- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Sony Xperia 10 VI - vajon miben bízhat?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Misi1980
senior tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget!Szerintem meg is csinálom.
-
S e t h
nagyúr
Na hogy ne csak öröm és kacagás legyen a note 8 birtoklás.
Nem szoktam nyakra-főre frissítéseket telepíteni, ökör voltam, hogy tegnap mégis megtettem, és azóta furán is viselkedik a rendszerem. Azóta csodaszép akadásokat produkál a rendszer, whatsapp, insta, böngésző, google play és időnként ezek durvák is. Volt wipe cache is, nem tűnt jobbnak, de most másnapra mintha ezt elvágták volna, még figyelem, nem tudom mi kavart be.
Zavar, hogy nem tudom mi van a samsung felhőben és egyelőre nem is nagyon találtam rá megoldást, hogy ezt csekkoljam. Amit találtam a neten, az az elégedetlen felhasználók hangja volt, akik nagyon ki voltak akadva, hogy nem férnek hozzá a tartalomhoz. Hiába olvasgattam utána én sem lettem okosabb. Ja de, van egy windows app, amit ha telepítünk, akkor legalább látjuk milyen médiatartalom van a felhőben. Én évek óta nem szinkronizálok oda, mégis van 6 giga akármilyen média fent, gondolom még Note 2-es érámból. Nos a windows app órák óta települ, szerintem van vmi gond van vele, az értékelése sem túl bizalomgerjesztő.
A neten fellelt hozzászólások alapján a samu felhő inkább beállítások mentésére szolgál, de médiára nem olyan jó, mert egyszerűen lehetetlen utána hozzáférni, mégis milyen felhő az ilyen?Főleg hogy a prémium szolgáltatások nem is olyan drágák, tehát vonzó lehet, de ilyen feltételekkel???
Egy megoldás van. A következő factory reset után beállítom szinkronra a galériában a samsungot is, leszedem azt az öt giga anyagot, törlöm a fenébe és kész. Most nem állítok be szinkront, mert még képes lenne a milliónyi képet felölteni a telefonról.És hogy mégis miért lett hirtelen ilyen fontos a samu felhő? Egyrészt ugye csak nem mindegy mihez férsz hozzá, mi van fent, másrészt elkezdtem utánajárni a Samsung Notes vs S Note dolognak, mert kicsit fura volt nekem, hogy miért is csinálta a samu azt amit( két app ugyanazon funkcióra). Évekig volt egy kiválóan működő S note alkalmazásunk, amit egyszerűen elérhetetlenné tettek a Note 8 tulajoknak, helyette bedobták a Samsung Notes appot.
Én nem nagyon foglalkoztam vele, viszont a neten rengetegen panaszkodtak emiatt.
A probléma viszont az, hogy- a samsung notesből kihagytak olyan funkciókat, amelyek hasznosak voltak, eredmény, egyre több a rossz értékelés a google play felületén
- közkívánatra ugyan számunkra( note 8 ) is ismét elérhetővé vált az s note a google playen( hurrá, bár alternatív forrásból eddig is beszerezhető volt a régi verzió), de kigyomláltak néhány alapvető funkciót, ergo itt is zuhan az értékelés.
Én most mind a kettőt párhuzamosan használom és kettős érzéseim vannak. Az S noteot jobban megszoktam jobban kézre áll, hiányoznának azok a funkciók, amelyeket végül a samsung notesból kigyomláltak. Pl: állítható háttérszín, pdf importálás lehetősége( ez már külön appban fut a note 8 esetében, de miért?), kiegészítő lehetőségek kijelölés esetén.
És el is érkeztem ahhoz, hogy miért akartam turkálni a samsung felhőben.
Ugyanis, mind a két app( samsung notes, s note) be van állítva szinkronra, de vmiért az s note időnként duplikálja a feljegyzéseket. Nagyon nem oké, amikor reggel felkelek és amíg előző nap mondjuk 60 feljegyzés volt egy mappában, addig a következő nap már 120. A legdurvább meg az, hogy ezeket csak manuálisan lehet törölni, tehát nincs benne szűrés duplikátumra, sőt, eddig egyetlen appot sem találtam, ami rájuk találna a telefonon mint duplikátumra.És nagyon sőt, de erre nagyon nem is találtam semmit a gugliban, pedig nálam évek óta jelentkező probléma, hogy időnként duplikálódnak a bejegyzéseim. Másnál nem?A melómból kifolyólag én sok dokumentummal találkozom és emiatt sok appot ki is próbáltam ( talán a Squid az egyik legjobb), de csak a Samu alkalmazásainál maradtam, viszont szomorú, hogy jelenleg két app áll a rendelkezésünkre, amelyekből egyet kéne gyúrni, azok minden előnyével, de sajnos ez csak hiú ábránd. Olyan érzésem van, mintha a Note, mint széria kezdené elveszíteni a jelentőségét és összemosnák az S szériával, és ez megnyilvánul alkalmazás szintjén is.
Lehet valóban az a megoldás, hogy gyártón kívüli megoldást kell favorizálnom, mert
1, ahogy olvasom- és ez elég gáz a samu részéről - addig tudom csak elérni a samu felhő tartalmat, AMÍG SAMSUNG TELEFONOM VAN -
2, egy külsős app esetében bár lehet le kell mondanom pár extra featuresről, de azok akár évekig is( google drive mentés) a rendelkezésemre állnak. -
BeastMode
őstag
válasz
Misi1980 #5295 üzenetére
Nem.
Ez a wipe cache, csak a Kolléga valamiért nem írta ki, így meg elég furán hat.
Ez csak a programok által felhalmozott cache fájlokat törli, semmilyen adat- vagy programvesztés nem történik ezáltal.Hangerő fel + Bixby + bekapcsoló gomb egyszerre történő megnyomásával hozható elő a recovery és ott lehet ezt megcsinálni.
-
válasz
Rabidsnail #5290 üzenetére
ugyan ez.
gyári független duos, semmi problémát nem tapasztaltam. -
-
BeastMode
őstag
Akik szenvednek az update óta, azoktól kérdezném:
Nem volt valami téma, Substratum vagy valamilyen mod telepítve? Mert azok be tudnak kavarni.Más: volt a telón egy videó, amit próbaképp betettem a Biztonságos Mappába.
Nos, azóta sehol sem találom. Se ott, se a telefonon.
Tud valaki erre megoldást? -
Rabidsnail
senior tag
Felment a frissítés! Semmi anomália! Böngésző is rendben!
-
hackeeeee
Jómunkásember
1 éjszaka alatt ~12-13%-ot merült a teló az eddigi 4-5%-hoz képest, ami nem feltétlen mondható jónak így a frissítés után. Feldobtam töltőre, aztán csinálok egy clean cache-t.
S e t h: Elvileg van cloud app, azzal nem lehet?
-
S e t h
nagyúr
Hogyan férhetek hozzá a samsung felhőben tárolt tartalomhoz?
Az oké, hogy a teló szépen kilistázza miből mennyi van, de a többi felhő szolgáltatáshoz hasonlóan hozzá szeretnék férni, törölni, plusz további adatot feltölteni, hogyan tehetném ezt meg? -
-
gilfoyle
őstag
válasz
S e t h #5265 üzenetére
Mi nem jó?
Nekem megy... Jól megy az új hozzászóláshoz ugrás, a listázást, hozzászólás, a PÜ... A kategorizálás listázása, a képmegjelenítés, a topicváltás, stb...
Szóval szerintem teljesen jó lett az app, ajánlott, mindent tud , amit a "böngészős verzió".Bövebb infó jó lenne mi a problémád, eddig elég szegényes a fórum hozzászólásaid alapján, hogy miért nem jó...
-
Teal'C
veterán
Köszönöm
-
negatiw
tag
Infra van benne?
-
Sziasztok!
Franciaországba készülök egy fél évre, és gondoltam rövidre zárom a két telefont hordozgatós problémákat egy Note 8 DUOS-sal.. Egy S6 Edge-et váltana. Igaz sokat agyaltam, hogy várjam -e meg az s9-es szériát.. Van esetleg aki hasonló telefonról váltott?Illetve amire nem igazán találtam választ, új telefon esetén ha a magyar kártyát rakom bele először, akkor beáll a régiókód XEH-re, eddig okés, de kiutazás után, minden gond nélkül használhatom 2. kártyának a kinti francia SIM-et?
(+ Még esetleg annyi, hogy szoftveres támogatást tekintve lesz valami hátrányom abból, hogy nem 1 simes változatot veszek?)
Előre is köszönöm! -
-
-
-
válasz
torrente777 #5245 üzenetére
Szerintem is elég szar lett!A Samsung Browser nálam egy kalap kaki lett!4G- wifin nem válaszolnak az oldalak, stb...
Ezt így kár volt kiadni! -
torrente777
tag
Ez az update fos max felbontásra felrakva a kijelző reboot és a rendszerui leáll.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
csocsoszán #5239 üzenetére
Jól hangzik...
-
-
Teal'C
veterán
Nekem megvan gyári XEH val.
-
Aryon87
félisten
válasz
torrente777 #5226 üzenetére
Nalam semmi, pedig XEH a verziom mar :/
-
-
kazanka
őstag
A Vodafonra is jött egy 574,74MB
-
Kasya
nagyúr
válasz
Valóban
Megvan a Samsung karácsonyi ajándéka -
Risard
aktív tag
válasz
S ez mit takar? Mert én tegnap kaptam telenorosra valami 300 megás updatet
-
S e t h
nagyúr
válasz
Jézuska túlórázott.
-
Cobrusz
senior tag
Sziasztok.
Kèpernyő zàrat tudok úgy beàllitani,hogy csak ìrisz meg ujjlenyomat legyen ès ne legyen ott a minta ? -
Madwe
nagyúr
válasz
gabor_b #5213 üzenetére
Sziasztok, úgy néz ki cserélek majd note 8ra, s olyanok véleményére vagyok kíváncsi, akik régebb óta követik a samu piaci ár alakulását itthon: a jövő év elején érkező s9 érkezése hatással lehet a note árára? pár hónapot elvagyok a jelenlegi telefonommal is
Nem tudom a régebbi szériák esetén hogy alakult a piac? köszi!
-
gabor_b
tag
Sziasztok
Kis segítségre lenne szükségem.
Találkozott már valaki azzal, hogy normál hívás közben matricákat lehet küldeni, ami az esetleges hívókép helyett jelenik meg?A hívott félnek is note 8 van. Ez most csak note 8 között működhet, vagy valami anomália?
Mind a ketten tudtunk matricákat küldözgetni.Szóval ez számomra rejtély.
Valakinek esetleg van ötlete?
-
Somatom
veterán
válasz
TODI1111 #5203 üzenetére
Igen is, meg nem is. A rendszer rétegekből épül fel. Az OS alatt vannak az un. alacsony szintű rétegek. A kernel, a HAL (Hardware Abstraction Layer), stb. Amikor kijön egy új verzió, akkor a gyártóknak eddig az alacsony szintű rétegekig "lenyúlva" kellett portolniuk. A Treble egy keretrendszer, ami különválasztja az alacsony szintű rétegeket az OS -től. Így az új verzió ezen a keretrendszeren keresztül kommunikál a hardverelemek alacsony szintű kezelőszoftvereivel. Ezért könnyebb a gyártóknak implementálni egy Android frissítést. De, ez nem jelent közvetlen frissítéseket. Azokat továbbra is a gyártók adják ki a készülékekre.
-
Somatom
veterán
válasz
BeastMode #5199 üzenetére
A Project Treble önmagában nem garantál hosszabb supportot, vagy gyakoribb frissítést. A Samsung számára könnyítené az újabb Android verziók portolását. Elméletileg. Én nem vágom, hogy mennyiben egyszerűsödne azoknak a funkcióknak a portolása, amik nincsenek definiálva a Google-féle Androidban, hanem a gyártók által biztosított szoftvereken keresztül kommunikálnak a kernellel. A külön hardverek kezeléséről nem is szólva. Ilyenből pedig van néhány a Note -ban. Pl. egy speciális hardver réteg a kijelzőben, aminek kommunikálnia kell a kernellel, a GPU -val. Ezt mindenképpen a Samsungnak kell implementálnia a frissítésnél, mert ennek nyoma sincs a Google által kiadott Androidban. Szóval, én egyáltalán nem csodálkozom azon, hogy a Samsung nem ugrik fejest ebbe a Google fantáziálásba a pikk-pakk frissülő Androidról.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
BeastMode #5199 üzenetére
Meg alapból sem annyira fontos ez.. Vagy igen? Oké, hasznos dolog.. de, nah.. Igen, tudjuk amit tudnunk kell.
De pont olvasom, elvileg a OnePlus sem támogatja ezt, innentől pedig.. És igen, ahogy mondod, ami nem Oreo-val jött, ott a gyártó dönti el, hogy támgoatja-e, vagy sem.
Új hozzászólás Aktív témák
Tekintsd át a téma Összefoglalót!
Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz bátran!
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- hardverapró
- A hónap végén jön a S.T.A.L.K.E.R.: Legends of the Zone Trilogy Enhanced Edition
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Opel topik
- World of Tanks - MMO
- Telekom mobilszolgáltatások
- Horgász topik
- Óvodások homokozója
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kuponkunyeráló
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB // BONTATLAN // Számla // Garancia //
- IPhone 14 Pro max 256GB kuriózum! 98% akku 2027.08.28. Jótállás
- IPhone 16e 128GB gyári független 2028.04.17.Apple jótállás
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Aorus Elite B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX3060 12GB Asus TUF GT301 600W
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest