- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- 8300 mAh, maradhat?
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
Új hozzászólás Aktív témák
-
syl5
őstag
válasz
rum-cajsz #14277 üzenetére
Akkor ez jó hír, hogy a2sd-vel is el lehet érni azt az "ogiogi hatást".
Class 4-es a kártyám. Kicsit túlméreteztem a swap-et tudom. Valószínű akkor, hogy a 96 mb swap miatt vannak a lassulások.
Egyébként lehet még a 64 mb is sok. Nálam átlagba olyan 30 mb körül foglalt.Akkor tehát csökkentenem kéne a swap méretét.
Szerinted flash-eljem újra a romot?
Mert végül is újraflash nélkül is megoldhatom: swap kikakpcs, a2sd kikapcs, teló recovery, újraformázás,bekapcs, a2sd be, swap be. Végülis csak ennyi az egész, és szerintem így nem is lenne semmi gubanc. Szerinted?Egyébként jó a blogod! Épp ma böngésztem én is az a2sd help-jét.
-
norbert0929
tag
válasz
rum-cajsz #14233 üzenetére
Érdekes..
Most jöttem rá hogy telepítgetek ezerrel de nem fogy draszikusan a hely..
Ezek szerint müködik bármilyen beállítás nélkül??
a 2.1 van rajta..elméletileg..
u.i.:
72.5MB van hely ugy hogy egy csomó megás szert telepítettem..
Akkor mükszik nem??..
Csak nincs nyoma.. -
bucsupeti
senior tag
válasz
rum-cajsz #14233 üzenetére
Újabb FLB ROM jelent meg.
v1.6b - 20th September 2010 Latest Release
Users of FLB-Mod 1.6 use the small update. All other users must use the full update
Changelog:
- Fixed: A2SD swap will now set 15 swappiness when enabled
- Fixed: local.prop changed to enable all locales without using an external applications -
törölt tag
válasz
rum-cajsz #14140 üzenetére
Hát lehet, hogy akkor lemondok az a2sdről, most egyébként a swapper2-vel használok 128MB-ot és perpillanat jó. (MoDaCon olvastam, hogy így az elején oda tölt be mindent, ezért bekapcsoláskor lassú, de onnantól kezdve már csak olvas onnan szinte) Viszont még nem raktam fel minden appot.
-
rhen
senior tag
válasz
rum-cajsz #14140 üzenetére
Nem értem miért vágja jobban haza a kártyát a2sd + swap, mint a csak swap.
A2SD-nél, csak telepítéskor ír a kártyára, onnantól csak olvas. A kártya élettartama pedig írási ciklusban mért, olvasni akárhányszor lehet.
Maximum valamivel lassabb lesz, mert elképzelhető, hogy egyszerre lapoz a rendszer és olvasna be alkalmazást. Ilyenkor lassabb lesz értelemszerűen, mint ha külön memóriába (belső/sd) lenne tárolva a swap és az alkalmazások.Én swapper2-t használom 32 mb swap fájllal. nekem teljesen jól működik. swappiness 10-re van állítva.
-
szente
addikt
-
szente
addikt
válasz
rum-cajsz #14132 üzenetére
tehát az a lényeg hogy minél több a swap annál lassúbb lesz a telefon,viszont annál több programot lehet egyszerre megnyitni?
egyébként követem a topikot,de hót homály ez a swap beállítás dolog.
van a swapper progi ami be állít egy swap particiót és autómatán kezeli,és van amikor neked manuálisan kell beállítani a swap partició méretét(recoveryben) és ennyi?
-
Watt25
veterán
válasz
rum-cajsz #14103 üzenetére
Arra gondol, hogy a swap particiót áthelyezgetni néha, ami tökéletes megoldás egyébként a kártya élettartamának növelésére.
Ha jól tudom, van egy olyan gond, hogy az Androidnak nem mindegy a partíciók sorrendje. Egyébként valószínűleg a már említett GParted programmal variálható (lenne) a sorrend.
Erről majd egy GParted-et ismerő emberke pontosabban ír.
Addig maradhat az a megoldás, hogy a swap file-ban van. Néha ki kell kapcsolni a swap-et, letörölni a file-t, valami mást rámásolni a kártyára (így nagy valószínűséggel az a valami foglalja el az eddigi swap file területét), aztán újra bekapcsolni a swap-et. Így valószínűleg máshová kerül a swap. -
Totyasrác
tag
válasz
rum-cajsz #14094 üzenetére
Én most nem töröltem, csak emulátorban ennyit mondtam (asszem
):
a2sd noswap
Innéttől nem használja senki (és 32MB nem hiányzik a 8GB-os kártyáról nagyon
) Igazából fáradt vagyok, nincs kedvem újramásolni mindent a kártyára (újrapartícionálás miatt). Megpróbáltam gparted-del, de utána a telefon hibásnak látta, na mindegy, akkor újrapartícionáltam. De mégegyszer nincs kedvem
Inkább csak deaktiváltam az a2sd-ben.
-
tomeedey
csendes tag
válasz
rum-cajsz #13871 üzenetére
először DMC-ROM 2.1r7 -et tettem fel, de nem tetszett, igaz abban is problémám volt ez, most egy FLB-MOD 1.0 van.
Lehet hogy csak az 2.5 - 3.5 fülesátalakító miatt nem dukál? Olvasgatok itt összevissza ilyen is felvetődött valamerre. De a music-ot még mindig le akarom szedni. Vagy kiszedni a romból, majd ujratelepíteni.
-
llaszlo
veterán
válasz
rum-cajsz #13860 üzenetére
Erre jó a backup.
Abban amit én használok van is.
De az egész rendszerről csinálok backupot és ha valami beállítás kell akkor csak kiszedem és átteszem az újba. Írtam is erre egy scriptet ami csak a beállításokat menti és állítja vissza, de rájöttem, hogy a nandroid is megcsinálja ezt csak ki kell szednem amire szükségem van.
Na ez az amit clockwork-el nem tudok megcsinálni, meg még egy rakás dolgot hiányolok belőle vagy nem úgy működik ahogy a legjobb lenne. -
llaszlo
veterán
válasz
rum-cajsz #13849 üzenetére
Értem. Ő nem is használ annyit amennyit én meg ikon sincs annyi az asztalon, mint nekem.
Meg appok sincsenek fent annyi. Nekem elég magasak az igényeim.:
Most valamitől az 1.5 megadta magát. Ha lerakom pl 1-2 órára és utána akarom használni akkor az ADW kb fél egy perc mire magához tér. Még nem tudom, hogy mi okozza ezt,mert az alap rendszerrel tele widgettel nincs ilyen. Most egyesével próbálgatom majd, hogy mi okozza a jelenséget. Próbálom megtalálni a jó beállítást.
-
llaszlo
veterán
válasz
rum-cajsz #13847 üzenetére
Ezeken a videókon nem értem, hogy mit kell néznem.
Én inkább egy régi 3GS-t használnék az új iOS4.1-el, mint Pulse-t. 4GS-nél meg pláne.Az OSX-et is csak használom és nem kell hetente-kéthetente cserélgetni a rendszert rajta. Nem lassul be még akkor sem, hogy ha nem kapcsolom ki két-három hétig sem. Akkor is max valami frissítés miatt. Eddig a rekord 41 nap.
-
sgab78
csendes tag
válasz
rum-cajsz #13831 üzenetére
AJAJAJJAJAJAAAJJJJJ!!!!!!
Hiába, nekem csak a 2.1-re áll vissza, pedig az 1.5.ös dload-dal probálom.
Nincs valami ötletetek, hogy mi lehet a baj?Lehet, hogy ott rontottam el, hogy formáztam az SD kártyát vagy hogy Wipe-oltam?
Ezeket most már nem tudom nem megtörténtté tenni és akármelyik leírás alapján csinálom nem akarja az igazat (marad a 2.1)!
Eléggé tanácstalan vagyok! Kérlek segítsetek!
Üdv.
Sgab -
sgab78
csendes tag
válasz
rum-cajsz #13805 üzenetére
Kedves Rum-cajsz!
Elkezdtem visszafelé olvasni a fórumot, az említett (Impalaman) leírásig még nem jutottam el, de folytatom szorgalmasan.
A ROM managert ismerem, igen, ezzel valóban gyerek játék az installálás (és a Wipe-olás). De ugye, ha elkezdem a mókát elölről (1.5 -> dec. update -> 2.1 UK), akkor még nincs ROM managerem (és egyéb finomságok pl.: Quick Boot, SuperUser Permissions, stb.). Esetleg arra gondolsz, hogy a Marketből vagy valahonnan feltenni őket? (Ez esetben nem tudom mik a nélkülözhetetlen programok a manageren kivűl.)
Ezért is kérdeztem a Clockworköt, mert gondolom Recovery módban kéne vele dolgozni (Wipe-olni, installálni és gondolom itt is kéne létre hozni az EXT partíciót).
Itt kapcsolódik a kérdés az SD kártyához is, hogy a Clockworkben hogyan kell használni? Létre hozni, majd felmount-olni? Kell-e még valamit mountolni?Lehet, hogy jobban járok, ha vissza teszem az Amon Recovery-t és ha fent van már az FLB 1.5-ös akkor cseréljem le a Clockworkre?
A guide fordítása nagyon jó ötlet és nagyon nagy segítség lesz mindenkinek! Ez úton is szeretném megköszönni neked (és mindenkinek, aki részt vesz benne) !!!
Természetesen a többi fórumozó GURU-nak is pince mély tiszteletem!
Üdv.
-
impalaman
aktív tag
-
-
llaszlo
veterán
válasz
rum-cajsz #13523 üzenetére
Még mindig ez van??? Na ez az amit az Apple soha nem engedne meg magának. Ha valami hasonló hiba fellépne akkor azt nagyon gyorsan javítanák, nem várnának vele hónapokat.
Mégiscsak iPhone-t kellett volna venni. Egyre biztosabb vagyok benne, hogy a következő telefonom az lesz. A HTC a másik esélyes, de egy ilyen hibás rendszerrel esélytelen.
Én még mindig elégedett vagyok az OSX-el, soha nem volt olyan hibája ami különösebben idegesített volna, még Linuxnál is voltak ilyenek, a winvacakról meg említést sem teszek. Valószínű az iOS-el is elégedett lennék, főleg a 4.x-el. Csak tudtam volna venni az én előfizummal olyan telefont most olyanom lenne. -
Watt25
veterán
válasz
rum-cajsz #13523 üzenetére
A cikkben azért az valami hülyeség lehet, hogy nem fér meg a Talk-kal a Market, hiszen pont, hogy anélkül nem megy. Én eddig csak akkor tapasztaltam problémát a letöltéssel, ha a Talk-kal volt probléma. De ez ugyebár már közismert tény, hogy kell a Talk hozzá. (Szerintem tképpen a Talk-on keresztül tartaja a kapcsolatot a telefon a Markettel és GMail-el is. (Meg a Fast Web Installer is.) Így lehetséges, hogy a GMail-es levelek azonnal megjelennek a telefonon, pedig tuti nem polling-olja a GMail-t, mert akkor gyorsan lefogyna a havi 500MB-om.)
-
Watt25
veterán
válasz
rum-cajsz #13507 üzenetére
Nem kikapcsol a WiFi, hanem nem működik. És nem rögtön, hanem x idő után. Általában a képernyő kikapcsolás után is működik jól, de egy idő után már nem. (Mondjuk kb. fél óra után szinte mindig elromlik.) És ez független a WiFi sleep policy-től. De sztem ez már ki lett tárgyalva.
A hétvégén megpróbálok nekiállni egy programnak, ami valahogy megoldja ezt a problémát. -
llaszlo
veterán
válasz
rum-cajsz #13485 üzenetére
Ott sem írja be a PATH-ba. A linken van egy telepítési leírás.
Célszerű a C://-be tenni. Már nem tudok vissza perjelet írni.
És akkor c:/Android SDK/tools/adb install lesz az elérési útvonal. -
llaszlo
veterán
válasz
rum-cajsz #13482 üzenetére
Ha az adb elérési útja nem jó akkor nem fog furni. Főleg, hogy az adb helye az Android SDK/tools-ban van alapesetben. Persze OSX-en meg linuxon. De egy wines leírásban is ezt láttam.
Én így írnám. Ha simán teljes elérési út nélkül elindul az adb akkor így is futnia kell.
for %f in (*.apk) do adb install %fValaki kipróbálhatná, hogy működik-e így winen.
-
llaszlo
veterán
válasz
rum-cajsz #13465 üzenetére
Kösz.
Az A2SD-t már meg van. Ezért kértem, hogy a VIII-ast csináld.
A VII-es pontot majd még át kell dolgozni, mert nem vagyok benne biztos, hogy így működik. Simán rátelepíteni a gyári 2.1-es firmware+custom ROM-ra.
Tudomásom szerint előbb vissza kell tenni az 1.5-öt majd erre mehet a gyári 2.1. Mert különben gáz van. Így már többször csináltam és mindig jó lett. Máshogy még nem próbáltam.Több helyen láttam azt a leírást, hogy előtte fel kell tenni az 1.5-öt.
Van valaki aki megcsinálta ezt?
Mindezek ellenére jól haladunk és jó lesz ez a végén.
-
rum-cajsz
őstag
válasz
rum-cajsz #13449 üzenetére
Akkor ezeket már lefordítottam (a saját oldalamon cikként írtam meg őket, de eddig még nem hagyták jóvá őket. Gondolom hamarosan olvasható lesz számotokra is):
I. A gyári 2.1 frissítés telepítése
II. 2.1 Saját Rom telepítése
III. Visszatérés a gyári 1.5-ös frissítéshez
IV. 1.5 Saját Rom telepítése
V. AppsToSd telepítése
VI. A kinézet (Look and feel) megváltoztatása
VII. A Saját Rom összes nyomainak eltüntetése
VIII. Tippek és trükkök (Egyelőre még üres az angol oldal is)
IX. Gyakran feltett kérdések és a válaszok (FAQ)(A tévedés jogát fenntartom
)
Laci beírtam hozzád is az utóbbi kettőt, alakítsd át kedved szerint...
Ja, és ezzel folytatom: V. AppsToSd telepítése
-
llaszlo
veterán
válasz
rum-cajsz #13443 üzenetére
Valamivel több, mint most nálad, de sajnos kb ugyanez. Csinálhatnád valamelyik utolsó fejezetet és akkor nem lenne átfedés.
Ezt:
Removing all Traces of Custom Roms
és a FAQ-tValahogy lehet hozzáférést adni a wordpress oldalhoz másnak is, de még nem jöttem rá, hogy hogyan és akkor többen tudnánk szerkeszteni. Így egy helyen lehetne minden.
-
llaszlo
veterán
válasz
rum-cajsz #13435 üzenetére
Én is itt kezdtem írni, de rájöttem, hogy a wordpress sokkal jobb. A logoutnak rengeteg hule korlátja van. A google meg úgyis megtalálja amit kell.
Sok olyan van aki még nem is hallott erről az oldalról.
Az oldalad még mindig nem elérhető. Ha eddig senki sem szólt akkor jól mutatja, hogy mennyien akarták megnézni vagy mennyire foglalkoztatja ez az embereket. -
rum-cajsz
őstag
válasz
rum-cajsz #13409 üzenetére
Nos, elkezdtem a The Ultimate Pulse Owner Guide-ot lefordítani, az első részt kitettem a logoutra, remélem lesz időm a többire is.
Viszont az kérdés, hogy lehet ezt karbantartani, hogy az eredeti frissülése esetén itt is át lehessen vezetni a változásokat? -
llaszlo
veterán
válasz
rum-cajsz #13377 üzenetére
Akkor épp mákod van. Elég akár egy újra indítás és máris minden megváltozik, pl a Market nem akar telepíteni, nem megy a GPS stb. Pedig előtte minden szuper és jó volt.
Szerintem amit te használsz ROM-ot és amire tothlaszlo gondol az nem ugyanaz. Mivel gondolom te nem a gyári UK ROM-ot használod. Hanem impalaman ROMját.
Laci: Ezeket a beállításokat a telefon a hálózatról szedi.
-
llaszlo
veterán
válasz
rum-cajsz #13358 üzenetére
Akkor elmondanám, hogy a custom ROM-ok alapból oda pakolják az appokat flashelésnél. Tehát tök mindegy, hogy a ROM-ban van vagy rajta van a kártyán. Minek szenvedjek még azzal, hogy letöltögessem. És úgy 50-60 appot leszedni nem 5 perc. Sőt még 15 appot sem 5 perc feltenni.
-
llaszlo
veterán
válasz
rum-cajsz #13348 üzenetére
Ha wipeolod az ext-et akkor mindent töröl ami azon a partíción van. Az appokat a dalvick-ot. Az appokat minek törölni? Legalább nem kell újra feltenni egyesével. Ettől hosszabb lesz az első boot és ennyi. 1x volt bootloop ez miatt, de nem tudom, hogy miért. Ez az egy eset elhanyagolható ahhoz képest, hogy már hányadik ROM van a telefonomon.
-
llaszlo
veterán
válasz
rum-cajsz #13340 üzenetére
Nem nem muszáj wipeolni az ext-et. Pont ez a lényeg! Tudod, hogy mit töröl az Wipe ext? Vagy csak úgy írod, hogy "muszáj"?
Egyébként az, hogy "a harmadikat" az nem elég egyértelmű, a "wipe ext" az igen. Főleg, hogy már elég régen láttam a Recovery menüt és nem is Amonrát használok. -
llaszlo
veterán
válasz
rum-cajsz #13335 üzenetére
Ácsiiiii! Ha csinálsz egy partíciót akkor azt nem kell újra wipe-olni. Ami üres azt mégis minek törlöd le???
A kérdés az, hogy miután megcsinálta a partícionálst felcsatolja-e a kártyát. Ha nem akkor reboot recovery mód. Ha akkor sem akkor gebasz van valószínűleg a kártyával, mint két napja volt erre példa. -
-
rhen
senior tag
-
llaszlo
veterán
válasz
rum-cajsz #13077 üzenetére
Itt a válasz a kérdésre:
** IMPORTANT ** The official T-Mobile UK 2.1 update changes the partition sizes of your device. The system partition will be 10MB smaller than both the Hungarian and Tre 2.1 ROMs, but the Data partition will be larger. This means that most of the FLB-Mod ROMs are not compatible with the UK 2.1 update apart from 1.2-Tre. I will be releasing a 1.3 update which will work with the UK update.
-
Watt25
veterán
válasz
rum-cajsz #13054 üzenetére
Amikor már csak 7-8MB szabad hely van a /data -n, akkor megjelenik egy kis ikon (vinyóbelsőn egy felkiáltójel
) és a Notification-ön között a "Kevés a hely - A telefon tárolókapacitása kevés.." felirat jelenik meg.
Ha ekkor kapnék egy SMS-t, akkor még egy figyelmeztetést kapok, hogy betelt az üzenetmemória.
Úgy tűnik, hogy az üzenetmemória beteléskor azt figyeli a rendszer, hogy ez a "Kevés a hely" üzenet kint van-e... Az nem érdekli, hogy azt a rohadt 140byte-os SMS-t simán le tudná tárolni a maradék 6MB-ban...
Általában egy SMS élettartama 24 óra, annél régebbieket nem kapsz meg. (Bár talán az SMS-nél is külön beállítható, de asszem ez a default.)
Ja, és még mindig eredeti T-Mobile -os 2.1-et használok. (Csak root-olva van.) -
rum-cajsz
őstag
válasz
rum-cajsz #13051 üzenetére
Modaco fórumban ennyit találtam az sms problémáról:
"The actual status seems to be that any rom with tmobile kernel suffers this problem, and that users with TRE rom and FLB TRE version didnt report it. so you can use that edition.
(it seemed to be a memory problem, but with TMob kernel and very drastic memory tweaks and therefore with lots of free memory I realized this issue.)"És egy másik tanács:
"It's hard to even begin to resolve it. Keeping memory usage as low as possible seems to help but it's not a solution." -
llaszlo
veterán
-
-
rhen
senior tag
válasz
rum-cajsz #12703 üzenetére
Ezeknek nem sok értelme van, mert magát a nyers számítási teljesítményt mérik. Az pedig szinte egyforma lesz mindegyik rom esetében, kivéve amelyikben van jit. azok 50%-al gyorsabbak körülbelül. De magasabb a memóriafelhasználás és instabillá teszi a rendszert.
Egy olyan programmal lehetne jól mérni, ami különböző programokat indítana el zárna be és a teljes procedúra végeredménye egy idő lenne, hogy mennyi idő alatt tudta elvégezni a műveletsort.
pl.: telefonkönyv indít -> 4. nevet kiválasztja -> felhívja -> lerakja -> ír egy sms piszkozatot -> kilép homera -> elindítja a zenelejátszót és betölt egy bizonyos számot -> háttérbe rakja és elindít egy böngészőt -> behozza az index.hu-t -> számot vált miközben megy a böngésző -> böngészőre visszavált, majd kilép -> híváslista behoz, felhívja az előző számot és lerakja.
Valahogy így képzelnék el egy olyan programot, vagy scriptet ami valós használatban is érzékelhető sebességkülönbségeket tud kimutatni. Persze a műveleteket tetszés szerint lehet módosítani, az adott sorrend csak egy példa volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- SSD kibeszélő
- Hamarosan rézhiánytól szenvedhet az egész chipgyártás
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Napelem
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Házimozi belépő szinten
- Motoros topic
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Elitebook 8560W - i7-2GEN I 8GB I 500GB I 15,6" FHD I Nvidia I W10 I Garancia
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest