- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Kikristályosodik a Razr 60
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Kezünkben a Honor Magic V5
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hatvan9
senior tag
válasz
fulton #14775 üzenetére
A pici háromszöget kell a jobb felső sarokban nézni?
Közben már az 24U-ról írok, az ESR fólia patent, bár tükröz de a felülete nekem pont jó csússzosságban és eléggé kiér a szélére.
Az ujjlenyomatot nem veszi mindig elsőre gondolom alapból sem, 4 regisztrált ujjamból 3 ugyanaz csak más szögből.
Elsőre hátrányt is érzek de remélhetőleg ez csak megszokásból következik és változni fog. -
válasz
fulton #14381 üzenetére
Mert amiben a telód felvett az a HDR10+, amihez nem elég az alap HDR10 támogatás. A TV-d dedikáltan tudnia kell a HDR10+, ha jól tudom a Sony oled-ek ezt nem támogatják csak a Dolby Vision-t mint dinamikus metaadatokat tartalmazó HDR szabványt, valamint az alap HDR-t ami viszont statikussal dolgozik..
-
Ricardo
titán
válasz
fulton #14204 üzenetére
Teljesen érthető, hogy egy ilyen teljesen átalakított AI-ban gazdag szoftvert, ennyi késéssel adnak ki. Elképesztően nehéz lehet átalakítani úgy, hogy a régebbi, az S25 szériában dohogó vasaknál gyengébb konstrukción is működjön.
Mindeközben a hírek szerint pár nap múlva jön az F06 5G a 15-ös droiddal.
Hiába na, a One Ui 7 hez kell az erős vas.
-
gerner1
nagyúr
válasz
fulton #13611 üzenetére
"Az probléma, ha kihagysz mondjuk 3 frissítést es utána következöt teszed fel?"
- Korábbi, más készüléktípusokkal, én többször is váltottam 1-1 lépésben több release -nyit ODIN -nal. Plö, volt olyan is, amelynél 13-as droid -ról az első 11 -esre, majd vissza: 1-1 lépésben. Semmi hátrányt nem vettem észre. -
Vikooo
addikt
válasz
fulton #12854 üzenetére
Ami hiányzik, egy bankkártya tartó megoldás a tokkal. Néztem a neten, de nem találtam még olyat ami megfelelne
bumpszlit sem szeretnék. Korábban a note9 tokját kaptam le, és a mögött volt, de ez már most nem járható út.
Úgy hívják Google Wallet. Minek raknád a telefon hátuljára a bankkártyádat? Ezt sose értettem se a tömegközlekedős bérletet. Sőt, most, hogy van DÁP elég a telefon, hogy nálad legyen... -
fulton
addikt
válasz
fulton #12844 üzenetére
minden fájlhoz hozzáférjen módosithassa - engedélyt meg kellett neki adni - bár nem értemi miért, de müködik. OK
------------------
Azt hiszem kész vagyok minden beállitásssal/belakással(kopkopkop) mégegyszer köszönet!
Pár szót irjak a telóról, bár nem hiszem hogy aktuális, mikor kifutó modelről van szó.
Én Note9 ről jöttem, mindig is fostam ettől az átállástól, a hivásrögzités miatt, azt nem akartam bukni. A jó öreg And.8.0val használtam emiatt gyári kivitelben 5 évig.
Megjött a Sami24U végül az 512 model mellett döntöttem. Itt ott beleolvasva a neten, volt elbizonytalanodás, de csak kialakult a döntés.
Az eddigiek alapján!! nagyon meg vagyok elégedve a telefonnal!
Olvastam szemcsésedést, ez is lehet szubjektiv tapasztalás - én nem tapasztalom, akkor sávosodó kijelzőkről - találtam itt a topikban linket teszt oldalt - én is kiváncsiságból megnéztem, igen sávos 1-2 helyen bizonyos teszt képeknél de nem igazán érdekel, mert a felhasználói élményem nem befolyásolja, 2. én szedtem le a netről ilyen képet, és ott nyoma nem volt sávosodásnak, semmilyen fényerőn. Aztán kiváncsiságból kiképernyőképeztem a tesztből azt a képet, galériából megnyitottam, és a sávok ahogy mozgattam a képet másztak elami számomra annyit jelent hogy semmit. Hibátlan kijelző, és képi világ.
A telefon használata egyszerűen kiváló, prémium érzet is ott van, tetszik az új op rendszer tudása, a 120hz kijelző... A telefon súlya, szerintem nem lesz vele gond, a tenyerem nagy, szűkön jó egykezes használatra is.(bringás nyári mezem miatt aggódtam hogy nem lesz-e gond a súlya miatt nem örülnék ha kiszakadna és földön landolna, de szerintem rendben lesz, majd fektetve teszem bele)
Az újjlenyomat olvasó, van hogy nem működik elsőre, kell neki 2-3 mire veszi, de nem zavaró.
A telefon "fényképezője" és tudása nekem patika, érezhető előre lépés a note9 hez képest. Tetszik az AI is, plussz "mókát" tud belevinni az utómunkákba, ledöbbentem milyen jól megcsinálja a manipulációt (képre helyez valamit pl rajzból)
Az üzemidő parádés eddig (nem akarom elszólni de) most van benne SOT 1h50p, és 12 órája levéve a töltőről - és 83% áll az aksi
Játszani nem szoktam - bár ezek után lehet kipróbálom majd.
A tvre "vetités" ami használható az az eddig is használt, képek átküldése. Dex nem működik valamiért kábel nélkül Tv-re (SmartV - nem látja a tv-t), és a képernyő tükrözés meg használhatatlanul rossz minőség, lassú laggol..
Kiváncsi leszek ez az INS nem e fog kavarni valamit. Van némi érdekesség, pl ne zavarj mód elállitódott, meg random bejött valami beállitás reggelre. De elég fáradt voltam már tegnap, lehet én hagytam úgy... Majd meglátjuk.Nem bántam meg a váltást
vigyázni kellesz rá, kijelző védőt nem, csak tokot használok (Nillkin átlátszót).
Ami hiányzik, egy bankkártya tartó megoldás a tokkal. Néztem a neten, de nem találtam még olyat ami megfelelnebumpszlit sem szeretnék. Korábban a note9 tokját kaptam le, és a mögött volt, de ez már most nem járható út.
-
TODI1111
veterán
válasz
fulton #12818 üzenetére
[FolderSync] vagy [Autosync] Mindkettőnek megvan a pro változata is, rendben működnek.
-
subset
senior tag
válasz
fulton #12818 üzenetére
Pont erre való:
https://syncthing.net/
Lehet meg kell nézni a beállítás előtt egy 20-30 perces videót, de utána percek alatt szinkronizálsz adatot eszközök között platformtól relatíve függetlenül.Az értesítéseket külön engedélyezni kell a telefonos appnak különben a számítógépről megosztásra kínált tartalmat nem tudod elfogadni.
-
fulton
addikt
válasz
fulton #12813 üzenetére
INS-re mentem. Ki be kapcsoltam miközben próbálta felismerni sikertelenül, az USB hibakeresést, illetve a progit is ujra inditottam ekkor látta. Lefutott, INS választva, amit tartalmazott a teló.
A végén viszont irt egy ilyet:Firmware : https://samfw.com/firmware/SM-S928B/EUX
Using port SAMSUNG Mobile USB Modem (COM4)
Running exploit... FAIL (ez mi akar lenni?)
Changing CSC to INS ... OK
Rebooting... OKMűködik. Csekkoltam a szoft. infókat, INS átállt. Hivás rögzités működik, de érdekes az ACR-em nem megy. hm. Viszont a nativ rögzités igen. De még kipróbálom ha ujra teszem az ACR megjavul e. csak azért mert megszoktam - meg ott van felhőbe mentés beállitva nekem.
Valahogy nem lehet kikapcsolni a frissitéseket egy időre? arra gondoltam ha müködni fog minden, akkor megint kicsit hagynám a telót. a bonyodalmak nem nagyon szipatizánsak.A google wallet - nél kell valamit tennem? valami rémlik hogy gyorsitótár törlés talán? vagy az csak akkor él ha odinnal egész rom pakolunk fel, esetemben nem?
Remélem minden fog müködni, bankolás stb..nem lesznek anomáliák
Hálás köszönet a topiknak a segitségetekért!
-
Vikooo
addikt
válasz
fulton #12785 üzenetére
Szerintem igen, ha olyan szögben van az illető akit fotózol, hogy az algoritmus nem ismeri fel, hogy egy személy (de működik állaton, plüssön is) akkor nem engedi. De a fent említett program az további lehetőségeket ad neked erre.
Tesztek alapján ennek van az egyik legjobb Portré feldolgozása, pl a szemüveg kilógó szárát is szépen kezeli, nem aggresszívan mossa a hátteret (fokozatosan) pl. a P9P ehhez képest rosszabbul szerepelt, több teszt alapján is, lehet azóta javították.
@tms+ talán meg tudja erősíteni, ki tud javítani ebben
-
Vikooo
addikt
válasz
fulton #12782 üzenetére
Igen, most direkt kipróbáltam és van minden nagyítási szinten szerkesztési lehetőség.
Gallériában felhúzod a képet és megjelenik a Háttérefektus lehetőség. Akkor nincs ilyen szerintem ha nem sikerült portré azonosítás.
Lehet félreértettelek és Te nem Portré móddal fotóztál?Viszont, a Galaxy Enhance-X programmal még azon a képen is lehet csomó portré beállítást alkalmazni ami nem Portré módban készült.
-
pg1966
senior tag
válasz
fulton #12778 üzenetére
Eddig minden rendben volt az INS-sel (én nem Google naptárt használok), de nekem az utolsó frissítése hazavágta a bakkártyás fizetést, újra kellett raknom az EUX ROM-ot, de nem tudom, hogy EUX-on volt-e hasonló hiba, vagy csak az ILO-n!?
A "SamFw_Tool_v3.31"-ban, a felső sorban az ADB-re kell kattintani, azután meg a "Change CSC"-re (nálam ilyenkor szokta kérni a telefon, hogy engedélyezzem az USB hibakeresést), és beírni hogy ILO, vagy INS, ... vagy amikor visszaváltok, akkor EUX.
Ugyanezzel a programmal csináltam a ROM visszaállítást is, életemben először, de nem volt nagy ügy. -
marquuard
veterán
válasz
fulton #12727 üzenetére
Menjél be egy Médiába és fogd meg a telefont.
A Föld összes Galaxy S szériáján végig mentem már, ide is úgy jöttem át, hogy mi ez a kijelző mizéria a világban. Megnéztem Euronics-ben a kijelzőt és megvettem. Átnéztem és ezt is nekem valónak véltem és azóta vélem is. Igazából játékok értékeléseit sem olvasom el a hírportálokon, mert sok hozzáadott-értéke egyiknek sincsen így látatlanban.
De ahogy olvasom, neked most nem igazán jön össze ez a széria, egy pontom majd lehet el kéne engedni.
-
knorbi90
csendes tag
válasz
fulton #12717 üzenetére
Te mióta várod a telefont? Én 12.20.-án rendeltem és még mindig semmi nem történt a rendeléssel. Ügyfélszolgálattal többször beszéltem már, de semmi. Mindig annyit mondanak, hogy kisebb elakadás van a rendeléssel és továbbítják az illetéksenek aki majd tájekoztat. Ami azóta se történt meg.
Amúgy más járt már így a samsung webshop rendeléssel?
-
dnelb
veterán
válasz
fulton #12727 üzenetére
Ez egyénfüggő, hogy melyik probléma téged mennyire zavar, pl a kijelző vagy a kamera gondok... Tény hogy az idei szériánál a QC mérnökök szabin lehettek.
Ezért mondtam hogy hülyeség ilyenkor már 24et venni, amikor itt a 25, és ott azért valószínűleg legalább a kijelző javítva leszHa nem, még mindig tudsz 24et venni. Drágább nem lesz, semmi nem indokolja hogy ne várj 2 hetet.
-
qltsar
veterán
válasz
fulton #12727 üzenetére
Még jó, hogy már megrendelted
.
Szerencsére 14 napod van visszamondani, és esetleges újrarendelés esetén az "elbukott" beszámításos kedvezményt érvényesíteni.
Ha előrendelted volna, mint ahogy sokan itt csináltuk, teljesen érthető lenne, hogy fejest ugrasz az egészbe utánaolvasás nélkül, de már kiderültek ezek a dolgok egy jó ideje, nincs nagyon meglepetés.
-
tms+
aktív tag
válasz
fulton #12651 üzenetére
igazából sok haszna nincs a 200 MP-nek, elég lenne egy 50 MP-es szenzor is szerintem, nem ettől lesz jó egy fotó, az 50 MP-es Pixel 9 Próm szerintem jobb képet csinál az S24 Ultrámnál
én egy-egy képet lőttem vele 200 MP-ben, de csak kipróbálni, hogy mégis milyen (lehet, hogy ez még S23U volt, nem is a mostani)
-
-
fulton
addikt
válasz
fulton #12646 üzenetére
bár ez semmi jót nem vetit előre hogy 31-én adtam le a rendelést (samsung.com/hu), de még hire hamva sincs. Ügyfélszolgálatot elérni lehetetlenség, csak bot-ok irkálnak, teló számról csak hogy majd visszahivnak, de ebből kiindulva ha hivnak sem lesz érdemi válasz - segiteni nem tudnak.
-
mrThomi
addikt
válasz
fulton #12587 üzenetére
Most adtam el pont a Honor 200 Prot. Nagyon jó teló, de nem kameráztam vele szinte semmit. Kijelzője szép volt, de nekem a szoftver még mindig nem nyerte el a tetszésem. Nem vagyok nagy fotos, nekem pont arra kell, hogy ami elöttem van csinaljak egy képet, így erről nem tudok nyilatkozni.
-
tms+
aktív tag
válasz
fulton #12587 üzenetére
Szerintem nem feltétlenül a fényerő különbsége miatt jobb az S24U az S24+-nál, hanem inkább a visszatükröződést gátló bevonat miatt.
A Honor képe lehet, hogy életteltelibb, mert a 24-es szériában visszavettek a szaturációból, így természetesebb színeket jelenít meg, ráadásul ezt manuálisan kell szaturáltabbra állítani a Galaxyn, plusz a Honor több szín megjelenítésére képes.
Az S24U alap felbontása fullHD-ra van állítva, simán lehet, hogy emiatt tűnt a Honor élesebbnek, vagy csak placebo a színesebb képvilág miatt.
-
qltsar
veterán
válasz
fulton #12600 üzenetére
Ha te, vagy valaki fel nem huzta akkor FullHD+-on ment.
Ha nem HDR video volt, akkor sRGB-n ment, mig a Honor valoszinuleg DCIP3-on. HDR-nel valt at DCIP3-ra az S24*, bar ez a szinekre van csak hatassal. A tukrozodesmentesseg is bele tud kavarni, ami se az S24+-on, se a Honoron nincs.
-
mrThomi
addikt
-
tms+
aktív tag
válasz
fulton #12566 üzenetére
én sem költenék már olyan telefonra, ami évek óta nem frissül, de valóban egy olyanra sem adnék már ki pénzt, ami fél éve nem kap semmilyen frissítést
azért egy Note 9-hez képest van fejlődés, nyilván a standard dolgok megváltoztak az iparágban, ezért nincs dedikált értesítő led vagy microSD kártya a csúcskategóriában
-
qltsar
veterán
válasz
fulton #12555 üzenetére
Note 20 egy ~4.5 éves telefon, ezt már nem találod újan. Használtan pl. itt aprón is van szép állapotú 70.000-ért.
Én biztos, hogy egy fillért sem költenék egy 6.5 éves telefonra, de egy olyan telefonra sem ami már sem javítást sem biztonsági frissítést nem kap legalább még 2-3 évig.
Note 20 csak egy példa volt, elvileg 2024 augusztusban kapott utoljára biztonsági frissítést.Tippre 2-3 évig nem fogod kihúzni a Note 9-cel, egyre kevesebb alkalmazás lesz futtatható azon az API levelen idővel. 8.0-n pl. már fizetni sem tudsz Google Wallet-tel elméletileg.
-
gerner1
nagyúr
válasz
fulton #12555 üzenetére
"Ha valami balul üt ki, vissza tudom tenni az Android 8.0-át?"
- 10 -es droidról biztosan nem, de ez a téma is többször tárgyalt volt az ottani évek alatt, abban a topikban is.S23U -n is teljesen felesleges firmare -t letölteni az ILO régiókódhoz, főleg nem EUX -ot (az, önállóként ott ugyancsak nincs..) , mivel mindkettő ugyan az az OXM annál a típusnál épp úgy , ahogy a Note 9 -nél is az OXM -ben van az ILO. Szóval, éppenséggel azonos módon használható ilyen célra akár a SEK , BOG , stb kódok is a számtalan közül, amelyekkel ott is : OXM a letöltés végeredménye.
Nyilván, az is valamelyik szokásjog alapján íródott ...Szerintem, ha továbbra is ennyire bizonytalan vagy, akkor inkább bízd másra, vagy válassz másik alternatívát ...
-
qltsar
veterán
-
qltsar
veterán
válasz
fulton #12538 üzenetére
461 volt az 512GB-os S24U ilyenkor, szóval nem igazán volt a példa jó vétel. Ráadásul járt mellé 100.000 Ft ReGalaxy kupon, 10% Samsung pont jóváírás (~46.000 Ft), 35W töltő, meg erre még jöhetett Erste / OTP 5% cashback.
Ezekből, ha okosan csináltad, és esetleg "megváltál" tőlük, akkor még lejjebb tudtad tornászni a "végösszeget".
-
tms+
aktív tag
válasz
fulton #12512 üzenetére
még vissza nem küldtem semmit, de alapvetően velem mindig korrektek voltak, pedig volt olyan rendelésem, ahol akadt galiba (konkrétan azt jelezték, hogy kiszállították a terméket, valójában nem), az ilyenek tapasztalataim szerint lassabban haladtak
én innen vettem már több telefont, porszívót, soundbart, kiegészítőket is, mindig volt/ van valami akció vagy kupon stb. amit ki tudok használni
-
Új hozzászólás Aktív témák
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- HardverApró
- Battlefield 6
- Milyen egeret válasszak?
- Revolut
- Call of Duty: Black Ops 6
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- RAM topik
- Milyen videókártyát?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Pro / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 85% akku
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB White Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3006, 90% Akksi
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700 / RX 5500XT 8GB / 16GB DDR4 / 256SSD + 1TB HDD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3061, 96% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! MSI B150M i5 7400 16GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB BitFenix NOVA MESH 400W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest