- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Yettel topik
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Motorola G86 - majdnem Edge
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
stemplar07
őstag
tesztek szerint nem vészes,( [link] ) de majd beszámolok róla .. max 30mW teljesítmény, de ez attól is függ, milyen a fül/fejes ? ohm stb..van egy iBasso DC01-em ami balanced out, az melegszik és zabál is kb 2018-ban vettem AK4493EQ DAC van benne ..MQA redy ..bár már a Tidal is kipucolta a ,,csodatévő,, felbontást..
-
püki
aktív tag
Részemről nem támadás, csak nem értem
Szar a kijelző, szar a kamera, szar a processzor, melegszik, gyorsan merül, szar minden, de azért itt van 650k érte, tessék Samsung vedd el! Majd megírom egy kis "zug fórumon" hogy szar az egész.
Xiaomi, Pixel, Motorola, megannyi alternatíva van fele ennyiért ha kell a Droid, mert ugye az iOS is szar ezek szerint.Ja és nincs részvényem a Samsungnál, de bárcsak lenne, belőletek megélnék
-
LosBlancosRM
őstag
válasz
MrSealRD #5144 üzenetére
Zászlóshajó részre reagálva, nekem pont azt hozza elő, hogy érdemes lehet majd elengedni a Samsungot. Összességében még mindig a legjobb telefon számomra, de már nem annyira. Ez a kamera dolog nekem is gyomros. I13PMnál annyiban jobb, hogy Oled tv képét normálisan tudja fotózni, nem kék az egész. Viszont ha bemozdulnak...
Nyáron a melegedésre és a merülésre leszek kíváncsi.
Fotónak adok még esélyt, hátha kültéren tud mutatni valamit, de eddig nem voltam vele olyan helyen, ahol érdemben kipróbálható lett volna. -
dnelb
veterán
+1
ezt a keret problémát engedjük el szerintem, nem nagyon irkálják sehol. Most az hogy itt volt 2 ember a fórumon, nem számít, redditen nem nagyon van, pedig ott aztán rínak mindenért. A melegedés is olyan, hogy amiben ilyen chip van azok közül a leghűvösebbek között van minden tesztben. -
qltsar
veterán
Meg a kijelzot csak-csak elfogadnam, nade a tobbi?
Altalanositas szinten BS, nehany peldat lattal maximum.
Nyaron visszaterunk a melegedesre termeszetesen, ott majd jobban ki fog bukni.
S23 jol sikerult valoban, kiveve az alap es + verziok kamerait.
Ha kiadjak az SRGB / DCI-P3 fixet vegre, reszemrol ez egy teljesen elfogadhato telefon.
-
Tin
veterán
válasz
milkabrams #5077 üzenetére
Ilyen az üzlet. Annyit tudsz tenni, hogy megköszönöd nekik a töketlenkedést, és lelépsz. Idén amúgy tényleg kicsit nagyobbat akartak spórolni, mint illik, eléggé sebtiben dobták ki ezt a telefont, gondolom ezért is voltak a nagy akciók meg ez az "AI" marketing. De amúgy nem most lett vacak az idei modell, hanem az S23 lett nagyon jó, mert amúgy a Samsung telókban mindig volt valami olcsósítás vagy kompromisszum, csak tavaly állt össze valahogy minden. Szerintem az S7 óta a legjobban összeállt Samsung flaship volt az S sorozatban.
Ha csak pár évre megyünk vissza:
S20U - katasztrofális kamera és akku
N20U - sokkal jobb, de az Exynos akkuideje azért kiábrándító volt
S21U - egész jó Exynos, véletlen siker (de kellett is nekik)
S22U - katasztofális Exynos, de itt a Snapdragon is vacak volt (Samsung gyártás)
S23U - remek Snapdragon, minőségi modell
S24U - kijelző és keret minőségi problémák, melegedő Snapdragon (de ez mindegyikre igaz)Idén az árral, ajándékokkal, illetve az AI és a 7 éves szoftverkövetéssel próbáltak vevőket venni.
-
Dave Crank
senior tag
Csináltam most délelőtt egy akku tesztet.
feltöltöttem reggel 100%-ra a telót, majd YT 4K videót indítottam, beltérben, viszonylag alacsony, de auto fényerőn.
Közben volt 2 telefonhívásom, de ezalatt is ment a videó.Körülmények:
Wifi, 1SIM, sötétmód, nem egyből töltőről levéve indítottam a YT-t.Arra voltam kíváncsi, ha egyfolytában megy a kijelző, akkor 10%-ban mennyi SOT van, meg hogy mennyire melegedik 4K lejátszás során.
100% -> 95%:
95% -> 90%:
-
Gardaai
senior tag
válasz
waszabi07 #4660 üzenetére
FHD+, WQHD+ ne szívasd magad. Statikus tartalomnál amúgy is mindegy. Nézz róla battery test videókat, szinte percekben mérhető a különbség.
Teljesítmény profil több okból is jó. Nem melegszik annyira és az akkuidő is jobb lesz.
Nekem borzalmas volt az akku idő S23U után is, illetve melegedési gondok is voltak.
Az első nagyjából a második hétre állt be, közben 2-3 nap után azt írta az akku, hogy betanult.S23U volt nálam az első telefon, ahol nem néztem/nézem az akku %-ot. Töltöm amikor eszembe jut 2 naponta. Új telefonnál viszont akaratlanul is azt figyeled, miközben mindenféle dolgot állítasz, ismerkedsz a telefonnal és többet nyomkodod mint amúgy nyomkodnád. Nem reális a "kép" amit látsz.
Többen is írták, hogy gyártónként eltér az akku % kijelzés. iPhone akár órákig tartja 100%--on, majd elkezd drasztikusan esni, majd megáll. Itt ezt is meg kell szoknod. Kell 1-2 hét (inkább 2), hogy ne nyomkodd annyit, ne figyelj mindenre kényszeresen és jó lesz. Folyamatosan tanulja a szokásaidat, jönnek a frissítések, mindig egyre közelebb lesz az igényeidhez.
-
malor
aktív tag
Szentírásnak nem is, de egyfajta iránymutatásnak tartom a gsmarena-t. A másikról nem is hallottam. A weboldaluk lehet az oka. Elavultnak tűnik. Nekem még kell a weboldal
Mivel most a tél végi hónapokban elvagyok 80-20 százalék között, nem stresszelek rajta. Nem esik nehezemre naponta félóráig tölteni egyszer vagy nagy ritkán kétszer. Nyáron majd 100%-ra is töltöm. De attól tartok, hogy akkor is naponta kell majd neki a töltő. A meleg és a napfény nem lesz a barátom erősebb használat mellett. A fotózás még mindig nagy mumus. Az akkutesztekből a fotozás fogyasztását hiányolom a legjobban.
-
Gardaai
senior tag
Bár nem látok mögé, a jobban merülés akár azt is jelentheti, hogy stabilabb, jobb minőségű a kapcsolat.
Persze benne van az is, hogy "nem fontos", de ezt nem tudom hogy szándékosan miért csinálnák? Csak azért senki nem fog többet videót nézni, mert gyorsabban merül telefonálás közben.
Ha nem szándékos, akkor nem tudom mi okból lenne optimalizálatlanabb, ha egyszer már korábban volt egy szint, amint hozott tovább S23U-ból? Nem látom a logikát ebben. iPhone cikkről vagy erről a témáról van valami tudományosabb cikk vagy ezek ilyen elméleti szinten léteznek?Töltés pedig valószínűleg azért tart tovább, mert nagyobb területen és jobban melegszik mint az S23U, így az akku is nagyobb felületen és melegebb lesz. Hő = throttling.
-
LosBlancosRM
őstag
-
válasz
bajnokpityu #4063 üzenetére
Dettó. Megjelenés óta használom s22U helyett, semmi hiba. Nem melegszik, SOT brutál, majd a duplája, mint amit s22U tudott két év után. Kijelző rendben, sebesség rendben. Semmi kopás. Az s22u-n ennyi idő után már kopott volt a keret.
-
luna40
tag
Sziasztok! 9.-e óta vagyok boldog tulajdonosa egy szürke s24u-nak. Olvasgatom a fórumon,hogy meglehetősen sok a hibás készülék. Szerencsére az enyém nem melegszik, nem kopik, jónak tűnik a kijelzője is, habár ezen fórum olvasása közben, ha nem szemből nézem, enyhe elszíneződés látható. A kérdésem az lenne, hogy kb. mennyi ideig tanulja a rendszer a töltési szokásomat, mikortól számíthatok rá, hogy elkezdi az adaptív töltést. OnePlus 8T-m volt ezelőtt, annak sokáig tartott megtanulni.
-
malor
aktív tag
Korábban írtam, hogy például kvázi makrózni jobb a gyári appal. Mondjuk fekete dobozon közelről fehér szöveget fotózni vele. A hideg és a kontrasztos megoldás itt nagyon jól jön. A vakus képeknél szintén jó a gyári app.
A kijelződön mire van állítva a színhőmérséklet? Azért kérdezem, mert ha csak a telódon nézed vissza a képeket, akkor az csalóka tud lenni. Én pl. teljesen hidegre állítom a kijelzőt, élénk módban használom, de az új csúszka nincs elhúzva.
Ha a kijelződ színhőmérséklete melegebb, akkor elhiszem, hogy zavaróbb lehet az Expert Raw alapból melegebb színvilága. Erre amúgy még nem is gondoltam. De itt most nem csak a fehérről van szó. A gyári app lakásban nálam használhatatlan. Ablak mellett, kevés vagy sok természetes fénynél, mesterséges fénynél...teljesen mindegy...nem tudok vele számomra megfelelő minőségű képet készíteni. Expert Raw-val meg minden gond nélkül megy.
-
nFlex
tag
Követem a fórumot az elejétől fogva. Telefont még nem vettem meg. Majd ha Magyarbs leszek. Tegnap volt lehetőségem 3db s24 ultrat összehasonlítani a testmyscreen gradient színekkel egy áruházba. Érdekes hogy mindhárom panel más volt. Én részemről 2db vállalhatatlan volt. Főleg úgy hogy nekem egy OnePlus 8t-m van amin szinte semmi csikozodas nincs.
Más : Android Auto. Nem lehet hogy maga az AA lett kicsit érzékenyebb a hőmérsékletre ? 3 éves telefonom. Nyári melegben nemegyszer bent maradt a kocsiba. Sose kaptam üzenetet. Most az utóbbi két hétben kétszer is kaptam üzenetet hogy túl meleg a telefon. Nyilván érzem is és eddig is éreztem hogy melegszik de sose írta ki a kocsi.
-
ShadowLac
addikt
válasz
Avicularia #3817 üzenetére
Google navi plusz spotify plusz kábeles töltés, nem melegszik.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Avicularia #3805 üzenetére
vezetékmentesen minden jobban melegszik, mint vezetéken...
jóval szarabb a hatásfok.nekem nagyon sokat ment már vezetéken AA, tökéletes..
-
Gardaai
senior tag
válasz
Avicularia #3805 üzenetére
Vannak 90 fokos kábelek, az sem férne el?
Ilyenre gondolok: [link]
Van olyan is, aminek kisebb a "fordulása".Persze nem oldja meg a problémát, csak ha esetleg később javítanak a melegedésen, akkor viszont már opció lehet. Wireless töltés szerintem sosem lesz jó, erre a célra. Magában is felforr, ha nem használod akkor is.
-
Dave Crank
senior tag
válasz
Leslie1966 #3536 üzenetére
Az enyém 2024. január 7-i gyártás, 12/512GB titanium black, yettel vásárlás, január 20-i rendeléssel.
Néztem a kijelzőt, azzal semmiféle rendellenességet nem tapasztaltam, lekopogom.
Kameránál a korábbi zoom-os témát azt igen.
Nekem tényleg lekopogom semmi bajom a telóval, szerintem melegedni sem melegedik, ami jó lenne, ha az üzemidő javulna. -
Teal'C
veterán
válasz
gyuri81 #3534 üzenetére
"vért izzad most vele, mert nem az elvárt szintet hozza( melegedés, festék hiba, kijelző stb, stb...)"
Vissza kell vinni főleg ha online rendelés volt. Nekem 98 óta egyetlen 1 hibás samum volt még csak nem is hivatalos kereskedőtöl vettem (érintő hibás volt az alsó részen) visszavittem kaptam egy másikat azonnal.
-
Inkább az zavar, hogy elég hektikus sokszor a Samsung.
Csak egy példa és jobban megérted miről hadoválok itt.Pl S22U indulása, katasztrófális volt( mondjuk ott nem csak az indulás, mert 1 év kellett nekik, hogy "rendben" legyen a telefon.)
S23U startja viszonylag tök sima volt, nem voltak azért nagy globális hibák. Valahogy sikerült nekik összerakni hardveresen és szoftveresen is.
S24U start. Vannak szerencsés emberek akinek hibátlan a készülék, szerencsére nagy számban, de van aki vért izzad most vele, mert nem az elvárt szintet hozza( melegedés, festék hiba, kijelző stb, stb...)Kamera zörgés...igen, igazad van. Pont ezért kérem nagyon sokszor, hogy olvassanak vissza az emberek, mert nagyon sok téma ki lett már tárgyalva. (tokok, fóliák, kamera védők stb..)
-
Markizmark
addikt
válasz
Flashback #3428 üzenetére
Akkor az enyém öregebb, január 12., szóval mea culpa, viszont akkor sem érintett szerencsére olyanokkal, amiket itt olvashattunk. Se melegedés, se kiemelkedő és kopó keret (titán fekete), se durva kamera hiba (ami ugye nem is igazán hiba, egyedül a gyenge fénnyel van gond) illetve grízes kijelző sincs, másra nem is emlékszem. Mázli.
-
Eddig minden ok:
Osszeszerelesi minoseg pipa
Kamera pipa
Keret textura/festes pipa
Kijelzo pipa
Melegedes/akku/merules sebessege pipaA szinkombo szinten pipa, a Black utan ezt szerettem volna, de eppen nem tudtam beszerezni, a Grey nekem nagyon durvan vilagos volt, ennel nagyon tetszik a ket tonus, plusz a Mous tokban is jol mutat a hatlap kilatszo resze:
-
Frozen
addikt
válasz
Gardaai #3003 üzenetére
A valós fizikai körülményeket nemlehet átírni.
Az összes telefon melegszik a wirles töltéssel ez tény és nem egy kitalált dolog.Az apple amit csinált a mágneses rögzités az is csak pár fokot nyertek ,de nem olyan sokat mint az ember gondolná és ez is csak azért mert 100% pozicióba helyezik a 2 tekercselést.A másik mint írtam az összes telefon felmelegszik pl folyamatos navigáció waze alatt +ugye rájön még a fenti wirles töltés melegedés is.
Az amelyik akkumlátorból folyamatosan nagy áramot veszel ki és még tölteni is akarod közben egyik sem lesz 20-30 fokos. Nem tudom ,hogy ki mit tapasztalt én emlékszek még az s7 edgémre és az s8+ ra is mindegyik melegedet elég komolyan a sima wirles töltésekkel és elég durván degradálodtak az akkumlátorok is 1 év alatti ciklusban.
Ezen felül pedig kigoogléztam az előbb,hogy a sima wirles töltéssel jelenleg az apple 15 pro max is 38,9 fokos szóval komolyan nem értem melyik telefonra gondolsz ami nem melegszik fel neked és minden igényedet ugymond kielégit. Mert a jelenlegi állás szerint ilyen telefon nincs a piacon egyetlen egy gyártótól sem ha van akkor mutas egyet amelyik mindet tudja amiről fent volt és 30 fok alatt marad egy órás tesztben.. -
Gardaai
senior tag
Nekem is nagyon hasonló.
A CPU nem is érdekel, mert az S23U se sokkal hűvösebb, viszont az akku jócskán. Nagyobb hűtő sín jobban átvezeti az akkura az elvont hőt. Lenti grafikont látva meg kissé aggasztó, hogy feleződik az élettartam 10 fok különbségnél (30 - 40).
Nyilván a lefutása kérdéses, de ha 10 év alatt mondjuk kuka a folyamatos 40 fok körüli érték, az azt jelenti, hogy 5 év alatt 50%, 2,5 év alatt 75%-os állapottal kell számolni. Úgy hogy jelenleg még közel nincs meleg. Ha langyos a telefon az ~34 fokos akkut jelent, ami engem már zavar S23U után.
Ez persze megint olyan dolog, hogy játsszás a számokkal.. a jelenlegi helyzetet alapul véve. Gyakorlatban meg pár évig biztosan meg lesz vele elégedve mindenki, plusz ha probléma van, pár hónapon belül reagálnak rá. Legrosszabb esetben visszahívásokkal, ha nagyon rossz a helyzet. Annyira azért nem kell szerintem parázni, csak nyilván kellemetlen, ha mondjuk 40 fokos akkuval közel sem olyan a felhasználói élmény (akad, fényerőt visszaveszi, leállítja az appokat...). -
Gardaai
senior tag
Na nehogy már még életmódot váltsunk, mert a telefon nem szereti ahogy használják...
Hát én biztosan nem. Nem az ára miatt, felőlem lehetne 50.000 Ft is. Ha nem felel meg az igényeknek, főleg ha van alternatíva, akkor miért szenvedjek vele? Az meg hogy nem melegszik és az enyém user error miatt..Te telefonálsz vele, én meg arra használom amire elvileg való, ahogy eddig minden évben az aktuális csúcsot. Érdekes módon eddig nem volt gond, de most 10x év után pont rosszul csinálom ugyan azt.
Nyilván user error, ha nem használom 26 fokos akku, ha igen, 10 perc után 35 fokos. Akkor tényleg a háttérben futó rengeteg app a gond ugye? Hiszen akkor melegszik, ha HASZNÁLOM.
Na de befejeztem a személyeskedés, ilyen érvekkel nem lehet vitába szállni. Legyél még 7 évig a telefonodért. -
kuszal
tag
Sziasztok,
mivel én voltam az egyik melegedést észlelő/érző ember, ezért megfogadtam a tanácsot és feltettem az Aida-t.
Ma volt megint egy 45 perce Messenger hívásom.
Első 15 perc wifi-n, 20 perc mobilneten, majd 10 perc újra wifin.
Közben végig vagy neteztem a böngészőben, vagy Viberen olvastam/írtam üzenetet vagy Facebookon nézelődtem.
Telefon végig egy vékony Pitaka tokban volt.
Meleg lett megint de közelről sem volt olyan meleg mint a múltkor, amikor írtam ide is.A hívás során végig néztem a hőmérsékleteket és a végén azonnal készítettem egy képernyő mentést.
[link]Az akkuhőmérséklet 28 fokról indult és 45 perc után érte el a 38,5 fokot.
Procik végig 45-50 fok között ingadoztak, kivéve amikor többször váltottam a beszélgetés hátterében az appok között, akkor egy pillanatra felugrottak 55-60 fokra.Nem tudom ez mennyire normális.
-
Frozen
addikt
válasz
LosBlancosRM #2981 üzenetére
én meg azon ,hogy 70 fokos a telefonja egyeseknek user error miatt
Van 3 opcio amit lehet tenni ellene
- emberien használni a készüléket
- bevinni egy szervízbe ,hogy melegszik
- eladni
Bár szerintem ahogy fent is leírtam ezeket az igényeket a piacon egy telefon sem fogja tudni 30 fokos hűtermelés mellett. Főleg nem majd nyáron amikor alapból van 35-40 fok...... -
Frozen
addikt
válasz
Richard #2955 üzenetére
#2954LosBlancosRM
Ez a 600k+ erős túlzás 390 ezer volt kuponozva kb meg adtak még mellé egy csomo mindent. Németben én személy szerint 1230ért vettem ugy hogy nem volt agyon kuponozva és nem volt benne régi telefon leadás stb...
#2955Richard
"Hát nincsenek nagy igényeid a telefonnal kapcsolatban,,
Térkép a fejemben van és el tudom olvasni a táblákat idegen helyre megyek van az autómba navigáció már nem trabant időszakban élünk,hogy ne legyen benne.
(lehet itt arra fogni ,hogy forgalom figyelő stb ,de ha előtted megy őssze 3 autó akkor azon a wazze sem más alkalmazás nem fog segíteni,hogy előbb odaérj)ráadásul elég macera is mindig kapcsolgatni az appot ki be stb közben zabálja az akkut és melegíti a telefont.
Zenehallgatás
Autóban van rádió ,usb, hdmi lejátszó fent írtam nem az őskorban élkünk hogy mindent egy készülékről keljen nyomatni.
Akkumlátor töltés
Reggel 30-50 perc alatt fullra tudod tölteni. Azért szerintem az emberek 99% nem kell fel húza magára a ruhát és indul a munkába 3 perc alatt. Nyilván fürdöszoba, öltözködés reggeli stb ennyi idő alatt bőven meglehet pumpálni a telefont 100 % ra is akár ami bőven elég egy teljes napos aktiv használatra.
Internet megosztás
A legtöbb szolgáltató már utánad vágja az 1-2 simkártyát igazából a mobilnet szerintem egy ilyen kategoriás telefonál alap és akinek tényleg telik majomra ,de banánra nem az elég cikki. De az is,ha nem tudsz kérni +egy simet vagy egy plusz szolgáltatást a netért és minden nap ezzel kell szarakodni,hogy megosztogatod a netet egy további készülékre. ( amugy jelzem erre is van hotspot és nem a készüléked nyírod ki vele+állítgatni sem kell minden alkalommal )
Más szemszögböl közelítjük meg a telefonak a használatát én első körben komunikációra használom ami célra való, második körben olvasásra és internetezésre, majd kamera ,játék stb... Érdekes hogy egy nap sem melegedet még fel és nem is volt vele semmi gondom.
Ez kb olyan mintha az 1.0 motorral fel akarnál menni az autopályára és 250 el hasítani a belsőben mert papíron tudja. Tudja egy ideig meg lehet besűl 10 km után pár dugatyú
nyilván ezt a telefont is túl lehet terhelni és ki lehet nyírni de ez már a felhasználon múlik és nem a készüléken ahogy a fenti motor is lehet jó több száz ezer kilométeren át ha valaki értelmesen használja. -
joey04
titán
itt jól szerepel melegedés szempontjából.
-
Gardaai
senior tag
Ezért írtam mihez képest. Hamar megszokja a jót az ember, utána már minden kompromisszum.
#2946 zazenke
Nekem bőven elég lenne az a teljesítmény ami volt. Nem azért növelik, mert igény van rá. Hanem, hogy bírja 7 éven keresztül szusszal. Az emberek 0.1%-a használja ki talán ezt az erőt ami benne van. Ezért is próbáltam mindent bevetni, hogy ne melegedjen (-2 hőfoknál kezdjen visszavenni az órajelből, energiatakarékos módok, app altatások, minden modult letöröltem amit nem használok GoodLock + Good Guardians totál letörölve). Felőlem lehetne 40%-al is gyengébb, amire használom nem probléma.
Lassan itt a rolleres szezon aminél gondolni sem szeretnék rá, hogy cserben hagy. Zenehallgatás, folyamatos GPS-el való útvonal térképezés, fotózás, videózás mindezt napon, magas fényerőn kéne hozni. Egyelőre 35+ fokos akku beltéri videózásnál 10 perc után. Akikkel beszéltem Samsungos srácok is kicsit aggódnak a melegebb időjárástól és remélik amikor lecseng az e-pénisz méregetés (AnTuTu és a többi) végre kicsit vissza fogják a ménest és helyrebillen az egyensúly.#2947 LosBlancosRM
Direkt megnéztem, hogy töltő módban vannak-e. Egyik sem volt töltés alatt amelyiket teszteltem. Ha megfogtam és meleg volt, nem is bántottam. Semmi értelme nem lett volna.#2948 qltsar
Ilyen felhasználás mellett egy picivel talán melegebb az enyém ~45 fok, de a 35 fokos akku az már engem zavar ilyen felhasználás mellett. Az akku "hatásfoka" is rosszabb emiatt és érezhetően jobban merül mint egy 30 fokos akku.Ez picsogás, tudom. Nem is mondtam, hogy magában rossz az S24U. Viszont ez az első eset, amikor évről-évre megveszem az új csúcs telefont, hogy negatív a véleményem a váltásról. Ez inkább az S23U érdeme, mint az S24U hátránya. Valószínűleg, ha S22 vagy előtti szériáról váltottam volna, fel sem tűnt volna ez az egész és mivel én nem AA-zok töltőn, maximum kirándulások alkalmával futottam volna csak bele, hogy megsül a telefon. Arra már viszont lehet jön egy javító patch ami a teljesítmény vissza veszi és lesz egy lapos kijelzős S23U vagy tényleg túl járatják az e-pénisz méregetés miatt a CPU-t és simán optimalizálják a teljesítmény/fogyasztást.
Még így is van rá több jelentkező is és nehezen válok meg tőle. Tehát aki ezen gondolkodik, ne sokat agyaljon. (Hacsak nem S23U-ról váltana).
-
dnelb
veterán
válasz
Gardaai #2943 üzenetére
valszeg ez a te érzékelésed akkor. Nekem is van olyan haverom akinek ha kezébe adtam magam után a kontrollert és visszaadta, rendesen izzott ahol fogta a kezétől. Más a bőrhő, van aki ugyanazt melegebbnek érzi, valaki meg észre se veszi. 35 fok pl egyáltalán nem sok, én ilyen közepes langyos szintnek érzem. Ha ennyire nem bírod vissza kell menni amugy 23u-ra akkor, rövid az élet hogy ilyeneken stresszelj.
-
Gardaai
senior tag
válasz
Avicularia #2938 üzenetére
Arra jutottam, ez nem hiba, ez "sajnos" ilyen (reméljük jobb lesz).
A napokban Pesten voltam és ahol csak útba esett egy Samsung/MediaMarkt/Telekom/Yettel/Vodafone stb. mindenhova bementem teszteltem.
Lépegettem ide-oda, Galériába nézegettem, fotó + videó és mindegyik 5 perc alatt már melegedett. Közben szimultán csináltam mellette a saját S23U és S24U-mmal is. S23U éppen, hogy langyos volt. Az 2 db S24U meg számomra már kellemetlen volt. Nyilván nem égeti a kezem, de zavaró, hogy ennyitől "tüzel".Attól függ mihez hasonlítod. Egy S10 telefonra ha ráküldöm a Google Play frissítéseket 2 perc alatt zavaróan meleg, ahhoz képest nem rosszabb. Megkockáztatom, hogy Exynos S21U és S22U-hoz képest sem rosszabb, de S23U-hoz képest az. Más az emberek ingerküszöbe, nekem nem fér bele (gondolván mi lesz nyáron vagy olvasva a GPS használata közbeni túlmelegedést), 10/8 embernek meg igen. Nagyobb teljesítmény = több hő, viszont továbbra sem értem ugyanazoknál a feladatoknál (fotó nézegetés, böngészés) miért kell beleszakadni a feladatba és egyáltalán 35 fok fölé menni. Akku pedig azért melegszik, ami miatt kiírja, hogy baj van, mert nagyobb a heatsink és rávezeti a hőt.. Amíg azt S23U még melegedés közben is max 28-32 fokos az akku, addig az S24U-nál normál használat mellett 30-32 fokos.
Kezdett olyan érzésem lenni mint az iOS-nél, hogy megtudom ezt szokni.. Ott volt az a pont ahol eldöntöttem, hogy megy apróra és alszok párat rá, várva a frissítést hátha lesz benne valami..
Az akkuteljesítményt levettem Light-ra. Így egy fokkal jobb, viszont írták, hogy anomáliákat szülhet.. kíváncsi leszek.
Csináltál factory resetet? Én továbbra sem bízok benne a fenti tesztek alapján, de hátha.. -
Avicularia
veterán
Korábban írtam, hogy töltés nélkül kb. 2 óra után kezdett melegedni a telefon wireless AA-val waze és youtube music használatával úgy hogy kiírta a fejegység hogy melegszik a telefon( nyilván nem fogdosom a készüléket ha vezetek, csak ebből derült ki).
Ez tegnap fél óra alatt bekövetkezett hogy kapta a wireless töltést is.
Az a baj, hogyha berakom a telefont a helyére (korábban linkeltem, hogy néz ki a töltési hely) akkor nem tudom bedugni a kábelt, mert nincs elég hely. Rövidebb úton nem gond ha nem töltöm, de hosszabb úton nem opció ez.
Előző MI11 Ultra befért a pohártartóba ebben az esetben fejre állítva, de ez nem fér be már. Legalábbis ezzel a tokkal ami rajta van. -
NY_A
őstag
válasz
Avicularia #2909 üzenetére
Én hasonlót tapasztaltam még a 21U esetében. Igaz, nem ilyen felhasználás mellett, de wireless töltéssel. Már alapból maga a töltés módja rengeteg plusz hőt termel főleg, ha nem pontosan helyezem fel. Ha erre még rátesz valami energia igényesebb feladat akkor nagyon fel tud melegedni a telefon. Aztán a 22U-nál engedtem el teljesen a wireless töltést mert ott is azt tapasztaltam, hogy csak sima töltés mellett is olyan miután leveszem róla, mintha épp játszottam volna rajta, teljesen mindegy, mennyire van a helyén.
-
-
pg1966
senior tag
A vezetékmentes töltéshez annyit fűznék hozzá, hogy ha nem jó helyen van a telefon a töltőhöz képest, akár 1-2 cm-rel odébb, nem pont a közepénél, (gondolom csak a nem magsafe tokoknál) akkor lehet nagy melegedés, tegnap ez történt nálam, nem töltött, viszont nagyon felmelegedett a telefon, ki is írta, holott semmi program nem futott rajta. Lehűlt, visszaraktam a helyére, és működik rendesen, minimálisan melegedve.
-
LosBlancosRM
őstag
válasz
Avicularia #2911 üzenetére
Másik telefonnal ezek mentek gond nélkül? Mert szerintem inkább az volt a csoda.
Wireless töltést azért se szeretem, mert nagyon felmelegszik tőle a telefon(plusz helyhezkötöttebb). Erre rátesz egy lapáttal a Waze, ami önmagábam is keményen melegíti a telefont, nem, hogy töltés közben. Szóval nem lepődök meg, hogy ezt produkálja a telefont, inkább azon, hogy volt amelyik nem.
-
Frozen
addikt
válasz
Azzal tisztába kellene lenni ,hogy a vezeték nélküli töltés erősen hőmérséklet emelkedéssel jár. Ez nem új keletű dolog régen is így volt sőt igazából mai napig ennek nincs megoldása. Amit az apple csinált az sem megoldás a mágnesekkel csak annyit értek el vele,hogy helyes pozicióba kerül a 2 oldali tekercselés és picivel kevesebb hő keletkezik.
Na most erre még rádobsz egy wazzét ami azért gps is használ na meg tudja szívni a mobiltérerőt a nethet és azért a kijelző.+ még zenét is erről hallgatsz gondolom sem rádio sem usb a kocsiba
Szerintem túl sok mindent vártok el egy telefontól és csoda szerencsétlen készülék nem robban fel. Este tölsd fel a telefont és hanyagold ezt a kocsiban vezeték nélküli töltést az segíthet. Vagy használd a kocsiban a gps-t ha már ennyire nem találsz oda valahova.Még jóhogy nem azt írtad hogy a fortnite max grafikán akad ez mellett a telefon meg lemerül
.
A durva az ,hogy kb 30 perc alatt kábelel fel lehet nyomni 30 ról 80% körülire a telefont és megy a bohockodás a vezeték nélküli melegedös telefonal -
Avicularia
veterán
válasz
MrSealRD #2912 üzenetére
Nyilván nem gond, ha más leírja, hogy neki minden ok, de valahogy ki kell deríteni, hogy ez most abnormális melegedés vagy így oké.
Minden program a telefonon fut, megy nyilván a gps folyamatosan a telefonban waze miatt, plusz kapja a wireless töltést, aminél minden telefon melegszik.
Előtte MI 11 Ultrám volt, az is tudott melegedni, de nem ennyire.
Korábban linkeltem hol van a telefon [link] , a kocsi beépített wireless töltőjén fekszik, fűtés nem megy rá. -
Avicularia
veterán
válasz
LosBlancosRM #2910 üzenetére
Csak mindig ez van, ha valami nem működik jól, jönnek akiknek igen és bizonygatják, hogy biztos te csinálsz valamit rosszul, meg user error, mert nekik nem olyan. Nem vonom kétségbe, hogy másnak jó, de akkor el kellene ismerni, hogy másnak meg nem és nem a user tehet róla, ha sz@rt kapott.
Egyébként kíváncsi lennék, hogy másnak ugyanilyen körülmények mellett mennyire melegszik, mert az hogy kábellal van használva az AA, az nagyon nem ugyanaz, mintha minden wireless megy. -
LosBlancosRM
őstag
válasz
Full felesleges beleállni másokba, mert neked melegszik.
-
Fifi
őstag
Köszi, berendeltem ezt a Back Screen Protector-t, 3 fajta spigen tokot, 2db övtáskát a képernyővédelmen még gondolkodom, hogy a spigen üveg vagy a MediaMarktos clearplex fólia legyen ...
A telefont kb. 10 percet volt időm bekapcsolni. Szokni kell, az S7 volt az utolsó samsungom. Ennyi idő alatt melegedés nem volt, a zöld elszíneződést ezzel a programmal kizártam.
Gyártás: Vietnám, 2024. január 28. -
Fifi
őstag
Most, a linket megnyitva emlékszem, hogy írtad már és a fórum olvasásakor könyvjelzőztem is. Amúgy használod is ezt az S24 Ultrán?
#2752 stickrs:
Várom az optic armor véleményed, de lehet addig én is megrendelem.
Néztem a Spigen üveget, ha minden igaz ez ugyanaz, amiről TODI1111 videót készített.
Ezzel csak az a gondom, hogy pont a kijelző tükröződésmentességét bukom.A Mate 20 Pro kicsit kisebb, melyet spigen neo hybridben övre fűzhető bőrtokban hordom. Az S24 Ultra már lehet ehhez a viselethez túl nagy lenne. Esetleg ezzel a bőrtokkal van valakinek tapasztalata?
Ha lesz időm kibontani, akkor az itt olvasottak alapján még a "belakás" előtt:
1. Érdemes ellenőrizni szürke háttérrel, hogy nem zöldes-e a kép.
2. Valamivel kicsit felpörgetni, hogy melegszik-e. Mivel?
Van még valami amire figyeljek?
(festékkopás ekkor még nem játszik, az élethű színeket szeretem)
-
Gardaai
senior tag
válasz
gyuri81 #2766 üzenetére
Igen és jön a következő kérdés, az miben befolyásolja a működést?
9:00 helyett 8:30 SoT-d lesz? Ráfogják a kapacitásbeli különbségekre vagy háttérbeli appok fogyasztására.
Ha nem akarnak segíteni, nem fogsz rajtuk fogást találni és hetekig tartó levelezés lesz a vége. Sajnos én nem tehetem meg, hogy végig járom a Samsung üzleteket panaszt tenni, mert az az 1 darab ami a közelemben van is 100km-re található. Nyilván személyesen nem koptatnának le ennyire könnyen.
Úgy döntöttem nem fogom újra belakni fél-egy nap árán. Ha cserélnék, akkor ezt 2x kell eljátszanom.. Ezt az időt inkább arra szánom, hogy kiharcoljak egy csere darabot. Már csak azért is, hogy kiderüljön, hogy vannak-e melegedő darabok.. megnézhetik a statisztikát amit a telefon log-ol, semmit nem fognak találni. Screen on, az összes fogyasztó. Ma eddig pár perc kamerahasználatom volt, hasonlítottam össze az S23U zoomját ezzel, amikor végeztem az S23U semennyire nem volt meleg, S24U meg érezhetően végig az egész hátlap. AIDA64-et letöltöttem mindkettőre, 10 fok különbség volt a kettő között, 22 fokos lakásban.
S24U: CPU/GPU 46/48 fok, battery 36 fok
S23U: CPU/GPU 36/39 fok, battery 28 fokDe nem szeretném, hogy továbbra is erről szóljon a topik.
Ha lesz valami eredmény, akkor egy összefoglalót írok róla, hogy mi volt a Samsung ítélete és mik az opciók, ha valaki ugyanezzel küzd. Biztos a factory reset-el kezdik, de ezt nem fogom benyelni. -
Teal'C
veterán
Én azt mondom nyomj egy factory reszetet de ne simán menüből.
Lakd be újra. Viszont azt tudnod kell hogy videó hívás alatt legyen az bármelyik app komoly melegedést fogsz tapasztalni ez így volt eddig minden s vagy note szérián a tapasztalatom szerint. Én leginkább viber és duo/meet el használtam eddig. -
kuszal
tag
Már ne haragudj, de ezt magamra veszem...mert úgy teszel mintha idióta lennék a mobilokhoz és nem tudok megkülönböztetni egy normál, üzemszerű melegedést egy indokolatlan túlmelegedéstől.
Volt már a kezemben egy pár telefon, nem változtattam a használati szokásaim miatt csak azért meg megjött az S24U. Ugyanúgy, ugyanarra használom ezt is és Nekem túlságosan melegszik bizonyos esetekben...Télen is, mert egy fűtött szobában ülve használtam, nem kint a nem létező mínuszokban...
Az én kezemben volt, én éreztem, nem pedig Te.A miért nem adom/küldöm vissza akkor kérdésedre pedig az a válasz, hogy a régi Note 10 le van adva felújításra, itthon pedig nincs másik értelmes telefon, amivel akár hetekre helyettesjeni tudnám. Mert Nekem a telefon munkaeszköz, ezt meg megint vagy elhiszed vagy sem.
De, hogy a lelkivilágod is rendben legyen, nem sírtam tele fórumot azzal, hogy ez milyen egy szar telefon, mert nem az.
Egy, SZERINTEM, abnormális működésre keresem a legkevésbé fájdalmas megoldást. Ha nem tetszik amit írok, akkor görgess kérlek tovább. Köszönöm!Ha tudsz értelmes tanácsot adni, akkor azt meg nagyon szépen köszönöm!
-
Markizmark
addikt
Nincs két egyforma felhasználói szokás, appok, stb.
Nagyon sok a változó, ennyi.Tegyük fel, hogy a robot nem pont ugyannyi pasztát kent oda, de nyilván baromság. Akkor pont hogy nem vezetné ki a hőt a házra kellően és pont nem melegedne a ház, hanem csak a SoC és lekorlátozna ugye? Ugye.
-
Frozen
addikt
válasz
Markizmark #2609 üzenetére
akkor mivel magyarázod azt,hogy egyeseknél szinte normális hőfok van, mások meg úgy sírnak a melegedés miatt mint egy rossz gyerek az ovodában....
Azért nehezen tudom elképzelni ,hogy az s24 ultra szabályosan égesse bárki kezét is úgy felhevüljön főleg így télen hétköznapi használatban.... -
kuszal
tag
Ma megint volt egy hosszabb Messengers videohívásom és ma is felmelegedett a felső részeken a telefon. Közel sem volt olyan forró mint két napja de érezhetőn melegebb lett.
így arra jutottam, hogy ez bizonyosan valami program beakadástól vagy Note 10-ről átjött beállítás megakadása/beakadás miatt lehet.
Két opciót látok magam előtt.
1. várok egy nagyobb frissítésre, az hátha helyreteszi ami most nem százas
2. csinálok egy full factory resetet és manuálba teszek vissza mindent, nulláról telepítek, állítok vissza minden appot és beállítást.
Ehhez kérnék egy kis segítséget.
A leveleim, appok adatai mind online vannak tárolva, tehát ha visszateszem az appot, fiókot, akkor szépen lefrissíti magát.
Amit viszont a telefonon tárolok azok a képek, SMS-ek, Note jegyzetek, stb. Ezeket elvileg a Samsung fiók biztonsági mentés funkciója tárolja, igaz?
Ha nyomok egy resetet akkor van olyan opció amiben csak ezeket teszi vissza DE minden mást kihagy? Vagy nekem kell ezeket lementeni és majd visszapakolni a tök szűz telefonra?Köszi a segítséget előre is!
-
Frozen
addikt
válasz
Gardaai #2606 üzenetére
igazad van benéztem ,mert úgy írtad hogy nincs rajta egy sem.
Szerintem a hibát ott követted el ,hogy kompletten átköltöztél a telefonba a másikról. Vagy tényleg gyengébb a paszta a chip alatt más ötlet nincs.
A készülék garanciális ha szerinted jobban melegedik mint ahogy kellene vid be a szervízbe vagy küld vissza. -
Frozen
addikt
válasz
Gardaai #2599 üzenetére
Én nem tudom,hogy miért van szükséged 10 db monitorozó appra teljesen felesleges az összes. Nem nézegetni kell az értékeket és centizni rá ,hanem a telefont használni.
A gen3 snapdragon erősebb mint a gen2 es ergo több hőt termel értem én megnövelték a hűtőfelületet ,de pl ha a gyengébb minőségi eresztésből kaptál és nem jutott annyi hőpaszta a chipre akkor ez ilyen.
De az is pusztán fizika minél több teljesítményt veszünk ki az akkuból annál nagyobb lesz maga az akkumlátor hőtermelése ezen nem hiszem ,hogy bármilyen hűtés is volna... És mivel a gen3 többet fogyaszt mint a 2 es ezért jobban felmelegedhet az akku.
Én vagy visszavinném ,hogy melegszik a telefon vagy csak szipmlán megprobálnák lelöni felesleges appokat.
Nekem mint írtam semmi bajom a hőfokokkal még több órás kijelzőhasználat vagy játék ,videohívás stb után sem. -
dnelb
veterán
válasz
Gardaai #2599 üzenetére
ez az ész nélküli mindent deep sleepbe rakunk se jó mindig, van olyan hogy emiatt merül, melegszik mert állandóan ébresztgeti a rendszer. vagy ott van galaxyhz app is, az is papíron jól mutat gyakorlatban meg csinál random merülést. Szóval a poweruserkedes nem mindig jó sajna.
-
joey04
titán
Nekem nem melegszik, 2 esetet kivéve. Egyik a kamera használata, másik a belakás. Ilyenkor át is megy titanicba. OnePlus 12-höz és 15pm-hez tudom hasonlítani. Ebben a kérdésben az iphone a második, mert csak langyosodik intenzív kamera használatkor, és belakásnál is, az op pedig a leghidegebb. De ezen eseteket leszámítva nincs semmilyen melegedés és ekkor sem forró.
-
Gardaai
senior tag
Évek óta ugyanazok futnak minden telefonom, minden évben költözök SmartSwitch-el.
Nincs rajta játék, nincs rajta vírusirtó és 10 db monitorozó app. Deep sleepbe van rakva az összes app amit ritkán, de munkához használok. A többi pedig, ha érzékeny az értesítésekre, akkor nem, egyébként pedig korlátozva van az akku használata. Automata frissítések a háttérben ki vannak lőve, meg még van pár optimalizációs megoldásom, hogy ne legyenek anomáliák.
Elhiheted, hogy nem az átlag felhasználók közé tartozom, ha a beállításokat nézzük és így is problémám van vele. Arra gyanakszom, hogy az S23U túl jól sikerült teljesítmény/hatékonyság téren és megszoktam, hogy ha átlagosan használom a telefont, akkor olyan hideg marad amilyen volt amikor megfogtam.
Plusz arra is gondoltam, mivel 2x akkora heatsink van benne, ezért 2x akkora területre vetül a hő és amíg az S23U-nál nem éreztem, mert feljebb melegedett, itt sajnos eléri az ujjam. Bár utóbbi nem magyarázná, hogy a kijelző miért volt már a belakásnál olyan meleg, hogy megsült a fólia fölötte. -
Teal'C
veterán
válasz
Avicularia #2591 üzenetére
Na felértem Pestre. YTMusic +GPS +vezetéknélküli töltés semmi melegedés. A töltés nem volt valami combos mert 80 ról 89 lett de töltött.
-
speedyboy
csendes tag
Akksi+melegedes:
Tegnap, android auto+tuneinradio+blitzerde futott egyszerre, nem melegedett. Viszont! 15W-os magneses tolto nem volt kepes tolteni a telefont, szepen lassan merult toltes kozben. (89%nal raktam tolteni, 350km utan 70% lett, tehat meg szinten tartani sem tudta) Igen, langyos volt, de NEM meleg es semmikepp sem FORRO. Leszedtem a magneses toltest, majd dugtam egy kabelt es lass csodat, toltott is menet kozben. Nem melegedett. Minden normalis volt.Kamera tapasztalatok:
Szakado hoesesben a szelfikameraja lenyugozo. Tenyleg, iszonyatosan gyonyoru kepeket csinalt. A hatso kameratol nem nagyon vagyok elajulva, szepek a kepek, de nem annyira, mint amit a sima i13om csinal. Meg jatszok a beallitasokkal, biztos, hogy sokkal tobbet is ki tudok majd hozni belole, de a hatso kamera jelen pillanatban nekem kicsit csalodas. -
Frozen
addikt
válasz
Gardaai #2577 üzenetére
Minden sz@r appot ráraknak sokan és panaszkodnak ,hogy melegszik,közben szerintem a háttéralkalmazásokat kellene szépen kikapcsolni vagy korlátok közé szorítani.
Én mióta megvettem az s24 ultrát semilyen drasztikus melegedéssel nem találkoztam. Nem azt mondom ha full gázon játszani kezdek vagy 2 órán át videohívásozok,hogy nem fog kicsit langyos lenni ,mert ez az összes telefonra igaz , de olyan forro és meleg még 1x nem volt hogy ezért reklamáljak vagy említést tegyek. Ilyen telefon szerintem nem is létezik hiszen az akkumlátorból ahogy szeded ki az elektronokat az is hővel jár... -
kuszal
tag
válasz
Gardaai #2570 üzenetére
Köszönöm a tanácsot, volt egy ilyen érzésem, hogy egy full reset és full manuális újra telepítés segíthetne, de egyszerűen nem volt még lelki erőm belevágni.
Ha folytatódni fog ez a melegedéses téma akkor viszont kénytelen leszek nekiesni :-(
Van egy S23 Ultrád és beruháztál egy ilyenre is???? Minek, ha nem titok? Én csak azért ezt vettem, mert végkép elhalálozott a Note 10 akkuja, az S23U meg drágább volt mint a S24U...
De tudtommal semmi lényegesben nem ad többet az S24U az S23U-hoz képest, mert az AI jó marketinges eszköz de ha jön a 6.1-es UI a "régebbi" modellekre, akkor ott is elérhető lesz kb. minden. -
Gardaai
senior tag
válasz
$atirka #2536 üzenetére
S23U-ról váltottam, de iszonyat zavar a melegedés.
Gondolkodom az eladáson, így, hogy megvan még az S23U is.
Ha lesz energiám nyomni egy teljes resetet és elölről kezdeni az egész belakást, talán megszűnne ez a probléma, mert mások állítják, hogy náluk nem melegszik a teló.
Közben jó pár fórumon is írnak melegedési problémáról és itt is tapasztaljuk 4-5-en (akik szóvá is tették).
Ha olcsóbb az S24U, mint az S23U, akkor félve, de inkább azt mondom menj rá az újabbra, nem gondolnám, hogy ezt pár hónapon belül nem orvosolják valamilyen megoldással (reméljük csak optimalizációs gond).
Viszont, ha a sima S23-24 vagy S23+ vagy S24+ a kiszemelt, akkor S23 szériát választanám a Snapdragon miatt, akármennyire is állítják, hogy jó az új Exynos. -
$atirka
őstag
válasz
zazenke #2525 üzenetére
Hát végig néztem, még a szemüvegem is feltettem, de alig láttam itt-ott különbséget.
Üzemidő hogy alakul?
Tesztben olvastam, hogy 40 fok fölött az s23 82%ra throttlingol, míg a 24 50 valahány százalékra. Persze ezt egy egyszerű halandó észre sem veszi, de talán mégis. N20U-m van, ez is szokott melegedni például egy videó chatnél is... -
Frozen
addikt
Ma videohívásoztam 1,5 órát kb
a cpu 42 fok /gpu 40 fok
akku 35 fok
Devchek szerint ebből én egy picit kellemes langyoságot éreztem a hátlapon ami szerintem teljesen rendben is van. Nem tudom sokak mit csinálnak a telefonal,hogy annyira forronak és felhevűltnek érzik őket. De az biztos hogy ezek az appok sokat csalnak,mert a 40 fok már érintésre is elég forronak kellene lennie ,de mégsem az.
A telefonon van egy spigen tok és egy anti spy üveg.Én nem panaszkodok a húmérsékletre és szerintem teljesen rendben van.
Annyit ,hogy sokszor az akku is melegedhet hiszen folyamatosan szedi ki a telefon belőle az áramot ami hőt generál. -
NY_A
őstag
Ha a teljesítményprofilt energiatakarékosra állítod akkor is ennyire melegszik?
Nálam normálon van, eddig nem volt extra melegedésem. De simán elhiszem, hogy valami beakad és fűti a telefont. Ráadásul ez a titán keret is mintha jobban vezetné a hőt.
Meg kell várni az első nagyobb frissítést, szerintem sok felmerült probléma múltidős lesz. Hogy aztán legyenek újak. -
kuszal
tag
Sziasztok,
ma este a következő történt.
Telefon végig kézben, a széleken fogva, tok nincs rajta.
Elindítottam a egy Messengeres videotelefonálást, wifi kapcsolattal.
Közben használtam a telefont, ment a chrome illetve más appok, a Messenger hívás kis ablakban futott tovább.
A wifi kapcsolat nem volt stabil, ezért wifi ki és mobilnetről ment tovább a dolog. Videohívás, közben más appokat futtatam továbbra is (nem játékot, Emag, Alza, Temu, Aliexpress).
Pár perccel a mobilnetre történő átváltás után a telefon elkezdett brutálisan melegedni. Hátul középen illetve fentebb a kamerákkal egy szintben, illetve szintén a felső harmadban a széleinél, ahol fogtam a kezemmel. Annyira felmelegedett a széleinél, hogy már kellemetlen volt fogni, át kellett fogni rajta lentebb az alja felé.
Közben végetért a Messengers videohívás és ezzel egy időben a telefon is elkezdett visszahűlni.Ez mitől lehetett? Mert azt nehezen fogadom el, hogy pár program párhuzamos futtatása miatt ennyire csúcsra kelljen járatni a hardvert. Ugyanilyen felhasználás mellett meleg lett a Note 10 is DE közel sem ennyire. Ott nem értem el azt a pontot sohasem, hogy fogás kelljen váltani a telefonon, mert már kellemetlenül meleggé vált...
Köszönöm a tippeket, tanácsokat, megfejtést előre is!
-
Teal'C
veterán
válasz
Avicularia #2433 üzenetére
Nekem így van a telefon és én is AA val használom gyakran megy a googlemaps és ytmusic egyszerre és töltőn van. Soha nem melegedett még fel mióta megvan és az s23u sem
-
Gardaai
senior tag
Én továbbra is küzdök a melegedéssel.
Nem sokat Social Media-zok, de az S23U ugyan ilyen felhasználás mellett soha el sem érte még a 30 fokot sem, az S24U jelenleg nem tud 30 fok alatt maradni, még ha csak stoppert indítok sem.
20 mp-et videóztam ma, már éreztem, hogy langyos, megnéztem 31 fok. Pedig előtte órákig az asztalon volt 24 fokos környezetben.
Írtad, hogy neked a GG és moduljai miatt kezdett (talán) melegedni, így letöröltem mindent, egy fokkal jobb (de lehet, csak azért mert az akku megtanulta a szokásomat - mondjuk ez is érdekes, hogy az első 3 napban tanulja, amikor nyúzza az ember??), viszont még mindig zavaró, hogy internet, pár messenger üzenet és érzem, hogy langyos a telefon.
Amikor még fent volt a Thermal Guardian, a CPU sose ment 45% fölé, mégis folyamatosan 40 fok fölött jártam vele. Magyarán a felét se használom ki a teljesítménynek mégis melegszik mint a fene.
Nagyon várom az updatet.. bár nem vagyok benne biztos, hogy megtudják oldani.
Az lesz a megoldás, hogy lebutítják a CPU-t és így nem fog ennyire melegedni? Vagy optimalizálatlan jelenleg és megtudják ugorni a dolgot?Tök jó telefon, szép, meg jók a funkciók, de nyári időben nem szeretném hogy egyszer is cserben hagyna.. inkább legyen S23U teljesítmény és hűvös.. mert a hő a legnagyobb ellensége az akkunak, kijelzőnek stb.
Folyamatosan mennek feljebb és feljebb a teljesítményben, közben semmi szükség nincs rá, csak répa méregetés. Ahelyett, hogy rámennénk a fogyasztásra is. -
bandi0000
nagyúr
válasz
Avicularia #2421 üzenetére
Már múltkor is kérdezni akartam, de nem nyomatod rá a fűtést?
Múltkor én 3 órát nyomtam igaz sygic el, net bekapcs net rádió ment és BT-n a fejegységhez csatlakoztam
Melegnek meleg volt, de nem írt ki ilyet
-
qltsar
veterán
válasz
stemplar07 #2333 üzenetére
Neha felugral a processzor magasabb homersekletre, de folyamatos loadon nem kellene ilyen melegnek lennie.
Akksi, kb. szerintem realis. Nekem S23+-nal nyaron, wireless gyorstoltessel erte el a 42 fok maximumot az akksi.
-
S e t h
nagyúr
Úgy látom a redditen a kijelző homogenitása verte ki leginkább a biztosítékot és melegen ajánlják, hogy senki ne látogassa meg a testmyscreen oldalt és véletlenül se kattintson a gradiant coloursra, inkább élvezze a telefont.
-
qltsar
veterán
Felraktam a GoodGuardian-t, es a Thermalos modult.
Visszavettem ugyanugy a beallitasokat, ahogy neked {Gardaai} es meg egy masik forumtarsnak volt a beallitasa, -2Fok.
Eloszor nem ertettem, hogy miert szaggat a telefon 10 perc Firefox es hatterben Youtube hallgatastol (ezt nevezzuk normal felhasznalasnak), majd elkezdett melegedni a telefon, mint az orulet.
Restart, ugyanugy akadok, akkor visszaemlekeztem, hogy leveszi a TG a frissitesi frekit 60 Hz-re, ha melegedes van...
Neztem egy dev check-et...meg 85 fokos kiugrasok is voltak, de 49 fok ala keptelen volt lehulni, teljesen iddle allapotban.
Leszedtem a Guardianst es az osszes moduljat, ugy, hogy itt potyogok par perce, meg hatterben a Youtube vagyok 33-36 fok kozott.
Valami nem stimmel a Guardians-szal szerintem...
Ha meg false ertekeket is olvasna le megertenem, de miota hasznalom a telefont, lassan 2 hete egyszer sem vettem eszre, hogy meleg lenne, pedig bal kezzel hasznalom, ami miatt megjobban feltunne, mert a bal mutatoujjam ottvan a ahol a processzor.
-
joey04
titán
Nálam nem melegszik csak amikor a kamerát használom, de akkor sem vészesen, csak jobban mint a korábbi készülékeim. Igaz akkor merül is nagyon.
-
Gardaai
senior tag
Igen. Ahogy kb. S7 óta mindig, de az már tegnap volt, valószínűleg még durvább grafikon lehetett.
Ma csak pár hátramaradt alkalmazásba lépkedtem be. Ahol nagyon kiugrik ott a Google Photos-t írja aktívnak a rendszeren kívül. Viszont nincs backup beállítva. Az indexelés lehetett a ludas, mert azért van bőven rajta adat amit indexelhet.Szerk.: plusz az S23U-ról áthozta azt a beállítást Thermal Guardianon belül (most újra bekapcsoltam), hogy ne limitálja a CPU boost-ot ha melegszik a telefon. Ott ugyebár ilyen gond nem volt, mert max 38 fokos volt nyáron is, ezért ki volt kapcsolva.
Az S23U-t mellé rakva az egész fólia felülete kékes ilyesmihez tudnám hasonlítani: [link]
Létezik, hogy tegnap annyira meleg volt a telefon, hogy megfőtt a hydrogél fólia rajta? Reggel akkor erre ütöm a tojást ezentúl. -
dnelb
veterán
válasz
Gardaai #2119 üzenetére
semmi gond nincs amúgy a terheléses 40 fokkal, van olyan telo ami 50-60 körül van stabilan game közben, semmi bajuk nincs. Én +2re raktam a thermalt, meg beállítottam hogy ne vegye le a fényerőt. Emiatt nem kell korlátozni szerintem. Persze ha zavar a magas szám az más, nekem ilyen 28-37 között mozog, a kamera melegíti inkább, de pl social appoktol meg nettol nem megy 32 felé nagyon.
-
Gardaai
senior tag
Egyelőre fogalmam sincs.
Monitorok alatt volt a telefon és ahogy a monitorok fénye ráesett a telefon kikapcsolt fekete kijelzőjére, pont ilyen szögben láttam meg.
Felvettem, forgattam, néztem teszt menüben piros, zöld, kék színeknél semmit nem láttam. Teljesen fehéren talán egy pici sárgásság van, mintha felhevítenél valamit és elkezdene elszíneződni.Fóliát nem mertem még levenni.. de mivel szemből csak fehér háttéren látom egy nagyon picit szerintem a fólia sülhetett meg. Pont ott melegszik a telefon, ott van a CPU. 42 fok körül volt AccuBattery alapján amikor mai nap csak költöztem be az alkalmazásokba..
Lefuttattam egy Galaxy App Booster-t, hogy rendbe rakja az appokat költözés után, 1 max 2 perc múlva már 36 fokot mutatott az AccuBattery.
Ugyanezt lefuttattam az S23U-n (mivel tükrözés volt, így azonos a két telefon) jóval hamarabb is végzett az S23U és 32 fokig ment fel maximum.
Egymás mellett volt a két telefon, 23.5 fokos szobában. -
Gardaai
senior tag
Nem tudom hogy vagytok vele, de én nem várom a nyarat!
[kép] [kép] [kép]
Setup process eredménye, 2 napja csomagoltam ki.
App frissítések, majd mindenhova bejelentkeztem 1x. Ennyit volt használva egyelőre.Azt gondoltam nem fog zavarni a melegedés ha már erősebb a telefon, de egyelőre kicsit rossz a szájíz. Szerintem soha nem lesz ekkora terhelésnek kitéve, játszani nem játszok rajta, de az S23U nyáron se volt 40+ fokos. Kicsit aggasztó.
Az elszíneződés meg remélem csak a fólia.. szerencsére nem látszik csak teljes fehér felületen, ha nagyon próbálom észrevenni.
Thermal Guardian legkisebbre van véve, tehát a gyári throttling limitnél 2 fokkal előbb kezd visszavenni.Egyéb ilyen energiatakarékos beállítás létezik? [link] ez vajon segít rajta úgy, hogy a háttérben futó folyamatok ne szenvedjenek kárt?
Sok a kérdőjel sajnos, eddig sokkal kompromisszumosabb mint az előd.
Várom a frissítéseket, hogy javuljon a helyzet. Addig nem megy az S23U sehova. -
thamasz
senior tag
Kicsit hosszú lesz bocs, és nem túl tudományos.
Vettem Amazonról egy usb-s teljesítmény kijelző adaptert, és ma csináltam egy rögtönzött "töltés tesztet" 20%-ról indulva. Az elején 4db töltő adaptert dugtam rá, hogy megnézzem melyik hány watttal indít.
1. Anker 736 Gan 100W-os : először többször felugrott 45W - ra de ott mindig megszakadt és újra indult a töltés. Lehet az volt a baj hogy a kamera be volt kapcsolva mert le akartam fotózni a "műszert", legközelebb kikapcsolt képernyővel próbálom.
2. Samsung 25W töltő 25W-al kezdte ez ok.
3. Ugreen Nexode 45W Gan: 35W
4. Samsung 45W töltő: 35W
Ezután újra az Anker: 35W (ekkor 22% volt már a töltöttség), végül ezzel fejeztem be a töltést.
20-80% 30 perc volt
80-90% 8 perc volt
90-100% 25 perc volt
Ez 20-100% összesen kb 63 perc.
20-50% között 33-30W volt a teljesítmény, 50-85% 22-20W körül, és 85% -nál kezdett drasztikusan esni. Miután 100%-ot mutatott a telefon, nem állt le a töltés, 2-3 Wattal tolta még vagy 20 pecet, míg végül megállt.
Konklúzióim: újra kell tesztelnem 0%-ról, mert nem láttam még a 45W -ot.
9-9,5V között volt a fesz végig és az áram 3,5 Amperről csökkent a végéig. (A 45W-hoz 20V kellene gondolom mert a gyári töltő is PPS esetén 20V 2,25A -el 45W-os.) 20-80 között érzésre nem melegedett fel túlságosan a telefon, és így szerintem a látott "gyorstöltési" teljesítmény sem árt nagyon az akkunak hosszútávon. 80% fölé csak akkor érdemes tölteni, ha van rá idő és mindenképpen szükséges a plusz üzemidő. Ha bőven van idő mondjuk egész éjjel akkor jobb (egy ősi 5V 3A töltőfejjel) lassú tölteni. -
Teal'C
veterán
válasz
Avicularia #1609 üzenetére
Már miért kéne végig ezt mérni. A töltő és a telefon végig beszélget egymással és az épp aktuális hőmérséklet/kihasználtság függvényében tölt. Ha pl bekapcsolod a kijelzőt néhány másodperc után visszaveszi 45w-ról mivel a kijelző maga is melegíti a telefont ha játszol is még inkább lassít. De ha visszahül ismét rákapcsol, és itt most ne arra gondolj hogy megugrik hirtelen hanem folyamatában szabályozgat.
-
Kerio
őstag
válasz
Avicularia #1490 üzenetére
Gondolom az update-al majd javítanak a melegedésen is.
Bár én még nem tapasztaltam nagy mértékű melegedést. -
válasz
MunezXBK #1489 üzenetére
Én sem.
Végül le cseréltem a natúr színűt egy kékre szóval most lakom be újra, de most a Switch átvisz mindent szóval csak be kell jelentkeznem elvileg nem kell személyre szabni újra..
Nagyon tetszik ez a kontrasztos stílus!#1490 Hát nekem is volt hosszabb utam vele (kb 6 óra egyhuzamban) és végig ment az AA és róla a Spoty, de egyáltalán nem melegedett pedig töltött is közben.
-
Avicularia
veterán
Úgy érzem nyáron lesz gond a melegedéssel. Mentem ma 2x300 km-t és odafelé kb. 200 km környékén Android Auto használata közben amin Wazze és Youtube Music futott egyidőben feljött egy popup, hogy Phone getting hot. Megfogtam és valóban elég meleg volt. Töltés nem ment közben, mert korábban ahogy írtam a magsafe-es tokkal nem megy a kocsi wifi wireless töltése.
MI11 Ultrával sose melegedett ugyanilyen használattal ha ugyanezek az appok mentek rajta töltés nélkül, csak ha ment a wireless töltés akkor melegedett néha túl a telefon.
S24 Ultrának úgy néz ki sikerül töltés nélkül is túlmelegednie AA alatt -
Richie86
senior tag
válasz
migabi24 #1278 üzenetére
Ezek szerint még nem sikerült beltéri fotóknál a Samsungnak behozni a lemaradást. Az utolsó Samsung amit tartósan használtam, az S8 volt, és kültéren nem volt rossz, de ott sem voltam elégedett a beltéri produktummal. Igaz, volt nálam egy S20FE is (Exynos verzió), de azt nem számolom bele, mert nagyon rövid ideig volt velem, gyorsan merült, melegedett, illetve napfényben szinte olvashatatlan szinten lekorlátozta a fényerőt, így kb egy hét után megváltam tőle. Olvastam, hogy a snapis S20FE már okés volt, de addigra már átnyargaltam iPhone-ra.
-
malor
aktív tag
Tegnap késő délután vettem kezelésbe egyet. 2024 januári a biztonsági szint kivéve a dobozból. Először 80%-ra töltöttem és utána indult az átköltözés/beállítás. Azonnal eSIM lett aktiválva és 50 pár gigát másoltam át Smart switch-csel. Elég meleg lett a kamera mellett. Biztos ott van proci. Lefekvés előtt újra feltöltöttem 80%-ra, mert huszonpár százalékra lemerült 7-8 óra aktív munka után. Első éjszaka, 8,5 óra alatt, 5%-ot merült folyamatos email szinkronizációval (Samsung Email app három fiókkal), eset mobil security folyamatosan megy, AOD nem volt bekapcsolva ez idő alatt. Egyszerű, de internet kapcsolatot igénylő játek (Diggy) van rajta. Samsung böngészőjében kb. 30 lap van folyamatosan megnyitva. Nem tudom számit-e.
Sötétben, amikor nagyon vissza van véve a fényerő, de egyébként szemnek teljesen kellemes, na olyankor látványos a színnkezelési különbség. Az S24U-ban a fényerő és a színek között, mint ha szorosabb lenne a kapcsolat.
Annyit vettem még észre, hogy sokáig 80 MHz-en csatlakozott wifi 6 hálózathoz, mint korábban a Note 10+. Reggelre ment át 160 MHz-es sávra.
A páromnak is vettünk egyet. Azt majd ma állítjuk be. Ő Huawei P30 pro-ról vált. Megírom, ha különbséget tapasztalnék melegedésben, merülésben az első éjszaka után.
Új hozzászólás Aktív témák
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- HardverApró
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Szétveri a kritikus gondolkodás képességét a ChatGPT
- Helldivers 2 (PC, PS5)
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- OTP Bank topic
- További aktív témák...
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Gamer Notebook! Lenovo Ideapad Gaming3! I7 10750H / GTX 1650Ti / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest