- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- 7000 mAh fölé lőne a következő OnePlus Ace
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Samsung Galaxy A3 tudnivalók!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szemesi69
addikt
Ne tévesszen meg az A3 1900-as aksija, egész jól bírja, másfél nap alatt simán hoz 6 órás kijelző időt nálam, de volt már rá példa 2 nap 20 óra 4.5 óra kijelző idővel. Mindkét esetben még volt benne 20%-k. Nálam ez úgy van, hogy wifi, adat, csak akkor van bekapcsolva ha használom, és 95%-ban internetezek vele, minimális telefonálással.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi redmi note 12 pro
-
mateus
senior tag
A Premium Szervizhez elég ha beregisztrálja az ember a telót a Samsung hivatalos oldalán?
Gondolkozok, hogy honnan kéne beszerezni az A3-at, elvileg a B-tel, First Phone és Expansys is gyári garival árulja, de nem tudom mennyire érvényesíthető, nem átverés-e... Samsungnál, MM-ban 8-10 ezerrel drágább, de azok tényleg normális garival adják. -
senior69
tag
Érdekes dolgok vannak itt... én ilyent eggyáltalán NEM tapasztaltam, sőt még mindig gyönyörű szépen csillog villog a telefonom, igaz én tokban használom a nap 24h-ban 😆
Nekem is ilyen Midnight black színű telóm van, és hihetetlenül szépen körberagyogja a krómozott keret! Bravó!!!😁Szerintem ez valami mástól lesz kolegák
[ Szerkesztve ]
-
-
ruskop
senior tag
Na ez az. Nem úgy indul. Én is azt hittem először de nem. Az, hogy nem magyarul indul, nem ott zavaró, hogy nem magyarul indul hanem az, hogy esetleg a telefon egyébb beállításai is más régiósak lesznek. Pl. a dátum formátum nem magyar lesz, esetleg az üzenet küldésnél a karakter kódolás, stb. Ennyiben zavar csak.
-
ruskop
senior tag
-
szemesi69
addikt
Igen benne van.
Bármilyen csc-t feltudsz tenni külön is ha hozzá jutsz, csak azt odinnal, de nem fog megváltozni, ez saját tapasztalat, mivel korábban azért én is mókoltam, de elég volt belőle, mivel ilyen malőrök beugranak. Tehát ha multi csc-t teszel fel ami tartalmazza a XEH kódot, akkor sem fog megváltozni, mivel csak a telefonon tudod kiválasztan, melyiket szeretnéd, sajnos itt kódok nem játszanak, legalább is én nem tudok róla, valószinü rootolnod is kell, ha vissza szeretnéd állítani a XEH csc-t.
Vannak itt android szakmai fórumok keress rá, hátha ott tudnak segíteni, egy próbát megér. Vagy kérdezz rá Acef kartásra az s4 mini fórumban, biztos emlékszel rá, ha te is s4 minis voltál, ő eléggé vágja a témát knox terén.[ Szerkesztve ]
Xiaomi redmi note 12 pro
-
ruskop
senior tag
-
ruskop
senior tag
válasz szemesi69 #1575 üzenetére
Annyi csak a gond, hogy a repair firmware az német. És amikor visszaállítom 5-ről 4-re a telót akkor ugyebár egy CSC nyelvi file-t is be kell tallózni az odinba. Szóval a visszaállítás után németül indul a teló (persze van benne magyar is). Ha utána erre ráteszem a magyar XEH romot akkor meg nem magyarul hanem portugál nyelven indul. És nem tudom úgy megcsinálni, hogy alapból magyarul induljon. Régen volt ilyen *#272*imei# kód amit ha beütöttünk a tárcsázóban akkor ki lehetett a régiót (XEH) választani és akkor onnantól ilyen régiós volt. Ez már nincs. Valakinek ötlete, hogy hogyan lehet ezt orvosolni?
-
ruskop
senior tag
Kipróbáltam a 4 files downgradet is. Nem ugrott a knox.
-
ruskop
senior tag
Első benyomás Lolliról:
- a rendszer nem gördülékenyebb mint a KK, de szinte alig vehető észre a különbség
- több a szabad memória
- aktív használatnál egy picit jobban melegszik az akkumulátor
Persze ez mind így hirtelen első tapasztalatra történt. Így elsőre nem vészes. Magasabb árfekvésű telóknál rosszabb volt a Lolli. -
szemesi69
addikt
válasz speti1991 #1571 üzenetére
A helyedben az A5-t választanám ott 2 giga ram van, az A3-ban 1.5 giga ram. Mindegyik jó választás, és prémium garanciás mindegyik, magyarán hiba esetén futár jön érte és javítás után vissza is hozza. A fényképezöről Ancsako tudna neked segíteni, neki mindkettő tipus van.
Xiaomi redmi note 12 pro
-
speti1991
csendes tag
Sziasztok!
Új telefont készülök venni, mert lejárt a hűségem a telekomnál. Sok telefont kinéztem, ezek jó része offtopic (Huawei P8 Lite, Nokia Lumia 735, Sony Xperia M4 Aqua), de kettő idevág: Samsung Galaxy A3 és A5.
A kérdésem, hogy megéri-e a drágább A5-t vennem? Részletre venném, azért egy ezressel több lenne a havi törlesztő, és nem tudom, van-e akkora különbség a kettő között.
Amire én használnám: elsősorban sokat neteznék, mobilnetről és wifiről is, egy keveset játszanék, sok zenét pakolnék rá és hallgatnék, illetve fotóznék. És minderre jó lenne, ha azért stabilan bírná kb. 24 óráig az aksi.
Ezek közül nyilvánvalóan a 13 vs 8 Mp nagy differencia, de nem tudom, hogy ez látványosan megjelenik-e a képek minőségében is. A képernyő méretének különbsége annyira nem izgat, bár én is szeretem a minél nagyobb képernyőt, de nem lételemem, a 4,5'' is elég jó.
Szóval mi a véleményetek? Melyik érné meg jobban ár/érték arányban? Ki tudnám fizetni a havi ezres pluszt, de nyilván csak akkor tenném jó szívvel, ha van (érdemi) különbség is.Néztem róla videókat, az A5 bitang gyorsnak és stabilnak tűnik, de azért az A3 se vészes. Külsőre ez a fémes érzés bejön, de ugye ez "kb közös".
Mik a tapasztalataitok?
Előre is köszönöm a választ
Szép napot!
Peti -
AliasB
senior tag
Viszont azt nem értem, hogy egy ilyen jól működő ROM-ba minek kell belepiszkálni vagy lecserélni. Ritka az ilyen jó gyári rom Garanciavesztés terhe mellett bele lehet kontárkodni teljesen ésszerű döntés valóban
[ Szerkesztve ]
Járj nyitott szemmel.
-
-
zümzümm
senior tag
Hali!
Mennyire kopik a telefon hátlapja?
z -
laca7909af
tag
Sziasztok !
Tervezek ilyen telót venni magentáéknál (30-as).
Mibe nyúlt bele a T a telefon szoftverében ? Mennyi az eltérés a függetlenhez képest ?
T-s progik leszedhetőek ? Boot animáció gyári ?
Válaszokat előre is köszi ! -
parkr
őstag
Sziasztok!
Meg tudnátok mondani, hogyan változott a telefon memóriahasználata (mennyiségre) Lollipopon, Kitkathez képest? (főleg az 1,5GB-os model érdekelne) -
ruskop
senior tag
Nem várok délutánig. 4 file-os firmwarek:
[link] -
szemesi69
addikt
Na akkor menjünk sorba, a kijelző mentés úgy készült, hogy este feltöltve, wifi, adatkapcsolat, gps kikapcsolva, nem volt repülő módban, reggelre nem merült semmit, a hálózat nálam autómatikus, egyébként éjszaka minek menjenek ezek a funkciók ha nincs rá szükségem, tehát nem félrevezető információ, max az én hibám, hogy nem készítettem leírást a körülményekről.
Az akkuról, most jelenleg nincs róla mentésem, de ahogy én használom, wifi adat, csak akkor van bekapcsolva ha használom, átlagban keveset telefonálok 95%-ban netezek rajta, átlagban ha nagyon nyúzom másfél napot bír 6 órás kijelző idővel és még mindig van benne 20%-ék. A másik rekordom 2 nap 20 óra 4.5 óra kijelző idővel és még ott is maradt 20%-om. A net nálam, elsősorban szakmai fórumok és facebok, vibert nem használok, nagyon sokat számít a jó beállítás.Xiaomi redmi note 12 pro
-
ruskop
senior tag
Én nem találom félrevezetőnek. Még ha a legrosszabb esetet is nézzük, mondjuk nem fut semmi, kikapcsolt kijelző, kikapcsolt wifi, gps, mobilnet, stb. Még talán a repülő üzemmód is be volt kapcsolva akkor sem rossz ha egy grammot sem esett a töltöttség. Az igaz, hogy lehetett volna egy kis kiegészítő info, hogy milyen körülmények között produkálta ezt a teló de ettől függetlenül szerintem nem hülyeség. Ez is egy info.
Pl. olvastam az S5-nek a tesztjét illetve fórumát és ott azt írták, hogy baromi jól bírja szuflával és sokáig elmegy egy töltéssel. Aztán jön a következő mondat, hogy akár 2 órás kijelző időt is ki lehet hozni belőle. Na akkor azt minek lehet mondani?[ Szerkesztve ]
-
istnag
addikt
válasz szemesi69 #1549 üzenetére
Nem hülyeség ez éjszaka volt és nem volt kikapcsolva, gondolkodj mielőtt lehülyézel.
1. de hülyeség
2. nem hülyéztelek le
3. nem állítottam,hogy ki volt kapcsolva, csak az hogy semmi nem volt bekapcsolva rajt értsd gps, net stbLegközelebb próbáld meg értelmezni is a leírtakat.
-
-
istnag
addikt
Na ez kemény!
Azért azt is nézd meg, hogy:
1. semmit sem csinált a telefonnal, de tényleg semmit.
2. sem wifire nincs csatlakozva, sem a mobilnet nincs bekapcsolva -ebből kiindulva gondolom minden ki van kapcsolva gps stb stb-(#1537) szemesi69
Szóval ilyen hülyeségeket nem érdemes berakni ide, mert félrevezeted a többieket. -
ruskop
senior tag
válasz szemesi69 #1543 üzenetére
S4 minim volt és simán Odinnal vissza lehetett tenni egy régebbi verziót. Én úgy tudom, hogy akkor ugrik a knox ha nem a telefonnak megfelelő régiójú firmet akarod feltenni. Vagy valami hasonló. Még nem frissítettem lollira, csak előre szeretem az ilyet megtudni még mielőtt frissítem. Eddig LG G2, Z1 compactom volt még amire kijött a lolli és ott nagyon nem szerepeltek jól. Ezért nem frissítettem még fel ezt a telót. Ott mindegyik bugos volt, szaggattak és melegedett a teló nagyon.
-
szemesi69
addikt
Igazábol akkor derül ki ha valaki kiprobálja, más tipusoknál megoldható gari vesztés nélkül, például S4. Az A3-nak xda-n sincs külön topikja, csak ömlesztve az összes A sorozat. Miért akarsz vissza állni? S4 minim volt elözőleg azt sem lehetett visszafelé, valaki bevitte szervizbe is, ott sem tették vissza az elözőt.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi redmi note 12 pro
-
ruskop
senior tag
Lollival jobb az akku üzemideje vagy változatlan? Esetleg rosszabb?
[ Szerkesztve ]
-
AliasB
senior tag
Lehet csak én vagyok béna de amióta megvan ez a frissítés nem találom azt, hogy az akku feltöltése óta mennyi idő telt el. Pedig azelőtt szoktam nézni mennyit bír. Csak azt találom, hogy mennyi van vissza kb.
Járj nyitott szemmel.
-
szemesi69
addikt
válasz kelemen1 #1522 üzenetére
Ha frissíted 4.4-re már nem tudsz visszatérni ha mégsem tetszik. De ha úgy döntesz frissíted utána a gyári vissza állítást csináld meg, mert verzió váltás miatt nagyon ajánlott, figyelj, hogy az akkuban legyen kraft, mert alacsony töltöttségnél tégla is lehet belőle.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi redmi note 12 pro
-
kelemen1
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap óta én is tulajdonosa vagyok egy ilyen kicsikének. Máris segítséget szeretnék kérni. Nem tudom átállítani az értesítések hangot. Mindig az eredetileg beállított T-s csengéssel jelez. Mi lehet a gond szerintetek? -
-
Kami11
őstag
Akinek nem töltené le a frissítést OTA-n -mint ahogy nekem sem- az megteheti a Smart Switch-el. Nekem is azt írta, hogy a legfrissebb verzióval rendelkezem, viszont az említett programmal azonnal felajánlotta a frissítést. (Telenor a szolgáltató)
A cukrász a selejtet habbal takarja be, a kőműves habarccsal, az orvos meg földdel.
-
TZS03
csendes tag
pl ha a lezárt képernyőről indítod a kamerát, vagy használsz más programot ami használja a kamerát, csak 3 üzemmód marad, most nem tudom pontosan h melyik 3. Nekem pl a viber szedte el a lehetőségeket, meg a lezárt képernyőről való kamera indítás. Úgy lehet visszaszerezni az üzemmódokat, ha az alkalmazásoknál a fényképezőt megkeresed és törlöd az adatokat. Így persze minden kamera beállítást újra lehet állítani... Volt róla itt már szó a 700. komment körül
-
AliasB
senior tag
Igen valószínű ezért nem szólt nekem. De reggel ránéztem és fel is telepítettem a frissítéseket. Jó nagy 345MB volt asszem. Előtte is tökéletesen működött a rendszer és most is. Az újítások pedig nekem tetszenek benne. Most még tökéletesebb a rendszer ha lehet így mondani. Hová lehet ezt még fokozni
Járj nyitott szemmel.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest