- Milyen mobilnetet vegyek?
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Akelaus
senior tag
válasz
<Adamsky> #10643 üzenetére
Sajnos mostanában az online filmek esetében is kijön a szaggatás, igaz csak egy app-al, a Disney-vel. Leszedtem róla az app-ot direkt, és el is felejtettem visszarakni, majd akartam folytatni az elkezdett filmet, átküldtem telefonról a Disney app-ból, akkor nem csinálta.
Különben online tartalmakra tényleg jó a cucc, én offline nem nézek filmet rajta egy idő óta. -
boborján2
senior tag
válasz
<Adamsky> #10619 üzenetére
Pár hónapig volt D+ előfizum (is).
gen2 -vel egyszer nem akadozott.Ha nem is napi szinten , de a gyerekektől kapja a nyomkodást és mindenféle tartalmat gazdagon.Semmi baja. Még csak azt sem mondhatom, hogy hetente restartooni kell ,mint a csodás one mediaboxot mert elkezd laggolni. Akkor lát újraindítást ,amikor véletlen áramszünet van. Ez legutoljára nálunk ,olyan 6 hete volt.
Egyetlen dolog tud néha baromira lassú lenni. Az pedig a főképernyőny a profil váltás. De erre sem lehet mondani hogy a box a hibás, mert a közép-felső kategóriás TCL tévén ,pont ugyanilyen és kb. egyszerre kezdték ezt az anomáliát produkálni. Szóval inkább google sz@rságmak tűnik. Úgy meg főleg hogy firm update garantáltan egyiken sem történt.
-
-
Moritz
csendes tag
válasz
<Adamsky> #10592 üzenetére
van magyarországi acc-om is, de ennek ellenére nem ad magyar találatokat. Sőt, próbáltam telefonon úgy is, hogy gyári visszaállítás, Magyarországon létrehozott acc, aztán vissza külföldre, és semmi nincs a magyar appok közül. Az acc-hoz nincs magyarországi bankszámla társítva.
-
boborján2
senior tag
válasz
<Adamsky> #10582 üzenetére
Öszintén szólva a gen2. -ben fogalmam nincs mennyi a tárhely, soha nem is néztem. Ami van rajta az a 6-8 app, az vidáman megy. Családi képeket / videókat vagy akármit meg nem akarok rajta tárolni. Így bármennyi is van benne , bőven elég.
Szóval a számok jobban mutatnak ha nagyobbak , csak sokszor fölösleges. Ha oedig fölöslegesen több akkor azt fölöslegesen kell kofizetni is.
-
bences
tag
válasz
<Adamsky> #10566 üzenetére
Igen az egy analóg erősítő. Csak tidal csinálja ezt a robot zajt. Streaming appok amíg még néha meg tudnak akadni, kép is hang is. Ha rá van dugva a dac akkor sűrűbben.
Ha lehúzom a dac ot és csak sima jacken megy ki a hang akkor tidal gond megszűnik és a legtöbb streaming app is jobban teljesít. Ezért gondoltam, hogy gyenge processzor lehet a gond. -
bences
tag
válasz
<Adamsky> #10561 üzenetére
[link] Audioquest Dragonfly Black
köszi!
az aktuális box-od a gen2?
Amúgy olyan gondom is volt, nem tudom lehet hibás a box usb, de rádugtam egy külső hdd-t és elsőre kb feketére fagyott a box. Se kép se hang. Amikor a dac-ot dugtam rá akkor meg ahogy hozzáért a dac usb a box usb-hez akkor a színek villantak másik színre a tv-n -
Akelaus
senior tag
válasz
<Adamsky> #10548 üzenetére
Egy 7.1-es hangrendszeren van a cucc, az optikai kimenetre kötve. Meg van valójában a 7 hangszóró,plusz a mélynyomó.
Termeszetesen tudom, hogy a sztereó hangsáv csak virtuálisan lesz 5.1 vagy jelen esetben 7.1, de itt a hangerő valószínűleg a film hangsávjában lett elcseszve.
Állítgatva a Boxot, volt olyan film amin megjelent az 5.1-es hang, de ugye az meg azért nem.mukldik mert a kínaiak egy frissítéssel elintézték anno.
Majd ha lesz időm, keresek olyan filmet ami a Netflix és a Max kínálatában is szerepel, és megnézem (elvileg) az eredeti angol hanggal mit mutat.
Ezer éves Bud Spencer és Terence Hill a YouTube-rol nézve jobbnak tűnt mint 1-2 Netflix film.
Aznap néztem a Nr24 filmet is a Netflixről, ott is emelni kellett a hangerőt, de annál a robbanások, és lövések alkalmával sem volt annyira durva hangerő különbség. -
Akelaus
senior tag
válasz
<Adamsky> #10545 üzenetére
Igen, ez volt már téma, bár én ha jól rémlik reagáltam rá annó csak. Reddit-en is (volt) téma, ha 5.1-es hangot akar kicsikarni a boxból a Netflix alatt akkor gond van. Különben esélyes, hogy ennek a filmnek a hangjával is lehetett gond.
Max-alatt nem vettem észre ezt, de Netflix esetében már volt más film ahol előjött.
Kodi fent van, gondolkoztam is hogy teszek vele egy próbát, Netflix azon-azzal hogy működik.energomatt: nálam is megy mostanában, de ennél a filmnél nagyon kijött amit írtam, másnál max magát a hangerőt kell feljebb venni, mert a Max-Youtube-hez képest halkabb ha a Netflixen onditok filmet. Kivéve az Adam projekt, na annak olyan a hangja mint a mesében. 👌
-
Akelaus
senior tag
válasz
<Adamsky> #10540 üzenetére
Én örülnék neki, haa Xiaomi kezdene valamit (nem fog), a Netflix hang "problémával", azaz hogy a beszéd némelyik filmnél marha halk, aztán ha van zene/zaj, az meg olyan qrva hangos, hogy a fejem leesik tőle. Néztem szombaton a Rendíthetetlen c. filmet és mást sem csináltam, mint a hangerőt állítgattam közben
Néztem a box beállításait, de bármit változtattam a hang részen, minden maradt ugyanolyan.
Ha jól emlékszem, ez a hang dolog az ami egy frissítéssel el lett cseszve, mert nem volt licensz.
El is kezdtem nézegetni NEC gépeket, hogy majd azzal leváltom a boxot, de csak ezért nem lenne értelme. -
energomatt
őstag
válasz
Mondjuk az offline filmek esetében elég egyedi probléma jelentkezett korábban, a mai trendeknek megfelelő minőségű filmekkel nincs semmi probléma, megfelelő lejátszó telepítése esetén. Ehhez megfelelő a jelenlegi HW is.
Koháry: van egy elvi elképzelésed arról, milyen lehetne a következő kiadású TV box. :-) A kérdést tehát így kellett volna feltenned: " Szerintetek várható az, hogy a Xiaomi még ebben az évben az én elképzelésemnek megfelelő új verziót jelentet meg? " A válaszom erre, hogy szerintem nem. Ettől persze még bármi történhet, hogy mi mit képzelünk el. -
koháry
tag
válasz
Igen, alapvetően nincsen nagy gond vele, csak tényleg jó lenne kihasználni a meglévő 2000/1000-es ethernetet, hogy ne 300-350 Mb/s legyen a max amit tud. Sajnos a média boxok csillagászati áron kaphatóak manapság, van egy zidoo x8-am ami annak idején körülbelül 30 ezer forint volt amikor vettem, most 100 ezer alatt szinte nem is gyárt a gyártó semmi és nem csak a magyar árak nőttek ennyire. A Dune lejátszók áráról meg már inkább nem is beszélek.
-
Akelaus
senior tag
válasz
<Adamsky> #10503 üzenetére
Tudtam, hogy te vagy az aki!
Az a baj, hogy ahány ember annyiféle Xiami Boxról tesz fel képet, és leírást, majd ilyen mókoló képet vagy videót. Nekem rémlik valami régről, hogy a kínaiak lazán odaírtak mindent a dobozra, hogy miket tud a Box, aztán kiderült hogy nincs meg hozzá a licenc és egy frissítéssel kinyírták a dolgot. Talán pont a hangot érinti, vagy érintette.
Nálam csak azért (tűnik) jónak a hang, mert a hangcucc kikeveri virtuális 7.1-re.
És ennyi. Sajnos suli+ meló miatt nem tudok/tudtam ezzel foglalkozni, nekem így is jó. Nem tökéletes, (most) ez van. -
fatalista22
tag
válasz
<Adamsky> #10469 üzenetére
Tegnap teljesen meghülyült a Kodi, úgyhogy letöröltem és újraraktam. A hang, kép, minden alapbeállításokkal tűrhető eredményt ad, csak a kép akad néha, mint korábban. Amiatt kezdtem bele az egész állítgatásokba. Úgy tűnik a Kodi ennyit tud. Viszont VLC-vel minden ok, csak ott még nem jöttem rá, hogy tudnám állítani a felirat magasságát.
-
koháry
tag
válasz
<Adamsky> #10472 üzenetére
Köszönöm a választ, én soha nem használom a kategóriákat, szimplán filekezelőböl vagy minek hívják nyitom meg a programon belül a hálózati meghajtókon általam készített könyvtárakba rendezett filmeket, mert nem akarom, hogy mindent egy irtózatos méretű film mappába dobáljon be. Lehet hülyeség, de én így szeretem használni.
-
fatalista22
tag
-
cyber86
őstag
-
cyber86
őstag
-
energomatt
őstag
válasz
<Adamsky> #10414 üzenetére
Köszönöm a tippeket, tovább próbálkoztam. Az FX File Explorer már az USB meghajtót sem volt hajlandó olvasni, természetesen minden engedélyt megadtam. A MiXexplorer fizetős. Végül sikerült egyet találnom ami tényleg működik nálam, X-Plore néven.
Egy másik kérdésem: elég nehézkes elérni a Play áruházat. Beállítások, alkalmazások, rendszerprogramok és ott le kell görgetnem több tucat fájlt, hogy elérjem. Igaz nem sűrűn kell, na de hátha van erre jobb megoldás?
-
energomatt
őstag
válasz
<Adamsky> #10412 üzenetére
Még nem. Mint írtam így nincs is értelme, mert ha lenne mivel telepíteni, vagyis egy olyan másik fájlkezelő ami képes arra, hogy arról egy appot telepíteni lehessen, valamint Play áruházból ingyenesen elérhető, akkor az már önmagában elég lenne. Tehát nem is tőled várok ilyen infót, hogy melyik lehet az, hanem olyan valakitől, akinek Xiaomi 2-es boxa van és használ ilyet. Amiket eddig néztem, azok valamiért nem is látták az app kiterjesztésű fájlokat.
-
energomatt
őstag
válasz
<Adamsky> #10410 üzenetére
Na igen, nekem úgy tűnik, hogy értelemszerű. Ugyanis ha telepítve van egy próbaverzió, azt előbb uninstallálni illik, ha felteszek egy véglegest. Ehhez kell találnom egy olyat filekezelőt ami ezen kívül működik. Viszont ha találtam ey olyat ami ezen kívül működik az már önmagában elég lehet, tehát ez az egész így elég vicces.
-
cyber86
őstag
válasz
<Adamsky> #10396 üzenetére
Novánál meg pont az a gond, hogy valamiért a nagyon magas bitrátás filmeknél megáll a film pedig tényleg jó kis app. Nem akadozik hanem nyom egy pauset film közbe ami idegesítő és csak akkor megy tovább ha vissza vagy előre tekerem. Most kodin végignéztem azt a filmet aminél nova megáll idő közönként és hibátlanul vitte a kodi és semmit nem állítottam be a kodin.
-
motown5l
senior tag
-
motown5l
senior tag
válasz
<Adamsky> #10387 üzenetére
Mi box 2.
Ezt például nem játssza.
[kép]
De a másik boxon elindul szépen.
Nem akarom azzal tölteni az időt egy filmnél, hogy, konvertaljak sok MKV falj se indul el
Mi box 2 t netflix miatt vásároltam meg,mert ezen legalább még működik. Steam ra ez a készülék tökéletes, de nekem a filmezeshez nem vált be. És nem hinném hogy azért mert új készülék, és esetleg visszafelé nem kompatibilis. A másik, készülék újabb. És az mindent megeszek. De viszont azon, netflix nem működik.
[kép] -
motown5l
senior tag
válasz
<Adamsky> #10348 üzenetére
De miért van az, hogy, más box pedig lejátsza ugyan azzal a programmal? Én is ugyan ezzel a hibával küzdök. Mi box sok filmet nem játszik, le. Vagy, pedig nincs hang. Mikor viszont más boxon próbálom ki, azon pedig gyönyörűen visz mindent, semmi módosított beállítás nélkül a VLC, vagy akár a nova player
-
koháry
tag
válasz
<Adamsky> #10323 üzenetére
Én is valami képfrissítési dologra tippeltem, mert a lejátszás gond nélkül ment 50 mbs feletti bitrátájú sample videókkal is, az biztos nem a probléma forrása. Most kikapcsoltam a képfrissítés gyakoriságának beállítását és a lejátszás szinkronizálását is a képernyőhözt is, aztán majd elválik ez megoldja-e a problémát.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
<Adamsky> #10315 üzenetére
Korrigálnék. A Nova elvileg tud ugye ftp-t is. SMB-nél okozhat gondot az, hogy az adott router mit támogat (ezt elég nehéz kideríteni). A Kodi-nál pl. nemrég olvastam, hogy SMB v1-et már nem támogatja (szóval, ha a router – amin a HDD van – csak ilyet tud, akkor az okozhat problémát).
Ilyen szempontból talán az ftp jobb ("kompatibilisebb"). Szóval, ha nem megy az SMB, akkor meg kell(ene) próbálni az ftp-t. -
-
koháry
tag
válasz
<Adamsky> #10298 üzenetére
Köszönöm a választ. Akkor marad a streamelés. A smb megosztásokhoz valamiért nem tudok csatlakozni a boxról, de file manager segítségével sikerült remote locationként elérni az asztali számítógépemet. Van esetleg olyan normális média lejátszó ahol van mód ilyen csatlakoztatására, hogy ne file managerből kelljen néznem a dolgokat?
-
válasz
<Adamsky> #10290 üzenetére
Ez egy érdekes dolog. Maga a tv nem vált, de a lejátszás meg tökéletesen sima és a magyar hang is hozzá igazodik. Próbáltam mindenféle tartalommal. 24p, 50i, 25p és a tv bár 60-on volt, minden tökéletesen simán futott. Szóval nem rossz ez a player. 1500 magyar pénzbe került.
-
boborján2
senior tag
válasz
<Adamsky> #10245 üzenetére
Ahogy elnézem a gen. 2-nél is ugyanaz a cigánykodás megy az fw.-k tekintetében
Ez mit jelent?
Csak azért kérdezem mert az enyém cirka két hete frissült. Tehát biztosan nem lett a frirmware visszavonva. Viszont érthetetlen hogy akinek meg sokkal régebbi az miért nem frissült legalább erre a verzióra
Esetleg változott a hw revízió gyártás közben és ennek köze lehet hozzá?Mondjuk én ezt az android vs gyártók frissítése dolgot már megszoktam. TCL tv is van akinek rendszeresen frissül ,az enyém akkor sem ha papot hívok hozzá és megszenteltetem.
Így OTA helyett marad az usb.(ha kell,de nem kell, mert tökéletes ahogy most van)
Xiaomi telefonra korábban megszünt létezni a frissítés,pedig ugyanaz a tipus még kapott rendszeres updateket. A mostani meg frissítget vagy 2 havonta egyszer vagy ritkábban.
Frissítés terén egyedül idáig a samsung telefonom volt megbízható, arra minden hónapban majdnem napra pontosan jött az update,ha más nem is de legalább a biztonsági update.
-
motown5l
senior tag
-
motown5l
senior tag
válasz
<Adamsky> #10231 üzenetére
VLC sok filmnél homokorazik. Nem lehet bele tekeri a filmekbe. Amik mar nagyobb felbontasuak.
Sok filmet nem játszik le.Eleg lassu nekem ez az MI gen 2.
Netflix miatt használtam inkább.
Vissza dugtam A. Formuler z11 pro max ot.
De ez meg a netflixet nem támogatja. Más minden szuper rajta. Erossege Hasonló az Nvidiahoz -
LyonnaisFan1
őstag
válasz
<Adamsky> #10221 üzenetére
Gyari tavvezerlo van, azon gombok.
Felreerthetoen irtam.Mindekozben Akelaus:
Es.basszameg: KAJAK!
Egy 6 karakteres vackot kellett megadni az alkalmazasban, ami a teven jelent meg. Es igy a telefon es a mi box is parositva van egymassal az appon.
Na igy lehet a fentebbiek egy teljes SZTORNO.
Ezzel meg ha kereso feluletben vagy tudsz begepelessel keresni, ami gyorsabb, mint a tavvezerlos megoldas.
A felsobb kepen rakeresett "TSN" kifejezes megjelent az alson, es jottek is talalatok. -
Gaben1104
újonc
válasz
<Adamsky> #10212 üzenetére
VLC-t, Kodi-t és Nova-t telepítettem a Box-ra.
Mostanában nem nagyon foglalkozom mélyebben a tech dolgokkal, max felhasználói szinten, de a 'virágkoromat' a Win98-Xp időkben éltem. Tisztán emlékszem, amikor szedegettük innen-onnan a codec pack-okat, hogy minden pengén fusson. Kicsit bíztam abban, hogy ez 2024ben már nem téma... Még szerencse, hogy vagytok páran, akik kisegítik az ilyen lámákat, mint én! 🤣És működik is a dolog, kikapcsoltam a HW gyorsítást és láss csodát! Köszönöm a segítséget!
-
Mourinho01
csendes tag
-
prisz
senior tag
válasz
<Adamsky> #10085 üzenetére
Akkor részletezem. 1. Manuálisan kilépek mindig a Kodi-ból, ha befejeztem a sorozataim izgalmas részeit. 2. Kikapcsolom a box-ot, ezzel alvó állapotba kerül. 3. Hetente 1x hosszan nyomva tartva a kikapcsoló gombot, rányomok az újrainditás felugró ablakra, és újraindul. Se több, se kevesebb. Hiba nélkül működik. Mar hónapok óta nem áramtalanítottam.
-
TeebyKay
őstag
válasz
<Adamsky> #10085 üzenetére
Simán csak rányomok a piros gombra, ilyenkor nem kapcsol ki csak alvóba vagy hibernáltba kerül, fogalmam sincs melyikbe. Nagyon jó, hogy úgy ébred fel ahogy hagytam. Nagyon nem jó, hogy ilyenkor miért megy el a hangja a kodinak. Erre próbálok megoldást találni hátha másnál is volt már ilyen.
-
D@niel
addikt
válasz
<Adamsky> #10055 üzenetére
Nekem a mobilról cast elsők között volt, 2022-ben mondjuk úgy, elvártam, hogy másolás nélkül, vezetékmentesen menjen a filmezés.
Megy is, tényleg csak a rom-ban igényelt a vlc egy erősebb háttérben való futtatást. 1 óra végig ment.
Nem Xiaomi dolog, nem a gyári rom van rajta. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- MÁV topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen mobilnetet vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Google Pixel topik
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Autós topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged