Új hozzászólás Aktív témák
-
nvyktor
aktív tag
válasz
Keeperv85 #427 üzenetére
Csak kellő erővel kell őket meggyőzni...
Cégnél is mindenki pampogott, hogy msn az kell. Aha... GPO-ból tiltás oszt jóvan.
Micsoda felfordulás volt...
Aztán mindenkinek megmondtam, hogy szívesen engedélyezem újra, amint a vezetőség is azt mondja, hogy ez kell a munkához. Rögtön nem volt akkora arcuk...De nemsokára ugyanígy járnak majd az összes többivel, a Facebook-kal kezdve...
-
nvyktor
aktív tag
Ebben is van valami...
Röviden, ha megmondják mit használj a nyílt szellemiségű rendszeren, akkor az már zárt...
Illetve, pontosabban fogalmazva, korlátozott.Akkor most hogy is van ez?
Én mint felhasználó ne legyek korlátozva, de mint fejlesztő lehetek?Elég vékony a határ...
-
nvyktor
aktív tag
válasz
lionhearted #396 üzenetére
Persze, ebben igazad van.
De ahogy a GPL kiköti azt, hogy pl. ha felhasználtál nyílt kódrészeket, akkor a te kódod is teljesen nyílt kell legyen, ugyanúgy - valamilyen licenszelési formában - kiköthették volna azt is, hogy GNU platformra csak nyílt cucc fejleszthető.
Nyilván ez már megint a jogászkodás része a történetnek...
A közösség létszáma szerintem már túl van a kritikus tömegen ahhoz, hogy "elhaljon".
Legfeljebb "felhígul" olyanokkal, akikben nincs GNU szellem. Abból lesznek csak az igazán kacifántos hibrid megoldások... -
nvyktor
aktív tag
válasz
lionhearted #393 üzenetére
Bocsánat.
Amúgy nem értem én ezt a dolgot.
Ha Stallman ezt komolyan gondolja (márpedig nagyon úgy tűnik), akkor ez a vonat nem ment már el az első zárt GNU/Linux-os SW kiadásakor?A többi már csak "folyomány", egy precedens alapján, ha azt vesszük, hiszen az első ilyet nem lett volna szabad beengedni a platformra.
-
nvyktor
aktív tag
válasz
lionhearted #386 üzenetére
TROLL ON
"Ekkor megbukott a linux, pedig úgymond sikeres."Pontosítás: Megbukott a GNU, pedig a linux sikeres
TROLL OFF -
nvyktor
aktív tag
Amúgy még régi Ubi alatt (10.04, ha jól emlékszem) játszottam Wine alatt.
Az bosszantott fel, hogy semmilyen 2 lemezes játékot nem lehetett telepíteni.
Ez persze lehetett a Wine hibája is, amikor a telepítő kérte a 2 lemezt, nem lehetett beadni neki.
Persze lehetett a felhasználó hibája is...Viszont az egy lemezesek mentek szépen, ha nem is Win minőségben.
Még a Heroes of Might and Magic V. is elment egy GeF 4400-on
bár kissé képregényszerű lett a játékmenet... -
nvyktor
aktív tag
válasz
lionhearted #350 üzenetére
???
Akkor nem tudom, hogy mit ajánlgatott nekem...
De már értem, mért nem működött... -
nvyktor
aktív tag
válasz
lionhearted #348 üzenetére
Intel, alaplapi.
Próbáltam utánaolvasni, keresgélni, de semmi használhatót nem találtam.
-
nvyktor
aktív tag
válasz
lionhearted #336 üzenetére
Driver ubuntun hiányzott.
Illetve volt zárt VGA driver, de nem települt fel, mindig kifagyott hibával.Mint-et virtualPC-n teszteltem.
Middleware nem fut, mert a HW eszközt is oda kéne tenni neki mellé, próbáltuk, nem akarta...
-
nvyktor
aktív tag
válasz
lionhearted #330 üzenetére
Amikor én még próbáltam a Mint-et, akkor még nem lehetett...
(vagy én nem találtam meg, csak rövid teszt volt)Nagyon a kezdeti időkben volt.
Lassan megnézem majd újra, hogy mi mindent fejlesztettek bele...
Bár nálam munkára nem válthatja le a Win-t, mert kellenek Win-only middleware-ek...Otthonra viszont nemrég használtam pár hónapig ubuntut, és pont a grafikán vérzett el a dolog, illetve a driver hiányán.
netcafe-ban viszont tökéletes a mint, vendég fiók enable, oszt jóvan. joga nuku, és el van intézve.
Szerk.: az ikon nem hasonlít, de oda lehet írni alá, hogy "internet".
egy másik mellé meg, hogy fészbúk, és el is van intézve... -
nvyktor
aktív tag
válasz
lionhearted #326 üzenetére
Mint-et próbáltam én is.
Tényleg jó, eléggé el van windózosítva a felület.
Átlag usereknek készült, és talán az ubuntunál is jobban sikerült felmérni az átlag user igényeit.És nem zabál erőforrást, mint pl.: unity
-
nvyktor
aktív tag
Lehet, hogy már linkelte valaki, de ezt találtam a témában.
Válasz a tegnapi DX-es kérdésemre is.
Katt..."de mennyi elpazarolt erőforrás lehet akkor ezekben a nyomorult játékokban, amivel nem voltak hajlandóak foglalkozni, és rákényszerül az ember az egyre durvább kártyák beszerzésére."
Na ja.
Lehet, hogy az elmúlt évek VGA boom-ja tök felesleges volt, csak grafikában is alkalmazni kéne a kód optimalizálást?Persze a fejlesztés nem felesleges (más területeket is húz magával, proc, ram, stb).
Szerk.: Ja most látom, hogy a HUP-os cikk alján ugyanez a link van, bocsi.
-
nvyktor
aktív tag
Amúgy írt valaki a HW kérdésről...
Azt meg tudja mondani valaki, hogy az egyes játékok esetében a linux porthoz várható-e HW követelmény változás?
Nyilván nem grafikusan (shader model, DX támogatás stb. nyilván kell), de azt úgyis a VGA számolja, ha van megfelelő driver.
Proc, ill. RAM viszonylatban érdekel.
Elvben a Linuxot lehet úgy optimalizálni, hogy kevesebb is elég legyen neki nem, hiszen a rendszer pl. nem eszik 1.5 GB RAM-ot?Vagy rosszul gondolom?
És DX hogy lesz Linux alá?
-
nvyktor
aktív tag
válasz
attila9988 #167 üzenetére
"majd kijelented hogy olyan módon software -t fejleszteni lehetetlen, ahogyan pedig igenis művelik 20 éve,"
???
Ilyet hol láttál?
Annyit mondtam, hogy ÉRTÉKESÍTÉSI SZEMPONTBÓL (alá is húzzam, hogy leessen?) egyforma a kettő, illetve bármi más is.
Nem mondtam olyat, hogy lehetetlen.
Nem mondtam olyat, hogy nem életképes.
Nem mondtam olyat, hogy nem alkalmazzák.
Nem mondtam, hogy nem kék.Értem a free és open SW-t is. Tudom hogy nem autó.
Ne magyarázz olyat, ami nincs. -
nvyktor
aktív tag
válasz
attila9988 #146 üzenetére
Autó gyártás fázisai (elnagyolva):
- tervezés,
- pozicionálás,
- tanulmányautó készítése
- áttervezés
- tanulmányautó
- ...
- végleges verzió elfogadása
- sorozatgyártásSzoftverkészítés (elnagyolva):
- igényfelmérés,
- tervezés,
- teszt verzió kódolása, implementálása, stb.
- bugok, user észrevételek összegyűjtése
- teszt verzió kódolása, implementálása, stb.
- bugok, user észrevételek összegyűjtése
- ...
- kód lezárása
- sorozatgyártás (tudod: cd, manual, dobozolás, stb).A szoftver nem feltétlenül csak bithalmaz a HDD-n.
Dobozolt szoftvereknek ugyanúgy van gyártási költsége, és fizikai megjelenése is.
Pl: linux dobozos kiadások, ahol a gyártási költséget, anyagfelhasználást igenis ki kell fizetned. Még ha a szoftver open, akkor is.De nem olvasol figyelmesen:
"Értékesítési oldalról kell megközelíteni:"
Értékesítési szempontból mindegy, hogy mivel foglalkozol. Pénzt akarsz, vagy nonprofit.Ez egy döntés.
Gyárthatsz fűzfánfütyülőt, akkor is el kell döntened. -
nvyktor
aktív tag
válasz
attila9988 #138 üzenetére
Nagyon egyszerű az összeegyeztetés:
Értékesítési oldalról kell megközelíteni: (1)
- gyártok egy autót, pénzt akarok érte
- gyártok egy szoftvert, pénzt akarok érteVagy: (2)
- szervizelek egy autómárkát, pénzt akarok
- supportálok egy szoftvert, pénzt akarokVagy: (3)
- garázsprojektként open mini tengeralattjárót fejlesztek [link] (amúgy nagyon hasznos projekt szerintem), nem profitra törekszem
- open source szoftvereket fejlesztek, nem profitra törekszemWin = 1 + 2
Linux = 3 + 2 -
nvyktor
aktív tag
Bocs.
Azért az intel szervert említem, mert előttem is azt emlegették (már nem tudom, hogy ki), hogy azzal persze milyen faca, szívás nélkül megy minden.
Tákolt pc-n pedig ugyanaz a szívás van a driverekkel mindkét platformon.
Nem pénzes debianról beszéltem, hanem ubunturól, ami állítólag az otthoni usereknek lett kitalálva.
És ne vedd személyes sértésnek a dolgot, csak nem értem, mért kell elkezdeni a flame-t mindig. Megjegyzem Linux és Win szervereket is üzemeltetek, Linux volt desktopon (az nem jött be, pedig több verzió egyenként több hónap tesztelési időt kapott), Win7-tel pedig még sosem szívtam.
Ettől nem vagyok Win fan, ez az én tapasztalatom, a környezetemben lévő eszközökkel, és az általam menedzselt rendszerekben.
Megjegyzem párom (aki műszaki végzettségű, és nem egységsugarú user) a linuxon, amit neki telepítettem desktopra még a home könyvtárat se találta...
"különben nem dicsérnék itt folyamatosan a windowsokat"
Ugyanezt teszi néhány delikvens (köztük Te is) a linux-szal.Mindkét tábor meg kéne értse, hogy nincs összehasonlítási alap.
Más a cél, más a célközönség, és más az eszköz. Szum: Másra való.Ezt a célt helyezi Stallman a beágyazott rendszerek, szerverek, stb platformról a gamer desktop irányába (direkt a két végletet írtam). Nem fog megtörténni belátható időn belül, főleg nem opensource.
-
nvyktor
aktív tag
Nem akarok belefolyni, de ez már kicsit sok...
Hogyan telepítsem egyszerű módon a programokat, hogyan töltsem le amikor az ubuntu a branded intel szerver LAN kártyáját sem találja meg alapból (ubuntu 11.10)?
Ok, értek hozzá, megoldom.Másik gép: intel alaplapi VGA, mondom használja a zárt drivereket is -> minden telepítési próbálkozásnál kifagy.
Függőségeket nem mindig rakja fel magától.
Cserébe sokkal több függősége lehet, mint winen.Szóval ne mond, hogy egyszerűbb.
Más.Amúgy egységsugarú user sikít mindkettőtől.
Ja és a lényeg:
Nem arról szól a cikk szerintem, hogy melyik rendszer a jobb, vagy rosszabb, gagyibb, sátánibb, stb.Hanem arról, hogy a fickó nyilatkozott olyat, amit nem kellett volna. Tárt karokkal kellene várni minden megoldást linux alá, hogy igazán versenyképes legyen DESKTOPON, és ezzel járna mindenki a legjobban.
Win és X userek is.
Písz...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Villanyszerelés
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Formula-1
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Napelem
- Macska topik
- Iqos cigaretta
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E6410 - i5 I 4GB I 250GB I DVDROM I 14,1" WXGA I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest