Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Svájcban bukkant fel egy Berlinbe készülő HMD
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android dual SIM okostelefonok
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
-
Mobilarena
A S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl egy nyílt világú, belső nézetű, lövöldözős játék, amelyet az ukrán GSC Game World fejlesztett. A THQ megunta a fejlesztők szerencsétlenkedését és 2007 márciusában kiadta.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sensut
őstag
válasz
Dhampir #11798 üzenetére
Természetes, hogy segít magán az ember ilyenkor. Épp ilyen bénaságtól szenvedek ebben a Spatial Anomalyben. Én is rá fogok állítani a magasságra, mert itt szinte egyáltalán nem lehet ugrani, és ha nincs is szükség rá gyakran, idegesít hogy annyira béna vagyok, hogy még ugrani se tudok
.
-
-
rétisün
veterán
ha már priboy stori: aki talált goldfish artit (a családi puska mellé kell, ha már hülye fejemmel elfogadtam a küldit) hol találta?
emiatt mentem át jantarba, elvileg ott van valahol, de ha van másik területen is, kihagyom jantart amíg lehet, ott kezdett sz****kodni a betöltésekkel.
-
rétisün
veterán
fene megeszi, hogy az összes modok bedöglenek nálam egy idő után...most éppen a priboy storiban nem tudok továbbmenni, mert egy bizonyos mentésnél újabbat egyszerűen nem tölt be, akár gyorsmentés, akár menüből mentettem.
log fájl persze tök üres
-
Coccolino_O
őstag
Hali!
Mi a neve annak a módnak, amiben a terep teljes egészében el van borítva zöld fűvel? Illetve a másik, ami érdekelne, az esetleges fegyver mód, például realisztikusabban kinéző fa tus és előagy, és így tovább. Köszi előre is.
-
Sensut
őstag
válasz
Dhampir #11784 üzenetére
A dobozt, ám akkor az kibomlik és minden kiterül belőle, ami jó. De a cuccot is lőheted egyenként, mert reagálnak a golyóra. Van egy hely ahol magasan egy fán, két faág közé van elrejtve a cucc és tényleg az ugrás se elég magas hozza, hogy leszedd. Itt jöttem rá, hogy ezt "gyárilag" le kell lövöldözni onnan
-
Dhampir
félisten
válasz
rétisün #11787 üzenetére
Nem tudom hol van, illetve de, megtaláltam LeoDelux 2012-es hozzászólásában.
gamedata/config/creatures/actor.ltx ha jól látom, ebben kell keresni.
Nálam ez alapból 6. (a Clear Skyban).
-
kekeeci
senior tag
válasz
Sensut #11783 üzenetére
Sok helyen nem alkalmazható a lelövés, mert a cucc 'beakad'. Viszont pl. a CoP-ban néha elég, ha csak 10 cm-rel magasabbra ugrassz.
A ShoC-ban az északi kijáratnál így is el kell játszani a kerítés tetején mászkálást, hogy elérd a walther pisztolyt, vagy a falu első két házának a tetejére jutás sem könnyebb vele.
Persze be lehet állítani 30m-es ugrásokat is, úgy is hogy ne sebződjön leérkezéskor, de mi értelme? -
Dhampir
félisten
-
kekeeci
senior tag
válasz
hubai1979 #11780 üzenetére
Igazság szerint én csak két dolgot szoktam átírni, azt viszont minden STALKER-ben. az egyik az ugrás magassága (azért házakat nem ugrok át
), a másik a felvehető tárgyak információjának távolsága (nem szeretek órákig keresgélni a fűben). A sebzésértékeknek utánanézek.
Talán meg is van:
Próbáld az actor.ltx-ben a actor_immunities_gd_ kezdetü blokkokat (novice, stalker, master, veteran) megkeresni, az értékek az alapjátékban 0.5; 0.65; 0.8; 1.0 talán... -
kekeeci
senior tag
válasz
hubai1979 #11773 üzenetére
Van néhány mod, ahol nincs értelme a súlyhatár átírásának, mert valamilyen módszerrel (még nem jöttem rá) ellehetetlenítették. Még trainer-rel sem működik. Volt olyan, hogy csak X darabot tudott az inventory betárolni, többet nem vett föl, vagy ha valamit fölvett, mást eldobott, olyannal is találkoztam, hogy végtelen mennyiséget engedett felvenni, de pályaátmeneteknél, illetve pályákon belül bizonyos pontokon egy kb. 20 m-es körben a fölösleget elszórja. Ez akkor nagyon 'szórakoztató', ha az NPC-k is loot-olnak. Egyik ilyen pont a kezdő falu Szidó felőli őrpontja, már majdnem odaértél, mikor mindent elszór...
-
hubai1979
őstag
Megint bele estek a készítők egy olyan hibába amire nagyon haragszok,vetem egy melényt15000-ért,két lövés,vetem 25-ezerért szintén két lövés na enyit róla. Mondom én akkor minek költök drágább melényre.Egyépként a mod nem rossz adnak melék küldiket is benne az eredetik melet.
-
hubai1979
őstag
válasz
kekeeci #11772 üzenetére
Próbálgatom de nem is tudom hogy van e értelme,a hídnál kinyírtam a katonákat, kettő páncélt még engedet de már hármat nem fojamatosan eldobálta hogy mi a fene nem tudom,a fegyverekel szint úgy három ak-47 már nem engedet főlveni.Gondold milyen idegesítő volt hogy háromaszor négyszere tudtam elvinni a cucokat.
Lehet hogy itt kel valamit áttálítani.
-
Dhampir
félisten
válasz
hubai1979 #11769 üzenetére
Csak most és csak neked (
), borovi stalker titkos receptje.
-
Dhampir
félisten
-
SaGa59
őstag
válasz
hubai1979 #11766 üzenetére
Ez nem átalakító, csak tároló, egy darab relikvia részére. Megvéd a relikvia káros hatásaitól, míg magaddal cipeled a hátitatyóban.
Ha igaz, lesz olyan is, amibe több fér.
Mondjuk az, hogy 20 kiló, elég nagy marhaság, mert a szöveg azt magyarázza, hogy valami húdanagyonspéci az anyaga, amit Yantarban találtak ki és szupertitkos az előállítás módja.A tömege alapján meg szimplán valami ólomdoboz...
A magam részéről szó nélkül átírnám másfél-két kilósra... -
Sensut
őstag
Nos, az AlternativA kapcsán sikerült kihámoznom annyit, hogy Strelok már járt az erőműnél és tudja, hogy a Kívánságteljesítő egy baromság, ami azt jelenti, hogy talán a SOC után vagyunk már, habár Strelok jártas volt már a szarkofágban a ST2-ben is. Mellesleg felkér, hogy keressek meg neki egy USB drive-ot Agropromban, lent a katakombában, amit ő rejtett oda (ez nagyon emlékeztet arra a bizonyos Lost Alphabeli USB rejtekhelyre). Strelok nagyapja itt él ebben a lepusztult Predzone-nak nevezett faluban és hozza küld fegyvervásárlás kapcsán. Az öreg meg 2 kutyafarkat kér egy sörétesért cserébe. Már tudom is hol vannak a kutyák, de nincs fegyverem. Semmilyen
A fordítás elég gépi, ezért nehéz eligazodni az utasításokon. Befejezni egy kínszenvedés lesz így ezzel a fordítással, ha egyáltalán lesz esély rá, de megyek, amíg tudok benne. Vagy gyorsan megtanulok oroszul
.
-
Sensut
őstag
válasz
SaGa59 #11761 üzenetére
Ez valóban hatalmas mod lehet, mert elég sok terület megjelenik a térképen. Mi több, egy Nyugat-Pripjáty is az eredeti városközpont mellett, amit eddig nem láttam még (a COP-ban Kelet-Pripjáty van). Hogy mind bejárható-e, azt nem tudom.
A lényeg az, hogy én a stalker életmódot választottam, otthagytam a sereget, s most valami ládákat kellene eljuttassak a fűszereshez egy furgonnal. A fűszeres az nő és nem bírja a ládákat. A kocsikulcsot egyből megkaptam és egész jól irányítható a jármű. A településen csak egyetlen medikitet kaptam, úgyhogy itt is jól megszorongatják az ember tökét azzal, hogy minimálisra lekorlátozták a készleteket. Előbb-utóbb csak kitisztul a kép, hogy miről is van itt szó.
-
SaGa59
őstag
válasz
SaGa59 #11759 üzenetére
Ha jól értelmezem a dolgot, (külön oda írták, hogy az elején nem a Megjelölt sztalkerrel találkozol, hanem Sztrelokkal), úgy indul az egész, hogy még a Zóna megjelenése előtt behívtak katonának, és míg a kiképzésed tartott, létrejött a Zóna. Most ért véget a kiképzésed és eldöntheted, hogy maradsz katona, vagy kilépsz és szabadúszó leszel.
Sztrelok továbbra is fura a kezdeti mentor szerepében, ha az ST2-t is ideszámoljuk, de az egyes modok között nem kell konzekvens kapcsolatnak lennie, így ha attól eltekintünk, akkor belefér. Az, hogy az első helyszínt abból vették, semmit sem jelent, a fejlesztőnek, ha jól látom semmi köze az ST2/Fotograf modokhoz.
Úgy tűnik, több végigjátszás is belefér még ugyanazzal a szerepkörrel indítva is, mert azt írják, bizonyos feladatok elvégzése vagy kihagyása komolyan befolyásolja, melyik véget tudod elérni.
-
Sensut
őstag
válasz
SaGa59 #11758 üzenetére
Azt még nem tudom, hogy Strelok mennyire része a sztorinak, mert egyelőre nyoma veszett a bár után. Az ST2 előtt így valóban zavaros a jelenléte, mert akkor ő még nem tudott lényegében semmit a Zónáról. Minden tudását Erdésztől, majd a Monolittól szerzi meg az ST2 elején, és ott a Halott Városba érkezik. Itt viszont már jól leírja nekünk a Zóna lényegét...
.
A szöveg még úgy ahogy rendben lenne, viszont egész uton a bárig Strelok lökte az orosz dumát, amiből nem értettem semmit. Félő, hogy tovább is lesznek ilyen orosz párbeszédek, amik nincsenek feliratozva. Egy csomó orosz szöveg is megjelenik közben, de gondolom azok csak a spontán üzenetek. -
SaGa59
őstag
válasz
SaGa59 #11758 üzenetére
Rövid a javítási idő
Azt írják, hogy a történetszálak folyatásához sokszor a tábortűznél üldögélőkkel, vagy a szembejövő sztalkerekkel kell elbeszélgetni (mint az RPG-kben szokás).
Bizonyos információkat számítógépek maghackelésével lehet összeszedni.
Szó van valami pszichológiai quest-ről is, amihez a játékostól türelmet, kitartást és figyelmet kérnek.Jónak ígérkezik, de csak akkor, ha a fordítás is jó. Tartok tőle, hogy Davide ehhez kevés...
-
SaGa59
őstag
válasz
SaGa59 #11757 üzenetére
Szóval ezek szerint tényleg az ST2 előtt kezdődik, csak Sztrelok szerepeltetése ebben a helyzetben kissé konfúz...
A fő történetszál - a címe Legenda - háromféle befejezést ad, ebből egy jó.
Az összes lehetséges befejezésből több is a főhős halálát eredményezi.Jobban átolvasva: nem tagja lehetsz a felsorolt frakcióknak, hanem barátja, ha a katonai utat választod de ehhez el kell végezned ezt-azt. Ki kell szabadítanod két tagot...
-
SaGa59
őstag
válasz
Sensut #11753 üzenetére
Az ST2-előtt nem játszódhat, mert Sztrelok abban találkozik először a Zónával. A sztori szerint a bátyja után indult, aki a halott városba ment paintballozni a haverjaival, de nem jött vissza. Amikor odaért a városba, elvesztette az eszméletét és évekkel később ébredt fel egy buszban...
Ha jól emlékszem a kezdő beszélgetésre.
Mintha akkor, amikor elindult még nem is létezett volna a Zóna, mire észhez tért már jó ideje van.
Az orosz oldal szerint a Zóna megjelenése előtt kezdődik a játék, ha a sereget választod, át esel egy kiképzésen. Lehetsz szabadúszó, Tiszta Égboltos vagy Szolgálatos is.
Az orosz oldalon az 1.2 verzióról van szó ás azt írják, 7 féle befejezése van, négy a sztalkereknek, három a katonáknak.
-
Sensut
őstag
-
Sensut
őstag
válasz
shield #11752 üzenetére
Ez egész érdekesnek tűnik így startból. Jelentkeznem kell(ene) a parancsnoknál lent a városban, de amint kilépek a reptér kapuján kibe futok bele?...
Strelok elvezet a bárba, minek környéke tele van részegekkel
...
Még ilyet se láttam, egy modban
. Aztán a bárban választanom kell, hogy maradok a hadseregben mint katona, vagy szabad stalker leszek és a saját kontómra dolgozom a Zónában. Jelzem, még csak egy fejlámpám, vagy késem sincs. Itt mindenki pulóverben sétál, vagy iszik éppen
. Azt még nem sikerült kideríteni, hogy a történet időben hova sorolható, de Strelok itt civil, ami elég különös
. Na meg beszél az anomáliákról és artikról, ami azt jelenti, hogy a Fotograf után történik, talán a Secret Trails 2 előtt. ST2 után semmikép, mert az már A SOC története. De lehet, hogy a SOC után? Majd kiderül, de mindenképpen kedvet kaptam hozza.
-
Sensut
őstag
Valaki ismeri ezt a modot - AlternativA a SOC-hoz?
Sokat én se tudok róla, épp csak elindítottam. A Fotograf és a Secret Trails 2 Peacekeepers pályáján indul és egy katonát alakítunk. Azt ígérik a készítők, hogy roppant terjedelmes a sztori. Sajnos a fordítás hiányosnak tűnik, de lehet, hogy csak én nem néztem utána eléggé.
-
ChrisG
tag
Sziasztok!
Szeretnék kicsit trükközni a SoC alapjátékkal. Steames verzió van, de egyik trainer sem működik...
Win 7(64b) az op rendszer. Sehogy nem tudom elérni, hogy a táskát nyugodtan pakolhassam és ne kelljen minden anomáliával szívnom. Csak a Grom skynet fél +7-es trainer működik kb. 5 percig, aztán kikapcsol a trainer, és ha mégegyszer megnyomnám a megfelelő gombot, lefagy a játék...
A német, drolle-trainer +8-asa nem működik, a +9es caliberes sem...
Van valakinek ötlete? (ha nincs, akkor marad a sok rohangálás...)
-
Dhampir
félisten
válasz
rétisün #11748 üzenetére
Én is csak olvasgatom a fórumokon mások élményeit, már nagyon jó lenne a hangulatos környezetbe és kalandokba belemerülni.
A régi PC (GA-MA78GM-S2H, Athlon 64 X2 4400+ 2300 MHz, 2 GB DDR2 RAM, Integrált ATI Radeon HD 3200 256MB, a Clear SDky egykoron ezzel diavetítés volt
) kezdi megadni magát, emiatt a kis "játéknotimat" (Intel HD 4000-el, ez már viszi mindhárom alapjátékot, a LA-át még nem próbáltam ki rajta) jelenleg nemcsak én használom, szóval a játék egyenlőre parlagon hever.
Tavaly Ubuntu Linux alatt hozzád hasonlóan jártam. Eleinte jól futottak rajta a Stalker játékok, de egy-két hónappal később az új frissítések elvittek valamit és már trükközéssel sem lehetett többé futtatni. Windows alatt viszont igencsak gáz, ha ez történik.
-
rétisün
veterán
egy kissé kihalt a topik
senki se jár már a zónában? (velem együtt, mert mostanában én se nagyon
)
na szóval, a win10-et próbálgattam, azzal abszolút nem tudtam stalkerezni, most, hogy visszaálltam win7-re, jött az érdekesebb rész....a priboy sztorit folytatnám (az nem lep meg, hogy vannak párbeszédek, amik a 004-es, vannak amelyikek a 005-ös verzióval mennek továbbb, a másikkal crashelnek) és egy fura dolgot produkál a játék: induláskor csinál az sztalra egy asilog.txt-t, meg egy users mappát, benne az user.ltx-el. ettől függetlenül a mentéseket oda teszi, ahová eddig is, onnan be is tölti, a beálllításokat (pl. bill.kiosztást) viszont az asztalon lévő users\user.ltx-ből olvassa kifele....
ja, és a mentések (.sav kiterjesztés) a gtaIV-hez lettek rendelve, csak azt nem tudom, mitől.....
a secret trails 2 meg továbbra se akar normálisan menni, folyton kidobál, lehet újra kell(ene) kezdenem, de előbb a priboy sztorit kéne befejezni.
-
kekeeci
senior tag
válasz
CJ4567 #11746 üzenetére
Idézném magam a már említett (#11703)-as hozzászólásból:
"Egyetlen szépséghiba, hogy orosz nyelvű (a segítő pdf is
), igaz van hozzá valami angol fordítás (guglis), de nekem nem sikerült beindítani."
A könnyebb kereshetőség kedvéért ide írom az ezzel kapcsolatos eddigi hozzászólásaim listáját:
(#11703)
(#11711)
(#11714)
(#11718)
(#11720)
(#11724)
(#11730)
(#11742) -
kekeeci
senior tag
válasz
shield #11743 üzenetére
Csak a neve sniper, az adatlapon ez látszik is
(effektív lőtáv gyöngygolyóval 100m, a többivel 60-65m - 12x70(76) lőszercsalád - ebből a legpusztítóbb, a kartács nevű, árusnál még nem is láttam belőle).
(#11744) CJ4567
A (#11703) hozzászólásomban kezdtem népszerűsíteni, ez a 'Heg visszatér' (Return Scar - Возвращение Шрама) nevű mod.
-
kekeeci
senior tag
Az az érzésem, hogy a többieket inkább a COP modok érdeklik.
Szembesültem még egy tévedésemmel: a katonai raktárak vörös erdő felőli végén megkaptam a határvédelemre felszólító automatikus üzenetet, a feladat be is került a feladatlistába, és be se tudtam fejezni - akinek jelenteni kellett volna, szóba se állt velem. Fölöslegesen mentem oda - játékmenet szerint nem kell, csak Fösvényt kerestem, de sehol se találtam. Tehát van automatikus küldetés.
További fegyverek (az érdekesebbek közül):
AA-12 CAMO az általam legtöbbet használt fegyver (hangtompítóval reddot-tal fixen szerelt - érdekes, hogy célzott lövésnél érzésem szerint pontatlanabb, és kisebbet sebez)
Saiga 12K Orvlövész - az A-nál kicsit pontosabb, és erősebb, viszont csak 10-es a tármérete (a másik 32-es)
Semmilyen kiegészítő nem szerelhető rá.Az APS az ikonjával ellentétben nem hangtompítós, de szerelhető rá.
AR-F fix NATO gránátvetővel szerelt
Colt M4A1 - a 'FOREND GRIP' miatt csőalatti cuccok nem szerelhetők
Kalter Steyr AUG-ja - 'underbarrel' sörétessel (levehető, nem próbáltam másra átrakni)
HK-MP5N-K - ACOG és ht szerelhető rá
HK-MP5N-K 9x18 - fix kollimátor, ht szerelhető
Folytathatom, ha érdekel egyáltalán valakit...
-
CJ4567
nagyúr
Sun shadowwal nem lehet semmit csinálni hogy ne legyen ilyen FPS fogó? 40 helyett lett 25 fps, de láthatóan szebb a játék.
-
CJ4567
nagyúr
Ha felrakom az 1.005 patchet, majd utána az 1.006-ot, az elég vagy 1.001-től végig kell patchelni?
-
SaGa59
őstag
válasz
hubai1979 #11733 üzenetére
Ezt akkor szokta csinálni, ha közvetlenül az exe-re kattogtatva indítod. Én is találkoztam már olyan modolt verzióval, ami ezzel szivatott.
Csinálj neki egy indító ikont és abban add meg azt könyvtárat, ahová telepítve van, indítási könyvtárnak.Vagy még az lehet, hogy csinált indító ikont, de lévén orosz a telepítő, összezavarodott a kitöltésénél.
-
-
kekeeci
senior tag
válasz
hubai1979 #11729 üzenetére
- Milyen oprendszert használsz?
Nálam (w7/64-ulti) előfordul - nem csak stalkernél - hogy a védelem miatt nem enged fájlokat-mappákat módosítani a rendszer, ezt úgy oldom meg, hogy telepítés után az adott játék mappáját átmozgatom egy másik meghajtóra, majd vissza. Az első mozgatásnál még kéri a rendszergazda jogokat, utána már nem.
(hülye módszer, tudom)- Az első linken (#11720) levő (torrent) letölthető, a hozzá való '!!Javít.7z' (#11724) is, kipróbáltam. Próbálkozhatsz más forrással is, nálam ez működik
- Számszeríj: a többi fegyvernél kiírták - legtöbbször - a tényleges lőtávot is, ennél csak a hatásosat. Mivel aránylag kevés 'lőszer' található hozzá, ezért szerintem nem nagyon érdemes foglalkozni a szórással, csakis a pontos találatnak van értelme.
- Nem fog az első jöttment egy PA pisztollyal 600m-ről agyonlőni egy lövéssel, de azért nem kell rambózni sem. Egyébként van olyan ellenfél (katonai stalker, zombi) amit csak gaussal lehet kinyírni, na ezekkel jó vigyázni, sűrűn menteni. A másik érdekes típus a láthatatlan (isten áldja a Crysis-t), azt meg érdekes megtalálni - főleg a fejét
.
További fegyverismertetés.
Kézigránátok:
Ebből kicsit nagy a választék, némelyiknek elég érdekes tulajdonságai vannak.
Példaként kettő:
Molotov
Vulkán
folyt. köv.
-
hubai1979
őstag
Ez fogad indításkor Cannot open file fsgame.ltx.
Check your working folder. -
shield
Topikgazda
válasz
kekeeci #11724 üzenetére
Nem tudtam letölteni a patch-et, megkérlek rakd fel valahova. Esetleg tudod, hogy mikor adták ki hozzá?
Kerestem máshol is, de nem volt a mod mellett, vagy nem tudtam letölteni.
Egy helyen azt olvastam, 2012 december végén adtak ki hozzá. Azt leszedtem, az kb. 370MB.
Nem tudni, hogy a SeregA-Lus verzióban milyen javítás van. Majd megpróbálom összehasonlítani. -
hubai1979
őstag
válasz
kekeeci #11724 üzenetére
Mester ez is olyan történet hogy megveszem a zóna legmenőbb ruciát, sétálgatok jön egy csavargó egy Flobert tipusú vegyverel kapok egyet és kész vége,vagy van értelme a zónába kalandozni és beszerezni a legjobb cucokat.Mert sajna találkoztam sok olyan modal hogy teljesen mindegy miben vagy, meztelenűl vagy exoba,mert jön a csavargó és reszeltek.
-
SaGa59
őstag
válasz
kekeeci #11724 üzenetére
A számszeríjat nyugodtan átírhatod 150m-es hatótávra, nem rontod el a játékegyensúlyt. Ilyen típussal (csigás), 60m-re lőnek célba versenyeken, igaz 60cm a tábla átmérő, de többnyire eltalálják vele az 5m átmérőjű középkört is. Ezzel a lövedéktömeggel, és sebességgel a 150m-es hatótáv azt jelenti, hogy nagyjából 50-75 méterre tudsz vele pontosan lőni, utána már szór rendesen, ahogy a valóságban is. Ha csak 50-75 m a lőtávja, akkor a valóságban kb 30 m-ig pontos, ami nem igaz. Az én kis nyílpisztolyom a maga 75 fontjával tud majdnem ennyit.
A lőtávon kívül nagyjából stimmelnek az adatai...
-
kekeeci
senior tag
válasz
shield #11723 üzenetére
Én az első linken levőt töltöttem le, ahhoz ennyi javítás kell (még egy-két eszköznév, -leírás hiányzik, de a játszhatóságot nem befolyásolja).
Kicsit félrevezető információt adtam a #11714 hozzászólásomban, ugyanis a mellékküldetéseknél van időlimit.
EGY HÓNAP!Egy kis fegyver bemutató - sniperek:
SVD
SVD Tigris (8x-os zoomolható célmegjelölős távcsővel)
Mindkét fegyverre szerelhető 7,62-es hangtompító.
SKS
Kicsit jobb paraméterek, ZF-4 távcsővel szerelhető, ht nincs
.
Számszeríj
Ez lenne a legjobb, csak az a max 75m-es hatótáv
.
Vannak még a gyengébbek között Mauser K 98 (fix távcsöves - ezt, meg az STG-44-et aránylag hamar be lehet gyűjteni nagy mennyiségben lőszerrel együtt a vh-s német egyenruhát viselő és németül beszélő zsoldosoktól), SIG SG 550 Sniper (7,62x51-es lőszerrel, amit még sehol sem találtam
).
És ami mindent visz - a Gauss.Átlagos sniperkedéshez a legjobbak: az FN 'Szellem' (8x fix távcső, fix ht és gránátvető!!), AK 104, Abakan, LR300 és a Vintorez. Ezeknek a pontossága, sebzése mindnek jobb, mint az SVD-knek
Még pár érdekesség: akik szeretik átírni a súlylimitet, azok csalódni fognak, egy idő után megtelik a hzs, és elkezdenek kiesni belőle a dolgok.
Kitöréskor áthelyeződnek az anomáliák.
Horror mód.
Vezethető járművek - van ehhez kapcsolódó küldetés is.
GPS jelölő - ládába (stb.) rakva megmutatja a láda tartalmát (volt már ilyen), NPC-nek adva mutatja a térképen, az illető merre jár.folyt. köv.
-
shield
Topikgazda
válasz
shield #11722 üzenetére
Kicsit bele zavarodtam a javításokba.
Ezeket szedtem le:
- shram_1_icon_fix.rar (kb.1.4MB)
- fixicons_shram_1_p3_all.rar (kb.1.5MB)
- gamedata.7z (kb.1.1MB)
- kumpatch-3.7z (kb.377MB)
- Худы для Шрама - new.7z (kb.4.3MB)Fogalmam sincs a sorrendről, mert a letöltési dátummal vannak meg.
Valamit még olvastam a ll. részről ( talán a kumpatch-3.7z-ben van benne?), nem értettem meg.
Egy kis felhomályosítást meg köszönném.
-
kekeeci
senior tag
válasz
hubai1979 #11719 üzenetére
Ha jól emlékszem: ITT
Ez egy 1.0006-ba hegesztett verzió majdnem tökéletes (néhány kisebb javítást igényel, melyek nagyrészt megtalálhatók a mod lapján).
A mod amúgy innen tölthető le, javításokkal együtt (csak gamedata). Az 1.0004-re ajánlják telepíteni.
Ha az ezen túli javítások is kellenek, majd felrakom valahova.
-
kekeeci
senior tag
válasz
Dhampir #11716 üzenetére
Gondolom, ahogy megtudod, nyilvános lesz az adat. Azért gyanús a dolog, mert többször előfordult, hogy pl. a Kordonnál a járműtelepen beadta a rejtekhelyet, odamegyek, üresen találom, de az ott talált banditáknál megvolt a cucc.
Egyébként rejtekhely adatot vásárolni is lehet. -
kekeeci
senior tag
válasz
shield #11712 üzenetére
Játékmenetben hasonlít a ST, NS modokhoz, itt se jelzi sokszor a térkép a feladatok helyét, bár akik a feladatokat adják, legtöbbször korrekt útbaigazításokat adnak. A területek nem egyszerre nyílnak meg, hanem a történet előrehaladtával folyamatosan (nem lehet előreszaladni pl. jobb fegyverekért)
Érdekes szörnyek:
füstölő - felrobbanó, vagy lángoló vérszopó, robbanó csontváz és zombi, savas - villamos mini poltergeist, elektromos kiméra, ideiglenes vakságot okozó macsek, yao guai és halálkarom (Fallout)Érdekes viszonyok:
magányos stalkerek, katonák, szolgálat, szabadság mind a barátaink (érdekes volt látni a Szemétdombon a bárhoz vezető kapunál egymás mellett látni a szolgálatot és a szabadságot),
viszont a katonák mind a szolgálattal, mind a szabadsággal ellenségesek ( az is érdekes, mikor a minimapon csak zöld illetve sárga van körülötted, mégis ropognak a fegyverek - pl. a Sötét-völgy Szemétdomb felőli bejárata elég gyakran cserél így gazdát, ha ügyes vagy jól teleszedheted magad)Az NPC-k is gyűjtögetnek, sőt a ládákat, rejtekhelyeket (csak miután a helyét megkapod) is kipucolják, amit elérnek.
Az ellenséget a meggyógyítása baráttá teszi - néha csak rövid időre.
Nincs időlimites és automata küldetés.
Néha a beszélgetésben több válasz választható (
), és ettől függ a további játékmenet (nagyon jó érzés, mikor 2 óra játék után derül ki, hogy nem azt kellet volna válaszolni
)
folyt. köv.
-
shield
Topikgazda
-
kekeeci
senior tag
Basszus, most néztem át a STALKER gyűjteményemet, 340 G.
-
kekeeci
senior tag
Egy furcsa katonai járőrrel találkoztam Kordonban:
Ha valakit jobban érdekel, ide felraktam egy kis videót.
A mod egyébként a 'Heg visszatér' (Return Scar - Возвращение Шрама) nevet viseli, és eléggé érdekes.
(Heg a Clear Sky főszereplője - a gyengébbek kedvéért.)Teljesen új sztori, új mutánsok (pl. elektromos kiméra, psziho macska), kibővített terület (az átlépési pontok nem mindig azonosak a megszokottal), sok érdekes fegyver, stb...
Akinek tetszett a Secret Trails, vagy a Fotograf, esetleg a 'Népi Leves' annak ajánlom, és azoknak is akiknek nem, mert nem annyira molyolós mint azok.
Egyetlen szépséghiba, hogy orosz nyelvű (a segítő pdf is), igaz van hozzá valami angol fordítás (guglis), de nekem nem sikerült beindítani.
-
borovi
aktív tag
29 éve, az 1986. április 25-ről 26-ra virradó éjszaka nukleáris baleset következett be a csernobili atomerőmű négyes blokkjában.
[link] -
rétisün
veterán
nálam továbbra is érdekesen működik a priboy story....vannak párbeszédek, amik 1.0004-el, mások 1.0005-el fagynak (legtöbbször a 'tudsz adni valami feladatot'-ra kattintáskor), ha a másikkal töltöm vissza ugyanazt a párbeszédet, akkor meg továbbmegy.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Megjött a Cherry legfrissebb, taktilis karakterisztikájú kapcsolója
- ASUS routerek
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Telekom mobilszolgáltatások
- Svájcban bukkant fel egy Berlinbe készülő HMD
- Futás, futópályák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ZBook 14 G8 - i7-1165G7 I 16GB I 512SSD I Nvidia 4GB I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 640 G8 - i7-1165G7 I 32GB I 512GB SSD I 14" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 7 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G7 - i5-10G I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 9000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3310
- 12 GB-os Quadro RTX A2000 kártyák - garanciával
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Xiaomi Mi 10T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest