- Magisk
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
macilacus
senior tag
válasz
#86973952 #624 üzenetére
Mástól is hallottam, hogy érdemes frissítés előtt gyári visszaállítani, de nekem eddig sosem volt frissítés előtt gyári visszaállítás és nem volt gond sem. Miért van szükség rá?
Minden alkalmazást amit telepítek azt le is mentem total-commanderrel
Van már több mint 15GB alkalmazásom lementve -
macilacus
senior tag
válasz
#86973952 #616 üzenetére
A beállítások/felvétel rézben legalul van egy olyan rész, hogy hozzárendelt számok, itt lehet a telefonkönyvből választani, vagy simán csak számot beírni, ezután ami ezekről a számokról jön mindig felveszi.
A felvétel, ha a telefon könyvből van akkor írja a telefonkönyvbe lévő nevet, ha csak beírt szám, akkor a számot a felvétel nevében.
Nálam oreon ez a verzió még működik.Előre is köszi a próbát
-
macilacus
senior tag
válasz
#86973952 #614 üzenetére
Meg tudnád nekem nézni, hogy hogy működik pite alatt az ACR hívásrörzítő
Ha kell az általam használt, nem a legfrissebb verziót felteszem driveba, mert a legutóbbi frissítést már fel sem tettem, mivel írta, hogy a név szerinti rögzítéssel gond van.
-
sasa58
tag
válasz
#86973952 #572 üzenetére
Nekem egyébként nem igen jön össze az általad írt 4-5 óra kijelzőidő. 93%-ról 15 %-ra merülésnél 3,5 óra a rekordom. Az akksi merülés szerintem a készülék egyik gyengéje (a fényképező problémák mellett), ráadásul 15%-ról kb 4 óra töltés kell 90-ig. Biztos lehet persze még valamit finomítani a beállításokon, de nem akarok jobban belebonyolódni.
-
Hosssszu
őstag
válasz
#86973952 #573 üzenetére
Ez elég furi hozzáállás a Samsungtól.
Nekem a P9 pont akksi gond miatt került szervizbe kb. másfél éves volt a készülék.
Vissza ugyan már nem kaptam, de kaptam helyette csereutalványt, amiből pont kijött az A7.
Tehát a Huawei biztos hogy nem egy év garit vállal az akksira. -
törölt tag
válasz
#86973952 #572 üzenetére
Elvileg mégsem így áll a garancia Samsung -nál:
"Kiterjesztett Samsung jótállás”: a Samsung az általa forgalomba hozott termékekre 12 hónap teljes körű kötelező jótállást (alapjótállás) és további 12 hónap kiterjesztett Samsung jótállást biztosít. A kiterjesztett Samsung jótállás alapján a jótállás kizárólag a készülék kijavítására vonatkozik, továbbá az alapjótállási időt követően történő fődarab csere esetén a jótállási igény elévülése nem kezdődik újra. Mobiltelefonok esetén a kiterjesztett Samsung jótállás nem terjed ki a készülékkel együtt értékesített tartozékokra, és a beépített akkumulátorra."
Majd megkérdezem az ügyfélszolgálatot hogy működik ez más, szintén hivatalos forgalmazónál.
-
törölt tag
válasz
#86973952 #540 üzenetére
Ismét Pite gyári kamera app. Ez erős, szemből érkező napfényt elég jól leveszi. Ebben egyébként a korábbi Oreo ROM -on is jó volt. Tehát ez nem változott, talán picit javult.
Alternatív kamera applikációknál sokszor lehet az gond, hogy ilyen témánál totálba nyomja a képen a napfényt. Vagy annyira lesötétít, hogy használhatatlan lesz a kép, elvesznek a részletek. Akkor is gond, ha momentán nincs benne a nap a képben, csak a téma elhelyezkedése miatt szemből érkező erős fénnyel kell számolnunk.
A telefon képernyőjén amúgy ezt lehet látni:
-
törölt tag
válasz
#86973952 #555 üzenetére
VDH szoftvert IDE feltöltöttem. Az aktuális magyar Vodafone ROM. Annak hasznos, akinek valóban ez van a készülékén.
Azt még elfelejtettem, hogy a ruszki szoftver első boot után orosz nyelven indul. Ez nem probléma, mert a nyelv kiválasztásáról szól. Tehát egyből be lehet állítani a magyar nyelvet. Mielőtt bármilyen bellítást megkezdenénk, ami a telefon első indításakor megszokott.
-
törölt tag
válasz
#86973952 #552 üzenetére
Valami nem lenne oke, akkor szóljatok. Kicsit fáradt vagyok, de úgy tűnik nem írtam el semmi.
Ruszki ROM - hoz gyorsabb letöltő link ITT található. Más CSC, mint ami nálunk van. Tehát a leírásban CSC csere szerint kell eljárni.
Nálunk ennél a telefonnál például XEH és VDH CSC van. A ruszki az SER.
Fontos az is, hogy mindenképp legyen lementve a telefonodon lévő stock szoftver is. Ami Odin -nal flash -elhető. VDH -t nemsokára felteszem egy gyorsabb linkre. XEH verziót egyelőre nem tudom, mert sajnos nincs annyi időm.
FONTOS az is, hogy az én telefonomon VDH ROM van, tehát XEH verzóval kapcsolatban nincs tapasztalatom. Elvileg nem kellene hogy gond legyen. Főleg, hogy a VDH alapvetően (más szempontból) zártabb ROM. Mellesleg singl SIM.
Szerk.:
VDH - Vodafone szoftver
XEH - független szoftverEddigi információk alapján Telenor -nál és Telekom -nál vásárolt készülékek is XEH ROM -osak.
-
törölt tag
válasz
#86973952 #551 üzenetére
#odin #flash #rom
Odin használata:
1. Letöltöd és kicsomagolod az Odin -t. Nem kell telepíteni, csak elindítani az exe fájlt.
Ezt fogod látni:2. Letöltöd az adott ROM zip fájlt és kicsomagolod a benne lévő fájlokat.
Ezt fogod látni, nyilván nem teljesen azonos adatokkal másik ROM esetében:3. Be kell illeszteni az adott fájlokat az Odin -ba a képen látható módon:
Tehát BL részbe a BL kezdetű fájlt, AP részbe az AP kezdetű fájlt, CP részbe a CP kezdetű fájlt. CSC résznél két lehetőséged van, amihez általában 2 fajta fájl van a csomagban. A HOME_CSC kezdetű fájlt akkor kell használni, ha azonos CSC kódos szoftvert készült flash -elni, mint ami a telefonodon van. Ez esetben nem lesz FR a telepítéskor. A CSC kezdetű fájlt akkor kell használni, ha eltér a telefonodon lévő CSC a flash -elni kívánt szoftverétől. Ez esetben lefut az automata FR, tehát szükséges előtte menteni az adataidat egy külső tárolóba. Downgrade -nél is az a CSC fájl kell, ami CSC váltásnál.
Az AP fájlnál elképzelhető, hogy gondolkozni fog pár percig a számítógép. Esetleg úgy tűnhet, hogy kifagyott. Várj türelemmel.
Fontos megjegyezni!, hogy FRP lock kerülhet a készülékre. Ennek értelmezéséhez segítséget nyújt a google, mert tudomásom szerint ennek a témának a kitárgyalása tilos ezen a fórumon. Nálam erre nem volt szükség, így csak más leírásból tudom:
Egyébként a fenti linken is találhatsz fontos információkat. Bár vannak eltérések, sok hasznos dolgot leír. Inkább kérdezz többször, mint egyszer téglázz.
4. Kapcsold ki a telefonod. Arra figyelj, hogy az akkumulátor legyen legalább 50% -on.
5. Tartsd lenyomva egyszerre a hangerő+ és a hangerő- gombot.
6. Kösd össze USB -n a telefont és a számítógépet. Ne engedd el addig, amíg meg nem jelenik egy kék hátteres szöveges rész a telefon képernyőjén.
7. Nyomd meg a hangerő+ gombot a folytatáshoz.
8. Csatlakozás után megjelenik az Odin -ban a COM port száma, ahonnan kapcsolódik az eszköz.
9. Nyomd meg a START gombot az Odin -ban. Ezzel elkezdődik a flash.
10. Amikor végzett kiírja, hogy PASS!Közben a telefon magától újraindul.
Az első indítás hosszabb lehet, mint máskor. Nem kell megijedni.
FONTOS!
Mindig csinálj biztonsági mentést!
Csak saját felelősségre! Az esetlegesen felmerülő károkért felelősséget nem vállalok! -
pocokfej
csendes tag
válasz
#86973952 #548 üzenetére
hello
Nem vagyok gyakorlott ezért kérnék segitséget.
Ha napokba megondolnám és felraknám a orosz verzios pitét akkor odinal hogy tudnám pontontosan megcsinálni. Van e arra mod hogy az adatok megmaradnak e ha erre frissitek vagy teljesen szüz lessz a rendszer?
A készülék telenornál vásárolt 2 simmes sma750fn.
elöre is köszönöm válaszokat -
Hosssszu
őstag
-
Hosssszu
őstag
válasz
#86973952 #540 üzenetére
Köszi a képeket!
Én nagyon sajnáltam a P9-et lecserélni erre a telefonra (garanciás csere volt, nem került pénzbe).
Elsősorban a fényképező minőségétől tartottam, mert a P9 topikban azért voltak nagyon jól sikerült alkotások.
De ezek a képek főleg ilyen időben szerintem teljesen jók. Úgy érzem ránézésre simán megvan a P9 szintje.
Mondom ezt úgy hogy igazából "nem értek a fotózáshoz", havi 1-2 képet ha csinálok.Lényeg hogy most már kevésbé hiányzik a P9.
-
fenky
tag
válasz
#86973952 #513 üzenetére
Igen, sajnos tudom. Nekem meg pont az kéne, hogy AOD nélkül a kijelzőn 2x bárhova koppintok és ébred-alszik. A Sony-nál nagyon megszoktam az 5 év alatt, kényelmes volt. Sima szoftveres fícsör, de sajnos úgysem fog belekerülni.
A gyári alkalmazásokat preferálom, de ha erre lenne külső alkalmazást, arra beneveznék -
-
törölt tag
válasz
#86973952 #509 üzenetére
Kipróbáltam a visszaállítást is, minden rendben van. CSC csere simán megy, és a Voda ROM rendben visszaáll VDH/VDH/VDH -ra. Szóval nálam nincs gond. Ezt ellenőrizni akartam, megyek is vissza ruszki Pitére.
Eddigiek alapján egyébkent a fogyasztás jobbnak tűnik és a rendszer is sokkal pörgősebb nálam. Előbbihez nyilván hozzájárul a már bekapcsolható sötét mód, de ettől függetlenül is jobbnak tűnik.
-
Gerr'y
senior tag
válasz
#86973952 #456 üzenetére
A kameras kepessegei valoban nincsenek az S szeria szintjen, de talan meg javul a szoftver frissitessel. En addig nem foglalkozom ezekkel a modokkal, amig nem muszaj, de koszi h megosztod.
Kivancsi leszek uj Samsung UI-ra.
Osszessegeben nem rossz telefon, jelenlegi ~72 eFt-os aron keves alternativa van, ha az ember fianak kell az Amoled kijelzo.
Egyedul a CPU erejet keveslem neha, noha nem jatszok rajta, de tobb megnyitott alkalmazas mellett lassaban reagal a kezmozdulatokra. Hasznaltam SD845-os keszulekeket is, ott azert ilyen nem fordult elo, igaz joval dragabbak is.
Szerintem SD660 lenne az optimalis. Van is ilyen telo az A9 szemelyeben. Viszont ez utobbi irrealisan draga ~140 eFt. -
törölt tag
válasz
#86973952 #383 üzenetére
Pár működő 6.1 Gcam már volt az utóbbi időben, de semmi változást nem okozott a fenti hozzászólásban említetthez képest. Sőt, helyenként még zajosabbak is voltak, ezért nem írtam egyről sem.
A mostani sem sokkal jobb, továbbra sem működnek azok a funkciók, amit korábban írtam. Viszont nekem egyelőre úgy tűnik némileg javult a képalkotás. Leginkább a zajok, aberrációk tekintetében. Egyelőre csak beltérben, illetve sötétebb helyzetekben lőttem egy-két fotót, tehát nem teljesen tesztelt.
De megosztom azért veletek. Tehát az újabb 6.1 Gcam link.
-
janeszgol
félisten
válasz
#86973952 #397 üzenetére
Ugyanezt vettem meg, ugyan így fekete, piros kombinációban. A fogása jó, a kidolgozása frankó. A piros részek műanyagok, illetve a tok felső éle (ami alá a kijelző széle megy) megerősített tartású. Szerintem jó tok.
2500 forint volt a bestmarktban.
Illetve a nővérem cégesére egy függőlegesen összecsukható műbőr tokot vettem. Az meg 1880 ft volt szintén ott. -
macilacus
senior tag
válasz
#86973952 #375 üzenetére
Úgy néz ki hogy a lightning launcher miatt vannak a gondok
Tegnap éjjel egy kicsit csiszolni akartam a kinézeten és többször lefagyott a lightning launcher
Sajnos azt a tendenciát látom, hogy egyre kevesebb launcher működik az android rendszeren, olyan mintha a googlenak nem tetszene az hogy az eberek a saját szájízüknek megfelelően átalakítják a kinézetet, mintha azt akarnák, hogy minden telefon ugyanúgy nézzen ki -
Hosssszu
őstag
válasz
#86973952 #370 üzenetére
"Samsung -nál benne van a szoftver jelölésében az, hogy milyen szoftver van rajta.
XEH az a független szofver. A tiéden TMH van, ami a magyar T -s hálózatot jelöli. Sok fajta van. Az enyém pl. VDH. Az magyar Vodás."Köszönöm szépen az infót, ezt eddig nem is tudtam.
Tehát akkor nekem hiába van Telenortól a készülék ez azt jelenti hogy érintetlen a szoftvere?
-
macilacus
senior tag
válasz
#86973952 #373 üzenetére
Hát igen dolgoztam egy darabig a kinézettel. Ja és a kék telefonon nagyon dögös
Külön kellet csinálnom ikonokat azonkívül ez a launcher kis mérete ellenére is nagyon jól programozható, akár könyvtárban a könyvtárban a könyvtár, meghatározva honnét jelenik meg merre távozik a kép, milyen a sor és oszlopszerkezet stb. stb. a program alapból 1,2 MB míg így felprogramozva is csak 11,02 MBHát igen, ha még többször lesz ilyen, akkor megy a gyári visszaállítás.
Még egyszer köszi a segítséget -
macilacus
senior tag
válasz
#86973952 #371 üzenetére
Utólag írtam bele, hogy mennyi a szabad memória.
A telefon az a telekomtól van, de kártyafüggetlen és nálam vodás kártyával megy.
Mondjuk én nem gyári launchert használok hanem lightning launchertRemélem hamar jön rá a frissítés és megoldja a problémám.
Amúgy meg köszi a segítséget. -
macilacus
senior tag
válasz
#86973952 #366 üzenetére
Dual sim és nem frissült a rendszer.
Azt írja hogy a legújabb frissítés van, és 2018. november 1.Kétszer csinált olyat, hogy használtam majd félreraktam és amikor újra felvettem homokórázott és olyan volt mintha újraindítás után lett volna de nem kért semmi kódot, elég volt az újlenyomat, viszont a háttérben lévő könyvolvasásom elfelejtette hol járok. Most harmadszorra pedig írta, hogy újra indult, és most tudta a könyvolvasó, hogy hol járok.
-
-
Hosssszu
őstag
válasz
#86973952 #336 üzenetére
Igen, én hozzászoktam. Valahogy nekem sokkal kézenfekvőbbnek tűnik a képernyőn lezárni a képernyőt. Ez most egy paradoxon?
Mondjuk a Playen kellett vadászni, mert eléggé sok ilyen app a feloldás után jelszót kért, de szerencsére találtam olyat, ami ujjlenyomat feloldáskor nem kér jelszót. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
#86973952 #254 üzenetére
Tálaltam Gcam -ból egy működő 6.1 verziót.
Viszont sajnos ez sem működik jobban. HDR+ megy, de javított verzió nem. Ahogy a RAW mentés, vagy a 8 megapixelnél nagyobb felbontás sem megy.
-
macilacus
senior tag
-
g2gti
tag
válasz
#86973952 #261 üzenetére
Pont a csúszós hátlap miatt vettem rá egy GSM boltban egy egyszerű tokot átmenetileg (amit a boltban vásárlás előtt rápróbáltam), amíg meg nem érkeznek az Ali-ról rendelt cuccok (szilikon tok, flip tok és kijelő védő üveg fólia) ja és rendeltem rá egy 360 tokot is ami teljesen körbe védi a telefont
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone SE 2020 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- új, bontatlan, iPhone 16E gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest