Új hozzászólás Aktív témák
-
-
<Adamsky>
nagyúr
"Mitől lennék szerencsés?"
Azért mert te nem szembesülsz olyan problémákkal, mint (sokan) mások. Ezt pl. épp egy másik topic-ban írták. Szóval még 1×: értem, hogy nálad jó (nekem sincs semmi bajom, főleg meg nem használom) de a mellékelt ábra azt mutatja, hogy nagyon sok embernek - mondhatni eszköztől függetlenül - gondja van az app-al.
#8810 Peace
" ... a Jóbarátok incidensnél kicsit kiakasztott, hogy 1 napon át játszotta le a részeket ... "
Ott nem tudom, hogy mi történhetett. Ez azért nem jellemző (hogy magától elindulna). -
<Adamsky>
nagyúr
"Nálam ... " - ennyi. Vannak "szerencsés" emberek.
Egyébként engem sem érint, mert az elejétől fogva Kodi-t használok mindenre (is).Viszont azok akik nem akarna vele pö**ölni (ld. Peace), azoknak sok esetben csak a szívás marad. Teljesen érhető a frusztráció ... és a gyatra értékelés a Play!-ben.
#8803 Imi1981
Szerintem Peace esetében két probléma adódik össze. Az egyik maga a gyatra app, a másik, hogy szerintem nála is lehet vm. kisebb-nagyobb gond a box-al (hűtés?).#8805 Peace
Gyári visszaállítást próbáltál már? Azt mindenképp megtenném a helyedbe, mielőtt a falhoz vágod. Esetleg - legfőképp akkor ha előjönnének megint a "fagyások", random programból történő kilépések - ellenőrizd a box hőmérsékletét. -
zizidor
őstag
Bocs, mire írtad hogy nem kell?
Épp azt mondom, hogy nincs közös fiók. Mindenki saját fiókkal használja a mobilját, és külön van egy a médiaboxhoz. Szándékosan így lett kialakítva. Csak a LAN a közös pont, a távvezérlés mégis működik a mobilokon. Sem közös fiók, sem eszköz párosítás nem történt. -
TeebyKay
őstag
Most egyenlőre a hang csúszást fókuszáltam ki mint problémát, hátha a javítása közben a többi dolog is helyrejön, ez viszont nem jelentkezik minden videónál, csak bizonyos anyagoknál (pl így jártam anyátokkal s04-s08). Ha terhelési gond lenne akkor egységesen kéne az összes anyag minősége szar legyen, de van olyan videó amivel egyáltalán semmi probléma nincs, még egy rövid megakadás se, semmi (pl arcane első 3 epizódja).
A hardveres/szoftveres gyorsításról nem tudom hol találok infót, ha nem ez a gyári beállítás akkor biztos nem.Igen mdz-22, rendes media marktos vásárlás volt. Nem emlékszem hogy lett volna elejtve, használat közben nem tűnik túl melegnek és nem használati időhöz köthető a jelenség, mert pl arcane-ből 2x40 perces epizód lement bármi akadás vagy hiba nélkül, de a bud spenceres aladdin meg 10 perc után már be-be akadt (visszatekerve ugyanahhoz a részhez, már nem akadt újból).
Most így kimondva, mintha a modernebb és jobb minőségű filmekkel kevésbé lenne probléma, lehet hogy tényleg valami kodek vagy tömörítési gond lesz ezeknél a filmeknél? (bár akkor a másik boxnak miért nincs gondja)
Igen én is féltem kicsit ettől, bár attól még jobban, hogy a gyári visszaállítás se fog semmit változtatni, lásd a fentebb leírtakat, mivel a probléma nem teljesen állandó jellegű.
-
<Adamsky>
nagyúr
Igen, ez - amit link-eltem - tényleg nem valami olcsó, csak hirtelen nem találtam azt, amit én a szüleimnek vettem. Náluk nem volt opció az okostelefonos vezérlés (nem használnak olyat), és az éjszaka közepén egyébként is kényelmesebb egy három kapcsolós távvezérlőt kitapogatni és akár "vakon" üzemeltetni. Van nekem is egy BlitzWolf "okos" konnektorom, vannak esetekre, amire jó, de sok esetben szvsz. célszerűbb valamilyen egyszerűbb megoldás. Na, nem pont ilyen, de ehhez hasonló.
#8414 szk5
Ehhez, mit szólsz? Bele tudsz mindent dugni, és egyetlen gombnyomással áramtalanítani. Még évekkel ezelőtt vettem egy ilyen 2.5-es rack-et, ami - elvileg (még nem próbáltam, mivel nincs használatban) - le tudja kapcsolni a benne lévő HDD-t, de ki tudja? Ki kellene próbálni -
azbest
félisten
Első induláskor feldobta a kérdést, ott letiltást választottam, azóta nem néztem. Gondolom vagy appként vagy a beállításokban valahol kell szerepelnie, most nincs előttem.
Lehet 10es rendszerrel jött be ez az átnevezés, átszervezés a filmes témára. Ja de van amit meg a youtube appba tettek be külön app helyett.
-
Luissimo
veterán
nincs meg az értés, akarom mondani félrevan az értés.
ha a légegér funkciot kikpacsolod, akkor aa szövegbevitel pl. ugyanugy müxik, mint a saját táviránítóból.
eleinte énis majdnem falhoz vágtam, mikor a légwgwews módban nem lehetett bele írni, de aztán egy véletlen motdulattal kiderült hogy dehogynem...
A Horizon Got, a TV GOt (amig ment) a Digi Online-t nem is tudod anélkül kezelni.
Ezzel kapcsolatban bármikor kiáéok veled egy ellenpróbára.
nekem ez a 2-3 alkalmazűs messze megéri.
Ha ezek nem mennének, akkor nem is vettem volna meg a MiBox-ot.Napersze, aki ezeket nemhasználja, annak bőven elég a gyári táv.
Nekem az a dobozban pihen, elem nélkül, hogy ne merítse...
kodihoz a légegér megy távirányítós only módban.
-
bexinho23
őstag
Mert tökéletes nincs
1. zavar, hogy amikor keresek egy filmet és "ráállok", akkor elindul egy előzetes, vagy a filmből egy jelenet, ami tök jó... csak ha rámegyek az egyetlen opcióra - "lejátszás"-, akkor rögtön jön a netflix logó, és nem a trailert nézem teljes képernyőn a teljes baloldalt kitakaró szövegezés nélkül.
2. számos film van a kínálatukba, aminél egyáltalán nincs előzetes. Így hogy döntsön az ember, hogy érdekel-e?
3. nagyon díjazni tudnék egy IMDB, vagy RT értékelést... de nem véletlen nincsen. Ugyanis amilyen nagy a kínálat, olyan arányban közepes, vagy rosszabb minőségűek (5-6 körüliek).
A kiválót amúgy a stream minőségre értettem
-
Luissimo
veterán
Szerintem sem kellene nekem pl. em de olyasmit keresett mint a wolf launcher.
szerintem is felesleges barmelyik ra de mival az ATV launch nagyon hasonlo csempes megoldas had tegyen egy probat idosebb nem hozzaszokottt embereknek konnyebb kezelni...ezert vagyunk szerintem hogy adjunk otleteket annak aki keres
egy probat meger -
Én ezt másképp látom.
Helyeztem már ki pár kodis médialejátszót Raspberry-n olyan emberekhez, akiknek 70-80 évig semmilyen kapcsolata nem volt ilyen eszközökkel (többek között apósomékhoz). Egyszer beállítottam nekik, és évek óta gond nélkül megy nekik, boldogan nézik a filmeket, sorozatokat, amelyeket a barátaik, ismerőseik megosztanak velük.
A Confluence szerintem kifejezetten felhasználóbarát, szem előtt vannak a kategorizált tartalmak -- a beállításokkal meg egyszer kell foglalkozni, amit nem feltétlenül a felhasználó gondja, de én ezt sem látom túlbonyolítottnak (különösen, mert a bonyolultsága négy lépcsőben állítható).
Na, erre jött ez a mostani upgrade, amivel nem az a baj, hogy megváltozott ez-az, hanem az, hogy kérdés nélkül történt és konkrétan ELTŰNT egy csomó fontos dolog, nem mellesleg pedig ennek következtében drasztikusan, az átlagfelhasználó számára nagyon nehezen kezelhetően megváltozott az egész kezelőfelület.
Mert a Kodi egyik remek tulajdonsága éppen a testreszabhatóság. A Confluence meg szerintem egy nagyon jó felület, sokkal jobb, mint az alap. Nem véletlen, hogy sokaknál a Kodi beállításának az első lépése a Confluence telepítése.
Száz szónak is egy a vége: szerintem ordas nagy szívás, hogy beesett egy, a funkcionalitást nagy mértékben rontó frissítés.
MaCS
-
Mire lehet rájönni? Arra, hogy eddigi szolgáltatások konkrétan nem működnek? A Radiot nagyon sokan használják -- és egy, az Android / Kodi belsejében járatlan személy számára egyáltalán nem olyan triviális másik netrádió telepítése és beállítása.
A Confuence helyett az alap felület kezelése számomra is baromi kényelmetlen. El tudom képzelni, hogy mekkora szívás ez azoknak, akik számára a Confluence maga A NAGYBETŰS FELÜLET, amit évekkel ezelőtt megtanultak és azóta rögzült, automatizálódott náluk. Látom, hogy az egyáltalán nem hülye feleségem is mennyit vakarózik az eddig megszokott horizontális elrendezés helyett a teljesen más stílusú és kinézetű vertikálison.
És mindezt azért tartom nagy disznóságnak, mert semmilyen figyelmeztetés nem jött erre, ami alapján a el lehetett volna fogadni, hogy "kedves felhasználó, frissítenénk, de jó, ha tudod, hogy a következő cuccok nem fognak működni egy ideig: ......... Akarod? Igen/Nem"
MaCS
-
Steve1207
veterán
Szerintem lenne rá, mint pl minden droid eszközön is (lawnchair, nova és társai), de bonyolult lenne, hogy normálisan kezelje az ajánlásokat meg minden ehhez kapcsolódó tartalmakat, úgy meg bármely fapados is megteszi már. Nekem pl hiányzik az összkép, mert a play már fél éve az új design-ra épül és nem illik az összképbe, hiába, ha más nem is, de ez a kettő fő dolog, ahova betéved az ember.
Amúgy nem bánnék én se valami mod-ot, de max a compile folyamatokat tudom elvégezni, meg pár paraméter átírásáig vagyok képben, de olyan rég foglalkoztam ilyesmivel, hogy azt se tudom manapság a szignózás hogy megy plGithub-on múltkor végignéztem az összes tv launcherrel kapcsolatos fejlesztést, hát talán 1-2 kínai srácot találtam, aki komplett újraírt felületet csinált, de azt nagyon pöccre és mindenhez meg volt a leírása is (kb funkcióoldalanként 2-3 oldalnyi). Azon kívül kb copy paste jellegű kis modolások voltak meg azok a launcherek alapjai, amik kb az összes kisebb kínai box-on futnak.
-
Levente1991
tag
E3100/5-ös internetem van, és igen, egy helyiségben lenne a router a boxszal kb. 3-4 méteres távolságra egymástól, de van közöttük egy szekrény.
A kábeles megoldás pont ezért nem lenne jó, mert nem szeretném keresztül húzni a szobán, hogy ezt a távolságot áthidaljam.
Xiaomi routerre gondoltam én is, akkor ez megoldaná a problémámat, vagy mindenképp kellene erősítő is?
Erre gondoltam, megfelelő lenne a számomra?
https://xiaomi.hu/xiaomi-mi-router-4a-gigabit-version-wifi-router-1529?keyword=router -
Bozek
nagyúr
A 750 okés, de ez a "valljuk be kevés embernek van otthon ekkora sebességű internete" azért nem állja meg a helyét. Egyrészt már sok helyen elérhető a gigabit (nálam is, pedig nem egy nagy községben élek), másrészt ha otthon az egyik gépről a másikra akar továbbítani, akkor lényegtelen, hogy milyen sebességű internete van. Egy 20 Mbps-es esetében is megéri megvenni a jobb routert, mert a belső hálózaton hasznosabb. Persze ha a kábelek nem legalább Cat5e-sek, akkor mindegy, mert a routerig is el kell érni az adatnak. Ha arrafelé 100 Mbps-el megy, akkor mindegy, hogy 300-as vagy 750-es.
Amúgy sokáig TP-Link volt nekem is, de nemrég Asus-ra váltottam. Az újabb TP-Link-eket nem ismerem (WDR3600-am volt DD-WRT-vel), de az Asus legalább alapból tudja a WoL-t és a VPN-t.
Szerk: másik hozzászólásra gondoltam, nem az online lejátszásra.
Úgy persze jogos, de a szolgáltatói eszköz és a router között is legyen Cat5e kábal legalább.
-
Az azonos SSID kérdését pedig számtalan itteni fórumban kitárgyaltuk, hálózatos kollégákkal megbeszéltem, és személyesen is több napom ment rá az ezzel való szenvedésre. A lényeg, hogy nem, nem javít semmin az azonos SSID, nem hoz létre egységes hálózatot, ellenben egy csomó eszköz számára problémát okoz.
Az elmúlt években több mint tíz helyen jártam, ahol a wifis problémákat egy csapásra azzal tudtam megoldani, hogy elkülönítettem az SSID-ket. Valóban nem mindenhol, de még csak nem is az esetek többségében okoz gondot, és ezek a gondok még csak nem is látványosak, de minek beépíteni a rendszerbe egy potenciális hibaforrást, ha egyszer nincs értelme. Ha Nálad bevált, használd, de ne ajánld nyilvánosan!
Ebben egyébként a hálózatos topicok összes valóban szakértő lakója is egyetért.
Amúgy tipikusan olyan helyzetben, ahol mondjuk médialejátszó is van a wifin, tehát fontos a stabil átvitel, na, ott okozHAT kellemetlenséget az azonos SSID-k használata.
Ha ez menedzselt (pl. Band Steering, mesh), ott ez nyilván nem probléma.
MaCS
-
"és még az a tanácsolom, hogy hiába ajánlja fel a beállításnál, legyen azonos az SSID és a jelszó"
A wifis / hálózatos topicokban sokszor kitárgyaltuk, hogy nem jó az, ha azonos több hálózas SSID-je. Alattomos hibák melegágya ez, haszna meg nemigen van. legfeljebb látszólagos, pillanatnyi kényelmi.
Ja, és nyilván félreütöttél, de az AX az Wifi.
MaCS
-
Levente1991
tag
Köszönöm, mindenképpen átgondolom a dolgot.
Az este átváltottam a boxot 5 GHz-re, és 2,5 óra filmezés alatt egyszer sem akadt meg úgy, hogy a BT fülest is használtam. Tesztelem még, ha továbbra sem lesz gond, akkor nem is lesz szükségem jelerősítőre, ha mégis, beszerzek egy ilyen TP-Link RE190-et, Ethernet port nekem se kell, a nagy távolságok miatt amúgy sem tudnám használni.
Köszönöm mégegyszer a részletes segítséget mindenkinek!
-
Levente1991
tag
Megfontolom, amit írtál.
Korábban rokonoknak vettünk egy Xiaomi Mi Wi-Fi Range Extender Pro jelerősítőt, androidos telefonhoz tökéletesen működött, Iphonenal viszont nem boldogult.
Nekem nincsenek almás dolgaim, és nem is tervezem, ennek fényében saját magamnak ez megfelelő lenne, vagy inkább válasszam az általad ajánlottak egyikét?
-
-
Steve1207
veterán
Csak kíváncsiságból nézegettem külső lejátszó appokat és a Nova ragadt meg névben nálam is, bár nem használom. MX-et kb fénykorában használtam úgy 8 éve, de már akkor is volt jobb alternatíva tőle, kb hasonlóan, mint ahogy ez a Nova tűnik pl.
Nekem igazából fölös, arra a pár esetre, ami nem streamelve jön arra teljesen jól működik a Kodi a belső felirat letöltőjével (vagy külső forrásból is erre szoktam átváltani és a belső addonnal kikerestetem a feliratot manuálisan). Ami meg külön app ott is a felirat letöltés miatt a gyári megoldást használom, hogy ne kelljen azzal se szöszölni. -
Degeczi
nagyúr
Így van! Még olyan nagy filmekben is gagyi, az eredetit helyenként meghamisító a szinkron, mint pl. a Gyűrűk Ura... Meg egyébként sem Kisguci Illés okleveles szinkronszínész hangjára, saját szerepértelmezésére vagyok kíváncsi, hanem az eredeti színészére.
De persze nálunk annak idején minden évben népszerű volt a Filmslágerek Magyarul is, így nincs min csodálkozni.A sztereó hang azonban már 10 éve is gáz volt, nemhogy 2021-ben... Pláne, ha mint alább írják, más platformon tudnak 5.1-et szolgáltatni.
-
Luissimo
veterán
akkor csakcsupán javaslat, kedvcsináló,
Nézd még meg a
-Megszállottak Viadala (Killing Eve)
-Az Úr Sötét Anyagait,
-Csernobilt,
-Nagy Katalint,
-Légikisérőt (Stewardesst),
-Hatalmas kis hazugságokat,
-Tudhattad volnát,
-Falkát,
-Talált Pénzt,
-Négy esküvő egy temetést,
-Mr. Robotot,
-Billionst,
-30 ezüstöt,
-Perry Masont,
True Detectivet,
-Drótot,
-Fargot
-Breaking Badet,
-Trónok harcát,
....és ezek még csak a qrvajó sorozatokból való ízelítő, a filmek egy külön kategória...
bocs, ha valakinek már megvoltak... -
-
azbest
félisten
Nem hiszem, hogy a kezdeti régióbeállításon múlik. Inkább valami bug, hogy nem minden nyelvet jelenít meg a listából. A mibox3-on magyarra állítva a felületet és a gboard-ben system nyelvet pipálva dánnak hiszi
Arra emlékszem, hogy voltak csirkelábas nyelvekhez külön addonok a bevitelhez, amiket én letiltottam, hogy ne töltse be feleslegesen. Lehet a magyarhoz is külön addon kéne, csak nem tudom létezik -e. -
azbest
félisten
settings - device preferencies - keyboard
- a current keyboard az a gboard legyen, ha nincs fel kell tenni.
- Aztán a Gboard settings részen lehet állítani hogy ne system language legyen, hanem a kiválasztottak, magyar is.
- a manage keyboard menüben is lehet utána ki kell választaniTalán még egyszer képernyőbillentyűzeten is ki kell választani, hogy a gboard melyik nyelvvel menjen.
Nagyjából ilyesmi lehet. Nem magyarul van előttem, de gondolom így ebből már meglesz.
Azt hiszem pont Ewent kapcsán olvastam valamelyik termékoldalon az átállítást, de nem találtam meg, hogy hol. Kár hogy amcsi kosztás van magyarra feliratozva - az elrendezés nem olyan, mitn a magyaré. -
Akelaus
senior tag
Tegnap felraktam, tökéletes.
Annyira megtetszett, hogy a bekapcsolás után már idegesített a távirányító kattogása.
Most nincs mobilos app a boxon nálam, azzal nem tudtam tesztelni, de Kodi-n a keresőben sokkal jobb a telefonon bepötyögni mint a távirányítóval lépkedni a betűkön. -
q13579
senior tag
A probléma nálam legtöbbször most már lejátszáskor jelentkezik, tökmindegy, hogy KODI, vagy VLC. 720p-s film elkezd szaggatni és tuti hálózati probléma, wifin keresztül csatlakozom csak.
A furcsa, hogy a TV-m szintén és ott zökkenőmentesen játsza le ezt a tartalmat, illetve az is érthetetlen, hogy full HD-ban hogyan tud a mi BOX netflix-ről, vagy hbo-ról streamelni és miért csak a hálózati meghajtón található eszközről van szaggatás.
-
Akelaus
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- Ingatlanos topic!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest