- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Heteken belül ár/érték bajnokot avat a Poco
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Összefoglaló
Firmware letöltése
XEH (független) - 2025-04-01 (Frissítés: 2025-04-21) [Android 14]
TMH (Telekom) - 2025-04-01 (Frissítés: 2025-04-21) [Android 14]
A52s 5G ujjlenyomat olvasó tapasztalatok
Fotók a mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Sajnos idő előtt búcsúznom kell a topiktól, szeretett a52s-emet egy mocsadék zsebes banda megdurrantotta Tenerifén
. Megjött az utód, pixel 9 pró-ra váltottam. Ahogy nézem samu a5xxx téren érdemi előrelépés nem történt 3 komplett generáció óta, úgyhogy nem vacakolok az a55-el. A pixel amúgy előfizuval, amit ki is használok, kb 100 fonttal lett drágább, mint az a55, enyhénszólva hülyénekismegéri deal.
Egy ideje nézegetem a pixeleket, de még 2 gent ki akartam várni. A teló amúgy szuper, teleobis kamerája 5x körbehugyozza a csak normál kamerával(+digizoom) ellátott telókat és ugye a gcam natív dolog rajta. Az a52s-en néha tapasztalt röccenések (akadásnak azért még nem hívnám) se jellemzőek egyáltalán, teljesen fluid élmény. Váltásban gondolkodóknak javaslom
-
Mercutio_
félisten
Kipróbáltam a gcam-et.
Ennek minden verziója ilyen lassan indul, illetve ilyen lassan lehet app-váltóban átlépni belőle/bele? -
válasz
Zoli bácsi #12335 üzenetére
Én meg kevésbé hatékony jpg tömörítést szeretnék, mert túl vannak tömörítve a képek (túl sok a tömörítési zaj).
A gcam erre talán megoldás lenne, de azzal meg egy csomó más bajom van... -
Predatorr
őstag
válasz
mrbego #12006 üzenetére
Bármelyik után. Általában, ha kapás van, hirtelen vennék fel valamit, eleve alvásból indítom, és bekapcs, majd off, de hiába, random vesz vízsz. v. függ., aztán galériában forgathatom, de ha ezt akarnám, bűvös kockát veszek.
Feltettem a gcamet tesztképpen, teljes siker: minden visszaforgatásnál szarrá fagy az egész kép, tök mind1, melyik irányból indítom.Bogyi007: chrome kiirtva, hiba mindig fellép.
-
-
8.9-es gcam verzióból próbált már valaki? Ha igen melyiket?
-
ginola
addikt
Szia
Melyik gcam ajánlott a telefonra, amivel működik is?
Sajnos eddig mind kifagyott. -
Mercutio_
félisten
válasz
vodrosjozsi #11761 üzenetére
Gcam nem megoldás?
-
válasz
attiati #11714 üzenetére
Olyat nem, ami érdemben jobb is és nem gcam (lehet van ilyen, majd más beírja, ha tud). A gcam-et sem kell állítgatni (csak lehet, de nem muszáj), csak némelyik verzió az elején hiányol minimális kezdeti konfigot. A 8.1 BSG/MGC stabil, minden nyíkja javítva lett, én ezen ragadtam, tudom ajánlani. De már van 8.9 is belőle, igaz még hetente javítgatják.
-
attiati
veterán
Gyári kamera app helyet tudnátok ajánlani valami teljesen nobrainer appot?
Nem szeretnék nagyon állítgatni.
-
Breki
veterán
válasz
Donki Hóte #10906 üzenetére
Próbáld ki gcammel aztán, ha azzal is rossz a hardveres a hiba.
-
Breki
veterán
válasz
Mercutio_ #10728 üzenetére
Szia
A tükrözés miért ugrott?
[link]
Szerintem fotózni főleg éjszaka jól beállított gcammal érdemes-
[link]
nekem is Xiaomim volt korábban arra a helybéli mobilosnál rakattam főliát, úgy hogy ő vágta méretre, ez öt évig hibátlanul bírta, így ennél a telefonnál is oda vittem ez a lehetőség már nem volt, de vettem ott egy főlíát amit ajánlott és ingyen felrakta. Eddig ez is teljesen jónak tűnik. -
Breki
veterán
-
-
Breki
veterán
válasz
N€T0X|N #9173 üzenetére
Még a kérdésre válasz, írtam egy hosszabban, de amíg teszt képejet csináltam sikeres eltűnt
Akkor most röviden.
Természetesen nem biztos, hogy jobb.
Nekem Lmc 8 4 van, teljesen stabil azzal készült a krumplis és a naplementés parkos is Nálam nincs paca! De mivel külön alkalmazás mellette tudom az aktuális Gcam-et tesztelni
Eddig 8 6 volt fent az valóban nem volt stabil sokszor fagyott
Ezt most beállítva elsőre úgy tűnik elég stabil, de még tesztelem majd
Elsőre két gyors kép, még mindenféle állítgatás nélkül csak az ágyban fekve hátulról oldalról jövő fényben
-
Breki
veterán
válasz
N€T0X|N #9173 üzenetére
Fogalmam sincs én is most láttam még a telegram fórumon.
Ezt most felraktam.
Ennyi a leírás.
- Fixed stream configs.
- Added support for Samsung Galaxy S23Ultra device.
- Now all file loader dir location SGCAM/8.7.250/.
- Fixed few issues related to video.
- Fixed ns force option and many more bugs.A 8.7 bemutatása itt
Pro camera features like forced ASTRO mode, Extended HDR+, Google AWB (Auto White Balance), RAW format, and more.
Latest GCAM 8.7.250 by BSG features the following for all supported Android devices:
Google AWB has been added to the top curtain (divided into front\back and photo\portrait\night mode).
“forced” ASTRO added to the top curtain
Extended HDR+ activated in portrait mode Added “Hardware level” to the settings Added “RAW format”, “JPEG compression quality”, “MERGE”, “SHASTA” to module settings.
Added support for additional modules. Fixed work on some devices.F
ound errors in the work of the modification have been fixed.
Mivel most én is nehezen találtam meg, hol kell átírni, hogy később is meg legyen csináltam gyorsan képernyőképeket.
Tehát Gcam 8 7 telepítése Telepítés után ezt a pár értéket kell átírni a kameráknál Nem is kellett a számot átírni, csak a megfelelő értéket kiválasztani
-
De most nézem Gcamből is van már 8 7-es.
És mit tud ez, amit korábban nem? Nem feltétlenül a legnagyobb verzió a legjobb. A 8.1 nálam azóta is betonstabil és nem csinál soha pacát (mint amiről pl a 8.4 kapcsán szó volt a maga idejében). A 8.6 is kapott 14 javítást és mégse lett tökéletes, azt is próbáltam, de funckionálisan nem láttam különbséget, cserébe instabil volt ezen a telefonon. Most meg már a 8.7-et nyomják, de amíg heti szinten kap javításokat, én rá se néznék.
-
Breki
veterán
Már korábban leírtam.
Szerintem 8.1 kicsit régi én az LMC 8 4-et használom az külön alkalmazás nem az eredetit írja felül külön parancsikonja is van.
De most nézem Gcamből is van már 8 7-es.
Ja korábban volt szó a macro-ról most egy tesztet próbáltam egyet az elkészült sült krumliról
Nem tökéletes, meg így kicsit undi de amíg nem jönnek meg a lencsék jó lesz
-
polcsa
aktív tag
... volt egy kis meló, most jutottam újra géphez.
Köszönöm mindenkinek!
A gcamator verziókkal az volt a bajom, hogy vagy nem találtam meg a N€T0X|N által linkelt beállításokat vagy nem volt meg mindhárom kamera (vagy nem jó conf-ot töltöttem be hozzá).Végül Aryes által linkelt "Ezt töltsd le" jó volt úgy ahogy volt, a conf betöltése után megvolt mindhárom back camera és az értékeket sem kellett átírni.
Most szuper, úh hétvégén újra lesz mivel ismerkedni. Imádom -
polcsa
aktív tag
válasz
Dr Bubo #9139 üzenetére
Bocs, hogy ezzel jövök,
próbáltam a Dise féle (v7) és a Nikita féle (v8) GCam-et. Betöltöttem az A52s-hez való config xml-t sikeresen.
De mindkettő ugyanazt csinálja, a keresőkép leáll pár másodperc után. Nem fagy le, amig nem lövök képet, utána már csak kilépni lehet. Belépve kezdődik elölről.
Mit ronthattam el? -
Dr Bubo
MODERÁTOR
Tavaly novemberben elég sok szó esett a GCam-ról. Érdemes lehet azokat is elolvasni.
-
Van erre is működő GCam, vagy nincs rá szükség?
Van. Használata attól függ, mennyire vagy elégedett a samu képeivel. Amíg nem nagyítasz bele, addig nem kell különösebben a gcam, bár finomabb rajzolatot ad, ami szerintem főleg akkor jön jól, ha sok az apró részlet. Sötétedés körül/után is látható a különbség. Plusz lehet nyers képekkel játszani, bár abból még jobbat nem nagyon tudtam kihozni ahhoz képest, amit eleve jpg-be összehoz.
-
Gloob
addikt
Sziasztok
Erősen gondolkom egy ilyen telefon vásárlásán amíg lehet kapni. Ami érdekelne azoktól akik használják. Milyen hibái jöhetnek elő, itt elsősorban a hardveres, szervizt igénylő hibákra gondolok, és milyen gyakoriak a hibák tapasztalatok alapján? Egy Poco x3 pro - t váltana. Összehasonlítottam a most megjelent Poco x5 proval, és gyakorlatilag ugyan az a 2 telefon, de az A5s-ben van optikai stabilizátor, és fotós tekintetben jobb a samu. Tényleg olyan jók a fotós képességei? Van erre is működő GCam, vagy nincs rá szükség? Köszönöm a válaszokat előre is. Ha megeszem, biztosan jövök még. 😀 -
Breki
veterán
Azért gcammel lehet jókat összehozni
Tegnapelőtt le akartam fotózni a karácsonyfám új hajtásait véletlen okos fénykép lett belőle :-)
De én is azt mondom aki igazán jó makrót akar készíteni érdemes beszereznie egy ilyet.
[link]
van ilyen 10-es is amiben a következők vannak
Package included:Package included:Fish Eye Lens x 1Wide Angle&Marco Lens x 12X telephoto lens x 1Star filter x 1CPL x 1Kaleidoscope lens 3 x 1Kaleidoscopelens 6 x 1Flow filter x 1Radial filter x1Lens Cap x 9Universal clip X 1EVA bag X 1Cleaning cloth X 1User manual X 1Retail box X 1
[link] -
osonte
őstag
válasz
laaceee98 #8901 üzenetére
A Redminek, aminek még 5Mp a makrókamerája és autófókuszt tud, főleg GCam-mal messze veri a Samsung makróját. Ennek ellenére ne tévesszen meg a főkamera 108Mp felbontása, mivel nincs optikai stabilizátor, ezért a Samsung nekem sokkal jobb a 64Mp-el. Telefonként meg nem is kérdés, a Samsung jobb, megbizhatób. Persze semelyik sem tökéletes, de a Samsungnál még mindig a legjobb a szoftver és a frissítések gyakorisága. Az jó ötlet, hogy valami plusz lencse a főkamera elé.
-
válasz
laaceee98 #8889 üzenetére
Jó fényben értékelhető makró képeket tud készíteni, de nincs autofókusz. Sokszor jobb a főkamerát használni és 100% méretet, csak ott meg már kijönnek a képfeldolgozás hibái (ami mobilos szemmel teljesen jó). Én rendes munkára nem erőltetném, ha ez kiemelt szempont, de a Redmi-t sem. Talán gcam és raw mód, de az is kompromisszumos.
-
PitLee
őstag
Nem ismerem a másik telefon képminőségét, de itt a fórumon a gcam gyakran előkerült.
https://prohardver.hu/tema/re_samsung_galaxy_a52s_5g_jo_s-tehetseg/keres.php?stext=gcam -
Breki
veterán
én kettőt találtam
Fotók Google Camera Mod-dal (GCAM)
Szerkesztett és makrofotók mobillalDe mondjuk az nem teljesen igaz, hogy nincs másról szó.
#7653 Grg
Ez meg egyáltalán nem igaz szerintem, szó sincs profi fotósokról és amiről szó van kb 10-ből kilenc embernek feltűnik aki szeret fotózni is a mobiljával.DE akkor feltennék újra egy teljesen más kérdést, meg lehet-e oldani a telefonnal, hogy a közelben hallható zenét egy utasításra felismerje telefon elindítva a zenefelismerőt.
Nekem sokszor lenne most szükségem rá, hogy viszonylag gyorsan elinduljon.
#7654 Apaxp
Köszönöm, nekem a második kicsit jobbnak tűnik, mást már nem merek írni. :-) -
skroy
senior tag
Nincs erre külön gcam és fotózás topik? Lassan már nincs is másról szó itt.
-
Breki
veterán
válasz
Dr Bubo #7644 üzenetére
ez szimplán beállítás függő
nem hiszem, hogy az én Karácsonyfás képeimen, vagy, ha ezeket nézzük nem jók a színek.
[link]
[link]
[link]
Persze ez szubjektív
Már csak ha RAW-ban nézi az ember is lehet változtatni a színképen.
De ezer féle színbeállítás van.
Pl csak most gyorsan egy
HDD Mode Lmc Config File
[link]
Pont ez az előnye és hátránya is, hogy ezer féle beállítási lehetőség van.
Elég csak a Youtube-n beírni
lmc 8.4 color settings
[link]
Azt hiszem nem véletlen, hogy ennyien használják és tuningolják..
Mondjuk engem még a 8.6-os gcam érdekelne, csak az nálam nem működik olyan megbízhatóan.
Találtam is egy jó oldalt, csak úgy nézem mostanában nem frissítik.
How I Can Send You GCAM App?
[link]
Egyébként kár, hogy Näte kolléga már nem jár ide olvastam korábbi írásait szívesen eszmét cserélnék vele. -
Apaxp
senior tag
Tudom egyébként, hogy a gyári túlélesít, meg azt is, hogy most ízlésről vitatkoztunk
Nem értek a fotózáshoz (se), de ennyi pro/kontra hsz után lőttem egy gcam, igaz csak 8.1-es, és egy gyári kamera fotót. Ami nekem feltűnt, hogy a gcam alapból kicsit sötétebb képet készít, az adott képbe maximálisan belenagyítva olvasható a könyvet címe, a kép mérete 9,32 MB. A gyári fotó lényegesen világosabb, a teljes nagyításnál már mosott, olvashatatlan a szöveg, a kép mérete 3,5 MB. A képek ugyanarról könyvespolcról készültek viszonylag sötét szobában vaku nélkül. Én betudom a különbséget a tömörítésnek. A sötét és világos különbséget viszont nem értem. Mintha a gyári egy külön napot kapcsolna fel.
-
Breki
veterán
hehe
Ezek a képek nem Night Sight-al készültek. Gcamnál estiben pont az az egyik lényeg amitől jobb. Itt igazából minkét kép elég gáz a felső valóban élesebb.
Én olyan képet kérnék a gyárival ami annál élesebb mint a Pécsi, hogy ránagyítva a távoli részre.
Egyébként most mutattam a fotósunknak, azt mondta hogy az élesség nem a fán van, hanem az előtéri képen, ezért a háttér zizegős. Ez valóban így van szerintem is.
Ez itt nem offtopik, mert a gyári kamera appról van szó egy másik app-al való összehasonlítás tükrében, ez pont a Gcam topikban senkit nem érdekelne.
Engem nem zavar, csak nem akarom, hogy megverjenek. :-)
Igazából talán amikor a házigazda rakott be képeket, így is volt egy-két beszólás, hogy miért foglalkozunk ennyit ezzel.
A másik felével viszont nem értek egyet, igazából inkább arról van szó, hogy a gcam-ot hogyan érdemes használni és nálunk profibb fotósoknak mi a véleményük róla. -
Na ezen például most látom, hogy bemozdult picit, de amúgy éles lenne.
Ebbena hozzászólásban adtam összehasonlító képeket, nézd meg például középen az autó rendszámát:
Gyári app:
LMC:Itt bemozdulás szóba sem jöhetett, mivel nem kézből fotóztam, hanem le volt téve a telefon az ablakpárkányra.
Egyébként éérdenes lenne a Gcam témában folytatni ott több hozzáértő van érdekes téma lenne, itt meg részben offtopik és nem mindenkit érdekel!!!
Ez itt nem offtopik, mert a gyári kamera appról van szó egy másik app-al való összehasonlítás tükrében, ez pont a Gcam topikban senkit nem érdekelne.
-
Breki
veterán
Értettem egybeírva is.
Viszont te nem olvastad el a Night Sight lényegét, hogy hogy működik. Én erre céloztam
Illetve főiskolán tanultuk is, de több Ps könyvben is külön fejezet:
Bemozdulás okozta életlenség mérséklése.
Nem mintha erről ez esetben szó lenne egy 10 méterre lévő kb 10 cm-es tárgyra ennyire ránagyítani aztán csodálkozni, hogy
2160x3840 Iso40 8.3 Mp-es képnél ilyen nagyítás mellett kicsit szétesik nonszensz De rendben mutass gyári kanerával általad készített képet ami ennyire ennyi belenagyít a a háttérbe ahol nincs is a fókusz nem esik szét Kíváncsian cárom.
Ja igen amiről beszéltem
A Night Sight funkció arra való, hogy 3 és 0.3 lux között készítsünk elég világos és éles fotót. Ehhez a készülék nem használ vakut sem, tehát az egyetlen megoldás a bemozdulás elkerülésére, hogy több képet készít különböző záridőkkel.
Az exponálógomb megnyomása után a Night Sight 15 fotót készít 1/15 másodperces, 6 fotót pedig 1 másodperces záridővel. Ezután az új AI algoritmus segítségével egymáshoz igazítja a képeket, összefésüli azokat a zajszűrés érdekében, automatikusan beállítja a fehéregyensúlyt, és a fotó színeit természetes színekre képezi le.És akkor kevés fényben is ilyet lehet, tudom ez is honályos lesz :)
Egyébként éérdenes lenne a Gcam témában folytatni ott több hozzáértő van érdekes téma lenne, itt meg részben offtopik és nem mindenkit érdekel!!!
-
-
PirosHello
senior tag
válasz
Dr Bubo #7399 üzenetére
Számítógépen belenagyítva mindkét tartalomba egyértelműen megállapítható, hogy mind az MGC, mind az LMC jobb képeket készít nappal is. A távolabbi tárgyak nem annyira pixelesek és színhelyesebbek is. Pl a buszpályaudvar mögötti sárga pékség színe, felirata egyértelműen szebb, mint a gyárin. Nem beszélve a mögötte álló fenyőfáról és a mellette álló szürke, hulló vakolatú ház színéről és a vakolat körvonaláról. A panelháznál is a legfelső emeletek ablakainak körvonala, a ház színe/piszkos foltozata, a platánfa felső ágain/törzsén a foltosság színhelyessége, pixelessége egyértelműen szebb mindkét Hub-on. Nekem speciel az LMC kicsit jobban tetszik (nem annyira túlszaturált, mint az MGC pl. a "piros" busznál, míg a sárga tényleg sárga), de ez már sztem ízlés kérdése. Éjszakai képeket pedig a neten lévőkből szemezgetve körökkel veri a gyárit a GCAM.
-
-
vince
őstag
-
Breki
veterán
Ezt igazából már a gcam fórumban kéne így kitárgyalni, vagy ott is de szerintem:
1. Ha jól tudom Az alap kamera szoftverbe "szoftverekbe" ha a képernyőre koppintok akkor kitudom jelölni azt amit élesen szeretnék majd fotózni.A Gcamba viszont a koppintással fény mérést csinál az adott helyen. Illetve fókuszál is és fényt is mér.
2. Érdemes a RAW-os mentést HDR-t és Night Sight-ot belőni
[link]
A legtöbb kameránál jobb képet lő a gcam, főleg ha rázoomolsz egy gcamos képre látványos a különbség.
egyébként jól mondtad
Night Sight móddal is, amely sorozatfelvételeket készít és egyesíti azokat, miközben növeli a nettó hangulatot, és megszünteti a mozgás elmosódását.
DNG formátumban is RAW-képeket készíthet, majd később saját kezűleg feldolgozhatja azokat.
3. Pontosan mi a Google Camera?Gondolkozott már azon azon, vajon miért veri a Google Pixel szinte az összes többi zászlóshajót, annak ellenére, hogy rendes fényképezőgép-hardverrel rendelkezik? Nos, ez a Google Camera által végzett komplex szoftverfeldolgozás varázslata.
A Google Camera mod (más néven GCam Mod vagy GCam port) alapvetően a kamera alkalmazás hordozott változata, amely megtalálható a Google Pixel felállásban. Az alkalmazás felhasználja eszközének Camera API-ját és hardverét a Google képfeldolgozó algoritmusainak alkalmazásához.
Ez viszont elősegíti a jobb részletek elérését és a magasabb dinamikus tartomány elérését a HDR + algoritmusok segítségével, amelyet egy teljes értékű portré mód követ, kivételes éldetektálással és elmosódással, még egyetlen lencsével is.
4. Mi az éjszakai látás? A Night Sight funkciót úgy tervezték, hogy jobb fényképeket készítsen gyenge fényviszonyok mellett a hátsó és az elülső kamerákkal egyaránt. Élénk és részletgazdag fényképeket készíthet gyenge fényviszonyok mellett is, torzító vaku vagy állvány nélkül.
The Night Sight mode from the Google Camera is Impressive!
[link]
Ez esetben szerintem ágyúval lőttél verébre, Azt vártad, hogy mint egy Bridge gépen, egy kattintás után jobb lesz egyből. Én meg korábban sokat olvastam róla milyen jó és részletgazdag képeket lehet készíteni a gcammal ezért nézzük más oldalról.
A konkrét esetben szerintem mindkét kép elég gázos, de valóban az alsó rosszabb.
Lehet érdemes lenne egy gcam 8.6-ot. kipróbálnod, lehet a te igényeidnek az felel meg jobban.
5. Google Camera Features
• HDR+ expozíció- és fehéregyensúly-szabályozással – Készítsen képeket a HDR+ használatával, hogy fantasztikus fényképeket készítsen, különösen gyenge megvilágítású vagy háttérvilágítású jeleneteknél.
• Top Shot – Válassza ki a legjobb pillanatot a Top Shot funkcióval. Automatikusan a legjobb képeket ajánlja, ahol senki sem pislog, és minden jól néz ki.
• Éjszakai látás Night Sight – Soha többé nem akarja használni a vakut. Az Éjszakai látás minden részletet és színt kiemel, amelyek elvesznek a sötétben.
• Super Res Zoom – A Super Res Zoom funkció élesebbé teszi a képeket, ha nagyít.
• Mozgás mód Motion Mode– Rögzítse az életet mozgás közben. Készítsen professzionális minőségű Long Exposure és Action Pan fényképeket.
• Hosszú felvétel Long Shot– Készítsen hétköznapi, gyors videókat az exponáló gomb hosszú lenyomásával az alapértelmezett kameramódban.
Bpcsi, ha hosszabb lett csak igyekeztem egy hozzászólásba minden ezzel kapcsolatos dolgot összeszedni. -
Breki
veterán
válasz
Mizol29 #7367 üzenetére
Ha ez nem irónikus kérdés akkor a válasz egyértelmű igen
Korábbi válaszomban leírtam ott a link a képekkel gcam-al és anélkül Szerintem elég egyértelmű Igazából itt nem is értem miért nem akarja mindenki, korábbi telefonjaimnál xiaomi fórumokon szinte mindig az volt az egyik elsődleges Gcam megy rajta? -
Mivel sajnos a gyári app túlélesít és túltömörít, ebben meg van 100%-os jpeg beállítás, már önmagában emiatt is megérheti a gcam, de mivel sajnos nem lehet beállítani, hogy lezárt telefonnál is el tudjam indítani (power gombbal), emiatt nálam biztos nem lesz alapértelmezett fotó alkalmazás akkor sem, ha minden problémát sikerül megoldani rajta.
-
Az az igazság, hogy a másik Gcam-nál, ami telepítve van a telómra, már egyszer erre rájöttem, de az vagy fél éve volt, azóta elég sok minden történt ahhoz, hogy elfelejtsem. De mi a fene oka van, hogy ezt az egyet nem voltak képesek betenni a menübe, annyi mást meg igen...? Meg ott első indulásnál asszem fel is ajánlotta, hogy betölt egy XML fájlt. Na mind 1.
-
Mizol29
senior tag
Amúgy megér ez a Gcam ennyi vesződést csak kérdem
-
Breki
veterán
Így most gépról azt látom, hogy a felső képen az élesség valamiért nagyon az úton van
De lehet erre a részére a gcam-os fórumban jobban tudnának válaszolni.
configot én valahogy úgy töltöttem be, hogy manuálisan bemásoltam a megfelelő könyvtárba
és akkor így.
[link]
De ez lehet sima gcamnál volt, kicsit belekeveredtem annyi féle verziót teszteltem, használtam
De ezt a madhavrata xm-t szerintem én is fogom tesztelni. -
Breki
veterán
Erre nem tudok mit mondani.
beállításokhoz pedig nem nyúltam
Talán kéne, lásd korábbi makro kép le is írta mit módosítottAhogy írtam is a google kamera és ez a változat is pont arról híres, hogy sokkal jobb éjszakai képeket csinál.
A leírásából:
"LMC8.4 egy új Camera App Android mobiltelefonokhoz és táblagépekhez. Lehetővé teszi, hogy még éjszaka is jobb képminőséggel készítsen fényképeket. Tehát különböző módok közül választhat, majd készíthet fényképeket. Panoráma, körpanorámakép és még sok más is használható."
Samsung members csoportból
Only installing gcam 8.4 is not a solution. You have to set one and only xml for which gcam is working in A52s. Its (LMC 8.4 R6 FINAL by Madhuvrata). To set firstly download it from the group. Then create a folder in MyFiles. And move the xml to this folder. And then open Lmc 8.4, after a few sec tap on the space beside the shutter icon and you will find the xml. Tap on it. Camera will restart. Then it's ok. For creating lmc8.4 folder u can download files by google app.
If u found this helpful,tap on the 3dot icon and mark as solution. I'll be glad.Stock vs g cam in A52s
Do join in this telegram group, you'll find procedure!
Download lmc 8.4 and use madhavrata xml.Egyébként itt is van gcam fórum tele képekkel
Fotók Google Camera Mod-dal (GCAM)DE nekem mindegy akinek nem tetszik ne használja, de ne írjunk már egy szakmai csoportban olyat.hogy a gcam nem jó illetve jobb esti képeket csinál.
GCam: A Google Pixel 7 Pro kamera telepítésével exponenciálisan javíthatja fényképeit
A GCam a Google kameraalkalmazása, amely előre telepítve van a Pixel sorozatú telefonokon. Más Android telefonokra is letölthető, és ma erre fogunk összpontosítani. És ez az a GCam lehetővé teszi, hogy összenyomjuk mobileszközeink fényképes részét, amely lehetővé teszi számunkra, hogy hihetetlen fényképeket készítsünk nagy részletességgel, valamint kiváló teljesítményt nyújt gyenge fényviszonyok között.
A főbb fejlesztések, amelyeket a Google kamera vagy a GCam telepítésekor fogunk elérni:
-Jobb fotók gyenge fényviszonyok mellett
-További részletekFényképek kevesebb zajjal
-Továbbfejlesztett HDRTovábbfejlesztett portré módú fényképek
-Olyan extrák, mint a Google Lens vagy a GCam asztrofotózási mód
Különféle könyvtárak, amelyek a fényképeket az Ön ízléséhez igazítják (telítettség, élességItt meg lehet nézni több képet gcam-el és anélkül
Stock App vs Google Camera Port:
[link]Erről pedig én se tudtam, de gondolom Samsungon nem megy
A GCamator alkalmazással kompatibilis GCam vagy Google Camera telepítése
Így van telepítve a GCamator, és ezeket az eredményeket kínálja
[link]A GCamator egy ingyenes és nyílt forráskódú alkalmazás, amely lehetővé teszi a Google Fényképezőgép legújabb verziójának telepítését Android-eszközére.
Csak le kell töltenie a GCamator alkalmazás a Play Áruházban, és kövesse az utasításokat. A GCamator automatikusan felismeri az eszközt, és automatikusan telepíti a legújabb elérhető verziót.Na mégis tudtam mit mondani. :-)
-
Breki
veterán
válasz
vectras #7337 üzenetére
Ezt cáfolnám, nálam egyáltalán nincs így, mint ahogy korábban leírtuk itt is a Gcam pont esti képekben a legjobb.
Sokan pont erre és ezért használják.
De tessék egy saját esti kép. Bár lehet ide feltöltve lerontja, de a lényeg talán így is átjön.
A fakó képre meg csak ennyit
Szóval ez inkább user, vagy beállítás hiba szerintem, vagy esetleg az én változatom, mivel a telegramról a Gcam csoportból van letöltve, valamiben más, de ezt nem hiszem.
De akinek nem tetszik nem használja, én már régóta vágytam arra, hogy egy telefonomon megfelelően fusson a Gcam.
-
Breki
veterán
válasz
vectras #7329 üzenetére
Mármint mi a borzalom?
Gcam egyértelműen jobb képeket csinál mint a gyári kamera, főleg esti fényviszonyok közöttA fórumában meg most volt szavazás, ki melyik verziót használja LMC 44%-al nyert a többi alig érte el a 10-15%-,öt.
Érdemes raw-al és HDR-el játszadozni.
Őszinténszólva a fele beállításról még fogalmam sincs, de raktam már fel korábban képeket és videót is és pont pár hete mutattam egy hivatásos fotós ismerősömnek mennyivel jobb mint a gyári kamera . -
Breki
veterán
válasz
t72killer #7298 üzenetére
Én nem használtam config file-t hanem átírtam az értékeket, de azt mindenképpen kell, mert anélkül tényleg fagy. Szerintem új kell, hisz ez külön program nekem egyszerre van fent a gcam és az lmc utóbbinak külön parancsikonja is van.. Tehát ha pl van fent jól működő 8.1-es fel lehet rakni mellé tesztelésre.
-
-
válasz
Marci112233 #7269 üzenetére
Nem rossz a kép, de a gcam ebből is többet ki tud hozni. Az utófeldolgozása egyszerűen verhetetlen.
-
Igérem nem hisztizek sokat a témában, akkor melyik is a legfrisebb stabil, minden kamerán működő gcam
?
Kezdődik a sötét tél és a gyári night mode egy moslék.
-
8.4-es és 8.6-os gcam-et próbált már valaki? 8.1-et használtam legutóbb, kíváncsi vagyok van-e vmi előrelépés.
-
Breki
veterán
Gcan
Már van applikáció is :-)
[link]
Download Gcam Config app on play store: @everyoneLink:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.octocore.gcamconfig
About Gcam Config app -Gcam config app made for help Gcam user to find her best xml/ config file easily. Gcam config app save your time. Thousand of config creator with us. Config list daily updating. If any of user need help they can contact us.
Video
[link]
-
Breki
veterán
válasz
t72killer #6616 üzenetére
Ez hol van pontosan ez a konfig és hányashoz van?
LMC 8.4-hez nem nyúlok, de egy sima gcam-hoz kipróbálnám.
Ugye egyszerre lehet fent egy ilyen gcam és lmc-s gcam.
Ja és egy dolog kimaradt.
Ha jól tudom van már 8.6-os Gcan-de ez nem tudom mennyire stabil, illetve itt is múködik-e a korábban írt módszer.
[link]
Ha valaki kipróbálja engem is érdekelne
[link]
Arnova’s mods are some of the most popular Google Camera build out there as they feature support for all Android phones and hardware. This includes Samsung Exynos as well as Snapdragon processors. Other SoCs include MediaTek, UNISOC, and more.
The app also works with smartphones from all OEMs including Pixel, OnePlus, Xiaomi, Motorola, Oppo, Vivo, Realme, Nokia, and Samsung Galaxy S22/S21/S20/S10, Note 20/10, Galaxy S8 series, S9 series, S7 series should work as well.
GCAM 8.6 Mods by ArnovaTelegram Channel Download LinksGcam 8.6 MOD APK by Arnova
Mirror Download LinksGoogleCamera_8.6.263.471358013.15.apk
GCAM 8.6 APK download | Official link
GCAM 8.6 Mods by BSG Telegram Channel Download LinksGcam 8.6 MOD APK by BSG
Mirror Download LinksMGC_8.6.263_A11_V1.apk
GCAM 8.6 APK download | Official link
[link] -
Breki
veterán
Köszönöm mindenkinek.
Megpróbálom gyorsan összeírni a lehetséges megoldásokat.
Ugye nekem LMC van ez úgymond másik alkalmazás is másik könyvtárszerkezettel kicsit más menüvel.
De kezdjük az "alap" gcam-al.
GCAM_8.4.400.42.XX_SHAMIM_V15FIX
Innen letölthető
[link]Once installed, load the attached Config file. These settings are best optimized for A52s 5G
Regular & UltraWide lens work flawlessly with Night Sight. The Video recording works sometimes, but is often a hit or a miss.Config file betöltése
File Manager
A megfelelő könyvtárat látrehozniI tried alot of versions, but 8.4.4 version is working good for me, although it freezes after 3 seconds, but switching from normal to portrait then back to normal again fixes it temporarily.
link to download it from the official website:you can see below the difference between the base app and Gcam - x10 zoom- :
there are alot of settings to configure, but I spent some time working around and came up with pretty good results.
dont forget to edit your session Id/stream mode to 61444/8.Config file
[link]Leírás
[link]LMC amit én használok elvileg letölthető innen is
LMC8.4_R13
[link]Ehhez én nem használtam config file-t hanem a korábban írt értékeket átírtam, eseteg azt tudom csinálni, hogy az általam átírt config file-t kimentem és felteszem valahova.
-
Breki
veterán
válasz
ShadowLac #6423 üzenetére
Szia, nemrég volt szó róla részletesen.
Én most az írt LMC 8.4-et használom
Ez most a korábban írt módszerrel hibátlannak tűnik egy apró dolgot amiről már beszéltem kivéve.
Ezt most részletesen, ha back kamerára megyek először valamiért lefagy a kép ahogy ugye korábban. Ekkor a front kamerára megyek az is, viszont ha átmegyek például portrait-ra akkor ott már jó már jó és vissza kamerára szintén jó.
Igazából nem értem miért van ez de így simán használható.
Viszont izgat a 8.6-os gcam
Ha valaki ezt kipróbálta már engem is érdekel
Ha valaki a BSG-t próbálná
FIX SAMSUNG A52s, A73, M52 || Gcam BSG 8.4.600
[link]
Itt írják ezt a módszert amit itt is ajánlottak nekem:
Install gcam bsg 8.4
Goto settings
Goto photo modes sessions config
Goto back0.5
Goto session Id
Enter number 61448
Do the same process for back1.0, front0.8, front1.0 That's it -
-
Breki
veterán
Van egy telegram csoport nem tudom tudok-e onnan linkelni, de megpróbálom
Photography-Gcam Group for:
A52 (4g+5g) - A52s - A72
Repo: @GcamRepo
USE ENGLISH.
CHECK PINNED MESSAGES AND /notes.
join the Global discussion groups:
@SamsunGalaxyA52
@GalaxyA52s
@SamsungGalaxyA72
@GalaxyA52A72A52sViszont most látom, hogy a feltöltött képet nagyon lerontotta a prohardver, az után azon csodálkozom, hogy szután valakit érdekel. :)
Tudtok mondani olyan helyet ahová a telefonos fotós képeket fel lehet tölteni minőségromlás nélkül?
Ha jól rmlékszem van erre fórum is, valaki itt írta is, csak most nem találom
-
Breki
veterán
Na megvan a 8.4 újabb verzió rendesen működik
front és back camerára
is egy ici pici hiba kivételével. :)Leírom másoknak is hátha jól jön.
LNC 8.4 Gcam
Videó is jó vele tegnap teszteltem.
A korábban írt útvonalon így kell beállítani .
A tegnapi koncerten készített kép.
Simán beállítások nélkül tömegben.
Lesz nég jobb is, de kezdetnek nem rossz. :) -
Breki
veterán
Na végre van ez a photo sessiont.
De most beírva 5-,öt nekem fekete képernyő lesz az adott ksmeránál.
Mit jelent az pontosan, hogy kiemelt ötöst írtál bele?
Sok helyen olvasom a leírást, de azt nem látom pontosan mit írtak bele.
Egyébként tsláltam egy ilyet:
Download GCam 8.1 for Galaxy A52s 5G (Google Camera APK Port Install)
[link] -
Breki
veterán
Közben utánaolvastam gyorsan
Hogy meglegyen mobilról is
Innen letöltöm az apk-t telepítem
MGC_8.6.263_A11_V3.apk 17/09/2022 Gcam 8.6
[link]
change the photo session value on all cameras at once and all of the cameras will work without any problem !
Na ez a része még nem világos ezt pontosan hol kell átírni -
Azért vannak a gcam konfig fájlok, hogy ne fagyjon le. De még az se kell, ha manuálisan beírsz néhány sort, máris jó lesz.
-
Breki
veterán
Sziasztok
BuildProp Editor-t használ valaki?
[link]
Elvileg ezért kell
Steps to install Google Camera on Galaxy A52s 5G
The Google Camera APK file installation process is as simple as installing any other third-party APK file. You don’t have to root your device for this.
Download the GCam APK file from the download link above and tap on it. Make sure that the Unknown Sources option is enabled on your device. In order to do this, go to the device Settings menu > Security/Privacy > enable it. [If already enabled, skip to the installation] It will launch the package installer and tap on the Install button. Once the installation is done, open, and use it. Enjoy!
Still, if the camera app doesn’t work, then enable the Camera2api by using build.prop (Not for every device)
Download Google Camera for Samsung Galaxy A52s 5G | GCam APK
[link] -
osonte
őstag
válasz
Zoli bácsi #5581 üzenetére
Fotós topikban javasolták, hogy az "Automatikus HDR" legyen bekapcsolva. Anélkül nekem valamikor kiégett a fotón az ég, szóval ezt érdemes bekapcsolni. Jó GCAM-ot pedig nem találtam még, ami minden körülmények között jobban teljesít ezen a telefonon, vannak helyzetek, amikor jobb, de két kamera appot nem akarok tartani a telefonon és mindkettővel fényképezni, hogy éppen melyik jobb adott körülmények között. Számomra akkor lenne értelme a GCAM-nak, ha mindig minden körülmény között jobban teljesítene, mint a gyári.
-
Zoli bácsi
őstag
Én múlt csütörtökön vettem a telefont Euronicsban. Bekapcsolás után a beállítások elejénél kért wifi beállítást, aztán egy órát molyolt ott, frissített.
Utána napokkal mondtátok, hogy van új frissítés. Nekem nem talál semmit....Ebben már benne lehet, amit vásárlás napján telepítgetett?
Egy hetet elketyergett egy töltéssel, megint csütörtök este töltöttem, látjátok hol áll.... Tetszik. Jó, én 52 évesen nem nyomom egész nap, 1-1 telefon, meg ránézek naponta 2x üzenetekre, ennyi. Néha egy-egy fotó. Apropó, a Redmi után túl világosnak találom a fotókat, amiket készít. Nem igazán találtam beállítást rá...Használtok valami más, bevált kamera alkalmazást..? A Redmin próbáltam régebben mást, azt hiszem a Gcam alkalmazást. Itt is elmenne..? Köszönöm! -
Technoman
őstag
Sziasztok!
A családban van egy A52S 5G teló, amin a StreetView 360°-as panoráma néha igen sz@r tud lenni (de ez nem a teló hibája). Nekem egy P30 Pro-m van, ahol egy portolt GCam (Google Camera) van feltéve és az -bizonyos esetekben- jobb 360°-as képet lő, mint a StreetView (nem esik szét a kép, kevesebb az illesztési hiba)
Van-e erre a típusra GCam portolt app? Használ-e itt valaki, ilyen appot?
Thx -
válasz
_DiEGO_ #3963 üzenetére
És miben jobb az a53 kamerája? Pöccre uaz a szenzor (IMX682)+optika van benne, ha meg szoftverben nem tetszik valami, felröppentek egy gcam-et.
A "játékokban gyengébb" meg pont arra lesz jó, hogy a gyengébb grafikus alegység többet izzadjon a mezei feladatoknál, pl böngészőgyorsítás - így többet gyalulja az akksit.
Ami érdemben jobb lenne, az az a73.
Nekem végképp rossz biznisz lett volna az a53, ezt már a pletykák alapján tudtam - amikor a teljesítményét max saccolni lehetett még. Annyi tudható volt róla, hogy no jack, no töltő (nemrég költöztünk UK-be, ezt is meg kellett volna venni külön) - és ugye az elmúlt évek tapasztalata alapján a gyanú, hogy az exyfossal a nagyobb akksi max arra lesz jó, hogy tovább tart a töltés.
Nem lep meg a samu, bestbuy szinte sosincs két egymást követő generációban, és az a52s erősen bestbuy - ahogy az S-szériában az s20 fe 5g volt az.
-
válasz
miben89 #3951 üzenetére
9-10 óra közötti SOT jön ki nekem két feltöltés közt, ez főleg Chrome böngésző használatból szokott összejönni, automata fényerővel.
A kamerával én is nagyon meg vagyok elégedve. 👍 Nappal a saját appját használom, gyenge fényben a gcam talán kicsit jobb munkát végez. A fázisérzékelő AF meg az OIS miatt üdítően sok az éles, jól sikerült fotó gyengébb fény mellett is, leszoktam arról, hogy mindent 5x fotózok, hátha 1 kép jól sikerül. Az OIS pedig a videókra is jó hatással van.
A szelfi kamerája sajnos pont az ellentéte, nem túl acélos, nagyon nehéz vele használható fotót lőni.
-
MobilGuru33
tag
Sziasztok !
A52S 5g-re próbálnék valami használható GCam-ot varázsolni de egyetlen verzió sem működik , ahogy elindítom az összes verzió kifagy
Esetleg valakinek van valami ötlete? illetve melyik a legjobb GCam verzió erre a telóra?
Előre is köszönöm !
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Gyúrósok ide!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Nintendo 3DS és DS topic
- Synology NAS
- PlayStation 5
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- További aktív témák...
- ÚJ aktiválatlan Apple iPhone 16 Pro Max 512GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- Samsung Galaxy S23 256GB (garis)
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- iPhone 12 Kék 128GB
- Apple iPhone 16 Pro 1TB Fekete Titán Színben Bontatlan 12 Hó Garanciával
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged