- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Keresni/kínálni/hirdetni tilos itt a topikban! Legyen az telefon, kiegészítő vagy szolgáltatás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
janaman01
addikt
válasz
HThomas #54623 üzenetére
Köszönöm. Engem nem érdekel más mobillal készitett fotók videók stb...csakis az s7 edge , ami inkább tartozik ide mint máshová.
Nyilván azért mindenkitől elnézést kérek ha offoltuk ezzel a topikot. Egyéni vélemény de szerintem az s7 edge kamerája jobb alapszinten ..ezzel zárom soraimat.. -
janaman01
addikt
válasz
HThomas #54620 üzenetére
Köszi szépen. Szobában gyenge világitás mellett pl...a videóknál is látszódik hogy az s7 élesebb videókat csinál. Igazából a képek és a videó is gyengébb fényviszonyok mellett romlik nálam az s10+ nál android 11 el...ja hát arról meg bemnis beszélve hogy full hd 60fps videó android 11 el az s10+ on annyira laggol akad mint állat. Vállalhatatlan..ezt más is tapasztalta..hiaba volt FR kamera gyorsitótár stb ürités...ezt elcseszték rendesen
Most donwngrade droid 10 re igy megy is rendesen 60fps felvéltel -
stefi68
addikt
válasz
HThomas #54576 üzenetére
Én is S10+ -ra váltottam még az ünnepek alatt.
Igazából semmi nem indokolta, mert teljesen meg voltam elégedve az S7 Edgével és gyönyörű állapotban is volt.
Egyszerűen úgy voltam, hogy megérdemlem, hogy 3 évente váltsak egy 3 generációval újabb modellre.
A másik ami motivált, hogy az Edgét még el tudtam adni egész jó áron, el is vitték 1 óra alatt.
Így csak 65e Forintomba került a csere. -
Gery0505
aktív tag
válasz
HThomas #48577 üzenetére
Igazából nem tudom pontosan, hogy mennyivel volt lassabb a már Oreo-s, de FR előtti állapot, szerintem valamivel lassabb volt talán, mint így FR-tel. Most csináltam először FR-t, hogy bejött ez a kamera gixer. Mondom magamban, hogyha már megjött az Oreo, akkor megcsinálom, hogy jó legyen, ne legyenek ilyen hülyeségek, mint a kamerával volt, és ez mégiscsak egy nagyobb Firmware váltás volt, mint a Nougat. A Nougatos "lassúságra" emlékszem, mert még nem használtam olyan sokat az Oreo-t. Nem tartott olyan sokáig a FR, kb. fél óra alatt megvoltam vele, viszont így nagyon jó lett a rendszer. A Nougat érkezésekor is kellett volna csinálni egy ilyet, de akkor féltem tőle. Az a lényeg, hogy a Google és a Samsung accountban, (és persze a többi fontos programban is) legyen bekapcsolva a biztonsági mentés, és akkor nem fog elveszni semmi. Az FR művelet nem tartott tovább két percnél, a beállításokkal szöszmötöltem egy csomót. Egy olyan apró kis gixer azért volt a FR után, hogy a teló nem akart elindulni, hanem csak pulzált rajta sokáig a Samsung felirat. Aztán a hang le+bekapcs gombokkal Reseteltem, és utána szépen elindult.
Meg azért is döntöttem a FR mellett, mert ahogy indítgattam a programokat, akkor mindig feldobott valami frissítést, vagy beállítást, és azt úgy egyesével nagyon sokáig tartott volna megcsinálni, így meg megcsinálta az egészet egyszerre. Szerintem így kevesebb időbe telt, és nem maradt ki semmi. Szépen minden visszament a biztonsági másolatokból, egy pár programot kell majd újratelepíteni, de nem vészes az sem. Ami fontos volt, az megvan. (Telefonszámok, SMS-ek, hívásnapló... stb.)
-
Gery0505
aktív tag
válasz
HThomas #48566 üzenetére
Na, ez jó hír, örülök, hogy Neked is sikerült. Én közben megcsináltam a Factory Resetet, most frissít mindent, sok mindent beállít magának a teló, amit a frissítés után nem csinált. Megcsináltam a Smart Switch-el is a mentést, de a programokon belül is van erre lehetőség, azokból is visszaállítottam például a csevegéseket, aminek nem örültem volna, ha elvész. És ami nekem is feltűnt, hogy most olyan gyors lett a teló, mint a Marshmallow idején volt.
-
sniper112
aktív tag
-
Keem1
veterán
válasz
HThomas #48534 üzenetére
Sajnos ez várható volt. Ekkora nagy verzióugrás esetén az egyetlen racionális telepítési mód: FR-Odin-FR.
Aki nem nyom FR-t és nála épp működik, az a szerencsével egyenértékű (pl. nem használ olyan appokat, amiknél kell), de ez alapvetően nem tudható előre, és attól még később rejtett hibák jöhetnek ki.
Épp ezért itt melóhelyen én sem álltam neki odinozni, majd otthon, előtte-utána FR-rel.Bár tudom, van ilyenre is OTA, az sem javasolt főverziónál, hisz az nem cserél le mindent. Az OTA mérete 1300 MB, az Odinos verzióé 2300 MB. Közel 1 GB-nyi különbség sok jót nem sejtet.
Ez olyan, mintha a VW autódba Ferrari alkatrészeket tennél (motor, sebességváltó), de a több megmaradna a régi. Gondolom, nem nehéz elképzelni a következményeket.A 4. vagy 5. Samsung telefonomnál is minden főverziót odinnal teszek fel teljes gyalu mellett. Sose volt anomáliám semmivel sem.
-
PeteePeti
őstag
válasz
HThomas #36801 üzenetére
Hát még nem tudom, mert csak tegnap jött meg a telefon! Tavaly már használtam fél évig ilyet, muszáj volt vissza térnem rá! Ennél a masinánál semmi sem jobb ezen az áron! Szal mivel az akksi egy töltést kapott még csak, így lövésem sincs ez mennyire befolyásolja az üzemidőt!
-
gerner1
nagyúr
válasz
HThomas #36580 üzenetére
Szerintem (ez szubjektív) azért nem, mert ez egyfajta hallgatólagos beleegyezés a google részéről is. Ezekből az adatokból végzik ugyanis a felhasználók monitorozását is. Hogyan jelente a taló, pofakönyv használati adatokat a központnak, ha valami módszeresen radírozza azokat (?) ... De számos más ok is áll(hat) a háttérben, a primitív slendriánságon kívül...
-
Keem1
veterán
válasz
HThomas #36552 üzenetére
"Én amúgy ezt a gyorsítótár törölgetést nem értem"
A szoftverfejlesztők a ludasak, nekik kéne a saját szemetüket eltakarítani. De lusták és felelőtlenek.
A Facebook app (amíg fent volt) maga az app olyan 200 MB(!!), mellé 2-300 MB szemét (letöltött képek, stb). Mindig csak nőtt, sose takarított maga után. -
gerner1
nagyúr
válasz
HThomas #36552 üzenetére
Én sem értem, de ez van. A legtöbb androidos készüléket sajnos érinti, így érdemes a rendszeres karbantartási műveletek közé venni. Nekem az a tapasztalatom, hogy minél többet netezik valaki (főleg pofakönyv, fb-messenger, insta, wiber, most már youtube is!) annál gyakrabban érdemes a gyorsítótárat törölni.
De, ha valaki tud rá megoldást, akkor ne tartsa magában (!) →akár e-robot, stb ... -
-
HThomas
őstag
válasz
HThomas #34695 üzenetére
Kalibráltam a kijelzőt. Kb 5 percig tartott. Amit rögtön észrevettem, hogy befixálta a fényerőt kb középértéken és kikapcsolta az auto brightnesst. A kalibráció után felajánlja, hogy nyissam meg a ColorTRUE Galleryt, azonban ez lefagy, amint megnyitok benne egy képet (ha a kis nyíl ikonra kattintok a thumbnail-en, akkor mondjuk nem, de gondolom az valami előkép csak). Arra nem jöttem rá, hogyan lehet váltogatni a kalibrált és az eredeti mód között (pedig ezt írja az app leírásában: Easily toggle between calibrated and uncalibrated images to see the difference.), illetve az aktuális kalibrációs profil adatait sem tudtam megnézni. Choose from D65, D50 and Native lighting ezt sem tudtam beállítani, sőt, általában semmilyen beállítást nem látok az appban.
Mivel a ColorTrue szoftver fagy, nem igazán tudom, hogy sikeres volt-e a kalibráció... nekem eddig basic-en volt, ahhoz képest egetverő különbséget nem látok, de jó lenne váltogatva összehasonlítani az előtte/utána állapotot. Kipróbáltuk egy sima S7-en, sajna ott is fagy az app.
-
gerner1
nagyúr
válasz
HThomas #31628 üzenetére
Olyan még nem volt, amit itt nagyobb számban ajánlhattunk volna egymásnak (S6 edge -re sincs még, pedig az régebb óta van gyártásban...). Legtöbb esetben, ezek a hibák vannak: - nem illeszkedik jól, szivárványos vele a kijelző, parázslik a kép a használatával, egész felületén nem megfelelő vele a tapizás érzékelése, szélek felé nem érzékeli tapizást, a védőüveg belső fele micro pöttyökkel struktúrált, stb. Illetve ezek kombinációi.
Van, akit ezek közül nem zavar az, ami az "Ő" általa vásárolttal van, ezért jónak mondja. Esetleg észre sem veszi, vagy kompromisszumot köt. Én is vettem már több helyről, de mindegyikkel volt valami, ami engem zavart. A 8-9-10e Ft + ezek feletti kategóriákból még nem vettem, mert ott is megvan a rizikó, mert nincsen, illetve nem terjed olyan infó, hogy plö " ez drága ugyan, de patent.." és ezt nagyszámban meg is erősítik több helyen. Egyik sem tudta azt az állapotot hozni, amely egy teljesen sík kijelzős telóra felhelyezett üveggel elérhető. -
Keem1
veterán
válasz
HThomas #31478 üzenetére
Sajnos normális. Az a meglátásom, hogy vannak szerencsétlenebb esések, és vannak kedvezőbbek.
A szerencsétlenek közé tartozik, ha a telefon valamire nem a teljes felületével esik (pl. nálad az egér), míg én már vagy háromszor ejtettem lapos felületre (tokkal 1,2 méter magasból asztalról járólapra, teljesen pucéran 50 centiről laminált padlóra, vonaton ülésről padlóra, oldalára esett) és semmi baja nem lett egyiktől se.
Ezektől max. az üvegfólia védene, de az meg nincs igazán jó az edge-re.
Drága mulatság lesz sajna a hivatalos javítás
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Az S7 és S7 edge variánsok nagy átfedése miatt, mindkét topik egyformán használható bizonyos kérdésekre. Íme, a
- Galaxy S7 topik.
OFF témával kapcsolatban pl:
- Android alkalmazások (3rd party app -ok, pl: Nova launcher, Poweramp, stb)
- Facebook / Messenger app
- Android OFF
- Galaxy OFF
- Telekom Mobile
- Vodafone
- Yettel
- Digi Mobil
- Garancia & Fogy.védelem
- Mobiltelefon beárazás
- Melyik "telefont" vegyem ?
- E-Robot topik
- Tasker topik
- Reklámblokkolók topikja
topikok valemelyikének a haszná-
lata javasolt!
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás! Amelyek helye itt van :
- hardverApró
! Tilos a warez, az FRP-lock, és a készülékfüggetlenítés
⇒nem-hivatalos módon témái, és az ezekkel kapcso-
latos segítségnyújtás !
- új bontatlan Apple Watch Ultra 2 GPS + Cellular 49 mm-es titántok 3 év garancia ajándék extra szíj
- Apple watch Series 9 41mm cellular hibátlan 2026.02. 24. Apple jótállás
- Apple Watch SE 2022 GPS 44mm
- Apple Watch Series 8 GPS + Cellular (E-SIM), alumínium, 45 mm
- Újszerű, karcmentes Samsung Galaxy Watch 6 Classic 47mm LTE (E-Sim) Ezüst
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy S21 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged