- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Kikristályosodik a Razr 60
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
axlfsi
veterán
válasz
kanyi51 #15801 üzenetére
"... hogyan kellene újra tenni a gépet, de úgy hogy minden megmaradjon rajta..."
Nekem ez eleve ellentmondásos. Sajnos (vagy nem), de a teljes úkratelepítés (főleg, ha ilyen vagy hasonló apropóból történne) azt jelenti, hogy minden gyalu és egyesével visszatelepítgeted, beállítgatod (ahol van online mentés, nyilván abból) a programokat.
wipe cache az más, az nem "gép újratevés"... (de persze, lehet, hogy segíthet az is). -
axlfsi
veterán
Srácok!
Lehet rosszul emlékszem és keverem másik, régebbi (S22U?) telefonnal vagy csak korábbi OneUI, de határozottan emlékszem, hogy korábban a videofelvétel rögzítése közben, nem csak leállítani, "pauzálni" lehetett, hanem volt egy gomb még, amivel a rögzítés közben, képeket tudtam készíteni... Tök hasznos sokszor, amikor fotókra is szükséged van a videó mellett és nem a videóból szeretnéd utólag kinyerni, hanem realtime elpukkangatnál párat...
Ez nincs már? (esetleg Gcam tudja?)Köszi előre is!
-
axlfsi
veterán
válasz
MadMancs #14438 üzenetére
...de ha jól értem a feladatot, Ő nem egy Windows -os gépre akarja kötni a telefonját, ahol adott lesz a bill+egér is, hanem csak egy monitort+bill+egeret akar kötni a telefonra; erre a korábban linkelt Baseus adapter teljesen jó megoldás (legyen ennek a neve Dex vagy sem... De gondolom ez esetben ez most gyakorlatilag nem Dex, csak egyszerűen monitor+perfiériák a telefonon).
-
axlfsi
veterán
...látszik, hogy megnyílt a 25-ös topik. Nagy lett a csend egy ideje
-
axlfsi
veterán
válasz
LosBlancosRM #13387 üzenetére
Milyen bejelentős topikról beszélsz?
-
axlfsi
veterán
válasz
axlfsi #13384 üzenetére
... a faszi úgy cseréli be, hogy 160k Ft a vége és még Buds-ot is kap ajándékba, ... lol. Ezt csináljátok utána (idehaza)
-
axlfsi
veterán
válasz
LosBlancosRM #13382 üzenetére
Jaja, sőt, jövök egy újabbal most:
Szerintetek miért nem engedi a beszámítást és miért írják, hogy forduljak a szolgáltatómhoz?
Céges előfizetésben, SIM kártyával lett vásárolva ... ez lehet a gond? (valószínűleg...) -
axlfsi
veterán
válasz
qltsar #13326 üzenetére
+1
Rohadt unalmas már ez a sok off, tudván, hogy ÚGYIS kap saját topikot, hát miért nem lehet akkor már oda írni ezeket.
Engem és szerintem a topiklakók többségét nem érdekli ez a feleslegesen kiadott S24U plus de ha majd igen, hát benézünk oda is.
Köszi előre is, aki megnyitja és átviszi oda a témát! ...hiszen kár lenne ezeket már nem ott olvasni! -
axlfsi
veterán
válasz
LosBlancosRM #13182 üzenetére
Igen, ki!
-
axlfsi
veterán
... az igen! au utolsó 100+ hozzászólás a hülye 25-ös
Valaki nyisson neki topikot és akár vissza is térhetnénk a 24-hez! -
axlfsi
veterán
Mielőtt nagyon félre menne ez az S Pen téma; a NapiDroidosnak szóljatok, hogy egy fontos részletet kiahagyott a cikkből; nem lebutítják és jónapot, hanem az "alapceruza" lesz butább és ha neked kell a teljes feature repertoar, akkor veheted meg feláron az S Pen Pro-t (ahogy divatba jöttek a gyorsabb töltőket is nem alapból mellé adni, hanem felárassá tenni, azaz külön megvásároltatni a j(l)úzerrel, stb stb stb).
szerk.: nyílván ez még nem hivatalos (ahogy az alaptörténet sem az), de a pletykák szerint erről van/lesz szó... és teljesen érthető is (gazdasági megfontolásból értem persze...)
-
axlfsi
veterán
Úgy látom, sajnos már nem fejlesztik tovább...
-
axlfsi
veterán
válasz
qltsar #12373 üzenetére
Ha már ennyit téma a füles és a DAC;
anno még az S22U kapott gyári headsetet ami egy USB C csatlakozású AKG agybadugós volt, a csatlakozófejben a DAC-cal, ... párszor kapott is fw frissítést (csak lestem, hogy azúúúgyigen!).
Nos, nagyon elkényelmesedtem öregkoromra a vezetéknélküliség tengerében és nem is vagyok akkora audiófil, hogy ne legyen elég egy BT füles/fejes, de az "öcsém" úgy szólt (és szól is, még ma is), hogy csak na! Brutál hangereje (is) van, ... szóval, nagyon őrzöm, eltettem egy szép tokba, néhanapján előveszem poénból és hallgatok vele némi komolyzenét vagy hasonlót, ahol ki is jön a lényege, ... szerintem (nekem!) azok az AKG jól szóltak!
-
axlfsi
veterán
válasz
Armahun #12311 üzenetére
Ott ahol régiózáras a hívásrögzítés (pl. EU), ott driverből tiltva van és ez az alkalmazás sem csinál mást, mint a mikrofonból próbálja elkapni a hangszóróból szűrődő hangot, hogy rögzítse. Erről (már jó pár éve) minden valamire való alkalmazás tájékoztat is! ... és nem az korlátoz a rögzítésben, hogy Áruházból töltöd. Badarság!
Nem értem miért kell 2024 végén is még erről vitázni... -
axlfsi
veterán
2. Ha nem lesz OTA, akkor majd manuálisan kell frissítened a ROM-ot SamFWTool-lal vagy Odin-nal.
Apró kiegészítés (pontosítás), amit biztosan tudsz és úgy is csinálod, de, hogy aki nem gyakorlott, az is biztosan tudja: valójában csak annyiból áll ez a "frissítés" a SamFWTool-lal, hogy visszaállítjuk a CSC-t az eredetire (nekem EUX), reboot, majd mehet is az OTA update és vissza a CSC.
(egy CSC változtatás, bootolással együtt max 3-4 perc lesz...). -
axlfsi
veterán
válasz
S e t h #12304 üzenetére
Egyértelműen ez egy reklám, de persze ettől függetlenül jókat mond, viszont semmi extra, semmi hókuszpókusz, csak a nagyon alap dolgok.
(itt-ott vannak csatornák, ahol igazán trükkös és látványos - főleg videó - felvételek készítését mutatják be, na, azok igazán érdekesek). -
axlfsi
veterán
válasz
gyuri81 #11872 üzenetére
Sajnlom, hogy beszoptad és félre ne értsd, de áldom az agyamat (és az elfoglaltságomat), hogy nem loholtam bele és toltam fel csuklóból azonnal a betat, ...
Pedig volt idő (pl. első Galaxy és utána jó pár Note), amikor naponta(!) toltam fel a Nightly-kat (főzött ROM-ok) és ha most 10 évvel korábban vagyunk, már én is szopok a vissza-belakással... -
axlfsi
veterán
ILO-n voltam már egy ideje. VoWifi és annak rögzítsé is gyönyörűen ment.
SamFw Tool-lal visszaváltottam a CSC-t EUX-ra, jött is azonnal az OTA frissítés (még csak a november 1-i secu), majd visszatettem ILO-t és egyszerűen eltűnt a Mobile networks menüből a VoWifi ... volt, nincs!
Láttatok már ilyet? Mi lehet a probléma, ami miatt eltűnt? -
axlfsi
veterán
válasz
qltsar #11668 üzenetére
Megnézem majd mégegyszer, de emlékeim szerint, közel sem DEX-élmény (és nem designra gondolok) a többi megoldás (link2windows, Telefon-kapcsolat, stb megoldások...). DEX-nél szó szerint minden alkalmazást el tudsz indítani, ... az általad említett alkalmazással is?
Tényleg nem kötekedésből, de aki nem ismeri és/vagy nem használja a DEX-et, az miért ír tanácsokat, tippeket? Nézzétek meg mire képes a DEX és utána hasonlítsátok a 3rd party megoldásokhoz.
Akinek nem inge, ... -
axlfsi
veterán
válasz
szendy69 #11579 üzenetére
Biztos vagyok benne, hogy alapvetően Te nem használod a DEX-et, mert akkor nem ezt írnád.
Az OK, hogy HDMI-n mondjuk egy extra monitorra felcsatlakoztathatod, de akkor kell még a periféria is, illetve ugyebár az extra monitor.
Képzeld el azt a szituációt - és ami szerintem a legjellemzőbb és nagyon sokan pont emiatt sajnálják, hogy meszűnik - amikor egy olyan zárt ökoszisztémában, mint pl. munkahely, csak elindítod a DEX-et és ugyanazon bill+egérrel eléred egy ablakban (vagy ha van, a pl. a második monitorodon) a magánéleted.
Nem beszélve azokról, akiknek munkaeszköze ez a telefon, de mellette van asztali PC és/vagy laptop is.
Na, most ezek a felhasználók két egérrel és két billentyűzettel bohóckodhatnak majd az asztalon...
Arról nem is beszélve, hogy: miért is kellett mindezt megszüntetni?! -
axlfsi
veterán
Hát ez csodás; One UI7 már nem fogja támogatni a Windowsos DEX-et
... esküszöm, nem értem, hogy ha valami jó és működik, miért kell elbaszni. -
axlfsi
veterán
Sziasztok!
Képernyőfelvételnél (nem screenshot, hanem videó, hanggal) hiába van bekapcsolva a Status és Navigation bar elrejtése, mégis rákereül a videófelvételre.
Ez most bug vagy én vagyok a béna? -
axlfsi
veterán
válasz
qltsar #10621 üzenetére
Imádom (szubjektív) de hibátlan is (a MagSafe része)
Ultra Hybrid Metal Ring Zero One (MagFit) -
axlfsi
veterán
válasz
Leslie1966 #10645 üzenetére
... "Ja és a naptárban nem a szombat az ünnepnap, hanem a vasárnap."
Ez valójában beállítható és az alapértlemezett megváltoztatható (én is a vasárnapos hét kezdést átállítottam hétfőre az ILO-nál).
Csak azért írtam, mert olvastam itt korábban többször is téma volt vagy éppen ellenérv, hogy miért nem váltani CSC-t; teljesen irreleváns. -
axlfsi
veterán
válasz
tomi613 #10589 üzenetére
Igen, ILO-t használtam korábban is, csak olvastam, hogy másnak működött az említett XID és gondoltam ránézek ("de ahogy a topik is mondja; ha működik, ne változtass!")
Apropó, nem tudom mi történhetett (én legalábbis azt hittem, hogy a CSC felülíródik minden egyes ODIN-ozás alkalmával, de feltettem a legutolsó EUX-ot (nyilván) a saját HOME CSC-jével és maradtam ILO (azaz, nem kellett újra mókolni a hívásrögzítést... ez mindig is így ment?) -
axlfsi
veterán
válasz
Leslie1966 #10062 üzenetére
Sziasztok!
Ezek szerint kimondhatjuk, hogy valójában a XID a legjobb döntés, ha hívásrögzítést akarok?
Köszönöm! -
axlfsi
veterán
Sziasztok!
A tartós feloldás funkciót lehet úgy használni, hogy ne okozzon problémát a telefonnal való fizetés? Még régen próbálkoztam vele, egy korábbi Samsungnál, de mivel a megbízható eszközöm (pl. az órám) feloldva tartotta a telefonom, fizetéskor ugyebár nem történt egy ujjlenyomat általi feloldás és emiatt nem tudtam fizetni (ezért ki is kapcsoltam).
-
axlfsi
veterán
Sziasztok!
Az Add me funkció fotózáskor még mindig csak a gcam-ban elérhető?
Van jól működő gcam apk 24 ultrához?Köszi!
-
axlfsi
veterán
Sziasztok!
Nova launcher kérdés - hátha vagyunk páran itt is és maradhat; minden csúcsfasza, minden szép (még 10 évvel ezelőtt megvettem a teljes szoftvert), sokáig nem használtam, aztán most újra ránéztem és egy valami nem világos, hogy működik:
Ez a "parancsikon" valójában mi akar lenni, mi alapján teszi ki az ikonokat? Azért kérdezem, mert mindig ugyanaz a három dolog áll kint: egy Spotify "Neked összeállítva" egy Messenger ismerősöm illetve a MOL Move kártyám vonalkódja... Egyébként hasznosnak találnám, mert ezek szerint szoftverek mélyéről képes "kilinkelni" praktikus elemeket (mint pl. a MOL kártyám kódja) és így azokat nem kell külön megnyitni és bökni kettőt, hármat mire oda jutok ... De valamiért ez a hármas elem itt most statikus és nem változik.
Hátha Ti tudjátok, miként változik, hol és mikor "hívok meg parancsikonokat" ami alapján ezeket ide gyűjti nekem,...
-
axlfsi
veterán
Olvasod, hogy mire válaszolok? Nem értelek... olvass már vissza
De beidézem, hogy egyszerűbb dolgod legyen; ezt válaszoltad a makrofotós véleményemre:
"
Dehogynem. A post alatt valahol volt egy sketch, aki ujrarajzolta ugy, hogy lekerekitett szelek, de CRT lekerekitesek nelkul, megmaradt a normalis, teglalap alaku kijelzo.
Egyik meghatarozo temyezo volt, ami miatt S24U-t vettem.
"
Igazából nekem kellett volna kérdezni: ezt biztos nekem szántad? -
axlfsi
veterán
... időnként eszembe jut, hogy mennyire nagsjm hiányzik a macrofotózás és, hogy iPhone-on milyen szép fotókat lehet lőni.
Ti, hogy vagytok ezzel? ... nézegetem a 0.6-on, de hát az ugyebár nem az (egyáltalán...)
-
axlfsi
veterán
Ha adhatok egy tippet (már ha ezt annak lehet nevezni); mivel egy tok meglehetősen ízlés kérdése, szerintem nem lehet jó tanácsot adni (én meg aztán pláne válogatós vagyok), de egy szempontot találtam, ami alapján már elég nagyon (túlséágosan is) szűrésre k erültek a lehetséges jelöltek: még pedig az, hogy MagSafe kompatibilis legyen! ... ILYET vettem, és nagyon baba
-
axlfsi
veterán
Most lettem csak figyelmes egy érdekességre; míg a S22U-nál a töltési beállításoknál külön tudtam ki- és be kapcsolni a gyorstöltést, szupergyostöltést és a vezeték nélküli gyorstöltést, úgy itt, az S24U-nál a szupergyorstöltés kikapcsolására nincs kapcsoló, csak gyorstöltésre... ez mindig is így volt?
-
axlfsi
veterán
válasz
MadMancs #9203 üzenetére
Na, hát ez az! ... az Alzás kábellel van(!) ... gyorstöltés és adatkapcsolat is!
Illetve a terméklap alapján, ennek is tudnia kellene. Onnantól kezdve, hogy nem tudja (és ezt sokan jelezték is az értékelésekben) a termék megtévesztő, hamis paraméterekkel van forgalomban (és nyilván visszaviszem).
Na mindegy, csak jelezni szerettem volna, hogy mások esetleg ne fussanak ebbe bele (és ez is egy bontott volt, amit én vettem ... simán visszateszik a kínálatba ezekszerint).Az Alzás mágneses (nincs most készleten, de van nekem egy otthon) lazán tudja, amit ígér.
-
axlfsi
veterán
Más: vette m 2 különböző gyártótól is mágneses kábelt (mindkét végén USB-C illetve a másik USB-A -> USB-C), de akármelyikkel próbáltam, nem ismerte fel laptop, csak töltötte a készüléket... felismerni csak akkor ismerte fel, ha egy "rendes" USB-C kábelt dugtam bele ...
Ez azért bosszantó és nem tudtam előre, ... pedig szép, vastag, fonott, nagyteljesítményű és (látszólag csak?) minőségű kábelek ...
Vettem nagy teljesítményű szivargyújtő töltőt és az volt a tervem, hogy ezekkel a kábelekkel lazán és gyorsan cuppantom a helyére és már tölt is, nagy teljesítménnyel (45W) és elengedhetem a problémás Qi2-t, hogy 15 vagy 7.5W-tal tölt, ... vagy nem tölt.Viszont, ha adatkommunikáció nincs ezekkel a kábelekkel, akkor kenjék a hajukra!
szerk.:
hmm, pedig kellene és itt valami user error lesz(?)
szerk2.: aha, vagy mégsem! a terméklap hazugság, nincs semmilyen adatátvitel, többen panaszkodnak rá ... csodálom, hogy ennek ellenére ezt tovább árulják így az Alzánál... szerintem vissza viszem. -
axlfsi
veterán
Nos, átolvastam minden hozzászólást és minden kapcsolódó hozzászólást az ILO-val kapcsolatban, ... mégis maradtak kételyeim.
1. Ami a legkevésbé egyértelmű számomra és keveset találtam róla a topikban infót: ILO CSC után a naptár színezése valóban megváltozik és nincs rá megoldás? S22U-n még SEK-et használtam, de ott nem lehet a WiFi hívást rögzíteni és itt találkoztam először az infóval, hogy az ILO-nál még azon hívások is rogzülnek, ... de a naptár bosszantó lenne
2. 4.9-es SamFw-vel jött, hogy a CSC váltás nem csak új helyre került, de elvileg nem is kell neki ADB, hanem "megeszi csak úgy simán" - próbáltátok?
"...
Move change CSC to MTP tab. Accept change without ADB"
3. még teljesen szűz a telefon, most lesz az első bekapcsolás. Milyen módszert ajánlotok, milyen sorrendben a lépéseket, hogy legyen OTA-m, legyen jó a naptár színezése és GSM ill. WiFi hívásrögzítés is. Van erre egyáltalán "megoldás-kombó"? (ha nincs, a naptárproblémát természetesen elengedem).
szerk.: mindenesetre, amíg eredeti a CSC, hagyom, hogy begyűjtse az elérhető OTA-t;
... bekapcs -> a lehető leggyorsabban elindít (se Google fiók se semmi beállítás) -> MTP fül -> Change CSC -> ILO kiválaszt -> ... na, és most gondolkodom, hogy ILO ROM letölt és Odinnal az is flash a CSC csere után?
4. arpopó, ROM fájlokat https://samfw.com oldalról vagy SAMSUNG oldaláról?
-
axlfsi
veterán
válasz
dragon1993 #9187 üzenetére
Tehát a szoftver jó, ajánlod, ezzel sikerült Neked is, csak később és egy másik gépről?
-
axlfsi
veterán
Sziasztok!
A téma összefoglalóban linkelt SamFwTool sajnos már nem elérhető a megadott XDA topik linkjéről.
Tudnátok esetleg linkelni máshonann, ahol még elérhető?Köszönöm!
-
axlfsi
veterán
válasz
Leslie1966 #9052 üzenetére
Köszi, valamint tms+ és Fifi neked is
Később vagy holnap esek neki...Át kell még gondolnom, az olyanok miatt mint az authentikátorok (MS és Google is) valamint a banki alkalmazások miatt, mi is legyen a stratégia a költözésre.
Sokat gondolkodom azon is, hogy tiszta lappal kezdek és nem egy Smart Switch mentésből húznék vissza minden fotót, alkalmazást...
Ti általában, hogy szoktatok költözni?
UI.: már csak azért is, mert a 2 év S22U alatt egyszer sem(!!!) volt FR, egyik OTA után sem (le is vagyok döbbenve, hogy milyen jól megy a 22 úgy is, annak ellenére, hogy 300 alkalmazás van telepítve, és kb fullon a 256Gb már nagyon rég óta...)
-
axlfsi
veterán
Sziasztok!
Belépek én is a klubba; egy S22U-t váltott (asszony megörökli). Igyekszem elvárások nélkül fogadni, mert félek, hogy egyáltalán nem lesz WOW érzés a váltás, de nem bánom, egyelőre bizakodóan tekintek előre (héétvégén fogom belakni, addig dobozában).
S22U-n ukrán CSC adott nekem hívásrögzítést. Itt is tegyek úgy vagy van más megoldás (mintha ILO-t olvastam volna, de egyelőre csak az utolsó 200 hsz-t futottam át, összefoglaló még kimaradt). Ha CSC, akkor a teljes ROM-ot is cseréljem? (S22U-nál csak CSC csere volt és ennek ellenére szépen jött az OTA frissítés a mai napig).
Hja, elvileg ugyebár nem Qi2 kompatibilis, de a Qi backward kompatibilitás miatt, tölthető vele. Kérdésem, hogy a 15W-ot azért tudja Qi2-vel?
Tudtok ajánlani jól bevált autós MagSafe (Qi2?) töltőt hozzá?
Új hozzászólás Aktív témák
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- HardverApró
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Battlefield 6
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Milyen egeret válasszak?
- Revolut
- Call of Duty: Black Ops 6
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- RAM topik
- További aktív témák...
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- BESZÁMÍTÁS! Asus A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX 2080 Ti 11GB Zalman M4 FSP 700W
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest