Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- CES 2026: A sportautó piacot is összeporszívózná a Dreame
- MIUI / HyperOS topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Year
tag
Sziasztok!
Gépvásárlás előtt állok.De amit gépet összerktam monitor nélkül kb 200 lenne és csak i3 2x3.1 lenne benne.
200 ért már lenne olyan notebook is amiben már I5 proci van.
A kérdésem az lenne,hogy procceszorok eggyen értéküek? Márfmint ami az asztalikba meg a notikba kerülnek vagy ég és föld? Hiába veszem a notis i5 nem fogja elérni az asztali i3?
Remélem érthetően írtam le
Köszönöm előre a válaszokat
-
haddent
addikt
Jaaa
na hát így már értem... Nekem is hasonló problémám van/volt, én egyszerűen belőttem egy betonbiztos konstans feszültségre, és így ugyan idle-ben talán egy picit többet eszik (0.9xxV helyett 1.16V, nem nagy szám..), de cserébe load alatt sokkal-sokkal kissebb a feszültség (kissebb fogyasztás, jóval kevesebb hő), és stabilabb is.
De persze ez nem megoldása a problémádnak, inkább elkerülése
Ha nem tudsz lejjebb menni, akkor nem tudsz, ez van, ezt kell szeretni (vagy amit írtam feljebb).
Nekem akkor is gyanús akkor mostmár az Aida és a CPU-z eredményed is, de majd más is megnézi gondolom, aztán lesz valami -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
haddent
üzenetére
Az AIDA kb ugyanazt mutatja, mint a cpu-z terhelés alatt és idle-ben is. a kép load mellett készült, idle-ben 1.214V, mint a cpu z.
Már semmit sem értek

-
haddent
addikt
Hát nekem a coretempes feszek tűnnek reálisnak (idle: 0.99V, load: 1.37V). Ha energiagazdálkodási dolgok be vannak kapcsolva, akkor nem létezik, hogy x16 idle 1.2V -ot, sőt többet, kérjen... 1V alatt szokott lenni olyankor... Ha meg nincs, akkor honnan szedné a core temp az 1V alattit

Meg a CPU-Z nél az idle és a load fesz. között van kemény 3 század V -os különbség... Ami kb. ingadozásnak betudható kis túlzással... Nem tudom milyen alaplapod lehet, de nekem Giga lapról a CPU-Z soha nem tudodd egy értelmes adatot sem kiolvasni, ez megtörténhet más gyártóval is..
Amúgy nekem picit kevésnek tűnik a GFLop is... És igen, így már én állígatnék! 1.376V nekem elég soknak tűnik 4.4GHz -re. Általában 1.35V környékén a 4.5GHz stabilizálódik a legtöbb chip esetében..
-
katt777
félisten
válasz
kockaharcos
üzenetére
Nálam ment Aida64, Afterburner is, mégsem írt ki hülyeségeket. Szerintem inkább az érzékelő lehet rossz, vagy a bios hibás. ASUS-nál nincs kizárva az utóbbi, sajnos.
kockaharcos: AI suite szükségtelen, ha magad tuningolsz, ez tény. Esetleg arra jó lehet, hogy ha már feláll a rendszered, restart nélkül tesztelgethess feszültségeket.
asuspc96: Honlapomon már rég részletesen írtam róla, illetve ott egy összehasonlító táblázat is. Lehet emelni BCLK-t (nálam 103-ig semmi gond, amúgy a lap 300-ig
támogatja
). Ugyanakkora + fesz kell neki, mint a szorzó emeléssel, viszont a stabilitáshoz szükséges beállítások miatt sokkal többet fog fogyasztani a rendszer. Én hagytam a BCLK-t auto-n, így 100-100,345MHz között mozog, ami lényegében mindig egy kis extra teljesítményt ad a szorzóemelés fölé, viszont érzékenyebb a beállításokra, ezért többet kell finomítgatni rajtuk, mint fix 100-zal.Semelyik gyártó alaplapi szoftvere nem kompatibilis más gyártóéval.
Gazsi00: Nekem volt egy HD4870-em, amely a 16X PCI-E 2.0 módot elfelejtette, azaz PCI1.0X16 és PCI2.0X8 slotokban gond nélkül ment. Ettől persze még lehet proci hiba, de ilyesmire sem árt odafigyelni. Ha már kizártad, nem szóltam.
prokxy: BCLK-t állítsd 100-ra, akkor lesz fix.
haddent: Egyrészt lásd fent, másrészt meg sokan nem képesek, v. nem akarják az UEFI-t állítgatni. Egyszerűbb egy csúszkát húzogatni, ikonokra kattintgatni (főleg ovisoknak), mint pontos értékeket tesztelgetni naphosszat.
A gyártóknak viszont minden felhasználót támogatniuk kell, főleg, ha azok már eleve tuningos procit vesznek. ASUS egyébként azzal kezdi, hogy bármiféle kérés nélkül, biosból belövi magát 43X100MHz-re, mert rögvest teszteli és beállítja a hardvert, miután először elindítod. Persze, a lapok, és a gyártók szoftverei is komoly ráhagyással, némelykor egészen ijesztő feszültségekkel dolgoznak. Végül is, nekem a tuning nem annyira a túlhajtás volt, hiszen épeszű kereteken belül 4.6, esetleg 4.7 GHz hozható ki az i5-ből (azaz túlhajtottam kemény 300MHz-et ahhoz képest, amit a lap tud), hanem a finombeállítások, a túlzott feszültségek visszavétele, rendszer hangolása azonos órajelen is gyorsabbra, takarékosság, ilyesmi. Ha az ember ráküldi a feszeket a cuccra, nyilván könnyebb túlhajtani egy rendszert, de a tuning ennél mindig sokkal több. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Hali!
Ez most jónak mondható?
Addig szórakoztam vele, amíg meg nem találtam azt a legalacsonyabb vid-et, ami alatt eldübörög 4.4ghz alatt, addig viszont néha párszor (el)kékhalálozott. Tegnap nyomtam rá egy 10, majd egy 20 körös IB tesztet, a kép akkor készült mikor végzett vele.
-
rayoliviero
veterán
válasz
Speed®
üzenetére
Másnak is volt ilyen gondja, sajnos a proci lesz a hibás
Még szerencse, hogy garis, csak ismerjék el hibásnak és cseréljék is ki. -
asuspc96
senior tag
Pietrosz
"Nem bírsz ki fél percet, amíg betölt a win?"
CSAK a cpu ventije visít majd ? Egy enyhe szellőztetést ajánlgatsz nekem
ffodi
"a Giga lap mellé adják az EasyTune nevű szoftvert,"
kompatibilis más lapokkal is ?jookomak
"Asrock-nál is van, axtu a hozzáadott program neve"
és megbízható ? Te próbáltad már (mik a tapasztalataid?)asuspc96
-
ffodi
veterán
-
-
asuspc96
senior tag
Pietrosz ; ffodi
Le vagyok nyűgözve, hogy ennyi infót megtudtam köszönöm...
A programról nem írtatok semmit...az azért van mert még nem láttátok, vagy mert nem tudtok?
asuspc96
-
ffodi
veterán
válasz
asuspc96
üzenetére
Mivel a BCLK emelés erősen limitált, így nyilvánvalóan a szorzóemelés a hatásosabb tuning szempontjából.
Ha a BCLK-t emeled az azért hozhat jobb teljesítményt, mert növeled a ram órajelét is, illetve a buszok órajelét is kis mértékben. Az, hogy magasabb BCLK esetében valaki gyengébb eredményeket produkál valamilyen tesztben, az azért lehet, mert a vcore feszültségen kívül a többit is szépen be kell hangolni (fontos pl. a VTT illetve a VCSA). Az előbb említettekből következően van hamar vége a BCLK emeléses tuningnak, mert ha emeled, akkor nő a PCI-E, SATA, stb... interfész órajele is (hiányzik a CK505-ös órajelgenerátor a korábbi platformokhoz képest). Ezért válik "veszélyessé" is ez a dolog. Egyébként 102-104 MHz-től semmi gond nem lesz szerintem hosszú távon. 106-108 MHz körül pedig úgyis vége a tuningnak.
A 100,2 MHz pedig mehet simán.

-
Pietrosz
addikt
válasz
asuspc96
üzenetére
Nálam nincs ilyen probléma, úgyhogy ezt nem tudom. Hogy melyik gyorsabb azt sem próbáltam, mert nincs értelme. De nyugodtan próbáld ki és meglátod. De az is biztos, hogy nem fogod észrevenni a különbséget, csak benchmarkban. Tőlem nem jó tanácsot kérni, mert azon ritka userek közé tartozom, akik megelégednek egy teljesen átlagos tuninggal

Semmi értelme ennyire határon járatni szvsz. -
asuspc96
senior tag
válasz
asuspc96
üzenetére
Helyesbítem magam...
Melyik a hatásosabb "tuning" szempontjából:
+1-et rátolni a szorzóra
vagy ezzel arányosan 1 egységet rátolni a BLCK-ra ?Mikortól válik veszélyessé a BLCK emelése ?
Miért válik azzá ?Most 99,8 helyett 100,2-van lehet tolok neki egy átlagot, hogy korrekt 100Mhz legyen (úgyis az az alap)
szerk: Van olyan program mint pl az MSI AB ? amiben én SAJÁT KEZŰLEG tudok beállítani egy ventilátorprofilt ?
[mert jel tudom képzelni, hogy ezt a sz@rt nem "stabilitásmérésre" találták ki hanem fűtésre (linx)]

asuspc96
-
Pietrosz
addikt
válasz
asuspc96
üzenetére
BLCK-t ne piszkáld, a spread spectrum-ot rakd disabledre, akkor fix 100 lesz, ha ez fontos.
Linx meg nagyon érzékeny mindenre, legjobb úgy futtatni, ha minimális folyamat fut a háttérben. Ez most jutott eszembe, de szerintem pont emiatt safe mode-ban több pontot adna, feltéve, ha elindul
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
kockaharcos
üzenetére
Intelburn, cpuz és core temp volt akkor megnyitva, amikor ezeket baromságokat kiírta.
Újraindítás után javult csak.
de a kérdésedre válaszolva, egyiket sem használom.
-
Speed®
titán
Úristen, azonnal áramtalanítsd a gépet és kukázd a tápot..aztán végy egy újat és tégy ugyanígy, míg találsz végre tápot, aminél 12Vot ír ki (miközben felét adja le). Vagy..hagy a pékbe az ilyen gagyi progikat

És egyébként azért, mert rosszul olvassa ki az értéket. Ha ennyi lenne, nem kérdezősködnél, hanem tüzet oltanál ;pA -60 jó érték, LN2 vagy DICE?

Gazsi00
Másik videókártyával is csinálja..? És x4/8ra korlátozott PCIe érintkezővel? -
Attix82
addikt
válasz
rayoliviero
üzenetére
Lapot már cseréltél, nehezen hiszem, hogy mind2 rossz. VGA is lett tesztelve sokáig akkor sok minden már nem lehet.
-
rayoliviero
veterán
válasz
Attix82
üzenetére
Szerinte is a proci PCIe vezerloje lehet rossz. Procit nem akarok cserelni senkivel egy honapra, ezt nem varom el senkitol. Inkabb akkor beviszem a nagykerbe.
De jo lett volna, ha valaki megerosit benne, ugy hogy azt mondja, hogy mar hallott ilyenrol Sandy procinal.
A szervizben azt mondtak, ahol az alaplapokat vettem, hogy ket i7-el ez volt a problema, ami megfordult naluk. De ott mondhattak azert, hogy ne akarjam naluk az alaplapomat csereltetni, mert a procit nem naluk vettem, igy arra terelik a hibat. -
rayoliviero
veterán
-
Attix82
addikt
válasz
rayoliviero
üzenetére
Alapon is csinálja? Tuning nélkül.
CPUt ki tudod próbálni másik gépbe? Ha igen akkor azt kéne, és akkor rögtön kiderül mi is a helyzet.
-
rayoliviero
veterán
Hallott mar valaki olyanrol, hogy a processzor PCIe vezerloje meghibasodott?
Az i5 2500K procimmal van elvileg problema. Mert videokartyara kotve a monitort, az gyakran nem ad kepet. Ha mar van kep, akkor stabil, nem megy el, akarmeddig megy a gep. A felso PCIe slotban nem szokott adni, a kozepsoben nincs problema. A felsonek a proci adja a savokat. A kozepsonek a Z77 PCH, ezert mukodik abban hibatlanul lehet. De a felsoben is mukodott most hetekig hibatlanul. De par napja ujbol elojott a hiba.
A videokartyam hibatlan, masik gepben leteszteltem. Az alaplapom pedig a masodik, amivel csinalja.
Neki is hasonlo gondja van.Nem talalok kulfoldi forumon se olyat, akinek a proci PCIe vezerloje meghibasodott volna.
Hallottatok mar ilyenrol? Es letezhet olyan, higy egyszer mukodik, egyszer pedig nem. -
Attix82
addikt
-
Attix82
addikt
válasz
Diablo18
üzenetére
He? 5 ghz szerinted gyári órajel? Mert ha igen és hibázik akkor hibás a CPU
....ne vicceljünk már.Intel Burn Test indítsd el és ha eldobja magát akkor csökkentsd a szorzót. (Fix fesznél, vagy adj neki több kakaót)
"de elvileg nem sokára hozzák a vga-m" Kétlem, hogy segít ezen a problémán

-
Diablo18
senior tag
azt nem értem 5 ghz es tuningon az i2500k m miért kék halálozik
LEHET HIBÁS?:Sbár lehet azért mert csak a procira megy a terhelés
mert most a kép is róla megy meg ugye minden?de elvileg nem sokára hozzák a vga-m remélhetőleg megoldódik a gondja
-
asuspc96
senior tag
Üdv!
Lenne egy számomra érdekes kérdésem...

melyik "gyorsít" inkább akkor amikor proci már a lelkét is kirakta...
-a BLCK emelése (itt ugyan olyan szinten kell emelni a feszt mint ha a szorzót emelem?)
(nálam csak 0,2-et kellene emelni...annyira zavar az a 99,8Mhz
)
-a szorzó emeléseMert látok olyan képet ahol kevesebb a szorzó de a több GFlops-ot produkál (tudom, hogy nem befolyásoló tényező) illetve olyyat is ahol magasabb a szorzó és ezáltal lesz több
Valahol ebben a topic-ban nem is olyan rég lett említve a "játékra" melyik a jobb és akkor valaki kifejtette, hogy jobb egy 4 magos X,Y GHz-en mint egy 6 magos X,Y-z GHz-en...
előre is köszi, asuspc96

-
prokxy
veterán
válasz
katt777
üzenetére
Sajnos ezek nekem sokat nem mondanak (PLL), de utánanézek, h az MSI lapomon ezt hogy is találom meg. Hová állítsam ezt a PLL-t?
Ma adok neki feszt, futtatom a linxet, aztán meglátjuk.
RAM fesz auto-n van, XMP enabled, aztán azt nem is bántottam.
Estefelé jelentkezem, h mi is történt 4,5 GHz-en.OFF:
Azt nem igazán értem, hogy egy i5 2500K LinX alatt több GFlops-ot ad, mint egy i7 2600K.
Lásd fentebbi képek, írások...tény, engem bazira nem érdekel, h hány GFlops, a lényeg, h stabil legyen a rendszerem és tudja azt, amit elvárok tőle. Hogy az most 100GFlops vagy 105, nem izgat, nem erre verem a nyálam. Csak furcsállom, h mitől tűnik jobbak egy i5 egy i7-től, pedig biztosan nem az.
-
katt777
félisten
válasz
prokxy
üzenetére
Hát, én akkor PLL-re szavaszok. Jut eszembe, amikor a fázisvezérlést extrém FÖLÉ állítottam (manual: Ultra Fast), akkor még a RAM-oknak is kellett extra fesz, pedig soha máskor, annyira érzékeny lesz a rendszer (viszont 20 kör LinX -5p alatt lefutott
elméletileg ugyanakkora sebességen), tehát még ez is belejátszhat. Esetleg, ha a hűtés bírja, megpróbálhatnád 1.35V-tal pl. (nálam 100MHz-enként +0,03-0,04V kell), ha ott is 5. körben hiba, akkor bizonyosan nem a proci fesz kevés. -
Hi!
Még dobozában van az alaplap (gigabyte Z68-DH2) szal nem próbáltam, de a manualban ilyet olvastam hogy támogat crossfire-t is. Ez most úgy kell érteni hogy a prociba integrált inteles HD3000 IGP együtt megy egy külső Ati(amd) Radeonnal???
Jól sejtem, hogy nem erről van szó, hanem 2 db külső VGA-t tud crossfire módban meghajtani. Homályosítson fel vki! THX! -
tomic
addikt

Ezt a procit kaptam a régi helyett. 1.1v van beállítva biosban.
Sajna csak ma jött meg a lapom, ezert nem tudtam tesztelni. Remélem megközelíti az előzőt. De szerintem nincs akkora szerencsém, mivel ezt mar víz hűti.
Később kipróbálom feljebb de ma csak ennyi idom volt erre.Azt nem is mondtam ,hogy a ramokkal is van valami. Az egyik csak 800-on akar menni.

-
HSM
félisten
válasz
gainwardgs
üzenetére
Inkább Linx-el játszom vacsi alatt, minthogy a játék legizgalmasabb percében faggyon utána sz*rrá a gép...

-
prokxy
veterán
válasz
ProciVettel
üzenetére
92-94 GFlops 4GHz-en.
-
haddent
addikt
válasz
ProciVettel
üzenetére
Nekem 4GHz -en 20ezres problem size-zal 90-95 körül épp milyen kedve van :]
Egyébként szvsz. ilyen 1.192V -al ne szórakozz, legyen az már akkor 1.2V
-
prokxy
veterán
válasz
ProciVettel
üzenetére
Este megnézem pontosan, de akörül van.
-
prokxy
veterán
válasz
ProciVettel
üzenetére
Nekem is 1.2V-tal megy 4GHz-en stabilan 24/7-ben. Jó lesz az!

-
ProciVettel
tag
[link]
i7 2600 4GHz-n tesztelem. Ha stabil akkor ez lesz a 24/7-s beáll.
-
N_A_S
veterán
válasz
prokxy
üzenetére
BSOD kód alapján jó eséllyel be lehet azonosítani hogy mi miatt hasal el: BSOD error codes
-
katt777
félisten
ASUS support: "Nincs olyan felhasználók számár ais elérhető megoldás, amellyel az új EFI BIOS-t korábbi verzióra lehetne telepíteni. Ezt jelenleg csak szerviz tudja megoldani vagy egyes webshopok forgalmaznak előre flash-elt BIOS chipeket amelyre cserélve korábbi BIOS verzióra lehet visszaállni."
Zanyátok. 
Amúgy szivárog a bios a lapba, legutóbb már csak a 4.6GHz-es profilnál talált "oc failed" hibát, igaz, utána megint a többinél is elkezdte, aztán megint elmúlt. Hát, érdekes, az biztos.
-
katt777
félisten
válasz
prokxy
üzenetére
Próbálj proci helyett VCCIO, vagy CPU PLL feszt emelni, 4.5GHz-et el kellene mennie 1.3V-on, az átlagos képesség (nálam 1.288). Sok helyütt vettem észre, hogy nem a CPU-nak kell fesz. Irányadó lehet, hogy hol száll el a proci. Ha 2. v. 4-5. kör után, akkor tutira CPU-fesz a hunyó, ha 6-7, v. 12-13. (ezért sem javasolt 20 kör alatt futtatni a tesztet), akkor CPU PLL (úgy látszik, 6-7 kör kell neki elakadni), de ha 12-13. után emeltem még, akkor 18-19-nél és felette sem volt már hiba. VCCIO fesz-hiánynál 9-10. körben akadt el, de lehet, hogy mindez csak nálam alakul így. CPU PLL-nél mondjuk csak 4.6GHz-en és Ultra Fast reakcióidővel kellett PLL-lel 1.8V fölé mennem, amúgy elvolt default-on, lejjebb meg még annyi sem kell neki. VCCIO-emelésre nagyobb RAM-méret, és több modul esetén van szükség (tehát 2x2-höz képest 2x4GB-nál is). Ezeket nézd meg. (Táblázatomban láthatod az eloszlást, bár természetesen az is csak irányadó, mivel nincs 2 egyforma rendszer.)
A megtévesztő az, hogy gyakran a CPU-fesz emelés is segít, de feljebb sajnos kijön a hiba, mint nálad is. Persze, lehet, tényleg gyenge a proci, de én ezt tartom a kevésbé valószínűnek.tomic: Mert van, akinek az ilyesmi fizikailag fáj, főleg hogy véletlenül nem lehet így elírni.
Bár szerintem lala42-ben is pont ez a kérdés fogalmazódott meg. 
miklosss2012: És ehhez még i7 sem kell, elég egy tuningolt i5. Én anno E8400-nál menekültem vissza a csúcs AMD X2-es konfigomról Intelhez, és már érzésre is 2X gyorsabb volt a rendszer ugyanakkora órajelen. AMD küzdhet, csinálhatnak neki 1-2 spéci tesztet, hogy lám, megveri az Intelt, de a gyakorlat azért az Intelt igazolja. Lefogadom, a Ferrari is gyorsabb lenne, ha nem AMD-t használna.

-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
prokxy
üzenetére
Alaplap hibalyabol vagy egyszeruen olyan a proceszor ?
off: nem is tudom igazan mit mondjak, amulok es bamulok hogy mit tud az i7-es. En FX-6100-rol tertem atal, hihetetlen. Aritmetikaban az FX 4,66 ghz-en elkinlodot 47 percig, i7-nek pedig 4,5 ghz-en 18 percre van szuksege. Es ha belegondolok hogy kb 60 %-al kerult tobbe az alaplap es proceszor.
-
MiklosSaS
nagyúr
-
Diablo18
senior tag
válasz
Kean_Sorbo
üzenetére
nekem giga z68X-ud3h-b3-as lapom van
hát mit ne mondjak bőven jó az i5 2500k alá

-
N_A_S
veterán
válasz
Kean_Sorbo
üzenetére
Elvileg kapható már az ASUS P8Z77-V, de Sandy alá a Z68 is tökéletesen megteszi
-
Kean_Sorbo
őstag
Szeretnék lapot váltani. Szerintetek érdemes a ASUS P8Z77-V lapra várni (ezt néztem ki), vagy a 2500K alá elég egy Z68-as?
-
ngabor2
nagyúr
A személyeskedést MINDENKI fejezze be! Nem számít, hogy ki kezdte, vagy épp ki ért félre kit, ki magyaráz bele mást az írottakba!
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- TCL LCD és LED TV-k
- Pánik a memóriapiacon
- Android programozás, Android alkalmazások készítése
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Home server / házi szerver építése
- PlayStation 5
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Autós topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Z Flip 5 512GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkkel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Köszönöm előre a válaszokat
na hát így már értem... Nekem is hasonló problémám van/volt, én egyszerűen belőttem egy betonbiztos konstans feszültségre, és így ugyan idle-ben talán egy picit többet eszik (0.9xxV helyett 1.16V, nem nagy szám..), de cserébe load alatt sokkal-sokkal kissebb a feszültség (kissebb fogyasztás, jóval kevesebb hő), és stabilabb is.

Ezt nem értem..
támogatja
). Ugyanakkora + fesz kell neki, mint a szorzó emeléssel, viszont a stabilitáshoz szükséges beállítások miatt sokkal többet fog fogyasztani a rendszer. Én hagytam a BCLK-t auto-n, így 100-100,345MHz között mozog, ami lényegében mindig egy kis extra teljesítményt ad a szorzóemelés fölé, viszont érzékenyebb a beállításokra, ezért többet kell finomítgatni rajtuk, mint fix 100-zal.

Zanyátok.