2019. január 21., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Phablet rovat

Samsung Galaxy S7 edge - a tökéletesség határán

A Samsung hallgatott a felhasználókra: az ismerős ívek por- és vízálló burkolatot, microSD kártyafoglalatot, hatalmas telepet és ultragyors kamerát rejtenek. Szinte minden területen van fejlődés, ez tényleg modellváltás.

Hirdetés

Bevezető

Ha első látásra ítélnénk, azt mondhatnánk, semmi nem változott egy év alatt, hiszen a Galaxy S7 edge látszólag olyan, mint az elődje, csak nagyobbra nőtt. Ám egyfelől a kényelem érdekében előnyösen igazítottak a vonásokon, másfelől pedig annyi változás történt a szemtől elzárva, hogy érthető a hatalmas olvasói érdeklődés a készülék és tesztje iránt. Aki személyesen vagy virtuális valóságban részt vett a barcelonai Galaxy Unpacked eseményen, azt végképp nem kell győzködni, hogy többről van a szó ráncfelvarrásnál: a VR-őrülettel megtámogatott bemutató ugyanis az utóbbi évek egyik leglátványosabbika volt, a körítés mégis másodlagosnak bizonyult, amint olyan tapsot kapó tulajdonságoké lett a főszerep, mint a visszatérő microSD kártyafoglalat, a 3600 milliamperórásra hízott akkumulátor, az új generációs rendszerchip vagy az IP68-as por- és vízállósági védelem, amely másfél méteres mélységig, legfeljebb 30 percig garantálja a víz kívül tartását.

A Galaxy S7 edge az A9 (2016) és az S7 szendvicsében
A Galaxy S7 edge az A9 (2016) és az S7 szendvicsében [+]

Az alig kiemelkedő hátlapi kameralencse is azt mutatja, hogy a gyártó hallgatott a felhasználókra, az F/1,7-es lencsével megtámogatott, merőben új technológiát használó Dual Pixel kamera pedig meglehetősen ígéretes. Az edge igazi ütőkártyája mégis a mérete lehet: 5,5 hüvelykesre nőtt képátlójával ugyanis meg tudja különböztetni magát az S7-től és a Note5-től is, és első fogáskor érezni, hogy valamit nagyon eltaláltak a méretekkel. 5,7 hüvelyk ugyanis már egyértelműen a kétkezes használat terepe, és ahhoz szuper kiegészítő az S Pen, ezért is volt furcsa, hogy itthon hónapokig csak az 5,7-es S6 edge+ volt kapható a Note5 ellenében. Tesztkészülékünk tehát az S6 edge igazi folytatása, és ismét az ívelt kijelzős modell a vagányabb az új Galaxyk közül, legyen szó a visszafogottan csillogó fekete, a fényesebb arany és ezüst, vagy az ujjlenyomatokat hatékonyabban elrejtő fehér változatról.

Az S7 generáció hátlapja immáron ívelt
Az S7 generáció hátlapja immáron ívelt (az edge balra, feketében pózol) [+]

Az újdonságoknak még messze nincs vége: ott a kijelzőt felvillantó „előlapi vaku”, az Android 6.0.1-es TouchWiz, a mindig aktív kijelző és az új edge funkciók – ezeket mind kipróbáljuk, hogy kiderüljön: tényleg olyan hasznosak-e, ahogyan azt a gyártó állítja. Az Unpacked esemény egyébként már a használat élményére, és nem a megahertzekre és a megapixelekre koncentrált, ami véleményünk szerint jó dolog, mert nem a specifikáció teszi a mobilt. Ezt fokozva egy sor kiegészítő bemutatkozott az ablakos kivágású, ledekkel megtámogatott, áttetsző vagy tele- és halszemoptikákat befogadó tokoktól a fizikai QWERTY gombsoron át az vezetékmentes gyorstöltőig, amely immáron álló helyzetben eteti a készüléket. Egy 3400 milliamperórás „akkumulátorkabát” is rápattintható a hátlapra, amely vezetékmenetesen tölti a készüléket, és 360 fokos kamera is elérhető lesz VR-integrációval, mert ugye manapság már a sarki fűszeres is virtuális valóságban gondolkodik.

Nem lenne az S7 edge edge, ha nem lennének edge funkciói
Nem lenne az S7 edge edge, ha nem lennének edge funkciói [+]

A két új Samsung csúcskészülékhez szerencsére hamar hozzájutottunk, ami azt is jelenti, hogy a március 11-ei, hivatalos startig még érkezhet komolyabb frissítés. Az S7 edge éjfekete dobozban lesz megkaparintható, amelynek fedelét kihajtva mindjárt egy gyönyörű készülékkel szemezhet a vásárló. Alóla egy microUSB kábel, némi leírás, egy SIM-tű, egy 2 amperes adaptív gyorstöltő és egy earbud típusú mikrofonos füles varázsolható elő, egy pár extra gumiharanggal. Egy USB-OTG adapter is került a csomagolásba, melynek a másik végére a régi készüléket kötve a Smart Switch alkalmazással gyorsan importálni lehet a személyes adatokat – ez egyébként vezetékmentesen is működik. A telep után felesleges kutakodni, hiszen az idén sem cserélhető, a +1000 milliamperóra és a vízállóság viszont persze feledtetheti, hogy az akkumulátor a G5-tel ellentétben el van zárva. A moduláris LG telefonból meg az IP-védettség hiányzik, és a telep is soványabb, ismét lehet választani preferencia szerint.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.