Hirdetés
- CES 2026: Android és iOS kompatibilis nyomkövetőt hozott az Anker Eufy
- Képek és Geekbench eredmény a Red Magic 11 Airről
- CES 2026: Makrókhoz is jó táplálkozáskövetőt jelentett be a Garmin
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- CES 2026: Bemutatta a világ legkisebb aktív zajszűrős fülhallgatóját a JLab
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Magisk
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- MIUI / HyperOS topik
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
MaCS_70
üzenetére
"Milyen router (AP)?"
Válaszolok qqcqqc helyett, mert írta: Cisco Aironet 1815i
Ez azért más liga, mint amihez legtöbben szokva vagyunk.
Szóval egyfelől ez nem egy gagyi cucc, másfelől mivel semmilyen más - a hálózatot használó - app-al nincs gond, ezért én sem erőltetném az AP bizgerálását.
Nem lennék meglepődve, ha Kodi alól a Disney+ addon-al semmi gond nem lenne. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
MaCS_70
üzenetére
"Vélhetően nem stabil az a wifi."
Ennek ellentmond, hogy a helyi hálózaton lévő filmekkel nincs gond.@qqcqqc: Milyen gyakran akad meg a film? Kicsit zavaros volt nekem, amit írtál. Másodpercenként, vagy ritkábban, de másodpercekre ...
Youtube videókkal (akár 4K) mi a helyzet? Ha, azzal nincs gond, akkor csak a Disney+ van valami geb@sz. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
MaCS_70
üzenetére
"De mivel igény van rá, gyártják."
Az írásod elejével egyetértek, de az idézett mondattal nem. Szerintem marhára nem az igény szülte ezeket a nyomi stick-eket, hanem a divat ill. az hogy valami mást vagy újat mutassanak. Hosszasan lehetne sorolni - pl. a telefonok esetén - hogy mik azok a változtatások, amikre abszolút nem volt igény, de jöttek, aztán - legfőképp alternatíva híján - maradtak.
Utóbbi két szót azért emeltem ki, mert alig-alig van már klasszikus TV-box jó néhány gyártó termékpalettáján. Pedig mi is az előnye a stick-nek? Semmi, de tényleg.#9495 Zsolt!!
" ... gondolkodom én is egy wifi 6 os routeren ... " - csak a stick miatt ne vegyél 6-os router-t, mivel a stick azt úgysem támogatja. Elég lesz az 5-ös is. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
MaCS_70
üzenetére
Én megnéztem pár EU-s (+ UK) országot, de sehová sem szállítanak. Igazából EU-n kívülit sem (szóval nem tudom, hogy akkor hová...). Ha fontos lenne, én ráírnék az eladóra, hogy akkor ezt most így, hogy?
"Jelenleg is van egy panaszom náluk egy kiszállításról ... "
Igaz, én mostanában ilyen filléres dolgokat rendeltem, de azok rendben megjöttek. -
scabi78
senior tag
válasz
MaCS_70
üzenetére
Ha a tv usb-jől kapta az áramot, akkor elvileg soha nem indult újra a stick. Ha lekapcsoltam a tévét, akkor is stand by-ban volt az okosító és így soha nem ürült ki az ami megtelik ilyenkor. Most a tévével együtt lekapcsolódik a stick is és minden alkalommal tiszta lappal indul. Ez így okés?
De válasz a kérdésre, hogy nálam működött a stick az LG tv usb-ről
-
Redneck
nagyúr
válasz
MaCS_70
üzenetére
30k alatt normális hazai boltból sajnos nem elérhető, többet pedig nem akarok rászánni. Olyan kéne amin minél frissebb android verzió fut, és/vagy kap még frissítést.
Ha ennyire nehéz, végül marad a stick, aztán csak streamingre lesz jó, végülis az a fő cél.Thomson THA-100 amit még tálaltam, ez is dedikált.
-
Steve1207
veterán
válasz
MaCS_70
üzenetére
Egy sima otg splitter y kábellel rá lehet arra is kötni egy ethernetes hub-ot elméletileg. Legalábbis anno működött sok tesztben megjelenéskor.
Kadencia: ja igen azt elfeletjettem, hogy csak box-ra került, ha kimondott igény akkor felejtős

(#9321) Bozek: ez egyébként túlmutat az átlag streaming szolgáltatós app-ok használatán, ami miatt javarészt veszik. Nagyobb igények mellett csak van már minimum egy hárombetűs szoftverként mindkét végleten és többé kevésbé le van védve, vagy egy korrekt router és egy saját mediaserver kialakítva. Hogy most nas, itx vagy akár valami őskövület laptop már lényegtelen, célnak utóbbi is megteszti.
Buék srácok!
-
Bozek
nagyúr
válasz
MaCS_70
üzenetére
Én 5 TB-os külső HDD-t használok a boxhoz, egy Seagate One Touch-ot, exFAT fájlrendszerrel. Mondjuk direktbe van rákötve, nincs hub, de nem kell hozzá külső táp.
Azért ekkorát, mert ez volt anno a legnagyobb méret, ami még külső táp nélkül működik alapból, az ennél nagyobbak már mind külső tápos verzióban léteztek csak. Elvileg most van 8 TB-os is, de 266 ezret azért nem adok ki arra. A 6 TB-os 74 ezerért meg megint nem éri meg, akkor inkább 52-ért az 5 TB-os.
-
Steve1207
veterán
válasz
MaCS_70
üzenetére
Ez az O vagy Open, mert van ilyen is meg olyan is. Meg kell nézni, hogy a sima androidos alkalmazás mennyire kezelhető rajta, ahogy látom nincs android tv-re fejlesztett változtat egyikből sem. Technikailag nem nagyon láttam még olyat, hogy ne futnának, javarészt a kezelhetőségükkel van baj, olyankor kell egy egér (de van amelyiknél úgy se száz teljesen). Vagy hogy kilöki a háttérben, ha telefonra fejlesztett az alkalmazás (bár ez ritkább és szerintem amúgy is érdemes naponta egy disconnect-reconnect mindegyiknél).
-
Fall-N
veterán
válasz
MaCS_70
üzenetére
Itt most nem a box irányításáról volt a téma, hanem a vezérelhető (relés) konnektorokról. A kérdező szerette volna megoldani a tápellátását a hangnak USB port nélkül. Erre írtam, hogy elég egy szabványos 5V/2A (azaz 10W-os) töltő is. De hogy ne legyen állandóan áram alatt, lehet ilyen konnektort tenni elé.
-
Fisher101
csendes tag
-
Imi1981
veterán
válasz
MaCS_70
üzenetére
Van chromecast benne kép ugyan úgy mint a mi box s - ben! Ugyan azt tudja jobb hardverrel és sokkal több csatlakozóval. Amúgy mindegyik mecool tudja a chromecast funkciót amelyiken android tv rom fut, csak a netflixet nem tudja mindegyik csak a km2. Én már 1 hónapja nézegetem úgyhogy tudok mindent róla 😄 . Nem kérdés, hogy jobb mint a mi box s csak nem kapható Magyarországon magyar garanciával. De én így is simán beválalom majd valamikor. Ha meglesz szívesen írok róla véleményt mert nekem ugye van mi box s is így össze tudom hasonlítani őket.
-
Imi1981
veterán
válasz
MaCS_70
üzenetére
Én sem látok nagy különbséget. Kicsit más lejátszás közben a menü (alap skinen). Amit én használok addonok mátrixon is működnek úgyhogy szerintem maradok is itt. Én elhiszem, hogy neked frissített nem azért írtam, hogy kétségbe vonom az allításod, hanem csak érdekes, hogy néhány embernek frissít néhány embernek nem.
-
azbest
félisten
válasz
MaCS_70
üzenetére
Az android alatti tvheadend már ott megbukik, hogy nincs rá tvheadend service. Olyan tuner, amihez van támogatás - store-ban app, ami felteszi a driverét, az működhet. Pl a mygica. De az is csak T módban (t2 talán megy), c nem. És persze csak kódolatlan adást tud kezelni.
Nekem ezért van még azóta is külön tvheadend-es raspi, hogy kezelje az előfizetésemet és a kártyámat. Más kérdés, hogy alig használnálom, épp néztem, hogy november óta nem volt aktiválva a kártya, mert egyszer sem kapcsoltam be rajta keresztül a tévét.
-
DarkByte
addikt
válasz
MaCS_70
üzenetére
Én eddig csak úgy próbáltam hogy külön Raspberry Pi-s TvHeadend gateway az USB DVB tuner-nek, majd vagy TVHeadend kliens az Android TV oldalon a Live Channels alá, vagy Kodi-ban is be lehet állítani IPTV service-nek.
A DVB-T stick-ek esetében szinte mindig kell bináris firmware is, és elég jó szerencsejáték kitalálni melyik lehet alapból része a Mi Box firmware-nek. Illetve frissítések alkalmával bármikor eltűnhet. Szóval nekem ilyen szempontból szimpatikusabb volt erre egy külön gép. Plusz elvileg a TVHeadend DVR funkciót is tud, szóval hogy a Mi Box-tól függetlenül rögzít és bármelyik kliensen vissza lehet nézni (ezt nem próbáltam).
De a Mi Box3-nak rendkívül vacakul működik az interlace-elt videó kezelése, én így nem igazán erőltetem a dolgot. Az 50i tartalmak furán mennek vele.
-
Steve1207
veterán
válasz
MaCS_70
üzenetére
[link], eléggé szkeptikus voltam, de működik itt pl a sima tv nézés. Talán a Kodi is képes amúgy kezelni, de sok múlhat a tuner chipsettől is.
Mindenesetre a működés lehetséges ez alapján, a hálózatra való rögzítéshez nem sok reményt fűznék (talán Kodiban lehetett anno bohóckodni vele, de más alternatívát nem tudok, csak pc-n tudnereztem sokat). -
Akelaus
senior tag
válasz
MaCS_70
üzenetére
Kodinál szétteszik a kezüket, hogy ők évekkel ezelőtt jelezték a 19-es verziótól megváltozik. Az addon-t készítők nem foglalkoztak vele, illetve a Kodi azt felejti el, hogy az addonok többsége (vagy mind) az magánszorgalomból készül.
Ha elengedi a fejlesztő és nem foglalkozik vele más, akkor nagy eséllyel el lehet búcsúzni tőle.
Amúgy itt nem csak a filmekről van szó, vagy a sorozatokról, hanem olyan kiegészítőkről mint például az rtl most, tv2 play, amit ha nem csinál meg valaki nagyon lelekesen akkor kb. soha nem lesz Kodi alá. Bár jelenleg android tv-re egyik sincs, szóval abban sem nagyon lehet reménykedni, hogy lesz.
Ahogy a Filmió is azzal jön, ők böngészőn, és mobilon szolgáltatnak. Jah, csak 2021 van, és ha már a mi pénzünkből készült valami, akkor akár okos tv-re is mehetne a dolog, egy android app-al.
Ez nem csak rájuk igaz, hiszen a TvGo sincs sehol. -
Steve1207
veterán
válasz
MaCS_70
üzenetére
A Kodi már vagy 5 éve vertikális default skinben, egyéb addon, skin teljesen saját belátás alapján mindig is, mert javarészt külsős fejlesztés. Plusz a legtöbb nightly build-nél kiderül, hogy xy korábbi cucc nem támogatott vagy problémás, itt is teszteltük, hogy nem mennek az addonok a Matrix-szal, pedig mi azért nem vagyunk azok a fúde vébeli Kodisok szerintem, akik minden apró részletét ismerik és szívtunk vele alapból is sokat

Úgyhogy nem értem a felháborodást, főleg, aki Kodit használ 5+ éve számol ezzel szerintem működésre. Részemről felületre meg inkább alkalmazkodok az újhoz mindig, mert évtizedek óta az van, hogy a régi pár év múlva úgyis kuka vagy más lesz az irány. Ez kb olyan, mint anno a megrögzött XP meg Win7 fanok, aztán idővel kénytelenek voltak átállni és most többet szívnak vele, hogy "kötelező".
Tény, hogy kellemetlen az eset, csak na. Én is inkább a több célalkalmazás oldalán állok, gyorsabb, stabilabb, kényelmesebb, pláne android tv alatt. Kodi-ban azért többet kell szöszölni amúgy is mindennel.
-
Fall-N
veterán
válasz
MaCS_70
üzenetére
Az az igazság, hogy a Kodi amúgy is túl van bonyolítva. Sokkal egyszerűbb lehetne a felülete. A beállítások menü is egy katyvasz, még nekem sem triviális a beállítása. Én azt mondom aki nem olyan kocka, mint mi annak inkább más való. Ha van PC akkor valami szerveres cucc (Plex, Embvy) vagy érdemesebb egy NAS-t telepíteni. Én is utóbbin gondolkodom, mert PC-m évek óta nincs. De az biztos, hogy ismerősnek nem tennék fel Kodit, mert akkor lehetne házi support hozzá és mehetnék állandóan beállítgatni.
Persze van ahol a Kodi az egyetlen alternatíva (Movieshark, Netflix beépülő stb.), így szívás akkor, mert nem feltétlenül lesz jobb a Kodi verzióról verzióra. Nekem a Movieshark nem opció inkább fizetek a Netflix, HBO GO, YT Premiumra.
Netrádióra vannak egyszerűbb célalkalmzások, én arra nem Kodit használnék pl. myTuner
-
Fall-N
veterán
válasz
MaCS_70
üzenetére
Na az ilyen embereket nem tudom sajnálni. Azért minimális erőbefektetéssel rá lehet jönni a beállításokra. Persze könnyebb és divat is mindent készen kapni. Időseket még megértem, de a fiatal műszaki analfabétákat nem.
Egyébként mit vettetek észre? Javult a videók minősége? Én nem nagyon használom a Kódot, így csak annyit tudok róla, amit ti íratok. Általában Nova Playert használom, meg a SmartYoutube Next ami megy. Elkezdtem a beállításokat a Módon, de még nem nagyon használtam. Régebben igen, még a Yatset is megvettem telefonra.
-
Bozek
nagyúr
válasz
MaCS_70
üzenetére
Csak SMB esetén jegyezd meg, hogy melyik filmben épp hol tartottál. Mert ugyan megy Kodi-val az is, csak épp addig, amíg ki nem lépek a programból, nem menti el ezt az információt. Próbáltam, úgyhogy tapasztalatból beszélek.
Végül aztán egy külső HDD-vel oldottam meg, PC-n portable Kodi-val, Mi Box S-en meg a külső HDD-n lévő adatbázist használva. Így bármelyiken is nézek filmet/sorozatot, mindig aktuális lesz az adatbázis. Néha használok telefont is erre a célra, ott meg a Yatse tökéletesen teszi a dolgát, akár PC-ről, akár Mi Box S-ről kérem le a stream-et.
-
Quaresma
aktív tag
válasz
MaCS_70
üzenetére
Köszi a válaszokat. Kodi/plex páros most működni látszik, de ha erre: Meg kell osztani egy könyvtárat, és azt a könyvtárat simán betallózni a Kodiban a videófájloknál. A többit ő maga intézi, letölti a film- és sorozatinfókat, kiteszi a főképernyőre, be a médiatárba, csili-vili, színes-szagos, a két oldal beállítása kb. 2×5 perc alatt megvan. Van esetleg egyszerű videó, vagy részletes leírás, azt megpróbálnám.
-
Imi1981
veterán
válasz
MaCS_70
üzenetére
Lehet egyszerű neked de nekem mégsem sikerült megcsinálni és meguntam vele vesződni. Felment az emby és működik! Nekem plex és emby is fent van és én emby-t használom mert jobban tetszik és még soha nem volt vele problémám. A másik dolog, hogy 5 emberrel osztom meg külön fiókkal és mindenkinek tökéletesen működik. Plex csak apósom miatt van fent mert Samsung tévén csak plex alkalmazás van és emby nincs.
Amúgy smb-t el lehet érni külső hálózatból? Szóval meg tudnám osztani ugyan úgy 5 emberrel a tartalmat úgy mint emby-vel? Nem értek hozzá azért kérdezem.
Levente1991 Ezt biztosra szerintem senki nem fogja tudni megmondani. Kábeles kapcsolat biztos a többi nem igazán. Nekem 5 GHz-es wifin volt és nem is messze a mi box s - től mégis néha néha felugtott a töltő ablak (vagy mi az). Amióta kábelen van rajta a net (USB3 - LAN átalakítóval) azóta egyszer sem láttam töltő ablakot! Pedig lassabb a net így a speedteszt szerint mint 5 GHz-es wifivel de stabilabb és ez ennyit számít.
Egy igazán jó router valószínű segítene de nem 100% . -
Fall-N
veterán
válasz
MaCS_70
üzenetére
Nem ütöttem félre, tényleg jó lesz a WiFi 7 = AX.
Semmi gond nem származik az azonos SSID-ből, mert egy hálózatként, müködik és hasonlóan a mobil tornyokhoz, mindig az erősebb jelűre fog csatlakozni. Annyi hátránya lehet, ha ez egyáltalán az, hogy manuálisan nem tudsz tetszőlegesen rácsatlakozni direktben az eszközökre. De szerintem ez sem gond, mert lényegtelen, hogy a routeren vagy az extenderen lóg.
Ha két SSID van akkor sokkal lassabb vált ha kikerülsz az egyik hálózat hatósugarából, mert le kell választania a hálózatot, majd újra csatlakozni a másikra. Itt meg átvált rögtön. Én is teszteltem, ameddig értékelhető marad a jel a routerről, addig nem áll át a jelerősítőre.
De körül jártam a témát előtte alaposan. Általában azt ajánlják inkább, hogy egy hálózatként (WDS) müködjenek az eszközök, és ugyanúgy gond tud lenni a két SSID. Itt is inkább a routeren múlik a dolog, nem a beállításokon, azt egyféleképpen kell beállítani. Ha jó a router és a jelerősítő akkor nem lesz gond semmivel.
-
Imi1981
veterán
válasz
MaCS_70
üzenetére
Én is jónak látom. Amióta megvan tuti nem romlott semmit. Azt látom, hogy másik tv boxon coreelec-en kicsit szebb a kodiban a képminőség de itt minimális különbségre kell gondolni. Igaz full HD tévén nézem és 4k tévén lehet feltűnőbb a különbség. Viszont sötét jeleneteknél észrevettem egyből, hogy jobban van utánhúzás mint coreelec-es tv boxon és mindezt kodiban nézve. Ezek apró különbségek de észrevehetők.
roti86 frissítés után többen panaszkodtak erre! Én ezért nem frissítettem.
-
Steve1207
veterán
válasz
MaCS_70
üzenetére
Egyes LG tévéknél panaszkodnak erre Apple TV, Fire TV és Mi Box esetében is, szóval alapvetően az androidos kütyükkel állhatnak bizonyos modellek. Mást nem találok ezzel kapcsolatban, ez innentől inkább Simplink bug, hogy nem látja.
Van akinek egy Netflix indítás amúgy azt eredményezte Fire TV-nél, hogy elkezdte látni a CEC eszközt, addig meg meg se mukkant, érdemes ezzel is próbát tenni, hogy xy alkalmazás futtatásánál esetleg észre veszi-e. -
Steve1207
veterán
válasz
MaCS_70
üzenetére
Ez így nagyon jó, de se tv típust, se a többi CEC eszközt nem soroltad még fel. LG-nél amúgy is változó, lehet simán behülyült, lehet több CEC eszköz kavarja meg, de más készüléknél is előfordul. Csak egy CEC eszköz rádugva egyszerre, azaz csak a box megvolt már? Másik HDMI-vel a box? Másik porton? Gyári visszaállítás volt már és ugyanezek végignézve? Fórumokon irkálnak, hogy apple cuccal is van, akinek nem megy és ilyenek segítettek, de így többet nem találok látatlanban.
Nekem ha bármely eszközömnél valami nem megy akkor gyári beállítással kezdem mindig.TV-nél amúgy nekem volt olyan (Pana), hogy HDR gond nélkül ment, aztán gondolt egyet és semmi nem segített, csak a factory reset, pedig minden be volt állítva. Havernál a Samsung játszotta ezt el.
-
válasz
MaCS_70
üzenetére
A CEC-helyzet teljesen összegubancolódott.
Az itthoni két LG tévé nem látja a Boxot. Minden más CEC-képes lejátszót látnak.
A Box minden más kipróbált, akár régebbi Samsung és LG tévével remekül szót ért.
Magyarán: csak az itthoni két, teljesen más generációs LG tévével nem megy, azok viszont minden más eszközt kezelnek.
MaCS
-
azbest
félisten
-
azbest
félisten
válasz
MaCS_70
üzenetére
Erről beszélek. Neked is gondolom ezen a verzión van, mert alapból automatikusan frissülnek az appok.
Azért írtam az app resetet és automatikus frissítést, hátha az új verzióval van a baj és ha visszatért a több hónappal ezelőttire, ami elő van telepítve a box firmwareében és a chromecast app uninstalljakor kerül vissza a régi verzióra, az akár működhet most is, ha az új verzió bugos.De akár az is elég lehet, hogy nem törlöd a frisset, haenm csak az adatait törlöd, hátha a frissíítést cseszték el és azért nem találja meg a pécés kliens. Ez a beállítások apps részen van.

Nekem megy win10 és ubi20.04 alól is. Szóval nem tudom, hogy másnak segít-e.
-
azbest
félisten
válasz
MaCS_70
üzenetére
notification beállítást látok a cc builtin menüben mibox3-on.
Egyébként a beállítások menüben az appoknál ha kikeresed a chromecastot, akkor tudod csak azt resetelni, adatait törölni. Hátha tiszta lappal már megy. Uninstallálni is lehet az előtelepítetthez képesti újabb verziót, manuálisra is állítható a frissítés a playstore app beállításánál. De valsz a google bénázik a frissítésekkel mostanában. -
Steve1207
veterán
válasz
MaCS_70
üzenetére
Én nem használom csak tesztek erejéig a store-ból az új frissített cc-t a boxon, csak a régi verziót, ahogy korábban is írtam. Kb minden verziót teszteltem, az összes rosszul működik, elfelejti, duplikálja, nem látja egyből, megszakad. Vagy fél éve legalább ilyen (ha jól emlékszem már bajos volt android 8-on is).
Legalábbis a teljes képernyőtükrözésnél voltak bajok, amit én sokszor használok.
Így minden megy rendesen, google app-ok, böngészőből telefonról pc-ről, a legutolsó videós oldalról is ki tudok rá küldeni egy média tartalmat asztaliról és a teljes képernyőtükrözés se lag-ol. -
bupemko
senior tag
válasz
MaCS_70
üzenetére
Nekem régi Pioneer Kuro plazma TV van, az is rendszeresen dobál hibaüzeneteket mikor bekapcsolom őket, én már elengedtem a témát, megszoktuk, hogy a kis távirányító kell vagy Android TV app (amúgy nekem Android TV app akkor is feléleszti Mi Box S-t BT-n, amikor a BT távirányító nem).
Egyedül kikapcsolás megy megbízhatóan, mindig kilépünk az alkalmazásból és a kis távirányító kikapcs gombja kikapcsolja a TV-t is.
Vettem okos konnektort is, ha nagyon nem tér magához, akkor telefonról tudom áramtalanítani, az mindig segít.
-
törölt tag
válasz
MaCS_70
üzenetére
Honnantudod, hogy koreai es nem kinai?
Vagy japán?😃
Észak v. délkoreai ?
Kapcsold már ki a cecet a picsbe.
Kell saját távirányitó, estébé.Az első MiBoxot énis visszavittem a SpeedShopba, de a második azota is mint a juhászkutya,
Kezesbárány 😃A KODI rendben megy rajta.
NTFLX, HBO GO szintén.
Rengetem app megy rajta az aptoidrol, amik eredetileg telefonra készültek,
DIGI ONLINE, Horájzon Go, Telenor MyTV,
Smart Youtube TV, hangkereséssel szintén.
TuneIn Radio, FaceBook Watch, miegymás,
Fuss neki mégeccer😃 -
A Zéé
addikt
-
TeebyKay
őstag
válasz
MaCS_70
üzenetére
Működik a cec, a mibox s közvetlen a tv egyik hdmi aljzatába van dugva (samsung tu7102), bekapcsoltam a hdmi cec opciót a menüjében és onnantól megy minden a tv távirányítójával.
Kodi felhasználók figyelmébe: A CEC nem tud long press-t így a kodi context menüjét csak a box saját távirányítójával lehet megnyitni.
-
azbest
félisten
válasz
MaCS_70
üzenetére
Amúgya boxon 9-es rendszer fut vagy még 8.1-es? Frissítést érdemes az about menüben nézni. Lehet régi rendszer van még rajta kibontás utána. Ha esetleg használtan vetted volna, akkor nyomj gyári visszaállítást, ki tudja mi van elkavarva rajta. De ha esetleg most frissült be egy nagyon régi rendszerről a box, akkor is érdemes gyári visszaállítással kezdeni, miután lefrissült minden.
Működnie kellene a cec-nek. A miboxS-en nem tudom máshogy van-e, de a mibox3-on
Kodinál sem természetes, hogy bármi probléma legyen. Hacsak nem valami nagyon extrém videókról van szó.Kodi 18.9 települt, nem vagy feliratkozva androidon a béta csatornára?
Vagy ha valami spéci codec-es házivideóról. Elvileg kodi alapbeállításokkal jól kéne menjen szinte minden. Ha elállítottad és esetleg kikapcsoltad a hardveres gyorsítást, akkor az lehet a baj. De szimplán az is lehet, hogy a háttérben most frissült mindenféle szolgáltatás és beápített app még a gyári állapotról.Szerintem nem ó az a gomb, hanem kör, szóval a kodis pécés billentyűzetkiosztás itt nem számít.
A chromecast kapcsán is gyanús, hogy talán nem friss a rendszer rajta. A play store saját alkalmazásoknál esteleg listázza az app frissítéseket.
-
Steve1207
veterán
válasz
MaCS_70
üzenetére
1. CEC: én nem használom, mindig csak a baj volt vele vagy, ha kikapcsolt (azaz alvóba ment) a box utána lag-olni kezdett. Persze lehet, hogy már jó. A beállításokba van valami CEC rész, lehet azt is be kell kapcsolni a box-on.
2. Passz így, nekem valami hálózati hibának tűnik inkább. Elég nagy bitrátájú filmeknél se volt ilyen gondom még és nem dobott ki.
3. A középső gombot nyomd a 4 irány között. Az O-val visszalépsz a főmenübe minden alkalmazásból.
4. Nekem az vált be, hogy a box-on a play-ben kikapcsoltam az auto frissítést és a chromecastot visszaállítottam a gyárira, azaz ahogy a box-on van alapból. Simán leszedtem a frissítést. Így nekem teljesen jó, gyors és még a kép minősége is jobb. Mások hülyeségnek tartják ezt, nekem így vált be és minden probléma eltűnt CC-tal kapcsolatban.
5. VLC - csak magánvélemény, ezerszer próbáltam, de szerintem nem egy stabil dolog a vlc. Hasznosabb Kodi alatt hozzáadni az SMB elérést és ott böngészni a tartalmakat.
Nekem fájlkezelőben a CX Explorer vált be. Kb olyan, mint a régi ES (mielőtt telenyomták reklámmal), mindent támogat, letisztultan esztétikus és gyors. Mivel alapból telefonra készült, így egy-két apróság lehet vele, de javarészt jól működik. Kiválóan és egyszerűen lehet jelszóval védett fiókhoz is kapcsolódni. A hálózati felderítése is kb keresés és meg is találta az eszközöket. Részemről a többi kuka, pedig elég sokat használtam (FX, Astor, ES, Total és társaik)
-
bupemko
senior tag
válasz
MaCS_70
üzenetére
Nekem van Xbox360 PC Wireless adapter, ezzel egyszerre 4 Xbox360 wireless kontroller megy.
Próbáltam még egyszerre 2 Ouya BT kontrollert, illetve nemrég vettem egy kék színű BT Xbox kontrollert (usb-c csati van rajta, megy PC-vel meg Android telefonnal is, elvileg Xbox One-hoz meg az új Xbox-hoz is jó, de olyanok nincsenek), ez is megy gond nélkül a Mi Box S-sel. Sajnos a Steamlink dobozzal nem ment, azzal csak az Ouya meg az Xbox360 adapter vált be.
Van még itthon PS3 kontroller ami szintén BT, azt csak USB kábellel sikerült működésre bírni a Mi Box S-en.
Szóval elég kompatibilis a tapasztalatok alapján. -
Steve1207
veterán
válasz
MaCS_70
üzenetére
Bármelyik egyszerűbb bluetooth kontroller megteszi, én csak Xbox One és PS DS4 kontrollerrel használtam eddig, Nekem kedvenceim a 8bitDo kontrollerek egyébként az ilyen retro/android vonalra, de nagyon elszálltak az áraik. A Zero2 kb illik a box méretéhez olyan kicsit bt controller
de ezzel nem lehet órákig játszani, mert kényelmetlen azért. -
azbest
félisten
válasz
MaCS_70
üzenetére
Igen és a jack dugó alakú optikai dugó neve a mini toslink

félrevezető az AV jelölés, mert videó helyett van az optika. A kínai változatoknál (nem android tv-sek) van video a helyén.
Egyébként olyan eszközhöz, aminek tényleg nincs optikai kimenete, lehet kapni pár dolcsiért hdmi audio extractort, csak azonok meg nem optikai hanem elektromos spdif szokott lenni, amit persze át lehet optikára alakítani, de macerás a sok adapter
-
Fall-N
veterán
válasz
MaCS_70
üzenetére
Nálam nem sok hezitálás volt, mivel sok Xiaomi cuccom van és általában nem lehet mellényúlni velük. Van egy Redmi Note 7, egy Mi True Wireless Basic második fülesnek (van egy Honor Choice és egy Nillkin GO TWS003) és a Mi Box S.
Ezenkívül szoftveresen nem akkora lutri mint egy másodvonalas márka terméke. Nálam hiba nélkül üzemel.
-
Steve1207
veterán
válasz
MaCS_70
üzenetére
Emulátor van hozzá, így PS1-es játékig gond nélkül megy, akár két kontrollerrel. Régebbi pixelesek meg pláne SNES, Gamecube, Nintendo DS és társai. PSP-nél néhol látszik már, hogy talán kevés, de azokból is van jó pár, ami megy korrektül. A store-ban található Real Racing és társasi is elfogadhatóak. Yt-on vannak fent videók.
Ha nem zavar a lag, akkor az androidos Game Pass-t is rá lehet mókolni, ha van előfizetésed, de ott még alapvetően van minimális kontroller késés mindenhol (legalábbis nálam telefonon is volt), ettől függetlenül lehetett játszani csak így már nem az igazi az élmény. Később ez is tuti fejlődik még. -
azbest
félisten
válasz
MaCS_70
üzenetére
4k videók.
A pi4-en nem túl kiforrott ilyen téren még és nem is támogat mindent. 4k videót csak h265-ből tud. A h264 max fullhd. A vp9-et nem tudja. Gyakorlatilag a kodis lejátszásba amit be lehet hekkelni azt tudja jobban (mármint a desktop lejátszóihoz képest).A mibox tud 4k-ban vp9 -et (youtube), h264-et (ripek), h265-öt. Valamint hivatalosan támogatott a netflix, prime video - ezek 4k-ban is mennek. Valamint a hbo go is androidtv-n. És persze a youtube tévés felülete is.
Kodi van mindkettőre. A mibox is támogatja a képfrissítés állítást kodiban videó indításakor. Persze miboxon nem futhat torrent/fájl szerver meg hasonlók. Nem arra való.
Egyébként talán az sem olyan rossz dolog, hogy a mibox chromecastmódjára nem csak videót lehet érdemes kiküldeni, de zenejátszást is. Google music / youtube music. Vagy gondolom megy a többi hasonló szolgáltatás castos megoldása is. Kikapcsolt képernyővel is, mondjuk akár egy jack-be dugott hangszóróval is.
Ha nem érdekes egyik előfizetés sem, az androidtv sem a CC móddal, de nem kifejezetten a linuxos varázslás a cél, akkor pi helyett inkább coreelec-kel egy amlogic chipsetes kodi médiajátszó megoldás is jobb a pi4-nél is. És valsz még olcsóbb is (ház, táp... ). Azok is olyan vagy hasonló chipsetesek, mint a mibox, az újabbak kicsit akár jobbak is, csak gyárilag kókány androiddal jönnek és egy sd kártyára tett corelec-kel lesznek jó médiajátszók. Van külön topicjuk is. [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Jeff Bezoshoz igazolt az űripar rocksztárja
- Gaming notebook topik
- Robotporszívók
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Razer Barracuda X Chroma Black gamer Fejhallgató
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090 - 3 év garancia
- Keresünk dokkolókat
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Ha ezt tudom, nem aranyba fektetek.