- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Magisk
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Fejlődik az okosóra piac, csak visszafelé
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- MIUI / HyperOS topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- iOS alkalmazások
Új hozzászólás Aktív témák
-
LonGleY
veterán
nvyktor: Én is k.sok helyre nem regisztráltam föl, mégsem divatolok a ténnyel.
Nekem meg így, hogy letiltogattam a fölösleges dolgokat, illetve eleve nem nyomorék tinik a barátaim, nem kerül fölösleges dolog az üzenőfalamra, egy jó feed-ként működik normális tartalmakkal. Aki nem tudja használni / nem nézi át egyszer sem az adatvédelmi beállításokat / idióta ismerősei vannak, az úgy jár, ahogy - de még az is lehet, hogy azt tekinti normálisnak, amit kap (ez a rosszabb egyébként, amikor tisztában sincs azzal, hogy mit művel a saját és más személyes adataival, miközben pedig kapja a szennyt a fejébe).
----
többiek: Az MSN-re visszatérve: egy jó volt a csatornában, mégpedig az, hogy _elvileg_ tudott offline üzeneteket tárolni, majd küldeni, mikor a címzett fellépett. De ezt az ICQ kezdte, így már 10 éve is az volt a helyzet, mint most, hogy egy megbízhatatlan, elmaradott, kusza bóvli szar (kezdve a live szolgáltatás kiismerhetetlen bugyraival). Értelmes ember ma már nem használja, Gmail vagy Facebook chatel közvetlen, vagy valamilyen kliensből. Szóval valóban ne akarjunk már egy MS szolgáltatással a Linux ellen példálozni, mert viccnek is rossz.. :Đ
-
bambano
titán
te, mint felhasználó, valószínűleg közvetlenül más kódjáért nem keresel pénzt. minek zargasson, ha nincs bevételed. Viszont ha más kódját felhasználod a sajátodhoz és azért pénzt kapsz, akkor van valami jogalapjuk, hogy a közösségnek is jusson valami érték: a te kódod.
Az meg szerintem teljesen egyértelmű, hogy gpl-es kódokhoz faragott pár soros hibajavítások ugyanazt a licenszet kapják, mint az eredeti kód és hogy ezt majdnem kötelező legyen visszaadni.
-
A közösség alatt most a rá fejlesztő közösséget értem. Persze a nyílt rendszerekét.
Valószínű, hogy sokak annyira hisznek benne, hogy nem érdekli az sem, hacsak ő használja. De biztos van olyan, aki nem fektet bele (annyi) időt, ha mindenki a zártat választja. Tehát csökken a közösség. Illetve beelőzhet a zárt adott felhasználási területben.
Átlaguser pedig a számára jobbat választja.
És így tovább.Mint fejlesztő sem vagy korlátozva. Azt használsz fel, amit akarsz. Csak ne keress más munkáján te pénzt. Az nem illik a közösség szellemébe. Ha pedig nem akarod eladni, akkor mindegy, h nyílt vagy sem.
-
bambano
titán
látok problémákat ebben a gondolatban.
azt egyszerűen kikötheted, hogy ha forráskódot használtál fel, akkor mi legyen az eredménnyel.
azt nemigen, hogyha gpl-es a rendszered, akkor csak nyílt forrást futtathasson, mert ha a fentieket továbbviszem, akkor azt kellene kikötnöd, hogy csak gpl-es kódot futtathasson. namost a kernel sem volt eredetileg gpl-es és a linux disztrókban futó programok zöme sem gpl-es. másrészt meg ha megmondják neked, hogy csak gpl-est fejleszthetsz, be fogsz inteni.úgyhogy ha ilyen megkötéseket tettek volna, akkor most a debian kfreebsd lenne az elsődleges platform, nem a debian x86/x86_64.
-
Ő nem befolyásolhatja, hogy mikor ki mit ír a platformra. Ha emlékeim nem csalnak a platform NYÍLT
Ergo bárki írhat rá bármit. Más kérdés, hogy te mit használsz fel (szívesen), illetve a GNU szellemiséget követve (vagy nem követve).
@bambano: sehogy, de a közösség elhalhat. Új dolgok pedig jöhetnek zártan. Míg végül a zárt megelőzi a nyíltat, a felhasználót ugye nem érdekli (mert nincs benne a GNU szellem), és voila.
-
-
cadeyrn
aktív tag
CD csere wine alatt, saját találmány, bár csúnya hack és nem felhasználóbarát.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
-
-
Milyen drájver hiányzott?
Mint írtam, a témák nem voltak teljesen portolva gnome3ra 11.10ben (inkább unity-re koncentráltak), de ez már ugye LTS, mindennek klappolnia kellett.
Azt hiszem, ha lesz egy köpésnyi időm, akkor vboxra dobok egy mintet (vagy 2t
).
Bár egyelőre a fontosakra sem volt időm, nem tudom a tesztre mikor lesz...Win-only middleware nem fut vboxon? Pl egy xp sokkalta gyorsabban működik nekem, mint fizikaival bármikor.
#335: Analfabétáknak? Szóval aki használni szeretné, de mégse megy neki, az csak hülye lehet. Neked ment, vagy megszoktad. Neki nem. Most is utána néz, keresgél, ezt írja. Szóval tud olvasni, értelmezni.
-
attila9988
őstag
Te most megfogod az autógyártás vélt elemeit, és ráerőlteted a software fejlesztésre, majd kijelented hogy olyan módon software -t fejleszteni lehetetlen, ahogyan pedig igenis művelik 20 éve, és amiről számtalanszor bebizonyosodott hogy életképes megoldás, és számtalan cég alkalmazza is.
Értem én hogy az ég nem kék, csak nem hiszem el, ha egyszer látom hogy az. Ha nem érted hogyan működik a free software, azt nem várhatod hogy mindent helyetted megkeressek amivel megértheted. Ez nem autó.
Az előző hsz -emben egyébként egész sok dolgot belefogalmaztam. Azt olvastad? -
attila9988
őstag
Értékesítési oldalról kell megközelíteni: (1)
- gyártok egy autót, pénzt akarok érte
- gyártok egy szoftvert, pénzt akarok érteNagyon nagyon lesarkítva sem állja meg a helyét ez így... Mi az hogy gyártasz egy software-t? Lejön a gyártósorról a software mint az autó? Na ne szórakozz már... Még a törvények is máshogy kezelik, ne akard már összehasonlítani fizikai ingóságokkal.
Vagy: (2)
- szervizelek egy autómárkát, pénzt akarok
- supportálok egy szoftvert, pénzt akarokEz is marhaság, fentieket figyelembe véve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11
- PlayStation 5
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Macska topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Magisk
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest