- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Milestone2 #3195 üzenetére
Jogos..
A másikra: kösz
Most 640. Mennyi lesz egyesítve?
-
cimp
senior tag
válasz
Milestone2 #3191 üzenetére
Igen. Fel is ment. És megszűnt a laggolás nem teljesítmény módban!
-
-
válasz
Milestone2 #3193 üzenetére
Ja ok
Csak Fejvadi kérdezte, és itt még nem írtad.
A partíció összevonás létét amúgy miként lehet csekkolni?
-
válasz
Fejvadi #3189 üzenetére
How to update from 4.4 to 6.0:
- Install MIUI 5.12.17 via Updater app first to merge your system partitions (no more dual system support)
- After reboot install current 6.1.21 version - let it boot and update all apps, then reboot again..
- Wipe data not needed but recommended
- No OTA this week for cancro
- First Boot can take longer than usually (10min)5.12.17-hez MiRecovery(Updater) kell, de a hsz-ek közt azt írják, ha már megvan az egyesített partíció, mehet a TWRP is.
-
Fejvadi
nagyúr
válasz
Milestone2 #3188 üzenetére
Jó, akkor megvárom mit írnak. Az is lehet, hogy pár nap késéssel jön rá OTA és akkor meg úgy ahogy te csináltad.
-
Milestone2
nagyúr
válasz
Fejvadi #3187 üzenetére
Majd leírják Multiék...
Azért nem tudom, mert én nem multit használok. Kínain kijött OTA 5.12.17, lefutott, újraindult, azonnal jelezte OTA hogy van 6.1.15 és rányomtam és telepítette.
Multinál is ezt írja Cancro-hoz, hogy előbb telepítsd a decemberit, majd a januárit, csak az felejti el odaírni, hogy mehet twrp-vel is vagy csak mirecovery-vel? (Pedig szerintem elég fontos kérdés. Tippem szerint twrp-vel nem fog menni)
-
Fejvadi
nagyúr
válasz
Milestone2 #3186 üzenetére
Persze, majd felteszem. Arra emlékeztem, hogy kétszer kellet feltenni és a második vonta össze. Akkor elég egyszer is. MiRecovery-ből update.zip-ként tegyem majd, vagy a telepítőből átnevezés nélkül, vagy mindegy, mert mindkettő jó? Én MiRecovery-ből jobban szeretek telepíteni.
-
Fejvadi
nagyúr
válasz
Milestone2 #3184 üzenetére
Az 5.12.17-et egyszer kell csak feltenni?
-
Fejvadi
nagyúr
válasz
Milestone2 #3182 üzenetére
Igen és nem is váltok.
-
Fejvadi
nagyúr
válasz
Milestone2 #3180 üzenetére
Jó az nekem, nem rohanok.
-
Fejvadi
nagyúr
válasz
Milestone2 #3176 üzenetére
Pont most néztem én is. Talán meglesz a Virgó is nemsokára.
-
Milestone2
nagyúr
Ha neked hivatalos ROM-ot van fenn, akkor örülj, hiszen az 5.12.17 készíti elő a system összevonást. Ha az felment MiRecovery-vel, utána már 6.0-át fogsz kapni!
Furcsa hogy neked kijött OTA, de bárkinek 5.12.17-et jelez, ne lepődjön meg, de eléggé fontos, hogy MiRecovery legyen fent.
-
Milestone2
nagyúr
Multiból már kint van a 6.1.21 Cancro 6.0 is. Nyilván csak azok telepíthetik akiknek a 5.12.17-már előkészítettet/megcsinálta a partícióegyesítést.
Xiaomi Mi3W/Mi4 (cancro) updated to Android 6.0.1
For those who can read before installation:
How to update from 4.4 to 6.0:
- Install MIUI 5.12.17 first to merge your system partitions (no more dual system support)
- After reboot install current 6.1.21 version - let it boot and update all apps, then reboot again..
- Wipe data not needed but recommended
- No OTA this week for cancro -
havri1
félisten
Kint van az 5.12.17
-
ZolkoW
őstag
nálam rekord: 8 napja nincs újraindítva a gép, és nem vettem még észre semmi lassulást/furcsaságot.
7.1-es stabil Multi ROM. (7.1.3.0 KXDCNCK) -
cimp
senior tag
Nem kellene leálljon. Full wipe neki. Vagy told újra a romot. 6-os android lesz kisvártatva. 5-öt kihagyták mert úgy ítélték meg, hogy egyrészt szarabb a 4.4-nél, másrészt a MIUI tudja azt amit 5-ös androidként terjeszt a google (mondjuk szerintem van van is igazság ebben).
-
cimp
senior tag
Lehet, hogy lesz valami:
Bent a lakásban!!! -
kop8
őstag
Üdv!
Ma jött meg az uj mi4 telefonom frisitettem 5.12.11 (MIUI 7) Magyar romra
De látom hogy az android verzio 4.4.4 maradt, ez mindig igy marad, nem lehet 5-ös??És közben szerintem nem is jo ez a miui7 szerintem mert mindig kiirja hogy a gogle billentyüzet le ált...
Melyik romra érdemes lecserélni ami stabilan hibamentesen müködik?
-
heidricha
őstag
CM13 friss (01.19.) nightly, jó sok kernel változással a cancro vonalon.
Egyelőre kernel piszkálás nélkül is rendesen viselkedik (teljesen eltűnt a thermal control, MPdecision maradt bekapcsolva), de csak pár órája van fenn.
-
cimp
senior tag
Jobb mint előtte volt. Nem tökéletes, mert mint írtam néha eldobja, de eddig néha volt fix. De nem lehet ezt tudni milyen csillagállások szerint működik rendesen. Még megnézem, a figyelmeztetésnek megfelelő verzióval is. Nem lehetséges, hogy a sima telepítők (zip) nem tartalmaznak mindent, ezért ha sikerül valami normális fastboot-ost felrakni akkor arra már jó a zip? Hiszen a kritikus dolgok nem lesznek felülírva?
-
cimp
senior tag
Biztos, hogy van valami szoftveres gebasz a GPS-el! Tegnap feltoltam a fastboot-os rom-ot, aztán egyéb kényelmetlenségek (pl. play-en a keresésnél amit írtam nem jelent meg. de ha rányomtam a keresésre akkor rákeresett arra amit beírtam, csak nem jelent meg) miatt feltettem a MIUIHUS-s romot. És láss csodát! GPSTest "néha eldobta" a pozíciót, a "néha talál" helyett! Pillanatok alatt 14-18 holdat látott. Ami furcsa, hogy 18/14 használt (tehát nem piros, hanem használt hold) mellett néha "no fix"! Amit azért nem értek mert 3-al már felszíni pozíciónak kellene lenni, 4-el pedig a magasságot is tudnia kellene.
-
georgbem
csendes tag
Hilfe!!
Sziasztok! Tudna valaki segíteni?
Rebootolás közben lefagy a 4g feliratnál, és innen semmi. Recoveryből sem a system1, sem a system2 nem bootol be ugyanúgy lefagy.
Mit lehet tenni? -
cimp
senior tag
válasz
Tomi_Ohl #3135 üzenetére
Nem azért nyitotta meg a filekezelőt mert a tallózás gombon volt a fókusz?
havri1: Köszönöm. Flash-eltem már Mi2-t, (ott nem hiányzik(zott) az a két file, Mi4-et is úgy rémlik flash-eltem de az idézett kifejezés nem esett le mit jelent, vagy hogy érted. MiSuite is flash-el, és töröl mindent, csak azt nem tudom, hogy az ugyanazt az eredményt hozza e mint ez a változat.
-
havri1
félisten
-Csinálj egy mappát C:/ meghajtón pl. az asztalon,mondjuk MiFlash néven (csak hogy egy helyen legyen minden)
-Másold bele a letöltött MiPhone.exe fájlt
-Másold bele a letöltött Fastboot ROM-ot
-A bemásolt .tgz kiterjesztésű fájlt csomagold ki ebbe a mappába (winrar szükséges hozzá),hogy egy mappát kapj….( jobb klikk az egérrel/Kibontás ide pl.: WCDMA 4.8.1 fastboot (4.4)//)
-Az új könyvtárban találni fogsz néhány.bat fájlt,valamint egy alkönyvtárat „images” névenMiFlash előkészítése:
--Indítsd el a letöltött MiPhone.exe fájlt (hagyd hogy telepítsen mindent)
-Ha készen van,menj a c:/Program Files/Xiaomi/MiPhone/Miflash/ és indítsd el (hagyd hogy ez is telepítsen mindent)
-A MiFlash programban kattints bal oldalt felül a nyilra „Browse” gomb mellett
-Válaszd az „Advanced”-et
-A felugró ablakba egyesével kell majd betallózni a dolgokat,amiket a már kicsomagolt Fastboot ROM mappájából tehetitek meg
-FastBoot Script –itt három lehetőségünk lesz,a választott Script-től fűgg majd,hogy melyik particiót törölje
a: flash_all_wipe.bat: Ez töröl minden adatot a készülékről,a belső tárolón lévőket is (Képek,Zene,Alkalmazások,stb….)
b: flash_all_except_storage.bat: Törli a felhasználói adatokat,de nem bántja a belső tárolót (Képek,stb. megmaradnak)
c: flash_all_except_data_storage.bat: A rendszer és a BOOT partíciót törli,a felhasználói adatok és a tárhely megmarad ( Nem ajánlott)
-Általában a második, „flash_all_except_storage.bat”-ot ajánlják,mert így az ember a biztos oldalon áll,megmaradnak az adataink a belső tárolón!
Nos,ha kiválasztottuk a számunkra megfelelőt,akkor lépjünk tovább
-Sorba válasszuk ki,és tallózzuk be az „image” mappából a dolgokat
- NVBootScript => Ez néha a „flash_all.bat”, amit a főmappában és nem az „image” mappában találunk.De maradhat alapon is.
- Flash Programmer => MPRG8974.mbn
- Boot Image => 8974_msimage.mbn
- Raw XML File => rawprogram0.xml
- Patch XML File => patch0.xml
- Nos,ha végeztünk akkor nyomjunk egy „OK” gombot
- Ne lépj ki a MiFlash programból……
- Rakd fastboot módba a telefont (kikapcsolt állapotban hangerő le+bekapcs gomb együttes lenyomása),majd dugd a gépre....várd meg hogy települjenek az illesztők
- Ha nem jelenik meg a MiFlasben a teló,nyomj egy "Refresh"-t....
- Ha megjelent, nyomd meg a "Flash" gombot....
- Elkezdődik a ROM feltöltés a telefonra…várj türelemmel…
- Ha végzett,a telefon újra fog indulniA lényeget kiemeltem feketével, mindent törölj!
Ha újabb MiFlash-t használsz, akkor fontos, hogy a 2 hiányzó file miatt nem lesz OK gomb. Enterrel tudod jóváhagyni az advanced ablakot. Csekkold le azért! (be és kilépsz, akkor jó, ha az elérési útvonal mindegyiknél megmarad, csak ekkor fog valóban törölni a telefonon!) -
havri1
félisten
MIUIHU-n a fastbootos leírásban a listából, a legújabb fejlesztói fastbootot (régi, de ez mindegy).
cancro_images_4.11.21_4.4_cn_398fil2kdj.tgz
Ezt kicsomagolni, advancedbe betallózva fel, restart, update, twrp fel, és factory reset + cace + dalvik format.
Root, és TB -al me lefagyasztottam a sok kínai appot (nincs sok amúgy a frissben..)
Jah, és fasterGPS-t azért beállítottam, átírta a conf-ot, majd delete.Mivel google nincs benne, itt a legfrissebb google telepítő
-
havri1
félisten
1 hete van fent a kínai globál rom, beletettem 1-1200 km-t, és egyszer sem dobta el a GPS jelet. Piszok gyors a rom, letisztult, semmi csicsa.
Egyedül ami zavar, az az, hogy a képernyőzáron nincs balra húzva tárcsázó, illetve az ékezetes karaktereket a tárcsázó nem kezeli (T9).
Továbbá a wifi iszonyatosan zabálja az akkumulátort..nem jöttem rá miért, de inkább asználom így, és éjjel kikapcsolom. -
heidricha
őstag
Próba: CM13 nightly
Eddig igen jó. Amit napi szinten használok (WiFi, mobilnet, GPS, kamera), működik, mégpedig igen jól.
GPS olyan, mint a MIUI-n, gyors, nem dobott reggel le egyszer sem (AOSP sem, szokott, de akorábbi CM-ek annál inkább)
Kamera sokkal jobb, mint AOSP-n. Van nagysebességű videó is, 1080p-n 90, 720p-n 120 FPS-t ír, nem mértem le. -
Mr.C
őstag
válasz
heidricha #3125 üzenetére
szerintem is förtelmes ez az új évi kiadás! abszolút nem vagyok vele megelégedve. GPS-ről mondani nem tudok sokat, ha tervezek menni valahova, tömegközlekedés tervezésénél a saját pozició választásánál semmi gond, dehát ez semmi, nem mérvadó.
De pozitívum, hogy erősebb a hangszórók hangereje, vibramotor beállítása megmarad
-
heidricha
őstag
Ivan AOSP 2016.1.1
Szeged - Bp - Szeged.
Mindkét irányban vagy tucatszor elfelejtette a GPS-t, annak ellenére, hogy a jel töretlen volt, és bőven elég erős, rengeteg hold látszott az égen. Tuti valami szoftveres hiba, pl. ki tudja miért reseteli a GPS adatokat.
Valakinek tippje olyan alkalmazásra, ami:
- logolja a cellaváltásokat és állapotot
- logolja a GPS állapotát, amikor az valamiért fut
- logolja a GPS sorokat a logcat-ból3-ból össze lehet rakni, de menőbb lenne egyben.
Szerencsére csak az autópályán dobált, amikor tényleg lényeges volt, a Waze és a Gugli Mappa is hibátlanul tette a dolgát.
Volt egy reboot-om is sajnos, pedig már semmit nem állítok a kernelen - azóta ez volt az első, a kernel hangolása baromi instabillá teszi a rendszert, sajnos magára hagyva sem a stabilitás szobra, bár pár napot azért így kibír.
-
havri1
félisten
Ma nekem sem dobta el. Most vagy az eső, vagy a délelőtti "hegesztés" terítette észhez, esetleg a gyári global rom javított, de ma nem szakad. 8 órát vezettem, és végig jó volt. Néha látom, hogy gyengül a jel, mert olyan a háromszög, mintha gumikötélen rángatnák, de nem dobja el
-
havri1
félisten
Nem, nincs ismerősi körben másik mi4. Ezért kértem pár tesztet itt, hogy legalább kb képben legyünk, mind ilyen gyenge, vagy egyedi hiba. (köszi még1x)
Amúgy benéztem amit írtál, én azt hittem a Redmi Note 3-ra gondoltál
Nejemnek Redmi 2 pro van, meglepően jó. Kicsit nekem a 2gb ram necces lenne MIUI mellett, és a kamera baromi lassan fókuszál, de ennyiért...ha jól látom, Redmi 3-ba már a gyors kamera van.
-
ZolkoW
őstag
másik MI4-gyel nem nézted még össze?
amúgy biztos jó már a középkategória is, de én még mindig úgy vagyok, hogy jobb egy régebbi felsőkat., mint egy mostani közép, valahogy kiderülnek az apróságok, hogy hát igen, ezen meg ezen spóroltak... meg valahogy most is csak-csak a zászlóshajók vannak még először frissítve. mondjuk nem biztos, hogy azért, mert zászlóshajó (lásd Mi note pro, erről ti mondtátok, hogy kegyvesztett lett..), itt lehet hogy jobban számít, mekkora tömegeknek van. a Redmi 3 is tuti hogy elterjedt lesz, ahogy a R.Note 3 is...
Elsősorban a fotók minőségétől félek a középkategóriában, ha ez nem szempont, akkor máris szélesebb a választék. aztán jön a hang.... -
heidricha
őstag
Redmi 3-at láttátok?
Nem vagyok a kínai árakhoz szokva, ez a 105$ amit írnak, gondolom, lesz 140-150, mire ideér, de akkor is elég ütős darab.
-
Mondjuk sokat én nem navigálok, de eddig mindig megtalált, és elvezetett ha kellett. Majd este munkába menet még megnézem(busszal megyek, de tesztnek jó).
De a program alapján nálam se jobb, mint neked.Edigital, 9900. Tényleg pöpec, simán látszik 1-1 ruhadarab plusz-mínusz is és mindig ugyan annyit mér.
-
havri1
félisten
Szétszedtem, kicsit megigazgattam az érintkezőket, és csináltam a réz betétes megoldással is tesztet, igazából nem látok változást, az az igazság. kezdeti öröm volt csak. Úgyhogy kiszedtem.
Annyi biztos, hogy azok a kis érintkezők (3 db, a negyedik az usb csatinál külön csatlakozik a kerethez) a fekete hátlaphoz vannak csiptetve, és mind a 3 csiptetésnél a fekete műanyagon egy speciálsi réteg (biztos vagyok benne, hogy fémes festék) ki van vezetve. Ezek a formák láthatóak is az akkumulátor fedél levételekor. Én arra tippelek (mivel nem vagyok műszerés), hogy ezek különböző ellenállások lehetnek az antenna megfelelő működéséhez. Nem olyan egyszerű egy antennát csak úgy meghosszabbítani (ellenállás, árnyékolás stb), mert lehet az ellenkező hatást érjük el vele.
Szerzek nyákról illetve szalagkábelekről normális, vékony réz lapokat, mert ez a sodort vezeték roppant veszélyes. Kihullik 1-1 szál, és zárlatot okoz. Ha esetleg próálkozok vele, fogóval jól tekerjétek össze, és a végeredményt egy kis cellux-al ragasszátok le!Tovább olvasok, de az irány biztosan jó!
-
-
heidricha
őstag
az a "blueray" feltűnt szerintem mindenkinek
viszont a fotók azok tutik.
A "fém vackok" tényleg lehetnek simán csak rögzítők is, mintha mind a négy helyen lenne, ahol a kereten kívül a műanyag sáv elválasztja a fém elemeket. és mintha pont a fém elemeket kötné össze.
antennában nagyon műveletlen vagyok, nem tudom, mit lehet, és mit nem. Az biztos, hogy érzésre a Mi4 egyes antennái (GSM és GPS) elég gyengén muzsikálnak nálam. WiFi, BT teljesen jó.
Ahogy az iPhone 4 antennás dolgait nézem, pár dolgot simán össze lehet keverni ugyanarra a vasdarabra. A Mi4 rugós érintkezőinek ellen oldala, a kereten, itt pl látszik.
-
ZolkoW
őstag
válasz
heidricha #3100 üzenetére
én fenntartásokkal kezelnékl egy olyan oldalt, ahol a bluetooth-t következetesen blueray-nek hívják
amúgy nincs infóm, csak találgatok, de kétlem, hogy a keret antenna lenne. akkor gondot okozna, ha puszta kézzel megfogjuk. valamint az összes különállónak látszó része össze van kötve elektromosan (~0 ohm köztük az ellenállás), gyanítom hogy a minden (?) fémkeretes telefonon megtalálható műanyag betétek más miatt vannak ott, én a hőtágulás kezelésére tippelek, hogy ne repessze meg a fém az üveget, ha mocorog.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Reklámblokkolók topikja
- Autós topik
- Milyen autót vegyek?
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged