- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Bluetooth-headsetekről általában
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Xiaomi Mi Mix 2 - funkcionális művészet
OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT MIELŐTT KÉRDEZEL!
Új hozzászólás Aktív témák
-
niklebi
senior tag
-
niklebi
senior tag
Nálam minden működik root alatt. Gpay, Spay, az Erste web alkalmazások. Elsőre mindig elrejtem a Magisk menagert az alkalmazásban, telepítem a MagiskHide Props Config-ot, és a Busybox for Android NDK-t. Hide-ban bejelölöm: com.android.cts.ctsshim; com.android.cts. priv.ctsshim; más is be van kapcsolva, de azok nem biztos, hogy kellenek.
Lemaradt, hogy én is az osm0sys féle boxot tettem fel. XDA Developersen kerestem rá, és ott volt valami leírás az alapján állítottam be. Jelenleg a modulok között is fenn van, pont most, hogy ránéztem derült ki hogy frissítés van hozzá+ a M.H Props Config-hoz is. -
niklebi
senior tag
válasz
Just_Reboot #7187 üzenetére
Lehet később kipróbálom.
-
niklebi
senior tag
válasz
Just_Reboot #7185 üzenetére
Próbáltam megtalálni, de nem sikerült a Telegram oldalán. Tudnál egy linket adni? A telepítése ugyan úgy történik mint a Xiaomi.EU romoknál? A képen amit betettél az látszik, hogy ez egy Xiaomi.EU rom.
-
niklebi
senior tag
válasz
Just_Reboot #7183 üzenetére
Milyen verzió ez? Honnan töltötted le? A Xiaomi EU romok között nem találom. Az utolsó heti rom ez: MIUI 12,1 20.6.18 beta. Ami érdekes, hogy amit linkeltél, abban az android verzió 10-es, és a biztonsági csomag is 2020 májusi.
-
niklebi
senior tag
Van frissítés a Mix 2-re.
-
niklebi
senior tag
Letölthető a MIUI 12. Csak saját kezűleg lehet letölteni Pl: PC-re
-
niklebi
senior tag
válasz
w73istvan #6948 üzenetére
Hol vetted a telefont? Új telefonban nem lehet nyitott a bootloader. Szerintem valami nem stimmel. Az OEM feloldás nálam aktív, és csak ki vagy be tudom kapcsolni. Az én telefonom nyitott. Amit írtál romot szerintem csak elírtad, mert ez a jó: V11.0.3.0.PDEMIXM (MIUI11)
Szerintem először ennek a nyitott bootloadernek kellene utána nézni. Ha van Mi fiókod ott nézd meg látja e a telefonodat. Szerintem csináld végig az összefoglalóban írtakat. A Pc-én kérd a feloldást, ott egyszerűbb. [Itt] a legegyszerűbb. A VPN-nek olvass utána itt a fórumon, mert nem biztos, hogy az a jó ami a leírásban van. -
niklebi
senior tag
Nem csak a külföldről, Kínából vásárolt telefonokhoz kell a VPN? Magyar hivatalos forgalmazótól vett telefonhoz is kell?
-
niklebi
senior tag
Aki EU heti romot használ, és telepítette tegnap az újat annál is még mindig 9. havi a biztonsági frissítés dátuma?
-
niklebi
senior tag
Amikor én csináltam nem indítottam újra a telefont. Rögtön csináltam 5-10 képet meg 2 vagy 3 videót. Minden jó volt és már akkor letiltottam az eredeti kamerát. Egy gondom van, hogy a videók alatt a hang nem mindig tökéletes. Nem tudom mit kellene beállítani, hogy megjavuljon. Mivel rootolva van a telefon, fenn van a Mi Mix 2 60-120-240 fps modul de azt nem tudom működésre bírni videózás közben. Valakinek ötlete?
-
niklebi
senior tag
válasz
kigyi_23 #6821 üzenetére
[Ebben] a hozzászólásban leírtam mit kell beütni a telefonba, hogy bekapcsolja a Gcam módot. Amikor írtam én akkor bekapcsoltam, és azóta minden frissítés után tökéletesen működik. A MIUI 11 alatt is. Nincs is a telefonon az eredeti kamera azóta. Csak ezt a változatot használom: GCam 6.1.021 Advanced mi6 edition v3.4 . A lényeg nem kell szerkeszteni soha a Buildprop mappát.
-
niklebi
senior tag
válasz
vegyszer #6714 üzenetére
A VoWiFi-t nem tudod bekapcsolni Magisk modullal, ahogy a VoLTE-t sem. Engedélyeztetni kell a T-nél. Mielőtt bemész üsd be a tárcsázóba ezt a kombinációt: *#*#4636#*#*, a feljövő ablakban lesz Telefon1; Telefon2; Wlan információ. Ott tudod megnézni, bekapcsolni mind a kettőt a Telefon1-ben ha nem lenne bekapcsolva. Nálam a Wifi telefonálásnál azt írja,
hogy "Wi-Fi- hívás beütemezve, és kéken világít. A bekacsolója látszik és be is tudom kapcsolni a Beállítások-->SIM-kártyák és mobilhálózatoknál, de nem működik mivel nincs engedélyeztetve. -
niklebi
senior tag
Én erről az [oldalról] töltöttem le a fájlt és abból csak kitöröltem a + jeleket. Előtte nekem sem akart települni, de miután átneveztem TWRP-ből egyből települt. A ma kiadott EU rom van a telefonomon. A Gcam apk-t telepítettem először. A BuildProp mappát nem szerkesztettem, hanem ezzel *#*#0610#*#* kapcsoltam be a camera2 apit.
-
niklebi
senior tag
Letöltöttem az XML fájlt, de az alapján nem lehet beállítani. Itt aztán el is akadtam.
Szerkesztés: ezt olvastam az E heti EU rom hozzászólásai alatt:
i have a question?
i find that it can enable HAL3 on china mix2 rom v6.13 without root .
code on your dial: *#*#0610#*#*
it's really?
Beütöttem a telefonba a számsort, egy pillanatra felugrott egy üzenet, hogy a gcam engedélyezve. Telepítettem az előző hozzászólásomban lévő gcam apk-át és működik. Semmit nem szerkesztettem a buildprop mappában. -
niklebi
senior tag
Én ezt töltöttem le: Gcam_6.1.021_Advanced_V1.6.190614.0200.apk. Ez Arnova8G2 változat. Ha jól olvastam az XDA-an Mi 6X xml. alapján kell beállítani. Szerintetek úgy jó lesz?
-
niklebi
senior tag
Melyik Gcam-ot érdemes feltenni a telefonra?
-
niklebi
senior tag
válasz
Black&White #6556 üzenetére
Nem lehet megnyitni a linket. Minden böngésző azt írja Nem biztonságos.
Így nem sokat tudtam, meg. -
niklebi
senior tag
válasz
darkstreet89 #6514 üzenetére
-
niklebi
senior tag
válasz
darkstreet89 #6495 üzenetére
-
niklebi
senior tag
válasz
vegyszer #6494 üzenetére
Minden üzenetet, emailt rendesen jelez a telefon. Nálam is volt, hogy a gmail csak az elsődleges email-ről értesített. A gyári email alkalmazást beállítottam azóta mindenről jön értesítés. A problémádra szerintem a beállításokban kellene keresgélni. Ott a gyári email alkalmazást kellene rendesen beállítani, az engedélyekben minden jogosultságot megadni. Olyan nincs, hogy az egyik telefonon ugyanazzal a rommal rendesen működik a másikon meg nem. Biztos, hogy valami beállítás probléma lesz.
-
niklebi
senior tag
válasz
darkstreet89 #6492 üzenetére
Az előző hozzászólásodban azt írtad te zártad vissza a bootloadert. Nem árulják egyik Xiaomi telefont sem nyitott bootloader-ral. Akkor az a telefon meg lett egy kicsit mókolva a Telenornál. Szerintem kérdezz rá pl. miért volt nyitott a telefon, és milyen rommal kaptad Te a telefont. Hogyan kerülhetett rá olyan rom amiből nincs még global verzió. Az előző hozzászólásomban, a linket ha megnyitod ott látszik, hogy csak a kínai gyári rom olyan verzió számú. Ha arra frissült a telefon akkor Te valami kínai mókolt rommal kaptad a telefont.
-
niklebi
senior tag
válasz
darkstreet89 #6484 üzenetére
Kicsúsztam a szerkesztésből, de szerintem Te ezzel kevered: xiaomi.eu_multi_MIMix2_V10.3.1.0.ODECNXM_v10-8.0 . Ez EU stable rom, de ehhez kell a nyitott bootloader+TWRP. A Xiaomi global stable utolsó verziója az amit feltettél.
-
niklebi
senior tag
válasz
darkstreet89 #6484 üzenetére
Mert az a rom nem létezik globalra. [link] Itt megnézheted.
-
niklebi
senior tag
válasz
Zozo0525 #6475 üzenetére
A BuildProp mappába kell beírni. Ha rootolt a telefon akkor telepítesz egy editor programot és ott a szerkesztésben beírod és elmented. Ha nincs rootolva akkor bonyolult és abban nem tudok segíteni. Írd be a keresőbe itt a topikban, hogy buildprop és szeintem lesz leírás.
Szerk: ezt írd be camera 2 api itt több megoldást írnak. -
niklebi
senior tag
válasz
birozoli7800 #6466 üzenetére
Ha jól emlékszem Telekomos simet használsz. Én is azt használok és nálam ilyen a jelerősség: -93dBm 47asu. Szerintem nézd meg milyen preferált hálózattípusra van állítva a telefon. Nálam: GSM/WCDMA/LTE. Lehet, hogy ott van a hiba. Soha nem volt olyan gondom amit írtál az elmúlt 1,5 évben mióta nálam van a telefon.
-
niklebi
senior tag
A Google Lens-nek amióta egy frissítéssel települt azóta van ikonja is nálam.
A Hangok két féle módszerrel csalogatható elő. A Témák appot megnyitva jobb alul a buborékra kattintani, utána csengőhangok, alul a + jelre nyomva lehet kiválasztani. Az egyszerűbb, Beállítások---> hangok és rezgések---> mondjuk csengőhang kiválasztása---> helyi csengőhang kiválasztása---> és ott lesz a Hangok.
A Digitális Jóllét ikonjának engedélyezése egy kicsit macerás. Nekem rootolt a telefonom, így nem biztos, hogy más is így tudja beállítani az ikonját. Én az SD Maid programmal találtam meg a megoldást. Elindítva---> Programkezelés---> jobb alul keresés---> a programok között megkeresni---> megnyitni---> Tevékenység manager---> a megnyitás után 2.-ra vagy a 3.-ra rányomni és alul be lehet kapcsolni az ikon megjelenítése az alkalmazáslistában. Így van ikonja az asztalon és lehet is beállogatni. A program nem tudom, hogy működik- e root nélkül is. Lehet, hogy más módszerrel is bekapcsolható az ikonja, de nekem így volt a legegyszerübb. -
niklebi
senior tag
Nálam minden működik, de valami nincs rendben a memória kezeléssel. Pl: Megnyitok mondjuk 5 lapot a böngészőben és amikor el akarom olvasni mindegyiket újra töltögeti. Azelőtt 30 lapot sem töltögetett újra.
Szerintetek hol találom a beállításokban a "Digitális jóllét" alkalmazást. Ma frissült, de sehol nem találom, vagy valami más a neve? -
niklebi
senior tag
Ha holnap lesz "pite" akkor azt hogy érdemes telepíteni? Elég csak mint a többi frissítést, vagy kell a format data, vagy elég a data, dalvik & cache törlés?
-
niklebi
senior tag
Az április 28.-án kiadott EU rom frissítésnél azt írták, hogy valami ünnep miatt a következő frissítés a 9.5.9 lesz. Akkor lehet, hogy még egy hetet kell várni?
-
-
niklebi
senior tag
válasz
vegyszer #6394 üzenetére
Nálam is fel jött, és telepítettem is. A régebbieknél a szám vége is változott, és mindig volt benne valami javítás. Szerintem ebben is javítottak valamit de hogy mit azt nem tudom, mert a changelogot nem olvastam tegnap és így nem tudom mi változott. Semmi gond nincs a telepítéssel.
-
niklebi
senior tag
Ne haragudj de nem értem miről beszélsz. ingbrzy 2018 okt. 24-én töltötte fel a Xiaomi EU oldalán az utolsó stabil romot. Az első hozzászólást nonoperez írta még azon a napon. A romokat mindig ezen az oldalon jelzik a hozzájuk tartozó letöltési linkekkel. Amikor itt megjelenik onnantól letölthető, tehát 2018 okt. 24-től. Ennyi. Én például már látom a heti új romot, ha akarnám letölthetném.
-
niklebi
senior tag
[Maradjunk ennyiben] ott nézd meg a dátumot. Máshova mikor tették fel az lényegtelen.
-
niklebi
senior tag
válasz
baluka3 #6306 üzenetére
Ha jól néztem akkor az EU.Stabil romot októberben adták ki. Ha csak mostanában rossz a slot idő akkor szerintem valami bekavar a háttérben. Nem telepítettél azóta semmit? Ha igen akkor ott a gond, ha nem akkor valami program frissült és az okozza a gondot. Lehet valami folyamatosan fut a háttérben. Azt kell megkeresni és kilőni. Más ötletem nincs.
-
niklebi
senior tag
válasz
kigyi_23 #6292 üzenetére
Én is telepítettem a tegnapi romot, de még nem vettem észre, hogy javult volna a fogyasztás. Semmi olyan alkalmazást nem használok amit nem használtam már elötte is. Novemberben vettem egy Galaxy Watchot, két és fél hónapig állandóan állítgattam a telefont mert nem akart rendesen működni, de még akkor is megvolt 7-8 óra slot. Csak telefonálás, netezés, üzenetek, emailok, egyszerű játékok, kevés Youtube, Instagrammal volt meg annyi slot. Tegnap délelőtt direkt megnéztem és 1 óra 47 perc netezéssel 37%-ot merült a telefon. Azelőtt 4-5 órát neteztem ennyi fogyasztással. Ilyen slotok is voltak:
11%-ra merült telefonnal.
A kalapácsolásra: szerintem is lehet köze, hogy a kezében fogja, de azért elég rendesen püföli a telefont. Ráadásul néha elég éles tárgyakkal esik neki a kijelzőnek. Én biztos ki nem próbálnám. Tavaly nyáron elszakadt az autós táskám füle, és olyan 70-80 cm-ről leesett. Hiába volt két külön rekeszben a telefon meg a kulcs csomóm, még is megrepesztette a védő üveget. A Nilkinnek annyi lett de a kijelző nem sérült. Ezért találom furcsának ezt az egész ütlegelést. -
niklebi
senior tag
válasz
this is life #6290 üzenetére
Telekomos vagyok. A térerő,cella készenlét ugyan olyan, legalábbis nem vettem észre nagyobb változást. Holnap jobban ráérek és átnézem hátha kiderül mi meríti az aksit.
-
niklebi
senior tag
válasz
this is life #6288 üzenetére
Nálam a heti frissítésű developer rom van. Körülbelül nálam is ennyi minden fut csak mások mint nálad. Ahogy írtam az előző hsz-ben ugyan úgy használom mint régen mégis durván 1/3-dal kevesebb a slot. Máskor is volt rosszul optimatizált rom, de a kövezkezővel javítva lett. Most hetek óta ez van.
-
niklebi
senior tag
Kijelző törésre [ezt] nézzétek végig. Szerintem valamilyen csalás van a dologban. Van neki 190 ilyen különböző telefonnal. Pár videót átpörgetve belenéztem, de egy se tört el. Attól még lehet hogy van eltört is.
Más: Aki EU-s romot használ, annál is az utolsó 2-3 rommal gyorsabban merül a telefonja? Régen ahogy én használtam megvolt a 7-8 óra slot, most meg jó ha 5-6 óra összejön. -
niklebi
senior tag
válasz
this is life #6120 üzenetére
Én a 3.1-est használom, mert az újak nem akartak rendesen működni. A régebbi Magisk menedzserekben a beállításokban úgy lehetett bekapcsolni a systemless modult, hogy el kellett húzni a csuszkát. Bele volt építve a menedzserbe. Az újakban meg rá kell kattintani és akkor települ a modul. Azt senki nem tudja miért változtatták meg.
-
niklebi
senior tag
-
niklebi
senior tag
Ha valaki routerhez csatlakozik nézze meg a beállításokban mit ír a router neve alatt. Azt hogy Csatlakoztatva, vagy azt mint nekem, hogy a Jelszó megosztása.Mióta ez van kiírva megint marha lassú lett.
-
niklebi
senior tag
Ha a Magisk fenn van akkor a SafetyNet-t le kell tiltanod, mert nyitott bootladert, rootot érzékeli és így nem is tudsz fizetni. A Magisk Hide-ban be kell jelölni a programot amivel fizetni akarsz és akkor nem érzékelik a terminálok a rootolt telefont. Futtasd a Magisk nyitó képernyőjén a "Tap to start SafetyNet check" programot, ha zöld jelzést kapsz akkor rejtve van a telefon. Ezek a modulok kellenek: MagiskHide Props Config; SafetyPatch. Az XDA-án azért próbálj utána olvasni a SyberiaOs leírásánál.
Szerk: Milyen Erste app van amivel mobilon lehet fizetni?
-
niklebi
senior tag
A mai frissítéssel helyre állt a router mizéria
Újra tökéletes a telefon.
-
niklebi
senior tag
válasz
Barthezz2 #6035 üzenetére
UPC routerem van. Azt is átböngésztem, de ott nem találtam semmit. Annak a beállításait soha nem piszkáltam és eddig tökéletesen működött. Én azt nem értem, hogy először mi tiltotta le a telefonon a routerhez csatlakozást. Amióta az otthoni wifit használom még eggyetlen telefonnal sem történt ilyen. Most arra gyanakszom, hogy a múlt héten próbáltam feltenni az Omni romot és hátha visszamaradt valami. Mikor nem sikerült full data törlés után tettem vissza az EU. romot, majd frissítettem a múlt heti verzióra. A kettő között csak egy nap volt, így nem figyeltem arra hogyan működött az alatt az egy nap alatt a telefon.
-
niklebi
senior tag
válasz
kigyi_23 #6017 üzenetére
Megvárom a pénteket az új rommal. Ha akkor is ezt csinálja a telefon, akkor full data törlés többször is
újra telepítem az EU. romot. Rá megy majd a fél napom de hátha. Pl: a múlt héten ha megnyitottam mondjuk 30 lapot a böngészőben akkor sem töltögette újra a lapokat. Most délelőtt 18 lapnál az utolsó 5 lapot már újra kellett tölteni. Az Instagramon több képet csak 1-2 másodpeces idővel tölt be, ilyen azelőtt nem volt. Ilyen az amikor megszokja az user, hogy minden azonnal betöltődik, most meg már idegesít ha nem.
-
niklebi
senior tag
Nem csak restart volt már többször, de újra is telepítettem már kétszer. Mit lehet elállítani egy wifi kapcsolaton? Miközben nem állítottam el semmit. Rögtön tiltással indított olyan fél-egy órán belül, miközben híreket olvastam. Először nem is tudtam miért nincs internet, csak később vettem észre, hogy le van tíltva a router. Ja a router tökéletesen működik 2.4-5. Ghz-en is, mivel a lakásban minden más eszközön semmi gond sincs. A fene sem érti ezt az egészet.
-
niklebi
senior tag
Aki telepítette a múlt heti EU. romot annál is probléma van a router kapcsolattal? Kezdődött azzal, hogy letiltotta az otthoni routert. Csak a futó alkalmazásokban folyamatosan leállított biztonsági alkalmazás tíltásával tudtam helyreállítani. Ráadásul az addig Mbps sebességű router jelenlegi legnagyobb sebessége 35-40 kbs, de inkább 0. alatt van.
-
niklebi
senior tag
Vannak olyan programok amikhez mondjuk tartoznak segédprogramok. Ezek láthatók a telepített programok között, ott lehet nekik mindenféle engedélyeket megadni, de nincs ikonjuk. Így megnyitni sem lehet őket, és ezért lelakatolni sem. Hiába adom meg az akkumulátorkimélőnél, hogy nincs korlátozás a Miui fogja és egy idő után megváltoztatja. Csak zárolni tudom őket amit most ki is próbálok, de ez szerintem nem fog segíteni.
-
niklebi
senior tag
válasz
Dr.FantastiK #5988 üzenetére
Én is kihagyom az Omni romot. Tegnap mikor válaszoltál már vagy 5 órája álltam vissza Xiaomi.Eu romra. Mindent jól csináltam--->Törlés-->D.C.S.D--> fw. 10.02 telepít-->Omni 8.1 telepít--> 8.1 Pico Gap telepít--> újraindít--->visszamegy a TWRP-be. Még egyszer megpróbáltam, többször újraindítottam, de mindig TWRP lett belőle. Így ment vissza az EU rom. Ennyi. Az XDA-án írták amit ma olvastam, hogy a MIUI-nál lehet kell a full Data törlés.
-
niklebi
senior tag
válasz
Dr.FantastiK #5979 üzenetére
Ha jól értem a Xiaomi.EU romra nem tudom telepíteni. A firmware Global 10.0.2 oficial Stable. telepíthető TWRP-ből, vagy flash-elni kell?
Szerk.: pont most akartam neki állni, még jó hogy megnéztem a fórumot.
-
niklebi
senior tag
Akik custom romot használnak tőlük kérdezem, hogy szerintük melyik a legstabilabb, vagy a legjobb rom? Privátban szeretném ha pár szóban leírnák a véleményüket. Nekem fontos lenne mit hogyan kell telepíteni, mit kell letölteni, pl. mi az a Gap, és mire kell stb,stb. A visszaváltani is hogyan kell ha nem jönne be a custom rom. Ki akarom próbálni, hátha azon működne az óra rendesen. Jelenleg Xiaomi.EU rom van a telefonon.
-
niklebi
senior tag
Valaki tud segíteni! Az esimes okos órámon csak akkor működik tökéletesen a távoli elérés funkció amikor a telefon töltőn van. Mindegy, hogy 100%-on, vagy 20%-on van a telefon, rövid időn belül megszakad a kapcsolat és nem is áll helyre. Minden létező engedélyezve van, vagy ki van kapcsolva ami szerintem megakadályozza, hogy megszakadjon a kapcsolat. Mi az ami töltéskor be vagy kikapcsol? Szerintem az akkumulátor kimélő a gond, de azt nem lehet tiltani.
-
niklebi
senior tag
Én [ezt] a tokot használom már egy éve. Jó párszor levettem de még semmi baja.
A Samsung Watch miatt mert nem küldi a telefon az üzeneteket és az e mail-leket, lecseréltem az EU-s romot Global Developerre. Életem egyik nagy tévedése volt.
Az óra továbbra sem működött rendesen, de az a rom hát nem is tudom, egyszerűen megdöbbentett. Tele van szemetelve minden féle programokkal. Törölni nem lehet őket, de amin legjobban megdöbbentem az a telefon lassúsága volt. Nem volt ujjlenyomat felvéve, így mikor feloldottam a képernyőt 2-3 másodperc is eltelt mire betöltötte, és utána is még legalább 1-2 másodpercébe került mire az ikonok rendesen megjelentek. Egy rakás beállítást alig találtam meg. A TWRP-ét nem lehet feltenni, mert nem engedi a Mi recovery, stb.-stb. Fél nap után ment vissza az EU-s rom. Soha többet nem próbálom ki egyik Global romot sem. Elnézést kérek azoktól akik ezeket használják, de nekem soha többet. Ha következő telefon is Xiaomi lenne akkor repül a rajt lévő rom ahogy megtehetem.
Közben rájöttem, hogy az óra alkalmazások a telefonon valamilyen módon érzékelik a nyitott bootloader-t. Ráment a keddi napom, de úgy néz ki megoldottam. A telefont a Google Huawei Mate 20 pro-nak látja. Ez úgy derült ki, hogy a gmail-ban küldött egy értesítést, hogy ilyen telefonnal valaki be akart lépni a fiókomba. Gyorsan jelszót váltottam. Másnap mikor néztem megbízható telefonként ez van feltüntetve a jelszó változtatás után, + a lokációnak is más települést ír ki. Várom a holnapi frissítést és utána kiderül, hogy jól gondolom e amit írtam, mert a frissítés után még nincs rootolva a telefon és így Mix 2-nek kell,hogy a Google lássa.és akkor jön az üzenet a belépésről.
-
niklebi
senior tag
Xiaomi.EU romról tudok Global Developer romra váltani MiFlash nélkül. A MIUI.HU oldalon tiszta telepítésnél azt írják. A tiszta telepítés nem ugyanaz mint a rom csere?
-
niklebi
senior tag
válasz
Dr.FantastiK #5808 üzenetére
Szivesen
SafetyNet is OK ezzel!!
Én a Xiaomi.EU romot használom, amikről írtál abban nem tudok segíteni. Vannak itt olyanok akik használnak más romokat is ebben ők tudnának segíteni. A legtöbben LOS-t használják ha jól emlékszem.
-
niklebi
senior tag
válasz
Dr.FantastiK #5806 üzenetére
-
niklebi
senior tag
válasz
mgTerminator #5796 üzenetére
Nálam nincs Magic charging switch. Én lefagyasztottam a Tisztító programot, és azóta semmi gondom. Soha nem használtam, de vasárnap valamiért elindítottam és akkor írta, hogy a biztonságom érdekében javítsam és szüntessem meg a rootolást. Ebből gondoltam, hogy az sz...kodik velem.
-
niklebi
senior tag
Szerintem is a Magisk jól működik, csak valami megszünteti a root-ot a telefonon. Nem az alkalmazásoktól veszi el, hanem teljesen megszűnik a rootolás. Holnapra kiderül, hogy a Tisztító volt a hiba oka vagy keresgélhetem mi okozza. Nem telepítettem semmit szombat óta a telefonra, tehát vagy az új EU romba van valami gebasz,vagy ?????
-
niklebi
senior tag
A Magisk-al rootolt telefon tulajokat kérdezném, náluk is elveszik, megszűnik a rootolás a következő napra? Szombaton frissítettem a legújabb EU heti romra és a szokásos módon rootoltam a telefont. Vasárnap a Magisk Menager frissíteni akar, jó töltse le és települjön. Arra gondoltam, hogy a menager akar frissülni, de kiírta, hogy roor hozzáférés kell neki. Nem értettem mivel előző nap rootoltam. Mindegy alapon újra megcsináltam, de azóta is minden nap újra kell csinálnom az egészet. Másnapra valami kikapcsolja, megszünteti a rootolást. Most kikapcsoltam a Tisztító programot és várom a holnapi napot mi történik. Ha nem az volt akkor halvány fogalmam sincs miért csinálja.
-
niklebi
senior tag
(#5423)-as hozzászólás tárgytalan, mert telepítettem a legújabb romot és újra van Tárhely beállítás.
-
niklebi
senior tag
Nem véletlenül írtam, hogy a Xiaomi.Eu MIUI 10 8.7.19 romot használók nézzék meg nekem, hogy náluk van Tárhely engedély az Engedélykezelőben. Nálam ugyanis nincs, így nem tudok engedélyt beállítani. Az előző romokban volt csak ebben nincs. Úgylátszik senki nem használja ezt a romot de ha igen nézze meg nekem.
-
niklebi
senior tag
Aki MIUI 10 8.7.19 romot használ megnézné nekem, hogy a Beállítások>>Engedélyekben nála van olyan, hogy Tárhely engedélyek vagy valami hasonló? Nálam nincs és ezért nem tudom használni a Frissítéseket. Előre is köszönöm.
-
niklebi
senior tag
MIUI 10-ből még nincs Global Stable rom, csak Developer rom van. Azt [innen] tudod letölteni. Feltételezem, hogy Global rom van a telefonodon és akkor a telepítéséhez nem kell bootloadert nyitni, és a TWRP sem szükséges. A letöltött romot felmásolod a telefonra a Frissítést megnyitva a jobb felső sarokban lévő 3 pontra nyomva kiválasztod a "Rom telepítés kiválasztása" pontot, megkeresed a felmásolt romot és telepíted. Úgy tudom ilyenkor minden törlődik ami a telefonon van. Én ilyen helyzetben ki szoktam másolni a zenéimet, a képeket meg ami még fontos, és utána visszamásolni.
Tökéletes mentést csak nyitott bootloader-rel és TWRP-vel lehet. A legjobb a TWRP saját biztonsági mentése, csak mielőtt mentenél törölni kell az ujjlenyomat és a hozzátartozó jelszót mert ha vissza akarnád állítani a mentést nem tudnád ha ezeket nem törölted. Ha xiaomi.eu romot akarsz telepíteni ahhoz kell a bootloader nyitás és a TWRP is. Annak a telepítése le van írva az összefoglalóban.
A telefonon nem működik a Mi Pc Suite. Már évek óta nem fejlesztik a global változatot, csak a kínait, azt meg ha nem tudsz kínaiul úgy sem érted. A lényeg nem működik! -
niklebi
senior tag
Van egy új téma: Simpel black. Tiszta feketére változtat mindent. Valaki régebben írta, hogy nem tudja kisebbre állítani a widgeteket. Na ebben olyan kicsire lehet, hogy alig látszik. A beállításokban van, hogy néha átvált újra fehérre. meg aki használja az Instagrammot ott vannak még bugok. Szerintem egész jó, megéri kipróbálni.
-
niklebi
senior tag
HUTCHDB Kellene a segítséged. Nem tudom bekapcsolni a Google camerában a camera.use..photos beállítást. Ezt írja: "Property cannot be changed, already set via setprop!" Valamit be kell kapcsolni, vagy kikapcsolni, és mi az? Ebben tudnál segíteni. Ez van a telefonon. GCam5.1.018-Arnova8G2-V1.1. apk
-
niklebi
senior tag
válasz
HUTCHDB #4160 üzenetére
#4160) HUTCHDB [Még mindig ezt használod?]
-
niklebi
senior tag
válasz
HUTCHDB #4154 üzenetére
Van hozzá új fix, vagy jó a régi is? Erre gondoltam: ModGCam_MI6_HAL3_FixCam_MIUI-8.4.4_FixFrontHDR+.zip
belan Szerintem itt senki nem fog rosszat mondani a telefonról. Gyors és szerintem hibátlan. Talán a gyári kamerára lehet azt mondani, hogy nem mindenben tökéletes, de az is simán használható. Hiába gondolkozok nem találok mást amit kritizálni lehetne. El kell döntened neked mik a preferenciáid és az alapján dönts.
-
niklebi
senior tag
Tegnap este frissítettem az új romra. Ingbrzy azt írta, hogy bootloop esetén csináljunk wipe/data törlést. Én úgy gondoltam először kipróbálom törlés nélkül, mert eddig sem csináltam semmilyen törlést egyetlen frissítéskor sem. A telepítés után szépen újra indult és semmi gondom nem adódott. Minden rendesen működik. Lett egy két nekem új alkalmazás, amit még régebben töröltem. Újra van E-mail, időjárás, lett egy Yellow Pages alkalmazás a telepített alkalmazások között amit csak ott lehet megtalálni ikonja nincs és a nevén kívül nem tudom mire jó. Van egy ikon aminek Hangalapú a neve és csak arra jó, hogy diktálva lehet keresni a Google alkalmazásban. Csináltam biztonsági mentést a Titanium Backup programmal és ott a mentésben jelent meg egy kínai betükkel írt program amit én eddig nem láttam, ezért is tünt fel. Rákerestem a Total Commanderben a gyökérkönyvtárban az apk.-ra és ott az ikonja alapján megtaláltam a greenguard apk.-át. Azt, hogy ez a Zöld Őr mit csinál azt nem tudom, de régebben szerintem nem volt a telefonon mivel még soha nem láttam a Titanium mentéseimben.
Valaki hozzáértőtől kérdezem, hogy milyen telepített alkalmazásokat lehet törölni a telefonról. Ilyenekre gondoltam: MI Cloud, Zene, Google, Mi Drive, Böngésző, MI Cloud mentés, Mi Videó, MiDrop, Yellow pages, az a kínai valami. Ezeket lehet minden gond nélkül törölni? Mit lehet még, ki mit töröl a telefonról? Főleg a Google érdekelne, mivel soha nem használom, de ha megnyitom akkor ugye ott van a google fiókom.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Philippe Starck visszaült a tervezőasztalhoz, és sokkal jobb csúcstelefont rajzolt, mint tavaly: a lenyűgözően szép Mi Mix 2 átlagméretűre fogyott és jó irányba tereli a kávamentes trendeket.
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HTPC (házimozi PC) topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen TV-t vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- Lépd át a határokat az ASUS ProArt 4060-nal! 0% Kamatmentes rèszletre is!
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Dell Latitude 5310, 5410, 5420, 5430, 7210 2-in-1
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i7-8G I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest