Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Xiaomi Mi A1
utolsó módosítás: 2019.11.07
Új hozzászólás Aktív témák
-
andHermann
tag
válasz
retesz147 #21585 üzenetére
Valószínüleg annál az A1-nél valamilyen fizikai behatás érte az aksit, cellák sérülhettek, és azért robbant fel töltés közben. Lehet, hogy megnyomódott a hátlap. Nekem pár éve egy tablet aksija púposodott fel durván (szerencsére nem robbant), mert a hátlap benyomódott korábban. Gyorsan szétkaptam és elvágtam a két vezetéket, aztán ment a gyűjtőhelyre az aksi.
Persze ez csak tipp ebben az esetben, de elvileg ilyen bármilyen eszközzel előfordulhat, amiben van akkumulátor. A Samsung 8-as Note-oknál is az volt a gond, hogy annyira szorosan pakolták össze a készüléket, hogy kis fizikai behatásra is már sérülhettek a cellák. Az mondjuk típushiba volt. Szerintem A1-nél azért erről nem beszélhetünk.
-
-
törölt tag
válasz
retesz147 #21459 üzenetére
Nekem maga az ujjlenyomatos érzékelés ugyanolyan gyors, mint a frissítés előtt volt (tehát amikor odaérintem az ujjam, szinte azonnal rezeg a telefon és egyből felvillan az érintőgombok háttérvilágítása), de mintha a képernyő bekapcsolása kicsit lassabban történne. Viszont egyáltalán nem egetverő a dolog, 1 másodpercnél több így sem kell az érintéstől a feloldott képernyő megjelenítéséig.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
retesz147 #21200 üzenetére
😂
Auriga... ez tény... akad... de a 6hónap már nem késés,hanem magasról le$z@rá$... véleményem szerint... az is tény, hogy az A1 kamerája nem a legjobb, holott reklámban mást állít a gyártó... de azért valljuk be, jó lenne egy esetleges rögtönzött pillanatot megörökíteni, az 50-60ezres gépedet nem hordod magaddal mindenhova, ezért fontos hogy viszonylag jó képet készítsenek, ne pedig egy olyan képet,ami hasonlít egy óvodás gyerek paca festményére...
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
retesz147 #21185 üzenetére
annál kicsit jóval komolyabb... a xiaomi nálam fekete listára került végleg, mivel másodjára adtam esélyt egy fosknai márkának, így egy másik, jóval nevesebb piac vezető márka is megérdemel még egy esélyt... így fer igazából... eme annyit dícsért márkának/modellnek az utódja egy Samsung Galax S8 vagy S8+ lesz...
kokokka nem mint ha eddig olyan rengeteget írtam volna ide...
Fall-N gondolom te csak alap szinten használod ezt a telót... veled ellentétben én extrém szinten nyúzom...alap szinten lehet kielégítő, extrém szinten még a legalja elvárást sem teljesíti...
x1port
ha lenne annyi feleslegem,a dupláját is utalnám
-
Fall-N
veterán
-
Fall-N
veterán
válasz
retesz147 #18392 üzenetére
Nem lehet, hogy inkább a Macrodroid fejlesztőnek kéne írni? Vagy előtte próbáld ki működik-e amit szeretnél Taskerrel. Persze az ingyenes trial változatot, nem kell megvenni ezért.
De van a Taskernek itt topikja, kérdezd meg működik-e az adott dolog stock 8.1-en. Ha igen akkor a Macrodroid a hibás.
joker1220: Nincs bug, csak van akinek eltűntek az SMS-ei. Ezért vonták vissza.
acsati: Jó a Nova, bár én egy ideje áttértem az Action Launcherre. Meg is vettem. Nova is meg lett véve annó.
-
darvinya
titán
válasz
retesz147 #18396 üzenetére
MI A1 Tool, Fastboot img gyűjtő Android 8.0.0 [OPR1.170623.026.V9.5.4.0.ODHMIFA] feb. fw.
-
sch_a
addikt
válasz
retesz147 #18376 üzenetére
Azzal a kernellel ami az AEX-el jön. Mondjuk kb. azóta 2 sim-mel is használom, de azzal azért nem számoltam hogy megfeleződik a SOT a gyári rom-hoz képest.
Nekem néha éledni nem akar az ujjlenyomatra, ha bekapcsoló gombbal felébresztem utána feloldja az ujjlenyomat-olvasó.
Ami még zavaró, hogy ki kellett kapcsolnom a mádodik SIM kártyán a PIN kód kérést, mert lehetetlen volt indítás után beírni. De a legidegesítőbb, hogy újraindításnál nem jegyzi meg melyik SIM-et állítottam be adathasználatra. Egyik nap simán elkezdtem mobiltv-zni, mikor jött az sms hogy elfogyott az adatkeretem. Aztán rájöttem hogy volt egy újraindítás és nem a korlátlan előfizetéses kártyát használja...
-
rzoli
senior tag
válasz
retesz147 #18376 üzenetére
Jelenleg a saját kernelével használom, illetve a Moun kernel volt rajta többször, mert nem vagyok biztos benne, hogy az AEX villámgyors töltése jót tesz az akkunak.
De mint írtam nekem sok minden fut egyszerre. Az AEX szerintem teljesítmény központú ROM
Antutuban 82000 fölött volt valamivel az eredmény.
Nálam folyamatosan fut a facebook, messenger, chrome, gmail, index, hvg, GMD gesture controll, super backup, napi 2 óra waze, és folder player...
Mivel a 24 óra így is megvan, általában délutánonként töltöm, 4 körül veszem le a öltőről, ezért nem különösebben izgat, hogy nincs meg a 48 órám
-
válasz
retesz147 #18350 üzenetére
Próbából telepítettem a Macrodroidot és beállítottam két sémát (éjszakai akkukímélés) amit még hasznosnak is találtam. Az hogy működik-e majd este kiderül, mindenesetre nem fc-zik az app. Nekem sajnos a Titanium Backup fc-zik. Már írtam a fejlesztőnek de még csak egy sablon "dolgozunk rajta" e-mail-t kaptam.
-
rzoli
senior tag
válasz
retesz147 #18357 üzenetére
Nagyjából igen.
Két dolog van. Elvileg már nem kell a slot A/B váltás-t megcsinálni, de hivatalos 8.1-ről szerintem még nem sokan mentek át customra.
Ha megcsinálod a váltást, akkor sem lesz gond belőle.
Értelemszerűen kell egy mentés a fontos adataidról.
- TWRP-be bootolsz
- ha gyáriról jössz, ajánlott a format data (nem wipe). - e nélkül pl. rendszervisszaállítás nem lesz, hiába van TWRP mentésed.
- Telepíted a ROM-ot - (slot váltás régen ez után kellett)
- Telepíted a TWRP-t
- Újraindítás recoverybe
- Wipe data/dalvik/cache
- Telepíted a gapps csomagot - 8.1, arm64, pico vagy nano az ajánlott.
- Telepíted a MAGISK-ot - ez nem ajánlott, hanem KELL!
- Wipe dalvik/cache
- Reboot system -
bepken
veterán
válasz
retesz147 #18345 üzenetére
festett fullcover üveget lehetetlen úgy feltenni, hogy ne jelenjen meg ez a szivárványos izé. ha valaki az ellenkezőjét állítja, annak csak szemüveg kell... elve nem érintkezik a két felület, tehát nyomás hatására mindenképpen jelentkezni fog ez az "effekt"
ha nem fullcover üveget raksz rá, akkor nyilván nincs ilyen gond. nekem valószínűleg az lesz a következő
-
darvinya
titán
válasz
retesz147 #18321 üzenetére
Nem kell.cserélni, egyszerűen óvatosan fel kell venni(felvétel előtt a szélén lévő koszt letörölni) és letörölni újra kijelző.
Én is megnyomta erősen, de eljárással újrakva odafigyelve csak szélén gyengén rögzíteni, a többi fólia elintézi.
Több hónapja van rajta, de semmilyen elszíneződés nincs, stabilan rajta van.
(Már gondolkozok, hogy +1 üvegfóliát eladom.)
-
darvinya
titán
-
válasz
retesz147 #17529 üzenetére
Az appok nagy részében igen. Vannak olyanok amit ez sem tud, például az "új" CIB mobilbankot újra regisztrálni kell. Illetve problémát okozhat ha változik az operációs rendszer verziója. Ilyenkor érdemes inkább az appot GP-ről telepíteni és csak az adatokat visszaállítani.
-
Vanir
veterán
-
Zsoleszhun
addikt
válasz
retesz147 #17461 üzenetére
Az arnovásokkal nem lehet mellényúlni, ezt használom GoogleCamera-Pixel3Mod-Arnova8G2-V3.apk de van újabb is itt a gyüjtő oldalon.
-
válasz
retesz147 #17436 üzenetére
Itt megtalálod =>
tissot_images_V9.5.11.0.ODHMIFA_20180504.0000.00_8.0_1a04581058.tgz -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
retesz147 #17290 üzenetére
elképzelhető hogy valami app lesz a ludas...a melóhelyeden nem tud kommunikálni ezért folyamatosan próbálkozik,ez által ébren tartja a telót...
azt tudod hogy a cégednél van-e weboldal és/vagy bejövő/kimenő port szűrés? azért kérdezem, mert ha bizonyos bejövő portok tiltva vannak akkor az app nem kap adatot, viszont az hogy melyik, az nagyon nehéz lesz kideríteni...
-
pcnet
addikt
válasz
retesz147 #17269 üzenetére
Lehet nem ártana egy router újraindítás. Nekem anno Nexus 4-en tekert az AndroidOS. Cserélgettem a romokat, de mindegyikkel ez volt. Wakelock detektorral derült fény arra, hogy wifi ébresztgeti. Már alaplap cserével riogattak. Roter reboot után pár napig jó volt, végül cserélték a routert és többet nem jött elő az AndroidOS darálás.
-
válasz
retesz147 #17156 üzenetére
Igen egy program KERNEL ADIUTOR Root kell hozzá, de látom írtad az van.
-
-
válasz
retesz147 #17003 üzenetére
Igen, erre gondoltam én is.
(#17004) bexinho23: na én sem vagyok nagy Messenger függő, de ez a legidegesítőbb, vagy ha állandóan be kell zárnom a feladatkezelőben, hogy megkapjam az üzeneteket. Nekem nem Lite van, a legfrissebb Messenger. Előtte régebbi, reklám-és sallangmentes verziót használtam, egy régebbit, azt hittem az a gond, de nem.
(#17008) bopeti98: főzött ROM van rajta? Vagy mi a titkod?
-
drdr
senior tag
válasz
retesz147 #16932 üzenetére
Fenn a Ytaland. Eddig ez a legjobb, nincs buborék a szélén sem, legalábbis nem látszik, mert fekete a keret... Alul a gombok a helyükön, rendesen fedi a képernyőt. A fekete keret végre nem takarja le a pixeleket oldalt, alul és felül viszont minimálisan igen. Érdekes módon felül pont (mondjuk) egy sort, alul jobb oldalon nem takar, csak bal oldalon úgy a képernyő felétől. Olyan, mintha a fekete maszk lenne görbe. Igazából napi használatban nem zavaró, ezzel tudok együttélni (a többi szar után). Tükröződő fényben pontmátrix látszik...
A dobozban nedves és száraz kendő is van , de mindkettő nedves volt
Párás fürdőszobában raktam fel, a poreltávolítót nem is használtam....
-
fluttershy
tag
válasz
retesz147 #16788 üzenetére
Magisk root után én notórius rendszer partició modosítgató vagyok szóval az ota frissítések sohanem mennek fel még akkor sem ha megpróbálok mindent visszaállítani az eredeti állapotba. Vagy az eredeti állapot visszaállítását kell még gyakorolnom vagy nem az én készülékemben van a probléma, de mind1 is mert a gyakori ota frissítések miatt úgy döntöttem hogy inkább a kényelmet választom és hagyom a rootot azért hogy azonnal tudjak frissíteni ha jön egy új verzió. Bár a gcam nagyon hiányzik néha, főleg ha normális esti fotókat akarok lőni.
A frissítés nem hoz semmi komoly változást, valszeg csak "bug fixes and performance improvements". Nekem érzésre egy picit gyorsabb a telefon reakcióideje.
-
retesz147
addikt
válasz
retesz147 #16684 üzenetére
Korrigálom magam, mivel frissítettem a progit. Hát...itt is sikerült a frissítéssel rosszabbat csinálniuk, legalábbis nekem nem tetszik. Változott a kedvencek és csoportok elérése, meg 3x fc-zet azóta.
Szóval még mindig ezt ajánlom, de az egyel régebbi verziót: ZenUI Dialer & Contacts 3.2.0.28_180508
-
Istju
senior tag
válasz
retesz147 #16262 üzenetére
Az AEX alatt van ilyen. Beállítások-telefonról-rendszerfrissítések-kiegészítők-Magisk uninstaller Ez egy TWRP-s uninstall script, én még nem használtam.
-
margithid
veterán
válasz
retesz147 #15988 üzenetére
Sajna haldoklig a 3S-em...
Nekem az aksi fontos lenne, mondjuk a hoszsú támogatás is, szóval örlödöm mi legyen, MI A1 vagy Redmi 5.
Pro és kontra érvek jöhetnek akinek van tapasztalata mindkát készülékkel!.
Ja és spemalllal van valakinek tapasztalata? Garanciát, hogy tudom érvényesíteni ott?
Beesjetne a MI A1 ára oylan 150$-ra, akkor nem gondolkodnék sokat
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 6
- Azonnali fotós kérdések órája
- OTP Bank topic
- Mobil flották
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Energiaital topic
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD+ 2TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! Asus B360M i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650 XT 8GB ZALMAN N4 600W
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- IPhone 15 Pro Akku: 88% 12 hó jótállás!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest