Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Apple Watch Series 10 - évfordulós kiadás
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
Új hozzászólás Aktív témák
-
kotovics
tag
Hidd el hogy ez a voda hibája, nekem a lumai 830-al is ugyanez volt a jelenség, tehát nem a készüléked hibája szerintem. Csak akkor szűnik meg a hiba, ha visszakapcsoltam a luma 830-al 2G módba. Hát nem röhej ez a 70-es szolgáltató?
A pontos hibajelenség: Amint a kapcsolat létrejön, kb. 3-5 másodpercig téged nem hallanak a túloldalon tisztán, hanem csak valami torz bugyogást. Ami kb. 5 sec után fokozatosan megszűnik, kitisztul.
Itt a városunkban mindenki aki vodás (minden telefon típussal) ezzel küzd. Már egy csomószor reklamáltunk, de semmit nem csinálnak. -
havri1
félisten
Engem is elért a rossz hang minőség.
Majdnem minden hívásnal szólnak, rosszul hallanak.. -
petrson
senior tag
Nem hallottam rosszat róla, de talán várj egy kicsit, hétvégén lesz már stabil MIUIHU.
-
kotovics
tag
Nekem most miui 7 5.10.15 magyar fejlesztői soft van fent, és nagyon stabilan működik. Felajánlja, hogy frissítés van 5.10.22. Valaki telepítette? Ugyanolyan stabil mint a 10.15? Minden működik rendesen?
-
ZolkoW
őstag
há-há
tudjátok, mi volt az (úgy tűnik..) ?
fekete tokom van, és az ennyire elnyeli az infrátszóval beleragasztottam egy pici világos matricát a tok belső felére, innentől tesztelem.
(szerviz menüben próbálgattam, és ott szépen látszott, hogy működik, a fekete tokkal viszont csak akkor, ha kicsit távolabb van a fedél, mondjuk ilyenkor nem is párhuzamos..) -
ZolkoW
őstag
... keverem már a dolgokat ... ezt a pocket lockot kéne megoldani 100%-osra, megpróbálom a másik linkelt appot.
az AOSP-vel mi a gond, mint 'alternatívával'? igazi hiányosságáról nem tudok. -
jarlax
tag
Ma megnéztem újra a fogyasztási infót, és a cellakészenlétre 83%-ot írt, minden más 4% alatt volt (programoknál is), és megint 50-55%-ot merült 0 használat alat. Ez mitől lehet?
-
End-ru
aktív tag
Tudnátok olyan romot ajánlani, amiben a messenger chat fejek rendesen működnek? Köszi
-
heidricha
őstag
válasz
Zoleee89 #2459 üzenetére
Hogyan lehetne hang a lassított videóhoz? Van olyan gép, ahol van?
Szerintem pl. egészen jó a képek és a videók minősége is. Telefonhoz képest természetesen. És ugyanennyire természetesen ez ízlés dolga - telefonon nézve nagyon jók, nagyobb monitoron valóban elég összemosottak. Csupa 720p-t csináltam eddig, de majd próbálkozom a többi felbontással is.
Az effekteket ritkán tartom értelmesnek, de pl. a tükrözött képeken betegre kacagtuk magunkat valamelyik napon a gyerekekkel, már megérte ilyen telefont venni!
-
heidricha
őstag
válasz
motoflug #2456 üzenetére
Ízlés dolga. A fém keret nagyon szép, és tartós is, de szerintem nem túl praktikus. Csúszik...
Ha két-három hetet várok, szinte biztos, hogy a 4c-t vettem volna, akkoriban jelentették be ugyanis. Azért nem bántam meg, bár örülnék, ha az "egyéb ROM"-ok jobb állapotban lennének. Nincs sok, és komoly bajom a MIUI-val, de nem szeretem, ha nincs reális alternatíva.
-
-
motoflug
őstag
Sziasztok!
64-es verziót honnan lenne érdemes venni? Kb. mindenhol a 16-ost dobta ki nekem. Vagy a mi4c jobb vetel lenne, leszámítva, hogy műanyag?
-
ZolkoW
őstag
Húú, tanulhatom újra a MIUIt
Nem úgy volt, hogy a globál ROM-ok tartalmaznak magyart, csak kicsit hiányosan?
Na ebben még magyar régiót sem találtam, nem csak nyelvet.Még el sem kezdtem belakni, csak ezzel a Pocket Lockkal küzdök, Ivánon jó volt, de itt fura: a kezemmel letakarva mindig zár, de ha rácsukom a tokot, akkor nem. kinyitva felold.
ez valami beállítás kérdése?
a MIUI saját zsebmódja ki van kapcsolva, meg a smart cover mód is. Ivánon ugye ezeket nem lehetett kapcsolgatni, valószínűleg defaulton be volt kapcsolva, a smart cover legalábbis. -
Zoleee89
aktív tag
Éjszakára, ha repülő vagy csendes módba kapcsolom akkor is megeszik kb 10%-t az aksiból.
(wifi és minden egyéb kommunikáció kikapcsolva) Néztem wakelock detectorral is és semmi feltűnőt nem találtam benne. Ki szoktam lőni az összes alkalmazást is estére.
Ez is normális még? -
jarlax
tag
válasz
heidricha #2447 üzenetére
A Honor 6 telómon nekem is folyamatosan megy a Wifi, külön Gmail és IMAP fiók van nekem is, naponta 1-1,5 óra telefonálás, és így bír ki 2 napot, két SIM kártyásan.
Amúgy Mi4-en nincs jelenleg mobilnet, mert SIM kártya sincs még benne (ajándék lesz). Nem gondolnám hogy ez miatt, de az közre játszhat? -
vicces1
aktív tag
válasz
enginev3.0 #2433 üzenetére
Szia, igen libra fejleszt Mi4c-re. A miuiandroid.hu-n is van már saját topikja, a srácok hamarosan nekiállnak a fordításnak, talán már meg is történt, azt írták jövő héten már lesz magyar ROM, és a multiba is felkerül a magyar nyelv.
Nekem múlt pénteken jött meg a telefon. Jó kis készülék lesz ez. -
heidricha
őstag
A wifi magában szinte semmit sem fogyaszt, ha van mobilbeted, ne kapcsold ki a wifit, mert 1részt megeszi a mobilnetet, másrészt a 3g többet fogyaszt.
Amit tapasztalsz, nem normális, nekem szinkronnal, wifin nappal kb 1% per óra a fogyasztás. Google helyadatok bekapcsolva.
Figyelni kell sajnos... És az akksi stat is gyakran félrevezető.
Nekem Gmail van a G fiókokra, és egy IMAP-re, Mail az Exchange (OWA) fiókokra. Feladtam, hogy egyetlen app legyen mindenre, nem találtam tökéletes megoldást. -
-
Zoleee89
aktív tag
Az normális, hogy napi 2-3 óra telefonálást és kb 3 óra kijelző időt tudok kihozni az akkumulátorból végig bekapcsolt wifivel?
-
jarlax
tag
Sziasztok!
1 hete vettem egy fehér Mi4 készüléket a nejemnek (még nem kapta meg, csak próbálgatom és telepítgetek), de valamiért nem vagyok elégedett az üzemidővel. Ha nem csinálok vele semmit (szó szerint, csak be van kapcsolva) akkor is egy nap 45-55%-ot merül, és ez szerintem sok. A Honor 6-om ugyanennyi idő alatt 10-15%-ot merül. Csináltam gyári visszaállítást, az eredmény ugyanez. Ez normális? Ha nem, mit lehet csinálni? Vadi új a készülék. -
lacora5
tag
Csatlakozom az Mi4 táborába. Ha ezt látom, akkor ugye megnyugodhatok, eredeti a telefon? (Gearbest-ről rendeltem)
-
Fejvadi
nagyúr
válasz
enginev3.0 #2433 üzenetére
A lényeg, hogy tetszik.
-
havri1
félisten
válasz
heidricha #2428 üzenetére
A Gmail többünknél meghülyült nemrég. Én száműztem végleg, miután lezabált 3 alkalom alatt közel 1gb adatforgalmat. A 3 alkalom pedig úgy nézett ki, hogy random elkezdődőt merülni drasztikusan a telefon. Értsd 1% per perc kb. Ilyenkor megnéztem, és láttam, hogy legnagyobb fogyasztó (akkumulátor) gmail, és ilyenkor megevett 150-300mb adatot háttérben lefelé (pár perc alatt).
Nem jöttem rá mi okozza...Csekkold le az adatforgalmad.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
enginev3.0 #2418 üzenetére
Ez ránézésre valami üzleti stabil ROM lehet, azért eltérő a számozása. Frissítés nem nagyon fog jönni rá, ha már a multiban is lesz magyar, ajánlott lesz váltani.
-
heidricha
őstag
válasz
Tomi_Ohl #2399 üzenetére
Azért vannak olyan újítások a Loliban, ami visszatérve a KitKat-re, nekem zavaró, ha van rajta MIUI, ha nincs.
Pl. értesítést nem lehet az értesítési területen kifejteni. Ha nem látok eleget az egyetlen sorban, akkor be kell mennem az app-ba. Tuti, van más is, nekem ez napi szintem hiányzik.MIUI-ban sok minden tetszik, de pl. nagyon zavar, hogy ennyire pici a status sor. Nekem a szokásos távolságból már használhatatlanul apró.
Sajnos a CM ROM fényképezőgépe és GPS-e is kb. használhatatlan.5.10.22. Eddig nincs vele gond, a Gmail kicsit meglódult a fogyasztási versenyben, de volt rosszabb is. (A Gmail, nem a MIUI ROM)
Dátum a fotón már működik (nem is tudtam, hogy e-miatt FC-zett a kamera)Most navigáltam vele bő négy órát (kijelzővel) - 65% sem fogyott. Ez szerintem zseniális. A N4 kb. percenként 1%-ot evett ilyen használattal. Mondjuk a normál mód (960 - 2500 interactive) beállításait levettem kicsit (300-2500 conservative), remélem, nem megy a stabilitás rovására.
-
heidricha
őstag
Két üveget is vettem találomra, mind a kettőnél van lyuk a kamera előtt. Hogy az előny, vagy hátrány, azon lehetne meditálni. Persze nem optikai üveg, ronthat rajta, cserébe tisztán tartja. Pont napokban gondolkodtam rajta, hogy is fogom tisztítani. És a szenzorok előtt még érdekesebb, mert a kerek lyukban csak elforgatok valami pamacsot.
-
Fejvadi
nagyúr
válasz
enginev3.0 #2422 üzenetére
Még nincs benne Magyar. Állítólag 2-3 hét még.
Nemsokára kijön a Global, hátha abba lesz, de biztosan nem teljesen Magyar. -
Fejvadi
nagyúr
válasz
enginev3.0 #2422 üzenetére
Libra, ennyit sikerült már kinyomoznom.
Itt a Multi, alulról a 4. (libra). [link]
Nem tudom van e benne Magyar, de elvileg kellene. -
Fejvadi
nagyúr
válasz
enginev3.0 #2420 üzenetére
A múlt heti (legújabb)
Multi (elvileg Magyarnak is kell benne lennie)Mi a Rom-od neve?
-
Fejvadi
nagyúr
válasz
enginev3.0 #2417 üzenetére
Multi ROM
Készítő: MIUI Android Team
Verzió: 5.10.22 (MIUI 7)[link] Nem működik éppen.
A Stabil Rom nem Root-olt.
Biztos neked a Stabil Multi van fent. -
mobileman
senior tag
válasz
enginev3.0 #2414 üzenetére
Tudtommal gyárilag rootolt a készülék... Vagy nem? Ha nem, akkor cserébe van magyar nyelv
-
Fejvadi
nagyúr
válasz
enginev3.0 #2414 üzenetére
Tegyél fel rá egy Multi ROM-ot és kész a Root.
-
enginev3.0
félisten
Hogy tudom konnyen rootolni? Adb driveres win10 alatt nem akar osszejonni
-
rasky
senior tag
-
janston
aktív tag
Sziasztok!
Mi4C-t honnan érdemes venni mostanában? Szerintetek megéri a pénzét? Van esetleg valakinek? Nem találtam saját topicot.
Köszönöm!
-
sagesz93
addikt
A második képen ugyanakkor készült, csak "élő" HDR opcióval!
Most látom lemaradt a 4. kép,
[link]Ez is jól összevethető a harmadikkal.
Egyébként mindegyik "élő" módban készült kép adja vissza azt, hogy milyen fényviszonyok voltak valójában! Már tényleg lemenő nap volt, abszolút nem volt világos. Ehhez képest az automata módban készült képek szerintem ezt megcáfolják.
-
ZolkoW
őstag
válasz
sagesz93 #2405 üzenetére
a második képen mintha nagy pára lenne, ez vagy csak önmagában okozza a párás hatást (...
), vagy a HDR-t megvicceli, mert ott ugye több kép készül.
én a 1020-tól többet vártam -mint telefon, persze király, de mint fotóstelefon, úgy azért nekem nem tűnt annyira pengének...mármint nagyobb különbséget vártam volna egy jobbféle telefonhoz képest. nekem nem volt, nem is lesz, húgom használja.
-
ArsenalF
aktív tag
Nem vagy egyedül, szerintem is gyenge a kamera, nekem előtte Lumia készülékeim voltak, 800, 920, 1020 (utóbbihoz mondjuk nem is várom hogy felnőjjön), és ezekhez képest sokkal rosszabb, talán az egyetlen nagy hibája számomra a készüléknek, mert amúgy mindennel elégedett vagyok, vagy amivel nem azok csak apróságok.
-
havri1
félisten
válasz
sagesz93 #2405 üzenetére
Lehet a HDR is bekavar, nekem nem tűnik olyan jónak.
Itt van 2 videó, most csináltam, talán szemlélteti a problémát:Video 1 Itt a képstabilizátor ki van kapcsolva, és a fókusz CAF -on van, amit nem tudom mi.. Érzékenyebb a kép, viszont nincsenek apró beremegések. Gyanítom a szoftveres képstabilizátor miatt lehet a hiba.
Video 2 Itt meg képstabilizátor bekapcsolva, és TAP-on a fókusz. Itt simább a kép, de apró beremegések vannak a halakon néha látni, illetve a kő egyszer fehér, egyszer sárga..nem természetes színe van. Ez a bajom..ez szoftver hiba 100%..
1080p-re át kell állítani!
-
sagesz93
addikt
Barátnőm nagy fotós, neki nagyon számít, ő nagyon meg van vele elégedve, amikor megkapta meg is lepődött, hogy miket tud.
A feletted hozzászólót tudnám megerősíteni, hogy többet lát a kamera mint a szem, mert amikor kicsit sötétebb van, még mindig olyan szép világos képet tud lőni, hogy az hihetetlen.
Nekem meg MI3 van, tehát van viszonyítási alap, ezt a fenti dolgot a MI3 abszolút nem tudja. Gyengébb a kamera sokkal. (még a ROM is ugyanaz)szerk: + a HDR opciók is nagyon királyak.
Be is linkelek pár képet, ami ezt szemlélteti, ezek tegnap készültek és már lemenőben volt a nap! -
ZolkoW
őstag
nem videózom, a fotóival viszont ki vagyok békülve (és MIUI alatt jobb is volt a sebesség, mint AOSP alatt).
ráadásul alacsony fény mellett is nekem korrektnek tűnik, jobban "lát", mint a szememszürkületkor pl. a kijelzőn konkrétan jobban látszik minden, meg az elkészült képeken is, mint amit olyankor én élőben látok.
Note 2-t nem ismerem.a héten állítólag lesz stabil MIUI7 globál ROM, tudom, biztos csak engem rédekel, de ha valami MIUIT visszateszek, akkor elsőnek ez lesz az
-
havri1
félisten
Mi4 esetében a kamerával nem vagyok igazán megelégedve.
A fotók nagyon fényérzékenyek, az esetek 90%-ban nem jól fókuszál, vagy kevés fény miatt "bemozdul", és homályos lesz.
Tudom, fény fény fény, de Note2-vel sokkal jobb képeket lőttem.
Videó..a színekkel van baj. A fehéregyensúlyt sokszor mellélövi. Valótlanak a színek, sárgás minden beltérben vakuval. Nehéz jó videókat kevés fény mellett csinálni (beltér), kint jó..
A pattanó hang a felvétel elején még mindig megvan. Illetve sokszor ráfókuszál folyamatos felvétel közben, ami nagyon látszik a videón. Továbbá nagyon remeg a kép. Nem a kezem, hanem a kép. Most kikapcsoltam a képstabilizátort, hátha az zavar be, de nem hiszem..
Más teljesen meg van a kamerával elégedve?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Szinte még forró, olyan friss újdonság futott be hozzánk. A Xiaomi új csúcsmodellje egyértelműen jelzi, hogy komolyan kell venni a kínai gyártókat.
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Apple Watch Series 10 - évfordulós kiadás
- Google Pixel topik
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered - Már több mint 4 millió játékos
- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- További aktív témák...
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Iphone 15 Plus 2.5 év gyártói garancia, 100% akku, doboz+számla!
- Karcmentes, független, Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB /8GB RAM/ Onyx Grey
- iPhone 14 Plus 256GB Éjfekete független - 88% akku
- IPhone 16 Pro 128GB gyári független 2025.09.22. Apple jótállás
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Apple Pencil 2.gen, Új, Dobozával 12 hónap garanciával
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Turbózd fel a gaming élményt most! Rèszletre is! 0% THM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest