Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Pompi

nagyúr

Az akkumulátor témához.

Brit tudósok megállapították, hogy ... ok, nem, de majdnem. Szóval aki ebben a témában el szeretne mélyedni, annak ezt az oldalt javaslom: batteryuniversity.com

Konkrétan a li-ion akksik megóvásásról itt olvasható bővebben: How to Prolong Lithium-based Batteries

Eszerint, a li-ion akksik jobban "szeretik" a részleges töltéseket, tehát többször kevesebbet tölteni, mint a teljes lemerítés-feltöltést. Az ideális eset az lenne, hogy mindig 80-90% között legyenek, persze ez irreális elvárás. A teljesen feltöltés utáni töltőn hagyás se tesz neki jót elvileg - bár ezt nem tudom, hogy pl. egy okostelefon mennyire kezeli le.

Ettől függetlenül megint csak azt mondom, hogy mindenki úgy tölti az akksit ahogy akarja, ez egy használati tárgy, nem én vagyok az akksiért / telefonért, hanem fordítva, ezért én sem figyelek betegesen arra, hogy ezt betartsam, a durván 1.5-2 év alatt amennyi időre én egy telefonnal tervezek (aztán van, hogy ennél hamarabb lesz csere persze), nem hiszem, hogy tudok neki nagyon ártani normális használattal persze.

Új hozzászólás Aktív témák