Hirdetés
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Snapdragon 8 Gen 5-tel jön a Realme Neo8
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- CES 2026: 4. generációs szemkímélő kijelzővel debütált a TCL NXTPaper 70 Pro
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
fgordon
senior tag
Biztos már sokszor szóba került, de a keresőben nem találta meg, amit akartam egyértelműen.
Ha i7 2600K-t veszek, akkor annak a szorzóját jobban állíthatom, de virtualizációs dolgokban kevesebbet támogat. A sima i7 2600 több virtualizációs dolgot támogat, viszont szorzója nem állítható annyira, ami nem is baj elvileg.
Ha alap feszültségen használom, jól gondolom, hogy az alap 2600 jobb, főleg, ha virtualizációra lesz használva, tunning nélkül?

-
pigatt
őstag
Sziasztok!
Sikerült belőnöm az offset mode-ot, végre nem kapok kevesebb score-t 3dmark-ban. Ne kérdezzétek mit csináltam egyszer csak sikerült, ha érdekel valakit teszek fel képeket. M4E-Z
-
DjDanee87
addikt
Üdv
Szeretném tuningolni a 2500K-mat, és az érdekelne mire számíthatok. Nem szénné tuningról lenne szó, lévén még sosem nyúltam hozzá, csak érdekelne nyernék-e vele valamit ha meghúznám kicsit. 4,2Ghz mint cél lehetséges, vagy az túlzás?
alaplap GA-P67A-UD3-B3
cooler Xigmatek Balder
Fractal Design Arc Midi ház, 6x140mm ventivel. -
Kean_Sorbo
őstag
válasz
Kean_Sorbo
üzenetére
Vagy az alaplapod ilyen jó tulajdonságokkal bír.

-
cadgers
aktív tag
Nah akkor 1 dolog világossá vált. 3900 Mhz-en még dolgozik mind a 4 mag, TMonitor szerint is. Majd kipróbálom egy 1 magot támogató alkalmazással mit produkál
-
Kean_Sorbo
őstag
Intel 2770K. De ez a fedőkupak hőmérséklet. Azzal keverte össze. A maghőmérséklet a Tj.Max, az meg 98C.
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Nekem most 4.3-ra van állítva, offset móddal. Így maximum 1.312 voltot kap teljes terhelés mellett. Bár nekem elég gyenge lapom van. Több fázisú lapoknál a 4.5 szerintem simán megy, minden erőlködés nélkül.
-
N_A_S
veterán
válasz
DanielXXXV
üzenetére
4500
(#22572) Qru
Ezt hol olvastad? Valami linket tudnál adni? -
DanielXXXV
nagyúr
2500K-s procik átlagban mennyit mennek normális fesszel? Gondolom itt vhol 1,35V a határ 24/7-re.
-
pigatt
őstag
Sziasztok!
Srácok nekem valami nem tiszta. A max turbo szorzót beállítottam 4Ghz-re azaz 40-re minden magra speedstep-et és az energia takarékos módokat kikapcsoltam, így a CPU-Z fix 4Ghz-et ír, viszont idle állapotban a T-monitor 1600Mhz-et minden magra fullra terhelve (prime) pedig 4Ghz-et minden magra. Játékok alatt nem tudom hogy oszlik el így a maghasználat. Most akkor állandóan maxon megy így a cpu vagy nem? Meg a másik offset módban miért kapok kevesebb score-t 3dmark11-ben mint fix órajeles beállításban (amibe így nem vagyok biztos, hogy fix), kb 200 pont a difi.
-
rayoliviero
veterán
válasz
ProEvoFan
üzenetére
Nekem itt válaszolták meg, hogy mennyit bír (hőfokot) a proci
Én is 4,2-ig húztam a procit 24/7-re amúgy és 75 fok Linx alatt max, AC Freezer 7 Pro hűtővel, de most 18 fok van a szobában. Nyáron ki tudja mennyi lesz és így inkább veszek egy hűtőt.
Mugen 2-t ajánlották apróból, de arra nem írják, hogy felmegy 1155-re, bár attól még lehet felmegy rá. Jó hűtő szerintem 5 ropi körül nem nagyon van, még használtan is 8 körül mennek a jobbak, ahogy néztem. -
ProEvoFan
nagyúr
válasz
rayoliviero
üzenetére
? Akkor most nem gáz?
Jövő héten veszek cpu hűtőt.Ezt néztem ki: Cooler Master Hyper TX3 EVO Minimális húzás lesz majd.Max 4.2Ghz körül, alapfeszen.A lapom úgy sem engedne többet.
Vélemény a hűtőről?
Ja és egy HAF 921 plus lesz a házikó. -
boogie84
veterán
válasz
rayoliviero
üzenetére
Dede, épp most nézem én is!
-
-
ProEvoFan
nagyúr
Mennyi is a max hőfok amit még elbír a 2500k?
Nálam gyári hűtéssel van hogy 79 fokos a cpu. -
Márton
nagyúr
válasz
Kean_Sorbo
üzenetére
nálam is not supported

-
törölt tag
válasz
fgordon
üzenetére
ez azért érdekes, mert az ECC hardveres feature, a desktop Windowsoknak meg mindegy milyen memória van alatta.
ECC-t a procinak is kell támogatnia, a desktop Intel procik nem támogatják.
de ez megint vicces, mert wiki szerint egy limitált ECC support van non-ECC-support procinál is... -
fgordon
senior tag
Tudtok olyan Intel LGA1155-ös socket-et tartalmazó alaplapot, amibe mondjuk i7-2600-at rakva tudok mellé ECC-s DDR3-as RAM-ot rakni? Jól látom, hogy nem elterjedtek a socket 1155 + ECC-s alaplapok? Eleve melyik Intel chipset támogatja az ECC-t?
http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_1155/P8B_WS/#specifications
Asus P8B WS-ben ezt írják:
4 x DIMM, Max. 32GB, DDR3 1333/1066 MHz ECC, Non-ECC, Un-buffered Memory
Dual Channel Memory Architecture
Supports Intel® Extreme Memory Profile (XMP)
* Refer to www.asus.com or user manual for the Memory QVL (Qualified Vendors Lists).
* Non-ECC, Un-buffered memory only support for client OS (Windows7,Vista and XP).Mit jelent az utolsó sor pontosan, a gyakorlatban? Windows 7-tel nem fog menni az ECC-s RAM?!
Használ valaki ECC-s RAM-ot i7/i5-ös procival 1155-ön?

-
haddent
addikt
válasz
rayoliviero
üzenetére
Aha.. hát csak azért érdekelt, hogy lehetséges-e, de amennyire én tudom ez teljesen jó, átlagos. Tehát bírnia kéne elvileg.. Azóta ha nem volt kékhalál ne törődj vele, szerintem valami bezavart a Linx -nek akkor 2x...
Kean_Sorbo: az ki javasolta?
Annak meg mi értelme ? 
-
rayoliviero
veterán
-
haddent
addikt
válasz
rayoliviero
üzenetére
Az érdekes... Hány V -on megy a 4.2GHz? Ha nem nagyon hihetetlen, akkor próbálgasd és kész... Ha többször nincs hiba, akkor épp a proginak vagy a windowsnak ilyenje volt, lényegtelen... Ha meg megint jelentkezik, akkor teljesen irreleváns, hogy egyszer lefutott 500 kört az is...
-
cadgers
aktív tag
válasz
Kean_Sorbo
üzenetére
T-monitor azt írja, hogy nem támogatott a procim. Sem a 32, sem a 64 bitessel nem megy. Legújabb verziót szedtem le a weblapjukról.
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
cadgers
üzenetére
1. Ha olyan programot futtatsz ami csak egy szálon fut, akkor az a program gyorsabb lesz. Hiába megy a többi akármennyin, ha maga a program nem használja. Ilyen pl a FurMark.
2. Biztos? Nézted már T-Monitorral?
3. Mindig négy mag megy. Csak alkalmazásfüggő, hogy ki van-e használva. A turbo nem vesz el semmit, hanem rátesz neked a referencia frekvenciára egy kis pluszt. Az Intel Speedstep technológia állítja a processzormagok sebességét a teljesítmény függvényében. A használat 90 százalékában ezek a processzorok 1600 MHz-en működnek. -
djRusT
tag
válasz
Kean_Sorbo
üzenetére
megköszönném ha dobnál egy linket a megfelelőhöz, mert már a 4.-et szedem le és az sem jó...
Köszönöm, már látom hogy linkelted is, csak már ez is a letöltöttek között volt és nem működik, ugyanazt írja
-
cadgers
aktív tag
válasz
Kean_Sorbo
üzenetére
De még mindig nem teljesen értem. Ha én erőforrásigényes, több magot kihasználó alkalmazást futtatok, akkor az órajel felmegy 3900 Mhz-re (ahol elvileg csak 1 mag működne).
1. Miért gyorsabb 1 mag 3900 Mhz-en, mint 4 mag (8 HT) 3400 Mhz-en?
2. 3900 Mhz esetén miért megy 100%-on az összes mag renderelés közben?
3, Mi az ideális beállítás, ha azt szeretném, hogy mindig 4 magot használjon? Mi értelme a Turbó módnak, ha egy picit ad, de sokat elvesz?Ismétlem, sima 2600-am van, nem "K"-s.
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
djRusT
üzenetére
Tudja az, csak jó verziót kell letölteni. Nekem is 2500K van.
Tessék: T-monitor -
djRusT
tag
válasz
Kean_Sorbo
üzenetére
üdv
Megkerestem és letöltöttem ennek a TMonitor nevű proginak a legfrissebb verzióját... a baj csak az, hogy a processzoromra azt írja, hogy "Not supported..."
Nincs valami más progi, ami ugyan ezt tudja 2500k-val is? -
rayoliviero
veterán
Az miért van, hogy 4,2 GHz-en elindítottam a Linx-et egy tesztre és kiírta, hogy hiba és leállt pár másodperc után. Utána megint elindítottam, akkor ugyanúgy hibát írt ki. De harmadik alkalommal hibátlanul végicsinált a 25 kört, amit beállíotottam. előtte pár órával szintén lenyomtam vele egy 20 köröst, hiba nélkül.
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
cadgers
üzenetére
A magok mindig jelen vannak, csak feladatkezelés szempontjából valamelyik aktív, illetve inaktív. Abban az esetben, ha csak egy szálon dolgozik, akkor fogja annak a magnak a frekvenciáját 3.9-re állítani. Ha kettő aktív akkor 3.8-ra. De ez sem biztos mert, ez is terhelés függő. A magok aktuális szorzója 16-tól a megadott legmagasabb Turbo szorzó között lépésenként változhat. Tehát lehet az 23 is. A TMONITOR programmal mindez magonként megfigyelhető.
-
Speed®
titán
válasz
cadgers
üzenetére
Nem..ezt a win feladatkezelő nem tudja jelezni. Van valami hwmonitor ami jelzi, melyik mag hány MHzen megy éppen, nem jut eszembe a neve :S
Egyébként visszatérve a tuning témára sima 2600al, 4 magon terhelve maximum BCLK tuninggal tudod rávenni a 4GHzre (adatlapod hibás ;p). -
haddent
addikt
válasz
cadgers
üzenetére
Valószínűleg a windows tudatlansága... Nem valószínű, hogy windows boot utáni hardware változásokat nagyon le tudná kezelni sztem..
Egyébként visszatérve az 5.5GHz bármilyen szerencsés is vagy, "roncsolni" fogja lassacskán a procit, mert nincs az a tökéletes kreáció, ami 1.4 alatt szóbaállna 5GHz feletti dolgokkal (a rekord asszem 1.39 v vmi hasonló, épphogy 1.4 alatti 5GHz). Ez már elég komoly feszültség, nem bizonyított, de nem is javasolt ilyenen 24/7. A hőmérséklet pedig szinte akármit veszel, mindenképp eszeveszett lesz. Nekem D14 em van, aminél a legjobb PHanteks kb. 2C fokkal jobb, és bizony 1.4V on 80C ig simán elmegy... Ez is kicsit sok, procinak nem igen jó ha így fut rengeteget.
-
cadgers
aktív tag
Néztem a táblázatot. Nekem 3900 Mhz-et ír jelenleg, viszont a windows úgy jelzi, hogy mind a 4 mag + 4 HT 100%-on megy. Ilyenkor nem kéne kevesebb magot mutatnia?
-
Pietrosz
addikt
válasz
Speed®
üzenetére
Ez tuti így van gyakorlatban is? Csak azért, mert nekem 2500k-val elég furcsán működik a turbo. Ha full alapon van akkor ugye alapból 3400-on megy, de 36-37-es szorzót már nagyon ritkán láttam, csak mesterséges terheléssel sikerült. Viszont ha manuálisan állítok be 37-es szorzót, akkor meg annyin jár 4 maggal is, onnantól már csak a beállított TDP limit miatt venné vissza, de nem veszi, mert közelében sincs. Szóval elvileg a 2600 ez alapján bírná a 42-őt 4 magon is.
szerk.: közben megjött a válasz
cadgers: [link]
-
Speed®
titán
válasz
cadgers
üzenetére
A procidat szorzóemeléssel 3800ig tudod 4 magon piszkálni, utána még +1 a turbo, onnan felfelé csökken a magok száma 1el ugyebár. Tehát abban az esetben lépj Kra, ha nem elég 4 magon a 3900, esetleg tuningolgatnál tovább.
Szerencsésebb választás esetén benne van a pakliban, hogy 4.5GHz fölé is tudsz menni..de addig szinte 100%. -
cadgers
aktív tag
A "K" jelzés nélküli procimat 4,2 Ghz-re lehet húzni a szorzó emelésével, mert 42-ig van lehetőség emelni ennél a fajtánál. Akkor eszerint semmi értelme lecserélnem? Több mint 10e-t kellene ráfizetnem, viszont azért a +2-300 Mhz-ért nem éri meg.
Táp egyébként 600W Zalman, moduláris
Alaplap: ASRock Z68 Extreme3 GEN3
Digi Power, Advanced V8 + 4 Power Phase Design -
Speed®
titán
válasz
haddent
üzenetére
Kizárt dolog, több szinten is. 24/7re azok a 2600Kt használhatók 5GHzen, amik jobban sikerültek..de oda is a legtöbb esetben víz kell vagy a legtutibb léghűtő..kiindulva a saját 5GHz@1.41Vos eredményemből és az ezzel járó melegedésből, a Brockennal nyugodtan elfelejtheti az e feletti mókákat.
4.5GHz reálisabb cél, normális hőmérsékleten, nem csúcs lapban. -
haddent
addikt
válasz
cadgers
üzenetére
ÓÓÓÓÓÓRIÁSIRA !!!
5.5GHz -hez eleve óriási szerencse kell, hogy bírja a chip, és rettentő betonstabil háttér (rengeteg fázisú P67 / Z68 / IB-es alaplap, iszonyat bika táp). Ha ez megvan, akkor legjobb indulattal is 1.4V kelleni fog (szerintem), ami már fűt elég rendesen... Ha szerencséd van megúszod 80C alatt szerintem. -
cadgers
aktív tag
Sziasztok!
i7 2600 procim van, amivel éppen renderelést végzek. Folyamatos terhelés mellett a CPU hőmérsékletre 46 fokot ír, a procimagok 55-59 fok között vannak folyamatos, 3900 Mhz-es működés mellett.
Kérdés: érdemes lecserélnem 2600K-ra, ha 5,5 Ghz-en szeretném hajtani? Igazából arra lennék kíváncsi, hogy ezzel a hűtéssel mekkora hőmérséklet-különbségre számíthatok ekkora órajelen.
Alpenföhn Brocken hűtőm van, szép nagy darab
-
rayoliviero
veterán
válasz
haddent
üzenetére
Ok, értem.
Tudja valaki, hogy kell aktiválni a Lucid MVP-t?
BIOS-ban bekapcsoltam a virtut d-mode-ra állítottam, monitor a videókártyára van kötve.
Így kell?
Be is jön a virtu control panel, de ez nem virtu mvp, csak sima.
Vagy csak i mode-ban lehet az mvp-t használni és az alaplapra kell kötni a monitort?
Neki működött és ugyanolan az alaplapja, mint nekem (görgessetek lefele az oldalon, mert ott próbálja). Nem tudom hova köthette a monitort és i vagy d mode-ot állított be.És nálam a Lucid Virtu azt írta ki, hogy trial version, pedig az MSI honlapjáról letöltött Virtut is próbáltam.
Senki nem tud segíteni, azért írom be ide. -
Kean_Sorbo
őstag
válasz
papricso
üzenetére
Több rajta a PCI és PCIe foglalat. Egyébként mivel kevés a betáp fázis rajta (elírtam nem 4 hanem 5), és kicsi a hűtőborda nagyon melegszik ez a rész rajta. Egyszerűen 50 fok körül visszaveszi a szorzót alapra. Ezért kénytelen voltam a lappal párhuzamosan egy ventilátort betenni, ami így hűti a lapot. Így bármilyen terheléssel 40 fok felé csak ritkán megy a betáp hőmérséklete. Erre nagyon kell figyelni, mielőtt tuningolni kezdesz ezzel a lappal.
-
haddent
addikt
válasz
rayoliviero
üzenetére
Nálam úgy működik, hogy alapból megnézi gondolom, hogy a magok milyen minőségűekl (mert azok közt is akkora eltérések lehetnek, hogy pofám leszakad), és akkor ad nekik egy limitet, amit bírnak gyári fesszel biztosan. És alapjáraton ha beindul a banzáj akkor mindegyik a saját kis szorzóján pötyög... De ha te kézzel átírod a ratio -t (1db), akkor mindet arra kénszeríted. Legalábbis nálam így működik, MSI -t nem ismerem..
Dtomka: teljesen fölösleges... A 2011 socket kivételével ami az őrült nem normális maga mutogató fanatikusok és a milliomosok kiváltsága marad még jó ideig, a 3. legjobb procid van... És ettől eltekintve, ha nem nézem, hogy mik vannak, csak hogy mire kell, akkor is bőven elég még jó pár évig. Ahogy írták is, szerintem is 2évig még minimum fog tőle futni minden játék maxon (megfelelő vga val...), de ez még mindig nem azt jelenti, hogy 2év után nem. Ja meg hát arról nem beszélve, hogy ha nem kapsz 1 jó ajánlatot, akkor kb. a semmiért költessz vagyonokat... +10% lesz k. az Ivy ban... Max a villanyszámlán spórolnál

-
törölt tag
válasz
rayoliviero
üzenetére
Turbó mód különböző szintjei, mikor csak X mag van komolyabb terhelés alatt.
-
rayoliviero
veterán
válasz
Speed®
üzenetére
Nekem is 4 GHz-en megy most szinte egyfolytában.
Most találtam egy ilyet a BIOS-ban: core ratio limit (alján van). Ez micsoda? Lekorlátozza magokat(37,36,35,34) Ez alapból így volt.
Cpu z szerint megy 4 GHz-en van a proci.Earl: Értem. A turbot be kel kapcsolni tuning alatt amúgy? Mert nekem be van kapcsolva. Akkor ezeket a core ratio limiteket is át kell állítani, ha 4 GHz-re tuningoltam?

-
törölt tag
válasz
DanielXXXV
üzenetére
ja P67-nél nincs.

(#22532) Dtomka: nincs sok haszna, majd az az utánira esetleg...
-
Dtomka
veterán
Sziasztok!
Lassan jön a 3. generációs i3,i5,i7. Szerintetek p67 +i5 2500 k ról érdemes váltani, vagy egyenlőre felesleges?
-
Speed®
titán
válasz
rayoliviero
üzenetére
Nagyon ritkán dolgozok vele, szóval nagyjából igen, a tuning kedvéért ;p
24/7re 4GHzen megy alulfeszelve 1.1Vra, így is több, mint elég bármire. -
törölt tag
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Asusnál a nevezék tan úgy működik, hogy Pro/Evo/Deluxe, sima/M, LE, LX...
-
-
Speed®
titán
válasz
rayoliviero
üzenetére
Linx alatt 82°C volt a legmelegebb mag, Z600 2x1200rpm ventivel.
Hozzátartozik, elég melegedős példányom van, alacsony VIDel..
És 2600K, HT ON, tehát emiatt is picivel jobban fűt a 2500Knál.
4.5höz ha halkan szeretnéd lehűteni, Mugen2t javaslok apróból. -
papricso
csendes tag
válasz
Kean_Sorbo
üzenetére
Most már értem, jó tudni ezeket

És ezzel a változattal mi újság? [link]
Ez nem is sima meg nem is LE.
bocs hogy ennyi mindent kérdezek, de legalább tudom melyik milyen. -
Kean_Sorbo
őstag
válasz
papricso
üzenetére
A tápellátásban. Az LE egy sima 4 fázisú táprendszerrel rendelkezik, míg az eredeti P8P67 DIGI+VRM 12+2 fázisú digitális, processzor vezérelt tápellátást kapott. Tehát ez egy butított változat. De a 4.5 ezzel is meg van. Viszont az LE verziónál ne várj csodatuning beállításokat, mert nincs. Offset, meg Turbo fesz, LLC egy féle, aztán ennyi.
-
papricso
csendes tag
Most már csak annyi kérdésem lenne, hogy van ezekből a lapokból, LE meg M-es változat meg sima is.
Miben különböznek? Tuningban mindegy melyik? Csak p67-es chip legyen? -
Dr_Syrex
senior tag
üdv
Most újítottam be egy 2500k-t egy Asus P8P67 rev. 3 társaságában. Egyelőre csak a cpu feszt állítottam auto-ról 1,18-ra és jelenleg 40x100-on megy.
A C3 és C6 report disabled-re állítva. Van esetleg valami, amit érdemes még az eljén átállítani? -
Speed®
titán
válasz
F_Zolee
üzenetére
Nem gondolom, hogy bármi gond lenne normális mértékű tuninggal..az én lapom sem sokkal masszívabb (sőt csupasz a tápellátó részleg is), mégis eljutottam 5GHzig a 2600Kval..oké, még nem LinXelgetek, de nem a lap miatt, hanem a hűtéssel nyűglődök..4.5ön viszont minden hibátlan..ha utóbbi elég lenne neki, simán jó az a lap is..mondjuk nem 30ért, hanem 20 körül apróból ;p
-
papricso
csendes tag
Asus P8P67 LE [link]
Ezzel a lappal 2500k procit lehetne tuningolni? Asus P8P67 LE -
Qru
MODERÁTOR
válasz
gainwardgs
üzenetére
USB3 vezérlő chip. Lassú és nem is kezel minden usb3-as cuccot amúgy más baj nincs vele.

Szóval kifejezetten nem ajánlott kategória. -
gainwardgs
veterán
válasz
rayoliviero
üzenetére
Ez az "Etron" chip mit takar?

-
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Filmgyűjtés
- OLED monitor topic
- Milyen egeret válasszak?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mikrotik routerek
- További aktív témák...
- Fujitsu Lifebook A3510 Laptop
- Apple iPhone 13 / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:100%
- LG 65QNED86T3A / QNED / 65" - 164 cm / 4K UHD / 120Hz / HDR Dolby Vision / FreeSync Premium / VRR
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3626, 100% Akkumulátor
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Itt többen írták is, hogy a TURBO szorzóját 42-re is fel lehet tornázni. Ha meg benne maradsz a TDP keretbe, akkor el is ketyeg neked annyin.

Annak meg mi értelme ?