Hirdetés
- Garmin topik
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
-
Mobilarena
Xiaomi Redmi 3S/Prime
Új hozzászólás Aktív témák
-
trebrona
nagyúr
válasz
CoolBoy323
üzenetére
Nem kell, csak a globalhoz. TWRP alkalmazást sosem használtam, nem tudom mit szúrtál el vele.
Fastbootban tegyél fel inkább TWRP-t, majd mehet a rom factory reset után.
-
trebrona
nagyúr
válasz
CoolBoy323
üzenetére
Milyen rom? Ha global, kell a lazyflasher.
-
CoolBoy323
nagyúr
TWRP appból frissítettem a TWRP-t. Appból belementem, csináltam egy backupot, majd azóta nem tudom bekapcsolni a teló, csak MI felirat van

buktam az adataim??

-
-
-
válasz
V-I-D-A
üzenetére
Ezzel is csak fekete képet ad. Egyedül az a kamera app működik, ami benne volt alapból.
Pontosan hova kéne beírni a persist.camera.HAL3.enabled=1 sort a build.prop-ba? Szerintem teljesen figyelmen kívül hagyja a rom per pillanat. Tuti hogy ezért nem megy a Gcam.
Más: a hosts fájlt átmásoltam a P780-ról, simán felülírtam a meglévöket. Azóta nincs reklám, tehát működik. Azt nem értem, az AdAway miért nem tudja intézni, root joggal.
-
válasz
Victoryus
üzenetére
Az AdAway súgója azt írja, hogy ha nem megy, akkor csinálni kell egy hivatkozást ADB segítségével.
ln -s /data/hosts /system/etc/hosts De az Aex-ben itt már alapból van egy hosts fájl, tehát ezt nem bírja megcsinálni.
Van valami olyan oldal, ahol össze vannak szedve a reklám szerverek címei, és elég lenne csak bemásolni őket? Bár, még megvan a Lenovo p780, megnézem ott hogy vannak... jó az öreg a háznál.
u.i.: közben meglett, írja, hogy host források... -
BSG 5.1.018_RN3_V2.0 (Official) Ezt a gcam verziót írták xda fórumon, de ez csak első indításkor működött, utána csak fekete kijlzőt ad. Használja itt valaki egyáltalán az Aex 5.7-et?
A másik, az AdAway. Nem megy, nem tudja írni a host fájlt, megnyitni se tudja. Úgy néz ki, nem ott van, ahol keresi. Root jogot megkapta természetesen.
Végül is pont az a két funkció nem megy, amiért 2 napja szenvedek ezzel a rommal.Ami miatt mégis megtartom, a sok extra.
- többféle újraindítás
- személyre szabható állapotsor, idő, akku ikonok...
- aksi takarékos rom
- akadásmentes, gyors, semmi sallang -
-
Nem megy a Gcam...
Hogyan aktiválom a Camera2-őt? Egy leírást találtam, hogy a build.prop-ba írjam be ezt a pár sort:
persist.camera.HAL3.enabled
import/system/vendor/vendor.prop
import/system/vendor/default.prop
import/system/vendor/power.prop
Beírtam, mentettem, semmi hatása. Manual camera compatibilityvel teszteltem. -
-
Utolsó problémára: (ha eltűnik a fastboot, vagy nem indul eltérő windows verzióra hivatkozva, és még nem vertük szét billentyűzetet...)minimal_adb_fastboot_1.4.3_portable.zip
TWRP: Orange fox R6 beta
Rootolás: Magisk 16.4 trebleHa a Gapps nem megy, és fc-zik a play áruház az Aex-en nyomni kell egy factory resetet. Ennyi, működik végre, úgy ahogy akartam!

Még egy Gcam, és kész is. Mostmár végig csinálom azért is. -
No még egy utolsó... A MiuiHutool mi a bánatért törölte ki a fastboot.exe-t is??? Most már az se megy... Ezzel a Windows verzióval nem indul el. (Win10 pro 64bit) Eddig meg ment. Akkor ezért nem kommunikál a telefonnal.
-
válasz
trebrona
üzenetére
Én feladom... feltettem a treble twrp-t, azzal se ment fel a Magisk treble, de a sima. Mindig ugyanaz, nem tudja a boot.img-t átírni. Próbáltam sim kártya nélkül is, úgy se sikerült.
Mi baja lehet még?Akkor foglaljuk össze: tehát kéne a TWRP-3.2.2.0_Land-Treble.img, ezt feltettem fastboot-tal. SD kártyán vannak a Magisk zip-pek, meg az Aex 5.7.
Csináltam teljes wipe-ot, sőt a data-t formáztam is. Aztán install Magisk treble 16, és ez már hibát dob. Próbáltam a régebbivel is, azzal is. Ezt vagy 5x már végigjátszottam, próbáltam a nem treble 16-os Magisket is. Egyikkel se megy. -
#trebrona: frissült a legújabbra a multitoolom, ez nem törli ki. A régebbi kitörölte. Ez egyáltalán nem kommunikál a telefonommal ahogy látom.
Na, miután végigolvastam az XDA fórumot, úgy látom megvan mi a baja. Rossz a sima TWRP, treble verzió kell ehhez... Látom jó sokan szívtak a rootolással, nem csak én. De miért nem lehet ezt beleírni a rom leírásába, hogy b+ ehhez másik twrp kell ha rootloni akarod?

-
válasz
Victoryus
üzenetére
Visszatettem az áprilist. Belépni persze nem tudok, mert le volt védve ujjlenyomattal. A Multitool semmit se csinál... ADB pedig megy. Passz.
Ha letörlöm az áprilist, felmegy a legújabb Magisk. De ha felteszem az Aex 5.7-et akkor megint nem rootolt. Akkor most mi legyen? -
MultiTool nem megy, nem tud kommunikálni a telefonnal. Abd devices parancs látja. Próbáltam twrp-ben meg bootloader módban is, egyikben sem tud kommunikálni.
Letöröltem mindent (system/data/cache/dalvik), ezután se megy fel rá a Magisk... egyik sem! Mind azt írja, hogy unable to repack boot.img!
Utálom
Már csak egy lehetőség maradt, visszaállítani az áprilisit... hátha. Ennyit **** egy rohadt root jogért egyik telefonomon se kellett. -
-
trebrona
nagyúr
válasz
CoolBoy323
üzenetére
Jó régi rom.

Jelenleg ez a stable van fent nálunk:
xiaomi.eu_multi_HM3SHM3X_V9.5.4.0.MALCNFA_v9-6.0.zip
Akkuidő rendben van vele. -
CoolBoy323
nagyúr
Sziasztok!
Melyik most a legstabilabb rom a telcsire? Mostanság nagyon gyorsan merül, és mielőtt lecserélném, adnék egy esélyt neki, hogy milyen lesz új rommal...
(Nem is tudom mire cserélném, nincs normális 5"os telcsi a piacon)
Jelenleg ez van rajta:
[kép]
-
válasz
trebrona
üzenetére
Köszönöm, de ezek sem jók sajnos.
Lehet, hogy le kéne törölni róla mindent, majd utána rootolni? A fene gondolta, hogy egy frissítés kinyírja a root jogom.
Elvileg le volt mentve twrp-vel a 2-vel ezelőtti Aex rendszerem. Ha azt visszarakom, rootolt lesz? Majd újra megpróbálnám feltenni az újat, de nem frissítésként.
A másik ami még eszembe jutott, hogy fastboottal lementem a boot.img-t, és azt patchelni a Magiskkel. Valami ilyesmit akar ha jól értem. Utána meg fastboottal vissza a módosított példányt? Ilyet csinált valaki? -
válasz
Victoryus
üzenetére
Akkor ezt most hogy lehet rootolni? Se magisk, se supersu nem megy.
Megpróbáltam újra tenni az Aex-t, de azt írja telepítés közben és után is hogy root disabled.Mindenképp kellene root jog, mert a mentett wifi jelszavaim se tudom visszallítani, plusz nem lehet feltenni az adblockert se.
-
Magisk nem megy fel sehogy.
SuperSu-ra azt írta a telepítője, hogy sikerült feltenni, de az se megy. A fene ott egye meg a Gcamet... Már hány órát elcsesztem erre a ....
elvileg meg az Aex alapból rootolt. Ezek szerint ez frissítésnél ugrott. 
-
-
Eltűnt a root, sehol sincs a Magisk. Szóval valószínűleg nincs camera2 api. Magisk-et meg nem rakja fel twrp-böl, hibát jelez a telepítő. Magisk managert meg le se tölti a chrome.
-
spileraaa
senior tag
A xiaomi redmi 3s nem tudja egyszerre mind2 símre a 3G?
mert akkor megmagyarázza azt hogy a digi miért nem megy amikor átrakom a netet az orangera gondolom olyankor nincs 3G csak arra amelyikre ép az internet van rakva
a digi igényli a 3G
ha így van új telefon után kell nézek ahol mind2 sím tudja a 3G vagy mindegyik telefon ilyen?
-
válasz
trebrona
üzenetére
Frissítettem a legújabb Aex-re. Ebben másik kamera app van, gyakorlatilag semmi beállítással... A video ugyanúgy rosszul kerül mentésre. Ami pozitivum, hogy a fizikai gombok funkcióit újra lehet állítani.
Gcam:
Egyik Arnova se megy. MGC-ből van ami nem áll le egyből, de képet nem ad az se egyik kamerával se. Jogosultságokat megkapták mindenre.
Áruházból van ami olyan jó, mint a gcam? Nem is értem a gcam miért nincs az áruházban. -
Gcam van 8.1-es androidra? Egyet találtam, de az vírusos volt. A hivatalos oldalról próbáltam párat, de nem indultak el.
Aex romban eddig egy hibát találtam: video felvételnél hibás a fájl, szinte mindre 15 percet ír, pedig csak 5 perces volt a leghosszabb amit felvettem. Ettől még lejátszhatók, de beletekerni nem lehet, és az alap lejátszó app hozzá se bír fogni. Most felteszem a legújabb Aex-et, hátha javították. Jó lenne, ha a Gcam lenne az alapértelmezett kamera benne... Nagyon hiányzik, sokkal jobbak lettek volna a nyaraláson készült képek... -
chipesz
őstag
Sziasztok!
Vissza szeretnék állni Pixel Experience ROM-ról gyárira. Az en.miui.com/download oldalon nem találom a készüléket, csak a frissebbeket. Tudjátok honnan érhető el a gyári ROM? Köszi!
-
lehella
senior tag
Sziasztok,
hirtelen használhatatlan lett a Redmi3Prom. A telefon szoftvere tök gyári 5.1.1 Android, csak a gyári frissítéseket kapta. Most este kezdte látványos lassulással, csináltam újraindítást rajta párszor, de szinte használhatatlan a telefon. Tünetek: wifi/mobilnet mellett 0kb/s adatforgalom, lassú reakcióidő, kb csak a főmenüben tudok navigálni értelmesen. Valakinek van rá ötlete?
-
hati
addikt
válasz
misimagaki
üzenetére
Nekem akkor nem megy az ujjlenyomat, ha nedves/nyirkos az ujjam. Ez melegben gyakrabban előfordul.
-
misimagaki
aktív tag
Sziasztok!
Nektek is drasztikusan romlik az ujjlenyomat érzékelés a melegben?
Egy beolvasás, és kész.
Viszont pl. most este szinte nulla a tévesztés. Nem emlékszem, hogy tavaly ennyire leromlott volna az érzékelés.
Biztos van köze hozzá a melegnek, de azért meglepett... -
Nashville
tag
Nem tudom volt-e már, de van egy tökéletesen működő megoldás Youtube- ra. Én csak a háttérben való lejátszásra használom és a reklámok eltávolítására, de több mindenre lehet, ha valaki még jobban el akar mélyülni benne.
Magisk- el root- oljátok a telót és használjátok a Youtube Vanced - Magisk Repo modult, kiválóan működik több ROM- on is próbáltam. Csak egyre kell figyelni, alkalmazás frissítéskor a Youtube- ot ne frissítsétek, mert felülíródik a free verzióval. Sok sikert! -
Nashville
tag
válasz
Nashville
üzenetére
Látom nem sokakat érint az Xposed, így "magad uram" voltam. Miui 9- en eu stabil ROM- ra végre az x-edik próbálkozás után (ennyit még nem "nandroidoztam"
) sikerült megoldani, fut rendesen, de csak egy verzióval, az összes többi kb.7 féle "Mi" beragadt logós lett, el sem indult a rendszer. Jelenleg mindent sikerült beállítani, amit csak a Custom ROM- ok tartalmaznak. Lássuk be, az amúgy se 100%- os Android rendszert még megspékeljük egy jó kis bugos Custom ROM- al és máris kész az idegbaj. Az elmúlt pár napban rengeteget olvastam a témában, egyszerűen faképnél hagyják a usereket, nincsenek megoldások a felmerült problémákra. Aztán lehet, hogy mégis létezik egy tökéletes custom ROM amire nem találtam rá... Ha van ilyen (a lentebb található linken írt beállításokat tudó) írjátok meg kíváncsi vagyok, mert lesz még hideg tél és a kíváncsiság engem is hajt, most nyár van nem érek rá. 
Akinek elege lett a ROM- olgatásból és nem riad vissza egy kis mókolástól MIUI 9 rendszeren és szeretné ezeket a beállításokat [link] kipróbálni eu ROM- on az keressen meg privátban (még az összeset én sem próbáltam ki MIUI+Xposed- del). -
Szokenesz
senior tag
-
-
-
-
-
Nashville
tag
Szeretnék segítséget kérni egy jól működő rendszer kiépítésében. Visszatérnék a MIUI- ra, abból is az eu- s legújabbra a xiaomi.eu_multi_HM3SHM3X_V9.5.4.0.MALCNFA_v9-6.0 verzióra. TWRP, ROOT okés, már csak egy jól működő Xposed kellene, olyantól akinek jól működik ezen vagy egy korábbi MIUI eu. rendszeren. Korábban mikor MIUI rendszerem volt, akkor a Solarwarez féle xMiui tweekelőt meg is vásároltam, azzal ellennék, nem kellene custom ROM.
Előre is köszi, egy romolgatásban megfáradt user… -
V-I-D-A
aktív tag
Valaki megtudná nekem mondani, hogy miért nem tudom feltelepíteni az új Pixel Experience-t?
TWRP 3.2.1-0 (Treble) recovery-n full wipe után telepítés rendben lefut, majd újraindítás után bootloop. G logó és alatta mozgó státusz sáv a végtelenségig. Resurrection Remix 8.1 felmegy gond nélkül. Hol hibáztam?

Próbáltam a Redwolf féle recoveryvel is (Treble mód engedélyezve) , de az eredmény ugyanaz.
-
-
-
-
Csavargoo8
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget kérek. Dunaújváros környékén van valaki, aki egy zárt bootloaderes, bootloop-ba került téglából újra működő telefont tudna teremteni nekem. Természetesen nem ingyen kérem. -
Szokenesz
senior tag
válasz
Victoryus
üzenetére
8.1-es romokrol nem tudok semmit, nalam azok vmiert sosem mukodnek rendesen, igy 1 napon belul repulnek a telomrol..
En ilyen hibanal csak stock rom telepitessel tudtam helyre hozni..(#14520) Nashville:
Xiaomi.eu romhoz miert akarsz gappsot telepiteni? Ha emlekeim nem csalnak, az alapbol tartalmazza. -
Nashville
tag
(#14511) bb71
Köszi, de mielőtt írtál muszáj volt időhiány miatt ráflashelnem dirty flash-el, hátha megjavul, de nem. Ugyanúgy töltődött a rendszer, mint előtte és mindenáron akarta, hogy a data- t is wipeoljam. Szerencsére az Internal Storage- t békén hagyhattam, úgyhogy a fotók + fájlok megmaradtak más minden ment a levesbe, a szokásos mentések Nova backup és egyéb programok backupjait most nélkülöznöm kellett, egy pár munkát kezdhetek elölről. Lassan minden héten csinálhatok egy mentést ami nem a felhőbe megy.
(#14512) 22Dávid22
Azért elég fura összeesküvés elmélet szaga van ennek, hogy veled is éppen tegnap történt meg ez a nem mindennapi eset. Sajnos a te megoldásodat sem tudtam már kipróbálni, pedig nem bántam volna, ha majdnem egy havi munkám nem száll el csak úgy.
Konklúzió:
Úgy látszik lassan végleg feladom a ROM- olgatást. Crdroidon elég sok applikáció FC- zett és emiatt a kamera használata közben felugró hibaüzenet hatására a kamera is csak újraindítás után javult meg. Szóval rég nem látott kamera hiba jelent meg a képernyőn, amivel Nexus 5 gyári rendszeren sűrűn találkoztam. Elég volt, vissza térek Xiaomi Eu ROM- ra.Trebrona ehhez a xiaomi.eu_multi_HM3SHM3X_V9.5.3.0.MALCNFA_v9-6.0_2 ROM- ra melyik Gapps- ot ajánlod felrakni, mert [innen] az ARM64 / 6.0 / nano- val flasheltem és a rendszer betöltése után a konfigurálásnál már a kezdeti lépésnél a nyelv kiválasztásánál hibával állt le, be sem tudtam lépni a rendszerbe, így ideiglenesen visszaraktam a crDroidot. Lehet valamilyen Oreo maradék kavar be, talán az internal Storage- t is wipe-olnom kellene...
-
-
-
-
Teljes visszaállítás utan is ugyanaz, leáll a com.android.phone... Ekkora fos romot... Alap funkció nem megy benne.

-
-
Valaki segítsen... Átléptem az osztrák határt, innentől kezdve a telefon egyfolytában hibaüzenetet dob, com.android leállt... ha feloldom a képernyő zárat akkor egyből újra. Lezárt képernyőnél írja fent, hogy telekom at, de ha feloldom akkor nincs térerő.
Telekomos sim... Most csak repülő módban használható, wifivel a vonaton. -
Nashville
tag
Srácok egy nagyon gyors segítségre lenne szükségem!
Bootloop- ba (lehet nem is így hívják), de a rendszer crDroid próbál betölteni, de csak teker, szóval ebbe a helyzetbe kerültem egy rendszer újraindítás után és még van 75% az akksiban. Beléptem TWRP- be, ahol csináltam egy cache, Dalvik cache törlést, hátha megjavul de nem! Fastboot módba be tudok lépni, és most nagy nehezen újra sikerült a TWRP- be bejutnom, volt egy lazy flasher zip a telón, de ez sem segített. Van valamilyen lehetőség TWRP- n belül amivel helyre tudom rakni? Ha végképp nem megy a dolog, akkor gondolom Factory reset lesz a vége, de az adataimra (Download mappa + Fotók) szükségem van, nem kerültem még ilyen helyzetbe, mit javasoltok mit csináljak? -
trebrona
nagyúr
válasz
oriolus123
üzenetére
Eu romokban semmi akadálya az ütemezett feladatoknak benne a romban. Globalon nem fog menni root nélkül az adat ki- bekapcsolás.
-
oriolus123
tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani valamit a wifi és az adatkapcsolat automatikus esti kikapcsolasara? Tudom régebben nem ment, de hátha azóta láttatok már valami hasznosat. Stock legfrissebb rom van fent root nélkül.
Új hozzászólás Aktív témák
- Garmin topik
- Spórolós topik
- Samsung kuponkunyeráló
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Mesterséges intelligencia topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Kerékpársportok
- Microsoft Office és Office 365 topic
- További aktív témák...
- magyar billentyűzet - 151 - Lenovo LOQ (15IAX9) - Intel Core i5-12450HX, RTX 4060
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G7 - Ryzen 5 4650U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R5 2600X 8GB DDR4 250GB SSD 120GB SSD GTX 1050Ti 4GB Gamdias Argus E1 400W
- iPhone 15 Pro Max 256GB 100% (1év Garancia)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Cache törlésre gondoltam ,vagy valamilyen köztes dologra a factory reset előtt.
) sikerült megoldani, fut rendesen, de csak egy verzióval, az összes többi kb.7 féle "Mi" beragadt logós lett, el sem indult a rendszer. Jelenleg mindent sikerült beállítani, amit csak a Custom ROM- ok tartalmaznak. Lássuk be, az amúgy se 100%- os Android rendszert még megspékeljük egy jó kis bugos Custom ROM- al és máris kész az idegbaj. Az elmúlt pár napban rengeteget olvastam a témában, egyszerűen faképnél hagyják a usereket, nincsenek megoldások a felmerült problémákra. Aztán lehet, hogy mégis létezik egy tökéletes custom ROM amire nem találtam rá... Ha van ilyen (a lentebb található linken írt beállításokat tudó) írjátok meg kíváncsi vagyok, mert lesz még hideg tél és a kíváncsiság engem is hajt, most nyár van nem érek rá.