- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Samsung Galaxy A3 tudnivalók!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lgvelho
tag
Köszönöm a segítséget. Lehet futok még egy kört a Samsungnál, hátha mondanak valami okosat. A gyári visszaállítástól azért fázom mert akkor a sw frissítések is törlődnek és azonnal le fogja tölteni a 6 Androidot amit nem szeretnék. Nagyon furcsállom az egészet, még egy telefonom se csinált ilyet. De hogy rögtön kettő?
-
lgvelho
tag
Köszi a gyors választ. Nem, bejövő hívásnál eltűnik az áthúzott hangszóró ikon, ezért írtam hogy "kilövi" a rezgést és csönget. Nem tudom mióta van így, de gyanús hogy két telefonon egyszerre jelentkezik. Ja, és gyári Lolli van rajta, nem frissítettünk. A hangerő-beállításokat végignéztem, elvileg minden stimmel de sajnos mégse. Hangerőgomb nem befolyásolja a jelenséget.
-
lgvelho
tag
Kedves fórumtársak!
Segítségre lenne szükségem. Nekem is fiamnak is ugyanaz a problémája: ha a Gyorsbeállításokban rezgést állítok be az első bejövő hívásnál csak rezeg a teló, de a másodiknál megszólal. Nagyon zavaró pl. értekezlet közben. Újraindítás csak megint a legközelebbi hívásig működik, utána kilövi a rezgést és megint cseng. Mi a hiba? -
lgvelho
tag
válasz
szemesi69 #4787 üzenetére
Azóta újra próbálkoztam és kiderült, hogy az MPE látja a képeket csak nem az sd- kártyán hanem az Internal memory-ban. Hogy miért? Aztán elkezdtem átpakolni, de az első kb. 40 kép után kiírta hogy OBEX Error és lefagyott. Ilyet se láttam még.
A másik módszerrel (Smart Swich csak a driver és utána simán) a Total Commander nem is látja a telót a pc-n. -
lgvelho
tag
Sziasztok!
Megint segítségre lenne szükségem. A nyaralás előtt vettem egy 32 gigás sd- kártyát a telefonhoz és beállítottam hogy a kamera a képeket erre mentse. Csináltam jópár képet, majd itthon le akartam menteni pc-re. Eddig a MPE minden androidos telefonommal kifogástalanul működött de most az sd-kártyán levő képeket nem látja! Csak a belső memóriát kezeli a DCIM-camera mappát üresnek látja. Megpróbáltam Kies-sel az meg a Smart Switch progit kínálta föl, majd lefagyott ( usb-n). A SS meg nem ad ki mást mint biztonsági mentést meg szoft frissítést. Ilyenkor mit lehet tenni?
A telefon egy Simes A300 FU független. -
lgvelho
tag
Hali!
Már több mint 1100 hsz.-olvastam és most már belefáradtam, talán nem az lesz a válasz hogy "olvass vissza még ezret"😟 A hívásnaplókban nem enged egyes tételeket törölni, csak az egészet. Sem a Törlés sema Kiválaszt opcióra nem jelennek meg a kis kockák. Csak ha a bal felső sarokban rányomok akkor kiválasztja az egészet. Ez Lolli bug, vagy a telóé? -
lgvelho
tag
válasz
lgvelho #4542 üzenetére
Megvan! Rájöttem. A fene gondolta volna hogy az Akkumulátor- Akkumulátor használat-Adatok-Optimalizálás beállításban a Viber "Állandó optimalizálás"-ra volt állítva. Ez lőtte ki 10 percenként a nem használt alkalmazást . Hát nehezen de csak sikerült megtalálni.
Köszönet a fórumtársaknak az ötletekért és az együtt- gondolkodásért! -
lgvelho
tag
Ahogy egyre mélyebben ások a beállításokba két különbség van: a működő szolgáltató-függő a másik független, illetve a működőben van SD kártya a másikban nincs. Ja, és még valami: a független Viber- beállításaiban hiányzik a "Helyalapú üzenetek fogadása" a másikban van ilyen. Okozhatnak ezek ilyesmit? Bocs' ha hülyeségeket kérdezek, de nem vagyok egy Android- szakértő. Csak nagyon idegesít hogy két hete még semmi baja nem volt, most meg állandóan leáll. Általában idegesít ha valami elromlik.
-
lgvelho
tag
Kösz' igazad van, de nekem csak felhőbe mentést ajánlja fel, azt meg nem használok. De ez még mindig nem magyarázza hogy miért lehet két teljesen azonos készüléken, teljesen azonos beállítások mellett, hogy az egyiken tökéletes, a másikon 10 perc után leáll. Újraindítás sem segít.
-
-
lgvelho
tag
Lehet hogy off lesz, de segítséget kérek. A családban két A3 van, tökéletesen azonos beállításokkal. Az egyiken a Viber kifogástalanul működik, a másikon kb. 10 perc után leáll. Azonos verzió, minden beállítás ugyanaz. Ez mi a frász lehet? Nagyon kellemetlen mert nem kapom meg az üzeneteket és hívni sem tudnak. Csak ha manuálisan indítom a programot. Akkor minden ok de egy idő után újra leáll a Viber.
-
lgvelho
tag
válasz
#77081088 #3849 üzenetére
Még a gps témához: tegnap Óbudán jártam és percenként eldobálta a jelet a Google Maps. Az A3 mellett ott volt a kocsiban az ősrégi Huawei, ugyanazzal a programmal hibátlanul elnavigált a célig. Akkor most ez gps vevő - tehát készülékprobléma, vagy a frissebb Google Maps a bűnös?
-
lgvelho
tag
Üdv mindnkinek!
Valami nagyon furát produkált a telefonom: az akkumlátor ikonján megjelent egy kis piros jel és azt írja hogy ez az alkalmazás túl sok energiát fogyasztott, állítsam le vagy távolítsam el: Viber.
Azt jelzi hogy az akksi 6,6 %-át fogyasztotta, de az Alkalmazáskezelőben csak 2%-ot ír. Ez mi? Pár szöveges üzenetem volt csak. Ja, és hiába állítom le - nem tűnik el a piros jel. Újraindítás sem segít.
Valami ötlet? -
lgvelho
tag
válasz
szemesi69 #3860 üzenetére
Bocs' de béna vagyok, nem tudom hogy kell linket beszúrni. A Google Play-en találtam Voice Speed Dial néven. A családban két A3 is van, és - főleg autóban - nagyon hiányzik a hanghívás. Állítólag ez olyan mint a régi Nokia, Sonyericsson stb. telókon, hogy a névjegyekhez lehet hangazonosítást felvenni és utána már megy mint a karikacsapás. A gond csak az, hogy néhányan panaszkodnak hogy Bt-n nem műkszik, főleg HTC tulajdonosok. Márpedig autóban ez lenne a lényeg! Ja igen - és fizetős.
-
lgvelho
tag
Üdv mindenkinek!
Használja valaki a Cyberion Voice Speed Dial-t? Működik az A 3-on? Mert a leírás alapján ez az egyetlen app ami hasonlít a régi jó hanghívás opcióhoz. Offline képes működni, nem kell Gugli szerver hozzá. Van valakinek tapasztalata? -
lgvelho
tag
Kedves fórumtársak! Két hónapos a telóm és most használtam először navigálásra. Sík terepen 70-es tempónál, bekapcsolt mobil adattal ötpercenként eldobálta a gps-jelet. Nagyon nehezen talált vissza. Ez mi? Az özönvíz előtti Huawei y300-as soha nem csinált ilyet. Ennyire gyenge a gps modul?
Valamelyik hsz.-ben olvastam hogy ennyi meg ennyi műholdat használ. Ezt hogy lehet ellenőrizni? Külön app kell hozzá? Ja, Google térképet használtam.
Üdv! -
lgvelho
tag
Tudom hogy off, de nem tudom megállni: elő kellett vennem egy 10 éves SE telefonomat és hanyatt estem a hanghívás opciótól. Elképesztő hogy ezt androidon nem tudják megoldani! Az összes Voice dialer és társai közelébe sem jönnek. A névjegyhez miért nem lehet hangazonosítást rendelni? Annyi felesleges marhaság helyett inkább ezt kellene végre megoldani. Az özönvíz előtti olcsó telefonok mind tudták, ez most miért nem lehetséges? Azt hittem az S-Voice erre való (első Samsung a családban az A3) de csalódnom kellett - még magyarul sem tud. És ezeket hívják "okos" telefonnak?
-
lgvelho
tag
Hali! Az új telefonnal ismerkedem és a "Saját telefonszám" mezőben az áll hogy "ismeretlen" . Nem engedi szerkeszteni, semmit nem lehet beírni. Pedig hát van benne SIM, működik gond nélkül. Nem ismeri fel automatikusan a számot ami benne van? Régi telefonjaim ezt mind tudták.
-
lgvelho
tag
Üdv és BUÉK!
Karácsonyra kaptam egy ilyen telefont A300FU-t. Eddig nagyon meg vagyok vele elégedve. Csak egy dolog fura: híváskor a csengetés halkan kezdődik és kb. a második csengetés szól teljes hangerővel, utána meg már minden ok. Pedig nincs beállítva "erősődő" csengetés. (Ilyet igazából nem is találtam) Akkor ez most hiba vagy feature? -
lgvelho
tag
válasz
szemesi69 #958 üzenetére
Hát sajna engem éppen a grafikája zavar. Olyan édes-giccses az egész a köralakú névjegyekkel, ikonokkal. Meg olyan apróságok, hogy korábban a Home gombbal is le tudtam zárni a képernyőt, ez most nincs, az Akkumulátor menüpontot elbújtatták az Energiatakarékosság-ba, (nem kis fejtörést okozott megtalálni) az Adathasználat méri a Wifit, pedig értelemszerűen ez korábban a "Mobil adat" -ot jelentette. Egyszóval nem tetszik sok minden ami Kitkaton egyszerűbb és valahogy "komolyabb" volt. A működésére nem lehet panasz, de a kinézetéről a neve mindent elmond : Nyalóka...
-
lgvelho
tag
Köszönöm, így már sikerült. De sajna hiába volt minden: kilőttem az aut. frissítést és factory reset után ahogy lett wifi elkezdte letölteni megint a cuccot. Nem volt mit tenni, fölraktam a Lollit. Nagy kár, hogy nem hagynak választási lehetőséget. Én például most döntöttem el hogy nem veszek ilyet, pedig asszonyét látva nagy volt a kísértés. Marad a 3 éves Huawei, az legalább stabilan az, aminek vettem.
-
lgvelho
tag
Pontosan ez a bajom: se a névjegyeknél se a biztonsági mentésnél nem kínálja fel az SD -t! Csak felhőbe és Google fiókba hajlandó áthelyezni. Pedig ott a kártya, látja is, de nem lehet alapértelmezett tárhelyként beállítani mint a JB-nél és nem tudok semmit sem áthelyezni rá, kivéve néhány letöltött appot. Hol a hiba? Mit csinálok rosszul?
-
lgvelho
tag
Nekem is megjött OTA-n a frissítés, de nem akarok váltani. A Kitkat tökéletesen megfelel. Viszont a teló már letöltötte és ott várakozik a majd egy giga valahol. Az értesítési sávban "szoftverfrissítés elhalasztva" látszik. Most már kikapcsoltam az automatikus frissítést, de szeretném letörölni a letöltést. Hogy lehet ezt megtenni? A "Letöltések" mappa üres.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 13 Pro / 256GB / Graphite / Gyári kártyafüggetlen (198)
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Nothing Phone 1 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged