- Íme az új Android Auto!
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Yettel topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Az xrandr-os dolog is ezt csinálja, létrehozol modeline-t, meg mindent ami kell, csak az utolsó lépésnél bukik el, mikor be kellene állítani a felbontást. [link]
Látszik hogy próbálkozik, de visszaáll a korábbi felbontás. Pár disztrón már próbáltam, nem sikerült egyiken sem.
-
nvyktor
aktív tag
Lehet, hogy már linkelte valaki, de ezt találtam a témában.
Válasz a tegnapi DX-es kérdésemre is.
Katt..."de mennyi elpazarolt erőforrás lehet akkor ezekben a nyomorult játékokban, amivel nem voltak hajlandóak foglalkozni, és rákényszerül az ember az egyre durvább kártyák beszerzésére."
Na ja.
Lehet, hogy az elmúlt évek VGA boom-ja tök felesleges volt, csak grafikában is alkalmazni kéne a kód optimalizálást?Persze a fejlesztés nem felesleges (más területeket is húz magával, proc, ram, stb).
Szerk.: Ja most látom, hogy a HUP-os cikk alján ugyanez a link van, bocsi.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
De milyen gyári drivereket vegyünk ide? Az Intelnek nincs gyári drivere Linuxra. Csak open source projektben dolgoznak. Jellemzően a Mesa3D fejlesztéseket segítik, hiszen abban van a legtöbb potenciál, de ezek nem gyorsak. Stabilan működnek sok Radeonon és GeForce-on is, csak alig hozzák a gyári driverek sebességének az ötödét.
Jelenleg senkinek sem fókusz a Linux. Az AMD és az NV csak kötelességből csinál zárt drivert. Egyik cégnél sem tartja a fejlesztés a lépést a Windowszal. Ezen viszont könnyen lehet változtatni, hiszen csak akarat kérdése az egész. Ha nagyobb fókuszt kap a Linux, jobb lesz a támogatás is, hiszen az alapok ki vannak dolgozva hozzá. Az Intelnek nincs semmilyen alapja erre. Vannak open source driverek és kész. Ez semmiképp sem komoly hozzáállás, így is jóval lassabb az Intel OpenGL drivere Windowson, mint a konkurenseké. Már évek óta futnak ezek az open source projektek, de olyan drivert még nem láttam innen, amelyik megközelítené a gyárik teljesítményét. -
anulu
félisten
arról a bizonyos kínai dologról, amire szerintem gondolsz nagy ívben csend van azóta. arról viszont volt egy hír, hogy sok-sok 10 millió dollárért vettek OS és irodai programcsomag licenszeket kínában, hogy legalizálják a használatukat (gyártó nem volt megnevezve, de könnyen kitalálható) (meglett a cikk). jól mondod, majd kiderül.
mindenesetre nem hiszem, hogy véresen komolyan vette volna az NV. az ATi-nak meg jelenleg az anyacéggel együtt nagyobb bajai is vannak, minthogy erőforrásokat csoportosítgasson át."van némi fogalmam arról, hogy mi a játékélmény, és a grafikai élmény közti különbség"
nekem is, és arról is, h a világ nem erről (játékélmény) szól
ouya-ról majd akkor, ha legalább egy akárhogy is működő változat lesz belőle.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az Intel eddig is ~30 emberrel segítette az open source projekteket. Ezek arra voltak elegek, hogy a Windowson elérhető, amúgy sem acélos OpenGL teljesítmény töredékét hozzák.
A Wines OpenGL teljesítmény így alakul a gyártók között. [link] - Az A8-3870K és az i7-3770K között 3,5x-ös a különbség. DX alatt a legrosszabb esetben is csak 1,6x gyorsabb az AMD megoldása. Szóval még zárt driverekkel sem állna jól az Intel, nemhogy open source projektben. Az világos, hogy próbálnak ide erőt rakni, mert a Valve nyilván kéri a támogatást, de ideje elfelejteniük az open source bohóckodást, és belerakni a pénzt, ahogy az NV és az AMD teszi. Persze ettől még támogathatják az open source projekteket. -
anulu
félisten
sajnos nálam érvényes az "aki egyszer megégette magát..." elv. főleg azért érintett mélyen, mert nem kevés órát pakoltam a Wine jobbá, használhatóbbá tételébe (DirectX 5 időszakról beszélünk), és utána azt és olyan formában kaptam vissza. hittem abban, hogy fontos, amit csinálok, működött is. volt azonban pár pont, ahol megakadtam (főleg network rész).
whatever, hagyjuk. azóta kifejezetten irritál a hittérítő jellegű hozzáállás, és hangosan nevetek, ha valaki a "közösségről", mint mentsvárról beszél. véglegesen hátat fordítottam az open source-nak, ahol lehet, kerülöm.
-
anulu
félisten
azt azért vegyük figyelembe, hogy ezzel a "gépről nézéssel" (mkv) abban a kivételes helyzetben vagyunk, hogy ez nálunk legális
tudom, h nincs, illetve bajos. a kérdésem a programra amiatt jött fel, mert meg lett említve, hogy "otthoni felhasználásra tökéletes". nekem bele tartozik az is, hogy a megvásárolt BR filjeimet meg tudjam nézni a gépemen (is).
a magas labdát pedig nem hagyhattam lecsapás nélkül elszállni -
atti_2010
nagyúr
atti_2010 ezt az általad vázolt álomvilágot a win-ről sem lehet elmondani a napi szintű bosszúságok miatt.
Milyen napi szintű bosszúságról beszélsz, 7 hónapja van meg a gépem a win7-el együtt egyszer sem volt kék halálom, most is tökéletesen megy minden feltelepített szoftver és az egész család tudja használni nagypapástól a gyerekig.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest