Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Telekom mobilszolgáltatások
- One UI zápor esett a hétvégén
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Xiaomi Redmi 3S/Prime
Új hozzászólás Aktív témák
-
enkuszi
újonc
Sziasztok. Segítséget szeretnék kérni. Feleségem telefonját sikerült megúsztatni és azóta nem igazán működik.
A hiba jelenség miután kiszárítottam a telefont: állandóan rebootol A MI logo világít rezeg egyet majd újraindul és így addig amig le nem merül. Ha adok neki áramot akkor ugyan azt csinálja. A Fastboot néha sikeresen elindul de megakad és ujraindul a telefon a MI logo mutatásával. Találkozott már valaki hasonlóval? A telefonon a gyári szoftver van.
Örömmel fogadom az összes ötletet mindent nagyon szívesen kipróbálok.
A bekapcs+hangerő le gomb fastbootot indít nem hozza elő a menüt csak 20ból egyszer kb de ott sem tudok mozogni.Előre is köszönöm
Norbi
-
Peltár
aktív tag
válasz
trebrona #13691 üzenetére
Köszi!
________Mikszi : Különböző méretű csomagokat is próbáltad vagy mindig ugyan azt?
Nekem írtak egy ilyet:
"Gapps ARM64 - 7.1 - Nano (feljebb azért nem érdemes mert azok már gmaillal jönnek és régebbi buildeken nálam volt hogy beakadt a progi"
Jobbat nem tudok, így várunk agy szép új 8,1 stabil Oreo-ra ami már sokaknál jól működik. -
Peltár
aktív tag
válasz
Mikszi #13689 üzenetére
Ezek a romok már alapból tartalmazták a gapps csomagokat de, letudtad tiltani, vagy nem tartalmazták és te tetted fel őket mondjuk [link] hasonló módon mint itt lehet válogatni?
Most tölt a telefonom, aztán felrakok egy 7.1 es romot, hogy lássam az felmegy e zökkenő mentesen nálam.
A régi dm-es TWRP + xiaomi.eu stabil romot , ha nagy a gáz vissza tudom rakni, ez legalább egy biztos pont.
Ezt is ki akartam próbálni, csak nem ebben a sorrendben. Ha lenne gyári 8.1 rom erre a készülékre és MIUI 9 ami Xiaomi.eu stabil, vagy fejlesztői, akkor nem nagyon barkácsolnék, de mivel nem lesz így kipróbálok ezt azt
gyakorlatilag tanulok, aztán kiválasztok egy stabilat és marad az egy évig. Aztán majd kiderül. -
Peltár
aktív tag
válasz
trebrona #13684 üzenetére
Köszönöm szépen!
Igen, valóban elírtam ( TWRP ) elnézést! De a védelem fizikálisan magán a telefonon van, valamelyik részen és ezt a védelmet lehet a régebbi cofface féle TWRP-vel vagy ha rögtön elsőre official romot teszek fel, nálam ez történt például, akkor a lazyflasher segítségével kikapcsolni?
Ha ez a DM Verify kikapcsolás megtörtént:
1.) így marad örökre,
2.) minden új rom, vagy új twrp telepítésekor újra ki kell kapcsolni,
3.) vissza lehet zárni , ha akarom, ha nem akkor nyitva mard akármeddig.A romok inkompatibilitása érthető, az teljesen rendben van.
Ha én életem első ROM ját ez alapján (#12919) Slukkica raktam fel, akkor ez a friss official land TWRP
amit felraktam igényli a lazyflashert ugye, mert még nem volt előtte kikapcsolva sose ?Kiadom ezt a parancsot: fastboot flash twrp.img utánna mi a megfelelő precíz sorrend a lazyflasher helyes telepítéséhez, ha az a telefon SD kártyáján van ? Ide is van valami szentírás, amitől nem szabadna eltérni?
A cofface féle twrp ami jó a mi telefonunkon is (land), annak frissebb változata ha lesz, annak is van valami
saját oldala, linkje mint a official land twrp-nek? -
mgy
senior tag
Hölgyek, Urak,
gondolom már sokszor ki lett beszélve, de egy gyors kereséssel nem sikerült megtalálnom a választ a belső tárhely felszabadítására. Van egy alap 3S (2/16) root nélkül, gyári ROM-mal. Betelt a tárhely, próbáltam átmozgatni az alkalmazásokat SD kártyára (mint rég), de nem meg.
Milyen lehetőségeink vannak? Jó lenne, ha nem kéne másik romot telepíteni/rootolni, de ha nincs más választás, persze az is mehet.
Kösz előre a választ! -
Mikszi
tag
válasz
Peltár #13682 üzenetére
Szia!
Az összes létező 3.2.1 TWRP-vel próbáltam már, maga a 8.1-es rom magában szépen elindul, működik, elindul és teszi a dolgát. Természetesen tiszta telepítéssel (wipe data, system dalvik, chache, illetve közben belső tárhely is törölve).
Azt hiszem megvárom a hivatalos 8.1 opengapps csomagokat, majd akor neki ugrok újra. addig el vagyok a nugátos romokkal illetve néha vissza vándorol a xiaomi.eu is. -
trebrona
nagyúr
válasz
Peltár #13682 üzenetére
Xiaominál van ez a DM Verify védelem, ami a régebbi romoknál az Advanced menüben kikapcsolható volt, az új romoknál viszont nincs
TWRP-ben, nem romokban. cofface-féle TWRP-ben van, official-okban nincs.
lazyflasher ... elméletileg a DM Verify disabled kapcsolót helyettesíti
Gyakorlatilag is, official TWRP-vel ezzel oldható meg.
Gyári romok és custom recovery (TWRP) egyszerre történő használatakor szükséges, vagy, ha bármi módosítás történt a gyári romon.A romok inkompatibilitását akár eltérő hardverelemek is okozhatják, többféle kijelző, ujjlenyomat-olvasó stb.
Viszont az Oreos pixel rom az új TWRP-t szereti.
Elméletileg igen, de többünknek felment probléma nélkül cofface-félével.
-
Peltár
aktív tag
válasz
Mikszi #13681 üzenetére
Szia!
Hát első kőrben ezt nézd meg! Ha Redmi 3S/Prime telefonod van.
(#12919) Slukkica 2017-12-30 17:21:27 , Mivel neki sikerült és Trebronának is problémamentesen felrakni, használni a romot, amit a leírásban meg is találsz, fel lehet rakni. Nem tudom még kinek sikerült problémamentesen. Viszont többeknek volt telepítési gondja. Nekem is, bár engem ne vegyünk figyelembe, mert én nekem a legelső nem OTA telepítésem , ezen a telefonon rögtön egy Oreos Pixel rom volt. Ezen már rajta van a gaps, külön nem kell feltenni.a Xiaominál van ez a DM Verify védelem, ami a régebbi romoknál az Advanced menüben kikapcsolható volt, az új romoknál viszont nincs, én most várom a megerősítést, hogy ha az életben nem volt twrp még a telefonon, akkor előtte olyat kell feltenni amiben még benne van a kapcsoló, és azt használni, vagy lazyflasher progi kell rögtön, mert ez elméletileg a DM Verify disabled kapcsolót helyettesíti. Azért elméletileg, mert még nem lett ez hozzáértőktől megerősítve. Ha ezen a DM mizérián túl vagy már, mert a huszadik romot tennéd fel, akkor a fenti hsz segíthet.Ez meg a régi jól bevált DM disabled TWRP. [link] . Viszont az Oreos pixel rom az új TWRP-t szereti. Most harmadikra kipróbálok egy 7.1 alapú romot, ha az rendesen felmegy
és megkapom a kérdéseimre a választ, vagy megtalálom a neten, akkor megnézem ismét a pixel romot.
Az a tapasztalatom eddig, ami nem túl sok, hogy a két tabletemhez és két telefonomhoz simán felraktam a hozzájuk barkácsolt nem gyári romokat egy jó sebészi pontosságú leírással, eddig a Redmi 3s-nél ez úgy néz ki, mint egy betöretlen csikó. Nem mindegy hogyan állsz neki betörni, és szerintem itt a szerencse mint
tényező sajnos igen sokat számíthat, pedig technikai dolgoknál a szerencsében kevésbé hiszek. Ha esetleg itt az összefoglalót még nem olvastad, mert mondjuk másik telefonod, topikod van, hát nyugodtan elolvashatod, legalább kétszer, mert fogsz benne nagyon hasznos dolgokkal találkozni. Aztán olyan összefoglaló nem létezik, amiben mindenre van orvosság, ezért kell mást is mellé, de ezt szerintem már észrevetted. -
Mikszi
tag
válasz
Peltár #13678 üzenetére
Sziasztok!
Nálam az a helyzet, hogy az Oreos romokat egyszerűen nem tudom feltelepíteni.
Egy érdekes jelenség van nálam. TWRP legújabb, 6-os 7-es romok gond nélkül települnek gapps-al, Oreos romok magukban szintén gond nélkül felmennek, ha viszont hozzáadom a gapps csomagot onnantól x idő után felmelegszik bootoláskor. Próbáltam vagy tucat gapps csomagot mindegyiknél csinálja. És ezzel nem vagyok egyedül.
[link]
[link]
Meglehetősen érdekes...... -
Peltár
aktív tag
válasz
Peltár #13679 üzenetére
Victoryus (#13676)
Nálam is ugrál minden MIUI ROM-on kb azóta amióta a Telenor elkezdte hirdetni a telefonon kell sokat internetezni LTE csomagjait. Még azt sem zárnám ki, hogy a szolgáltató valahogy figyeli telefonokon, hogy használsz e éppen internetet, vagy valamit ami nagyobb sávszélességet szeretne, ha nem, és nincs kényszerítve a 4G, vagy 3G akkor lehet hogy váltogat.Azt nem tudom egy váltás mennyi ideig tart, vagy kéne tartania. Nálam méterre ugyan ott, ahol egy évig semmi probléma nem volt a 4G térerő a telefon szerint a béka segge alatt van, szerintem is, mert nincs kapcsolat az sűrűn kiírásra kerül abban az applikációban ahol eddig nem volt probléma, többnél is. Most hogy a 3G a preferált, most csutkán van a térerő jelzése, de adatletöltéshez ez ugye lassú, átjátszó 1Km a Másik kettő 3Km távolságra van, már a nagyobbak, kisebbek, kb 1.5Km. Mivel ez az egy 4G LTE képes telefonom van így nem tudom kideríteni így hirtelen, mert ugye ha két különböző telefon csinálná egyszerre, ami 4G képes lehetne konkrétabbat is de így.
BP-n a városban kevésbé problémás.
-
Peltár
aktív tag
válasz
tiko76 #13677 üzenetére
Trebróna és szerintem is xiaomi.eu ROM én a stabilat mondanám.
A globál béta romok problémásak mostanában, én most tettem fel kényszerből xiaomi.hu stabil romot, mert muszáj volt, így is úgy is mindenképpen felkerült volna, mert úgy látom erre van a legjobban odafigyelve
MIUI hu és egyéb részről. Így stabil és jó! -
Peltár
aktív tag
válasz
ktomcat #13674 üzenetére
Szia!
Köszi a fáradozást!
Na már majdnem jó, de mivel ezen a készüléken friss romoló vagyok csak maradt TWRP kérdés
aztán hátha sikerül megvilágosodni. (mint pl. keresd, kutasd, használd = DM kapcsoló)
Bejelölted a keretben levő felső TWRP-t , ezt töltöm le, a legvégén az internal image és egyéb , értem, rendben.
Fontos sarkalatos kérdés: "ha előtte még nem csináltad meg a dm verifyt egyszer se". Most ez a DM-kapcsolós van fent, mert ez rendesen felment, használtam is a kapcsolót, különben bootloop van.
+ ezzel a xiaomi.eu romot is simán felraktam, most éppen ezzel megy a telefon.Lazyflasher,zip hogy miért írtam (Nem tényleg nem volt a linkjeid között!!!
)
A legfrissebb land twrp + lazyflasher + PixelExperience_land-8.1.0-20171221-1211.zip szűz BL nyitót
első telepítős telefonra sajnos nem akart felmenni, sokféleképpen próbálva sem,
de régi DM-kapcsolós twrp, majd utána rá az új már NEM DM-es twrp és Pixel rom azt meg már nem próbáltam.Eddig egyedül ezek lettek próbálva ezen a telefonon.
Viszont azt nem tudtam, hogy ez a DM kapcsoló, ha már egyszer használtam, akkor többet nem kell.
Ezt jól értem?Ez véglegesen kikapcsolta volna a Xiaomi DM védelmét, örökre? Mert ugye ha telepítenem kell másik romot is tudjam..
Akkor a lazyflasher csak akkor kellene, ha frissen nyitott a BL, a telefonra most kerül fel a legelső TWRP, mondjuk egy olyan friss, amin már nincs rajta DM kapcsoló?.
Aki régi motoros, nem mint én, az már régebben, a romolgatások alatt használta a régebbi TWRP-ket amiben benne volt még a DM kapcsoló, így már nem kell használni a lazyflashert?
-
tiko76
aktív tag
helló! melyiket javasoljátok a stabil romok közül ?xiaomi eu vagy global?
-
válasz
ktomcat #13672 üzenetére
Nálam ugrált meg ugrál még mindig a térerő ha a 4g is közte van a választható sávoknak. Ha viszont másik lehetőséget választok nagyon lassú a mobilnet, vagy egyáltalán nincs. Már nem foglalkozok vele, úgy tűnik akkor is a hálózaton van amikor 0 térerőt jelez az ikonja.
-
trebrona
nagyúr
válasz
Sebhelyes #13669 üzenetére
Teljesség igénye nélkül néhány példa:
- hívásrögzítés
- adathasználat korlátozás alkalmazásoknak mobilnet/wifi
- gyorskapcsoló widgetek
- egykezes mód
- kiterjesztett képernyőkép
- témák
- alkalmazás klónozás
- második asztal
- lebegő labda
- gyári képszerkesztő
- MiDrop (eszközök közötti offline file transfer)
- etc -
ktomcat
senior tag
válasz
Peltár #13673 üzenetére
hát nem tudom mit hoz elő neked a twrpnél de amiket én linkeltem azok között elvileg nem volt lazyflasher
ezt tedd fel fastbootból, ha előtte még nem csináltad meg a dm verifyt egyszer se akkor lehet az összefoglalós twrp-vel kezd és ott lődd ki aztán mehet a friss twrp
az advanced wipenál ne mindent jelölj ki csak amiket írtam (dalvik cache, cahce), és a végén csak az internal storage
-
Peltár
aktív tag
válasz
ktomcat #13672 üzenetére
Szia !
Köszi szépen, látom komolyan veszed!
A TWRP linken 2 különböző nevű fájl van, melyik lenne a jó, ez kell hozzá? lazyflasher-no-verity-opt-encrypt.zip
ha igen, milyen sorrendben és mit kéne csinálni előtte, utána. Ha nem akarok adatot menteni, a legtisztább telepítést szeretném, rögtön mehet a fasboot flahs twrp.img , majd boot, twrp-ben advanced wipe > abban minden kijelölve az internal storage is, vagy csak a végén? -
ktomcat
senior tag
válasz
Peltár #13670 üzenetére
A pixelről nem tudok nyilatkozni, annál a szívemet csak a korlátlan tárhely dobogtatta meg, de ezen kívül nem láttam extrát, úgyhogy még nem próbáltam rá az oreo-s romokra.
illetve most rápróbáltam volna mert kijött az aicp 8.1 is és az s4 minin nagy kedvencem volt, de egyelőre csak ilyen egyalkalmasbuild úgyhogy támogatottság nélkül még inkább várok, meg hát igen most hogy van ez a nagy szerelmem
miért menjek át oreo-ra hogy újra hónapokon keresztül frissítgessek mire azt hozza amit szeretnék. Ami kell hozzá, lépési sorrendben:
1. TWRP 3.2.1.
2. Wipeolások (factory reset, cache, dalvik cache)
3. AEX - Aroma installerrel indul, kitudsz választani egy két dolgot a romhoz (milyen kamera (miui-sat ajánlom, gyáriként), illetve a wifi logging az hogy wifiről is mehet elején a google setup, a magisk-ot hiába pipálod be nem fogja felrakni, (????), de azért érdemes mert megágyaz a rootnak legalább, ezért azt az első boot után érdemes miután már felállt a rendszer)
4. Gapps ARM64 - 7.1 - Nano (feljebb azért nem érdemes mert azok már gmaillal jönnek és régebbi buildeken nálam volt hogy beakadt a progi és többet evett mint paks 1-2, az exchange emailekhez átmentettem a Resurrection Remix email appját, vagy ott van a bluemail)
5. Akár itt is felrakhatod még a Magisk-et reboot előtt, de nekem van hogy így sem lesz ott első boot után)
6. Még a telepítések végén, reboot előtt csinálhatsz egy internal storage wipe-ot is, szerintem jobb ha az előző romok által hátrahagyott szemét eltűnik
7. Reboot
X. Ezt akármikor felrakhatod, olykor jobban beválik mint a miui-s kamera, főkamera programnak nem javaslom de Mellé beválik: Gcam (Arnova's 5.1.018_v1.7 (2018-01-26)) ha a beállításokban mélyebbre túrsz számolj vele hogy összezuhan és csak a wipe data oldja meg (mármint a programra)
Remélem sikerül eljutni idáig és áthidalni a dm-verify problémát, de szerintem a twrp megoldja)Ha jól emlékszem volt valaki akinek térerő ugrált az 1es simen, az én környékemen ez normális, meg a hívásokkal nincs semmi probléma
margithid: részben a biztonsági frissítés miatt romolom, egy hétköznapi fejlesztő megtudja oldani de egy cég az képtelen erre úgy tűnik
meg hát így a parasztvakítástól is megkíméled magad, "ezek" sosem a te érdekedet fogják nézni, jó esetben csinálják rendeseBben a frissítéseket, de azokat is csak olyan szinten hogy amíg kifut a széria (1 max 2 év) jó legyen, de már kacsintgass a következő modelljuk felé. Legalábbis nekem ez jön le a miui üzletpolitikájából ahogy a frissítéseket meg a telefonokat kezelik. Nekik csak egy készülék a sokból, mi meg ezzel fekszünk kelünk. Meg ott van pl. a 4X, életre keltették már egyáltalán a színes ledjeit? Azt mondták szoftveres és hogy akksikímélés miatt kapcsolták ki (
), de hogy majd visszakapcsolják.. hát kollegámnak adtam el a 4x-et és még mindig fehéren értesít.. Ez a xiaomi-t tükrözi, a minőség jó, de a "kivitelezés" nem, ha ennél a gyártónál maradsz ilyenekre lehet számítani.
Tény hogy romolásnál előfordul a kompromisszumkötés, de leginkább a kezdeti stádiumokban, új forráskód, vagy csak részben kiadott (mint a Land esetében a kamera) driverek, de ennél a romnál már nem érzem hogy bármiről is lemondok. Ja és én sem lehúzásnak vettem sem írtam, csak a miui-s panaszoktól hemzseg a fórum ahelyett hogy hódolatunkat fejeznénk ki imádott vasunk iránt, mert szerintem semmi baja. 2x behalt az érintőm, azóta csak pixelesre cserélték de másodjára már nincs zavaró helyen és szerencsére még a garis időszakban játszottuk ezt elMeg utólag vissza gondolva lehet a romolás is közrejátszott mert akkoriban kezdték el ontani a romokat és ahogy az ujjlenyomatolvasóból van 3 féle, az érintőből is és valószínűleg kinulláztam az enyémet
Ilyenbe bele lehet futni, de ha sokak által használt romokat nézzük akkor több esély van a sikerre. Land esetében két fejlesztő van akik nagyon jó romokat csinálnak, TeamMex és jar2105, az ő romjaikat érdemes bogarászni, átolvasni. TeamMex főként az alaprom vonalon mozog, Jar pedig az alap+átlagfelsználó (pl. headset gombok támogatásának beépítése)-vel foglalkozik.
Ez így kb. minden tapasztalaom -
Peltár
aktív tag
válasz
ktomcat #13665 üzenetére
Jól mondod!
A vas a szoftver alatt sokat számít, de utána a nagyobb gyártók nem törik agyon magukat.
Ez a nagy szerelmed az AospExtended 7.1.2 mennyire tér el a Pixelhez képest, mert azt nem sikerült felraknom. Hogyan telepíted, mit milyen sorrendben, milyen twrp fut alatta. Mert lehet engednék a csábításnak.
Aztán látom hogy rendszeresen jelentkezel, hogy új verzió van, mint valami igehirdető, ebből is látszik hogy roppant meg vagy elégedve vele, az adott lehetőségek mellet (pozitív értelemben)Első Redmi3s/Prime ROM-lásom. Első próbálkozásaim:
Kapásból a Pixel volt a cél, merjünk nagyot álmodni, hogy minél közelebb lenni a 8.1 hez, és a legtisztább android felülethez.
----------------------------------------
Első romolási kísérletem Xiaomi készüléken, előtte két Huawei telefon, és két tablet, többszöri romolgatása, mindig a hozzáértők (jómunkásemberek) Mesterekleírását követve mindig sikeres volt. + mint most is
sűrű olvasások videók a mikéntekről.Tegnap csak a TWRP összefoglalóban lévő Xiaomis verziót, amiben működik a DM azt sikerült felraknom egy, xiaomi.eu stabil MIUI 9 társaságában. Mindezt egy global stable MIUI 9-ről. Rövid 8 óra alatt, ami valljuk be, még a maratonnál is elég ciki, nem hogy itt, ahol egy rom max 20perc alatt nulláról a beállításokig (belakás kezdete ) simán meg kéne legyen.
A MIUI nem engedett, két kézzel húzott vissza, pedig próbálkoztam mint a jó kutya. adb + fastboot parancsokkal, tiszta telepítéssel, vadi új twrp, még újabb pixel, a twrp-re lazyflasher-no-verity-opt-encrypt , több mázsa leírás, és videó, utoljára már a MIui.hu tools 9m segítségével is.
Ezt a programot mint egy szent ereklyét úgy használtam, gyertyát is gyújtottam, szüzeket is áldoztam, mindent a leírás szerint csináltam, többször is próbálva különböző TWRP és 2 különböző pixel ROM, majd xiaomi.eu stabil romokkal, mondjuk ez utolsót nem is tudta feltenni csak én manuálisan, mert a Redmi 3s/prime telefonnál csak TWRP támogatás van ami működik is, de a miui.hu rom támogatás, nekünk nincs, nem lehet kiválasztani a készüléket mint a twrp-nél
(7) azaz Land. Ettől függetlenül kezdőknek, akik azért tudnak olvasni,és teljes támogatást élvez a telefonjuk,
egy fasza kis életmentő program tud lenni. Viszont itt a Redmi 3s/Prime fórumon sok mindenkinek nincs rá szüksége, mert mint látom meg van a kellő tudása ennek nélkülözésére. Vagy éppen nem is akar BL-t nyitni.Ettől függetlenül a Tools 9M mindig azt írta "és szép új tiszta rendszer fogad",(Mennyország?) hát egy szép színes "G" az valóban volt, körülötte a szép tiszta felület is, és csak vártam, csak vártam.
A gond nálam az új twrp + twrp-re lazyflasher-no-verity-opt-encrypt az alpap +MIUI 9 global stable amiről
pixelre frissítettem volna. körül van. Egészen pontosan a DM-Verify védelem, nem megfelelő feltörésében látom a hiba okát. Szerintem.
amit még a xiaomi csinált és benne van a Advanced Menüpont => Disable DM-Verify, boot problémák elkerülésére. Így elsőre a lelkesedésem is kicsit megcsappant, de tudok lelkesedés nélkül is romolgatni, bár
ez így lassabban fog menni. Na de nehogy már a nyúl b..sa az én robotomat. Hogy lesz ez így egy kis aranyos "Autobot" ? -
Peltár
aktív tag
válasz
trebrona #13664 üzenetére
Na és te mint Tiszta Androidos 8.0 Topik gazda és mellette MIUI őrült? Ezt a kettős életet hogyan tudja a lelked feldolgozni, nem vágyódsz egy szép MIUIS 5x-re ? Vagy már magába szippantott teljesen az A1?
Az erőnek melyik oldalán állsz mester?Mert ugye a sötét oldal ereje csábító..
-
margithid
veterán
válasz
trebrona #13664 üzenetére
Nekem kicsit parasztvakításnak tűnik a miui frissítés, szinte semmi változást nem hoz, amit mondjuk egy alkalmazás letöltésével nm tudnál elérni.
Nekem sok igényem nincs is, ettől függetlenül nem bántam meg a 3S-t, ár/érték arányban messze a legjobb telefon volt.
Számomra viszont fontosabb a biztonsági és az android verzió frissítés.
Nem lehúzás akart lenni a hozzászólásom, csak nagy pozitivumként írták sok helyen, hogy évekig kap frissítést, ami rendben is van, csak ezek azért nem komoly frissítések.
Egyébként a miui mint rendszer nekem is bejön, gördülékeny meg minden. -
solti
senior tag
Nekem nincs gondom, még a heti developer-rel sem.. volt olyan, hogy recovery kellett vagy hogy nem ment fel sikeresen, de ez benne van a játékban, a stable-el ez kiküszölhető.
Egyébként a MIUI jól működik rajta, nem találom rossz megoldásnak, és én mindig hozzátenném, hogy egy 50-60 ezres telefonról beszélünk.
Én örülök, hogy több mint 1 éve ezt vettem, nem bántam meg.ui: az ilyen-olyan romoknal tapasztalatom szerint mindig van valami hátránya, még nem találkoztam egyik gyártónál se olyannal, ami jobb lett volna mint a gyári (lehet, hogy csak pechem volt...)
-
ktomcat
senior tag
válasz
margithid #13663 üzenetére
Hát személy szerint a telefont sosem a gyári rendszer alapján szoktam megítélni mert a telefon nem tehet arról hogy lámák a fejlesztők vagy mint a samu esetében fél év után már nem is dobnak ki hozzá frissítést hogy vedd meg az újat. A telefonnal szerintem nincs semmi gond továbbra se a droidhoz szükséges minimumot bőven hozza még ez a hardver
-
margithid
veterán
Hát gyerekek nekem MIUI 9 Global stable-val kicsit mintha gyengébb lenne az üzemidő.
Semmi hasznos funkció nem jött. (számomra)
Azt hiszem a következő telefonom MI A2 lesz majd, MIUI nekem csalódás, nincs benne semmi olyan ami ne lenne meg egy stock droidban, mondjuk Nova launcherrel.
MI A2 meg igéretesnek hangzik, Snapi 640, 4/6 GB Ram, 5.7", 3500as aksi. -
ktomcat
senior tag
válasz
Victoryus #13659 üzenetére
Igen felmegy, én is úgy telepítem már egy ideje amióta írták hogy lehet, de az előzőnél annyi mellékhatása volt hogy a google assistanttal nem tudtam beszélgetni, nem biztos hogy emiatt volt, de a tiszta telepítés megoldotta
RpPRO: egyelőre elég friss a build ahhoz hogy az akksi időről nyilatkozzak, de 4-6 órás képernyő időt azt hozza rendesen (4 körüli akkor ha ebből kb. 2 óra waze), meg nálam minden be van kapcsolva, bluetooth, wifi, 4g és napi 40-50 hívás
bb71: ezesetben elég sok buzerálási lehetőség van, csatoltam az extensions részt, de még akad más is, ha van valami amire konkrétan kíváncsi vagy utánanézek
-
-
ktomcat
senior tag
Sziasztok,
AospExtended 7.1.2. utolsó kiadása megjelent, továbbra is hasít minden hiba nélkül
-
kiir
tag
A hajónapló kedvéért: A Wayteq-szervízben két nap alatt újrahúzták nekem a szoftvert. A javukra írandó, hogy éppen azt tették rá, amit én is kértem volna: az utolsó 8-as globál stabilt. No nem sokáig maradt rajta. A bootloader-nyitás ugyan ismét elakadt 99%-on Unkown error-ral, de rákunyeráltam magam egy másik laptopra, ahol elsőre és csont nélkül lefutott. Az okokat már nem firtatom. Úgyhogy most Xiaomi.eu-s rom és Magisk root figyel rajta, Toggle network type widget-tel. Ennyi volt a célom.
Most éppen aggódva figyelem a készenléti időt: eddig a SOT rendben van, de mintha a szokottnál nagyobbakat esne használaton kívül. Még kell pár nap, hogy bebizonyosodjon.
-
kmisi99
addikt
A lazyflasherrel megcsináltam, köszönöm szépen mindenkinek. Jó szopatós egy móka az biztos
-
kmisi99
addikt
válasz
kmisi99 #13646 üzenetére
Nekem a TWRP be az advanced fülnél csakis a disable vertify hiányzik, na akkor most mi van?
Na sikerült csak valamit, csak felismerte a gép fastbootban, újra felflasheltem a TWRP-t. És be is jön a TWRP. Sajnos ha system reboot ra megyek, továbbra se működik, de TWRP ben már tudok garázdálkodni, egyenlőre adatmentés van. Utána gondolom reinstall. -
kmisi99
addikt
Sziasztok, eléggé gáz problémám van, TWRP-t felraktam, az tök jól működik is, semmit se csináltam benne. A telefonom újra indítottam, és bootloop.
Sajnos az "életem" is a telefonon van. Van valakinek ötlete, hogyan lehetne feléleszteni? Vagy akár csak elérni is a belső memóriát.
-
-
Sziasztok!
Értesítési sávon miért csak három pötty jelenik meg az adott alkalmazás ikonja helyett? Global stable 8-as romról van szó.
-
Sziasztok!
Feleségem telefonját újra kell telepítenem. A BL zárt, nem is szeretnék mókolni rajta.
Melyik stabilt érdemesebb felrakni? A 8-as utolsót, vagy már a 9-est?Köszönöm a segítséget
-
Peltár
aktív tag
válasz
punky10 #13629 üzenetére
Trebrona! Ott a pont!
-----------------------------------
Punk10 Köszi! Szépen részletezted is!Kíváncsi leszek majd még hányan jelentkeznek Igennel és hányan a nemmel, már ha jelentkeznek.
Azért érdekel, mert nekem teljesen eltérőek a szokásaim a nagy többséghez képest, aztán csak azt látom ami a családban van, meg a melóban volt. 2 ember nehezen érhető el, legtöbbször nincs bekapcsolva, nincs okos telefon használat, 1 ember sokat használja a telefont, de ő nem akar véletlenül sem okosat. 1 használ okosat de csak a facebook miatt, különben alap szinten sem ért hozzá. 1 sokat használja, de nem nagyon bűvészkedik vele, 1 van aki sokat használta minden kütyüt megvett hozzá, állandóan lógott rajta, mindenféle pár száz forintos dolgokat rendelt hozzá rendszeresen Kínából. nagyon "ocsó" VR, nagylátószögű előtét, széles látószög, makró, toll, stb.
Én keveset telefonálok, több az sms, majdnem nulla mobilinternet, Wi-fi a melóban és otthon, addig bekapcsolva amíg szükséges, frissítésre és munkára, bkk-futár az rendszeres, GPS ha valahova nem találok oda, az is csak akkor, levelezés nuku, gmail fiókban nem vagyok belépve, közlekedés közben rádió vagy zene.
Azért okos telefon és azért 5" hogy lássam a térképet rendesen, a bkk-futárt, a neveket, telefonszámokat, tehát minden olyat ami egy ki telefonon nem megoldható. Ja, mellette van egy 10" régebbi tabletem, ha muszáj -
punky10
addikt
válasz
Peltár #13627 üzenetére
Jelentkezem!
1-"be van kapcsolva" Általában,az esetek 99,999%-aban úgy használom a telefonom...
2-"be van jelentkezve a Google-fiókba" Alap,legelső bekapcsoláskor megadom a telefonomnak a fiókom,onnantól nem kapcsolom ki.Tudod,a szinkronizálás miatt...
3-"csatlakozik mobiladat-,vagy wifi-kapcsolathoz" szintén alap nálam.Otthon wifi,egyébként mobil.
4-"látható a Google playen" A 2. és a 3. pontbol ez egyértelműen igen.
5-"be van kapcsolva a helymeghatározás" Nálam az is be van.A fotózáskor jól jön néha,ha az exif-adatok tartalmazzák a gps poziciót.
6-"be van kapcsolva a készülékkeresés" Ez is be van.Ha már úgyis teljesült az összes feltétel,akkor miért ne... -
Peltár
aktív tag
válasz
trebrona #13625 üzenetére
Szia!
Köszi! Ezt is elolvasom mert látom hogy vicces
Ezek az utasítások az Android 8.0 vagy újabb verziót futtató eszközökre vonatkoznak.
Ez remélhetőleg
holnap igaz lesz.. Pixel ROM formájában, amit linkeltél, mert estétől van nyitott BLaz alábbi a vicces része.
----------
be van kapcsolva;
be van jelentkezve Google-fiókba;
csatlakozik mobiladat- vagy Wi-Fi-kapcsolathoz;
látható a Google Playen;
be van rajta kapcsolva a helymeghatározás;
be van rajta kapcsolva a Készülékkereső .Kérném azok jelentkezését, akiknek a fenti 6 feltétel egyszerre teljesül és eközben el tud veszni a készüléke.
Nem vicc!Nálam ilyen még az életben nem volt, hogy egyszerre mind a hat feltétel legyen.....de most komolyan....
-
Peltár
aktív tag
Azt azért nézd meg, hogy HA van Mi fiókod ott be vagy e jelentkezve, mert ha igen, csak a kijelzés van kikapcsolva, attól még a készülék keresés mint funkció aktív!
Én mostanában fogok ROM-ot váltani, Pixel, vagy Xiaomi EU ROM-ra
(végre megvolt a BL - nyitás is, csak 72-órát kellett várni,) viszont ha jól emlékszem több helyen is írják, ha root, meg custom ROM, akkor a készülék keresést ki kell előtte kapcsolni.
-------------------------
Készülék keresés mint funkció: ??Ha már készülék keresés aktív és be van az ember jelentkezve, hogyan tartja a kapcsolatot a kinti szerverekkel? Wi-fi már ha van, vagy eszi az internetet a keret rovására, vagy szép csöndben, sms
váltás van, vagy nincsen online állandó kapcsolat, de a telefonhoz hozzáfér? -
Sziasztok!
A Lineage N témán kívül van olyan téma, ahol nagyobbak a status bar ikonok a gyári méretnél.
Köszönöm.
-
shootme2
senior tag
-
sz.j
nagyúr
válasz
shootme2 #13617 üzenetére
Köszi az infót, de sajnos még nem tudtam hasznosítani, mert
- az elsőnek írt megoldást még nem tudtam megcsinálni, mert most nem jelentkezik az értesítés
- a második megoldásnál meg sajnos hiába írom be a keresőbe a Készülékkeresés-t (ékezet nélkül) nem talál semmit .... -
shootme2
senior tag
Két megoldás is van:
- Mikor megjelenik az értesítés az értesítési sávon akkor el kell húzni balra magát az értesítést ekkor megjelenik mellette egy áthúzott karika amire rá kell bökni rákérdez hogy biztos vagy-e benne ok és kész.
- Beállítások - Keresősávba be kell írni a készülékkeresést - kiválasztani magát a készülékkeresést - értesítések - értesítések jelzése - ki
-
Faterkam
addikt
-
sz.j
nagyúr
válasz
Faterkam #13614 üzenetére
Nem olvastam vissza viszont rákerestem, de ott nem láttam a Te kérdésedet ...
Remélem, hogy valaki tudni fogja a válasz és azt megosztja velünk.
-
sz.j
nagyúr
Srácok!
A Készülékkeresés-t ki lehet valahol kapcsolni (állandóan megjelenik), mert azt hiszem erre nekem nincs szükségen
-
punky10
addikt
válasz
as1961 #13610 üzenetére
Igen,de nálam elvesztek az adatok.
Recovery,wipe data,beleegyezel,majd miután meglett,reboot.
Ekkor müködőképes lett a telo,megadtam a MIUI fiókot,de nem szinkronizáltam semmit,hanem gyorsan rámásoltam a Global stabil ROM majd másfél gigáját,és lefrissitettem.
Ha már úgyis ujra be kell állitani mindent,akkor legalább búcsút mondtam a béta ROM-nak.... -
as1961
csendes tag
-
punky10
addikt
Van egy kis gondom.Az éjszaka a feleségem telefonja elkezdett frissiteni,de sajnos az asszony megzavarta...
Belenyúlt,megszakította,nem tudom,de azóta csak pár felíratig jut el a telefon.Ilyenek,hogy"az android phone alkalmazás leáll",vagy"system folyamat nem válaszol".
Kérdés:hogy tudom kikapcsolni,hogy telejesen pihenjen,majd délelőtt foglalkozom vele,ha lesz időm.
A másik:ha letöltök egy fw-t memóriakártyára,azt a gyári recoval fel tudom telepíteni?
A telefon nincs piszkálva,Globál dev van rajta,minden gyári. -
Peltár
aktív tag
Sziasztok!
Köszi mindenkinek a tippeket!!
(# 13603)
gjo
Az ötleted részben jó, van ahol tudom majd használni, de nem old meg mindent, + elsőre elég fura kényelmetlen a használata.
(# 13605)
laca1052
Sjna ezen már túl vagyok. (Alapból nagy méreten használom). Ez minden betűméretet megnövel, ahol enged növelni, így van ahol pont jó lenne már a betűméret, de akkor meg máshol óriási. Az ikonokat XL, XXL méretben kezdi növelni. Szerintem vagy 4-5 féle betűméretet használnak a telefonon, elég lenne max 2-3 méret szerintem, vagy külön külön lehetne állítani az adott betűtípus méretezését, itt szűkek a beállítási lehetőségek.Majd egy launcher lesz valószínűleg a megoldás, próbálok olyat találni ami a mostani MIUI 9 külsőt nem nagyon változtatja meg, nincs benne reklám, tegnap kaptam egy tippet Action Launcher, de ami nem fizetős, ott pont ezeket nem engedi kipróbálni.
Majd ha találok megfelelőt, azért meg nem baj ha fizetni kell, nem egy eget verő összeg.
(#13604 ) Faterkam
Nálam sokszor ha felveszem némítja a telefont, nem hallják mit mondok. Eddig az összes béta ROM-nál előfordult, stabil meg 2 napja van fent, valószínűleg a fülem a hibás. Vagy a közelség érzékelőnél van valami. Majd kiderül.
-
Faterkam
addikt
A készülék keresés bekapcsolás figyelmeztetést ki lehet kapcsolni? Naponta zargat! :/
-
Faterkam
addikt
A 9.2.2- nél beszélgetés alatt ma már bekapcsoltam a fülemmel a lámpát, a kihangosítást... eddig ez nem volt soha!
-
Peltár
aktív tag
válasz
Sebhelyes #13600 üzenetére
Szia!
Köszönöm szépen!
"5%-os lépésekben lehet növelni az ikonok méretét is, meg hogy hány sor és oszlop van".
Sor és oszlop is, ez így nekem nagyon szuper, így kezdésnek nekem tökéletes megoldás! Aztán lehet tovább fejlődni. "hekkelés nélkül" Folyamatban a BL- nyitás is, így arra is várok, de ezt már töltöm is le és megnézem!
"Action Launcher"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A kínaiak legújabb, elérhető árkategóriában versenyző modellje elődjére is rátesz a lapáttal, köszönhetően a Snapdragon 430 chipsetnek és más extráknak.
- Karcmentes, független, Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB /8GB RAM/ Onyx Grey
- iPhone 14 Plus 256GB Éjfekete független - 88% akku
- IPhone 16 Pro 128GB gyári független 2025.09.22. Apple jótállás
- Apple iPhone 16 Pro 128GB 2026.03.09-ig Apple Garancia 100% Akku Újszerű állapotban!
- iPhone 12 64GB Fekete Független - 87% Akku
- Apple iPhone 12 64GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest