Hirdetés
- Yettel topik
- Vivo X200 FE – fenséges méret
- Apple Watch
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- CES 2026: Boombox került a fejemre
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Winne
nagyúr
Hogy áll most a téma a memóriapiacon?
Egy Kingston HyperX 8192Mb DDR3 1600Mhz CL9 Grey KIT-em van, ami 1.5-ön tudja az 1600-at, de többet nem nagyon. Van ennél most jobb választás, ami megbízható és pörög, mint egy állat?
Innen érdekel.
-
Gyurma23
aktív tag
igy talán tud segiteni valaki akinek már volt ilyen lapja vagy hasomló biosa van.....

-
MiklosSaS
nagyúr
Sziasztok, milyen minimum feszen megy egy 2600k 4,3 - 4,2 ghz-en ?
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Gyurma23
üzenetére
Egy IBT (intel burn) maximum stresszen "kiégeti" onnan az biztos, nagyon sok az a 1.4V, nekem 1.25-tel is vígan elszaladgált, most 4.4ghz-en 1.216V, IBT maximum 61 fok, aida-val meg 43fok a maximum, szóval az aida inkább "lepkefing", ha már "számoltatni" kell a processzort, mert egyébként nálam bebizonyosodott, hogy ezek semmire nem jók.
Lemegy 50-50 kör IBT és Linx avx alatt, utána meg egy élményindex proci terhelés alatt kékhalál. Na, azóta ezeket a kiváló programokat nagy ívben küldtem a trash-be.
-
N_A_S
veterán
A "vid" minden egyébként minden szorzónál más. Elvileg a ha offsettelsz akkor a VCore mellett ki kell írni a szürkén hogy mennyi lesz a fesz. Most is te állítod be manuális, csak a "vid"-hez képest eltérően, nem pedig fix feszültséget megadva. Minden feszültséget érdemes kézzel beállítani
-
-
ProciVettel
tag
válasz
Speed®
üzenetére
Én 4100 használom nincs vele gond egy ideje. [link]
CPU-z lemaradt, de 4100MHz 105.1mhzx39, persze lap-proci függö is gondolom.. 106 körül még stabil, de soknak tartom. 107 körül meg duplán indul vagy ilyen anomáliák.. utána meg vége is 107.2 a max aszem amin beindult nagy nehezen.
(#23978) i7 2600-nál a turbo nélküli órajelet írja tehát azért 3400Mhz nálam is.
-
tomic
addikt
Biosban pontosan mit kell állítani ahhoz ,hogy ha nem használom a gépet ne csak a szorzót vegye vissza? Nem az EIST enadbled az?
Csak mert a mostani lapom nem akarja vissza venni. Előző P67 vissza vette. -
Speed®
titán
Anno én is leírtam párszor, azóta meg sokan-sokszor..4 magon 39 a max.
UZtána emelhet a Turbo csökkenő magonként 1et, de az már nem számít.
Emelt BCLKval kis szerencsével 4100ig mehetsz 4 magra terhelve 24/7re..
De célszerűbb 102.5 körül lenni inkább, ahol ~biztos nincs galiba, az ~4G. -
FaTHI
őstag
válasz
DanielXXXV
üzenetére
ÁH... és még ha erre a Blck-n is tolok 100-ról akkor elég korrekt sebesség is lehet gondolom...
-
-
FaTHI
őstag
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Nekem ez még bonyolult,ha lesz időm tökölök vele ...
visszarakom alapra inkább
-
FaTHI
őstag
Sziasztok!
A napokba összeraktam az új rendszerem: AsrockZ77, i-7 2600, Kingmax1600, memó.
Most hogy van ez a szorzó állitás?
mert én feltoltam 41-es szorzóra az All core-t és jelenleg 4100Mhz-ig tolja fel. IGY
Én ugye nem értem még ezt az i7-es konfigurálást, q9550-után elég fura.... -
MontyCrew
senior tag
válasz
Gyurma23
üzenetére
felesleges 4000en járatni 24/7ben.. ez így jó lenne, csak a feszt akkor add meg offsetként, és akkor az órajellel a feszültséget is változtatja,, idle ezek a procik 0.8-0.9 v-al megelégszenek,, ne kelljen mondani ez mennyivel kevesebb fogyasztást és hőt jelent.. Érdemesebb lenne inkább ilyenben gondolkodni. De ha mindenáron 4ghz-n akarod hajtani, akkor a Biosban a cpu beállításoknál vagy a main Tweaknél keress ilyent h speedsteps és azt kapcsold ki, akkor nem fog ugrálni.
-
-
-
Tirexi
addikt
válasz
Gyurma23
üzenetére
Pontosan.
Az 4.5Ghz lesz akármit is ír ki a program vagy a widget. 
Csak nem home photo?
Szerk.:
Am engem is megdöbbentett a fesz. Vidd lejjebb, 1.4V az sok szvsz a 4.5Ghz-nek.
Bár lehet, hogy kifogtál egy gyengén tuningolhatót akkor az más.Milyen a fesz kezelés? Fixed vagy Offset?
-
Gyurma23
aktív tag
Jelen pillanatban ennyin megy viszont ez érdekes hogy cpu-z is 4500-nak látja a procit viszont ha megnézitek asztalon a minialkalmazást az már csak 3400-nek látja max, illetve pl tegnap csináltam egy video kari tesztet is ott is a végén csak 3400-nek volt irva a proci.....
-
xAttilax
őstag
válasz
DanielXXXV
üzenetére
lehet én nem nézem gyakran de nekem mindig frankó volt
-
xAttilax
őstag
miért mi baj volt vele? nekem kb megjelenés óta van ez lap de nem láttam érdemleges változást bios terén ha jött frissítés. vagy ha az UEFI-re gondolsz?
csucsbicep: azokat én is nagyon csipem, főleg mert az egyetlen gyártó aki magyar nyelvű oldalt tart fent rendesen. na meg persze nagyon jó lapokat gyárt, csak hát az fránya ár, az nem tetszik.
-
xAttilax
őstag
válasz
DanielXXXV
üzenetére
nem akarok senkit meggyőzni semmiről, de nekem a giga lap nagyon bejött (z68X-UD4) minden szart tudok állítani, sok csati, 16 fázis, normálisan meghűtve az egész..stb szóval ha találsz jó áron szerintem nem csukd ki egyből.
-
N_A_S
veterán
Extreme3-on már ASMedia USB3 van (az E7-n is), SATA3-ból pedig az intel 6 széria chipsetes lapok esetén általában van 2 natív (kivétel az alsó kategória - asszem), hogy ezen felül mit tesznek rá az gyártóspecifikus, de ami nem natív az általában f@s. A Marvell egyébként általában csak a SandForce vezérlős SSD-ket nem szereti.
-
Winne
nagyúr
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Szeszélyes egy teljesen jó szó rá, az usb3-as vezérlő elég fura, Etron chip hatása, sata3 Marvell vezérlője az ssd-nél visszahúzó erő, szal van pár "gond", de összességében én is megvagyok vele. Előtte Giga volt a lapom az előző platformon, ami megdöglött, gariztattam, jött az SB és Giga lap, ami szintén hibás volt, jött az első E4 Asrock, ami szintén hibás volt.
A végén jött a B3-as E4, azóta azzal vagyok, nem volt baja sosem, az uefin nehezen vergődik át, néha bekapcsolás után áll fél percet is, de átugorja és onnantól hibátlan. 
Asus kicsit feláros, de amit olvasni, abból megéri a befektetés.

-
DanielXXXV
nagyúr
Hát én készülök valószínűleg sb-re váltani, de legfőképpen Asusban gondolkozok. Giga kicsukva, Asrock volt, de nálam csinált random fagyásokat, meg régi videokártyákat nem ette meg stb. Ha ilyen hülyeségei nem lettek volna rendben lett volna a lap. Ezért is félnék kicsit ilyet venni, bár mostani topikokban is olvastam, hogy még mindig szeszélyesek kicsit. Marad az Asus.. bár ott kicsit mélyebben zsebbe kell nyúlni.
-
Gyurma23
aktív tag
szerintetek hogy jobb a tuning? ha a beállitom mondjuk jelen esetben az enyémet 4500-ra és win alatt változik a proci sebessége vagy ha folyamatosan fixen van végig a proci.....
-
Winne
nagyúr
Nincs baj, megy tökéeletesen, haveromnak tákolok egyet össze és egyszerűbb a lapokból azokat megkérdezni, akik a témában vannak, mint napokat tölteni tesztolvasással.

@(#23937) csucsbicep: ez árban is teljesen jó szerintem és nincs is baj az Asusszal, Asrockot én sem vennék már, pedig nincs vele igazán bajom, anno 40e volt a lapom, ha jól emlékszem... :S
-
Winne
nagyúr
Uraim jelen helyzetben melyik alaplap ajánlott egy 2500k mellé, ami tuningolva csak minimálisan lesz, tehát nem ez az elsődleges, inkább a minőség ill az ár/érték arány?
Innen kellene választani.

-
Gyurma23
aktív tag
Sziasztok!
Én eddig jutottam most vettem tegnap egy 1155-ös konfigot 2600k-val ha igy sem stabil akkor létezik hogy ennyi fesz sem elég neki? -
zserbox
őstag
hát ha egy gagyi alaplappal(z68ma-d2h-b3) nyomom akkor annak ez + terhelést jelenthet akkor lehet jobb ha betartom

-
ffodi
veterán
válasz
zserbox
üzenetére
Az újabb infók szerint (pár 1000 hsz.-szel korábban írtam) sandy-nél nem kell figyelni erre a 0,5V differenciára. Szóval ha neked 0,92V <-> 1,48V az sem baj. Korábbi rendszereknél (s1156, s1366) kellett erre kifejezetten figyelni. Ott sem az volt a baj, hogy nem ment a rendszer, hanem hogy nagyon terhelve volt a feszültségkülönbség miatt az uncore. Persze, ha ezt a dolgot betartod, abból baj nem lehet.

-
Rogan99
tag
válasz
haddent
üzenetére
Sajnos úgy néz ki kicsit befürödtem ezzel a lappal
Pedig többen ajánlották. (pro3 gen3)
Minuszos offsetet csak -0,05 és -0,1 értékre tudom állítani. Fix fesz nincsen.
-0,1-el már nem bootol a gép. Szóval nem tudok 1,25 alá menni
Hacsak ki nem hagytam valamit.Szetm az lesz h cserélem a hűtőt és megnézem mi a max fesz amit bír ezzel a Vcore-al.
-
ÁdiBá
veterán
válasz
zserbox
üzenetére
Igen.
Maximum 0.5V ahogy említettem is.
Gyári értékeken az intel 1.575V ír határnak. De, az alap VTT feszültség mellett alkalmazható.
VTT maximum 1.2V lehet. (Hosszú távon, károsodás nélkül) így elérhető kritikus esetekben az 1.7V memória feszültség is.De mivel hogy túlhúzásról beszélünk, mindenki saját felelősségére alkalmazza ezeket a beállításokat.
-
Tudom bugyuta kérdés, de nem maradt meg véletlenül valakinek egy i7 matricája?
Ilyen:

-
kovecses
aktív tag
válasz
haddent
üzenetére
Szerintem sem ez lehet a baj, a Corsair határozottan azt írja mind a dobozon mind a weboldalán, hogy Sandy Bridge Compatible, tested on 1,5 V...
Ha Dram voltage-t megemelem 1,6-ra akkor a VTT-t emnnyire kell hozzá igazítani?
Most a Dram 1,5 V
A VTT pedig 1,050 V0,450 a diffi köztük.
Ezt kéne tartani?Tehát mondjuk 1,6 V Dram esetén 1,150 V VTT-t kéne beállítani?
-
kovecses
aktív tag
válasz
lala42
üzenetére
Mem kompatibilitási listában nem szerepel a ram, de ez nem jelenti azt feltétlenül, hogy nem kéne működnie.
A bios frissítésen túl vagyok, az F10 a legfrissebb bios a laphoz.
1,5 fölé nem szeretném emelni a ram feszt, mert azt mondják sokan, hogy a Sandy Bridge procik esetében az 1,5 volt feletti fesz degradációhoz vezet.
Én ehhez a részhez nem értek de mivel integrált a memóriavezérlő és a proci meg nem bírja az ilyen "magas" feszt nem szeretnék vele próbálkozni ha nem muszáj.
-
Rogan99
tag
sorry vissza, asszem rossz értéket néztem. A cpu vidre írta az 1,36-ot.
Core-ra 1,25v-ot ír. -
Rogan99
tag
Beállítottam manuálisan a 40-es szorzót. Viszont aida szerint nem nagyon reagál az offsetre a cucc. 1.36-ot ad neki +0 offsettel is meg -0,05-el is. Az uefiben jól írja ha állítom.
Próbáltam -0,1 offsettel is de akkor nem bootol be a windows.Fix vcore-t nem tudok álítani ezzel a lappal (Asrock z68 pro3 gen3).
Máshoz nem nyúltam, csak a szorzóhoz meg az offsethez. Spreades cuccot kikapcsoltam ahogy fentebb írta valaki.
-
lala42
őstag
válasz
kovecses
üzenetére
A dual azt jelenti, hogy 1-3, vagy 2-4 slotba kell lenni a ramoknak. Nekem is hasonló a lapm, de nálam mindegyik fekete színü
Nálad azonos szinüek jelentik a dual slotot., Vagy próbálj meg 1,55 körül adni a ramoknak. Vagy esetleg 2T-t állíts be. lehet,hogy nem bírja az 1T-t. ( Esetleg nézz egy memória kombatibilitási, de szép magyar szó
) listát. Talán egy BIOS frissítés? 
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G1 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- LG 39GX90SA-W - 39" Ívelt Smart OLED/ WQHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / G-Sync & FreeSync
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- iPhone 16 Pro 128GB Desert Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 512GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Nálam valamiért beadta. 

)

Pedig többen ajánlották. (pro3 gen3)