- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Xiaomi Mi Mix 2 - funkcionális művészet
OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT MIELŐTT KÉRDEZEL!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shyciii
veterán
-
Shyciii
veterán
válasz
Karavik #2221 üzenetére
Ezt most nagyon leegyszerűsítetted, de nem így van. Ha valami homályos, az lehet még részletgazdag. Nem mindegy hogy a megjelenített pixelek kvázi egyszínűek, vagy sokkal több árnyalatúak, ezáltal csak életlenek. A takaró nem életlen, hanem elmosott, vagyis a mintázat se nagyon látszik. A könyveken nincsen fókusz, életlen, de látszanak az apróságok, hogy pl milyen felirat lehet rajtuk. Amúgy a google camera esetén alig észrevehetően életlen, míg a gyári esetén, ha nem nagyítok bele akkor is durván látszik, hogy elmossa. Az elmosás mindig szoftveres hanyagság, mert egy olcsó algoritmust használnak. Szerintem a részletek elmosása nem egyéni preferencia kérdése, mert én meg nem láttam olyan embert, akinek az tetszene, hogy elmaszatolódik a fotója nappali fénynél.
Az már igen, hogy sötét képeknél részletgazdag legyen, de pixeles, vagy kevés részletgazdagság elmosással, de így nem pixeles. -
HUTCHDB
nagyúr
válasz
Karavik #2207 üzenetére
Tobbsegeben en teszek koze kepeket.
Probalok azonos helyrol, azonos helyzetben (egybol egymas utan) kepeket kesziteni.
Az osszhasonlitasra szerintem boven jo.
Mar sok sok kepen lathato, hogy kategoriakkal jobb a google kamera, mind reszletezettsegben, mind kontrasztban, mind vonalvezetesben, mind szinhusegben.
(Erdekes, hogy tobben samsung telefonon is a google kamerat hasznaljak, erdemes a fotos topikba benezni.)
Aki szeretne hasznalni az felteszi, aki nem, az nem. -
-
-
Shyciii
veterán
válasz
Karavik #2174 üzenetére
Őszintén szólva az kevésbé izgat. Főleg hogy a gyári launcher képtelen a nem kívánatos ikonokat elrejteni, pedig ez azért alap funkció lenne. A DPI-vel viszont minden programban többet fogok látni, és ha megfelelő értéket adok meg, akkor az érintés érzékelésével sem lesz gond.
-
Shyciii
veterán
válasz
Karavik #2123 üzenetére
Jól emlékszem, hogy ha a xiaomi.eu -s stable romot akarom frissíteni az újabb stable-ra,akkor az updater appal nyugodtan megtehetem, és max a root-ot nyomja ki belőle, és minden más megmarad? Vagy Updater appal csak letöltöm, majd TWRP alatt teszem fel?
Vagy kell factory reset? Illetőleg kell utána wipe cache, dalvik cache mint a főzött romoknál, vagy nem szükséges?Most nézem, hogy talál új verziót, de ha megnézem a linket, hogy milyen új stable verziók vannak, akkor a legfrissebb 9.1.11 ami nekem is fent van, de a teló mégis jelez újabbat,
-
Karavik
veterán
válasz
Karavik #2065 üzenetére
@Scooter74:
Közben sikerült megoldanom, hogy Quick Card Calendar Events kijelezze a névnapokat ill. az összes naptár eseményt nálam is (xiaomi.eu-n). Miután hozzáadtam a tőled kapott névnap.ics fájlt (azaz importáltam a névnapokat PC-n a Google naptárba) utána már csak a megfelelő engedélyeket kellett megadnom a telón és egyből meg is jelent az aktuális névnap vagy egyéb esemény, tehát nem ROM hibája volt...
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
Karavik #2070 üzenetére
Ezt a "vádat" már megkaptam korábban is, de tényleg ilyenkor vigyázok, és nem mozgatom a kezem, kitámasztom.
A gyári kamera alkalmazás ilyen. Ha a fókusz lenne rossz helyen, akkor annak lenne egy pontja, ahol élesebb lenne, de ilyen nincs.
Nézd meg a korábban ide feltöltött összehasonlító képeimet, ahol másik kamera app-al is készült kép, ott is ugyan ez a helyzet.
Összehasonlításkor jön ez ki nagyon.A note 8 vs. mi5 low light video tesztet kíváncsian várom.
(#2071) Shyciii !
Remek, akkor az egy ajánlott darab! -
HUTCHDB
nagyúr
válasz
Karavik #2068 üzenetére
Jol ertem, a mi2s-nek jobb a kameraja, mint a mi mix 2-nek?
Nekem volt s8-m (is) en neha tul vilagosaknak ereztem a kepeit.
Az s7 edge-nek meg nem.A note 8-cal kerhetnek egy ejszakai (low light) videot vaku nelkul?
Ezzel parhuzamosan a mi5-tel is csinalhatsz egyet, erdekes eredmeny fog fogadni... -
HUTCHDB
nagyúr
válasz
Karavik #2065 üzenetére
Gyári kamera HDR-rel
Google kameraNekem aktiválva van a camera 2 api, így én a GCam hdr+ van feltéve.
Ez mit csinál a telefonnal, milyen mellékhatásai vannak?Később teszek még fel képeket ma napközben készítettem, igen szépek lettek...a google kamera képei.
-
HUTCHDB
nagyúr
-
kigyi_23
addikt
válasz
Karavik #2003 üzenetére
Én értem csak leírtam, hogy azzal nem sokra megy pont az általad felvázolt okok miatt. A nyitási engedélyt megkapja gyorsan, de a telefont akkor sem tudja 72 órán belül nyitni akármit csinál előre. Ha akkor kéri amikor megkapja a telefont és nem dolgozik előre akkor is max 1-2 órát bukhatna, de lényegében ugyanott tart ezért nincs értelme vele külön foglalkozni.
A lényeg, hogy el akartam oszlatni azt a tévhitét, hogy megkapja és azonnal tolhatja rá amit akar
Mezei felhasználóként a 72 óra az neki is 72 óra.
-
mgaben
senior tag
válasz
Karavik #1972 üzenetére
Na ezek a kérdések nekem is eszembe jutottak.
Eddig ugye olyan telefonjaim voltak ahol volt külső SD.
Itt ugye nincs. Ugye egy tiszta telepítésnél egy factory reset nem árt.
Na de akkor mi lesz a kártyán tárolt dolgokkal, képek, videók, témák, stb...
Mert ha van olyan szeglete a memóriának amit a twrp nem bánt, akkor oda lehet másolni a telepítő zip-et.
Én a régi redmi 1s-en mindig külső sd-ről telepítettem, de a belsőről sem mindent törölt ilyenkor szerintem. -
HUTCHDB
nagyúr
válasz
Karavik #1972 üzenetére
Ez nem zárja ki azt, hogy valaki végzett a twrp telepítésével, és nem akarja folytatni a rom telepítését, akkor ne másolhatná később a készülékre a rom-ot.
Számomra inkább ez lehet a félrevezető...mondjuk az összefoglalóban a twrp telepítése az eu-s rom feltételének részeként szerepel, így igazad is lehet! -
Shyciii
veterán
válasz
Karavik #1922 üzenetére
Karavik 😁 jól számolsz. Egész pontosan holnap este 7-kor már újra próbálhatom.
HUTCHDB: mindennap próbáltam, de úgy néz ki, hogy ragaszkodnak a 3 naphoz. Ez sem érdekelne, csak utána már menjen fel a TWRP, mert nem szívesen mennék már vissza a Huawei P9-re, még akkor se, ha van az EMUI-ban egy olyan fontos funkció számomra, ami sajnos hiányzik a MIUI-ból.
-
Kornel
veterán
válasz
Karavik #1899 üzenetére
Ok, tehát ha ezeket nem használja valaki, akkor nem találkozik kéretlen reklámokkal.
A Google appokkal mi a helyzet?
Miért csak ennyi van?Illetve az előző hozzászólásoddal kapcsolatban lenne kérdésem. A hivatalos európai forgalmazó (ABC data) által szállított készülékeken milyen ROM van? Nyitott vagy zárt BL-el jön?
-
Shyciii
veterán
válasz
Karavik #1846 üzenetére
Most értünk vissza a moziból, úgyhogy mindjárt próbálom kinyitni. Mi az a binding time? Hajnal 1-kor kaptam egy smst: You've been granted the permission to unlock your device. Telóba már bejelentkeztem ezzel a Mi accounttal, bár nem értem minek, mikor fastboot módban kell csinálni.
Viszont ha a telóban bemegyek a Mi account alá és personal info, akkor ott mutatja az ID-mat, és az ID verification Not verified-et mutat. Rátapizva viszont full kínai oldal jön be, úgyhogy abból semmit sem értek.
-
Shyciii
veterán
válasz
Karavik #1831 üzenetére
Elvben ez is hivatalos. A srácnak van saját kódja vagy mifenéje, amit a kinti kontaktól kapott, és azzal azonnal tudja unlockolni. De hogy ez most mégis gond lehet-e nem tudom. Ha tényleg megjön 3 nap múlva az értesítés az unlock folyamathoz, akkor folytatom azt a menetet, aztán kiderül vagy beborul.
Közben kipróbáltam a 15sec adb programot is. Ez már mutatja, hogy sending twrp image, de ennél tovább ő sem lép, tehát ott akad meg, hogy a telóra küldje az image fájlt (csak a minimal adb and fastboot ezt nem mutatja). Ez nekem így totál úgy tűnik, mintha nem lenne unlockolva. Csak akkor akadhat meg így szó nélkül.
-
Shyciii
veterán
válasz
Karavik #1826 üzenetére
Természetesen ott van, és admin-os cmd ablakban csinálom. És biztosan működik, mert Huawei P9-emre próbából ráeresztettem a saját twrp-t újra, és jól működik. No meg már ezerszer csináltam ilyet. Gyakorlatilag a legelső okostelómtól kezdve (Motorola Defy), és eddig ilyen gond nem volt. Azért most elindítottam a hivatalos unlock procedúrát is, mert ez egy vpn programmal lett unlockolva. Aztán pár nap múlva mikor megjön a hivtalos kód, akkor kiderül hogy mit alkot a programmal.
-
Shyciii
veterán
válasz
Karavik #1823 üzenetére
Ezt kapom. Ez alapján nyitott bootloaderűnek tűnik, de viselkedés alapján meg mintha még sem.:
c:\adb>fastboot devices
ee9f4ca8 fastbootc:\adb>fastboot oem device-info
...
(bootloader) Verity mode: true
(bootloader) Device unlocked: true
(bootloader) Device critical unlocked: true
(bootloader) Charger screen enabled: false
OKAY [ 0.009s]
finished. total time: 0.010s -
Drenadar
veterán
válasz
Karavik #1435 üzenetére
de most tényleg... most tényleg.... miért számít az hogy az ember flottában van? mi lesz a következő? hogy aki flottában van annak nem lesz új generációs csatlakozása majd?
nem hiszem hogy bármilyen technikai akadálya lenne a dolognak
Én is flottás vagyok, telenornál...
Másik: mi lehet annak az oka hogy ez nem alapértelmezett beállítás? olyan gyengék a magyar tornyok, annyira plusz terhelést jelentene a hálózatra ha alapból megadnák az embereknek a voltE-t?
-
niklebi
senior tag
válasz
Karavik #1329 üzenetére
A telefon EDL módba állításához nem fogom szétszedni a telefont. A deep flash kábel készítéséről láttam amit linkeltél.
Meg is csináltam, de nem kapcsolt át. Igaz csak egyszer próbáltam de többször nem fogom. A flash programban elindul, de mindig megáll 88 sec.-nél.
Van azért jó hír is. Ma két üzenetet is kaptam a Miui.hu szervízcsapatának két tagjától. Az egyik rögtön telefonszámot adott. Beszéltünk telefonon, elmondta, hogy szerinte nem fogom tudni megcsinálni telepítést, mert és itt jó hosszú listát kellene most leírnom. A lényeg azt mondta próbálkozzak, de ő este felhív, hogy mire jutottam. Azt is megbeszéljük mikor menjek csütörtökön hozzájuk, ha nem sikerült semmi. Úgy hogy most már biztos megyek, és majd ők megcsinálják nekem. Amikor mondtam neki, hogy már ott tartok kidobom a telefont a negyedikről azt mondta ne tegyem ő megveszi abban az árban amiért én vettem.Ance Neked is üzent a szervizes. Mikor meghallotta, hogy a XiaomiTool okozta ezt a felfordulást elmondta, hogy ők már a megjelenése után pár nappal próbálták a programot. Az első változat egy csomó vírust telepített a szervizgépükre. Felvette a kapcsolatot a fejlesztővel aki azt mondta azok nem veszélyesek.
Ő továbbra is tartotta vele a kapcsolatot és sorba megírta neki a programban lévő hibákat. A srác fel volt háborodva miért kritizálják a programját. Egy idő után már nem válaszolt az üzenetekre. A fejlesztő nevét említve mondta el nekem nem én vagyok az első akinel a program hibát okozott. Nem rég hoztak helyre egy Mi Mix 2-őt, de az nem szenvedett ilyen károkat. Amikor említettem neki, hogy itt a topikban is van aki használta és meg van vele elégedve na ekkor üzente soha többet ne használd. Elmondta a program egyik érdekessége, hogy ugyan olyan típusú készülékek közül az egyiken nem okoz semmit, a másikat meg teljesen tönkre teszi. Azt is elmondta, utána néztek ki is ez a srác. Kiderült, 6 hete regisztrált az egyik legjobb szoftveres angol oldalon és ott kezdte el terjeszteni a programot . Teljesen ismeretlen volt, és már nincs is az oldalon. Mikor mondtam neki, hogy sehol nem olvastam rosszat a programról, azt mondta, a legtöbben nem mondják, írják meg a rossz tapasztalaikat. A saját hibájuknak gondolják ami történt.
Most hívott, és lehet, hogy mégis nagy a baj.
Tehát senki még gondolatban se használja, vagy ajánja másoknak.
Elnézést, hogy ilyen hosszú lett, de úgy éreztem ezt el kell mondanom.Ui: mindenkinek köszönöm aki segíteni akart, vagy csak drukkolt nekem a sikerért.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Óra topik
- Autós topik
- PlayStation 5
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Filmvilág
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- újszerű iPhone 15 Pro 128GB black titanium fekete titán független 3 év garancia ajándék tok
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest