- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Mobil flották
- Az éj sötét és tele van Xiaomi 14T-vel
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
-
Mobilarena
Samsung Galaxy Note9 - stylus-szimbólum
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balzak83
senior tag
Sziasztok!
Másodlagos telefonnak szeretnék venni egy Note9et, es két kérdés vetődött fel, az egyik, hogy mikori az utolsó biztonsagi frissítése a rendszernek, még támogatja a Samsung valamilyen szinten?
A másik, lehet hülye kérdés, hogy az S-pen mennyire szokott kiesni a helyeről, jól van rögzítve? Sportolasra vinném magammal, rázkódásra kihullós?
Köszönöm előre is a segítséget!
-
Balzak83
senior tag
válasz Somatom #21425 üzenetére
Montizok, és az aktualis telefonomat sajnalom szétrázatni a kormányra felrögzítve. A nagy kijelző, és az üzemidő miatt szimpatikus a telefon, a Locus futna rajta edzes közben. Emellett a céges vpn-hez kell egy mfa autentikátor, amire a jelenlegi policy miatt csak a Samsung alkalmas a knox miatt.
-
Balzak83
senior tag
Üdvözlet mindenkinek, egy fórumtárs jóvoltából egy s8+, s10, s10+ után egy note9 is megkezdi nálam a szolgálatát. Eddig pozitiv az összkép, egyáltalan nem érzem visszalépésnek s10+ után.
-
Balzak83
senior tag
válasz tylerddd #21473 üzenetére
Accubattery progival tudsz kapacitást, és állapotot mérni, bár esetedben ez nehézkesebb, mert ha nem biztos, hogy a gyári ment bele, akkor annak elég nehéz belőni a tényleges kapacitását. De egy romlást tudsz számolni vele, 4-5 teljes töltési ciklus már jó támpont lehet.
-
Balzak83
senior tag
válasz tylerddd #21478 üzenetére
Bocsi, kicsit lemaradtam a fórum olvasással. Ahogy előttem is írták, ez nagyon gáz érték. Gondolom azóta ment bele még pár ciklus, változott valamit? Addig hagyd fent töltőn, amíg a pillanatnyi fogyasztás negatív számmá változik. Minél kisebb százalékról indítod a töltést, annál pontosabb az az érték, amit lemér a progi. Két opció lehetséges, vagy kaptál egy zárlatos eredetit, vagy kaptál egy gyárinak látszó hamisítványt. A lényeg, hogy sajnos mindenképpen nyitni kell újra a telefont. Ne hagyd magad lerázni. Legalább számlafélét kaptál a javításról?
-
Balzak83
senior tag
Ebben van valamennyi igazság, de feltételezve, hogy egy ennyi idős telefonnál az ip védettség már nem 100%, talán nem akkora érvágás. A kritikus helykhez meg nem nyúlnak ilyenkor, tehát esőben várhatóan ugyanúgy nem ázik be, mint korábban sem. 15ért meg szerintem jó vétel egy új akku, 12ért cseréltettem fél éve egy olyan Xiaomiban, ami kb a tripláját érte, mint maga a művelet.
[ Szerkesztve ]
-
Balzak83
senior tag
Kritikus helyek, értsd mikrofon furatok, earpiece, usb port, oldalsó gombok, sim tálca, s-pen dock. Amik pl egy nagyobb esőben , vagy egy pohár víz ráborulásakor be tudnak ázni. De ahogy te is írtad, inkább ne feszegessük a határokat.
@Pug:Abban bízni pedig, hogy egy lassan 4 éves telefonnál még ugyanúgy valid az ip védettséged, az elég nagy naivitás. Ilyen szempontból egy frissen ragasztott hátlap akár még jobb is mint egy 4 éves öregedő paszta, amelyik folyamatosan hő, és mechanikai hatásoknak volt kitéve. De eleve le sem tudod tesztelni, mert mások a feltételek mint a laborban, ahol mérték. Max. megúsztatod, aztán vagy beázik, vagy nem. Bontani egyébként nem bontottam telefont, de ismerek olyat aki ismer olyat aki igen. És biztosan ő is jól meg tudja csinálni nulla gyakorlattal, biztosan nagyon patent lesz, mert a kellő minőséget, a kellő mennyiséget viszi fel a megfelelő élekre, egyenletesen, gondosan ügyelve a száradasi időre, és a szükséges nyomóerőre. De spóroltal cserébe 5ezret, cool. Hat bocsi, de akkor inkább rábízom egy olyanra, aki 3-4et megcsinál egy nap.
-
Balzak83
senior tag
Szóval általánosan igaz, hogy egy akkucserét szükseg szerint egy selejtessel kell kezdeni. Mert ha te magadnak veszed meg, akkor nyilván nem futhatsz bele rossz példányba... Hmm, te már sejthetsz valamit.
A dolog első fele pedig, precut ragasztócsík, haha, ja persze, nooboknak. Keress rá, B6000, B7000, T7000. Menni fog? A poént nem lövöm le... De azt igen, hogy komoly helyeken ilyennel dolgoznak.
-
Balzak83
senior tag
válasz gerner1 #21613 üzenetére
Na ez az amit manapság már nem kapsz meg note9-re hivatalos szervizben. Én megpróbáltam, cserébe kaptam 4 telefonszámot társszervizekhez, aka. Sufni Gsm-hez, hogy ott próbáljak szerencsét.
De akkor egy kis adalék a hivatalos szervizhez, ott ahol futószalagon adják egymásnak a kilincset a telefonok és a szervizes kollégák, részmunkaidőben, minimálbér közeli fizetéssel, ott a szakmunka 100% korrekt lesz, valóban. Mert garanciát csak alkatrészre fognak adni neked, beázásra továbbra sem. Egyedüli pozitívum talán, hogy az alkatrész megbizható helyről jön, tehát kisebb az esély a hibás darab beszerelésének. Nyilván nyomáspróbázzák a munkadarabokat, ez lehet máshol nem csinálják meg. De ha 2 hónap után neked valahol enged az ilyen matricának a ragasztása, akkor majd megvonják a vállukat.
Lehet ezt ragozni, meg mindenkinek szive joga eldönteni, hova viszi javíttatni, az tény, hogy az idő a készülék ellen dolgozik, és egyre kevesebb helyen fognak foglalkozni vele. Én mindössze annyit tettem, hogy megállapítottam, a kolléga számára pozitív véget ért a dolog, járhatott volna sokkal rosszabbul is. Jó eséllyel ebbe a telefonba új akkut már nem fog beszereltetni.
-
Balzak83
senior tag
válasz gerner1 #21616 üzenetére
A hír, amire utalsz, 2020-tól aktuális, az s20 szériáról, a régi modelleket nem érinti. Azért váltottak, mert a szalagos technológia ugyan vízállóbb, mint a sima ragasztásos eljárás, de sokkal több selejttel dolgoztak, és a technológia sem olyan strapabíró, mint a ragasztó alkalmazása.
Itt véleményem szerint arról van szó, hogy minősegi kifogás volt a tartóssagot illetően, es akkor képbe jön a beázás kérdése is. Én ezért irtam, hogy egy 4 éves telefon egyaltalan nem biztos, hogy meg egyszer megugorja az ip68at.
-
Balzak83
senior tag
válasz gerner1 #21621 üzenetére
Mit nem? Nem vagy arogáns és lekezelő? Meg miből nem jövök ki jól. Ezt sürgősen fejezd be, nem csak velem szemben, mással szemben is. Össze vissza ködösítesz. Feldobsz valamit, én utánanéztem, és leirtam a lényegét, te meg erre kioktatsz. Mire föl? Személyeskedés nélkül is le lehet irni egy álláspontot, nem kell nyomatékosítani, fölényeskedni.
Ott van szépen leirva, az első 10 hír kb. egyik a másikból átvett értesülés. Akit érdekel, utánanéz, aztán levonja a következtetést. Nem azért hagyom abba ezt a vitát, mert az általad felhozott tények miatt magam alá csináltam szégyenemben, hanem egyszerűen nem vagy kultúralt partner a több ezer hozzaszólasod ellenére sem, és a te szintedre már nem vagyok hajlandó lemenni.
Új hozzászólás Aktív témák
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- hardverApró
! Tilos az FRP-lock témája, a warez, és az ezekkel kapcso-
latos segítségnyújtás továbbá a készülékfüggetlenítés nem hivatalos módon!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest