Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• obalze

tag

válasz castiels #827 üzenetére

Szia!

Előtte nekem is volt ilyen P9 L. Számomra mindenben előrelépés, hisz sokkal újabb modell.
    Leginkább szembetűnő a tárhely nagysága, a kijelző is jobban tetszik. Gyorsabb, frissítés egy darabig lesz az A7 2018-hoz, a P9L 2016-hoz meg már nincs biztonsági sem.
    Üzemidő nálam sokkal jobb ugyanazon felhasználásnál, de ez mindenkinél más.
    Kamerában egyiknél sem vártam csodákat, de a Samsung jobbnak tűnik manual beállításoknál. Én általában 12Mpixel felbontással használom...
    Pite még nincs nekem (Telekomos ), de nem is baj, adják ki rendesen... Remélem segíthettem.

törölt tag

válasz castiels #827 üzenetére

Attól függ mi az elvárás. Nálam bejött ez a telefon. Mik a szempontok?

Van most 4G váltási probléma Telenor és Telekom hálózaton, de csak Pite alatt. Már tudnak róla és javítani fogják.

• g2gti

tag

válasz castiels #300 üzenetére

Szerintem A7. Én is pont a kettő között vaciláltam, de hardveresen (és talán kamerában) is jobb az A7, plusz nekem minőségibb benyomást is kelt a telefon, bár az üveg hátlap elég csúszós...

törölt tag

válasz castiels #305 üzenetére

Igazából Huawei -ből az első szériáktól kezdve elég sok volt. Középső kategóriából rengeteg, illetve felsőből az összes, kivéve a 20 -as széria. Különlegesebb darabok is, mint a W széria. Sok-sok év Huawei után elég volt, nagyon meguntam.

Egyedül a P20 Lite volt nálam néhány napig. Mélyebb, rendszeres használatból eredő tapasztalatom nincs vele.

Barátnőmnek nézegettem, nála is P9 Lite -ot váltana. Elsősorban Xiaomi és Huawei vonalon néztünk neki vérfrissítést. Én inkább a Redmi Note 7 -et szerettem volna megvárni, de neki az már túl nagy. Úgy döntöttünk várunk a P30 Lite -ig, de szerintem az is nőni fog.

Samsung -ból én csak felső kategóriás cuccokat vettem. Abból is nekem inkább a Note széria. Illetve ott meg is áll nálam a márka.

Ezzel az A7 -tel tettem egy próbát a lejjebbi kategóriába és végülis azt mondhatom, hogy nem bántam meg.

Engem kicsit a szoftveres zártság zavar, de most már Huawei -nél is csak fizetősen lehet megoldani a bootloader nyitást. Ez persze nem mindenkit érdekel.

törölt tag

válasz castiels #302 üzenetére

Király. Leírtam a nem túl rövid válaszom és véletlen lefrissítettem a képernyőt. Szóval elszállt minden. :D

Bár vaku jár a szelfi kamerához is, de nem látok rá opciót, hogy rá lehessen tenni az értesítést.

Jelen esetben viszont ennek nincs is túl sok jelentősége, mert a panel miatt kb. 0 -hoz konvergáló fogyasztással használható az Always On Display funkció.

Nem tudom mennyire ismered, gondolom már legalább hallottál róla. Lezárt kijelzőnél lévő állandó megjelenítés. Ide az óra, dátum, akksi kijelzés és grafika megjelenítés mellé értesítést is ki lehet tenni. Tehát jelzi, ha van nem fogadott hívásod vagy üzeneted. Ez ki- és bekapcsolható, illetve időzíthető is. Nekem reggel 6 és este 11 között működik.

Rendszer sebességben, menü lépegetesben, alkalmazás megnyitásban én nem érzek problémát. Azért persze nyilván van különbség egy felső kategóriás cucchoz képest. Pl. P20 Pro vagy Note 8. Mellesleg én minden telefonon leveszem a fejlesztői menüben az animációkat.

Nem kérdezted, de az ujjlenyomat olvasó elhelyezése elsőre kicsit fura volt nekem. De hamar megszoktam és szerintem baromi praktikus dolog. Ahogy az is, hogy a simításával lehúzható az értesítési függöny.

törölt tag

válasz castiels #300 üzenetére

Kamerában szerintem nincs túl sok különbség a kettő között. P20 lite szerintem inkább túlélesíti, A7 pedig inkább túlmossa a részleteket. A távolabbi részletek (pl. fák levelei) meg mindegyiknél paca, vagy inkább Mone festmény.

Súlyozni kellene, akkor én azt mondanám, hogy a P20 Lite felé billen inkább a mérleg kamerában. De...ennél a gyári app -ot ki lehet váltani Play -ről egy másikkal, és akkor törpül a különbség. Én úgy érzem, hogy ennek a kamerája többre képes, és több dolog orvosolható szoftveres javítással. Pl. valamilyen oknál fogva a gyári kamera app -ban nincs záridő állítás. Viszont... miután itt is van camera api2 támogatás, így ez is orvosolható másik app használatával.

Tavasszal várható amúgy a főverzió frissítés, ami a droid és a felület új verzióját is jelenti.

Játszani nem szoktam, de ha mondasz pár nevet kipróbálom. Valamikor este felé. Gyanítom egyébként, hogy ebben némileg erre fog billenni a mérleg. Egyes esetekben meg semerre.

Erősebb, aktív játék mellett az EMUI -nak egy idő után agresszívebb a leszabályozása. Órajelek, magok és RAM használata terén.

Ennek a kijelzője biztosan jobb, ezt tapasztaltam. Ami nem jelenti azt, hogy a P20 Lite képernyője rossz lenne.

Igazából mindegyik jó telefon és meg vannak a gyengeségeik meg az erősségeik. Egyikkel sem járnál rosszul, de ez felhasználás függő.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés