Hirdetés
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
titán
válasz
Dtomka
üzenetére
Szerintem mire eljutunk odáig, hogy a Skylake utasításkészletbeli előnye kukaéretté tesz bármit maga alatt, már a sokadik generációváltáson túl leszünk
Megvan a maga előnye platformszinten, fejlettebb lapok, stb., de egy értelmesebb lap Sandy fronton sem elavult..részemről amit hiányolok, az NVME/m.2 és a több USB3 port maximum..a DDR4 különösebben nem hoz lázba, ~30GB/s mellett az elődje se lassú, mennyiség meg van abból is elég 
Ha kihasználod a HTt, ~1.5Xes tempót vettél, nem mostanában lesz procilimited ;p -
fagy53
nagyúr
válasz
Dtomka
üzenetére
Üdv!
Nem tudom én látok-e rosszul, de a 2500-as DDR3 memóriákkal küzd 3.2GHz-en, míg a 6700-as DDR4-es lapban 4GHz-en. Korrekt összehasonlítás ez?
A prociváltás konfigváltással is jár és ez nem kevés pénz, számomra nem kétséges, hogy többszöröse a befektetés a kivehető haszonnak, ez így nem rentábilis befektetés...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Speed®
titán
válasz
Dtomka
üzenetére
A jövőben is pontosan akkora előnye lesz, mint amennyit IPC hoz..Sandyhez mérten 25-30%. Sajnos jó ideje be kell érni a generációnkénti 5-7% fejlődéssel, mivel nincs verseny..így lehet az, hogy a Sandy még ma is jó alternatíva kéz alól, hisz féláron/se hozható vele OCval a Skylake tempója kényelmesen. Ettől függetlenül ha nem sajnáltad rá a keretet, használd elégedetten sokáig

-
válasz
Dtomka
üzenetére

Már csak egy kis OC -ra kéne rájönnöm és kitesztelni, aztán minden OK (de így is megfelelő...)

Csak akkor minek a "K" -s Intel Procc...ügye.
/sajnálatos, hogy a témához a tudásom a nullával egyenlő, vagy még az alatt is van egy picivel... Intelhez nem értek semmit mivel ez az első ilyen konfigom/
L
-
emre
veterán
válasz
Dtomka
üzenetére
Terhelés alatt ilyen, de játék mellett nincs 60 fokos, idle állapotban meg 30 körül van.
Az energia gazdálkodás, a memória meg így van belőve.
Nekem ez pár napomba és jó pár tesztbe került, semmi garancia nincs rá, hogy másik lappal és procival ugyan így működni fog.[ Módosította: #40993792 ]
-
Speed®
titán
válasz
Dtomka
üzenetére
A fogyasztás az órajellel egyenes, a feszültséggel négyzetes arányban növekszik nagyjából..közelítő értéket sem lehet mondani utóbbi ismerete nélkül, hisz minden példány egyedi. Dugj rá egy fogyasztásmérőt és kezdd el babrálni..aztán megtudod.
4.5höz általában kell feszültséget adni, LLCzni és TDP limitet kitolni..de ha ezt komolyan kérdezted, előbb olvasgass utána inkább
-
Ryder62
őstag
-
Pietrosz
addikt
válasz
Dtomka
üzenetére
Manuálisan a max szorzót tudod megadni, tehát afölé nem fog menni. Hogy max szorzón jár-e, az meg a beállított TDP-től függ. Ha magas ez az érték, akkor mindig maxon fog menni. Ha elkezded csökkenteni, akkor pedig kisebbre fogja venni a szorzót, ha átléped azt a fogyasztást.
-
Dtomka
veterán
válasz
Dtomka
üzenetére
az alábbi beállítást választottam:
(#1637) boogie84Aida 64 13 perc után:
aida 64 stabiliytest
pár játékot kipróbálok és ha nem lesz fagyás kékhalál lassulás akkor 1előre így marad! -
Glatius
őstag
válasz
Dtomka
üzenetére
Nem extra tuning ez... csak a jobban sikerült példányokat nem másik típusként árulják, hanem ugyanazon típusjelzéssel, túlhajthatóként. Egyenesebb eljárás, mint az AMD feliratozási stratégiája. Jók a jó AMD is, de nem túl bizalomgerjesztő az a gyártói magatartás, hogy szemrebbenés nélkül eladja a selejt processzorokat is, letiltott magokkal...
-
-
-
-
válasz
Dtomka
üzenetére
Ha manuálisan állítod be a szorzót és az időzítéseket is, akkor nem fog változni. Ha AUTO-n hagyod a szorzót, és maunálisan állítod a időzítést, akkor az adott időzítéshez tartozó frekit állítja be. Ha jól látom azonban, neked XMP-s moduljaid vannak, ezért célszerű lenne azokat használni.
-
lala42
őstag
válasz
Dtomka
üzenetére
Mo.-on csak eddig az IPON-nál tapasztaltam ilyet. Ott gariba ment vissza a Saitec Cyborg fly joy. (megzavarodott) Nem volt meg a számlája, csak a dobozon látszott az IPON-os matrica. Írtam nekik, hogy mi van, válasz 15 percen belül jött, hogy meg van az adatbázisban a vásárlásom, rendeljem meg a garifutárt és ennyi.
Rugalmasságból jeles.

-
N_A_S
veterán
Akkor ezek szerint az Ivy nem 2011-es foglalatba megy. Mi lesz akkor abba?

(#8616) koxminator
nem hiszem hogy gond lenne vele, de amennyivel drágább a Freezer 13nál annyival nem jobb. Corsairnél elég egyszer kiszedni a lapot, ha ez számít valamit, mert felülről kell rácsavarni az anyákat. -
banhammer
veterán
Szerintem nyugodtan vehetsz egy Artic Freezer 7 Pro Rev. 2-t.
Egy Core i7 2600-as hűt ami nincs húzva, a szobában jelenleg 22 fok van.U.i.: ha szeretnéd akkor megráncigálom a CPU-t egy kis 7-zip, WinRAR, Prime95 trióval ha kéred.
-
Landon
addikt
Persze, nem kritizálni akarom csak ha nem ismeri még a 1155 féle D14 mount-olást akkor inkább olvasson előbb minthogy később probléma legyen.

Nekem vki azt magyarázza el, hogy 775-nél miért nem kell leszedni a szivacsot és a többinél miért igen??? Erre már rá is googleztam nem is egyszer de nincs magyarázat. És nem is értem. Mi különbség van? Mind2-nél a gyári backplate-re megy rá a D14 bp-je akkor meg mi különbség?

-
LSL1337
őstag
végignéztem, véggikrédeztem jópár kiskert
iponba múlt hét végén volt, 40k alatt kicsivel, de a héten nem várható már, egyedül itt hardveraprón láttam 43ért
akkor öngól, most hogy kijött a b3, megveszem a régit 35ért, várok 2 hetet, aztán gariztatom gianninál
1 olyan hozzászólást olvastam hogy sata2n valaki bootolt és kattogott a vinyója meg valami nagy gondja is volt vele
gondolom ez nem általános hiba, max 1 hónap alatt ebből semmit sem fogok érezni, mármint a sata gond/lassulásból
üdv
-
-
boogie84
veterán
-
fsb1000
nagyúr
Fórumban mióta szokás köszöngetni?
Ez lehet a Te egyéni szabályod vagy elvárásod, de nem része a netetikettnek.---
Más:
Ezt a "kihajcsa" dolgot, szerintem árnyaltabban kéne kezelni.Egy játékban fps-t tudunk leginkább mérni.
Az fps maximális értékét mindig valamelyik hardver eszköz teljesítményének szük keresztmetszete fogja meghatározni. Lehet hogy több eszközé is. Lehet hogy időben, vagy játékmenettől függően változó arányban.
Az viszont már alkalmazás függő is, hogy a CPU vagy GPU teljesítmény a fő korlátozó tényező.Szóval ez összetett kérdés, és nem lehet meghatározni egyértelműen melyik CPU melyik VGA-t "hajcsa" ki.
Lehet adni általános ajánlásokat, de pl. egy FluidMark esetén (jó ez nem játék, de világos példa) elég nehéz megmondani, hogy melyik VGA-t melyik CPU hajcsa ki.
-
SipiBcs
őstag
-
medvezsolt
senior tag
November?? Az azért nem piskóta...

De akkor te simán megvehetted volna már Januárban a lapot..
Én azért várakozok mert bízok benne, hogy már közel vannak az új lapok. Csak pár hete laptopozok..Semmi kedvem aztán 1-2 hónap mulva meg újra szétkapni a rendszert és beszerelni az új lapot. Bár ... nem tartana semeddig.Mit gondoltok? Mi lehet a legjobb megoldás?

-
AirBooms
addikt
Nem ez a gond, hanem ha tuningol az ember, tök normális, hogy időnként cmos resetel. Viszont ha ezzel törli a korábbi beállításait is, az gáz. Pont azért rakták ki a komolyabb, tuninglapokra a cmos reset gombot, hogy ne a házban kotorászva kelljen matatni, de ez így nem nyerő.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok!
- MacBook Pro 14 2024 M4 Pro, 24 GB RAM, 1 TB SSD Space Black 27% Áfás
- Samsung Galaxy Xcover Pro / 4/64GB / Kártyafügetlen / 12Hó Garancia
- Apple iPhone 13 Mini 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Eladó Realme gt neo 2 5g Dobozában tokkal
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Megvan a maga előnye platformszinten, fejlettebb lapok, stb., de egy értelmesebb lap Sandy fronton sem elavult..részemről amit hiányolok, az NVME/m.2 és a több USB3 port maximum..a DDR4 különösebben nem hoz lázba, ~30GB/s mellett az elődje se lassú, mennyiség meg van abból is elég
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

nyilván tuning kitesztelésére gondoltam