- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Íme az új Android Auto!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aki szereti a linuxot, az általában a filozófia miatt szeretheti, ha az nem lett volna, most nincs linux. Megélni nem lehet belőle, de feladni megöl(het)i mindazt, ami miatt szerettük.
Akkor megéri? Megéri azt csinálni belőle, ami elől ide menekültünk?
Persze, ez elég szélsőséges példa. Épp ezért figyelmeztet minket az "öreg", hogy tudjuk, hogy honnan jöttünk. Ha tudjuk, akkor kezelhetjük a dolgot jól. A közösség is megmarad, és a zárt rendszer is élhet, egymás mellett. -
-
cadeyrn
aktív tag
Milyen hülyeséget?! Próbáld már meg megérteni, amit mondd.
Egy szellemiség van mögötte. Tudod, mint egy vallás mögött. Igen, azt fogja hangoztatni.
És egyébként részben igaza van.SZERK.
Mit is mondott összegezve?
Az jó, hogy a linuxra csábítanak embereket, az nem, hogy zártak a kódok.Ennyi. És ebben fullosan igaza van.
-
Elemental
addikt
" https://corollablog.wordpress.com/2012/01/10/letettem-a-kobaltat-avagy-kozel-70-evesen-valtas-windowsrol-linuxra-jo/ "
Hát a win sem analfabétáknak való, avagy oda is kell egy csöpp ész...Ha jobban belegondolok, én is elég sok időt elbsztam arra, hogy a win7-et úgy tudjam használni, ahogy ma. Volt, hogy 1-1 problémán napokig szptam, de végül minden megoldódott. (nem használok munkára számítógépet) Szóval az ilyen jellegű írások kicsit felhúznak, hogy leváltom a kőbaltát, meg sok volt a hibaüzi. LOL Erre mondom, hogy analfabétáknak nem megy.
-
-
Cinnanon-on láttam a menüt anno, volt benne kereső is, meg minden. Így még tetszett is.
Egyébként, ahogy Mint alatt választhatsz felületet, úgy Ubuntu alatt is. Unity lehet, hogy nem a legerőforráskímélőbb rendszer, de (ha nem is feltétlen asztali, inkább laposon) egyre használhatóbb.
Bármire kereshetsz, saját lense-kkel okosíthatod. Vannak olyan helyzetek mikor ez előny.
Asztalin visszateheted a gnome-panelst, 12.04ben a témák is rendbe lettek téve. (11.10ben még nem voltak ennyire a gnome3ra portolva, voltak benne hibák)
Ha ahhoz szoktál hozzá, akkor minek váltani?Bár igaz, ha netcafe-ba kell, akkor az egységsugarú júzer windóz tudására kell alapozni.
-
-
Иван
őstag
De akkor a linux egyik legnagyobb támogatója miért ellenzi az ötletet?
Amúgy meg szerintem az illegális tartalmak elleni harc legjobb fegyvere jó szolgáltatást nyújtani jó áron. Amióta beiratkoztam a könyvtárba és hozom haza raklapszámra a dvd-ket, nem torrentezek . Olyannyira, hogy a magyar trackeremről ki is lettem rakva inaktivitás miatt.
"Az, hogy a legfontosabb érv hullik ki a winfanok kezéből,"
Szerintem amúgy senkit nem érdekel. Aki akar linuxon játszani, most majd tud. Ez miért érint bárkit rosszul?
-
Keeperv85
nagyúr
Ez nagyon szép is elvi síkon. Csakhogy szoftveróriások (MS pl.) nagy ívben tojnak a GPL-re. Mást ne mondjak konkrét példának, mint korábban: Amlogic. Ismerjük a tablet forgalmazó elvileg kanadai, gyakorlatilag Kínai vállaltot? Androidot khm... "fejlesztenek"... Van egy OpenLinux nevű projectjük, ami GPL alatt fut. De az nem azonos azzal, amit ténylegesen használnak kódsort, ugyanis GPL alatt kitették pl. a 2.6.37-es béta kernelt, ehhez képest javában a 3.0.8-as van implementálva a rendszer alá. Nesze neked szabad szoftver.
Így nem kérek belőle. Rendben van, hogy adjuk a közösbe, de mikor a közösségben olyan tagok vannak, akik utána magasról tesznek arra, hogy az én munkám is benne van és a nyílt kódot beépítve jókat röhögnek azon, hogy én ingyen megírtam helyettük (de szépen lehet definiálni az igazi kalózt ugye...), akkor az a rendszer nem működik. Segítsük egymást és adjuk át a tudást, de nem lehet lekerülni az olyan patkányt, aki visszaél vele. Nem futhat egy ATM hálózaton egy nyílt kód, mert egyértelmű mi lenne a vége. Vannak dolgok aminek jobb ha zárt és igen: a játékok szerintem ide tartoznak.
--------------------------------------------------------------A Source motor SDK-ja így is mindent szinte a felhasználók kezébe ad. Mindent meg lehet benne alkotni, amit a fejlesztők a játékba tettek. Akkor minek legyen kiadva a forráskód is? Azért, ami az X-Ray engine (Stalker) alatt is megtörtént? Hogy valaki sajátjaként zárt kódban újra eladja...? Hát akkor inkább törlöm az utolsó betűig a végleges build után, de ne árulja már sajátjaként úgy hogy említést sem tesz róla honnan van!
Mellesleg ha valaki megnézi a készülő Dishonored című FPS-t (Arkane Studio), az alatt köpjön bárki szembe, ha nem a Source fut. Hiába mondják, hogy márpedig az Unreal Engine. Ez egyszerűen nem igaz. Minden porcikájában Source. A mimikai rendszerétől kezdve, egészen az árnyékokig. A víz effekt pl. totál ugyan az.
Persze: az Arkane Studio anno licencelte a Source jogokat, mert az Arx Fatalis 2 alá akarták használni. Ebből nem lett semmi, mert közbejött a Dark Messiah, ami alatt ugye láttuk a végeredményt (személyes vélemény: az egyik, ha nem a legszebb Source játék). Aztán dolgoztak a Bioshock 2-vel, amit a módosított Unreal motor hajt... de a Source ott pihen a gépeken... és most nézzétek ezt meg és mondja valaki hogy nem igaz:
Külön felhívnám a figyelmet a volumetric lighting-re, amit a HL2 hozott be ebben a formában (a videó elején a napsugarak) és arra a parallax mapping-re, amit az Unreal motor pont soha sem használt... (Nézzétek a köveket a földön!)
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Windowsra érkezik még rá támogatás. Még Windows 8-hoz is lesz driver a kártyádhoz. Linuxra nem döntötték el, de valószínű, hogy lesz még, csak ritkábban, mint Windowsra.
Az open driverek nem lesznek alternatívák, mert sok sebességet kell fizetni. A Gallium3D-vel például az Unigine programoknak még mindig gondja van. Az OpenGL támogatás manapság érte el a minimum szintet, de ami nagyobb para, hogy az open driverekben nincs S3TC támogatás, mert az S3/HTC bejegyzett szabadalma. Ezt az open projektek még évekig nem fogják kezelni, mert nem fizetik ki a licencet a cégnek. A zárt driverekbe nyilván benne van, mert az AMD és az NV kifizeti.
Minek Wine-nal emulálni egy felületet, amikor van Windows telepítve? Ki tudja, hogy milyen hiba lesz majd a Wine alatt, mert se a programot fejlesztő csapat, sem pedig a játékot fejlesztő stúdió nem vállal arra garanciát, hogy jól fog futni. Ellenben Windowsra megteszik, hiszen arra van support.
(#225) eternam: Ubuntut használok. A legfrissebb verziókra ügyelek, de most nincs lehetőség, mert a HD 7850-et úgy sem támogatja egyetlen open source driver sem.
Ha kódot írsz be, akkor van egy programkód gomb a fórummotorban:
sudo add-apt-repository ppa:oibaf/graphics-drivers
Ezt adja.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Wine-ot nem szoktam piszkálni, mert a Winre készült játékokra ott a Win. Ellenben van Doom 3, Quake 4, Unigine benchmarkok. Hát a helyzet nem a legjobb. A HD 7850-nel is nekiesnék egy kis tesztelésnek, de erre még nincsenek open driverek. A HD 5850 meg vadászmezőkön van már.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Acer notebook topic
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest