Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
MadMancs
veterán
válasz
qltsar #13370 üzenetére
Igazad van összekevertem symbian al.
Legelső Androidos telefonom ZTE Blade volt már annak is 3.15mpx es kamerája volt.
Bár igazából Symbian is már az okostelefon kategóriába tartozik. Hú mennyit szenvedtem mikor egy app hivatalosan csak sisx ben jelent meg, Nokia 3660 ám pedig csak sis-t ismerte valamelyik rendszerfrissítésig. Bár megoldhato volt de nem volt egyszerű frissítés előtt is sisx telepítés.
Na ennek pl. Csak VGA kamerája volt és okostelefon.Mai fiatalok el se tudják képzelni hogy egy symbian vagy egy Android 1.8, 2.0, 2.1, 2.2 mennyire másképp működött mint manapság. Ha meg valóban ki akartad használni a telefon képességeit akkor jött CyanogenMOD majd később LineageOS a főzött romokkal. 😅
Szép emlékek de ne offoljunk tovább mert jön az ejnye bejnye
-
axlfsi
veterán
válasz
qltsar #13326 üzenetére
+1
Rohadt unalmas már ez a sok off, tudván, hogy ÚGYIS kap saját topikot, hát miért nem lehet akkor már oda írni ezeket.
Engem és szerintem a topiklakók többségét nem érdekli ez a feleslegesen kiadott S24U plus de ha majd igen, hát benézünk oda is.
Köszi előre is, aki megnyitja és átviszi oda a témát! ...hiszen kár lenne ezeket már nem ott olvasni! -
TomPack
őstag
válasz
qltsar #13316 üzenetére
Arra írtam, ha valaki csak emiatt venne Ultrát!
Mert több topikban is azt olvastam, hogy sokan emiatt nem veszik majd meg az S25 Ultrát -->ergo ebből én azt következtettem le hogy akár neki elég is lenne az S25+, és a megspórolt pénzből akár kijön egy exponáló karkötő!
Persze kinek inge... -
gerner1
nagyúr
válasz
qltsar #13333 üzenetére
+1 👍🏻
Én plö lehet elsiklottam felette, de nem látom hol van info, hogy a "NEW" S24U az 7.0 -át futtat.
Ugyanakkor feltűnt, hogy az "OLD" végig : ⁴ᴳ⁺ -on van (ami biztosan a bármit jobban merítő több CA -val jár... -itthon is ... ), míg a "NEW" végig : ᴸᵀᴱ -n .
Ezekhez ha hozzáveszem az 1 éves akkudegradálódást (~0,8 - 1,1%/hó) , akkor nálam az utóbbi kettő számlájára -együttesen- nagyobb valószínűséggel írható az a ~25% difi ... -
Pistakiss
őstag
válasz
qltsar #13288 üzenetére
Ebben igazad van, sajnos!
Nem is azt írtam, hogy ez jól van ezzel a telefonnal, csak azt szerettem volna leírni hogy milyen megoldásokat használnak a telefonoknál és milyen lehetőségek vannak arra, hogy jobbak legyenek a képek.
Itt sajnos az algoritmusban a minél alacsonyabb zajértékre ment a gyártó -
S e t h
nagyúr
-
mikola.akos
csendes tag
válasz
qltsar #13186 üzenetére
ööö, én csak ezt az egy fórumot olvasom rendszeresen, és volt már, hogy fóliát együtt rendeltünk ugyanígy, természetesnek tűnt, hogy ide írok. De jogos, hogy ennek nem feltétlenül ez a fóruma. Majd körülnézek itt a PH-n.
De ha valakit érdekel, direktben keressen ,lszi!
-
tms+
aktív tag
válasz
qltsar #13115 üzenetére
Mondjuk tokban valóban nem okoz ilyet, de nem szeretem tokban, mert még vaskosabb lesz, így csak akkor teszem abba, ha olyan helyre megyek.
Én több féleképpen szoktam tartani, de egyik sem a legkomfortosabb nekem: szoktam bal kézben is fogni és jobbal is, meg két kézzel is szoktam tartani a mobilt.
Ha egykézben van, akkor én a hüvelykujjammal egyik oldalon, a másik oldalon meg a négy másik ujjammal támasztom, mert így érzem biztosnak a fogást.
#13118: +1
#13120: én szeretem, de nyilván nem tökéletes, szóval nem bánom, hogy létezik és van egy ilyenem ennek ellenére sem
#13122: igen, ez az oldala, mert úgy tartottam, de maga a sarok is tud nyomot hagyni a kezemen: ha egy kézzel tartom, akkor lesz ilyen a kezem, ha kettővel tartom, akkor meg a sarka nyomódik a tenyerembe
nem mondom, hogy annyira zavar, akkor nyilván nem használnám már, de azért lehetne jobb a fogása - legalábbis az én kezemnek, vagy másképp kellene fognom, tudom user error
-
LosBlancosRM
őstag
válasz
qltsar #12921 üzenetére
Nekem üveggel nem gatya teljesen, de mondjuk ilyen 10/7-8, ami viszont már nem elfogadható ezen az árszinten. Most pár 100ftos uvs fólia van fent, ezzel közel 10/10. Ami problémás, hogy ha kicsit "piszkosabb" az ujjam, akkor már nehezebben old fel, mint előtte az ESR-rel.
Az is probléma lehet szerintem, hogy kis helyen érzékel, így a sikertelen feloldások száma még amiatt is nő. Jópár éve cikkeztek róla, hogy fél, meg teljes kijelzős érzékelők lesznek... Azokból se lett semmi.
-
Ununqatrium
aktív tag
válasz
qltsar #12802 üzenetére
Netes infókra alapozva eltántorítottak a Tensor chip végett, állítólag gyengus, melegebb napokon hajlamos a lagolásra, ami engem zavar + egyéb panaszok. Nem tudom ebből mi igaz élesben, sajnos nincs lehetőségem megtapogatni, mert a közelemben nincs kínálatban sehol. Sajnos így a kamerát sincs lehetőségem kipróbálni. A célom olyan fotós képesség lenne, ahol meg lehet kerülni azt, hogy a középen lévő témán legyen a fókusz, a többi meg katyvasz. Tudom, hogy az alma ebben jó, azt látom házon belül is, de sajnos azzal nem tudnék kibékülni. Esetleg megpróbálok informálódani a Pixeles fórumban, a gyors javaslatokért hálás vagyok.
-
Ununqatrium
aktív tag
válasz
qltsar #12907 üzenetére
Nálam banán nincs, lehet, hogy kifogtam egy mentes darabot. Szövegfotózásnál mondjuk vannak gondok bőven, de az minden más, csak nem banán
Mégegy kérdés feléd: térerőben látsz különbséget? Az S23-al nemhogy falvakon, de kisebb városokban is vannak bőven gondok, ami a korábbi telókra kevésbé volt jellemző vagy egyáltalán. Ha csak 10 százalékkal jobb lenne a helyzet, elengedném az S25 gondolatát, és fókuszálnék egy Ultrára. Alma nem játszik, asszonynak van sokadik, frászt kapok az iOS-től. Pixelt szintén néztem, de egyesek elvették a kedvem tőle. Egyébként az új 9-es széria Samsung eredetű termékek?
gyuri81: Vártam, hogy valaki bedobja. Nem vagyok fotós, nem is várom el azt a szintet, de ha valamiért kiadok egy rakas pénzt, legyen legalább átlagszinten All In One, és ne kelljen ezt és még azt magamnál hurcolni. Engem a túlélesítés is zavar, bár az korrigálható, csak épp időigényes, mivel az automatika nem játszik. Szomorú, hogy egy 4 évvel régebbi modell jobban használható közelebbi (nem makró) témákra, mint a jelenlegi, csak ugye ott a kevés fény már hozta a zajt. -
Vikooo
addikt
válasz
qltsar #12793 üzenetére
Kíváncsiságból megnéztem a párom S24 -es telefonját, korábban vette mint én és egyáltalán nem figyel a töltésre, általában 20% alatt kerül fel töltőre, elég gyakran 10-13% -on van, többet használja és mivel kisebb az akksi ezért kevesebbet bír. Android Auto mindig megy (wireless) tehát nem olyan gondos gazdája mint én a 24U -nak.
Az ő akkukapacitása is annyi mint az enyém: mSavedBatteryAsoc: 97
Nem tudom, hogy ezekből tudunk e következtetést levonni, hogy felesleges magadat nyomasztani, hogy csak 80% -ra töltöd és óvod az akksit, amire olyan szintre degradálódik, szerintem már S26U (vagy bármi más) lesz a zsebedben.
-
MadMancs
veterán
válasz
qltsar #12858 üzenetére
What? Melyik évtizedben élsz?
Postabank ügyfelei tudják digitalizalni kártyáikat. Tekintve hogy 22 éve megvette Erste és magába olvasztotta. Pár éve Takarékszővetkezeteket ami maradt azt meg MBH ba egyesült. Szerintem már nincs olyan bank akinek kártyáját nem lehet digitalizálni. Sőt idén szép kártya digitalizálhatósága is kötelező lesz mindegyiknél (K&H mondjuk lassan 2 éve meglépte ezt) -
Vikooo
addikt
válasz
qltsar #12858 üzenetére
Ezt nem tudtam, akkor a DÁP nem váltja ki teljeskörűen az okmányokat, elég szomorú
Viszont én -és ez igaz egyéni preferencia- soha nem tartanám az okmányaimat a telefon hátulján a tokban, mint ahogy ezeket a kiálló ruhaakasztókat sem értem a hátulján, úgy néz ki mint a szoci korból a búgócsiga fogantyúja
A telefon így is kilóg a zsebemből minden dimenzióban.Akkor marad a Simple az ilyen elmaradt bankoknál.
-
Markizmark
addikt
válasz
qltsar #12793 üzenetére
Accubattery appot használok mindig óta, 90%-os az akkum... 2024 január 19-én vettem. Nagyjából mindig 80%-nál megáll a töltés az akkuvédelem miatt, de úgy tűnik teljesen mindegy. Minden nap töltöm, hétvégente van talán 100%-os töltés. Viszont mindig gyorstöltővel töltöm, a leggyorsabb hozzá való samsung töltővel és kábellel.
-
qltsar
veterán
válasz
qltsar #12802 üzenetére
Azert kivancsi lennek a tiedre mit dobhat ki, Vikooo-e pl. 3-4 honappal ujabb, mint az enyem, megis rosszabb allapotban van a kimenet szerint. Hasonloan hasznalom en is, bar nem varom meg mindig a 20%-ot es ugy toltom 80%-ig, kiveve, ha tudom, hogy hosszabb ideig elmegyek otthonrol, akkor ritkan 100%-ig megy. De ugy tunik, hogy vagy szerencsem van, vagy false a kimenet.
#12801: A telefon is ezt csinalja amugy elvileg, talan 6.1 ota. S23 topicban beszeltuk is. Ha elerte az XY toltottseget, akkor nem megvarja a 99%-ot es visszatolt, vagy a 79%-ot, hanem halozatrol uzemel.
-
gerner1
nagyúr
válasz
qltsar #12793 üzenetére
".. nálatok mi a helyzet?"
- Nekem nincsenek illúzióim, pedig 20⇔80% közt, többször töltve használom. Ennek ellenére biztos, hogy ezzel felhasználói szokással is ~39-42 nap alatt összejön 25db teljes töltési ciklus, amivel pedig 1% -ot biztosan degradálódik ennek az akkuja is.
Szóval, az enyém, a realitás talaján... - biztosan nincs jobb állapotban, mint ~94-95 % (július elején vásárolt) ... -
milkabrams
őstag
válasz
qltsar #12739 üzenetére
Vivo x200 pro illetve megvárom a Pixel 10 szériát. Úgy láttam a Vivo jobb a pixel 9-nél zoomban ami nekem fontos és a Tensor g5-re is kíváncsi vagyok, mert a jelenlegi tensor széria nem győzött meg. De szóba jöhent az Oneplus is, tekintve, hogy a régi 7t pont annyi megakadást produkál mint az s24 ultra és ipad air 5, azaz 0.
Nagyon tetszik a s24 ultra formája, de mikor visszanézem a képeket és sorra kukáznom kell, az elég lelombozó, mondjuk videóban zseniális amit tud. -
-
ACE-
addikt
-
Atish19
őstag
válasz
qltsar #12618 üzenetére
Nekem hibátlan a Flolab. Tökéletesen van kivágva. Első perctől kezdve ez van rajt, de még egy karc sincs rajt. Toronymagasan a legjobb üveg amit eddig telefonon használtam. Mondjuk az tény, hogy tényleg nem olcsó
Azért olykor van náluk is kupon szórás. Olyankor 11-12 ezer körül el lehet csípni postával együtt.
-
HaliGab23
senior tag
válasz
qltsar #12618 üzenetére
Én abba a csoportba tartozok, aki nem használ kijelzőre védőfóliát, üveget, stb. mert elvárnám, hogyha vigyázok rá, akkor valameddig kibírja, na de hogy csak fél évig bírja.. nagyon gáz. Számtalan Samsung telóm volt, sőt utóbbi időben csak Samsung, de azt hiszem ez az év az elpártolás éve lesz, sok egyéb dolgot is összeadva.
Lehet végül rájövök majd, hogy mindent összevetve nincs jobb, de lehet, hogy van.
-
HaliGab23
senior tag
válasz
qltsar #12607 üzenetére
Sajnos nekem is előjöttek kisebb módon, ma vettem észre, először azt hittem megkarcoltam a telefont, de nem karc, hanem olyasmi mint amikor a fólia alá megy a levegő csak egészen "mikro" módon.
Azt hiszem ez volt az utolsó Samsung telóm.
Ja és nekem is olyan lesz nagyon hamar és nagyon sűrűn a kijelző, mintha niveával kentem volna be, majd alig lehet letörölni.
-
fulton
addikt
válasz
qltsar #12610 üzenetére
Remélem lesz olyan mint a note 9 . Azzal semmi bajom nem volt. Kapott egy aksit 1 éve annyi. Mondjuk viseltes is már szegénykém nem is kicsit. 20 januarban vettem.
Mikor próbálgattam a samsung s24 ultrát sehogysem tudtam rábírni hogy teljes képernyőben futtassa a youtube videót.
mintha neten én láttam volna hogy valaki úgy játsza le a videót, hogy azt teljes képernyő hosszába, tehát az első kamera körül is látszik a film nekem meg a próba alatt a kamera alatt volt a határvonal és ott kihasználatlanul volt fekete terület. Ezt hol lehet beállítani majd? -
fulton
addikt
válasz
qltsar #12599 üzenetére
ha tényleg azon ment akkor még így is nagyon szép volt a kijelzője, részletesség meg kb olyan mint nekem most a note 9-es full felbontásra allitva a videón. Csak azért gondoltam hogy fel lehetett véve mert az én telefonom ppi-je is elvileg ugyanakkora.500 feletti és nagyon hasonló volt a részletesség a két videó közt. Viszont a két telóhoz képest a honor tű éles volt.
Ha megkapom a telefont ismét hozzá fogom nézni a note-hoz és kiderül az volt e a ludas -
fulton
addikt
válasz
qltsar #12597 üzenetére
Ugyan az a 4k videó ugyan oda tekerve szinkronban, egymas mellé téve. Igen manualisan kivalasztva a minöség.
Ahhoz tudnám hasonlítani mintha a samsung kijelzője egy fokkal vissza lett volna véve a felbontásból a videó lejátszás alatt. kerestem is hogy nem-e valami külön beállítás van a youtube videókra vagy hasonló, de nem találtam. Ilyet.
Kijelző felbontását viszont nem néztem meg,de csak nem volt levéve. Pas -
fulton
addikt
válasz
qltsar #12553 üzenetére
Igen. Valahogy nem érzem azt a hüha előre lépést, kamerákat leszámítva ezzel a bő 400k ráfizetéssel. Ez a bajom, viszont vigyázni meg "jobban" kellene rá, és a mérleg nincs egyensúlyban ahhoz képest ami plusszt/amire használnám kapok.
Elnézést hogy off-olok, de note 9 nél ez a leírás működne? Csak azért kérdem, mert amit #12547gerner1 írt korábban, az nekem elég bonyolultnak fest. Mintha az itt linkelt: leírásnak jobban neki rugaszkodnék. Ha valami balul üt ki, vissza tudom tenni az Android 8.0-át? Aztán kihúznék még pár évet vele, és majd talán lesz érdemi előre lépés a galaxy telók terén.#12553qltsar: Note20 80k körül? az hol? (én nem láttam újan)
-
Rob Rob
tag
válasz
qltsar #12544 üzenetére
Persze, engedjük el.
Engem a nagy különbség (MM-ban 512gb) arra sarkallt, hogy inkább bal kézzel 400-ért az s23u-t vigyem a kasszához szemben az s24u 600e ft-os árával. Azt is ki tudtam volna fizetni de nem volt nyomós érv.
És ezt ma is így tenném már az s24u birtokában mert szerintem nincs 200e ft-nyi különbség a két eszköz között.
Annyi változott, hogy az S24u már nem Pitakában vantalán ha az s23u-t sem abba teszem, akkor még mindig szolgálna.
-
fulton
addikt
válasz
qltsar #12511 üzenetére
Rendben köszönöm. Egyébként mik a tapasztalatotok a https://www.samsung.com/hu/ oldallal kapcsolatban. Többen innen vásároltátok a készüléket? Hogy kezelték ha probléma volt, vagy vissza küldtétek azt?
-
TODI1111
veterán
válasz
qltsar #12453 üzenetére
Bocsi nem vagyok angolos. Amit linkeltél úgy értelmeztem, hogy a home up és a lock Star később frissül. Amit én linkeltem abban viszont arról van szó, hogy a home up-hoz nem fog kelleni Good lock
Lehet rossz linket raktam be [link]
"You will be soon able to access and modify Home Up features directly from the One UI Home screen, without the need to open the Home Up app." -
dnelb
veterán
válasz
qltsar #12400 üzenetére
anyamnak s24+t vettem, jobban kezeli, de tény hogy ott is hiányzik hogy a kamera érzékelje a mozgó dolgot, de pl rawban többet lehet javítani. Az ultran már fekete volt kb a kép mire nem volt mosás, iso 500 alá nem tudtam vinni. Lehet ezért se javítják, mert cink lenne hogy a sima modellek jobbak ebben? A banán annyira nem feltűnő de jelen van
Nem akarok flamet szóval ne úgy olvasd: sosem volt, de most kipróbáltam az iPhonet, mivel más androidos felület nem tetszik.
16pm-et vettem, mellé egy series 10 óra. Hát agyban rendesen átkellett állnom, hogy igenis van értelme elővenni a telot fotóra. Ultrat a végén elő sem vettem ha kicsi mozgás is volt, tudtam hogy kuka lesz a kép. ios sokat fejlődött, sok android funkció megjelent. Ami nem tetszik az a fotó app, szavak nincsenek mennyire hulladék, a billentyűzet is borzasztóan hülye, pl a SwiftKey is fele funkciót tud.. Az hogy az ios smothabb meg lagg mentes hülyeség, kb ugyanannyit akad mint egy s24. Főleg hogy nagyrészt 80hzt használ, bár én az ultrat is annyin használtam szal mindegy. Akku hasonló, bár tény hogy az apple watch nem eszi úgy az akksit mint a Samsung watch ette. Dynamic island jópofa de sok appot nem írtak hozzá, dobnám simán. Face id fasza, olyan mint régen volt hátlapi olvasó s8ban, nem hibázik. Banding, grain nincsPedig elvileg itt is sdr a tartalom alapból. Bugok itt is annak pl bill nem jön fel, képernyő akadva kapcsol be, widget lista megjelenés óta 20fpsel laggol stb
Szóval összegezve elvagyok vele, szerelem nincs, ha a Samsung javítaná ezt a pointnshoot hibát azonnal jönnék vissza
Sw oldalon bőven lelépte oneui már az iost. De sajnos ez a kamera téma dealbreaker, ilyen árú telonal nekem nem elfogadható hogy pl lélegzik a kutyám és mosott lesz a szőre. Itt 10bol 9 kép tökéletes, ultran ha olyan a fény 0.
-
axlfsi
veterán
válasz
qltsar #12373 üzenetére
Ha már ennyit téma a füles és a DAC;
anno még az S22U kapott gyári headsetet ami egy USB C csatlakozású AKG agybadugós volt, a csatlakozófejben a DAC-cal, ... párszor kapott is fw frissítést (csak lestem, hogy azúúúgyigen!).
Nos, nagyon elkényelmesedtem öregkoromra a vezetéknélküliség tengerében és nem is vagyok akkora audiófil, hogy ne legyen elég egy BT füles/fejes, de az "öcsém" úgy szólt (és szól is, még ma is), hogy csak na! Brutál hangereje (is) van, ... szóval, nagyon őrzöm, eltettem egy szép tokba, néhanapján előveszem poénból és hallgatok vele némi komolyzenét vagy hasonlót, ahol ki is jön a lényege, ... szerintem (nekem!) azok az AKG jól szóltak!
Új hozzászólás Aktív témák
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- HardverApró
- PlayStation 5
- World of Tanks - MMO
- Battlefield 6
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Házimozi belépő szinten
- Ubiquiti hálózati eszközök
- TCL LCD és LED TV-k
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3057, 95% Akkumulátor
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-G5 I 8GB I 128SSD I 12,5" Foltos FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest