- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Magisk
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Xiaomi Mi Mix 2 - funkcionális művészet
OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT MIELŐTT KÉRDEZEL!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HUTCHDB
nagyúr
A bemozdulás, és az abból adódó elmosódottság, homályosság teljesen más kérdés.
Én meg tudom tartani a telefont 1-2 mp-re, hogy a végeredmény jó legyen.
Ráadásul a mi mix2 gyári kamera appja sok sok kategóriával készít rosszabb képet a google kamerától, így igazi összehasonlítási alapod nem is nagyon van, ha jól tudom, te nem használod ezt az alkalmazást.
A hardver jó a készülékünkben, csak valamiért nem sikerül szoftvert hozzá megírni, ezért kell egy jó külső app!Az általam próbált készülékek közül a legjobb kamerája egyértelműen a htc u 11 plusznak volt.
Iszonyatosan gyors, és az elkészült kép is verte a mi mix 2 google appal készített képeit, úgy is fogalmazhatok, hogy a samsung a htc említett modelljéhez képest kb. ha 50 %-os képességgel bír.
Ettől függetlenül a samsung az isten...meg a huawei mate 10 pro...mármint másnál, mert nálam biztosan nem.
Engem nagyon hidegen hagynak a mások általi tesztek, mert én magam szépen össze tudom hasonlítani őket, nem kell nekem sorvezető, meg marketing.(#3767) batai15!
Neked linkeltem a fényképeket. Megnézted?
Szerintem te összekeverted a két készülék képeit.
Ahol az "IMG" szerepel, az a xiaomi, ahol csak a dátum szerepel a képnél, az a samsung!
Vagy csak az én szemem látja ennyire másképp a képeket?
Az ujjlenyomatolvasót sem szabad ám egy lapon említeni a samsungéval. Aki használta (volna) pl s8-on, az tudja miről beszélek. -
HUTCHDB
nagyúr
Én nem értem, hogy miért kellene állítani bármit is.
A linkelt képeknél is teljesen automatán volt minden.
Én nagyobb méretű monitoron nézem a képeket, és sok sok résznél látom azt, hogy a note elvérzik.Pl. a fodrász üzletben a wax-szos dobozban haj darabok vannak...mármint a mi mix 2 képein, a note-nál pedig csak egy beégett fehér foltot látok, hajat sehol.
Vagy a fürdőszoba szalonban, ahol a két fürdőkád feletti két ablak jól "bekavar" a fényviszonyokba.
Látható, hogy a note a kép bal oldalán már csak egy fekete homályt lát az üzletből, míg a mi mix2 -nél láthatóak olyan részletek is, ami a note képén egyszerűen nincs.
Ezzel párhuzamosan a mi mix2 a reluxás ablakon minimum olyan részletezettséggel visszaadja a spar áruházat, és a parkolót is.A teljesen éjszakai képek közül ismét csak példaként a sárgás-zöld skoda pickup-ot is érdemes megnézni. A note egyszerűen nem boldogul, a rendszám teljességgel olvashatatlan, míg a mix képén kategóriákkal jobb.
Ugyanez a helyzet a tégla kirakású hotellel is..., vagyis csak a mix 2 által készített képen látható, hogy a homlokzat téglával van kirakva, a note képén egy paca van.
Nyomában nincs a note képe a mix-ének..nézd meg a fa törzsét...is!
Stb, stb...Szóval engem a végeredmény jobban érdekel, mint az, hogy mások mit mondanak...
-
tomboy0013
veterán
Nem lehet jobbat csinálni mert úgyis másképp látja két különböző ember, ezért felesleges ezeket behozni indokként hogy jó a fényképező mert sok pontot kap egy teszten... Ezek a pontozások iránymutatónak jók 1-2 esetben de ne ez legyen már etalonnak felhozva érvként mert az merő butaság. Ugyanazokkal a korlátokkal küszködik a P20 pro is mint a többi mobil, aki fényképezni akar az komoly gépet vesz, aki még mobillal "bohóckodni" annak már több mint 2 éve is rendelkezésére állt hozzá telefon, sőt a pureview Nokiák óta ami nem most volt. Félreértés ne essék én is szeretek mobillal fotózni, de tudjuk már helyén kezelni a dolgokat.
Ha a P20 pro 12mp-en lenne ekkora szenzorral szerelve akkor látható lenne minden tekintetben az előnye, de így csak este látható némi előrelépés, nappali képeknél elkeni a Pixel 2 is a kisebb szenzorral, ráadásul ugye ott a másik lényeges elem a szenzor mellett: a szoftver amiben sose fényeskedett annyira a Huawei. Szóval lehet csűrni csavarni a dolgot de a P20 pro kis előrelépés csupán kamerás szempontból és nagy marketing szempontból (40 megapixel meg tripla kamera stb.). Nézz be a fotós topikba ott van jópár forrásból kép a P20pro-val, szépen látszik milyen gyengén muzsikál sok esetben. És ezzel el is mondtam mindent amit akartam. -
-
Shyciii
veterán
Kollégámnak S8 van. Meg tudom erősíteni, hogy beltérben (is) sokkal stabilabban hoz egy kufejezetten jó képminőséget. Ott nem csak a lencse jó, hanem a szoftver is. Azért sajnálom, hogy a Xiaomi csak a Mix 2S-re tette oda magát (ha lehet hinni a híreszteléseknek, mert a dxomark tesztjei sem annyira mérvadóak. Többször váltottak már ki vitát fotós körökben is).
-
vendingo
veterán
Csak és kizárólag ebben a márkában gondolkodok, a régi nagy gyártók szóba se jöhetnek. Tetszik a dizájn, felhasználói felület, árazás. Apple kihúzta a gyufát, tönkretette a telefonomat az új sw, korábban erre nem volt példa nálam. Lehet csak azért, mert mindig jó áron jutottam az aktuális csúcsmodellhez, és csereberéltem a telefonokat.
-
ati3738
aktív tag
-
mgaben
senior tag
simán lehet.
más kérdés. miui 8-on ha megnyitottam a home screeen szerkesztést akkor az órán volt egy kis ikon és lehetett külön állítani másik témából óra kinézetet. ezt kiszedték szerzői jogok miatt külföldön vagy akármibármi? esetleg máshol keressem ezt a lehetőséget?
-
wwhy
veterán
A magyarországi FB oldalon azóta sem kaptam tőlük választ ...
A rendelésemről, ami "stock in Hungary", kiderült, hogy ordas nagy hazugság, még valahol az óceánon van - ha van - a teló, útban errefelé
Kornel: pontosabban kaptam választ valakitől, h "írtam a magyar raktárnak, remélem kapok választ ASAP". Ezek szerint nem kapott.
-
solyomb
tag
-
Shyciii
veterán
A szenzor típusa igen, de ezt már párszor leírtuk, és máshol is ezerszer le lett írva, hogy a szenzor önmagában nem mond semmit. Ha ilyen egyszerű lenne, akkor tele lenne a mobilos mezőny jó fotós telókkal. Márpedig nagyon nincs így. Még maga a Sony mobilok is szenvednek a jó képminőséggel az elmúlt években, pedig a saját szenzorukat használják.
-
Shyciii
veterán
Rákeresek akkor, csak fura volt, hogy a képen meg nem az volt.
Kamerára kérded Mi6 esetén? Mert sehol nem istenítik. Azért abban nem hiszek, hogy egy nevesebb oldal sem zeng ódákat, vagy fotós oldal, közben meg szuper. Ellenben a Xiaomi Mi Note 3-ról viszont sok helyen igen elismerőn írnak. Maga a telefont nem próbáltam, de a Mi5 is nincs is kedvem már a Mi sorozathoz. Főleg hogy azóta a nagyobb kijelzőt preferálom már. -
-
Karavik
veterán
Én inkább úgy fogalmaznék, hogy a Global notification rendszere jobb de minden másban alul marad...
Számomra a legfőbb Global hiányosságok xiaomi.eu-hoz képest:
1. Jack és BT Audio output level nagyságrendekkel alacsonyabb
2. Google assistant nem ad verbális válaszokat kérdésekre
3. Nincs Automated tasks
4. Nincs lépésszámláló a gyors kártyákban (app vault)
5. Nincs home screen icon grid layout opció
6. Nincs Clip feature a galériában
7. Nincs safetynet pass (kivéve Global Stable zárt bootloader-el) -
HUTCHDB
nagyúr
Már bocsánat, de ez nagyon nem igaz!
Van egy ismerősöm, aki nagy részt Kínában él, kisebb részt itthon.
Kínában ez a cég igen is brutálisan ismert, elismert, szeretik az igényes termékeiket, nézz meg egy Xiaomi "boltot", hogy néz ki..
Maga a cég egyrészt tőkeerős, és sok egyéb befektető is bízik a brand-ben, másrészt nem egy új vállalatról van szó, hanem egy közel 10 éves cégről, amiit én nem akarok védeni, de igen is menő sok országban.Nézd meg a termékeit, legyen az egy egyszerű szivargyújtós töltő... még aki almára éhes, az is vásárol xiaomi terméket!
(#2722) Shyciii!
Én is agyaltam rajta, hogy felteszem, de nem volt időm, és igazából nincs problémám a "gyári" 01.25-ös eu-s oereo-val...
-
kelzsoca
félisten
A kínai belpiacos verzióból nyilván nem volt készlethiány, és azért jutott mindenhová global készülék is, az elosztást is próbálja a gyártó megfelelően kezelni, de nem kizárt hogy 1-1 nagyobb kínai shop előnnyel indult, már csak a helyi viszonyok miatt is.
A közös gyártósor végül nem tudom megvalósult -e, sajnos nekem sincs róla infóm.(#2718) mgaben
A kínai észjárást ne próbáld meg megérteni.
(#2715) HUTCHDB
Ezt a régiózáras történetet én is itt olvastam először, lehet hogy semmi nem lesz belőle.
Szeretnék ők, az utóbbi időben talán ez is volt a gond, sokat akart a szarka.. -
kelzsoca
félisten
-
mgaben
senior tag
Azt azér nem.
De most pár évig nem is lesz gondom remélhetőleg, csak ez jönne meg már.
De ugye mikor találkoztunk beszéltük, hogy a hujevej is tetszetős.
Igazából ugye én (meg szerintem még sokan) a romolás szabadsága miatt szeretik a xiaomit.
Na pont ezt a varázsát veszíti el. Persze ezt csak most mondom, aztán pár év múlva mégis ezt veszek. -
dzs86
csendes tag
Köszi a gyors választ.
Csak nincs PayPal-om ennyi a gondom az ilyen oldalakkalde látom a jövőben ha bármit akarok, elkerülhetetlen hogy csináljak. Hiába vagyok bizalmatlan. Szerintem valahogy ráveszem magam, pláne ha még bátorítasz is
ja és nincs hitelkártyám se csak egy bankkártya
Mégegyszer köszi, üdv -
-
kigyi_23
addikt
-
-
Shyciii
veterán
Rendelni már én is rendeltem, csak nem érkezett még meg. Most időlegesen a gyári szilikon tokot használom. Bár azt se sokszor, mert mégiscsak tok nélkül szép, meg már egész biztos kézzel tudom fogni a csúszósabb telókat. Kivéve az elöl-hátul gorilla glassosokat. Az egy idióta trend lett.
-
mgTerminator
veterán
Köszi!
Barátnőmnek rendeltem egy A1-et, de sajnos hamarabb megrendeltem mint hogy kaptam volna :/
Na de nem baj, következő fizunál addig várok amíg nem lesz kupon, ott már azért nagyobb tétje van(magamnak rendelek majd Mix 2-őt)
Hol lehet értesülni ezekről a kuponokról? Meg meddig érvényesek? -
HUTCHDB
nagyúr
Közben valami baj lett a flickr-el, így google-re is feltettem.
Így a képernyőképen kevésbé látszik, de a monitoron már bőven észrevehető a különbség.
A gyári kamera mossa a széleket, és a részleteket is.
Az egész kép megjelenése is önmagában már szebb, de itt van az egyikből néhány rész kiemelve általam:1.) rózsák
2.) kavics
3.) totemen lévő levelek részletei
4.) távolabb lévő részletek mosása, szétesése, színtelensége -
HUTCHDB
nagyúr
Pár képet készítettem saját kamerával, (hdr-rel) de nagyon, de nagyon elmarad a google kamerától.
(#2138) mgaben!
Nekem sok kép esetén sokkal jobban tetszenek a mix 2 képei.
Lehet, hogy te a note képeit gondoltad a xiaomi által készítettnek...
Az IMG-vel kezdődő az a mix, a dátummal kezdődőek, pedig a samsung képei.Ráadásul ugye ezek éjszakai képek, ahol nagyon nagy különséggel a note-nak kellene győznie.
-
Scooter74
őstag
Tudom, hogy a többiek f1.6-nál járnak.
De nézd meg a portolt G-camal milyen képeket készít a telefon.
Simán ott van az élmezőnyben.
Azért mondtam, hogy egy jó szoftver és kész.
Mondjuk gondolkodtam én is, hogy felrakom a TWRP-t és a portolt kamerát, de nekem a simple mobilfizetés többet ér minden móknál. -
Karavik
veterán
Helyes!
(#2034) Scooter74:
Az jó ómen...remélhetőleg majd az Oreo frissítéssel ez a feeling megmarad
...bár mire stabil kiadásig eljut, addig tökélyre lehet fejleszteni...
(#2035) Scooter74:
Először csak néztem hosszasan, hogy mit kell nézni azon a screenshot-on, mert Smart Assistant Quick Cards (új nevén App Vault) már régóta a beta kiadások része
-
Karavik
veterán
Belekerültél a szórásba
"New Global Beta Stable V9.2.3.0.NDEMIEK (MIUI9 ROM) for Xiaomi MI MIX 2 is currently being pushed to random users. If you didn't get the update wait for its public release. The Update will be through OTA only and will be with/without Changelog."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Robotporszívók
- Ingatlanos topic!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Xbox tulajok OFF topicja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Elektromos cigaretta 🔞
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- Okostelefonok és eszközök felújítása, akkucsere, törött kijelző csere, ODA-VISSZA FUTÁRRAL IS!
- újszerű iPhone 15 Pro 128GB black titanium fekete titán független 3 év garancia ajándék tok
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Xiaomi 15 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged