- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Yettel topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Viszont valamit sosem értettem az AMD driverei terén. Miért nem lehet beállítani az 1360x768-as felbontást? Még az xrandr sem tudja ráerőltetni a kimenetre. Minden más felbontás meg működik közben de ez benne sincs a listában.
Amúgy a nyílt driverhez akkor hozzáadhatnák a scaling funkciót végre, hogy egyáltalán legyen értelme használni TV tulajoknak, mert így nincs sok...
A zárt driverben ezek a hiányzó funkciók működnek, csak ott meg valami driver bug miatt nem igazán játszható a Mass Effect wine alatt, de ez már más tészta, amúgy jó... -
floatr
veterán
Nézd mit találtam érdekességképpen: [link]
Arról szól, ha valaki lusta kattintani, hogy a portolt változatot optimalizálták, jobb teljesítményt értek el vele OGL alatt, mint amire D3D-vel képesek voltak. Ráadásul a win-es OGL változat majdnem olyan gyors lett, mint a binugzos. Most próbálják megtalálni, hogy mit lehet a D3D-s motoron nyerni.
A dologban azért nem kicsit bosszantó az, hogy 6 FPS-ről 312-re tornászták fel a teljesítményt optimalizációval, de mennyi elpazarolt erőforrás lehet akkor ezekben a nyomorult játékokban, amivel nem voltak hajlandóak foglalkozni, és rákényszerül az ember az egyre durvább kártyák beszerzésére.
-
eternam
tag
Már írtam, hogy az előbb felsorolt játékok kapcsán semmi hiba nincs, hiába van support a windowsos driverre. Nem is a driver szokott lenni a wine-ben az elsődleges probléma, hanem az, hogy nem támogatja az adott játékot/alkalmazást. A Cedega ami hivatalosan több száz (vagy ezer?) játékot támogat és support is van hozzá, már inkább megérné azt az évi 25 dodót ami az előfizetés díja, de úgy vagyok vele minek fizessek, ha ezek a játékok amik jól futnak a wine-n éppen elegek nekem linuxon.
-
eternam
tag
Ha ubuntut, vagy valamelyik klónját használod, ezt a tárolót vedd fel hogy mindig a legfrissebb verziót használd a nyílt driverből.
sudo add-apt-repository ppa
ibaf/graphics-drivers
sudo add-apt-repository ppa: oibaf/graphics-drivers (egybe, csak ez a kurva fórum motor)
Jó az ATI-hoz, az NVIDIA-hoz, és az Intel-hez.
-
eternam
tag
Ráadásul, nekem HD4890 OC kártyám van, amihez most adták ki az utolsó zárt legacy drivert az AMD-ék, linuxra is, windowsra is. Ha lesznek továbbra is fejlesztések a nyílt driverben, akkor lehet átállok arra.
Nézd ha a wine-n hibátlanul fut a játék, akkor végül is miért ne? Legalább nem kell újraindítani a gépet. Ami nekem hibátlanul fut a wine-n:
FEAR
FEAR Perseus Mandate
FEAR 2 Project Origin
Rage
Crysis 2
COD2
CS: Source
Half Life 2 és az összes klónja
Medal of Honor Airborne
SOF Payback
UT2004
Wolfenstein
Bioshock
SteamMondom ezek úgy futnak, mintha windowson futtatnám.
-
eternam
tag
Én már játszottam ATI MESA driverrel a linuxos wine-n COD2-t, szépen futott, semmi különbséget nem tapasztaltam a zárt ATI driverhez képest a játékélmény szempontjából.
Úgyhogy nekem az a véleményem, ha a gyártó sz@rik majd jó minőségű drivert letenni az asztalra, akkor majd megcsinálja a közösség. Főleg úgy hogy lesz értelme.
-
oO7
őstag
funkcionálisan gyorsan portolható, az túlnyomó többségében platformfüggetlen... valószínűleg a problémát a játékmotor portolása fogja jelenteni DirectX-ről OpenGL-re meg OpenAL-re meg hasonlókra... ott azért nagyon nincsen 1:1 megfelelés...
és egy játéknál az igazán kemény diót a játékmotor jelenti... ott meg DirectX uralom van és ez nem fog változni, mert a Windows Store-ba feltölthető Metro-s játékokat csak DX-ben lehet elkészíteni, márpedig Windows-okon belül azért csábító lesz, hogy az elkészített játékot szinte 1:1 -ben tudják mozgatni telefon, tablet, pc és xbox között... persze az is lehet, hogy pont ez fogja lehetővé tenni, hogy a DirectX-es motor mellett erőforrásokat tudjanak arra ráállítani, hogy OpenGL-es motort is készítsenek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- BANKMENTES részletfizetés ASUS TUF F16 FX607JV-QT212 Tesztvideó a leírásban Nézd meg működés közben
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest