Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Telekom mobilszolgáltatások
- One UI zápor esett a hétvégén
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Xiaomi Redmi 3S/Prime
Új hozzászólás Aktív témák
-
22Dávid22
aktív tag
Sziasztok!
Megpróbáltam felrakni a jar-féle Nougat alapú AOSP Extended ROM-ot. Olyan problémába ütköztem, hogy nem tudok Google fiókot hozzáadni, mert a Play Szolgáltatások leáll. A GApps, amit használtam, az a ROM-nak megfelelő aroma csomag volt, aminél ügyeltem, hogy minden benne legyen, ami a picoban, plusz az az 1-2 dolog, ami nekem kell. Érdekesség, hogy 8.1 alapú ROM-on is így telepítettem GApps-ot, ott teljesen rendben van. Valaki találkozott hasonlóval? -
Jabby
őstag
Redmi 3S-t érdemes lecserélni egy MI A1-re?
-
Directors
senior tag
válasz
trebrona #13787 üzenetére
A szolgáltatóm is Vodafone. 1 Gb adatforgalmat vásároltam a honlapjukon. Ha a H+ működne egy szavam sem lenne.
Azt hol tudom megnézni hogy B20-as e a telóm ?Majd megnézem mondjuk egy szomszéd városba hogy ott mi a helyzet vele. Bár nekem fura lenne ha mondjuk egy közel 30 ezres településen nem lenne jó lefedettség.
-
Directors
senior tag
Sziasztok!
Olyan problémám van a telefonnal hogyha a mobilnetet használom akkor ugye rácsatlakozik, a jobb felső sarokba megjelenik a H+ majd egy kis is idő után ez lehet 5 vagy 10 perc megszűnik a térerő, majd visszacsatlakozik , és innentől a jobb felső sarokba már csak egy E betű van és nagyon lassú. Egyszerűen nem tudok rájönni hogy miért csinálja ezt. Épületen belül, és kívül is ugyan ez a helyzet.
Vodafone hálózat. Érdekes de a 3G-t vagy a 4G-t még sose láttam a sarokba. Nem tudok rájönni mi lehet vele.
Van valami ötletetek hogy mi lehet a gond ? ( Mobilnetem van még.) -
válasz
ktomcat #13780 üzenetére
Pont most volt arról cikk, hogy nehezen bírják a li akkuk a hideget. Ha lemerül, akkor nagyon nem ajánlott hidegen tölteni, meg kell várni amíg újra szoba hőmérsékletű lesz. Minden akku rosszul teljesít hidegben, mert lassul a kémiai reakció bennük. Én digitális fényképezővel jártam így... zsebbe tettem az elemeit, felmelegedtek, utána bekapcsolt.
-
ktomcat
senior tag
Sziasztok!
Másnak is kapcsolt már ki a telefon a hideg miatt? Tegnap elmentem tekerni egyet, mert hát mikor máskor mint szakadó hóban és 67%on volt a telefon, de az utolsó 2 km-en megadta magát és lemerült, miután hazaértem bekapcsoltam és boot után ki is kapcsolt, ráraktam töltőre 0%ról elkezdte tölteni, aztán 2-3p múlva már vissza is ugrott 63%-ra
-
b-max
senior tag
Sziasztok, olyan gondom van, hogy teljesen lemerült az akku, és most nem tölt nem tudom bekapcsolani a 3s-t . Találkozott már valaki ilyen gondal ? Természetesen másik töltő/kábel próba volt.
-
jambiyya
őstag
No tegnap a 4A is megkapta a hetes androidot, most már mindenkinek ez van itthon, csak nekem hatos. Egyébként az összes közül ez tetszik a legjobban (3S), nem is fogom lecserélni. Kifogástalanul működik, global dev+nova launcher van fent. Nekem a 4X-nél is bejövősebb...próbáltam azt is, de a lányomé lett.
Szóval ha szeretnék osztott képernyőt, akkor tutira főzött ROM kell? BL nyitva, TWRP fent, egyszer már kísérletezgettem. Valami szög egyszerű cucc kéne, ha jól olvasok a sorok közt, akkor a pixel lesz, vagy az AOSP esetleg, amiről itt többen írtatok (jókat). Nyilván maradna a nova, mert egyrészt tetszik, másrészt kifizettem.
-
Kátai
senior tag
MI PC Suite helyett tud valaki más programot ajánlani ami kezeli a névjegyeket?My Phone Expolert már próbáltam,szerkeszteni lehet vele de törölni a Miui nem engedi a névjegyeket a harmadik féltől származó alkalmazással,csak a saját névjegy szerkesztőjével.
-
jackbacsi87
senior tag
válasz
kovy79 #13767 üzenetére
Igen, ez az. Innen rendeltem.
Tegnap sikerült kocsmázás után nekilátni romolni. A vége egy kb 1cm hosszú 4mm széles égés a karomon vízhólyag formájában!!!
Ágyban feküdve kezdtem neki a dolgoknak: Rom+Magisk fel, idáig minden rendben volt. Aztán xposed.zip fel, boot logo, várakozás, semmi. Rom+Magisk fel, minden ok. Arra gondoltam, hogy biztos csak keveset vártam, szóval újra felpakoltam Rom+Magisk+xposed, leraktam magam mellé az ágyba, közben töltőre is rádugtam mert merült rendesen.Éjjel 1 után picivel gyönyörűen bealudtam, fél 5körül arra keltem hogy valami qva meleg bal karom alatt! Na az volt a teló, nem tudott szellőzni, tűz forró volt. MI logó meg ott virított még mindig a kijelzőn, szóval egy centivel nem ment tovább! -
mrx1212
tag
Telefont szeretném eladni.Hogyan tudok olyan törlést csinálni hogy a jelenlegi rendszer és a root és a twrp is megmaradjon mindenképpen?
-
Jabby
őstag
válasz
kovy79 #13764 üzenetére
Az eszközkezelőben két drivert találtam, az Android Phone/Android Composite ADB Interface (ezt én telepítettem a Helium desktop letöltése után) és a Hordozhaató eszközök/Redmi 3S drivert.
Ezek úgy tűnnek működnek, nincs velük gond.A telón viszont nem jutok túl a PTP engedélyezésén, s a desktopon sem jelenik meg a pipa a Helium ikonján.
-
jackbacsi87
senior tag
válasz
trebrona #13762 üzenetére
Vááá, ujjlenyomatot kiszedtem, a mintát hagytam benn, ott bukott el a dolog.
2db sim-el használom jelenleg, (megjött a dual sim vagy hybrid sim átalakító vagy mifene, sim+microsd telóban +1sim a bővítőben lesz a végleges felállás) 2-es simet kiszedtem, 1-es simet sikerült aktiválni, közben felraktam az Xposed-et ami frissült. Persze, hogy elszállt az egész, mi logoig jut ott csak a teló, full wipe se segített.
Recoveryből felnyomtam újra a romot, kezdhetem elölről az egészet.Köszi a segítséget!
-
kovy79
őstag
No meg nálam kb 60 programból nem tud kb 30-at menteni...
Egyébként nem driver problémád van? Nézd meg az eszközkezelőben, hogy rádugott telefonnal minden hardver drivere rendben van e!
Én MyBackup-ot, Titanium Backupot és Heliumot használok párhuzamosan, aztán ha valami hiányzik, a másik kettőben nagy eséllyel megvan. -
trebrona
nagyúr
válasz
jackbacsi87 #13761 üzenetére
1. Mentés előtt kapcsold ki a mintát/jelszót/ujjlenyomatot!
2. Állítsd angolra a nyelvet, az aktiválás idejére!Multitoolban van ilyen opció a hasonló esetekre: - PIN/Jelszó/Minta törlése
-
jackbacsi87
senior tag
Sziasztok!
Stabil miui eu régi verzióját (asszem 8.5) cseréltem 9.2-re. Csináltam egy mentést twrp-be. Felment a 9.2, utána visszaállítottam az adatokat. Indulás után azonnal kérte a képernyőzárat, amit nem tudtam feloldani. Lehetséges, hogy twrp mentés előtt ezt ki kellett volna kapcsolni?
Mivel a twrp nem ment fel rendesen, wipe után hagytam, hogy leszedje az appokat miui acc.-ból, aztán mindent beállítok újra. Szépen ment minden, csak a "sim kártya aktiválása" nem működik, nem kapok sms-t. Az aktiváló sms küldése nem sikerült. Erre van ötletetek?
-
Apollo17hu
őstag
Sziasztok!
Vettem egy Borofone BE8 bluetooth-os headsetet, de a telefon nem látja. A headset elvileg működik, a telefonhoz tudok más bluetooth eszközt csatlakoztatni, csak ezt nem. Mi lehet a baja?
-
Jabby
őstag
Ebben tudna valaki segíteni? Nagyon megköszönném.
-
kovy79
őstag
Van valakinek ötlete, hogy a zseb mód nálam miért nem működik?
Frissítettem 8.1.1.0 stabilról 9.2.2.0 stabilra és már nem megy, hiába kapcsolom be (a régi rommal, ujjlenyomatos feloldásnál szépen visszazárt).
A másik "downgrade", azaz az ujjlenyomatos feloldás vibramentességére van valami megoldás?
Ugyebár valamiért kiszedték ezt a lehetőséget (feloldásnál vibrált).
Tudja valaki, hogy egyáltalán miért likvidálták?? -
fa4hu
őstag
Külföldi fórumokban utána olvastam ennek, és ott csak az Üzenet alkalmazás adatainak törlését tudták javasolni. Nagy levegőt véve lementettem az sms-eim, aztán nyomtam egy adattörlést az Üzenetek alkalmazásra (amit csak a Telepített alkalmazások menüpontban a "Rendszerfolyamatok megjelenítése" után tudtam megtenn, ez logikailag azért érdekes, mert az Üzenetek rendszeralkalmazás, nem telepített, mégis csak itt lehet a rendszeralkalmazásokat kezelni). Az adatok törlése opció elszürkült, tehát joggal gondolhattam, hogy elvégezte. Belépek az üzenetek közé, és ott vár minden sms-em, egyedül arra kérdezett rá, hogy akarom-e a MIUI üzenetküldést használni.
Hirtelen ötlettől vezérelve beléptem a MIUI szinkronizációba, és kikapcsoltam az összes szinkronizálandó elemet, majd újraindítottam a telefont. És láss csodát, újra van hangja az sms-eimnek és az e-mail-jeimnek.
A MIUI szinkronizációt továbbra sem kapcsoltam vissza (korábban is gond volt vele néha). Érdekes módon az Üzenetek alkalmazás most a rendszerfolyamatok között a betűrendnek megfelelő helyen jelenik meg, míg korábban jóval előbbre volt.
Hiába, no, lelke van a MIUI-nak.
-
fa4hu
őstag
Egyik napról a másikra elhallkult az sms és e-mail értesítés, megjönnek rendben, de nincs hang hozzá, rezgés sem. Tapasztalt már valaki ilyet, mi lehet a gond? (A hívás csengőhangja szól.)
-
tyan
senior tag
válasz
krysztyan #13744 üzenetére
Szia!
Ha esetleg továbbra sem látná a telefonodat a win10, akkor ezt próbáld meg:
Ahogy korábban trebrona írta, bekapcsolt kijelzővel dugd össze a telefont a számítógépeddel, majd a telefonon felül felugró Értesítési sávra bökj rá (az lesz írva a sávra, hogy USB fájlátvitelhez...). Itt több lehetőség közül választhatsz, neked a fájlok átvitelére (MTP) kell bökni. Van, hogy elsőre nem érzékeli a telefont, de ha másodjára ráböksz az értesítési sávra, majd újra kiválasztod a fájlok átvitelét, akkor már jó lesz.
-
zeorsdfd
senior tag
Már rendszervisszaállítás után vagyok, gondoltam megoldja azt, ami teljesen kikészít: a "Google Fotók alkalmazás sajnos leállt" üzenet fogad nagyjából 20x naponta. Először csak az app-adatok törlésével próbálkoztam, de restore után tényleg nem értem mi a gond. Lehet, hogy az SD kártya sérült? Nem szinkronizál, nem tölt se le se fel képeket, ha elindítom kiírja hogy ""fotók lekérése" és leáll kb 30 mp múlva.
Redmi 3S Miui9 8.2.9 béta van. -
Jabby
őstag
Sziasztok!
3S-ről költöznék Android One-os készülékre, megoldható, hogy a telepített appokat, adatokat, esetleg beállításokat egyszerűen átvigyem az új készülékre? -
trebrona
nagyúr
válasz
krysztyan #13742 üzenetére
Uninstall után újraindítás.
Utána megnyitott eszközkezelő és lesni, mi jelenik meg csatlakoztatáskor.Ha nagyon nem megy, akkor telefonon MIUI saját fájlkezelőjében, vagy MiDrop-ban ftp, már ha van otthon wifi. Indítás után a kapott címet bemásolni win feladatkezelőbe és már látszik is a belső tárhely, vagy SD kártya, kiválasztástól függően.
-
ktomcat
senior tag
Sziasztok!
Vannak tapasztalatok VR szemüveggel ehhez a telefonhoz?
-
krysztyan
tag
Sziasztok!
Akinek windows 10-e van a gépén annak felismeri a telefonját?
Vagy milyen mód van windows 10-nél hogy csatlakoztassam a telefonom és adatokat tegyek fel vagy vegyek le? Előre is köszi!
Üdv
-
Peltár
aktív tag
válasz
ktomcat #13728 üzenetére
Köszi!
Mást én sem találtam már, pedig kerestem, ez a számomra új elrendezés, átnevezés meg Nougat jellemzője,
nem a ROM sajátossága, próbáltam valami leírást találni, mert van olyan program amiről nem tudom micsoda
de még nem találtam csak hiányosakat., az Oreo is hasonló elrendezésű, majd keresek egy csupasz 7.1 androidos telefont aminek jó a leírása abban minden benne van. -
Bass
addikt
Sziasztok egy ismerős most vett ilyen telót és tavaly 4.havi a biztonsagi frissites es 6.0. Van rá valami új frissítés? Vagy marad ezen a rendszeren?
-
ktomcat
senior tag
válasz
Peltár #13725 üzenetére
igen, az lesz az, jól leírtam hogy honnan hányadik csak a konkrét menüpont nevet hagytam ki
itt tudod kikapcsolni, illetve "fokozatokat" állítani, ahogy láttad is van ez a 3:
nagy pontosság = vezetéknélküli hálózat alapján + gps egység
csak gps = csak a gps vevőt használja
energiatakarékos = vezetéknélküli hálózat alapján
A plusz jeles a fentebbi, energiatakarékosnak a jele, de ha olyan app is használja a gps-t amit nem szeretnél attól el veheted a jogosultságot -
Peltár
aktív tag
válasz
ktomcat #13724 üzenetére
Szia!
Köszi!
Tartózkodási hely. Ez lenne az? Mert a térkép app és a Bkk-futár is működik folyamatosan, de akkor itt tudom kikapcsolni a teljes GPS-t ?
Energiatakarékos, Csak GPS, Nagy pontosság , Nálam ez a három a választható, Tartózkodási hely csuszka
balra , akkor kikapcsolható, az ikonja mint egy fejjel lefelé álló vízcsepp, fele fehér, fele világosszürke, mellette alul egy akku benne egy plusz jel? Nagyítóval nézve, alapbeállításban. (Statusbarban most adtam hozzá) -
GregLac
csendes tag
Kedves Fórumtársak!
Redmi 3s Prime készülékem mikrofonja tönkrement. (Az én hibám, beázott
)
Ismertek olyan szervizt ahol foglalkoznak a javításával?
Előre is köszönet! -
Peltár
aktív tag
Ktomcat:
Apránként kezdem kiismerni magam, de ez a felület igen különbözik az általam eddig használtaktól, ami nem baj, csak amit nem találok az a GPS az hova és milyen néven lett eldugva? BKK Futár,Térkép azt kéne hogy használjak, vagy be van állandóra kapcsolva? Az XDA AEX fórumban látom hogy javítottak rajta így kéne hogy legyen. Némítást megtaláltam az a legfontosabb
-
Zoli2
aktív tag
Sziasztok!
Redmi Prime 3S készülékemen 2 év után kezd az akkuidő érezhetően csökkeni.
Hol, milyen költségen tudok akkut cseréltetni, és milyen minőségű akkura?
(Budapesten vagy környékén.) -
Peltár
aktív tag
válasz
ktomcat #13710 üzenetére
Sziasztok!
Ktomcat! Köszönöm szépen a kiegészítőt is! Jól is jön, mert látszik hogy fogyósabb az aksi.
E: unhandled 'flag=length=-16384' hibakiírás állandóan jelentkezik de, rögtön mindig csak az első sora
és ha jól figyeltem meg csak ezek valamelyikénél, nem csak advanced módnál, (cache, dalvik, internal storage) DE utána minden szépen feltelepült, hibaüzenetek nélkül.Mikszi is most írta, hogy neki is ugyan ez van. Tehát akkor nem egyedi eset. (ha másnak is volt kéretik jelezni!)
Mikszi köszi a jelzést, majd ha a recoveryben jársz azért csekkold már le légy szíves hogy neked is csak az
ideiglenes állományok wipeolása előtt rögtön az első sorban van, pontosan ezzel a sorral kezd neked is.bb71 Kinek mi jön be,
Nekem a hosszú szőke kék szemű, (nőnemű,)
Az eredeti szöveg így hangzott: "That’s one small step for a man, one giant leap for mankind."
– Neil Armstrong 1969. július 21És az tényleg fontos kis lépés volt...nem mint az enyém.
1969-ben nekem is volt egy fontos kis lépésem,
de nem hiszem hogy az U.S.A emiatt lépett először a holdra (hivatalosan) -
ktomcat
senior tag
válasz
Peltár #13703 üzenetére
Szia,
Örülök hogy sikerült, bevallom kezdtem kicsit elveszni a dm-verify-os problémádban de úgy tűnik sikerült megfelelő segítséget kapnod
Annyit elfelejtettem még írni a rom finomhangolásával kapcsolatban, hogy a pocket detection (zseb felismerés vagy nem tudom hogy van elnevezve magyarul), azt kapcsold ki mert eléggé szívja az akksit és fölösleges.
Illetve ugyanitt még a Kijelző-nél ki tudod kapcsolni az adaptív brightness-t, elvileg ez állítja automatán a fényerőt (nálam ez be van kapcsolva), de ez is javíthat még az akksi időn hogy nem állítgatja összevissza, de amint látom már foglalkoztál ezzel a menüponttal a fényerő szenzorból kiindulvaRecovery kiírás nekem egyelőre nem rémlik, legközelebb ha wipeolok jobban átfutom miket ír ki még a succes előtt.
Ha témát szeretnél letölteni hozzá kell a substraum app, és azzal már mindent tudsz állítani (ikonok, stílus, háttér, bootlogo, karakterek, stb)
Az akksinál van még egy akksioptimalizáló lehetőség, ha még nem voltál ott akkor a play servicest és a download-ot lehet optimalizálni, mert anélkül - a services legalábbis -, eléggé jelen van az akkuszívó programok toplistájában
Hirtelen ennyi ami eszembe jutott, hétvégén raktam fel én is legutolsó romot, egyelőre hasít úgy ahogy kell
gcam-ra még nyomozok a legleg* beállításokon hogy meddig lehet húzni a képkészítést hogy ne zuhanjon össze a program, de eddig még nem sok sikerrel (alapból jó képeket csinál, de az esti fényviszonyok között néha kicsit zöldes lesz a sötét árnyalata)
-
Peltár
aktív tag
válasz
trebrona #13705 üzenetére
Kis lépés az emberiségnek, de nagy lépés nekem.
--------------------------------------------------------------------
Punky10 na látod ezt nem tudom így hirtelen pedig illene, de told fel csutkára a fényerőt, szürke háttérnél , aztán világos (fehér) háttérnél, aztán nézd a százalékokat. -
Peltár
aktív tag
válasz
ktomcat #13674 üzenetére
Szia!
Sikerült felraknom az AospExtended-v4.6-land-20180215 ROM-ot, ami jó hír!!!
Van más jó hír is.
A leírásod is teljesen rendben volt így utólag sem maradt ki semmi ami a telepítést esetleg negatív irányba vitte volna. Gyorsan meg is volt, ahogyan lennie kell egy új telepítésnek,
Egy konkrét hibajelenség jelentkezett csak telepítés közben, amit az új TWRPprodukál csak a wipe (cache, dalvik, internal storage) akármelyik, akármikor, de ezt mindig kiírja nálam legalább is
E: unhandled 'flag=length=-16384' ennek ellenére minden hibátlanul lefut, még szerintem a Magisk is, mert közben tettem fel ahogy írtad, a végén első boot után ott figyelt az ikon.Pozitív: nagyobbak az értesítési sávon a karakterek, külön lehet 2 helyen állítani a betűméretet, majdnem rögtön ezzel kezdi a beállításokat, végre gondoltak a gyengébben látókra is. A menüt szokni kell majd, meg jól átnézni, de ez nem gond. Jó hogy a kezdő képernyő alapból szürke, így kevesebbet fogyaszt.
Egy tényleges gondom van azt pedig a ROM telepítése előtt írja is , hogy a szenzorokkal gond lehet, de mivel Angolul írták nem teljesen volt világos.
A fénymérő szenzor által beállított alap fényerő nagyon gyenge, először azt hittem nem működik, de ha lámpa elé tartom, mintha kint lennék az utcán, felemeli a fényerőt, + lehet állítani fix értékre is. Most visszapakolom ami nagyon kell, aztán barátkozunk egymással, de így elsőre alapból jól nyitott az
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A kínaiak legújabb, elérhető árkategóriában versenyző modellje elődjére is rátesz a lapáttal, köszönhetően a Snapdragon 430 chipsetnek és más extráknak.
- Karcmentes, független, Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB /8GB RAM/ Onyx Grey
- iPhone 14 Plus 256GB Éjfekete független - 88% akku
- IPhone 16 Pro 128GB gyári független 2025.09.22. Apple jótállás
- Apple iPhone 16 Pro 128GB 2026.03.09-ig Apple Garancia 100% Akku Újszerű állapotban!
- iPhone 12 64GB Fekete Független - 87% Akku
- Intel Core i7-13700K Processzor
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest