogy "így járt".
-
-
haddent
addikt
Jó de mondom most nem a hő a lényeg már
Hanem hogy ehet-e 120W -ot... Most full gyári automata dolgon CPU-Z szerint 1.05V @ 3500MHz => 90W. Tehát elvileg nem ad a lap neki többet semmiből mint kéne, hiszen ez teljesen normálisnak tűnik. Ja és nekem eddig a CPU-Z pontosan azt a feszültséget adta vissza (+-vdroop) mint amit beállítottam biosban, tehát ez is a valós adat szerintem.
-
haddent
addikt
Igazából az még elmegy, hiszen 80C közelébe sem megy, (amit még mindig bírnia kéne elvileg ugye..) de ez a ~120W cpu package -re kicsit érdekes :S Főleg, hogy iGPU elvileg nem is megy, mivel P67 -es chipseten vagyok. Erre neked nincs vmi ötleted esetleg? Vagy normális ez?
-
hermanyi
addikt
Az a baj ezzel ,hogy csak nagyobb lesz a katyvasz a fejben
Ezt saját tapasztalatból írom anno 775-nél kezdtem el a húzgálást . Egy hónapig csak bújtam a topikokat kérdezgettem és összezavarodtam
Meguntam és elkezdtem nyüstölni a Q9650-etaz első időszakban több kék képernyőt láttam mint Windows logot
Igaz ott szerintem több dologra kellett figyelni mint most . (értem normál tuning és nem WR )Szóval ahogy 04ahgy írta elég nagy user error kell ,hogy tönkretegyen valamit.
Szóval csak bele a közepébe
-
JanR
addikt
Mivel 95%-ban CoD2-zöm a többi be meg half life, gta és ilyen régebbi játékok, így nem túlzottan hat meg
Ha meg nagyon izzadna, akkor vissza 4.2Ghz @ 1.225V .. 53 fok nem volt a proci bf3 alatt.
Ha Offset + ba adok a procinak feszt, akkor mennyit kell odaírnom, hogy 1.355V legyen? Mert fix fesszel elég szar, hogy ha a proci visszakapcsol 1600Mhz-be és kapja az 1.355V-t
-
ledgeri
nagyúr
Ezt letöltöttem, futtatni kezdtem 2 gigával:
Az elején 64-ről indult 76-ra ment fel egy számítás alatt,aztán vissza...
Aztán csökkent, a legalacsonyabb páros 61-72 volt, de ezalatt firefoxoztam, pár füllel, és a prociteljesítmény 80 GFLOPS-ról 40-re is visszaesett... aztán a végén, mikor erre rájötte, akkor kiléptem a böngészőből, és újból volt 75-ös max, meg 56 GF!ismételjem meg, vagy megfelelő mindennek, és mindenkinek?
Köszi szakik!
-
haddent
addikt
Az Ivy Bridge. Melegszik, meg szídjuk (szídom egyedül?), de mégiscsak erősebb azonos órajelen. De igazából jobban belegondolva nem is olyan sok az, nekem 3400-on 80 szokott lenni HT on-nal, az minimum 85 ht offal, de simán súrolhatja a 90et is. Vagy éppen azt írtad, hogy nem vagy elégedett a tieddel? Ha így van akkor elnézést az offenzív stílusért, félreértettem..
Ez az egyik, a másik, hogy én HT -vel toltam.Hát nem azzal toltamAkkor meg is van a ludas. De akkor is nőtt 10-el valamiért az érték
~100 volt eddig SSD (és háttér
) nélkül.
-
KAMELOT
titán
Persze az okés amit írtál nem is vitatkozom. Én csak szeretném tudni ,hogy a kolléga milyen méréseket produkál bizonyos GHz-kon adott feszek meleltt.
Méréseimet egy VOLCRAFT ENERGY CHECK 3000-el mértem. Konfigom a cuccaim között.
IDLE 3,66GHz-n 1,2875V 80W
LOAD 3,66GHz-n 1,28V prime95 + FURMARK 175Wugyan ez a mérés 4,00GHz 1,39375V-on.
IDLE 85W
LOAD 190WDirekt most lemértem! Hogy biztos legyek amit ide írok.
-
KAMELOT
titán
Nem írok tényeket ,hanem érdeklődöm a dolgok iránt. Érdekes az én E5200-as processzorom 2,5GHz-n ugyan annyit mutatott mint 3,66GHz-n. Közben feszt nem emeltem.
Viszont ha 1,28V-ról emeltem 1,3975V-ra akkor IDLE-ben +5W volt. LOADban meg +10W-ot adott. Itt már 4GHz-t ment a proci. -
katt777
félisten
Köszönöm a pontosítást.
ASUS-t mindenképpen kedvelem, de ez nem zárja ki, hogy ha találok egy jobb lapot, akkor olyat vegyek. GB-ot régebbi tapasztalatok okán nem nagyon akarnék, viszont a VGA-s tapasztalataim nagyon jók a kártyáikkal.
A tuningolhatóság azért érdekelne.
Ha 37K az általad ajánlott lap, akkor nekem pl. megér +7-8K-t egy Z77-V, főleg, hogy az ASUS tuningolása elég jól megy, és a GB-nak elég más a bios-a. Sajna iradtlan méretű kézikönyveket tesznek föl, de most UPC-n netezek, leszedek párat, melyikkel mit lehet kezdeni. Viszont azt sehol nem találom, hány fázisosak, és 8+4 alatt semmiképpen nem veszek lapot.
Ha a tuningsabb, U-s lapot nézem, az valójában 45K. Hol itt az olcsóság?Ugyanott van, ahol az ASUS.
A macerával és kiegészítőkkel már drágább is.
-
katt777
félisten
45-50K-ért jó Z77-es lapokat kapni, ASUS-t is.
Emléxem X58 topicból, mennyi baj volt a f.sza EVGA lapokkal.
Egy rakás gépelést megspóroltál volna, ha megérted, hogy mit írtam.Nem a hangkártyákkal van a probléma, hanem azzal amennyi gondot a drivereik okoznak, vagy hogy éppen nem is ismeri fel őket 1-1 program. Nagyon is jó fülem van, de egyelőre nincs összehasonlítási alapom a mai hangkártyákat illetően. A hifimen mindenesetre szépen szól minden, azzal meg te sem vitázhatsz, hogy ha nincs hi-fi cucc, akkor teljesen mindegy a hangkártya. Hogy hangerőben kevesebbet tud az egyik, az vajmi kevéssé érdekel, úgyis a hifin állítok hangot. De a tájékoztatást e téren azért köszönöm.
Ha még nem próbáltad, akkor ne jelentsd ki, hogy tudja a lap.
A prociventi szabályozása nekem nem elég. Nem akarok külön szabályozót venni a többihez, mint gigásoknál szokás. Lehet, ki kéne próbálnod egy jobb ASUS v. ASRock lapot, de amióta gépeim vannak, ezeknek a ventiszabályozása MINDIG tökéletesen megfelelő volt mindenre, gagyi háztól a HAF932-ig.
Ha tudsz egy jó GB Z77 lapot jó áron, főleg, amelynek nem a VGA alatt, és felfelé vannak a SATA csatlakozói (mint a mostanim, amitől még egy kicsi VGA alatt is úgy vannak összepréselve), akkor ajánld, utána nézek. Ja, és legyen használható PCIEX1 csatlakozója, azaz nem a VGA alatt (lehetőleg felette, vagy mélyebben lent).
Hát, nálam nem, és sokan másoknál sem. EIST, C1E és társai rajta vannak? Mert ASUS azokkal együtt is tudja, én pedig nem kapcsolom le egyiket sem.Pavti: Ahhoz a kártyához nem is kell procit tuningolni, már persze ha nem idióta grafikai beállításokkal játszol.
E5800-am elég volt egy GTX560 alá, ami nem kicsit gyengébb a mostani procidnál (pont a Celeronomnak felel meg). Igaz, az Full HD volt, de maximális grafikai szűrőkkel nincs túl nagy különbség, mert azok jobban megterhelik a VGA-t, mint a felbontás. Monitorozd ki a terhelést, és ha 95-100%-on terhelt a GPU, akkor nincs semmi probléma. Hangsúlyozom: minőségi beállítások mellett, azaz AA, AF, meg amit még érsz maxra, optimalizálásokat ki.
Pilács: Érdekesen alakul nálad ez a teljesítmény-dolog. Tuti, valami el van mérve, mert nálam korlát beállításával szépen visszavett a lap.
-
Pilács
senior tag
Jaja nem az volt, most 3700-on 82GFlops (azt hittem szét állítottam a bios-t így load default), viszont az Aida64 szerint így, hogy bios default van, 110W a proci fogyasztása full terhelés melett... innne nézve 4400-on a 130W nem is sok. Pláne ha 120W-ra limitálom a lapot
és nem veszi le a turbót, de még sem megy 120W fölé, na erre hogyan varrjak gombot?
Valami nem okésan mér, vagy hogyan van ez? Az aida-ban látom, hogy nem megy 120W fölé, de turbót sem dobja le, teszt sebesség aida-ban meg van.
-
Pilács
senior tag
Na mondjuk a proci doboza addig volt a kezemben amig kivettem belőle
Jó jó értem én, de ha már nagy fejlesztések árán legyártanak egy laplapot, írnak hozzá szoftvert, nekem az lenne a logikus, hogy az ilyen AI dolgok, azaz intelligens programok a kezdő tuning mestereket óvja már meg attól, hogy kinyírja a processzort
Majd ha manuálisan füstölget az oké.
Kicsit állítgattam a lapot, és rengeteg beállítás van még a tápfesz szabályozásánál is, hogy hány kHz-e jelet állítson elő, hány százalékkal tolhat több energiát stb. Most pl kevesebb fesszel, 1.23V-al is megelégszik 4400-on, de nem ejti le csak 0,91 v-ra az Idle állapotát a korábbi 0,88V helyett. Érdekes
Csak jó lenne egy gyorstalpaló ezen beállításokból, melyik hogyan befolyásolja pl a Vcore előállítását stb. A jó Q8400-asnál megragadtam, ott ezekkel nem kellett variálni, ill. nem is lehetett.
-
haddent
addikt
És az elfüstölést csak nagyon extrém esetben kell úgy érteni, hogy szó szerint rányom aztán szevasz... Ez hosszú hónapok degradációját jelenti inkább, és kicsit is hozzákonyító ember 1-2 hét alatt beletanul aztán rájön, hogy mit is művelt. De leginkább utánnaolvas / kérdez mielőtt cselekszik.
Az "erre nem érvényes a gari" szöveg meg szerintem csak ijesztgetés egyébként. Vagy van erre valami módszer, amivel bizonyítható hogy Pistike rányomott neki 3V -ot meg hagyta megenni 100A -t miközben épp leemelte róla a nagyi befőttesüvegéből tákolt vízhűtését? -
Pilács
senior tag
Értem, de nekem fura hogy olyan emberek akik ezen dolgoznak, írnak egy olyan programot, ami elfüstölheti a procit, ha rá nyom arra a progira, amit kap az alaplaphoz. Ez elég gáz, mert nem volt óriási figyelmeztetés sehol sem, még a Bios-ban sem, hogy warning. Azt gondolnám, hogy itt is fontos lenne a biztonság, és nem a max tuningot hozza ki, hanem csak ami ésszerű.
-
Pilács
senior tag
Ok, már csak az nem világos, hogy legelső dolgom az volt, hogy az AI Tuning programot elindítottam, majd autó tuning... dolgozott, reszetelt, és felnyomta 4300-ra úgy hogy mellé autó feszt használt, ami több mint amit én lőttem be, mikor 140W-ra néha felugrott az Aida mérése, vagyis akkor többet kellett még ennél is fogyasztania. Miért engedi a program feljebb a fogyasztást, ha nem lehetne, mert megolvad és stb?
-
haddent
addikt
Bizony... Egyébként csak én nem értem, miért van mindenki elszállva amint meghallja, hogy Asus? Teljesen okés jó lapok meg minden, de én semmivel nem tartom különbnek mint egy Gigabyte -ot / Asrock -ot, max. árában. Ja hogy az Asus nem csinál belépőszintet, csak középkategóriától fölfele? Hát akkor így nem nehéz olyan kijelentéseket alkotni, hogy az Asus mindig jó, a többiben meg előfordul gyengébb darab...
-
Pilács
senior tag
Hol tudom pl ezeket a limiteket belőni? Nekem az Aida64 szerint néha felugrik 140w-ra a felvett teljesítmény terhelve, de 130W-on áll ha egyenletesen terhelem... Pedig a Vcore 1.25v fölé nem megy a VID meg az Aida szerint 1.4V-ra is felszalad... De hozzá teszem, nem jól méri a 12V-ot az 5-V-ot a ventillátorok sebességét sem, szal lehet elméri, igaz nem a bétával néztem.
-
lala42
őstag
A Virtu mit jelent? Nem azt hogy van egy, vagy több a lapon monitorcsatlakozó? És képes a diszkrét karival együttműködni a prociba integrált videovezérlő?
Mert itt a link alatt itt ez a lap is szerepel a listában Z68X-UD3P-B3
Nos nekem ilyen lapom van, de egy darab csatlakozó kivezetés nincs rajta.
Lehet, hogy én vagyok a tudatlan.?
-
N_A_S
veterán
Nem tudom hogy jön ide az Extreme, mert alapvetően s2011 vs s1155 -ről indult az eszmecsere, a 3930 pedig ugyanúgy K. De végül is mindegy, sok különbség nincs az X és K között. Fölösleges összevetni a 2 procit nyilván, nem ugyanarra a piacra készült a 2 tokozás. Én csak azt mondtam hogy a TDP limitet nem hülyeség növelni, mert ez bele lett kalkulálva. Nekem is ment 5GHz-en a procim 24/7 és nem olvadt bele a foglalatba, vélhetően még csak nem is degradálódott mert semmivel nem kér több feszültséget.
A szerver procikat pedig általában nem lehet tuningolni, úgy tudom hogy ezt a C600 szériás chipsetek alapvetően nem is támogatják.
-
N_A_S
veterán
Akkor mért gyártanak belőle K-s procit? És mért 1.52V-ban határozta meg az intel a max VCore-t? Egyébként ugyanazzal a hűtéssel próbálj meg 4,8 futattni egy 3930K-t meg mondjuk egy 2600K-t, előbbi kicsit nehézkesebb lesz. Ez a tartalékos szöveg szvsz úgy ahogy van hülyeség.
-
Winne
nagyúr
Így van, ezért is álítottam 150-re a max terhelést, csak az elektronikában ki tudja, lehet jobb a tartalék.
(#24298) haddent: majdnem, ez van: [link]. Én mindjárt a legelején váltottam, mert pont akkor döglött meg a P35-ös lapom, amikor ez kijött és akkor már váltottam. A lényeg mondjuk uaz, a négyes dugaszra gondoltam, csak rosszul írtam.
-
haddent
addikt
Teljesen egyetértek... Egyszerű reklámfogás, gyakorlati haszna erősen közelíti a nullát. Egyébként ha belül arany, tehát nem elektrolit van benne, akkor nyugodtan forraszd ki, rakd be fordított polaritással, úgyis csak az elektrolitos robban fel ilyen esetben
katt777 az offset mindenkinél más, tehát nem értem miért mondod látatlanban, hogy az sok... az offset az a VID -hez képest van. Tehát VID +- offset = VCore. És 4400MHz 1.24V VCore hát nem a legjobb ,de nem is nagyon-nagyon sok.
Pilács ahogy én látom ezek szerint elég jó a procid (a VID -je elég alacsony, mivel keveset vontál le belőle, és így sem ilyen 1.4V -kat kér, mint amiket szoktak +0.0V -al), szóval próbálkozz még lejjebb menni. A VCore gyári spec. alapján 1.2V, de mivel most ez az offsetes szarság a menő, ezért kb. annyin soha nem fut, idle -ben 1V alatt, load alatt meg akár 1.4V -ot is elkér tuning alatt néhány pofátlan proci ha nem szabályozod. A tied pont nem ilyen ezek szerint.
-
katt777
félisten
Igen, több szempontból is előnyös az arany alkalmazása. Egyébként nem tudom, hogy amikor azt olvasom, "arany kondik", akkor ez csak a borításra vonatkozik (akkor miért nem azt írják), vagy éppen az általad is említett szempontok miatt belül is minőségibb a cucc.
Mivel szinte semmivel nem drágábbak ezek a lapok, nem hiszem, hogy pusztán pénzbeszedési céllal alkalmaznának ilyesmit. Ha jól rémlik, ebbe a topicban is volt szó tűzforró kondikról amelyek miatt tönkrementek lapok, vagy éppen a tuningot kellett visszafogni, mert nem volt rajtuk megfelelő hűtés, hiába volt amúgy hűvös a lap.Frankón nincs a listán a mostani lapom (nem is írja a honlapja). Ami az érdekes, hogy, gond nélkül működött (még a régi konfigon telepítettem), aztán 1x csak átment szürkébe minden beállítási lehetőség, amikor próbáltam az újabb verziót (de ez Virtu-s lapokon is gáz) azóta rácseszi a logót a képre, és "trial verzió" lett az előző is, az új meg béta. Lejár a netem jövő héten, akkor megy vissza a virtutlan partíció, aztán, ha géphez jutok, majd jelzem, hajlandó-e ismét működni.
Pilács: Ez nagyon magas fesz. -0,165-0,150 körül stabilan kéne mennie, tapasztalataimszerint.
-
Winne
nagyúr
Nálam a bontásból nem lesz bukó. A mostani 1.3-at kér 4.4 GHz-hez, ami közel sem komoly tuning és ez nem jó érték, sokaknak 1.2-1.22 környékén elviszi, ezért érdemes kipróbálnom, csak most a bios kérdés bezavart, lehet, hogy tényleg valami régebbit kell feltennem, hogy jó legyen?
-
katt777
félisten
Hát, amúgy is volt szerencsém a supportjukhoz. Ha ez számít, csak ASRock-ot vegyen az ember. Különös, hogy elméletileg ua. cég.
GB-ot max., ha muszáj, annak az árában inkább megint csak egy jobb ASRock.Winne: 1. hsz (honlapom) részletes beállítás-táblázattal (csak irányadó). Egyébként v. akkor is kevés volt a fesz, csak nem futtattad elég ideig a stress-tesztet, vagy ha biost frissítettél, az esetben is elképzelhető, hogy magasabb fesz kell. Ezért is kell óvatosan bánni a biosokkal, mert ha vmi újabb szériás, jó eséllyel gyengébb alkatrészekkel (ua gyártótól is elképzelhető) szerelt alaplaphoz adják ki, akkor a régebbieket elcseszi. Volt már rá példa, nem egy. Procik esetében is előfordulhat, hogy egy újabbhoz átkalibrálják a biost pl. stabilitás érdekében, és annak megint lehet ilyen hatása. Az tuti, hogy Ivy biost nem kell feltenni, amíg SB proci van a gépben. Főleg ASUS-nál gáz, hogy nem tudsz downgrade-elni, csak új chipet venni, ami megint rendkívül felhasználóbarát megoldás: ők lqrják a biost, te meg fizesd meg.
-
tomic
addikt
Na kicsit próbálgattam ,de bele vagyok kavarodva.
Biosban engedélyeztem az IGPU használatát. (2500K)
Felraktam a virtu szoftverét.
Alap lapba bedugtam egy kábelt onnan a monitorba. Vga az adott ugye, szinten a monitorba.
Be állítottam elsődleges monitornak az alap lapra kötött képet. Ez ugye az Igpu.
Ha rányomok a monitor keresőjére akkor az is szépen ezt a csatit latja. Tehát elvileg most a prociban levő gpu-n keresztül jön a kép.
Ha mondjuk elindítok egy játékot akkor megnézem a monitoron mit mutat akkor szinten az Igpu-t mutatja. De szaggatás nélkül megy a játék (MW3 multi).
Lehetséges ez?
Vagy átvált magától?
Esetleg hol tudom megnézni terheli e ilyenkor a vga-t? -
N_A_S
veterán
Nem tudom, nekem csak Z68-am volt aminél még nem volt MVP, és ott sem használtam huzamosabb ideig a Virtut, főleg nem ilyen kacifántos megoldásokkal, most meg P67-en vagyok. Valószínűleg nem működik de meg kell próbálni, és kiderül.
(#24080) tomic
neked is csak ezt tudom mondani. Hogy a kapcsolgatás működjön ahhoz engedélyezned kell a BIOS-ban az iGPU-t, és fel kell tenned a Virtu szoftvert.2 féle mód van:
I-Mode -> amikor az alaplapra kötöd (energiatakarékos)
D-Mode -> amikor a VGA-ra (gyorsítás, konvertálás) -
Speed®
titán
Esetünkben ~150 PhysX/Combined score az eltérés és ~250 Graphics.
Előbbiekre magyarázat lehet a RAM, de utóbbira nem hinném, az GPU.
Valamiért úgy tűnik optiműlisabb neki a 920 és ez fura, mert pl. Vantageban 04ahgy LN2vel fagyasztott 975jét is simán elvertem a Sandyval.Szerintem nyugodtan válthatsz, a memória amúgyis egy olyan dolog, hogy inkább a mennyisége, mintsem a sebessége határozza meg a "komfortérzetet"..emiatt is vettem 4GB 1600+ RAM helyett 8GB "alapot".
Tuningban sajnos ergyák, 1600/9@1.6on mértem egyszer, sokat nem hozott. -
Speed®
titán
Mint írtam, kipróbáltam emelt feszekkel/limittel, de így sincs gond, LinX alatt is rendben vannak a GFlops értékek pl., tehát biztos nem javítgat a proci..a vidkari meg bírja 850en is hibamentesen, 800on nincs semmi ilyesmi.
A TriCH ellenére MB/sben nem húzhat el annyira a setupja szerintem..
Driver terén ő van hátrányban, tudtommal ez a legjobb driver dmarkhoz.
De ha nagyon ráérek, majd cserélgetek párat, hátha mégis jobb az új.. -
MiklosSaS
nagyúr
Egy 2500k proci alapbol maximum 95 w zabal. Mondjuk 50 % tuning, de akkor sem tobb mint maxim 130 -140 w fogyasztas a proceszornal. Javitsatok ki ha tevedek. Tehat akkor en beszeltem felre fenteb, es mehet 4 pin-el.
En kb 3 honapja lemertem egy 6100-as AMD
talicskatbulldozert, alapbol 82 w a max, 4,66 ghz-en bizony kemeny nagy lett a szaja es torka. Tullepte a 133 w full loadban, ami igen csak sok annak a kislapatnak. 40 % tulhuzas eseteben a fogyasztas 62 %-al lett nagyobb, ami sok. Szerencsere az Intelnel kicsit jobb a helyzet. -
Attix82
addikt
Mindig túlbonyolítjátok a dolgokat, illetve jönnek az okosságok...itt most a stabilitás határról volt szó, illetve bőven a megengedett feszültségértéknél...persze, hogy vannak olyanok, hogy akármennyit is adsz nem megy 6 ghzen, de ez nem az a kategória,. hogy valami megy 4.5 Ghzen egy SB, ami ezeknek kb optimális tuningérték. Látod én is csak 4.4en használom, mert 4.5ön már azért érezhetően többet kér, de feleslegesnek érzem a + 100Mhzet.
Vagyis nem kell túlkombinálni, ha feszemeléssel is bohóckodik néha akkor -1 szorzó, ilyen egyszerű.
Nem kell a határokat feszegetni, +-100 Mhz már oly mind1 játékban, főleg ha Sc2ről van szó
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
-
katt777
félisten
Nem a turbónak, vazze, hanem a C3/C6-nak, ezt írtam, és erről is diskuráltunk (kis visszaolvasás
). A turbo/C6 összefüggés a tekintetben merült fel, hogy sokaknál C6 kikapcsolásával nem működik a turbo. Ez nekem is fura, de tény.
Az nem angol köznyelv, ha valaki nem beszéli a saját anyanyelvét, ahogy a magyart illetően sem (amelynek ismeretében még csak angol szavakat sem kellene használni), maradjunk ennyiben,
ffodi: Kijavítottam a honlapomat, most frissítem. LGA1366 ASrock lapomban ott van az energiatakarékos tuning (ASUS-nál sajna nem volt időm kitapasztalni, hogy megy, alapból nem volt OK, vsz. a RAM-sebességg miatt), 0.84-1,248V között pl, de i7-9xx-hez is találsz egy rakat beállítást.
Kean_Sorbo:
Én is ezt mondom régóta. Valaki meg erősködött GTX560 topicban, hogy kevés alá egy SB i3. Szerencsére ott vannak a tesztjeim, amelyek engem igazoltak. Játszani még egy E5800 is megfelelő, mert egy középkategóriás VGA-val, mint az enyém, még azokat a játékokat is maximális grafikával viszi full HD-ben, amelyek támogatják a 4 magot, és i5-tel csaknem megduplázódik a teljesítményük (40FPS helyett pl. 70). Nyilván persze minél gyengébb egy proci, annál könnyebben lesz CPU-limites egy régebbi játék, no de egy 80 vs. 120FPS-nek megint semmi értelme.
gainwardgs: Az szép, ha tényleg stabil. Nálam csak -0.165V-tal megy.
EarL 007: Tuti, hogy sokat adsz neki. Nézd meg a táblázatomat. Én turbo-t offoltam, proci max. 1.040V, de ez már tápellátás miatt, mert felugrál, amit feljebb nem tesz. LinX alatt csak 1.016. Szóval kísérletezhetsz még, de túl sokat már nem nyersz vele. (Turbo-val 3.7GHz-en 1.112V a maxom.)
Pala: Neked, és mindenki másnak is ott van a honlapomon, kb. mi mire elég. Mielőtt megint szólna valaki, hogy nem feltétlenül pontosak mindenkinél az itt megadott beállítások, jelzem, hogy én eddig is mondtam, hogy csak irányadóak, és eddig sem zárkóztam el az elől, hogy ha valaki ad egy tesztelt, részletes beállítást, bővítsem az adatokat. Sajna nem mindenkiben teng túl a segítő szándék.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Realme GT 2 - aláírjuk
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Most a Galaxy S25 FE megjelenésére tippelnek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sorozatok
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- Intel Core i9-13900 24-Core 3.0GHz LGA1700 (36M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor!
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen R5 2600X / Beszámítás OK!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Gamer Notebook! Lenovo Ideapad Gaming3! I7 10750H / GTX 1650Ti / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2132
- LG 27UP850NP-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Egyedi ékszerdobozka
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest