Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Nothing Phone (3) – tervezett kaotika
- iPhone topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Google Pixel topik
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
-
Mobilarena
Retro teló rajongók topicja
Gyűjtők telefonjai az összefoglalóban
RETRO beárazás topic (új)
Új hozzászólás Aktív témák
-
TommyX_
őstag
Én a 10 év Symbian használat alatt nem éreztem azt, hogy kevés lenne.
Azért annyira nem volt rossz, mint sokan állítják.
Az N8-hoz szólva, ez volt a 6600 után a másik olyan telefon, amire azt mondtam, hogy kell nekem.
Jó lehet, ott volt hasonló árban a Galaxy S, de N8-t, amikor láttam élőben, még jobban megfogott.
Az Anna rendszernél a videolejátszó szoftver kezelése volt jobb, a Belle-ben ez sajna nem a legjobb az avi filmek esetén, de ez csak egyéni probléma, a rendszer használhatóságából nem von lesz semmit, mert nem sokan néznek filmet telefonon.
Én most a 808 mellé egy Nexus 7-t használok, ez a párosítás bőven jó nekem. -
zorzy4
addikt
válasz
korcsillio #27787 üzenetére
Én nem buherálnám.
-
zorzy4
addikt
válasz
korcsillio #27785 üzenetére
A simának zöld, az inek kék a háttérvilágítása, és tud javát.
-
-
bunkomen
aktív tag
válasz
korcsillio #27782 üzenetére
Hát az nem pont 500
-
stufen2
aktív tag
Bízzunk benne, hogy ugyanúgy egy pár év múlva újraindul ugyanúgy, mint a Saab.
-
bunkomen
aktív tag
-
stufen2
aktív tag
válasz
susu88 #27774 üzenetére
Ez így van
. Mellesleg az android ingyen lett volna. A microsoftnak volt jó rendszere a winmo 6.5, akkor és abban az időben amikor az megjelent, de ez a csempés dolog még, most se valami nagy cucc pár év után, anyám kapott ajándékba egy 520as lumiát a fodrászától, mert hogy szar, de ha megcsináltatja akkor az övé lehet kb két hónapig használta, utána vett másikat, mint kiderült semmi baja, néha nyomkodom, nyakatekert egy menüje van, nem jön be
-
ferret77
aktív tag
válasz
novinyul #27765 üzenetére
Nexuson, ahol nincs tele a gyártók szemetével, vagy pl egy Note 3-on, ahol van 3 giga ram és a samu szemete mellett még marad hely, na és persze a 4.4 óta lehet. De egy 1 giga rammal rendelkező Note 1-en ha megnyitom az operát és mellette 1-2 másik alkalmazást, akkor pl ha az operában írtam mondjuk egy fórumban és közben átlépek az egyik megnyitott alkalmazásba, akkor az operába visszalépve jó eséllyel kezdhetem újra az írást. 1GB ram ilyen kevés androidnál, miközben némelyik PC-ben sincs több.
-
válasz
zorzy4 #27760 üzenetére
A Symbian továbbfejlesztése hiba lett volna.
Egyrész sokkal nagyobb erőforrás saját OS-t fejleszteni, és azt karban tartani, mint licencelni egy meglévőt.
Ráadásul a WP egy komplett ökoszisztéma része. Ott a Win8-as PC, noti, tablet, Xbox, stb.
A Symbian-nál mi van? semmi.
Akkor ezt meg ki kellet volna építeni, hogy ne maradjanak le még sokkal jobban. Megérte volna? -
susu88
tag
A symbianból valószínűleg kihozták a maximumot, azért nem fejlesztgették már tovább. Ahhoz, hogy felvegye a versenyt mondjuk az Androiddal, alighanem 0-ról kellett volna újragyártani. Annál egyszerűbb volt egy meglévőt átvenni (Win). Mondjuk akkor már inkább az Anroid felé fordultak volna... Mondjuk egy rendes felső kategóriás androidos Nokia mekkora durranás lehetett volna... ***heavy breathing
-
bunkomen
aktív tag
válasz
korcsillio #27771 üzenetére
EZT próbáltad?
De ilyen 5-6 körül még jó párat tudnék linkelni. Alatta meg felesleges keresni, ezeknek ennyi az ára alsó hangon is.
-
KSparrow
őstag
válasz
korcsillio #27768 üzenetére
előlapban is más csavarok vannak, átfúrta az elejét. az is kuka.
-
korcsillio
addikt
Akkor ezért nem érdemes pénzt adni...
-
bunkomen
aktív tag
válasz
korcsillio #27766 üzenetére
Elvileg alaplap kuka
-
korcsillio
addikt
[Ezzzel] mit lehet kezdeni?
-
ferret77
aktív tag
Az okostelefon nálam azt jelenti, hogy nyílt operációs rendszer fut a telefonon, komolyabb alkalmazásokkal bővíthető a tudása, nem kis java alkalmazásokkal. Csak egy példa, S40-esre nem fogsz tudni teljes értékűk offline navigációt telepíteni. A másik alap a multitasking, amit symbin nagyon szerettem, de sajnos a droid félét máig nem tudtam megszokni, hogy bezárja, ha elfogy a memória. így újra lehet kezdeni a munkát, ha megnyitom.
Az 5800-ról annyit, hogy jóval többet tudott, mint az első néhány iPhone, de nem volt felhasználóbarát a kezelése, ráadásul jellemző volt rá, hogy lassú volt, mint a dög, mert spúr módon rakták össze kevéske ram, gyenge proci. Ez jellemző az összes S60v5-ös nokiára. -
stufen2
aktív tag
válasz
zorzy4 #27756 üzenetére
Használhatóságában, borzalmas volt a sense felülethez és az androidhoz képest, nyakatekert egy rendszer, gyorsaságban és minőségben sem volt a toppon - szerintem, több haverom is ezt mondta miután váltott droidra vagy ájfónra, de ettől függetlenül én sokáig bele voltam szerelmesedve a zöld vagy narancssárga n8-ba, de később csoporttársamét eleget nyomkodva nem bántam meg, hogy nem vettem meg. A symbiannak meg már akkor reszeltek, appok hiánya is bosszantó volt. Unokatesóm férje végül is beszerzett egy n9et 160-170ért (sok esze nem volt : ), csak azért azt vette, mert ő mindig nokia párti volt - címszóval), amíg nálunk volt egy hétre cseréltünk, az a telefon max 10 ezret ért, de inkább egy fillért se, kb egy év se telt el és vett egy s3-at, mondanom se kell hogy belátta ő is, hogy a két gép között fényévnyi különbség volt. Végül is nekem nem tetszett a symbian3, belle, meego, de egy biztos hatalmas részük volt abban, hogy a Nokia ide jutott, vagy alapjaiban kellett volna átírni az egészet, vagy kidobni a kukába a terveket inkább, esetleg androidot rakni a winfos helyett, és nem egy elavult rendszerhez görcsösen ragaszkodni főként nem továbbfejleszteni, mint pl a belle. Az eladási számok is azt mutatták, hogy a simbyan 3at nem biztos, hogy annyira erőltetni kellett volna. Mert a telefonok szebbek kívánatosabbak voltak számomra a többi gyártóéhoz képes.
De novinyulnak is igaza van, ehhez egy fafejű töketlen vezetőség kellett
-
novinyul
veterán
válasz
zorzy4 #27760 üzenetére
Az a nagy helyzet hogy töketlen bal.asz vezetősège volt a Nokiának.Az N8 már 2006-n kèszen volt,de nem voltak hajlandóak piacra dobni.Aztán jött a szifon ès borult minden,de mèg akkor sem voltak hajlandóak meghallgatni a saját fejlesztőiket,pedig lett volna lehetősèg a megújulásra(mint az N szèria idejèn).De ugyanezt a Sony is eljátszotta,de ők mèg időben lèptek.Ja ès nem rossz a wp,csak kell egy kis idő hogy megszokd,ja ès tud egyszerre csörögni ès rezegni is a wp-s telefon(pl.Samsung) nem a wp hibája.
-
imi290
aktív tag
Mikor akartam venni egy új telefont a régi után, (SEC902),SE-t akartam venni.Szemezgettem is a SE Xperia X10-el.És tiszta véletlenül gondoltam mi lenne ha Nokiát vennék,mert azok régen is jók voltak.Felmentem az oldalukra nézem N8 az új zászlóshajó.Összehasonlítottam ár-érték arányban a SE X10-el és az N8 győzött.
Már több mint 3 éve meg van,(és ezt is használom) szerintem egy egész jól sikerült telefon a Nokiának.
Ami kiborított engem,az a Nokia 5800.Az egy használhatatlan vacak,anyag minőségben is,és szoftveresen is.
Fényévekkel jobb tőle az N8Ha váltanom kellene,amit nem akarok,akkor az egy Nokia 1020 lenne,egyre jobban megy le az ára annak is.Majd talán 1-2 év múlva,remélem.
-
stufen2
aktív tag
válasz
zorzy4 #27751 üzenetére
Az 5800 az bukta volt teljesen, amiket felsoroltál nem voltak rosszak, csak annyira jók se, hogy a konkurenciát megszorongassák. Most gondolj bele az E7 akkor jelent meg amikor a htc sensation, mindkettőt néztem a mobilboltban, meg még az n9et, kereken egy 10essel volt olcsóbb nokia, mint a htc. Amikor próbálgattam a nokiát azt hittem valami vicc
már akkor elég nagy hátrányuk volt. Emlékszem a nyáron vettem a htc-t. Ősszel meg megjelent az ájfón s4.
-
-
stufen2
aktív tag
Ja, az n95 volt az utolsó jó telefonja ami 2007-ben volt, de az sem volt már éllovas, utána meg semmi se jött össze. Arról nem beszélve, hogy pont a Nokia volt az a gyártó aki irreálisan magas áron kezdte el árulni a telefonjait kb 200 körül fél év elteltével meg 60-70 lett vagy még olcsóbb, a luxus sorozatot kivéve mert azok többe kerültek, mindig mire megjött a modellfrissítés az elődmodell szinte "elértéktelenedett". De ha csak 3-4 éve tartana a hanyatlás, akkor is szarba lett volna, gondoljunk csak a HTC-re, a Sensation sorozat óta nem tud felkapaszkodni dobogós helyre, és kb azóta veszteséges is, egy ilyen gyorsan fejlődő iparágban ez nem megengedhető egy cég számára.
-
MurdR
veterán
válasz
quailstorm #27745 üzenetére
Nem kell egy retro fórumban natívkodni, át kell menni a C++ vagy a .NET topicba, és ott natívkoggyá, már megin' túvan bonyolítva eza zegész téma.
Akinek volt korai symbian telefonja és esetleg előtte egy 6610ese volt, az tudja, hogy mi az az okostelefon -
MurdR
veterán
Meg ne magyarázzátok már szegény gyerkőcnek hogy az S40 is smartphone, mert lehidalok. A 6310inek is volt javája, mégsem smartphone kategória
Én így foglalnám össze:
-olyan operációs rendszert futtató készülékek gyűjtőneve a smartphone, amelyre az OS-t a gyártó nem specifikusan a saját típusaira fejlesztett. Ezalól kivételt képez a korai Symbian/Epoc rendszer, és egyéb kevésbé befutott oprendszer. -vagy valami ilyesmi. Na de nem kell vitatkozni, mert mindenki tudja hogy melyik smart és melyik platform. -
válasz
quailstorm #27742 üzenetére
na ezt a részét a dolognak balladai homály fedi. legalábbis számomra.
-
válasz
quailstorm #27739 üzenetére
nem kötekszem, bocsánat, ha ezt így látod.
én kimondottan a cikk tartalmát kritizáltam, nem téged.KSparrow: „Pl. egy Series 40 nem okostelefon, hiszen ott csak az futhat, amit a Java támogat.”
Vagyis egy S40 telefont nem tudsz okosítani, mert a funkciók adottak, és nem te adod meg őket.Jobban nem tudom elmondani, mert kb. eddig terjednek a programozási ismereteim.
-
KSparrow
őstag
Nekem ott okos egy telefon, hogy azt mondják róla--- azaz Symbian
Najó, Android is, meg iOS, de ezeket is mert csak mondják.. egyiket se használtam soha.
Mellesleg .jar file-okat elvisz az S40, van pár app, amit így leszedtem 5310-re anno ... akkor az okos? pl. asszem Honfoglalo.. meg Worms2008 space odyssey. N82 telepítette, de 5310 is vitte. akkor az is okos?
-
quailstorm
félisten
Azt csak úgy írtam. Felesleges kötekedni, mert a te oldaladon állok.
Egyébként mintha lett volna olyan hogy annak hirdetik. Talán ezt a legújabb platformot. De fejleszteni atomgagyi.A Nokia meg szerintem sok helyen rontott. Túlárazás. Béna zárt rendszer az SE-hez képest, bár a Samsung E250 sikeréből kiindulva annyira nem volt gyászos.
Aztán berakták a GPU-t, OMAP2420, de kb csak dísz volt. Aztán mire mindenki más is berakta és használta, ők egy generációra kivették. Már az N95 idején felmerült az OpenGL felület...
Aztán a kész Linux rendszereket kukázni hülyeség volt. Jól mentek.
A Symbiant nem portolni ARMv7-re pedig megadta a záróhangot. Az erőlködés az Ashával meg vicc.(#27738) sz.balazs.95: ezek szerint ezt is ugyanúgy látjuk.
-
-
válasz
quailstorm #27732 üzenetére
És mióta döntenek a laikusok a definíciókról?
de amúgy ezesetben egy Asha is okostelefon. Tapiképernyő pipa. Facebook pipa.
Holott a érintőpanel csak egy input, az fb pedig csak egy szoftver.
Sőt, érintőpanel a velem egyidős ős-PDA-elődben is van. -
Dr Dee
tag
Valaki?
[link] -
quailstorm
félisten
Látom neked se sikerült megfogni...
Hivatalos álláspont szerint nincs meghatározott definíciója az okostelefonnak, ami írnak, annak 80%-át meg a W810-em is tudja...
Én is a natív kóddal futtatott appokat tekintem az okostelefon feltételének.Az utca embere meg a tapiképernyős facebookot. Meg nemrég hallottam olyat hogy a vinil lemez nem hifi...
Egyébként direkt kérdeztem így, de sajnos a várt eredményt kaptam, nem mondtál újat.
-
válasz
quailstorm #27730 üzenetére
Szoftverekkel lehet okosítani.
Egész pontosan a PC-vel megegyezően. Vagyis pusztán a hardver jelenti a korlátot, a szoftver nem.
Pl. egy Series 40 nem okostelefon, hiszen ott csak az futhat, amit a Java támogat.Tehát nem az érintőképernyőtől, facebúktól, háromgétől, stb.-től okos a telefon, hanem ettől.
-
válasz
Dr Dee #27728 üzenetére
„2014. április 25-én lezárul egy korszak: a Microsoft megveszi a Nokia készülékgyártó részlegét. Ezzel véget ér az 1865-ben alapított Nokia története, és ilyen néven nem kerül már piacra több telefon sem, az új név pedig Microsoft Mobile lesz.”
Ez így nettó hülyeség. a Nokia mobil divízió nem 1865-ben alapult.
Miért tekinti mindenki a Nokiát és a Nokia mobilt egynek?
Ha mondjuk az „utca embere” mondja ezt, akkor oké, nade amikor a neten publikálnak ekkora marhaságot, akkor az senkinek nem tűnik fel?
A Nokia él tovább, akárcsak a Siemens, Alcatel, Sagem, Ericsson, stb.
Sőt, most, hogy ledobták magukról az MS pénzén a terheket, jobban vannak, mint valaha.másik kedvenc:
Ne feledkezzünk meg, a Nokia 9000-ről sem, ami nyugodtan nevezhetünk saját ideje "okostelefonjának".
A 9000 nem a maga idejének az okostelefonja, pláne nem idézőjelben. Okostelefon. pont. ezen nem változtat semmi, hiszen az okostelefonnak fix definíciója van.
-
Dr Dee
tag
Ezek szerint,hivatalos:
[link] -
KSparrow
őstag
válasz
Sucuka #27725 üzenetére
NSN, de csak június végéig, gyakornokként. és ivel a telefon céges, vissza kell vinni... pedig de jó is volt egy hétre a 6208c, most az N92.. Mindenképp egy must-have telefon, de annyira azért nem jó. a kamera ugye semmilyen, a design N93, de azért elegánsabb valamivel. meg dög nagy, és nehéz. de a kijelző pl érintésérzékeny- nem úgy, hogy touchscreen, hanem letörölgettem, és foltos maradt percekig- nagyon nem bjrja a nyomást, a kicsit se, a plexi meg elég gyenge... de a gombsor nagyon bejön.
-
Ezt most találtam!
-
KSparrow
őstag
Na munkahelyen lehet kölcsönözni telefont: Sajnos vissza kell adni. De most múlt héten kihoztam egy Nokia 6208-ast. Nem mondom, nagyon bejött. De most: Nokia N92! El is felejtettem, hogy nincs benne vibra! Nagyon durva, tök fejnehéz.
-
Sucuka
senior tag
Urak, esetleg valakinek:
Nokia 6610, SE Z520i. Mindkettő enyém, a képeket én "lőttem" róluk.
Valamint az után érdeklődnék, hogy PSION 5MX, vagy Ericsson MC-218 van-é valakinek?
-
MurdR
veterán
Valakinek kell egy FujitsuSiemens Pocket Loox 420 PDA?
WM5, BT, szép állapotú. Doboz, leírás, töltő, adatkábel, dokkoló, bőrtok, ceruza. Full-fullos kiszereléscserébe jöhet retro teló
-
MurdR
veterán
válasz
korcsillio #27712 üzenetére
Felejtsd el
-
stufen2
aktív tag
válasz
--HARDCORE-- #27710 üzenetére
Unokatesóm azt mondta, hogy egy idős kis nyugdíjas lehet, én nem láttam személyesen még.
-
--HARDCORE--
senior tag
válasz
stufen2 #27708 üzenetére
Szóval ugyan nem átverős, de a rizsát löki rendesen az eladásokért. Értem. Nincs amúgy valami limit olx-en (apród) ? Azért ez a kb. 290 hirdetés már üzletszerű kéne hogy legyen.. pláne amilyen árakat néha kiír.. havi 200K-ra azért karcolgatnám...
Elmenne a kedve ettől...
-
KSparrow
őstag
válasz
korcsillio #27707 üzenetére
én nem adnék érte ennyit se, de te tudod. Nekem ezek nem kellenek, mert ami olyan Nokia lenne, az már rég a polcon van.
-
stufen2
aktív tag
válasz
--HARDCORE-- #27706 üzenetére
Én vettem tőle kb egy éve egy bontatlan full bliszteres tiszta piros 8310 elő hátlapot, asszem 1500huf-ért. Kb az 5-6-odik email után kaptam meg a címét és telefonszámát, hogy el tudjam küldeni az egyik rokonom a cuccért, mert az istennek sem akarta megérteni, hogy a találkát vele beszélje meg és ne velem, mert én Szegedtől kb 400 km-re lakom és nem tudom átvenni személyesen. De az e-mail-ei is hasonló nyelvezetű és terjedelműek voltak, majd le vakartam magamról a bőrt, mire lett valami eredmény, mivel ő meg akar győződni arról, hogy én valójában akarom-e a terméket vagy csak unatkozok és ezért 4-5 email-es tiszteletkört kellet futni. De a termékkel nem volt gond, tényleg bontatlan volt. Az árait nézve meg majd rájön....
-
quailstorm
félisten
Én csak attól félek hogy majd lelövik a FiRe-t, ergo nem tudunk majd firmware frissíteni... régi Nokiákon ugyebár.
-
zorzy4
addikt
Ez egyre betegebb. 25000 28000 most meg [link]
És az szomorú, hogy lenne egy vevője, mert egy 10es leszurkolnék érte úgy hogy van már nekem, és 300ftért vettem.
Új hozzászólás Aktív témák
A Hardveraprón született egy új kategória, a Retró telefon kategória, ahová feltehetitek az eladásra szánt készülékeket és alkatrészeket, valamint az ezekkel kapcsolatos keresési hirdetéseiteket. A kedvezmény számotokra az, hogy más topikokkal ellentétben ezeket a saját hirdetéseket nyugodtan belinkelhetitek ide a topikba, így mindegyikőtök számára látható, elérhető, kereshető.
Tehát a topikban továbbra is tilos a hirdetés az eddig megszokott, ide csak beírom formában. Ezt továbbra sem megengedett, és az ezt megsértők moderálásra kerülnek.
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bakelit, Vinyl lemezjatszó
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Háztartási gépek
- TCL LCD és LED TV-k
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 Ultra / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garancia
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ThinkPad T495 Ryzen 3 PRO 3300U 16GB 1000GB 1 év garancia (akksi hibás)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest