- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Légies iPhone halvány színei
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Keresni/kínálni/hirdetni tilos itt a topikban! Legyen az telefon, kiegészítő vagy szolgáltatás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
oszi666
őstag
válasz
davidovi #41145 üzenetére
igen a mapsos laggolás az iszonyat idegesítő. Ha tehetném az összes hülye ajánlgatós képes értékelős POI izét kikapcsolnám, nekem csak a BKV navi kell belőle meg a sima, egyszerű mezei felülnézetes térkép
Sajnos amíg az esküvőn nem vagyok túl, ha meg is győzöm magam, akkor sem lesz új telefon, utána viszont már 4 éves lesz és hát na
őszintén szólva sosem hittem volna, de kezdem kicsinek érezni az S7 kijelzőjét, sokkal több tartalmat fogyasztok mobilon mint korábban -
oszi666
őstag
-
adam22
csendes tag
válasz
davidovi #41134 üzenetére
Igen, a térképnél kifejezetten vacak a helyzet. Igaz ez a Waze-ra is.
Ezt azért nagyjából elfogadtam mert nyilván ez a helymeghatározósdi leköt sok erőforrást (H8 mondjuk vígan vitte, de lapozzunk). A gondom igazából az ezen kívüli működéssel van, ahogy írtam is rányomok a hívás ikonra és 2-3 másodpercig nem történik semmi, majd azt hiszem, hogy nem érzékelte, de hirtelen előugrik mikor újra próbálkoznék.
Meg ami még fura és idegesítő: developer modeban beállítottam, hogy látszódjon hogy hol és hogy érzékeli az érintő az érintéseket. Na az a szép még amikor ott a jel, hogy érintettem, de úgy csinál mintha nem történt volna semmi..
Lehet az én készülékem makkant csak meg, nem tudom. Csak valahogy mindig a Samsungokkal jártam így, pedig alapvetően szeretem ezt a márkát.
Amúgy azt sem értem az érintőképernyő kézre hangolást miért kellett kiszedni az androidból.
-
chubby2o6
senior tag
válasz
davidovi #40880 üzenetére
Szia! Ha egyébként meg vagy elégedve a gyári rommal, akkor nem nagyon van értelme custom romot használni. Rootold a mostanit, gyomláld ki. ( Rootolás után egy root explorer-el törölj mindent, amire nincs szükséged - persze csak olyat, amiről tudod, hogy micsoda. Itt [link] találsz hozzá segítséget. A Debloat progit nem ajánlom, inkább kézzel csináld.)
Éedemes előtte egy teljes mentést csinálni, ehhez tegyél fel TWRP-t, összefoglalóban találsz leírást, ahogy a rootoláshoz is.
Ha kigyomláltad a romot, és utána is működik minden, a kigyomlált romról is érdemes mentést csinálni, SD-re, PC-re, felhőbe átmásolni. Amíg van TWRP-d, ehhez a belakott, jól működő romhoz bármikor visszatérhetsz. Így már kipróbálhatsz custom romokat is, XDA-n találsz eleget. Ha nem TW alapú rom, akkor a kamera valószínűleg gyengébb lesz, mint a gyári.
-
Zoliee
senior tag
válasz
davidovi #40175 üzenetére
Saját tapasztalat alapján szerintem nem csak a biztonsági szintet változtatják egy-egy ilyen frissítéssel: Az év elején komolyan gondolkoztam egy aksi cseréjén. A készülékem lassan 2,5 éves, és merült mint a disznó. Na a legutolsó frissítéssel visszaléptem az 1 évvel ezelőtti akkumulátor merülési szintre (persze kb hasonló használat mellett)
Le is tiltottam,hogy frissítsen a továbbiakban... -
-
Habib[HUN]
senior tag
válasz
davidovi #40034 üzenetére
Tempered glass-ból van olyan ami 3d-s. Abból is azoknak van értelme, amiknek a szegélye színezett. Tehát nem látszik, hogy fent van a fólia. Az íves fóliák kritikán aluliak amúgy, szörnyen néznek ki a telefonon. Holnap nyitom a boltot, megnézem hogy melyik is lehet jó az s7-re szerintem. S7-nél azért mindig vakarom a fejem. A sajátomon 2,5 éve nincs fólia.
-
Burt1793
veterán
válasz
davidovi #39664 üzenetére
Nekem a zsebemből esett ki sajnos, még csak le se ejtettem. A közelségérzékelő még működött, többször volt vízben, meg el is áztam vele, olyankor a két réteg közé került víz. Az egyik ilyen eset után halt meg a szenzor, így most telefonálás után be kell kapcsolni a kijelzőt, nem megy neki magától, meg hát ki kellett kapcsolni a véletlen érintések figyelését. Nem nagy veszteség, én biztos nem javítom meg. Amilyen jól teljesít a telefon, lehet, hogy nem veszek s10-et sem, jó ez a gondtalan használat, nem kell rá vigyázni, de mégis megbízhatóan, gyorsan működik 2,5 év után is.
-
gerner1
nagyúr
válasz
davidovi #39659 üzenetére
Nem tudlak bíztatni, mert ez nem garanciális meghibásodás. Eddig még minden ilyen külsérelmi nyommal rendelkező esetben, elutasították a tulajdonosokat. Voltak többen is, akiket azért, mert a készülék kereten volt valamilyen esés/ütődés miatti horpadás/mélyebb karc, stb (tehát, ettől igencsak csekélyebb sérülés)... Sajnos, amennyiben nincs készülékbiztosításod, akkor ez gyakorlatilag gtk. Szóval, ha esetleg megpróbálod és sikerül, akkor az nem lesz más mint egy igen ritka, rendkívül egyedi "méltányosság" esete.
-
HXY
addikt
válasz
davidovi #39659 üzenetére
Meg lehet próbálni.
Én a Galaxy S2 óta nem szervizeltettem a Samsung-nál. Ez még a legelső szériás volt, kb. 2 év használat után a WiFi-jét nem lehetett bekapcsolni. Azóta jó, és használom azt is főként telefonálásra.
Anno azt a magyarországi megjelenése hónapjában vettem 100e-ért pár naposan.
Az illető aki eladta 200 felett vette az itthoni MediaMarkt-ban, számlát is adta, headset is bontatlan volt.
De az utóbbi pár évben megfogadtam, hogy nem veszek többet 50.000Ft felett telefont.Ezt az Asus-t akartam venni amikor akciós volt, minden járulékos költéséggel 40e Ft lett volna: [link]
Végül ezt vettem 45e-ért: [link]
Örülök is neki, mint majom a farkának. -
Burt1793
veterán
válasz
davidovi #39652 üzenetére
Nekem a teteje ilyen, tok nélkül esett le elég szerencsétlenül csempére. Nincs rajta semmi nyom, csak a védőüveg elvált a kijelzőtől, már 4 hónapja így használom. Tele ment kosszal a két réteg közti rész. Sajna csak teljes kijelzőcserével javítjták samsungék, ami nagyon nem éri meg... Elvileg ha leveszik az üveget, eltörik a kijelző vagy az érintőérzékelő.
-
törölt tag
válasz
davidovi #38738 üzenetére
Csak azokat képes azonosítani, akik hozzájárultak, hogy a megfelelő adatbázisban szerepelhetnek az adataik. Ezt az elfogadó nyilatkozatot tőled is kéri a szolgáltatás, amikor aktiválod.
Nyilván nem mindenki egyezik bele, ezért korlátozott az azonosítás lehetősége, de (szerintem) így is elfogadhatóan hatékony. Én kedvelem, tegnap éppen azért raktam vissza a XEH Oreot, mert hiányzott a TMH alatt.
-
emiki6
veterán
válasz
davidovi #38490 üzenetére
Minél rövidebb a kábel és minél vastagabb az ér annál jobban átmegy rajta az áram. Nálam a Nokia 10 cm-es kábele vezet (ez nem szándékos szóvicc volt...
), közvetlen utána a xiaomi powerbankokhoz járó hasonlóan rövid kábel. A normális hosszúságú kábelek lényegesen kevesebbet visznek át. (Az árammérőm szerint.)
-
Watt25
veterán
válasz
davidovi #38490 üzenetére
ezek szerint nem csak a töltő, hanem kábel függvénye is hogy a töltőfej leadja a normálus áramerősséget
Ez mindig, minden telefon esetében így van/volt. Ez sima fizika. Ha szar a kábel, nem megy át rajta akkora teljesítmény. De ez nem jelenti azt, hogy csak a gyári kábel a jó. Valószínűleg egy ócska kábellel akartad kiváltani a rosszat. Kell egy jobb kábel. Ennyi. -
törölt tag
válasz
davidovi #37539 üzenetére
No igen, nyilván teljesen más körülmények között, eltérő alkalmazásokkal és felhasználói szokásokkal vagyunk jelen, így nem meglepő, hogy vannak több órás SoT eltérések. Gyengébb hálózati jelű helyen nálam is több a fogyasztás - szerencsére olyan környéken ritkán járok. Az tehát nem az én, vagy a Samsung érdeme, és így tovább, az egyéb körülményekre figyelemmel.
A rekord SoT, érdemi használat mellett 7 óra 15 perc volt, de sikerült már két és fél óra alatt is nullára tenni az akksit. (Játékkal, a fiam megkaparintotta a telefont.) Ez ilyen.
-
viewdetails
addikt
válasz
davidovi #37456 üzenetére
Lehet. Először az Edge topicban volt szó róla, kipróbáltam, működik. Ami a fontos, hogy
1, nem kell bootloader-t flashelni, csak a modemet
2, megfelelő típust kell felrakni, sima S7-re eztOdinban csak letöltött fájlt kell a CP sorba betallózni és kész, nem kell semmilyen reset. Maga a fájl a Hongkong/Taiwan régiónak kiadott EREO verzió modem fájlja, letölthető Samfirmről is a komplett csomag.
Európában még csak EREM-nél tartunk, tehát esélyes, hogy ide is el fog majd jutni magától is, főleg mivel 14 napja nem adtak ki semmit, lassan időszerű lesz.
A fentiek használata nyilván saját felelősségre.
-
gerner1
nagyúr
-
gerner1
nagyúr
válasz
davidovi #37183 üzenetére
Elsőnek a Fényképező -t indítva, annak beállításaiban aktíválj egy "Alapbeállítás visszaállítása" -t. Amennyiben ez sem hoz(na) eredményt, akkor az Beállítások ⇒Alkalmázások -ban megkeresed a Fényképezőt, és annak "Tárhely" opciói alatt található minden lehetőséget törölsz. Amennyiben még így sem lenne rendben, akkor Recovery -ben (csinálsz egy (wipe cache partition) gyorsítótár törlést (az OS -é csak így törölhető), majd Reboot system.
-
Black Viking
csendes tag
válasz
davidovi #36851 üzenetére
Köszönöm a válaszod! Nekem is 3 óra körül van a SOT 100-ról 30-ra. Ezt nagyon kevésnek érzem, mert 7.0-val simán hozta a 4 órát. Ugyan azok az appok rajta tehát számomra olyan mintha az Oreo-val lenne valami. Bár ahogy nézem a fórumot itt többen panaszkodnak arra,hogy gyorsabban merül a telefon. Ugyan toltam rá telepítés után egy FR-t de lehet újra neki indulok mielőtt jobban be lakom.
-
-
törölt tag
válasz
davidovi #29768 üzenetére
Debrecen Fórum SES-ben most nincs alkatrész, de elvben kedden jön, és kb. 2 óra a csere ha van szabad szervízkapacitás.
Burt1793: Élőben zavaróbb mint a képen, hidd el, pedig nem is vagyok az a fajta aki nagyítóval nézi a kijelzőt. Azaz amikor a kollégák azzal viccelődnek, hogy ki van jelölve a gördítősáv helye a kijelzőn, akkor már látszik úgy is, hogy nem a kezedben van.
Szerk.: Az S5 Mini ennyire képes. -
gerner1
nagyúr
válasz
davidovi #29092 üzenetére
Először is, ez nem új app -ként települ, hanem mint frissítés. A Frissítés eltávolítása : Beállítások →Alkalmazások →TouchWiz kezdők →jobb felül 3pötty →Frissítések eltávolítása.
Véleményem szerint azonban, nem ez a probléma, hanem az, hogy a készülék már "lezárt" az ilyen app telepítések előtt. Ennek feloldása:
Beállítások →Zárolt képernyő és védelem →Biztonságos indítás →Minta kérése az eszköz bekapcsolásakor . Itt adj meg egy húzás-mintát, vagy PiN -t. Amennyiben nem engedi egyiket sem, akkor képernyőzárnak előbb állítsd be valamelyiket (húzásminta, vagy PiN). ...- Amennyiben korábban ujjlenyomathoz megadtál egyet másodlagos biztonsági elemnek, akkor itt érdemes újra azt megadni, így biztosan nem lesz keveredés a későbbiekben. Majd reboot. Ujraindítás után működni fog.
Amennyiben ez már esetleg megvan, akkor kapcsold ki a Biztonságos indítás -t, majd reboot, és utána működnie kell....Odin -nal bármikor felrakhatsz másik CSC -re kiadott firmware -t. A Knox Nem fog ugrani.
Egyébként éppen ma adtak ki egy újabb frissítést az S8 TouchWiz Home -hoz, és néhány egyébb app is frissült ...
-
kerxy
őstag
válasz
davidovi #25540 üzenetére
Én már Gránitnál vagyok egy jó ideje, itt valóban megy, én ajánlom őket! Nem túl régi cikk, melyben felsorolják a lehetőségeket: http://fintechzone.hu/mobilfizetes-mustra-granit-pay-mkb-pay-telenor-mobilpass/
-
samu74
addikt
válasz
davidovi #13635 üzenetére
Fel lehet rakni a nougatot,nem ugrik a knox.
Viszont ha nem regisztráltál a béta programban,akkor a frissítéseket nem kapod meg...Amúgy felraktam én is,nem hibátlan,de pl.az AOD tök frankó hogy viber,email,facebook,stb értestéseket jelzi.Volt olyan program ami kikönyokölt tőle (sygic),de nekem tetszik. -
Ákkk
addikt
válasz
davidovi #11806 üzenetére
A szolgáltatóknak nincs szervize a telekom már nem üzemeltet szervízt pár éve csak átveszik és továbbküldik és ez sokkal tovább tart.
De be kell menned a szolgáltatódhoz miellőtt a samsung szervízbe vinnéd mert a jótállás és a számla az adatlapodon (interneten dokumentumok) van de pecsét nélkűl nem érvényes. -
a347
aktív tag
válasz
davidovi #11527 üzenetére
Nekem és a páromnak is s7 van. Sajnos nálunk is jelentkezett a probléma, pont amikor engem akart hívni.
Egyszerűen nem voltam elérhető. Átállítottam 3G/2G-re de akkor sem tudott elérni, sőt én sem tudtam felhíni, mert egyszerűen ki sem csörgött. Telekomosok vagyunk és eddig még nem tapasztaltunk elérhetőségi problémát. Mostanában viszont egyre sűrűbben. Ja, egyébként Pesten történt meg a dolog, tehát nem a kies, térerőszegény vidéken. -
ginbo3
csendes újonc
válasz
davidovi #11494 üzenetére
Köszi a tippeket!
Mentések alatt a biztonsági mentést érted?
Meg egyébként mitől van, hogy kell ennyi idő ahhoz h beálljon? Most még párhuzamosan használom a Z3C-vel és az S7 75%-on van, a z3c 81%-on.... És utóbbit használtam többet.... És utóbbi rossz akkuteljesítménye miatt vettem meg az előbbit.többek között. Kb reggel 8 óta, maxosan vettem le őket a töltőről. 12.30 van.
Másik kérdés: hol lehet beállítani, hogy a kikapcsoló gomba hosszú nyomására screenshotolási lehetőséget is adjon ki? Vagy más szavakkal: hol lehet screenshotolni?
beraktam volna egy képet az akksihasználatról, mert én nem tudom igazán elemezni az adatokat.
-
-
-
Burt1793
veterán
válasz
davidovi #10988 üzenetére
Elvileg nem kéne lekapcsolódnia a wifiről. Nálam nem áll le. Az aksihasználatban sajnos tényleg nem mutatja a használatot.
(#10989) dokee78: Nem túl zavaró egy ilyen minimális beégés, a használatot biztos nem akadályozza. Amúgy is van 2 év gari erre, persze én is tovább megtartom majd a telót (vagy a családban adom tovább), nem éri meg ezeket eladni.
Tokkal valszeg nem fog elkopni, de Littlecar tok nélkül használja asszem (én pedig biztosan).
-
törölt tag
válasz
davidovi #10760 üzenetére
Google+-nak nincs közvetlen köze az Android eszközkezelőhöz és a többihez sem.
Android Eszközkezelő :
Beállítások -> Zárolt képernyő és védelem -> Egyéb biztonsági beállítások -> EszközadminisztrátorokSmart Lock :
Ugyanott mint az Android Eszközkezelő, csak ne lépj be az Eszközadminisztrátorokba hanem tekerd legalulra, ott lesz a Megbízható Ügynökök menüpontban.A fülhallgató témához nem tudok mit írni, nekem ki sincs csomagolva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Az S7 és S7 edge variánsok nagy átfedése miatt, mindkét topik egyformán használható bizonyos kérdésekre. Íme, a
OFF témával kapcsolatban pl:
- Android alkalmazások (3rd party app -ok, pl: Nova launcher, Poweramp, stb)
- Facebook / Messenger app
- Android OFF
- Galaxy OFF
- Telekom Mobile
- Vodafone
- Yettel
- Digi Mobil
- Garancia & Fogy.védelem
- Mobiltelefon beárazás
- Melyik "telefont" vegyem ?
- E-Robot topik
- Tasker topik
- Reklámblokkolók topikja
topikok valemelyikének a haszná-
lata javasolt!
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás! Amelyek helye itt van :
- hardverApró
! Tilos a warez, az FRP-lock, és a készülékfüggetlenítés
⇒nem-hivatalos módon témái, és az ezekkel kapcso-
latos segítségnyújtás !
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
- PlayStation 5
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Linux kezdőknek
- CPU léghűtés kibeszélő
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Futás, futópályák
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A36 - 128 GB - fekete - (146)
- Xiaomi Redmi Note 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic 5 Lite, 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- OnePlus 7T Pro 8/256GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- Xiaomi Redmi 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 250GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest